PRES MEBEL Sp. z o.o. Sp.k

Częstochowa

Opinie o PRES MEBEL Sp. z o.o. Sp.k

baltazar 2015-09-30 12:35
Potwierdzam powyższe opinie, oferują 8zł/h na okresie próbnym,a na umowie stawkę 6zł/h + akord. Dodatkowo soboty pracujące z pierwszych zmian nie są płatne ekstra, a warunki wynagrodzenia akordowego nie do końca jasne.
2
DRIFTER 2015-10-09 19:13
HEEEE do @baltazar a może RYŻY wredny h.j kapuś ślepego.
5
Alojzy 2015-10-09 19:30
Do @baltazar ty to pewno człowiek PRES SZAJSU .
2
baltazar 2015-10-11 18:59
@krys - jeśli dla kogoś 8zł/h jest porządną stawkę to wypada współczuć. I wiem na pewno,że ciągle poszukują pracowników. Nie sposób się jednak dziwić,że zarobki w Polsce są na tak opłakanym poziomie, skoro ktoś uważa, że na początku pracy nie powinno się dobrze zarabiać. Ale o czym my tutaj dyskutujemy, skoro prawdopodobnie nie piszesz tutaj bez celu :) A jeśli żałujesz, że nie widzisz ofert pracy, to nic straconego - złóż osobiście cv i przekonaj się jak lekko i przyjemnie zarobisz swoje wymarzone 8zł/h.
9
hhhhaaaaaa 2015-10-24 17:52
Nawet już chętnych brak z okolicznych wiosek,bo kto za 1400 będzie dojeżdżał gdzie na samo paliwo to minimum 150 a śniadanie,ciuchy buty.
6
Peter 2015-11-19 01:36
Szczerze nie polecam...
9
Pres Szit 2016-01-25 22:30
(usunięte przez administratora)
3
jack 2016-02-22 18:23
Ilu pracowników zatrudnia firma ok.?
4
koko spoko 2016-06-01 13:04
Czytam i nie wierzę , 160 gozin pracy po 8zł to 1280zł to z czego można być zadowolonym jak to jest poniżej najniższej krajowej.
Firma dno , jeśli płaci taką stawkę.
3
Działkowiec 2016-07-26 21:31
Firmę oceniam słabo, zarobki jak na rodzaj wykonywanych obowiązków za niskie, podwyżki przyznawane uznaniowo i bardzo rzadko. Najczęściej propozycje typu 50 groszy do godzinówki przy kilkuletnim stażu pracy. Zaczynasz od 8zl/h na okresie próbnym, potem 6zl/h i akord. Warunki wynagrodzenia akordowego zmieniają się praktycznie co dwa miesiące, także w efekcie nikt nigdy do końca nie wie ile zarobi dopóki nie otrzyma wynagrodzenia. Jeżeli jesteśmy już przy temacie wynagrodzeń to niestety często występują opóźnienia z wypłatami, nie duże, bo najczęściej do około 2 dni, ale jeżeli ktoś ma jakieś zobowiązania miesięczne to może mu to dość mocno podnieść ciśnienie. Czas pracy różny, niby 2 zmiany po 8 h, ale w praktyce często można usłyszeć od kierownictwa "został byś dłużej", a te zostawanie dłużej nie koniecznie musi być dodatkowo wynagrodzone. Przy pierwszych zmianach soboty pracujące, bez żadnych dodatkow, są one niby nie obowiązkowe, ale opuszczenie soboty będzie wiązało się w najlepszym wypadku z niekoniecznie miła rozmowa z kierownictwem, a w gorszym karą pieniężną. Atmosfera w pracy zależy od stanowiska, od miłej do tragicznej. Dodatkowo atmosferę może skutecznie popsuć nie przestrzeganie zasad higieny przez ukraińska cześć pracowników, którzy skutecznie stają się większością na tym zakładzie. Przemiał pracowników ogromny, nawet wśród Ukraińców, którzy bardzo szybko przekonują się, że trafienie do pres mebla to nie American Dream i jednym słowem uciekają. Podsumowując, praca nawet jak na Częstochowę całkowicie nie warta uwagi.
6
tomy 2016-09-05 18:23
pracowalem tam kilka lat.Ta firma to strata czasu, zlodziejstwo i tyle,o jakim kolwiek funduszu socjalnym mozna zapomniec. nie chcesz pracowac w soboty ,ktore teoretyczbe sa wolne to strasza zwolnieniem.kierownictwo sie rzadzi jakby to byla ich firma.szef tego dobytku to nawet nie ma pojecia jaki tam panuje burdel,zaczawszy od stolarni po klejarnie i tapicernie.naobiecuje kokosow awansow i na obietnicach sie konczy,same przydupasy na stolkach i nic wiecej.
11
Żal dupe ściska jak na to patrzę 2016-09-21 22:45
Ha Ha Ha płakać mi się chce jak widzę tę negatywne komentarze świadczy to o tym że nie firma jest winna winni są ci którzy myślą w ten sposób,, żeby się nie narobić a dużo zarobić '. Niestety w tym kraju jest tak pracujesz jak wół za pęsje jak osioł ale narzekają raczej Ci którzy boją się pracy jeśli marzą się wam zarobki koło 4, 5 tysięcy miesięcznie proszę bardzo Niemcy Anglia Holandia itp... i nie wiem co jest lepsze siedzieć w Niemczech w jakiejś szklarni i słyszeć jakąś typową niemiecką Helge Bruner,, Arbeit schnela schnela ". Może i za dwa trzy miesiące zarobisz nawet i 12 tyś ale co potem a tego czasu straconego za granicą za te pieniądze nie odkupisz lepsze polskie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w polu niż fiołki w Neapolu i wracając do tematu jeśli bójcie się ciężkiej pracy za 8 złoty na godzinę to wy nie jesteście prawdziwymi Polakami, tylko polsko języcznymi świniami, ale to wasz problem nie mój i założę się że gdybyście nie mieli co jeść to pracowali byście za 4 zł na godzinę po 15 godzin ale nie którzy nauczenie są letkiego życia trzymajcie tak dalej a napewno wam się uda pozdro.
6
niki 2016-10-20 16:27
Jak wygląda kwestia zarobków pracownikow z biura ? rowniez na starcie 8zl na h...?
3
porażka.pl 2016-11-04 17:31
Witam
Chciałem się podzielić opinią na temat pracy w firmie Press Mebel w , w jaki sposób traktują pracowników . Kierownik stolarni o pseudonimie Dynamit (jak sama nazwa wskazuje jest : opryskliwy , arogancki , wydziera się na pracowników ).
Pracownicy pracują w nerwowej atmosferze, boją się o cokolwiek zapytać z racji kolejnego wybuchu złości kierownika ww.
Warunki w jakiś się pracuję są tragiczne zimą trzeba mieć na sobie ciepłe ubranie oraz czapkę i szalik , latem natomiast praca w temperaturze powyżej 35 stopni .
Nie polecam tego zakładu pracy!!!!! pomimo tego że w Częstochowie jest tragedia z pracą.
Należy się poważnie zastanowić nad podjęciem pracy w tym zakładzie !!!!!
13
Dorota 2016-11-29 10:39
Niestety firma ta nie wywiązuje się z reklamacji. Kupiłam w sklepie Agata narożnik firmy Press mebel, po otwarciu z folii okazało się że w jednej części jest pęknięte dno. Niestety już 3 tydzień i nie mogą tego feluru naprawić bo fachowcy są tacy sami jak ta firma porostu psychoterapia. Niestety brak słów. Opinia moja to dla tej firmy 0.
5
Dorota 2016-11-29 12:52
(usunięte przez administratora)
1
Zostaw swoją opinię o PRES MEBEL Sp. z o.o. Sp.k - Częstochowa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PRES MEBEL Sp. z o.o. Sp.k