brak logo

Polita

Szczecin

Opinie o Polita

kormoran 2009-09-26 09:28:19
W policie pracuje się tylko na umowę zlecenie, stawka 6-7 zł na godzinę, dają jakieś dwie dziwne umowy na śmiesznie niskie kwoty np. jedną na 100zł a druga na 500 zł, więc nic do koroniówki się nie liczy bo nie odprowadzają składek na fundusz pracy z tej większej kwoty, tylko z tych 100 zł. masakra trzymajcie się od nich jak najdalej.
1
fik fak 2009-10-06 23:11:43
Witam
Mam wielkie zastrzeżenia co do systemu pracy prowadzonego w Waszej firmie oddzał w gdyni ,gdzie niejaka Pani (usunięte przez administratora)(tak każe się tytuować) szmaci ludzi oszukuje w godzinach pracy i w stawkach godzinowych ,jej zachowanie jest karygodne i chwali się że prezes zawsze za nią stanie ,nie da jej nawet dotknąć cyt. ( wy sie kurwy w życiu nie liczycie ja jestem waszą panią i ja wami żądze macie dzieci chore to się pierdolcie nie trzeba sie ruchać) wiec po tych słowach nie sposób pracować i raczej trzeba użyć prawa .
Były Pracownik 2010-02-11 15:26:34
Były pracownik Polity to ja Pracowałem W Policie w Wróblewie pracowałem nawet 388 godzin miesięcznie byłem bardzo dobrym pracownikiem i dwa razy się zwalniałem przez Kierowników Jest tam sama mafia i oszusty
Były Pracownik 2010-02-11 15:34:45
Ja miałem stawki za godzinę 7 zł 8zł za nadgodziny w tygodniu 9 zł za soboty 10 zł w niedziele i święta Brygadzista Kolega Kierownika Nie miał ani jednej nadgodziny a pod bankomatem po wypłatę stał pierwszy Jednego miesiąca zarobiłem 2200 zł a Kierownik zmienił listę i zabrał mi 500 zł taki był kanciarz wyrzucili go sa nowi jeszcze gorsi Wróblów
anonim 2010-06-30 21:01:09
polita?????tam sami znajomi z okolic pracujakumple po kumplach i rodzina po rodzinie w dodatku trakuja ludzi jak smieci a oszukuja na wyplatach
nick 2010-07-30 12:11:00
Firma Polita to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] szczegolnie w Gdyni (MAKRO) (usunięte przez administratora)zwalnia ludzi po paru dniach bez zadnej przyczyny ,zaniza wynagrodzenie,wyzywa w pracy nawet klientow .Traktuje pracownikow jak śmieci.Lepiej w domu siedziec niz Tam Pracowac.UWAZAJCIE!!!!!!
Czarna 2010-10-21 11:59:55
Witam osobiście nie pracowałam w super firmie polita ale jezeli w tej firmie pracuja ludzie którzy notorycznie oszukuja ludzi (wiem z doswiadczenia ) nie wypłacaja kasy i sa scigani za oszustwa to jak ma byc dobrze ???????Firam do tej pory nie udzieliła mi odpowiedzi na pismo czy pewnien pan u Opolu był zatrudniony ha ha ha a pracował na lewo i nie płaci alimentów ale kazdy ma to w głębokim powazaniu .Jak to mówia jaki pan taki kram .Zalecam dokładniejsze sprawdzanie osób które przyjmuje firma do pracy .Pan przekret pracował w oddziale Opolskim
anonim 2010-11-19 17:37:00
Polita to oszusci. Kierownicy kantuja ludzi na godziny. Dają jakieś dwie śmieszne umowy moje były wipisane na kolanie zielonym długopisem. Ten śmieszny kierownik w leuramer mern na ulicy struga to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] prostak i złodziej powiedział mi że mam sie nie pokazywać w pracy i że kasy mi nie wypłaci. Jednak nie dałam sie napisałam do inspekcji pracy i swoją kase odzyskałam. UWAGA NIE PODEJMUJCIE TAM PRACY NIECH TA CHORA PSEUDO FIRMA W KONCU SPLAJTUJE!!! Naprawde szkoda waszych sił i nerwów. A sklepy i inne instytucje, które współpracuja z tą firma tracą tylko na swojej opinii.
oszukany 2010-11-27 17:59:33
Wielkie niespotykane dziadostwo to jest właśnie cała polita.
Nick 2010-12-08 00:58:44
Wiem który to i słyszałem o tej sprawie,znałem tego gościa..Cieplutko wtedy polita miała jak inspekcja zapukała do biura..Bardzo dobrze,tak trzymać
anonim 2010-12-08 01:01:49
Nick - 2010-12-08 00:58:44

Wiem który to i słyszałem o tej sprawie,znałem tego gościa..Cieplutko wtedy polita miała jak inspekcja zapukała do biura..Bardzo dobrze,tak trzymać

też tam nie pracuje juz,
radek 2011-01-13 20:43:15
Ciciałbym się dowiedzieć ja wyglada praca w takich firmach,chodzi mi głównie o pracę w serwisach sprzątających w marketach np.Real czy Tesco.Jak wygląda taki dzień pracy,jakie sa wymagania , jakie dokumenty są potrzebne i ile wynosi wynagrodzenie.Pytam ponieważ znalazłem kilka ogłoszeń gdzie szukają właśnie do pracy w CH Janki i Tesco.Prosiłbym o jakieś informacje od osób które miały już doczynienia z takimi firmami i mogły by mi udzielić

bliżyszych informacji.mÓJ EMAIL : radeks(usunięte przez administratora)
Bohun 2011-02-01 16:34:04
Bardzo interesuje mnie praca w waszej firmie.Slyszalem od pewnej osoby ze praca u Was jest bardzo fajna,mozna przyjsc sobie do pracy jak sie chce a przerwa trwac moze nawet 2-2,5 godziny i to za calkiem niezle pieniazki.Nie ma stresu bo nie ingerujecie tak bardzo w to co kto,ile i jak pracuje.Takiej pracy wlasnie poszukuje od dluzszego czasu.Ta osoba od ktorej to szlyszalem jest Waszym pracownikiem i pracuje w salonie samochodowym.
1
RADEK 2011-02-12 12:28:07
MNIE TEŻ INTERESUJE PRACA W TEJ FIRMIE.CHCIAŁBYM SIĘ DOWIEDZIEĆ JAK TO WYGLĄDA W MARKECIE REAL W JANKACH ,JEŚLI KTOŚ Z WAS TAM PRACOWAŁ TO PROSZĘ O JAKIEŚ INFORMACJE.(usunięte przez administratora)
nick 2011-04-29 08:13:06
Ludzie!!..Wiecie jak im się dobrać do dupy???..Nie przypuszczałam że taka błaha rzecz może narobić tyle dymu..Na marketach Polita ma grafiki wg których ludzie pracują,i tu jest haczyk,bo ludzie na śmieciową umowę zlecenie nie mogą robić wg grafiku,powinni dostać umowę o pracę jeśli firma chce ich dalej zatrudniać..Tak więc do dzieła ludzie jeśli wam nacisneli na odcisk...
jola 2011-05-18 19:54:48
POLITA to dziadostwo
2
były pracownik 2014-03-19 07:32:38
Zatrudniając sie dostajesz:
Zlecenie wykonania pracy na kwotę: 230zł, gdzie stawka godzinowa wynosi: 6zł.
Na czysto dostaniesz: 1000zł
Pracę w takich sobie warunkach. Dostaniesz ubrania robocze, buty, itp.
Z tym że na "śmieciową" umowę zlecenie. Ogólnie szału nie ma.
Idzie wiosna więc zastanów się na zmiane pracy na leprzą (NIE POLITA)
stefano 2014-04-05 16:52:19
(usunięte przez administratora) 1. Pracujemy 7-6 dni w tygodniu z tego tytułu nie otrzymujemy :
- wolnego
= wynagrodzenia za nadgodziny {lista obecności z godzinami nadliczbowymi jest oddzielna i podobno znika co miesiąc} płacone są w formie premii i innych tytułów.
2. Umowy podpisujemy na 5-dniowy system pracy, 3-zmianowy :
= pracujemy jak wyżej wspominałem 6-7 dni w tygodniu
= system zmian na kolejny tydzień jest podawany najczęściej w piątek. Nigdy nie wiadomo jaka zmiana nas czeka.
3. Często jesteśmy ściągani z urlopów do roboty.
itd. itd.
Waterlof 2014-09-18 14:28:37
Co denerwuje mnie w firmie POLITA i KARPOL:
-śmieciowa umowa ZLECENIE x 2 w POLICIE i KARPOLU
-praca po 12 godzin dziennie, a zapłata za przepracowane 8 godzin
-stres w pracy powodowany przez kierowniczkę Kamillę S.
-traktowanie pracownika jak śmiecia
-niskie zarobki
-wizyty szefowej Marleny P. (właścicielki) które nie mają sensu
OGÓLNIE DZIADOSTWO!
porządny 2014-09-23 19:15:52
Kolego waterlof ty chyba pomyliłeś firmy, bo niejaka Marlena P. nie jest właścicielką.Jak piszemy opinie to piszmy je zgodnie z prawdą, a nie jak małe dzieci w piaskownicy dopisujemy sobie chore bajki. Weź się za prace a nie za pisarstwo felietonów do faktu.
Pol 2015-01-21 17:10:13
witajcie :-) wczesniej szukali na stanowisko kierownika regionalnego, czy może mi ktoś przybliżyć ten temat a dokładnie wynagrodzenie takiego osobnika? Był ktoś tam na rozmowie kwalifikacyjnej i może teraz opisać wrażenia oraz warunki zatrudnienia jakie zarząd proponuje? bylbym bardzo wdzieczny........................
maria 2015-02-07 18:39:39
Z tego co wiem, Polita specjalizuje się w kompleksowym utrzymaniu czystości dużych obiektów handlowych, biurowych, przemysłowych i użyteczności publicznej, ale informacji o nich znaleźć jest w google trudno, bo taką sama nazwe ma bardzo znany musical. Jak mniemam ta praca nie nalezy do najlepiej płatnych, ale chyba macie minimalna krajową, nie?
mim 2015-02-12 16:20:40
7zł/h umowa zlecenie
Pancyk 2015-08-13 17:48:10
A ja sobie chwale firmę Polita (w Szczecinie).Widuje się codziennie z kierownikiem ,ubrania robocze nowe ( nie używane ) i wypłata na czas .
Jak najbardziej polecam !
mors 2015-08-27 21:04:27
W Policie etat buahahahaha Umowa śmieciowa, jak im się coś nie spodoba to do widzenia. Ludzie nie chcą tu pracować a i za bardzo się nie dziwię. Godziny obcinają, oszukują na wypłacie, kierowniczka pani "JADZIA" to pożal się kierowniczka od siedmiu boleści, liczyć nie możesz na jakąkolwiek współpracę. Jak chcecie sobie psychikę zorać, to polecam tą firmę. Szczególnie POMORSKIE!
2
marcel 2015-09-14 17:15:24
Zgadzam się znowu mniej kasy na koncie i dlaczego bo "Baba Jaga" znów zabrała. Proszę by ktoś z tej firmy w końcu zaczął się interesować co się w tej firmie dzieje. Pozdrawiam
Gosia 2015-10-26 22:11:42
Pracuję w Policie od 11 lat w Szczecinie i chwalę sobie tą firmę ponieważ wynagrodzenie jest na czas,odzież nowa. Wszystko co potrzebne do pracy jest na czas dostarczane i bez względu na to ,że jest to umowa zlecenie to uważam, że w porównaniu z innymi firmami jest jedną z najlepszych firm sprzątających.
1
pracownik 2016-01-17 12:34:48
to samo jest w Policie w Wróblewie , Józef robi pracowników w bambusa nie płaci za nadgodziny a do pracy w soboty i niedziele zmusza i straszy zwolnieniami, to chyba jest tej firmy koniec w WRÓBLEWIE
luna 2016-03-15 19:53:40
A JA PRACOWAŁAM W POLICIE W SZCZECINIE I.... POWIEM TAK-TO ISTNE "HOLOKAUST"Z KIEROWNIKIEM NA CZELE P. D.. TO DOPIERO JEST "KAPO"Z BRAM OŚWIĘCIMIA!!! DLA NIEGO SŁOWO PRACOWNIKA TO JEST "MNIEJ NIŻ ZERO" MASZ ZAMKNĄĆ GĘBĘ I "TAŃCZYĆ JAK ON ZAGRA BO INACZEJ NIE POPRACUJESZ I NIE ZAROBISZ NA CZYNSZ POLITA SZCZECIN [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] I SZAMBO WYZYSK I PONIŻANIE NIE POLECAM -WYKIWAJĄ CIE Z KRETESEM!!!!
lobuz 2016-03-15 20:00:44
WITAM WAS CO MAM POWIEDZIEC NA TEMAT POLITY TO JEDNYM SŁOWEM BANDA ZLODZIEI I WYZYSKIWACZY BO NAWET Z SZEFOSTWEM NIE MOZNA SIE DOGADAC TRAKTUJA LUDZI JAK NP SZMACIARZY DOSŁOWNIE NIE IDA NA ŻADNE USTĘPSTWA WYCHWALAJA TYLKO ILE MOŻNA TAM ZAROBIC A JA MIAŁEM TAKI MIESIĄC ŻE NAWET NA PRZYSŁOWIOWY CHLEB I NA SÓL MI NIE STARCZYŁO JEDNYM SŁOWEM TO JEST BANDA ZŁODZIEI TYLKO KAŻA ROBIC OD RANA DO WIECZORA ZA DAMSKI UJJJJJJJJ
mala mi 2016-03-16 11:21:37
A ja pracuje trzeci miesiąc i jestem zadowolona, mam opłacony pełen zus, w razie choroby mojego dziecka jest szansa dogadania się o zastępstwo i to właśnie z p. D. Widocznie droga koleżanko nie umiesz nawet sprzątać. A stać cię tylko na obrażanie ludzi. I co myślisz ze ci coś to da takie obrażanie ludzi czy firmy jakoś ludzie stąd nie odchodzą i dalej pracują czyli tylko ty masz jakieś problemy chyba ze sobą. Pozdrawiam
1
marcin 2016-03-16 22:22:00
Co ty dziewczyno p....! Ja pracuje 4 lata i politajejest jedną z lepszych firm w szczecinie. Wypłata na czas, dodatkowe zlecenia za które placi kierownik. Owszem kierownik jest wymagający ale można się dogadać jeżeli nie sciemniasz. Nigdy nie miałem przykrej sytuacji w pracy. Nie to co w innych firmach.
mala mi 2016-04-03 09:32:03
Premii nie ma ale dodatkowe zlecenia jak najbardziej lepiej płatne.
1
Politka 2016-04-08 17:38:21
A ja sobie prace chwalę. Pieniądze zawsze na czas i z pełnym zusem. Chorobowe tez jest i mogę spokojnie iść do lekarza z dzieckiem. Zawsze można sie dogadać co do wolnego. Nowa kierowniczka jak jest potrafi z nami wspólnie pracować i pokazuje jak ułatwić sobie prace. Ciuszki też dostaję wiec narzekać nie ma na co, no może mogli by więcej płacić ale i tak jest lepiej niż w innych firmach. A te bzdurne komentarze to pewnie piszą Ci co by chcieli dostać kasę za samo przyjście. Jak sie ktoś zgadza pracować to powinien prace dobrze wykonywać a jak mu za mało to niech siedzi w domu albo idzie pracować na budowę. Szkoda, ze tak mało osób zadowolonych z pracy sie udziela. Ja zachęcam do pracy w Policie :)
3
lucy 2016-04-20 11:03:06
Na Śląsku kierownictwo ok.Stawka godzinowa mogła by byc większa ,jest 7zł na godzinę,czy to święta czy niedziela a pracujemy 12 godzin dniówka.
1
lucy 2016-04-29 19:47:14
Spróbuj.Ja też nigdy nie byłam sprzątaczką.Był to mój wybór a nie konieczność.Lubię jak jest czysto a w tej pracy to najważniejsze.Nie trzeba się bać,że coś będzie nie tak.Powiem ci ,że wykształcenie mam ale i tak wole te 1300 niż parę groszy więcej a wzrok szefa ,że znów coś nie tak w tych dokumentach....Pozdrawiam
1
lucy 2016-05-11 11:42:57
Widzisz łucja i tu się różnimy ,bo ty masz obawy ,a ja ich nie mam.Moze jestem wyjatkowa i mam wykształcenie i pomysł na życie i wolność o której dzisiaj każdy marzy.A swoją opinię napisałam dla Ani.Podpowiedziałam jej tylko ...spróbuj
1
achhhh 2016-07-22 19:14:24
brak mi słów na takie podejście
gala 2016-07-27 11:09:41
wąż na bezrobociu siedzi i pobiera kase z opieki
Zostaw swoją opinię o Polita - Szczecin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Polita