Kalmedica

Kalisz

Opinie o Kalmedica

onama 2016-01-29 15:53
Kalmedica jest najlepszym miejscem, w którym pracowałam a mam staż 18 lat w różnych miejscach jako pielęgniarka. Najlepszym dlatego, że płaca jest uczciwa, warunki pracy dobre, na dobrym sprzęcie, a kadra jest ok. Nie ma w moim gronie plotek, problemów czy jakiegoś braku sympatii. Odnajduje się w tym miejscu bardzo dobrze.
Aga 2016-02-01 16:45
Trudno się dostać do pracy w kalmedicy? Na stanowisko pielęgniarki
No 2016-02-02 09:54
Wszędzie brakuje personelu medycznego a w takich placówkach jak ta tym bardziej
salowa 2016-02-02 17:09
Ja jestem salową i też myślę, że pensja jest w porządku. Z lekarzami i pielęgniarkami to róznie są takie bardzo sympatyczne i takie trochę mniej, ale i tak jest przyjaźniej niż w państwowym szpitalu w którym pracowałam wczesniej.
Julia 2016-02-11 12:12
Wiecie ile zarabia się tam na stanowiskach lekarskich??
Nie... 2016-02-11 23:03
To niemożliwe żeby lekarz zadawał takie pytania na forum
Magritta 2016-03-02 13:38
Też jestem ciekawa ile zarabiają, ale takich danych nie posiadam;) jako pielęgniarka mam 2,5tys. netto. Na warunki nie narzekam :)
Magritta 2016-04-12 11:54
Kwota podana przeze mnie w złotówkach Wiem, że w innych miejscach w Kaliszu stawki są niższe dlatego ja cieszę się z tego co mam, a i warunki mamy bardzo dobre.
agatamarcin 2016-05-01 08:14
Dzień dobry. Jestem studentką. Czy są oferty pracy dla takich osób jak ja (nie na stanowisku pielęgniarki oczywiście, prawo wykonywania zawodu będę miała dopiero za rok).Myślę o pracy w rejestracji. Niektóre moje koleżanki pracują na takich stanowiskach w innych firmach, może u Was też jest taka możliwość. Interesuję się Waszym Szpitalem, słyszałam dużo pozytywnych opinii, w przyszłości chciałabym do was dołączyć... odpiszcie....pozdrawiam
agatamarcin 2016-05-01 08:15
Dzień dobry. Jestem studentką. Czy są oferty pracy dla takich osób jak ja (nie na stanowisku pielęgniarki oczywiście, prawo wykonywania zawodu będę miała dopiero za rok).Myślę o pracy w rejestracji. Niektóre moje koleżanki pracują na takich stanowiskach w innych firmach, może u Was też jest taka możliwość. Interesuję się Waszym Szpitalem, słyszałam dużo pozytywnych opinii, w przyszłości chciałabym do was dołączyć... odpiszcie....pozdrawiam
Pielęgniarka 2016-05-10 20:13
Czy orientuje się ktoś czy są oferty dla pielęgniarek, jeśli nie to jak często szukają pielęgniarek do pracy ?

Będę bardzo bardzo wdzięczna za każdą odpowiedź.
gs44 2016-05-12 15:52
Witam, Kalmedica to porządny pracodawca. Oceniam pracę tutaj jako najlepszą z tych, w których dotychczas byłam. Powyżej 2 tysiące na rękę jest to pensja, która mi odpowiada i myślę, że będę się dalej rozwijała, polepszała swoje kwalifikacje. A miejsce pracy jest ładne, czyste, personel ogólnie miły. Pozdrawiam
Jasia 2016-05-12 23:10
A jeśli chodzi o stosunek do pracownika? I atmosferę pracy? Zastanawiam się nad złożeniem cv, bo już któryś raz słyszę o dobrych zarobkach w Kalmedicy.
dw45 2016-05-15 22:04
Cześć, pytasz o stosunek pracodawcy do pracownika: wprost proporcjonalny. Jeżeli Tobie będzie zależeć na pracy - przełożony to doceni, jemu też będzie zależeć na Tobie.
Atmosfera jest dobra, mamy zaufanie do swoich przełożonych, możemy im o wszystkim powiedzieć. Specyfika tej Firmy jest wyjątkowa. Niejednokrotnie wielu pracowników w sytuacjach trudnych życiowo mogło liczyć na pomoc. Niewiele jest takich miejsc...
gosc1 2016-05-16 12:47
Zgadzam sie z dw45, w Kalmedicy atmosfera pracy jest bardzo dobra i są osoby, które potrafią cię weprzeć w trudnej sytuacji, stanąć za tobą kiedy sytuacja nie jest łatwa. Można napotkać na osoby mniej pomocne, ale to jak wszędzie. Ja się bardzo dobrze tutaj odnalazłam i czuję bardzo pozytywną atmosferę w pracy, a to najważniejsze.
Ona44 2016-06-13 11:22
Pracuje tu już półtora roku i miejsce pracy oceniam bardzo pozytywnie. Wypłata jest uczciwa, znam kilka koleżanek po fachu, które w innych miejscach gorzej zarabiają no a u nas standard jest wysoki.
moni 2016-06-14 18:36
jak dla mnie całkiem spoko placówka... a co najważniejsze czas oczekiwania na wizytę... Ludzie, jeżeli macie problem, coś was naprawdę boli nigdzie w Kaliszu nie dostaniecie się szybciej do poradni ortopedycznej, wiem coś o tym... na termin czekałam niespełna miesiąc!!! Podejrzewam, że większość społeczeństwa z regionu nie ma świadomości, że w tym miejscu jest sie przyjmowanym tak szybko...
Polecam placówkę:)
ania 2016-06-18 09:58
Wera ale my mamy nie tylko usługi komercyjne, w ramach NFZ również!!! I mimo że w kolejce oczekujących czeka się u nas dość krótko, to wspominałam o komercyjnych usługach, ponieważ ceny są tak przystępne, że nie warto czekać.
Kalmedica to dobry wybór...


Starsza 2016-06-26 18:19
Potwierdzam, że w Kalmedica czeka się stosunkowo krótko i opieka jest bardzo dobra. Pracuję tu ponad rok, większość personelu to naprawdę porządni ludzie, którzy potrafią się zająć pacjentem na wysokim poziomie.
ania 2016-06-27 20:36
...nie rozumiem o co chodzi Ci z tym internistą???
sosnowamama 2016-06-30 11:00
ja jestem zadowolona z warunków, bo to co słyszałam że dzieje się w innych placówkach u moich koleżanek po fachu to masakra.. pieniądze mega niskie a w kalmedicy chociaż płacą niezle..
Jura94 2016-07-25 09:30
Czy osoby świeżo po studiach są zatrudnianie? Czy raczej nie ma szans?
truskawka 2016-07-25 11:37
ja nie sosnowamama ale się wypowiem, bo też mam doświadczenie w pracy w tej placówce i atmosfera jest fajna. przede wszystkim mam grono swoich koleżanek, które jak jest jakaś ciężka sytuacja to pomogą bez wahania. uważam, że to szczególnie ważne w naszej branży by się wspierać.
S 2016-07-26 14:03
Spróbuj, złuż cv, mysle ze warto, jak jesteś odpowiednią osobą to będziesz chętnie przyuczona, gorzej jeśli myślisz ze pójdziesz tam sobie tylko posiedzieć, ale z drugiej strony siedzieć to można w domu, a do pracy idziesz żeby sie czegoś nauczyć
KK22 2016-07-27 19:39
Normalna fajna praca w miłym zespole:)
JoAn 2016-08-11 15:43
Tez lubię tu pracować:) trafiła mi się zgrana ekipa, pieniążki nie są najgorsze, więc już w Kalmedicy pracuję ponad 2 lata. I nie zamierzam póki co tej pracy zmieniać na lepszy model;)) Pozdrawiam wszystkich współpracowników!
dw45 2016-08-13 01:58
Przyjdź do nas i umów się na spotkanie z Panią Dyrektor w sprawie pracy. Warto porozmawiać :)
dw45 2016-08-13 01:59
Przyjdź do nas i umów się na spotkanie z Panią Dyrektor w sprawie pracy. Warto porozmawiać :)
O.N.A 2016-08-17 13:17
CV zawsze można wysłać. Potwierdzam, że warunki finansowe są ok. Ekipa także w porządku, wiadomo raz lepiej raz gorzej ale dla mnie bardzo pozytywne jest to, że praktycznie wszyscy traktujemy się tu z szacunkiem i wsparciem. Nie ma jakiejś wrogości, nadmiernej nerwowości w zespole. Chociaż sama praca wiadomo, że bywa stresująca.
dw45 2016-08-19 17:19
To prawda że mamy najwięcej pacjentów ze schorzeniami narządu wzroku i w tym jesteśmy najbardziej wyspecjalizowani, ale rozwijamy się... Nie jesteśmy zamknięci w wąskich kategoriach, chcemy coraz więcej i coraz lepiej... Stawiamy sobie nowe cele i je realizujemy. Tak więc jesteśmy otwarci dla wszystkich, oczywiście, że mamy pewne preferencje, ale "pereł" na pewno nie odrzucimy. Wiec jeśli jesteś zainteresowana/y pracą w fajnym, ambitnym zespole - to nie czekaj
dw45 2016-08-22 22:25
W Kalmedice na pewno będziemy przyjmować do pracy. Jeżeli jesteś pielęgniarką/pielęgniarzem, terapeutą zajęciowym, mgr fizjoterapii możesz do Nas przyjść, wcześniej umów się na spotkanie. Szczegółowe informacje uzyskasz na miejscu. Pozdrawiam
we.sa 2016-08-23 15:28
Wypłata zawsze była w terminie, tak jak tu pracuję (kilka lat) nie było jeszcze poślizgu
M77 2016-08-24 16:32
też jestem zainteresowana pracą tutaj, słyszałam od znajomej, że warunki pracy są bardzo dobre, mam tu na myśli pensje i wypłaty na czas oraz pozytywną atmosferę. od koleżanki pielęgniarki tak słyszałam:)
wd 2016-08-29 10:47
:) jeżeli myślisz o zmianie pracy to zapraszamy do Kalmediki. ZATRUDNIMY PELĘGNIARKI. Warunki płacowe najlepsze na lokalnym rynku :)
Olgaa 2016-09-28 18:02
Super, ja bym bardzo chciała tu pracować, bo słyszałam od znajomej dobre opinie:) nic tylko wysłać cv:0
EM89 2016-10-11 15:09
Ja pracuję w Kalmedicy ponad dwa lata i uważam, że jest to bardzo fajne miejsce pracy. Dobra atmosfera, warunki finansowe coraz lepsze;) Atmosfera jest dla mnie bardzo ważna, a tu praktycznie od samego początku nawiązałam pozytywne relacje.
tobiasz 2016-10-11 18:12
W tej chwili chyba niestety nie ma żadnych przyjęć do Kalmedici. Szukałem i na goworku i na ich stronie internetowej, ale nie mogłem tam nic konkretnego zlokalizować. Może warto tam podejść osobiście, jak myślicie?
OlgaOg 2016-12-13 11:42
Warto próbować, osobiście też aplikowałam do kalmedicy kiedy nie było konkretnego naboru. Pracuje tu już dwa lata na stanowisku pielęgniarki i nie zamieniłabym tej pracy na żadną inną. Warunki finansowe na plus, ludzie także na plus. Nie pracowałam w lepszym miejscu jak dotąd
danwie 2017-01-05 18:57
Witam serdecznie zainteresowanych pracą w Kalmedice. Zatrudnimy osoby do pracy w Rejestracji (doskonała oferta pracy np. dla studentów!!!!!, bardzo interesujące warunki pracy). Pytajcie. Pozdrawiam :)
Ola78 2017-01-09 17:21
Super, właśnie śledzę te opinie, bo mam znajomą, która tu pracuje i sama chciałabym zacząć pracę w kalmedicy. Slyszałam o dobrych warunkach finansowych. Pod jakiego maila wysyłać CV?
LIG 2017-02-08 22:46
a ja mam do Ciebie pytanie jak wygląda stomatologia na jakim jest poziomie ? np jesli chodzi o wyrwanie zęba ?
Mojra 2017-03-03 13:36
Pracuję w Kalmedicy jako pielęgniarka od 2 lat. Mam dobre warunki, fajną ekipę. Polecam aplikowanie do nas! Pozdrawiam
1
Hanna 2017-03-09 13:14
@Mojra dzięki, że podzieliłaś się z nami swoją oceną! Atmosfera w miejscu pracy to istotny aspekt. Rozumiem, że atmosfera jest w porządku?
Kalmedica 2017-03-28 13:59 [pracodawca]

Od niedawna  nasz oddział rehabilitacyjny dysponuje najnowszej generacji laserem wysokoenergetycznym oraz mechanicznym drenażem limfatycznym.

Bardzo serdecznie zachęcamy i zapraszamy od Pn - Pt 8.00-20.00

1
Kalmedica 2017-06-02 13:01 [pracodawca]


 

2
Patrycja 2017-06-26 19:55
hej, pracowałam w Kalmedice i gdyby nie moja nieco skomplikowana sytuacja życiowa pracowałabym tam nadal... no ale tak się czasami życie układa, że konieczna jest zmiana miejsca zamieszkania... jeżeli szukasz pracy, zastanawiasz się nad zmianą... mogę polecić to miejsce:) fajny zespół, dziewczyny, na które można liczyć, no i wynagrodzenie... :)
Pozdrawiam Patrycja:)
2
Pacjent 2017-06-28 10:24
Jestem pacjentem wielu placówek medycznych, ale obsługa w Kalmedice bardzo miło mnie zaskoczyła. Juz przy rejestracji zostalem bardzo uprzejmie potraktowany jak również udzielono mi fachowych porad i informacji, co swiadczy o profesjonalizmie pracujacych tam osób.
P.S.
Szczegolne podziekowania za pomoc dla pani "blondynki" z rejestracji
3
Fifi123r 2017-07-04 08:36
Bardzo uprzejma Pani laryngolog oraz Pani stomatolog. Naprawde godne polecenia.
1
Hanna 2017-08-03 08:07
Ważne są opinie dodawane przez klientów i tych jest tutaj sporo. Jak natomiast wygląda praca od strony pracowników? Na jakie umowy można w Kalmedice liczyć, jakie są godziny pracy, czy jakie są warunki socjalne? Na pewno takie aktualne informacje na ten temat przydadzą się innym przy poszukiwaniu pracy.
1
Hanna 2017-08-18 08:49
Jeśli Kalmedica udziela się na forum powinna odpowiedzieć na stawiane zarzuty @Lenart, czasem warto skontaktować się również z biurem bezpośrednio, tak żeby firma mogła rozwiązać kwestię w satysfakcjonujący dla pacjenta sposób. Wyjaśnienie całej sprawy powinno też zostać opisane tutaj, żeby inni wiedzieli, jak firma zachowuje się w takich sytuacjach.
Zostaw swoją opinię o Kalmedica - Kalisz
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kalmedica