PRES MEBEL Sp. z o.o. Sp.k

Częstochowa

Opinie o PRES MEBEL Sp. z o.o. Sp.k

baltazar 2015-09-30 12:35
Potwierdzam powyższe opinie, oferują 8zł/h na okresie próbnym,a na umowie stawkę 6zł/h + akord. Dodatkowo soboty pracujące z pierwszych zmian nie są płatne ekstra, a warunki wynagrodzenia akordowego nie do końca jasne.
4
DRIFTER 2015-10-09 19:13
HEEEE do @baltazar a może RYŻY wredny h.j kapuś ślepego.
6
Alojzy 2015-10-09 19:30
Do @baltazar ty to pewno człowiek PRES SZAJSU .
3
baltazar 2015-10-11 18:59
@krys - jeśli dla kogoś 8zł/h jest porządną stawkę to wypada współczuć. I wiem na pewno,że ciągle poszukują pracowników. Nie sposób się jednak dziwić,że zarobki w Polsce są na tak opłakanym poziomie, skoro ktoś uważa, że na początku pracy nie powinno się dobrze zarabiać. Ale o czym my tutaj dyskutujemy, skoro prawdopodobnie nie piszesz tutaj bez celu :) A jeśli żałujesz, że nie widzisz ofert pracy, to nic straconego - złóż osobiście cv i przekonaj się jak lekko i przyjemnie zarobisz swoje wymarzone 8zł/h.
11
hhhhaaaaaa 2015-10-24 17:52
Nawet już chętnych brak z okolicznych wiosek,bo kto za 1400 będzie dojeżdżał gdzie na samo paliwo to minimum 150 a śniadanie,ciuchy buty.
9
Peter 2015-11-19 01:36
Szczerze nie polecam...
10
Pres Szit 2016-01-25 22:30
(usunięte przez administratora)
3
jack 2016-02-22 18:23
Ilu pracowników zatrudnia firma ok.?
4
koko spoko 2016-06-01 13:04
Czytam i nie wierzę , 160 gozin pracy po 8zł to 1280zł to z czego można być zadowolonym jak to jest poniżej najniższej krajowej.
Firma dno , jeśli płaci taką stawkę.
5
Działkowiec 2016-07-26 21:31
Firmę oceniam słabo, zarobki jak na rodzaj wykonywanych obowiązków za niskie, podwyżki przyznawane uznaniowo i bardzo rzadko. Najczęściej propozycje typu 50 groszy do godzinówki przy kilkuletnim stażu pracy. Zaczynasz od 8zl/h na okresie próbnym, potem 6zl/h i akord. Warunki wynagrodzenia akordowego zmieniają się praktycznie co dwa miesiące, także w efekcie nikt nigdy do końca nie wie ile zarobi dopóki nie otrzyma wynagrodzenia. Jeżeli jesteśmy już przy temacie wynagrodzeń to niestety często występują opóźnienia z wypłatami, nie duże, bo najczęściej do około 2 dni, ale jeżeli ktoś ma jakieś zobowiązania miesięczne to może mu to dość mocno podnieść ciśnienie. Czas pracy różny, niby 2 zmiany po 8 h, ale w praktyce często można usłyszeć od kierownictwa "został byś dłużej", a te zostawanie dłużej nie koniecznie musi być dodatkowo wynagrodzone. Przy pierwszych zmianach soboty pracujące, bez żadnych dodatkow, są one niby nie obowiązkowe, ale opuszczenie soboty będzie wiązało się w najlepszym wypadku z niekoniecznie miła rozmowa z kierownictwem, a w gorszym karą pieniężną. Atmosfera w pracy zależy od stanowiska, od miłej do tragicznej. Dodatkowo atmosferę może skutecznie popsuć nie przestrzeganie zasad higieny przez ukraińska cześć pracowników, którzy skutecznie stają się większością na tym zakładzie. Przemiał pracowników ogromny, nawet wśród Ukraińców, którzy bardzo szybko przekonują się, że trafienie do pres mebla to nie American Dream i jednym słowem uciekają. Podsumowując, praca nawet jak na Częstochowę całkowicie nie warta uwagi.
9
tomy 2016-09-05 18:23
pracowalem tam kilka lat.Ta firma to strata czasu, zlodziejstwo i tyle,o jakim kolwiek funduszu socjalnym mozna zapomniec. nie chcesz pracowac w soboty ,ktore teoretyczbe sa wolne to strasza zwolnieniem.kierownictwo sie rzadzi jakby to byla ich firma.szef tego dobytku to nawet nie ma pojecia jaki tam panuje burdel,zaczawszy od stolarni po klejarnie i tapicernie.naobiecuje kokosow awansow i na obietnicach sie konczy,same przydupasy na stolkach i nic wiecej.
16
Żal dupe ściska jak na to patrzę 2016-09-21 22:45
Ha Ha Ha płakać mi się chce jak widzę tę negatywne komentarze świadczy to o tym że nie firma jest winna winni są ci którzy myślą w ten sposób,, żeby się nie narobić a dużo zarobić '. Niestety w tym kraju jest tak pracujesz jak wół za pęsje jak osioł ale narzekają raczej Ci którzy boją się pracy jeśli marzą się wam zarobki koło 4, 5 tysięcy miesięcznie proszę bardzo Niemcy Anglia Holandia itp... i nie wiem co jest lepsze siedzieć w Niemczech w jakiejś szklarni i słyszeć jakąś typową niemiecką Helge Bruner,, Arbeit schnela schnela ". Może i za dwa trzy miesiące zarobisz nawet i 12 tyś ale co potem a tego czasu straconego za granicą za te pieniądze nie odkupisz lepsze polskie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w polu niż fiołki w Neapolu i wracając do tematu jeśli bójcie się ciężkiej pracy za 8 złoty na godzinę to wy nie jesteście prawdziwymi Polakami, tylko polsko języcznymi świniami, ale to wasz problem nie mój i założę się że gdybyście nie mieli co jeść to pracowali byście za 4 zł na godzinę po 15 godzin ale nie którzy nauczenie są letkiego życia trzymajcie tak dalej a napewno wam się uda pozdro.
7
niki 2016-10-20 16:27
Jak wygląda kwestia zarobków pracownikow z biura ? rowniez na starcie 8zl na h...?
5
porażka.pl 2016-11-04 17:31
Witam
Chciałem się podzielić opinią na temat pracy w firmie Press Mebel w , w jaki sposób traktują pracowników . Kierownik stolarni o pseudonimie Dynamit (jak sama nazwa wskazuje jest : opryskliwy , arogancki , wydziera się na pracowników ).
Pracownicy pracują w nerwowej atmosferze, boją się o cokolwiek zapytać z racji kolejnego wybuchu złości kierownika ww.
Warunki w jakiś się pracuję są tragiczne zimą trzeba mieć na sobie ciepłe ubranie oraz czapkę i szalik , latem natomiast praca w temperaturze powyżej 35 stopni .
Nie polecam tego zakładu pracy!!!!! pomimo tego że w Częstochowie jest tragedia z pracą.
Należy się poważnie zastanowić nad podjęciem pracy w tym zakładzie !!!!!
24
Dorota 2016-11-29 10:39
Niestety firma ta nie wywiązuje się z reklamacji. Kupiłam w sklepie Agata narożnik firmy Press mebel, po otwarciu z folii okazało się że w jednej części jest pęknięte dno. Niestety już 3 tydzień i nie mogą tego feluru naprawić bo fachowcy są tacy sami jak ta firma porostu psychoterapia. Niestety brak słów. Opinia moja to dla tej firmy 0.
11
Dorota 2016-11-29 12:52
(usunięte przez administratora)
2
Paulina 2017-04-04 11:04
W serwisie GoWork.pl możecie znaleźć aktualne oferty pracy PRES MEBEL Sp. z o.o. Sp.k: http://www.gowork.pl/praca/pres-mebel-sp.-z-o.o.-sp.k;pr?account=test Które z tych stanowisk najbardziej Was interesuje?
tapicer 2017-04-09 18:27
Pracuję jako tapicer i zarabiam dużo nie musze wyjeżdżać za granice i zostawiać rodziny żyć na dwa gary. Polecam firmę . Warunki pracy takie jak wszędzie tak to jest w Polsce pracodawcy jeszcze nie nauczyli sie dbać o pracownika.
6
Były pracownik 2017-05-10 08:57
Podpisuje sie pod wszystkim co napisano wyżej. Dodam jeszcze że cała firma obstawiona ludźmi z rodziny i to nie tylko kierownictwo. Pracownicy zatrudnieni na tych samych warunkach ale jak im zwrocisz uwage do masz gwarantowaną rozmowe z szefostfem, bo obraziłes???: corkę, zięcia, teścia, brata, siostrzeńca, syna najlepszego kumpla, narzeczoną syna i kogo tam jeszcze Pan Hadryś zatrudnia. Nie dość że pracownicy z rodziny są niekompetentni, to jeszcze uprzywilejowani. Nie muszą robić sobót, sprzątać po sobie, słuchać polecenia brygadzisty, pracować- wszystko trzeba po nich poprawiać. Zarobki to ok. 9-11 zł/h a soboty za gołom podstawe. Zimą potwornie zimno, w czasie deszczu woda leci na maszyny, bo kilka lat nie potrafią naprawić kominów wentylacyjnych i załatać dziór. Na podwyżki dla pracowników nie ma co liczyć, praca dobra na przeczekanie- zawsze brak pracowników, więc i o pracę nietrudno, bo wszyscy uciekają. NIE POLECAM!
16
karolek gumolek 2017-05-18 04:00
(usunięte przez administratora)
karolek gumolek 2017-05-18 04:01
(usunięte przez administratora)
karolek k. 2017-05-18 04:11
(usunięte przez administratora)
xxxxxxxxx 2017-06-04 10:55
Pracowałam chwilę i nigdy na pewno tam nie powrócę. połowa kierowników to (usunięte przez administratora) którzy przychodzą do pracy pare dni w tych samych ubraniach.. tak wygląda kierownik? chyba nie. Materiały kupowane po 3 zl, zeskazowane, a wina i tak spada na pracownika. nie polecam nikomu, kto nie liże [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i mówi prawde jest zwolniony :)
1
Kris 2017-07-05 12:59
Nawet nie wiem od czego zacząć

W firmie panuje spory chaos nie wiesz czego i kiedy zabraknie. Co oczywiście nie interesuje kierownictwa, masz robic i koniec. Jeśli liczysz na jakikolwiek rozwój czy awans, a nie jesteś krewnym/znajomym prezesa to możesz przestać liczyć i wracać do zapieprzania za max 10 zł za godzinę. Warunki pracy są kiepskie, od czasu do czasu kierownik chodzi po stanowiskach i wszystkich co jedzą na przerwie "zaprasza" do stołówki. Stołówki, w której są 4 stoliki po 4 krzesła. Na ok. 150 osób na hali. Tak samo ma się sprawa z kiblami, wiecznie rozwalone, 2 toalety i 2 pisuary. Na ok. 150 osób na hali. O ich stanie nawet nie mówię, bo można się domyśleć. Praca jest ciężka, ale zależy od stanowiska na którym się pracuje, i od znajomości z panem prezesem. Przemiał ludzi w firmie jest tak duży, że tylko krewni i znajomi lub masochiści wytrzymują tu dłużej niż 3 miesiące. Wyjątek stanowi tapicernia, która nieźle zarabia więc nie ma powodów do narzekania. Soboty sa pracujące, chociaż czasem zdarza się wolne, zależy kto i jak spier***i zamówienia. Nadgodziny i soboty nie są płacone extra. Doprosić się o jakąś podwyżkę często graniczy z cudem, dostaniecie max 50 gr do godzinówki albo "będzie kiedy będzie" na odpi***ol. Zimą temperatury na hali spadają nawet do 3-5 stopni a latem jest taki skwar, że nie da się wytrzymać. Doprosić się o jakiś wiatrak też jest ciężko, woda niby jakaś jest ale to 1 baniak gdzieś daleko, a poza przerwą nie można tam iść bo zaraz leci na was OPR za opuszczenie stanowiska pracy. Ogólnie uciekają stąd wszyscy, nawet ukraincy. Od czasu do czasu magazyn jest tak przeładowany, że wszystko stoi, a jak stoi to lepiej żebyście umieli dobrze udawać, że coś robicie. To jeszcze cud, że kierownictwo nie wysyła pracowników którzy mają extra przerwę do czyszczenia kibli.
6
Nikt ważny 2017-07-24 21:11
Ale się uśmiałem :)) To J a wychodzę 15-20 na godzinę i szukam innej pracy ... A tam to niech sobie sami te meble składają , bo za 8 zł to ja się z domu nie ruszam ..Hahahhahahahaaaa !!!!!
3
Jaszczur 2017-08-26 14:05
Pseudo zakład nie polecam najgorszemu wrogowi. Kierownictwo zachlane nie szanują ludzi, wulgarni, bez szczelni np. nie jaki (usunięte przez administratora) nadgodziny nie płatne 50%, soboty za normalną stawkę . Na zakładzie panuje chaos i zero organizacji, żadne zasady nie są tam przestrzegane ma być robione i nie ważne jak. Ważne żeby zeszło. W Częstochowie jest tyle zakładów pracy gdzie ludzi jeszcze szanują. Tylko desperaci tam idą i znajomi Prezesiny, która również nie szanuje ludzi. Pamiętaj pan Hadryś szanuj ludzi bo sam zaczynałeś od składania mebli w garażu i handlowaniu na ryneczku !
5
bylypracownik 2017-09-12 20:05
Pracowalem i nie polecam, cala kadra to rodzina, warunki podle w zime temperatura jak na dworze - lato to samo. kasa zadna, juz lepiej trw...
1
bylypracownik 2017-09-17 11:37
Tam jak masz znajomości lub jesteś z rodziny to zarobisz. To samo jest z przerwami na papierosa jeden może iść co 30 minut inny tylko na przerwie
1
Zostaw swoją opinię o PRES MEBEL Sp. z o.o. Sp.k - Częstochowa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PRES MEBEL Sp. z o.o. Sp.k