Kalmedica

Kalisz

Opinie o Kalmedica

milesaway 2015-10-29 13:28:48
To zarobki nie wyglądają źle, ja się właśnie zastanawiam czy tam aplikować, bo szukam jakiejś prywatnej placówki (mam 5 lat doświadczenia w pracy w państwowym szpitalu)
Gość 2015-11-04 15:40:55
z nadgodzinami można wyciągnąć niezłą pensję, potwierdzam, a co do reszty to źle nie mamy, sprzęt jest, osób pozytywnych nie brakuje i pacjentów też nie. jeśli ktoś nie pracuje dobrze to może wylecieć, ale presja utrzymuje się na zdrowym poziomie
axax 2015-11-10 16:15:15
Dobrze, że wreszcie ktoś napisał o zarobkach wiele razy rozmawiałam o tym z koleżankami pielęgniarkami, że zarobki u nas są bardzo dobre. Oczywiście są miejsca, gdzie lepiej płacą, ale ile jest mniej gdzie płacą gorzej. Osobiście nie często biorę nadgodziny, tylko w szczególnych sytuacjach. Jestem też zadowolona z mojego zespołu, może nie nazwałabym ich przyjaciółmi ale ekipa jest zgrana i nigdy nie spotkałam się z jakimś niemiłym odmówieniem mi pomocy itp.
bananowysong 2015-11-25 12:21:17
Moja opinia o Kalmedice jest bardzo dobra. Pracuję tu 2 lata i dużym atutem jest dla mnie właśnie fajna, sympatyczna kadra;) z jednymi się przyjaźnie z innymi nie, ale są to serdeczne relacje. Oczywiście jako pielęgniarka muszę się liczyć z tym, że często lekarze wydają nam polecenia, ale nigdy nie spotkała mnie żadna zniewaga ze strony lekarzy;) Także mam nadzieję, że to się utrzyma i że będę tu nadal pracowała.
aska89 2015-11-30 13:46:47
Interesuje mnie stanowisko pielęgniarki. Jestem po szkole, czy mam szanse się dostać?
gość 2015-11-30 14:40:49
Jako w sumie niedawno zatrudniona do kadry Kalmedicy mam super wrażenie, traktuje się tu pacjentów z uwagą, w porównaniu do szpitala, w którym pracowałam wcześniej to jest niebo a ziemia! Od 2-3 lat myślałam, żeby złożyć tu aplikacje, miałam jeszcze w głowie inne prywatne placówki, aczkolwiek zostałam przyjęta właśnie tutaj i póki co złego słowa nie powiem:)
małaniedojrzała 2015-12-06 20:35:59
Hej Hej! WIADOMOŚĆ Z OSTATNIEJ CHWILI
Rozwijamy się, podobno będą potrzebni nowi pracownicy. Nie zastanawiajcie się za długo....
ula 2015-12-06 20:41:57
właśnie przeglądam opinie. Czy to prawda, że jesteście na pierwszym miejscu w Kaliszu jeśli chodzi o pensje? Podobne stawki są dopiero w Poznaniu? czy to prawda?
ula 2015-12-06 20:45:13
właśnie przeglądam opinie, bo chcę zmienić pracę. Słyszałam, że jesteście na pierwszym miejscu jeśli chodzi o pensje. Podobno niewiele więcej to płacą tylko w Poznaniu. Czy to prawda
nulek 2015-12-06 21:26:04
cześć. To prawda, spotykam się z wieloma pielęgniarkami, porównujemy zarobki. Możemy porównywać się tylko do stawek z Poznania (mam koleżankę ze studiów w Poznaniu to wiem). W Kaliszu, Ostrowie czy Pleszewie tyle nie zarobisz. Różnica jest bardzo znacząca. A poza tym praca też jest atrakcyjniejsza. U nas są planowe zabiegi, w większości krótkie hospitalizacje. Nie masz stresu, nagłych przyjęć, dźwigania ... Ale nudno też nie jest, są ciekawe przypadki, najważniejsze że praca jest spokojna, stabilna i dobrze płatna. Pozdrawiam...
maka 2015-12-06 22:22:28
potwierdzam. Wyprzedzamy innych i to sporo. Mamy zarobki na poziomie miasta wojewódzkiego (lepszych nie znajdziesz) . więc jak szukasz nowej pracy to nie zastanawiaj się, bo w kaliskich placówkach naharujesz się i marnie zarobisz. Byłam ostatnio na szkoleniu (były dziewczyny z wielu szpitali)to mam porównanie.
nadula 2016-01-08 22:24:29
jestem pielęgniarką anestezjologiczną. czy ktoś mi odpowie czy to prawda że w Kalmedice anestezjologiczne mają największe stawki w Kaliszu, bo jeśli tak to jestem zainteresowana
1
Dziendobry 2016-01-13 12:36:47
potwierdzam, że stawki są dobre, ale dostać się też nie jest aż tak łatwo:)
onama 2016-01-29 15:53:54
Kalmedica jest najlepszym miejscem, w którym pracowałam a mam staż 18 lat w różnych miejscach jako pielęgniarka. Najlepszym dlatego, że płaca jest uczciwa, warunki pracy dobre, na dobrym sprzęcie, a kadra jest ok. Nie ma w moim gronie plotek, problemów czy jakiegoś braku sympatii. Odnajduje się w tym miejscu bardzo dobrze.
Aga 2016-02-01 16:45:54
Trudno się dostać do pracy w kalmedicy? Na stanowisko pielęgniarki
No 2016-02-02 09:54:54
Wszędzie brakuje personelu medycznego a w takich placówkach jak ta tym bardziej
salowa 2016-02-02 17:09:47
Ja jestem salową i też myślę, że pensja jest w porządku. Z lekarzami i pielęgniarkami to róznie są takie bardzo sympatyczne i takie trochę mniej, ale i tak jest przyjaźniej niż w państwowym szpitalu w którym pracowałam wczesniej.
Julia 2016-02-11 12:12:37
Wiecie ile zarabia się tam na stanowiskach lekarskich??
Nie... 2016-02-11 23:03:31
To niemożliwe żeby lekarz zadawał takie pytania na forum
Magritta 2016-03-02 13:38:46
Też jestem ciekawa ile zarabiają, ale takich danych nie posiadam;) jako pielęgniarka mam 2,5tys. netto. Na warunki nie narzekam :)
Magritta 2016-04-12 11:54:59
Kwota podana przeze mnie w złotówkach Wiem, że w innych miejscach w Kaliszu stawki są niższe dlatego ja cieszę się z tego co mam, a i warunki mamy bardzo dobre.
agatamarcin 2016-05-01 08:14:58
Dzień dobry. Jestem studentką. Czy są oferty pracy dla takich osób jak ja (nie na stanowisku pielęgniarki oczywiście, prawo wykonywania zawodu będę miała dopiero za rok).Myślę o pracy w rejestracji. Niektóre moje koleżanki pracują na takich stanowiskach w innych firmach, może u Was też jest taka możliwość. Interesuję się Waszym Szpitalem, słyszałam dużo pozytywnych opinii, w przyszłości chciałabym do was dołączyć... odpiszcie....pozdrawiam
agatamarcin 2016-05-01 08:15:29
Dzień dobry. Jestem studentką. Czy są oferty pracy dla takich osób jak ja (nie na stanowisku pielęgniarki oczywiście, prawo wykonywania zawodu będę miała dopiero za rok).Myślę o pracy w rejestracji. Niektóre moje koleżanki pracują na takich stanowiskach w innych firmach, może u Was też jest taka możliwość. Interesuję się Waszym Szpitalem, słyszałam dużo pozytywnych opinii, w przyszłości chciałabym do was dołączyć... odpiszcie....pozdrawiam
Pielęgniarka 2016-05-10 20:13:31
Czy orientuje się ktoś czy są oferty dla pielęgniarek, jeśli nie to jak często szukają pielęgniarek do pracy ?

Będę bardzo bardzo wdzięczna za każdą odpowiedź.
gs44 2016-05-12 15:52:46
Witam, Kalmedica to porządny pracodawca. Oceniam pracę tutaj jako najlepszą z tych, w których dotychczas byłam. Powyżej 2 tysiące na rękę jest to pensja, która mi odpowiada i myślę, że będę się dalej rozwijała, polepszała swoje kwalifikacje. A miejsce pracy jest ładne, czyste, personel ogólnie miły. Pozdrawiam
Jasia 2016-05-12 23:10:46
A jeśli chodzi o stosunek do pracownika? I atmosferę pracy? Zastanawiam się nad złożeniem cv, bo już któryś raz słyszę o dobrych zarobkach w Kalmedicy.
dw45 2016-05-15 22:04:25
Cześć, pytasz o stosunek pracodawcy do pracownika: wprost proporcjonalny. Jeżeli Tobie będzie zależeć na pracy - przełożony to doceni, jemu też będzie zależeć na Tobie.
Atmosfera jest dobra, mamy zaufanie do swoich przełożonych, możemy im o wszystkim powiedzieć. Specyfika tej Firmy jest wyjątkowa. Niejednokrotnie wielu pracowników w sytuacjach trudnych życiowo mogło liczyć na pomoc. Niewiele jest takich miejsc...
gosc1 2016-05-16 12:47:55
Zgadzam sie z dw45, w Kalmedicy atmosfera pracy jest bardzo dobra i są osoby, które potrafią cię weprzeć w trudnej sytuacji, stanąć za tobą kiedy sytuacja nie jest łatwa. Można napotkać na osoby mniej pomocne, ale to jak wszędzie. Ja się bardzo dobrze tutaj odnalazłam i czuję bardzo pozytywną atmosferę w pracy, a to najważniejsze.
Ona44 2016-06-13 11:22:11
Pracuje tu już półtora roku i miejsce pracy oceniam bardzo pozytywnie. Wypłata jest uczciwa, znam kilka koleżanek po fachu, które w innych miejscach gorzej zarabiają no a u nas standard jest wysoki.
moni 2016-06-14 18:36:47
jak dla mnie całkiem spoko placówka... a co najważniejsze czas oczekiwania na wizytę... Ludzie, jeżeli macie problem, coś was naprawdę boli nigdzie w Kaliszu nie dostaniecie się szybciej do poradni ortopedycznej, wiem coś o tym... na termin czekałam niespełna miesiąc!!! Podejrzewam, że większość społeczeństwa z regionu nie ma świadomości, że w tym miejscu jest sie przyjmowanym tak szybko...
Polecam placówkę:)
ania 2016-06-18 09:58:15
Wera ale my mamy nie tylko usługi komercyjne, w ramach NFZ również!!! I mimo że w kolejce oczekujących czeka się u nas dość krótko, to wspominałam o komercyjnych usługach, ponieważ ceny są tak przystępne, że nie warto czekać.
Kalmedica to dobry wybór...


Starsza 2016-06-26 18:19:24
Potwierdzam, że w Kalmedica czeka się stosunkowo krótko i opieka jest bardzo dobra. Pracuję tu ponad rok, większość personelu to naprawdę porządni ludzie, którzy potrafią się zająć pacjentem na wysokim poziomie.
ania 2016-06-27 20:36:29
...nie rozumiem o co chodzi Ci z tym internistą???
sosnowamama 2016-06-30 11:00:25
ja jestem zadowolona z warunków, bo to co słyszałam że dzieje się w innych placówkach u moich koleżanek po fachu to masakra.. pieniądze mega niskie a w kalmedicy chociaż płacą niezle..
Jura94 2016-07-25 09:30:59
Czy osoby świeżo po studiach są zatrudnianie? Czy raczej nie ma szans?
truskawka 2016-07-25 11:37:31
ja nie sosnowamama ale się wypowiem, bo też mam doświadczenie w pracy w tej placówce i atmosfera jest fajna. przede wszystkim mam grono swoich koleżanek, które jak jest jakaś ciężka sytuacja to pomogą bez wahania. uważam, że to szczególnie ważne w naszej branży by się wspierać.
S 2016-07-26 14:03:22
Spróbuj, złuż cv, mysle ze warto, jak jesteś odpowiednią osobą to będziesz chętnie przyuczona, gorzej jeśli myślisz ze pójdziesz tam sobie tylko posiedzieć, ale z drugiej strony siedzieć to można w domu, a do pracy idziesz żeby sie czegoś nauczyć
KK22 2016-07-27 19:39:31
Normalna fajna praca w miłym zespole:)
JoAn 2016-08-11 15:43:27
Tez lubię tu pracować:) trafiła mi się zgrana ekipa, pieniążki nie są najgorsze, więc już w Kalmedicy pracuję ponad 2 lata. I nie zamierzam póki co tej pracy zmieniać na lepszy model;)) Pozdrawiam wszystkich współpracowników!
dw45 2016-08-13 01:58:41
Przyjdź do nas i umów się na spotkanie z Panią Dyrektor w sprawie pracy. Warto porozmawiać :)
dw45 2016-08-13 01:59:34
Przyjdź do nas i umów się na spotkanie z Panią Dyrektor w sprawie pracy. Warto porozmawiać :)
O.N.A 2016-08-17 13:17:31
CV zawsze można wysłać. Potwierdzam, że warunki finansowe są ok. Ekipa także w porządku, wiadomo raz lepiej raz gorzej ale dla mnie bardzo pozytywne jest to, że praktycznie wszyscy traktujemy się tu z szacunkiem i wsparciem. Nie ma jakiejś wrogości, nadmiernej nerwowości w zespole. Chociaż sama praca wiadomo, że bywa stresująca.
dw45 2016-08-19 17:19:01
To prawda że mamy najwięcej pacjentów ze schorzeniami narządu wzroku i w tym jesteśmy najbardziej wyspecjalizowani, ale rozwijamy się... Nie jesteśmy zamknięci w wąskich kategoriach, chcemy coraz więcej i coraz lepiej... Stawiamy sobie nowe cele i je realizujemy. Tak więc jesteśmy otwarci dla wszystkich, oczywiście, że mamy pewne preferencje, ale "pereł" na pewno nie odrzucimy. Wiec jeśli jesteś zainteresowana/y pracą w fajnym, ambitnym zespole - to nie czekaj
dw45 2016-08-22 22:25:27
W Kalmedice na pewno będziemy przyjmować do pracy. Jeżeli jesteś pielęgniarką/pielęgniarzem, terapeutą zajęciowym, mgr fizjoterapii możesz do Nas przyjść, wcześniej umów się na spotkanie. Szczegółowe informacje uzyskasz na miejscu. Pozdrawiam
we.sa 2016-08-23 15:28:41
Wypłata zawsze była w terminie, tak jak tu pracuję (kilka lat) nie było jeszcze poślizgu
M77 2016-08-24 16:32:30
też jestem zainteresowana pracą tutaj, słyszałam od znajomej, że warunki pracy są bardzo dobre, mam tu na myśli pensje i wypłaty na czas oraz pozytywną atmosferę. od koleżanki pielęgniarki tak słyszałam:)
wd 2016-08-29 10:47:12
:) jeżeli myślisz o zmianie pracy to zapraszamy do Kalmediki. ZATRUDNIMY PELĘGNIARKI. Warunki płacowe najlepsze na lokalnym rynku :)
Olgaa 2016-09-28 18:02:18
Super, ja bym bardzo chciała tu pracować, bo słyszałam od znajomej dobre opinie:) nic tylko wysłać cv:0
EM89 2016-10-11 15:09:15
Ja pracuję w Kalmedicy ponad dwa lata i uważam, że jest to bardzo fajne miejsce pracy. Dobra atmosfera, warunki finansowe coraz lepsze;) Atmosfera jest dla mnie bardzo ważna, a tu praktycznie od samego początku nawiązałam pozytywne relacje.
tobiasz 2016-10-11 18:12:34
W tej chwili chyba niestety nie ma żadnych przyjęć do Kalmedici. Szukałem i na goworku i na ich stronie internetowej, ale nie mogłem tam nic konkretnego zlokalizować. Może warto tam podejść osobiście, jak myślicie?
Zostaw swoją opinię o Kalmedica - Kalisz
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kalmedica