brak logo

Madro Kraków

Niepołomice

Opinie o Madro Kraków

kierownik Marcin 2013-08-19 13:53:44
Wróciłem właśnie z cieplejszego miejsca na ziemi i wracam do czatu.
Kiedy przywołujesz czasy kierownika [usunięte przez moderatora] musisz mieć świadomość całkiem innego systemu motywowania i wynagradzania pracowników.
Nie wiem czy pamiętasz umowy o dzieło czy też zlecenie, wykonywane w godzinach normalnej pracy , będące niczym innym jak dodatkowym zarobkiem.
Były to czasy władzy dyrektora [usunięte przez moderatora] i brygadzisty [usunięte przez moderatora] na których w prywatnych rozmowach ze mną zdrowo napierniczaliście , szczególnie jeśli chodzi uczciwość w przypadku podziału forsy z umów zlecenie .Nie bardzo rozumiem skąd sentyment do starych czasów.
Widzę ,że jesteś ze starej kadry , możesz się ze mną kontaktować na [usunięte przez moderatora]
Wybacz , ale czasy gdy pensja byłą płacona za przychodzenie do pracy , a za konkretną pracę płacono osobno , już nie wrócą
Jak sprawuje się nowy kierownik ?

j-23 2013-08-19 17:25:47
Ja akurat nie pracowalem na zadne umowy o dzielo czy zlecenie,tylko soboty i godz. nadliczbowe,wiec nie czuje specjalnie zalu,pieniadze bralem za wykonana prace w normalnym czasie+nadliczbowe,o Panu tez sie wypowiadaja ludzie nie najlepiej [mysle o kablowaniu na pracownikow do dyrektorki],
PS.do Karola; pieniadze za nadliczbowe wyplacaja do 3 m-cy [czasem po 3 m-cach]
2013-08-19 18:31:21
Proponuję Panu kontakt na osobistego maila i po przedstawieniu się wymianę poglądów.
Nie mogę oprzeć się wrażeniu , że jest Pan nowym pracownikiem , bazującym wyłącznie na zasłyszanych informacjach i dorabiającym do tego własne opinie .
Odnosząc się do zarzutów kablowania , wyjaśniam
- nie tolerowałem pijaństwa
-nie tolerowałem złodziejstwa
- nie tolerowałem fuch
Niestety , osoby cierpiące na w/w przywary miały dosyć ciężko.

Swoją drogą jedynie moje dyskrecji może Pan zawdzięczać , że nie cytuje opinii o pracownikach które padały z ust " TEKLI " w mojej obecności.
j-23 2013-08-20 10:17:10
Panie [usunięte przez moderatora] jestem jednym ze starszych pracownikow MADRO ,pamietam kiedy Pan sie przyjal (nawet nie raczyl sie Pan przedstawic pracownikom ) co swiadczy o braku kultury i dobrym wychowaniu,Panskie nazwisko i funkcje jaka Pan bedzie pelnil dowiedzielismy sie od Pana [usunięte przez moderatora] i Pana [usunięte przez moderatora].Wszystkie te argumenty o piciu itp. mnie nie interesuja gdyz do pracy dojezdzam autem,natomiast chetnie bym uslyszal co o pracownikach mowi p.[usunięte przez moderatora]
j-23 2013-08-20 10:51:26
[usunięte przez moderatora] nie mam namiarow ale kontaktuj sie z [usunięte przez moderatora] on ma napewno jego nr.tel.
kierownik Marcin 2013-08-20 15:49:09
No cóż - ponawiam prośbę o kontakt na osobistego maila - możemy szczerze chatować , lub porozmawiać telefonicznie .
Odnosząc się do Pańskich zarzutów dotyczących przywitania , o ile pamiętam , [usunięte przez moderatora] przedstawiła mnie osobiście całej załodze.
Być może nie było Pana w pracy ...
Nie bardzo rozumiem kogo Pan ma myśli przywołując postać [usunięte przez moderatora] , osobiście pamiętam tylko [usunięte przez moderatora].
Notabene [usunięte przez moderatora], jest mi winny do dzisiaj 80 PLN.
Ze względów prawnych , nie chcę informacji o załodze którymi infekowała mnie Tekla i przedstawiać na ogólnie dostępnym portalu.
Odchodząc z firmy , poprosiłem [usunięte przez moderatora] o pożegnanie w moim imieniu z załogą.
Mając na uwadze wrogą atmosferę która towarzyszyła mojemu odejściu , pożegnanie faktycznie ograniczyłem do Pani [usunięte przez moderatora]
Tekla nie uznała za stosowne opuszczenie gabinetu i wymianę kilku grzecznościowych zwrotów .
pozdrawiam i czekam na osobistego maila
kierownik Marcin 2013-08-20 19:27:04
Nie dam rady , w grę wchodzi sąd cywilny z kilku paragrafów .
pozdrawiam
wybaczcie - ma jedną niezakończoną sprawę sądową z poprzednim pracodawcą - nie chcę otwierać następnego ewentualnego konfliktu
j-23 2013-08-21 13:11:00
Panie [usunięte przez moderatora],jednak zbyt wysokich notowan wsrod zalogi Madro Pan nie ma,ale obecny kierownik tez nie jest wysoko punktowany i dlugiej kariery w Madro mu sie nie przewiduje.
zz-top 2013-08-22 18:10:21
Jak czytam te wasze narzekania na firme to mnie sie wydaje ze nie macie jaj,jesli jest tam tak zle to jaki problem sie zwolnic,jak to mowia , z praca sie slubu nie bierze,byly kierownik tez niezly gosc;sprawy sadowe itp.i te jego ambitne teksty jak by byl dobry na tym stanowisku to by go dyrektorka nie wywalila.
j-23 2013-08-25 20:13:40
Rozmowa kwalifikacyjna przebiega z kazdym inaczej,w zaleznosci od wieku i stanowiska o ktore sie ubiegasz.
j-23 2013-08-26 16:01:21
Na ten temat to moze niech sie wypowiedza monterzy, jak to bylo w ich przypadku.
j-23 2013-08-30 16:38:58
Do wiadomosci Huberta; jak chcesz wiedziec dokladnie to podjedz do firmy i sie spytaj.
kierownik Marcin 2013-09-06 16:30:58
Drodzy Koledzy ,

Do dnia dzisiejszego traktowałem moje pisanie jako formę podtrzymywania kontaktu z byłymi podwładnymi , było tak aż do dzisiaj do 13.00.
Jadłem sobie smaczny lunch w miłym towarzystwie wykorzystując czas urlopu ,aż odezwała się moja prywatna komórka i cóż to widzę ,wyświetla się numer naszego wspólnego znajomego , opiszę Go tylko jako starego pracownika Madro.
Ów osobnik raczył mię postraszyć
1/ skargą do operatora Gowork
2/ sprawą sądową o zniesławienie
za to ,ze zechciałem zamieścić jego inicjały w moim poście z dość nieprzychylnym ale prawdziwym komentarzem.
Jak oświadczył, podjął skuteczne działania w celu usunięcia mojego posta - co wyjątkowo odpowiada prawdzie.

Zdaje sobie sprawę ,że moje posty dokuczają coniektórym jak stara sprężyna co przebiła materac i uporczywie drapie w cztery litery ..
Niestety szanowni moi wrogowie , podpierdalacze , intryganci i tzw fałszywi przyjaciele , ja o wszystkim Waszych świństwach pamiętam i na pewno kiedyś policzymy się.
Jak pamiętam Was, codziennie z rana spowiadających się do Tekli w jej gabinecie z sytuacji na produkcji , zastanawiam się jak ciężka pokutę dostawaliście do odprawienia i jaki jest Wasz upadek ludzki , bo cóż tylko jeden z Was w stosunku do mnie starał się uzyskać przebaczenie za swoje niegodne uczynki.
Swoją droga , przypomnijcie Tekli o fakturach dla Hardkopu nie płaconych od pół roku.
A osobę która do mnie dzwoniła , uprzejmie proszę o wykasowanie mojej komórki z pamięci telefonu, prośbę taka kieruje po raz pierwszy od 13-lat to znaczy od czasu kiedy posiadam ten numer telefonu
Niestety , sięgnął Pan dna , nie będę Panu wypominał publicznie wielu wypowiedzi i faktów , może da to Panu moja prośba do coś myślenia ..
Artka C. po raz pierwszy w życiu muszę opie..... właśnie za udostępnienie mojego numeru .

.
kierownik Marcin 2013-09-08 19:00:21
Cicho zrobiło się na forum ,jak w kościele po śmierci organisty.
Czego i kogo obawiacie się ......tchórze , podpierdalacze i fałszywi przyjaciele .
Może coniektórzy po czasie zorientowali się ,że ręce mam długie , pamięć dobrą i rachunki reguluje do końca..
Kilku z Was szykuje się do ewakuacji z tonącego okrętu o nazwie Madro
- koledzy przesłali Wasze płaczliwe CV -poczekam na portowym brzegu ..
Prawda zawsze wyjdzie na wierzch ......
Zapraszam do czatu ludzi uczciwych honorowych i ambitnych, było Was wielu , jednak daliście się zdominować tym trzem wyżej wymienionym kategoriom.
ANTONIO 2013-09-11 19:58:42
Panie Marcinie uważałem pana za inteligentnego człowieka, a przynajmniej na takiego pan wyglądał, ale po tych wszystkich wpisach muszę stwierdzić, że jest pan Zerem. Co może świadczyć sposób wypowiadania się o swoim ostatnim pracodawcy i ludziach którzy musieli z panem współpracować? Tylko tyle że nie nadaje Pan do wykonywania pracy na stanowisku Kierownika Produkcji i nie potrafi się Pan pogodzić z faktem zwolnienia, a pracownicy są wysoko wykwalifikowani i inteligentni
1
kierownik Marcin 2013-09-12 09:26:52
Na anonimy z zasady nie odpowiadam - ale teraz zrobię wyjątek.
Obawiam się szanowny Panie ,że ma ma Pan duże problemy z czytaniem ze zrozumieniem.
Proponuję ,aby Pan jeszcze raz przeczytał moje posty i poprosił kogoś o przełożenie treścich na język który Pan zrozumie .
Nigdy nie wyrażałem się żle o pracodawcy - wyłącznie o pewnych ludziach z trzech w/w kategorii .
Widać jest Pan jednym z nich - na temat inteligencjj pracowników nigdy nie pisałem - być może uaktywniły się ukryte kompleksy .
1
Jurek 2013-09-16 08:37:03
Panie Marcinie, mimo podania mojego adresu e-mail,Pan sie wykreca od podania nazwisk ;KOLEGOW;przypuszczam ze byla to proba sklucenia pracownikow oraz zasianie niezdrowych podejrzen,po zatym wyglada ze Antonio ma racje co do pana osoby,skoro sie powiedzialo A to powiedzmy B.
kierownik Marcin 2013-09-16 13:57:05
Panie Jurku ,

Uprzejmie zasugerowałem Panu bezpośrednią rozmową i wyjaśnienie pewnych spraw,połączone z przekazaniem odpowiednich informacji..
Nie wiem dlaczego boi się Pan wykonać do mnie telefonu .. być może ktoś się pod Pana podszywa ?.
Pozostałych anonimów nie będę komentował z prostej przyczyny , ja występuję jawnie, pozostali kryją się pod dziwnym nickami, niektóre osoby pod kilkoma naraz .

pozdrawiam
Jurek 2013-09-16 15:18:49
Panie Marcinie , moj nr tel.jest Panu do niczego nie potrzebny,nazwiska ;KOLEGOW;mial Pan podac na adres mailowy dlatego poslalem maila, ale widze ze niepotrzebnie.
j-23 2013-09-17 21:02:23
Wszystkie informacje dostepne w kadrach lub u kierownika.
j-23 2013-09-21 19:35:26
W MADRO jest podobnie-co innego na rozmowie a co innego w trakcie pracy,nie pchaj sie tam ,tam jest bucowa, co miesiac ktos sie zwalnia.
Jurek 2013-09-23 17:08:41
Marek ;Gaziarz;czy dzwoniles do Krzyska?
Jurek 2013-09-23 17:55:04
Nie do ciebie tylko do Marka Gaziarza,on bedzie wiedzial.Nie jednemu psu Burek.
1
j-23 2013-09-25 16:09:18
Wez sie [usunięte przez administratora] zatrudnij w Madro a jak ci nie bedzie pasowalo to prace olejesz,a nie pieprz takich tekstow bo sie nie dobrze robi.Jak jestes cienki w uszach to cie sami zwolnia.
marek gaziarz 2013-09-26 17:48:56
Siema Jurek! nie moge sie dodzwonic pod podany nr.
trzeba kiedys sie spotkac na browarze! :)
1
Jurek 2013-09-26 19:49:04
Siemka Gazownik,podeslij mu smsa to odczyta,bo jemu nie bardzo sie chce odebrac , taki leniwy z niego Boczek
j-23 2013-09-28 20:18:12
Odnosnie walcowania blachy; nie polecam.
marek gaziarz 2013-09-30 16:28:20
W Bochni jest dobra firma od walcowania blach
1
Michał 2013-10-28 10:31:25
Pojawiło się ogłoszenie pracy na stanowisko specjalista ds.gospodarki materiałowej i zaopatrzenia. Czy ktoś może się wypowiedzieć na temat zarobków oraz obowiązków. Pracowałem jako kierownik magazynu, złożyłem aplikację i na razie czekam.
2
młody 2013-11-20 19:35:58
Witam, jestem w trakcie kursu TIG stal nierdzewna, chcę dalej rozwijać się w kierunku spawacza, ale pracodawcy raczej nie przyjmują bez doświadczenia. Czy mam jakieś szanse dostać się do firmy MADRO, nie pytam o pieniądze bo w moim przypadku to sprawa drugorzędna. Na początku pracować jako pomocnik, i powoli się wdrażać w zawód spawacza. Z góry dzięki za odpowiedz, pozdrawiam.
2
spawacz 2013-12-10 17:15:22
w madro tigiem sie nie spawalo.Wiec nie pchaj sie tam
2
młody 2014-01-06 17:29:45
A, wiecie może gdzie w okolicach niepołomic, wieliczki, krakowa mogę pytać o pracę na tigu świeżo po kursie? Byłem w Teko, ale wzieli CV i powiedzieli, że nie ma przyjęć :)
1
młody 2014-02-15 12:14:59
Witam, ponownie. Mam jeszcze jedno pytanie, a mianowicie czy po kursie MAG, pierwszy moduł, certyfikat niestety IS Gliwice jest szansa dostać się do Madro? Czy chłopak bez doświadczenia ma jakiekolwiek szanse? W TIGu ciężko idzie mi znaleść prace, może w "migomacie" będzie mi łatwiej :) pozdrawiam!
1
spawacz 2014-02-20 18:44:02
A skad jestes?.Polozysz pachwiny od 4 do 20stki?
1
młody 2014-02-21 12:37:54
Jestem z okolic Niepołomic. Z Migomatem miałem mało do czynienia, jak robiłem TIGa to troszkę mi instruktor przybliżył o co w tym wszystkim chodzi... położyłem kilka pachwinek i to wszystko, więc można powiedzieć, że jestem bardzo zielony :)Chciałem zrobić 135 z funduszy unijnych, ale chyba nic z tego nie będzie, a na 141 wszędzie słyszę tylko brak praktyki, brak praktyki, brak praktyki ;D To gdzie do cholery mam zdobyć tą praktyke skoro nikt mi nie daje szansy... :) hehe
2
spawacz 2014-02-22 10:03:57
To lipa.Ogarną bym ci robote u mnie w firmie ale musisz kłaść konkretne lagi,jak i w MAGu oraz TIGu
1
młody 2014-02-23 12:12:37
Dzięki wielkie za chęci :) Ja jednak dalej się nie poddaje i będę nadal szukał gdzieś pracy :) Może, w końcu się uda...
1
MM 2014-03-05 17:07:37
Pytanie do "spawacz". Piszesz o załatwieniu pracy u siebie w firmie czyli gdzie?? Jeśli można oczywiście zapytać.
1
były 2014-09-23 01:47:18
Słyszałem że nowy kierownik trzęsie firmą a Tekla nie ma nic do powiedzenia.
1
... 2014-09-23 13:56:00
owinął prezesa wokół palca, chodzi tu z nim po hali i opowiada jaki on jest najlepszy a wszyscy inni nic nie robią i tylko siedzą i pierdzą w stołki
1
ON-OFF 2014-10-18 19:29:09
Ja powiem tak...nie ważne kto lub co, byle by było gdzie pracować, każdy wykonuje swoje obowiązki jak potrafi...nie wieżę żeby ktoś źle życzył firmie. Jest praca....więc trzeba zapierdzielać. Pracownik na produkcji ma swoje obowiązki spawacz, monter, lakiernik, pracownik umysłowy....działamy Panowie. Wielu było kierowników ... trzeba wziąć sprawy w swoje ręce a nie pisać że temu źle lub lepiej. w Staco na składaniu krat 1700zł netto w Juce 1700zł na składaniu chłodni, nie patrzmy na innych ...... zapierdzielajmy a będzie dobrze. ALPHA techology nad nami czuwa.
1
wł. wył. 2014-12-30 21:34:59
alfa technologii to z was dojiiii
1
spawacz 2015-01-09 11:06:17
Teko omijaj szerokim łukiem, szukali spawcza tig a jak sie okazało to szukali niewolnika do szlifierki kątowej, wiec nawet bys nic nie spawal bo maja tam spawaczy, oczywiscie umowa smieciowa a reszta pod stołem, z wyplatami bardzo zalegają.
1
zainteresowany 2015-01-20 11:20:26
Witam. Mam informację, że MADRO Kraków poszukuje specjalistę ds sprzedaży na region wielkopolski. Może mi ktoś udzielić kilka informacji na temat warunków pracy w tej firmie? będę bardzo wdzięczny za w miarę obiektywne opinie. Pozdrawiam.
1
romeono 2015-03-11 14:05:23
firma typowo przemysłowa - to wiemy już. Mnie zaciekawił jednak post kolegi @spawacz, który napisał, że zajmował się szlifierką kątową - to nie miłeś już więcej obowiązków tylko to? Chyba powiedzieli Ci n oczatku jak sprawa wyglada i na umowie też miałeś obowiązki czy wynagrodenie, wiec nie rozumiem oburzenia.
klaudiusz 2015-04-09 09:32:44
Przyznam, że firma jest w miarę przygotowana do prowadzenia ciekawej produkcji, ale metody zarządzania ocierają się o " wczesny PRL". Pytanie, kiedy nastąpi przebudzenie z letargu- może być za późno. Jedyny kierownik stara się to wszystko ogarnąć- zawsze znajdzie się ktoś komu to się nie będzie podobać. Dobrze, że ma silną osobowość i troszkę ogarnia p. Dyrektor. Ciekawe jak długo to wytrzyma. Ta firma prosi się o natychmiastową zmianę systemu zarządzania- czas na młodych i znających obecne realia ludzi. Czas dostosować się do obecnych potrzeb rynku, a one zmieniają się z dużą częstotliwością. Konieczny jest kontakt z potencjalnym odbiorcą i poszukiwanie nowych rozwiązań. Obecnie Madro oferuje urządzenia nie będące w stanie konkurować na rynku.
1
pracus 2016-03-01 14:26:25
20 czeka przed zakladem na mrozie a nastepnych 20 jest zapisanych w komitecie kolejkowym na przyszly rok
krak 2016-10-06 16:25:34
pracowalem w MADRO i powiem tak jak ktos nie ma doswiadczenia i sie chce nauczyc monterki i spawania to smialo moze isc maja duzo róznych maszyn naprawde firma ma duze mozliwosci .ale ma tez bardo duzo wad ktore az kluja w oczy co tam sie wyprawia.na przyklad dla montera sa rekawiczki ktore nadaja sie co najwyrzej do grabienia lisci.metrowki co tydzien do wymiany bo takie najtansze chinskie itd co do kadry bialych kaskow to przemilcze to przez grzecznosc.poznacie zrozumiecie.dla mlodego 20 lat to ok .fachowiec parsknie smiechem i tyle
pracus 2016-10-20 16:46:34
e krak nie narzekaj zawsze mogles kupic metr porzadny i przynis przecierz tam sa takie wysokie zarobki ze az sie plakac chce a co do kadry fachury 1 klasa
krak 2016-10-24 21:03:12
paracus to mirek??
Zostaw swoją opinię o Madro Kraków - Niepołomice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Madro Kraków