Kalmedica

Kalisz

Opinie o Kalmedica

ula 2015-12-06 20:45
właśnie przeglądam opinie, bo chcę zmienić pracę. Słyszałam, że jesteście na pierwszym miejscu jeśli chodzi o pensje. Podobno niewiele więcej to płacą tylko w Poznaniu. Czy to prawda
nulek 2015-12-06 21:26
cześć. To prawda, spotykam się z wieloma pielęgniarkami, porównujemy zarobki. Możemy porównywać się tylko do stawek z Poznania (mam koleżankę ze studiów w Poznaniu to wiem). W Kaliszu, Ostrowie czy Pleszewie tyle nie zarobisz. Różnica jest bardzo znacząca. A poza tym praca też jest atrakcyjniejsza. U nas są planowe zabiegi, w większości krótkie hospitalizacje. Nie masz stresu, nagłych przyjęć, dźwigania ... Ale nudno też nie jest, są ciekawe przypadki, najważniejsze że praca jest spokojna, stabilna i dobrze płatna. Pozdrawiam...
maka 2015-12-06 22:22
potwierdzam. Wyprzedzamy innych i to sporo. Mamy zarobki na poziomie miasta wojewódzkiego (lepszych nie znajdziesz) . więc jak szukasz nowej pracy to nie zastanawiaj się, bo w kaliskich placówkach naharujesz się i marnie zarobisz. Byłam ostatnio na szkoleniu (były dziewczyny z wielu szpitali)to mam porównanie.
nadula 2016-01-08 22:24
jestem pielęgniarką anestezjologiczną. czy ktoś mi odpowie czy to prawda że w Kalmedice anestezjologiczne mają największe stawki w Kaliszu, bo jeśli tak to jestem zainteresowana
1
Dziendobry 2016-01-13 12:36
potwierdzam, że stawki są dobre, ale dostać się też nie jest aż tak łatwo:)
onama 2016-01-29 15:53
Kalmedica jest najlepszym miejscem, w którym pracowałam a mam staż 18 lat w różnych miejscach jako pielęgniarka. Najlepszym dlatego, że płaca jest uczciwa, warunki pracy dobre, na dobrym sprzęcie, a kadra jest ok. Nie ma w moim gronie plotek, problemów czy jakiegoś braku sympatii. Odnajduje się w tym miejscu bardzo dobrze.
Aga 2016-02-01 16:45
Trudno się dostać do pracy w kalmedicy? Na stanowisko pielęgniarki
No 2016-02-02 09:54
Wszędzie brakuje personelu medycznego a w takich placówkach jak ta tym bardziej
salowa 2016-02-02 17:09
Ja jestem salową i też myślę, że pensja jest w porządku. Z lekarzami i pielęgniarkami to róznie są takie bardzo sympatyczne i takie trochę mniej, ale i tak jest przyjaźniej niż w państwowym szpitalu w którym pracowałam wczesniej.
Julia 2016-02-11 12:12
Wiecie ile zarabia się tam na stanowiskach lekarskich??
Nie... 2016-02-11 23:03
To niemożliwe żeby lekarz zadawał takie pytania na forum
Magritta 2016-03-02 13:38
Też jestem ciekawa ile zarabiają, ale takich danych nie posiadam;) jako pielęgniarka mam 2,5tys. netto. Na warunki nie narzekam :)
Magritta 2016-04-12 11:54
Kwota podana przeze mnie w złotówkach Wiem, że w innych miejscach w Kaliszu stawki są niższe dlatego ja cieszę się z tego co mam, a i warunki mamy bardzo dobre.
agatamarcin 2016-05-01 08:14
Dzień dobry. Jestem studentką. Czy są oferty pracy dla takich osób jak ja (nie na stanowisku pielęgniarki oczywiście, prawo wykonywania zawodu będę miała dopiero za rok).Myślę o pracy w rejestracji. Niektóre moje koleżanki pracują na takich stanowiskach w innych firmach, może u Was też jest taka możliwość. Interesuję się Waszym Szpitalem, słyszałam dużo pozytywnych opinii, w przyszłości chciałabym do was dołączyć... odpiszcie....pozdrawiam
agatamarcin 2016-05-01 08:15
Dzień dobry. Jestem studentką. Czy są oferty pracy dla takich osób jak ja (nie na stanowisku pielęgniarki oczywiście, prawo wykonywania zawodu będę miała dopiero za rok).Myślę o pracy w rejestracji. Niektóre moje koleżanki pracują na takich stanowiskach w innych firmach, może u Was też jest taka możliwość. Interesuję się Waszym Szpitalem, słyszałam dużo pozytywnych opinii, w przyszłości chciałabym do was dołączyć... odpiszcie....pozdrawiam
Pielęgniarka 2016-05-10 20:13
Czy orientuje się ktoś czy są oferty dla pielęgniarek, jeśli nie to jak często szukają pielęgniarek do pracy ?

Będę bardzo bardzo wdzięczna za każdą odpowiedź.
gs44 2016-05-12 15:52
Witam, Kalmedica to porządny pracodawca. Oceniam pracę tutaj jako najlepszą z tych, w których dotychczas byłam. Powyżej 2 tysiące na rękę jest to pensja, która mi odpowiada i myślę, że będę się dalej rozwijała, polepszała swoje kwalifikacje. A miejsce pracy jest ładne, czyste, personel ogólnie miły. Pozdrawiam
Jasia 2016-05-12 23:10
A jeśli chodzi o stosunek do pracownika? I atmosferę pracy? Zastanawiam się nad złożeniem cv, bo już któryś raz słyszę o dobrych zarobkach w Kalmedicy.
dw45 2016-05-15 22:04
Cześć, pytasz o stosunek pracodawcy do pracownika: wprost proporcjonalny. Jeżeli Tobie będzie zależeć na pracy - przełożony to doceni, jemu też będzie zależeć na Tobie.
Atmosfera jest dobra, mamy zaufanie do swoich przełożonych, możemy im o wszystkim powiedzieć. Specyfika tej Firmy jest wyjątkowa. Niejednokrotnie wielu pracowników w sytuacjach trudnych życiowo mogło liczyć na pomoc. Niewiele jest takich miejsc...
gosc1 2016-05-16 12:47
Zgadzam sie z dw45, w Kalmedicy atmosfera pracy jest bardzo dobra i są osoby, które potrafią cię weprzeć w trudnej sytuacji, stanąć za tobą kiedy sytuacja nie jest łatwa. Można napotkać na osoby mniej pomocne, ale to jak wszędzie. Ja się bardzo dobrze tutaj odnalazłam i czuję bardzo pozytywną atmosferę w pracy, a to najważniejsze.
Ona44 2016-06-13 11:22
Pracuje tu już półtora roku i miejsce pracy oceniam bardzo pozytywnie. Wypłata jest uczciwa, znam kilka koleżanek po fachu, które w innych miejscach gorzej zarabiają no a u nas standard jest wysoki.
moni 2016-06-14 18:36
jak dla mnie całkiem spoko placówka... a co najważniejsze czas oczekiwania na wizytę... Ludzie, jeżeli macie problem, coś was naprawdę boli nigdzie w Kaliszu nie dostaniecie się szybciej do poradni ortopedycznej, wiem coś o tym... na termin czekałam niespełna miesiąc!!! Podejrzewam, że większość społeczeństwa z regionu nie ma świadomości, że w tym miejscu jest sie przyjmowanym tak szybko...
Polecam placówkę:)
ania 2016-06-18 09:58
Wera ale my mamy nie tylko usługi komercyjne, w ramach NFZ również!!! I mimo że w kolejce oczekujących czeka się u nas dość krótko, to wspominałam o komercyjnych usługach, ponieważ ceny są tak przystępne, że nie warto czekać.
Kalmedica to dobry wybór...


Starsza 2016-06-26 18:19
Potwierdzam, że w Kalmedica czeka się stosunkowo krótko i opieka jest bardzo dobra. Pracuję tu ponad rok, większość personelu to naprawdę porządni ludzie, którzy potrafią się zająć pacjentem na wysokim poziomie.
ania 2016-06-27 20:36
...nie rozumiem o co chodzi Ci z tym internistą???
sosnowamama 2016-06-30 11:00
ja jestem zadowolona z warunków, bo to co słyszałam że dzieje się w innych placówkach u moich koleżanek po fachu to masakra.. pieniądze mega niskie a w kalmedicy chociaż płacą niezle..
Jura94 2016-07-25 09:30
Czy osoby świeżo po studiach są zatrudnianie? Czy raczej nie ma szans?
truskawka 2016-07-25 11:37
ja nie sosnowamama ale się wypowiem, bo też mam doświadczenie w pracy w tej placówce i atmosfera jest fajna. przede wszystkim mam grono swoich koleżanek, które jak jest jakaś ciężka sytuacja to pomogą bez wahania. uważam, że to szczególnie ważne w naszej branży by się wspierać.
S 2016-07-26 14:03
Spróbuj, złuż cv, mysle ze warto, jak jesteś odpowiednią osobą to będziesz chętnie przyuczona, gorzej jeśli myślisz ze pójdziesz tam sobie tylko posiedzieć, ale z drugiej strony siedzieć to można w domu, a do pracy idziesz żeby sie czegoś nauczyć
KK22 2016-07-27 19:39
Normalna fajna praca w miłym zespole:)
JoAn 2016-08-11 15:43
Tez lubię tu pracować:) trafiła mi się zgrana ekipa, pieniążki nie są najgorsze, więc już w Kalmedicy pracuję ponad 2 lata. I nie zamierzam póki co tej pracy zmieniać na lepszy model;)) Pozdrawiam wszystkich współpracowników!
dw45 2016-08-13 01:58
Przyjdź do nas i umów się na spotkanie z Panią Dyrektor w sprawie pracy. Warto porozmawiać :)
dw45 2016-08-13 01:59
Przyjdź do nas i umów się na spotkanie z Panią Dyrektor w sprawie pracy. Warto porozmawiać :)
O.N.A 2016-08-17 13:17
CV zawsze można wysłać. Potwierdzam, że warunki finansowe są ok. Ekipa także w porządku, wiadomo raz lepiej raz gorzej ale dla mnie bardzo pozytywne jest to, że praktycznie wszyscy traktujemy się tu z szacunkiem i wsparciem. Nie ma jakiejś wrogości, nadmiernej nerwowości w zespole. Chociaż sama praca wiadomo, że bywa stresująca.
dw45 2016-08-19 17:19
To prawda że mamy najwięcej pacjentów ze schorzeniami narządu wzroku i w tym jesteśmy najbardziej wyspecjalizowani, ale rozwijamy się... Nie jesteśmy zamknięci w wąskich kategoriach, chcemy coraz więcej i coraz lepiej... Stawiamy sobie nowe cele i je realizujemy. Tak więc jesteśmy otwarci dla wszystkich, oczywiście, że mamy pewne preferencje, ale "pereł" na pewno nie odrzucimy. Wiec jeśli jesteś zainteresowana/y pracą w fajnym, ambitnym zespole - to nie czekaj
dw45 2016-08-22 22:25
W Kalmedice na pewno będziemy przyjmować do pracy. Jeżeli jesteś pielęgniarką/pielęgniarzem, terapeutą zajęciowym, mgr fizjoterapii możesz do Nas przyjść, wcześniej umów się na spotkanie. Szczegółowe informacje uzyskasz na miejscu. Pozdrawiam
we.sa 2016-08-23 15:28
Wypłata zawsze była w terminie, tak jak tu pracuję (kilka lat) nie było jeszcze poślizgu
M77 2016-08-24 16:32
też jestem zainteresowana pracą tutaj, słyszałam od znajomej, że warunki pracy są bardzo dobre, mam tu na myśli pensje i wypłaty na czas oraz pozytywną atmosferę. od koleżanki pielęgniarki tak słyszałam:)
wd 2016-08-29 10:47
:) jeżeli myślisz o zmianie pracy to zapraszamy do Kalmediki. ZATRUDNIMY PELĘGNIARKI. Warunki płacowe najlepsze na lokalnym rynku :)
Olgaa 2016-09-28 18:02
Super, ja bym bardzo chciała tu pracować, bo słyszałam od znajomej dobre opinie:) nic tylko wysłać cv:0
EM89 2016-10-11 15:09
Ja pracuję w Kalmedicy ponad dwa lata i uważam, że jest to bardzo fajne miejsce pracy. Dobra atmosfera, warunki finansowe coraz lepsze;) Atmosfera jest dla mnie bardzo ważna, a tu praktycznie od samego początku nawiązałam pozytywne relacje.
tobiasz 2016-10-11 18:12
W tej chwili chyba niestety nie ma żadnych przyjęć do Kalmedici. Szukałem i na goworku i na ich stronie internetowej, ale nie mogłem tam nic konkretnego zlokalizować. Może warto tam podejść osobiście, jak myślicie?
OlgaOg 2016-12-13 11:42
Warto próbować, osobiście też aplikowałam do kalmedicy kiedy nie było konkretnego naboru. Pracuje tu już dwa lata na stanowisku pielęgniarki i nie zamieniłabym tej pracy na żadną inną. Warunki finansowe na plus, ludzie także na plus. Nie pracowałam w lepszym miejscu jak dotąd
danwie 2017-01-05 18:57
Witam serdecznie zainteresowanych pracą w Kalmedice. Zatrudnimy osoby do pracy w Rejestracji (doskonała oferta pracy np. dla studentów!!!!!, bardzo interesujące warunki pracy). Pytajcie. Pozdrawiam :)
Ola78 2017-01-09 17:21
Super, właśnie śledzę te opinie, bo mam znajomą, która tu pracuje i sama chciałabym zacząć pracę w kalmedicy. Slyszałam o dobrych warunkach finansowych. Pod jakiego maila wysyłać CV?
LIG 2017-02-08 22:46
a ja mam do Ciebie pytanie jak wygląda stomatologia na jakim jest poziomie ? np jesli chodzi o wyrwanie zęba ?
Mojra 2017-03-03 13:36
Pracuję w Kalmedicy jako pielęgniarka od 2 lat. Mam dobre warunki, fajną ekipę. Polecam aplikowanie do nas! Pozdrawiam
Hanna 2017-03-09 13:14
@Mojra dzięki, że podzieliłaś się z nami swoją oceną! Atmosfera w miejscu pracy to istotny aspekt. Rozumiem, że atmosfera jest w porządku?
Kalmedica 2017-03-28 13:59 [pracodawca]

Od niedawna  nasz oddział rehabilitacyjny dysponuje najnowszej generacji laserem wysokoenergetycznym oraz mechanicznym drenażem limfatycznym.

Bardzo serdecznie zachęcamy i zapraszamy od Pn - Pt 8.00-20.00

Kalmedica 2017-06-02 13:01 [pracodawca]


 

Zostaw swoją opinię o Kalmedica - Kalisz
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kalmedica