brak logo

Staler Towarzystwo Gopodarcze

Toruń

Opinie o Staler Towarzystwo Gopodarcze

jabado 2014-07-11 09:17
A skąd szanowny Pan lub Pani o nicku aaa jest pewien/pewna że tu wypowiadają się tylko obecni pracownicy firmy? Może to pracownicy, którzy właśnie realizują się w innych firmach informują i ostrzegają potencjalnych nieświadomych co się wyrabiało/wyrabia w tej firmie?
Bolo Young 2014-07-11 17:23
Akurat o tych pseudo to pisałem ja. Nigdy jednak nie określałem Szefa mianem pseudo, ponieważ Szef w tej firmie jest jeden i na pewno nie jest On pseudo. Dla Niego miałem i mieć będę szacunek. Natomiast potwierdzam, że przez tą naprawdę dobrą firmę przewinęła się spora grupa pseudo-dyrektorów, którzy swoim podejściem zrobili firmie wiele złego. Powtarzam po raz kolejny - być dyrektorem wcale nie jest łatwo, to trudna sztuka. Wielu tanich cwaniaczków nauczyło się udawać dyrektorów, ale to nie oznacza, że są nimi naprawdę. To o nich zawsze mówiłem i zawsze mówił będę PSEUDO. A co aaa? Jesteś jednym z nich czy masz aspiracje, żeby stać się kolejnym pseudo? Również serdecznie pozdrawiam i również życzę miłego dnia.
obserwator 2014-07-12 07:19
Psując renomę firmy i ludzi w niej pracujących okazujesz szacunek Szefowi?!! Gratuluję poczucia humoru !!!
ja 2014-07-12 13:02
Ale jak widać na przykładzie ZJ, mimo tego, że nie dał rady na stanowisku handlowego, wielka krzywda mu się nie stała. Wrócił na swoje stanowisko, a pracownicy zwolnieni przez niego, nie mieli takiej szansy. To on narobił najwięcej szkód w firmie, która go karmi. Gdyby miał choć odrobinę szacunku do Szefa i honoru, to sam by odszedł.
jebudu 2014-07-12 14:39
Po pierwsze to toczy tu kogoś paranoja, nie są moimi wpisy o lansie i pseudo menadżerach, co średnio inteligentna osoba potrafi wydedukować bez problemu (inteligencja??). To że pojawia się kilka wpisów w przybliżonych godzinach też nie musi świadczyć o rozdwojeniu jaźni ich autorów. Po drugie (co widać po wpisach odnośnie lansu) strach przed utratą stołeczka przysłania Tobie rzeczywistość, a wtedy zaczyna się atakowanie wszystkich wkoło nie mając pewności kto jest kim. Po trzecie to jedynym obrażającym i wylewającym pomyje na innych jest tu właśnie aaa, co poświadcza swoimi wpisami. Nie zamierzam na takim poziomie prowadzić dyskucji, życzę dużo sił w trzymaniu się stołeczka- przydadzą się.
obserwator 2014-07-12 16:08
...a świstak siedzi i zawija je w te sreberka...
jebudu 2014-07-12 16:44
Pudełka z wazeliną?
Bolo Young 2014-07-12 20:55
Marny z Ciebie obserwator i marna Twoja prowokacja. Nie muszę tego robić, ale wyjaśnię Ci coś. O tej firmie, jej Szefie i większości pracowników mam jak najlepsze zdanie. To dobra firma i dobry zespół. Moje poważne zastrzeżenia dotyczą tak zwanych dyrektorów handlowych, którzy w tej firmie pracowali. Oni po prostu nie mieli mądrych, przemyślanych pomysłów na siebie oraz na dowodzenie Działem Handlowym, co często było powodem demotywacji i frustracji podległych im pracowników, którzy z racji zależności służbowej nie mogli się im sprzeciwić. Oczywiście jest to tylko moja indywidualna ocena wspomnianych dyrektorów, każdy ma prawo do swojej. Ja wystawiam im ocenę mierną, moim zdaniem się nie sprawdzili.
ja 2014-07-12 22:04
Ale Ty chyba nie czułeś się zdemotywowany i sfrustrowany, skoro cały czas tam pracujesz. A jak się komuś coś nie podoba, to zawsze można się zwolnić i zależność służbowa nie ma na to wpływu...
nieja 2014-07-19 09:01
"A jak się komuś coś nie podoba, to zawsze można się zwolnić i zależność służbowa nie ma na to wpływu... " w ostatnim czasie to najczęściej stosowane rozwiązanie, gdybyś nie zauważył
1
ja 2014-07-20 18:52
I to jest właściwe podejście. Skoro firma nie potrafi docenić tego, co ma, niech potem się martwi kłopotami...
loki 2014-08-07 09:49
Ale ta firma nie ma kłopotów ona sobie świetnie radzi ;) a czym sobie nie radzi udaje że sytuacja nie zaistniała.
1
ja 2014-08-22 23:23
Od dawna przypuszczałem, że pracownicy to hipokryci!!!
góra 2014-08-28 21:40
W takim razie trudno, leci twoja głowa i to z okazji x lat
Jaś Fasola 2014-09-03 23:30
Śmiechu warte te opinie broniących to Bagno,ze starej kadry pracują już tylko ci co za Staler by życie oddali i nie wychodzili z firmy, od wtorku pytają o nadgodzinki a jak chwilowo nie ma to żałoba, głowy zwieszone że do domu trzeba iść ,warunki pracy tragiczne gdyby coś się stało to nawet lekarz nie ma możliwości dotrzeć do poszkodowanego bo rozstawione są te cudowne wynalazki OLOŁOSOŚ, nikomu nie potrzebne i setki kilogramów stali zmarnowane a na rękawice brakuje, i do emerytury umowa o dzieło a jak się grunt pod nogami pali to umowy dają. Ci cwani już odeszli sami ale jeszcze przyjadą tajniacy po pewnego pana z dybkami a raz już byli ale Tatuś wykupił pewnie syna marnotrawnego a ten go w podzięce puści w skarpetkach przez cudowny nowy (ze złomu) płot.
jabado 2014-09-04 14:00
Aż żal patrzeć jaką ta firma ma teraz reputację.
Kiedyś, jeszcze w czasach pikników rodzinnych czy łowienia rybek w jeziorku (czy ktoś w firmie to jeszcze pamięta??), załoga była w stanie zrobić dla właściciela wszystko.
Ale jak się traktuje ludzi jak (specjalnie zdrobniale) ściereczki, zwalnia fachowców a zatrudnia pseudo dyrektorków, to efekty widać.
Dżery 2014-09-04 23:27
jak tak dalej pójdzie to albo Wielki Ogrodnik wyjmie sekator i zacznie wycinac chwasty albo te chwasty zamienią jego piękny ogród w dziki las i upadku Wielkiej Firmy
sekator 2014-09-09 16:46
Wieczna wojna dyrektorów o rządy w stalerze zniszczy ogród. Wielkie obietnice dotrzymania terminów i brak szacunku dla pracowników. Większość pracowników czega kiedy łoś...oś pójdzie w góre rzeki. No i nie zapomnijmy o kajdaniarzu :-) Niby nie dyrektor a jednak jest wszędzie.
mandolina 2014-09-13 21:35
Najważniejsze jednak, że firma zaczeła wykorzystywać surowce wtórne w dziale handlowym
wieszczka 2014-09-18 22:10
Niech mą odpowiedź wieszczu stanowi ten wierszyk okazjonalny,
Dla jednych zaje-fajny , dla innych zaje-banalny.
Ten, o którym mówisz już dawno wrócił do Leszczynowego Ogródka
I teraz tam księżycowym blaskiem lśni jego siwa niby-bródka,
Codziennie rano przed lustrem staje i ze łzą w oku mówi do siebie:
„Jesteś boski, Twe miejsce nie wśród ludzi jest, lecz wśród Aniołów w Niebie” .
Kiedy w Niebiosach usłyszeli te z lustrem rozmowy,
Biadać zaczęli wszyscy tymi słowy:
„Nie przysyłajcie nam go tutaj! On jest jak huragan!
Wpadnie i zrobi nam z Nieba burd… to znaczy bałagan” .
1
Wieszczka 2014-09-20 12:07
Do wieszcza: dobrze, że Twój wierszyk wrócił, bo mój utworek bez Twojego miał się jak piernik do wiatraka ;)
lalamido 2014-09-22 20:21
No i masz- znowu usunięty, ale musiało szczypać:)
1
Bogdan 2014-10-05 16:18
Hehe krótko i zwięźle na temat Pana ZJ. Faktycznie boski (w narcystyczny sposób) i faktycznie skuteczny (jak huragan)... A co do samej firmy to jest jak najbardziej w porządku, można spokojnie polecić jako miejsce pracy. Aktualny dyrektor handlowy też jest O.K.
1
piaskun 2014-10-14 21:57
No wlasnie dyrektorzy handlowi ok.
noo 2014-10-19 13:49
Fakt wszyscy dyrektorzy byli ok i ci co będą też są ok. Czasami mam wrażenie że zmieniają się częściej niż czas zimowy/letni (na nieszczęście dla tej firmy)
1
x 2014-11-01 12:06
Tegoroczna wigilia (jeśli zrobią) będzie "prorocza":) Kto by pomyślał rok temu
ja 2014-11-01 23:04
A są jakieś wizje, że ma być prorocza? :-)
Szybki 2014-11-02 22:19
co roku jest wigilia dla wybranych i co roku padają prorocze słowa, więc pewnie padną i w tym roku. X tylko które nam się proroctwa w tym roku sprawdzają? Bo już nie jestem na bieżąco.
x 2014-11-06 17:33
Chodzi o słowa "obyśmy mogli spotkać się w tym samym gronie w przyszłym roku" (w domyśle najprawdopodobniej już nie)
grorge 2014-11-08 08:35
Żadnego menadżera w tej firmie nie ma, dyrektorzy patrzą na swoje działy a tak naprawde juz nie organiają tej kuwety, uwazają sie za super dobrych ale niestety przez nich firma sie nie rozwija ,szkoda ze kolejni specjalisci odchodzą mówiac ze nawet gdyby dostali wiecej to i tak dziękują. Zresztą trend ten będzie utrzymany bo sie wszystko sypie jak domino. Czy warto tam pracować? Warto ale nie probuj byc mądrzejszy od swoich dyrektorów (czyli rozwiajc sie lepiej gdzies indziej)bo i tak Twoje pomysły sa głupie,szkoda bo firma ma ogromny potencjał , ogromy ale brak porozumienia, brak burzy mózgów i ciagle gadanie na siebie doprowadziło do tego ze organizacyjnie firma jest jak sprzed 100 laty. Ja dziękuje za prace tam.... Zenada w ładnym opakowaniu
Employee 2014-11-11 12:03
Prawda jest taka, że w tej firmie można dobrze zarobić, stąd na tym forum tyle różnych opinii pisanych przez rozgrzane głowy. Firma bardzo dobra i co ważne w 100% polska. Tyle w ramach konkluzji.
PI 2014-11-12 21:35
Ta można dobrze zarobić jak się pracuje po 14/16h na dobe, tylko czy warto się tak poświęcać dla paru złotych, dlaczego nie dadzą tyle zarobić za 8h pracy
Employee 2014-11-15 14:48
Każdy ma wolny wybór, można pracować 8h i zarobić trochę mniej a można pracować trochę dłużej i zarobić naprawdę dobre pieniądze. Najważniejsze, że w Dziale Handlowym pozostali naprawdę wartościowi ludzie, którzy CHCĄ pracować.
x 2014-11-15 17:09
Nie schlebiaj sobie, pytanie na jak długo. W sumie wasze szczęście, że wogóle ktoś tu został
ja 2014-11-16 09:43
W dziale handlowym zostały same [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Ci, co naprawdę chcieli pracować, odeszli lub zostali zwolnieni, bo ile można dać się wykorzystywać. A kasa? Są inne firmy, które lepiej płacą i szanują pracownika.
Employee 2014-11-16 12:09
No i po co te złośliwości? Prawda jest taka, że w drodze naturalnej selekcji w dziale pozostali najlepsi z najlepszych (elita), jeśli chodzi o obecnego dyrektora handlowego to też jest jednym z lepszych spośród tych, którzy tu pracowali.
ja 2014-11-16 18:53
Może i elita, ale najchęniej każdy każdemu nóż wbiłby w plecy. A dyrektor najlepszy? Przecież ZJ miał mega posłuch i był wspaniały, bo atmosferę oczyścił. Hipokryci!
lob 2014-11-18 20:41
Elita w dziale handlowym, to totalne nadużycie, szczególnie w dobie ostatnich angaży to zakrawa wręcz na groteske:) Selekcja naturalna to trwa tu od kilkunastu lat więc jest nadzieja na człekokształtnych w kolejnym 10 leciu:)
ja 2014-11-21 22:25
Święte słowa, choć pewnie nie dla wszystkich zrozumiałe...
1
nobody 2014-12-01 17:09
Duża rotacja w dziale handlowym, jeśli chodzi o produkcję też i od pewnego czasu stały klient( usunięte przez administratora )
somebody 2014-12-01 21:13
To nie do końca prawda. Jest w tej firmie stała, sprawdzona kadra, która trzyma się od wielu lat i z każdym rokiem ma się coraz lepiej. A rotacja w dziale handlowym zawsze była duża, ale koniec końców zostali najlepsi i nie narzekają. Praca ciekawa, zarobki niezłe, czego chcieć więcej w dzisiejszych czasach?
ja 2014-12-01 21:47
Sprawdzona kadra? Zostali ci, co palec prosto trzymają. Oni nie odnaleźliby się w prawdziwej rzeczywistości, bez donoszenia na 'kolegów'. Ci co chcieli coś robić nie mieścili się w schemacie firmy. Jeżeli ktoś jest kreatywny, ambitny, to na pewno nie nadaje się do pracy w tej firmie, ponieważ skrzydła od razu zostaną mu podcięte...
Somebody 2014-12-02 18:27
Co za bzdury. Po pierwsze - zostali właśnie ci, którzy nie muszą nikomu trzymać palca, bo znają swoją wartość, po drugie - uważasz, że ta firma działa w innej rzeczywistości? w jakiej twoim zdaniem? wirtualnej czy może równoległej? Donoszenie na kolegów? - tutaj nikt nie ma czasu na donoszenie ani na wysłuchiwanie donosów. Powiem krótko - obecna kadra jest na tyle dobra, że nie zdziwiłbym się, gdyby już była na celowniku headhunterów. P.S. Jak ktoś ma mocne skrzydła i mocno nimi macha to nikt mu ich nie podetnie .
x 2014-12-04 17:03
Dobrych handlowców to tam zostało 2 i każdy wie o kogo chodzi. Reszta to bez urazy- zbieranina z przypadku, która nie pracuje wcale od tak dawna i tzw. "złomiarze", którzy czatują na odpady. Poza tym mamy różnej maści przystawki, generatory dobrej aury, pozytywnego wizerunku, "miłej" atmosfery,nawału pracy itp. Jednym słowem 2 lokomotywy, które ciągną kilka cyrkowych wagoników:)
y 2014-12-04 21:21
Mówisz o dwóch lokomotywach, a chociażby z odrobiny szacunku powinieneś wspomnieć też o najstarszym parowozie - "ciężkim, ogromnym, z którego pot spływa" (i też każdy wie o kogo chodzi:) Wprawdzie parowóz "stoi i sapie, dyszy i dmucha, żar z rozgrzanego bucha mu brzucha" , ale mam szacun dla tej starej maszyny, bo była pierwszą lokomotywą w tym dziale i jeździ po polskich torach do dzisiaj, chociaż różne klauny (np. niejaki ZJ) chciały odstawić "starego parowoza" na bocznicę. On jednak pozostaje niewzruszony i majestatycznie sunie na przód. Oby jak najdłużej, tego mu życzę.
y 2014-12-14 21:23
Żeby była jasność - chodziło o AE:) Szacun.
x 2014-12-15 17:42
Te dwie lokomotywy to nie wcale takie oczywiste, pomijając parowóz, bo jest tu jedna taka mała pękata wąskotorówa, co myśli, że jest orient-ekspresem.
ex worker 2015-01-05 09:47
STALER RIP :-(
Wprawdzie nie miałem zbyt dobrego zdania o "władzach" firmy, ale mimo to jest mi bardzo przykro z powodu tragedii.
Szczególnie żal mi dawnych współpracowników, którzy mają teraz naprawdę nieciekawą sytuację.
Trzymajcie się!
1
:) 2015-01-05 11:36
7
7.11.2007 17:15Kategoria: Polityka Odsłon: 2487 7 Komentuj
"Stopczyk, co Wy tam palicie? Ja? Radomskie...ale jak pan major

Walenda: Stopczyk, co wy tam palicie?
Stopczyk: Ja? Radomskie... ale jak pan major woli, to Franz ma Camele.
Walenda: Co ty p...sz za uszami Stopczyk... na wysypisku, co palicie po nocach?
Stopczyk: A... takie tam szpargały... budynek idzie do Służby Zdrowia, nie, no to się pali takie faktury za odzież, za środki czystości, za materiały ubiurowe. Ja wiem, że to powinno iść na makulaturę, ale kto to teraz skupuje, nie?... ja panu powiem panie majorze, to była tajemnica...
Walenda: Stopczyk, wy wyżej wała nie podskoczycie, to nie róbcie sobie jaj. Panowie mówią, że akta palicie...

US, ZUS, komornik... firma nie była w dobrej kondycji :)

Teraz już wszystkie szczury uciekną z płonącego statku....
1
ex worker 2 2015-01-06 16:37
Jakie RIP ? Należy życzyć tej firmie, żeby się jak najszybciej odbudowała, a wiem, że są w stanie szybko stanąć na nogi. Wprawdzie też już tam nie pracuję, ale sentyment pozostał, więc życzę powodzenia! Jak Was znam, to dacie radę!
Zostaw swoją opinię o Staler Towarzystwo Gopodarcze - Toruń
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Staler Towarzystwo Gopodarcze