logo Stanger

Stanger

Będzin

Opinie o Stanger

Malarz 2014-07-04 15:51:04
Witam jestem malarzem w firmie Stanger. Stwierdzam że praca jak każda inna. Szef uczciwy wypłata ok - zgodnie z ustaleniami. A co do godzin to tak jak w każdej innej firmie budowlanej.
Tyracz 2014-07-04 16:10:10
Uważam że po zaplanowanych zmianach jest ok.
Tyracz 2014-07-08 14:43:42
Zobacz dziś jest 8.07 a wczoraj były wypłaty. Byłem w niedziele w robocie po pierwsze dostaliśmy obiad, wody do bólu. Przychodzimy w poniedziałek do pracy a tu dyrektor wypłacił nam ekstra za niedziele i od razu wynagrodzenie za cały miesiąc.
1
Malarz 2014-07-08 14:47:57
Potwierdzam słowa Tyracza. Jest nowy inwestor i sporo zleceń i póki co praca na dwie zmiany.
spawacz 2014-07-08 18:26:05
a zarobki dla spawacza MAG na jakim poziomie?
Tyracz 2014-07-08 19:36:36
Ja jestem zadowolony z zarobków jako spawacz MAG
1
stach 2014-07-08 20:58:53
witam agab widze że tez niezadowolono odezwij sie do mnie może cos razem zagaimy
GIT 2014-07-09 00:01:02
Poki co robia od 3 tygodni i zgadzam sie z pozytywami.
Pracuje w Stanger Polska Sp. z o.o.
2
spawacz 2014-07-10 18:05:39
Nie zapytam ile zarabiasz,ale możesz napisać jakie są widełki płacowe (od do).
Jeśli to nie problem.
Tyracz 2014-07-10 19:30:58
do 4500 zł
... 2014-07-21 19:42:04
i co? dalej wam tam tak fajnie??..
1
Jonek 2014-07-21 20:15:42
Jest ok. nawet płacą co 2 tygodnie.
chudy 2014-08-06 22:23:30
te 4500 to za 300 godzin czy brutto , jeszcze ro temu to bylo maks 15 zl na reke
1
pracownik 2014-09-03 18:57:44
tam nie ma żadnego długoletniego pracownika, nawet "długomiesięcznego"
4
do wszystkich pracowników 2014-09-03 19:04:56
Praca bez WAŻNEJ umowy jest karalna. Ukarany może być zarówno pracodawca, jak i rownież PRACOWNIK!
4
ex 2014-09-16 13:11:56
Omijać szerokim łukiem, szczególnie jeśli masz pracę, nawet najgorszą, nie zmieniaj jej na to (usunięte przez administratora)
4
oj 2014-09-18 07:48:59
Czy szef sam to pisał przepraszam?
1
gość 2014-09-18 15:10:15
jak jest z godzinami pracy , z tego co mi oferowali to jest non sto po (usunięte przez administratora) + soboty, ale nie wiem ile w soboty
z góry dziękuję za opd.
pracownik 2014-09-21 11:13:45
nie pracuje ten co nie chce i tyle. Ja pracuje i mimo ciężkiej pracy jest ok.
nie jestem kotem 2014-09-24 19:14:20
to może z drukowaniem broszurek poszłoby lepiej niż z konstrukcjami stalowymi... :)
2
? 2014-09-24 21:45:09
po 1000, czy po 100zł?
pracownik 2014-10-23 13:43:14
Musze napisac cos od siebie mysle ze osoby wypisujace wiele opinii na temat firmy Stanger znaja mnie dobrze. Moja domena to dostawy - eks. chce powiedziec ze tak jak wszyscy na poczatku mialem umowe o dzielo - na koniec zostala wypisana i rozliczona jak nalezy. Nigdy nie mialem problemow zwiazanych z odbiorem wynagrodzenia - owszem byly opoznienia. Wiem ze z kasa maja problemy osoby ktore olewaly robote albo ja w nieskonczonosc przedluzaly!!! i w tym wypadku i ja nie mialem na czas. Dzis pracuje jako handlowiec techniczny, i nie urywam ze chce wrocic do Stangera.
Opinie i ludzie to sa 2 skrajne swiaty negatywy pisza pseudo pokrzywdzeni, lesery przez ktorych nieraz trzebabylo [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] godzinami zeby nadrobic.
Odnosnie rekrutacji
Wszyscy ale to wszyscy sa sprawdzani na umowie o dzieło przez 7 do 21 dni.
Potem umowa o prace.
Wg mnie robota byla ok. Licze na to ze znow sie zalapie bo jak to mowia wszedzie dobrze gdzie nas niema.
1
spawacz 2014-10-23 14:15:53
bez komentarza - albo z - wywalił pół hali - zatrudnił ludzi z prawdziwego zdarzenia - fachowców - spawaczy. Robota bajka.
donosiciel 2014-10-27 11:32:20
sytuacja jak w każdej firmie... Darmozjady się awanturują, bo nie zauważyli, że komuny już nie ma i zasada "czy się stoi czy się leży 5 tysięcy się należy" przeszła już do historii... W Obecnym ustroju pracodawca płaci, pracodawca wymaga... Mam w stangerze kilku kolegów - i nie dramatyzują... Mówią, że są regularne kontrole trzeźwości, że wymaga się od pracowników przestrzegania bhp - czyli normalka dla każdego pracownika, który pracował w dużej firmie. Że szef w porządku, wypłata z opóźnieniami ale jest. naprawdę nie wiem o co się czepiacie. Zawsze znajdzie się jakiaś ofiara losu, która przyjdzie z firmy na kurzej nóżce i ma żal, że ktoś go złapał na tym, że oszukuje pracodawcę... Koleżka jeden z drugim mówili mi - że pracują już długo, nie chleją po hotelach, kaski noszą i mają spokój... więc jak zawsze prawda jest po środku.
1
pracownik 2014-10-30 16:22:47
i ju pracuje :) a inni niech sobie piszą
ja 2014-11-13 19:14:50
najmniej to 1600 zł netto
Były pracownik 2014-11-26 12:02:05
Oczywiście jak jesteś w pracy 31 dni w miesiącu i nie popełniłeś żadnego błędu i nie spóźniałeś się i co najważniejsze, jak zostawałeś po godzinach co drugi dzień bo robota musi być zrobiona. To wtedy kasa będzie jak wyżej pisze kolega z lekkim opóźnieniem.
1
antek 2014-11-27 18:14:37
Witam. Ja osobiście jestem zainteresowany pracą w tej firmie i chciałbym zasięgnąć wiecej informacji dotyczących jej działalności i sposobu wynagrodzeń. Ktoś z Was może tam aktualnie pracuje i może podzielić się doświadczeniami? Będę wdzięczny za każdą odpowiedź.
antek 2014-12-12 14:23:28
Wogle zastanawia mnie fakt jakie kompetencje u kandydata są dla nich najważniejsze, jakie są wartości i cele firmy- (jeśli np. celem jest maksymalizacja zysku,to można spodziewać się mocnego nacisku na wyniki. Jeśli celem jest zaś dostarczanie wysokiej jakości usług, to nacisk będzie położony na obsługę klienta i dobrej jakości produkt) – ma to o tyle znaczenie, że określa to, z czego pracownicy są najmocniej rozliczani.
1
Fan 2014-12-12 15:16:34
Jestem wielkim fanem firmy, polecam ją wszystkim i kibicuję. Trzymam kciuki za Wasz rozwój!!!
maybenew 2015-04-01 14:50:55
Jak wygląda praca w logistyce, zakupach?
1
lolek 2015-04-29 09:25:45
Dlaczego piszesz takie rzeczy? To nie jest prawda a tak w zasadzie z firmą nie chcą niektórzy rozmawiać właśnie z powodu takich opinii!!!! Nie jest to spowodowane tym że firma nie płaci, bo płaci! Nie znasz człowieku realiów w branży budowlanej i zasad np. odbiorów dla dostawców usług i materiałów co wpływa na termin wystawienia faktur i płatności.
Tacy ludzie jak Ty nie ułatwiają nam pracy! Na przyszłość zapytaj o szczegóły zanim napiszesz niesprawiedliwą opinię która pójdzie w eter.
1
prawdomówny 2015-05-20 21:18:45
nie polecam nikomu tej firmy i tyle w temacie! (usunięte przez administratora)
1
Kord 2015-07-23 10:27:12
Po jakimś czasie Pan MD sie odezwał. Wyjaśniliśmy sobie jak wyglada proces szkoleniowy w firmie i było to rozbieżne z moimi oczekiwaniami i wyobrażeniem. Pieniądze zostały wypłacone. Miła niespodzianka i jestem zmuszony zmienić opinie. Pozdrawiam i życzę powodzenia.
kontrachent 2015-11-01 15:39:24
Uwaga dla osób prowadzących działalność gospodarczą !!!
Nie polecam pod żadnym względem współpracy.
4
nie polecam 2015-11-10 16:55:23
Na rynku to oni są od niedawna ,można to sprawdzić w KRS-ie.
Chyba że wcześniej te same osoby działały pod inną nazwą, ale jak taka solidność i rzetelność to po co nazwę zmieniać???
BHP 2015-11-10 23:18:08
Stanger mocno zmienił się na lepsze - współpracuje z tą firmą od około 7 lat
ale zawsze mimo zawirowań z nimi działałem. Teraz musze przyznać że od około roku wszystko w terminie płacone - Polecam współpracę na 100 % Zarząd spółki realny i wypłacalny
Podwykonawca 2015-11-10 23:36:02
Witam - mają mega wymagania jakościowe - jak jakość jest zachowana i termin to i termin płatności jest przez Stanger zachowany co do dnia
1
CIEKAWY 2015-11-11 22:17:33
WITAM NAWIĄZALIŚMY WSPÓŁPRACE Z FIRMĄ STANGER. Z POCZĄTKU BYŁO CIĘŻKO SIĘ DOTRZEĆ PONIEWAŻ JAK PRZEDMÓWCA STWIERDZIŁ SĄ DUŻE WYMAGANIA. POTWIERDZAM.
WAŻNE ŻE JAK SIĘ SPEŁNIA WYMAGANIA JAKOŚCIOWE TO NIEMA PROBLEMU Z WYPŁATĄ ZA ZADANIE
3
Stefan 2015-12-11 21:22:33
Pracuję w tej firmie ponad 2 lata i jestem oburzony tym co tutaj widzę.
Pracownicy nie przychodzą do pracy, mają wszystko w nosie, przychodzą do pracy pod wpływem alkoholu a potem wypisują takie głupoty - że robota jest zła, szef niedobry itp. Jak ktoś chce pracować to polecam. Nie mówię ze jest lekko - wiadomo terminy gonią ale przynajmniej wiem za co pracuję, wyplata zawsze na czas, miła kulturalna obsługa w biurze. Nie wiem skąd tyle negatywnych opinii o tej firmie - pewnie połowa to konkurencja albo te osoby które opisałem wcześniej.
1
Ten co zawsze 2016-01-25 15:27:20
Gdyby tak było jak piszesz to jeszcze w tym samym dniu by wylecieli z pracy. Z tych twoich "opinii" tylko jedna jest prawdziwa- "miła kulturalna obsługa w biurze"
2
inwestor 2016-03-23 18:01:42
Mocno się zastanów zanim zaczniesz współpracę z ta firmą,jedynie co potrafią to ładnie gadac (usunięte przez administratora)
9
Inwestor 2016-07-26 14:31:08
Nie polecam !!!
2
zenon 2016-08-05 13:51:33
No gościu BHP pojechałeś po bandzie Stanger Poland istnieje od niecałych 2 lat a ty pracujesz dla nich od 7, ciekawe co na to twój lekarz?
1
Szczerze 2016-08-12 11:48:37
Firma nie godna polecenia, obiecują miliony, nie płacą wcale a biorą firmy z łapanki.
2
Szczerze 2016-08-12 11:50:57
Nie przychodzą do pracy bo nie dostają wynagrodzenia.
1
pracowałem... 2016-08-22 13:48:55
Bo Stanger POland to nie tylko Poland.... to Polska itp. może więc ktoś pracować tam od paru ładnych lat :)
1
Były pracownik 2016-08-24 16:36:00
O strzegam
S zarych
Z wykłych
U czciwych
Ś miertelników
C zasem nie płacą
I zostajesz z niczym.
3
Kierowca 2016-09-20 19:37:25
No cuz nie udało mi się tam popracować .Firma pisze ze przyjmie do pracy .Ja akurat byłem zainteresowany praca jako kierowca kat b.Wyslalem aplikacje najpierw przez jooba potem na e-mail prosiłem o odpisanie no i echo.Mysle wiec ze firma nie szanuje ludzi osobiście pierwszy raz się spotykam z taka postawa zawsze mi odpisano oddzwoniono lub nawet poslano smsa ze przyjmą lub nieprzyjma lub ze nieaktualne.Mysle wiec ze nawet dobrze się stało bo po takim zachowaniu można mieć sporo obiekcji co do pracy w takiej firmie.Mirek
1
Ten co zawsze 2016-09-28 15:04:56
Całkowicie się zgadzam. Praca w tej "firmie" i dla tej "firmy" to czysty masochizm. Nie płacą podwykonawcom, nie płacą pracownikom. Ich najbardziej opanowana umiejętność to zdobywanie zleceń za pół darmo i "jeleni", którzy nieopatrznie podejmą się ich realizacji. Dodatkową umiejętnością jest wynajdowanie pozornych uchybień żeby jak najbardziej obniżyć i tak już zaniżane wynagrodzenie za uczciwie wykonaną pracę i włożone własne środki. Firma dno a już myślałem czy nie zmienić o nich zdanie .
1
Zostaw swoją opinię o Stanger - Będzin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Stanger