brak logo

Staler Towarzystwo Gopodarcze

Toruń

Opinie o Staler Towarzystwo Gopodarcze

bliźni 2015-01-07 08:48
mały człowieczek z ciebie...
były Stalerman 2015-01-07 08:54
masz rację taka tragedia,ale zawsze się jakaś k... znajdzie
ex worker 2015-01-07 09:31
Szybko wstanie na nogi? - raczej nie sądzę. Patrząc na skalę zniszczeń (wg strażaków cała hala do rozbiórki + wszystkie maszyny, które były w środku są zniszczone/uszkodzone) - potrzeba mnóstwo kasy i czasu, żeby to odbudować. A klienci nie będą czekać - tylko będą szukać innych dostawców.
Owszem hala, maszyny - to tylko rzeczy materialne, do odtworzenia. Ale utraconej pozycji na rynku nie odzyska się tak łatwo.
Życzę powodzenia w odbudowie!
x 2015-01-07 12:02
Tego się chyba nikt nie spodziewał, przykre
x 2015-01-07 13:22
pewnie byli ubezpieczeni
ex worker 2 2015-01-07 18:12
Ja po prostu wierzę w zdolności Właściciela tej firmy, to nieprzeciętny człowiek, jeszcze nie raz wszystkich zadziwi. A o klientów się nie martw, po odbudowie powrócą, bo ta firma ma rozpoznawalną markę i jest dobrze kojarzona.
economist 2015-01-08 14:06
Ale Staler nie musi wcale tracić kontrahentów są różne instrumenty na rynku ,chociażby outsourcing, gro firm z tego korzysta,w Europie nawet na dość szeroką skalę ,śmiem twierdzić ,że dzięki powierzaniu części produkcji małym firmom zewnętrznym,które stosują różne tricki(ZUS,podatki,szara strefa itp.) przez co są bardziej konkurencyjne,Staler może wygenerować wyższe marże dla siebie , a już na pewno dopiąć kontrakty i utrzymać klientów,co jest teraz dla nich najważniejsze.W tym wszystkim ważna jest postawa przewodnika stada ,jeśli on się nie podda ,to firma przetrwa.Znam po troszę historię firmy i muszę przyznać ,że mało jest tak zbudowanych organizacji(rodzimych oczywiście),a przez to że dywersyfikowali swój biznes utrzymają się,a park maszynowy,cóż, można na razie leasingować
1
abradab 2015-01-08 16:43
Niestety ale na to potrzeba czasu, którego nie ma, bo gdyby outsourcing był takim świetnym rozwiązaniem to czemu inne duże firmy z tej branży tak chętnie z tego nie korzystają i czy kontrahenci będą temu przychylni (jakość,certyfikacja)? Może im się uda ale trzeba twardo stąpać po ziemi, co nie zmienia faktu, że kto nie walczy lub choć nie próbuje to się nie liczy w tym biznesie.
economist 2015-01-09 09:18
oczywiście masz trochę racji,ale nawet nie wiesz jak duża jest skala kooperacji w Polsce , Staler nie ma zlecić całej produkcji , a tylko się posiłkować w większym stopniu niż do tej pory,żeby utrzymać najważniejsze kontrakty.Uważam ,że będą musieli dokonać selekcji portfela zleceń,co też może dla firmy wyjść na dobre.Na plus,jest pora roku,bo w sezonie mogliby mieć problemy ze znalezieniem wolnych mocy.I w tej sytuacji sprawdza się twierdzenie ,że najważniejszy w przedsiębiorstwie jest kapitał ludzki...
spawacz 2015-01-09 11:24
"I w tej sytuacji sprawdza się twierdzenie ,że najważniejszy w przedsiębiorstwie jest kapitał ludzki..."

Górnolotne stwierdzenie - niezły frazes.
Poczytaj ten wątek od pierwszej strony. Zobaczysz, jak w Stalerze traktowany był "kapitał ludzki".
economist 2015-01-09 13:54
Może źle to ująłem,ale chodziło mi ogólnie o kapitał ludzki,a tak na marginesie: myślisz ,że dużo jest firm w Polsce ,gdzie liczą się z ludźmi?(pyt.retoryczne).A jest i druga strona medalu: ilu pracowników szanuje swojego szefa,nie okrada go,uczciwie pracuje... tak,tak,każdy kij ma dwa końce... A jeśli ktoś przywoła relacje panujące w cywilizowanej Europie ,to niech pamięta,że oni mają już prawie stuletnią praktykę no i jeszcze inną mentalność.Ale zgadzam się z Tobą,że jest to frazes.
były Stalerman 2015-01-09 15:49
nie do końca frazes,pion handlowy firmy naprawdę ma potencjał,tylko dać im odpowiednie narzędzia,do powiedzenia dużo bedą miały placówki regionalne(chyba 12 oddziałów) ,myślę ,ze to one zapewnią płynność firmie,a o szefie firmy mogę powiedzieć jedno,mimo,że za nim nie przepadałem,to typ zwycięzcy ,klasyczny samiec alfa i myślę,ze bedzie teraz w swoim żywiole ,po prostu uwielbia tworzyć i jak słyszę od byłych kolegów ze Stalera nareszcie dopracował się solidnego managementu
dezerter 2015-01-09 23:52
Zgodzę się placówki są Firmie teraz bardzo potrzebne ale był taki czas kiedy pewien zawiadowca chciał je zamykać i wysadzać handlowców z pociągu podczas jazdy.I dobrze że przewodnik stada zareagował w czas bo gość podobnie jak jego poprzednicy zajebiście bujał w obłokach. Jestem pewien że Firmę da się odbudować.
maszynista 2015-01-10 22:05
A ja myślałem,że oni robią w stali a z tego wynika,że mają coś wspólnego z kolejnictwem...
Byly? 2015-01-12 17:44
Z tresci wypowiedzi wynika, że jesteś wybitnie "były Stalerman", a obecny propagandzista (oby wkrótce nie były)
były Stalerman 2015-01-13 07:52
niestety jestem pokłosiem ZJ ,nie miałem okazji doczekać czasów KP,pod którym bezpośrednio pracowałem i którego uważałem/am za b.merytorycznego człowieka , ale marzył mi się powrót ,chociaż wiem ,że to w Stalerze sporadyczne przypadki.Do firmy czuję ogromny sentyment, poza tym trzeba być ślepcem ,żeby nie widzieć ,jak po latach terroru zaczęły następować normalne czasy(pamiętasz chociażby TK i jego pachołka o wyczulonym w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dresiarza AJ)Znajdziesz mnie na ścianie u PC ,chyba w ostatniej dziesiątce,mała podpowiedź:Kopernik była kobietą...Ludzie trzymajcie się,razem dacie radę!!!
Były/była PH 2015-01-13 10:45
Marna prowokacja - daruj już sobie to mącenie i pisanie komentarzy tak, aby rzucały światło na innych i powodowały zbędne domysły i niezdrowe podejrzenia. Twoja zabawa jest infantylna.
Leniwiec 2015-01-19 11:14
Kolego tu zawsze było kilku lizusów jeden pozostał (MZ) tak zwany orient-ekspres no i koniecznie (KR) . Co do złomiarzy no tak masz racje, ale co oni mogą zrobić jak wszystkie dobre firmy są w rękach najdłużej pracujących i tu znowu pada pytanie czy ci najstarsi są super handlowcami? czy tylko mają dobre firmy w swoim portfelu i z nich czerpią zyski. Już nie wspominam o firmach które są rozkradzione po handlowcach którzy odeszli FK ML , oczywiście orient expres też parę przytulił młodzi dostali resztki ZB Śląsk AE też dostał . Proste zadanie ci starzy nie potrafiliby nawet odnaleźć się na nowym rynku pracy ZB na pewno ale reszta bardzo wątpię. Co do złomiarzy kolega (KP) i (PD)
swoje robią i uważam ,że na to co zastali idzie im bardzo dobrze. No a kolega Adam spina resztę bajzlu. Pozdrawiam
ja 2015-01-19 19:42
O lizusach pisano tutaj już wiele razy: MZ, zdecydowanie KR, AE.Ale masz racje, oni nie odnaleźliby się na obecnym rynku pracy, więc muszą za wszelką cenę, nawet sprzedawania kolegów, trzymać się swoich stołków. Szkoda, że nikt tego nie dostrzega. Najlepiej dostać coś po kimś i się nie napracować, a tylko czekać na zyski... Ale tam zawsze tak było. Nic nie robić, zbierać laury!
Fotoradar 2015-01-20 08:13
Do dwóch powyższych komentatorów: czy biorąc pod uwagę trudny czas, jaki obecnie przechodzi firma, tak trudno powstrzymać się od podobnych komentarzy? Poza tym ludziom z zewnątrz nic nie mówią inicjały pracowników. Inna sprawa to to, że będąc anonimowym można tutaj napisać prawie wszystko, również nieprawdę.
1
PAWLAK 2015-01-20 12:54
CZY TO WAZNE KTO JEST LIZUSEM, ZŁOMIARZEM ? FIRMA STALER PRZECHODZI TRUDNY OKRES I OSKARŻANIE KOGO KOLWIEK JEST NIE NA MIEJSCU. CZY KTOS MA 30 FIRM CZY 5 MAŁO WAŻNE KAŻDY KTO PRZYSZEDŁ TU DO PRACY WIEDZIAŁ JAKIE SA WARUNKI.KAŻDY SPRZEDAJE TYLE ILE MOŻE I KROPKA.
KARGUL 2015-01-20 20:29
Usprawiedliwianie swojego nieudacznictwa przy okazji tej tragedii jest żałosne. Trochę wstydu
Bożena z Radomia 2015-01-21 09:45
Sam się zawstydź i opuść to forum. Twój przedmówca wcale się nie usprawiedliwia, tylko sugeruje, żeby ostatecznie zakończyć te jałowe dyskusje i skupić się na pracy. Czytaj ze zrozumieniem.
KARGUL 2015-01-21 17:07
Moja odpowiedź jest trafiona w 10,(każdy sprzedaje ile może). Wtajemniczeni doskonale wiedzą o czym pisze
Bożena z Radomia 2015-01-22 10:38
Dobrze już dobrze, chodzi o to, że każdy się stara i chce dla firmy jak najlepiej, ale są też okoliczności obiektywne, na które nie ma się wpływu. A wytykanie komuś, że jest złomiarzem czy oskarżanie kogoś innego, że jest lizusem jest chyba nie na miejscu, zwłaszcza w sytuacji w jakiej obecnie znajduje się firma. Odrobinę taktu .
KARGUL 2015-01-26 17:48
Zdecyduj się wkońcu- podpisujesz się męskim nickiem czy żeńskim?
Jan Maria 2015-01-27 07:47
Już się zdecydował.m
golum 2015-02-01 16:23
Raczej zdecydowali za niego
Jan Maria Bobo 2015-02-02 12:37
Nic z tych rzeczy. Sam/Sama/Samo za siebie zdecydowałem/am/om
golum 2015-02-04 22:01
Napiszesz jeszcze jakiś wazelinowy tekst, czy coś się zmieniło?
Jutrzenka 2015-02-05 08:17
Już nie napiszę. Wygrałeś/aś. Gratuluję. Możesz sobie wręczyć dyplom i medal oraz zorganizować bankiet. Jesteś THE BEST. P.S. Nie odpowiadaj już na ten komentarz. Z góry dziękuję i pozdrawiam :)
zeus 2015-02-08 14:19
Jak tak pomyśleć to nie pożar zniszczył tą firmę. To prawda, że kapitał ludzki jest najcenniejszy, w tym przypadku smutna prawda
wołodia 2015-02-10 17:32
Strach się bać, żeby te "mobilne palownice" na Ukrainie zaraz nie rozpoczęły ostrzału:)
feel the beat 2015-02-18 18:00
No i zapanowala cisza.
Bob Budowniczy 2015-02-18 20:03
Bo zgodnie z obietnicami wszyscy dniami i nocami odbudowują na chwałę Pana!
beny 2015-02-21 09:55
i dobrowolnie zrzekli się 20% swojej pensji żeby za rok było lepiej
kobra 2015-02-22 08:02
izwolniono lub pozwolonoodejsc inz piotr inz zbychu zostali nieudacznicy rysiu cwaniak bez wiedzy, olo i inni bez produkcji to klapa ludzie swietni fachowcy juz pracuja gdzie indziej nieudacznicy pozostali zyczyc powodzenia
gruby 2015-02-24 20:36
Jak na taki koncern stalowy ... ERPy leżą, HARPY też. Ogólnie IT leży, drapanie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] szkłem. Ostatni komandor IT odszedł - bez skruchy krawaciarzy, ów "sawodofców". Bravo. Właściciel chyba traci CONTROLL i strzelił KOMARA :)
Grubson 2015-03-01 10:38
Nic się nie martw. Właściciel wcisnął alt+ctrl+del i uruchomił menadżera zadań :)
zxc 2015-03-03 20:33
ALT+CTRL+DEL tu nie pomoże - trzeba zrobić twardy reset... BTW po kiego grzyba zostało tylu dyrektorów, skoro nie ma kim ani czym zarządzać?
zdzis dyrektor 2015-03-06 13:01
Spokojnie, za chwilę tylu dyrektorów nie będzie, Pan MZ zrobi porządek
:) 2015-03-07 11:34
Wydaje mi się,że to forum nie służy do wylewania pomyj i zamartwiania się o ilość dyrektorów czy pracowników!!!Ale może się mylę:)
zdzis 2015-03-09 15:00
Ogólnie fora służą wymianie myśli , więc słusznie zauważyłeś'/łaś ,że Ci się wydaje :)
:) 2015-03-10 17:43
Zapytaj administratora tego forum,to może Ciebie uświadomi,że raczej to nie ja jestem w błędzie:)
dr 2015-03-10 18:46
Może teraz to spółka skarbu państwa jest, to by tłumaczyło nasycenie dyrektorami. Szlabanu też przypadkiem nie obsługuje dyrektor, jeśli nie to podpowiadam- jeszcze nic straconego:)))
lucky luk 2015-03-10 19:18
A strazak siedzi i zawija w sreberka.
x 2015-03-12 18:29
Stoi na stacji wąskotorówa, mała pękata, strasznie pyskata,
jąka i stęką, dyszy i jęczy, co róż przed zawiadowcą z żalami klęczy,
ja mam kredyty! ja mam też koszta! muszę po innych wagony dostać,
wagony nowe!! i towarowe i osobowe, chcę być najlepsza i najsławniejsza,
trasy zaliczać w całej Europie, Francję, Budapeszt, a nawet Skopie!
być podziwiana i opłacana za udawanie dla swego pana!
a zawiadawca strapiony myśli, że tego złoma na śmietnik wyśle,
bo to bezczelne jest i zuchwałe, niewiele woźi, wagony małe,
bazując lata na cudzej pracy, nie ma pojęcia co PRACA znaczy,
morał historii jest niebanalny, choć już wiadomo, że zbyt za...:)
2
wierszokleta 2015-03-14 10:56
Pewnego razu spotkało się dyrektorów wielu.
Siedli i dyskutowali jak dopiąć celu,
by właściciel był zadowolony, a ich posady stałe
zostały bez szwanku, uszczerbku, po prostu całe.
Dumając i radząc wniosek więc wysnuli,
że może by tak swych pracowników zaszczuli:
trudnościami tłumacząc plany im zwiększyli,
w międzyczasie nową politykę płacową wdrożyli,
która benefity i wyższe pensje zablokuje
w rezultacie na stałe zatudnienie zredukuje.
Owoce swych myśli w życie wprowadzili,
pensje obcięli, ludzi zniechęcili.
Na efekty patrząc dłonie swe zacierają,
bo gdy im mieszek puchnie, inni w d**e dostają.
aw 2015-03-16 11:45
ale cię zżera...
strażak 2015-03-17 20:55
czasem krasnale wchodzę tutaj popatrzec jak obrzucacie sie kałem na lewo i na prawo. wasz szef nie glupi gosc w koncu tez to czyta od czasu do czasu i ma wnioski adekwatne. im bardziej trzymam ich za mordy tym bardziej są posłuszni. niech walcza miedzy sobą a energia ich wygasnie na wzajemnych wojnach. martiwil sie bede gdy wyjda z szuflady... ale przez najblizszą dekade a moze nawet dwie za obiecanki zrobią dla mnie jeszcze wiele. dowodem są ci ktorzy trwaja i jedza mi z ręki przez te wszystkie lata. choć nie nawidzą mnie to są przy mnie bo ich karmię. ...i im nie odpuszczę
1
Zostaw swoją opinię o Staler Towarzystwo Gopodarcze - Toruń
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Staler Towarzystwo Gopodarcze