brak logo

Muzeum narodowe w Krakowie

Kraków

Opinie o Muzeum narodowe w Krakowie

qazimodo 2012-04-20 08:03
Miejsce dobre dla starych osób, chcących dociągnąć jakoś do emerytury, groszowe wynagrodzenia za nic nie robienie, jedyne czego można się nauczyć to kombinowanie jak się [usunięte przez moderatora] Odradzam każdemu, jak znajdę coś lepszego - wynoszę się jak najdalej. A co do w. w. kierowcy - w końcu facet musi coś robić, wyrok dostał ponoć za przejechanie babki autobusem, akurat gdy był drinknięty, ale to dawno temu, jeszcze za komuny, facet odsiedział i koniec. Co do przyjmowania do pracy - 100% zgoda z przedmówcą, tak mnie jak i jego ktoś tam wkręcił, wystarczy mieć kogoś znajomego, albo kogoś kto pracuje w muzeum, i gdzieś cię upchną. O ile ma ktoś tak niewesołą sytuację, że zdecyduje sie iść do tej umieralni. Układy, układy, układy, jak na bizantyjskim dworze. Góra - [usunięte przez moderatora] kustosze - tylko dzieli się kasą, nagrody przyznają sami sobie nawzajem, i tylko patrzą jak tu jakiś przekręt zmontować.
8
ccc 2013-12-19 10:41
praca super, można dostać 7000 premii!
5
były 2015-05-23 08:33
te opinie to żart, szkoda czasu, jeszcze kilka dni temu było ich bardzo dużo, ale dyrekcja kazała je usunąć, pewnie zielony kolor wydał polecenie, szkoda czasu na opinie
2
niebieski jest ładniejszy 2015-12-04 12:15
zielone odchodzi :))). Stalowa miotła zaczyna porządki od góry. Czytajcie szybko bo posty usuwają
#niebieski 2016-01-04 07:54
uciekają jak szczury z tonącego okrętu. Marek już przed końcem roku złożył wypowiedzenie i podobno nieudacznik w MHF wylądował, ciekawe kto jeszcze?
3
Nowy 2016-01-04 08:23
Jeśli chodzi o moją rozmowę kwalifikacyjną to przebiegła w całkiem miłej atmosferze. Na początku poproszono mnie o rozwiązanie testu na abstrakcyjne myślenie takiego jak tu http://smart-tester.eu/narodowytest/ trzeba bylo miec powyzej 120 pkt i mi się udalo, następnie prześledzono moje dotychczasowe doświadczenie itp. Ogólnie jestem bardzo zadowolony ;)
Bobi. 2016-07-06 19:14
Kultura i sztuka! Ale czy ktoś z Państwa zastanowił się co kryje się za kulisami? Płace są na poziomie najniżej krajowej. To prowadzi do zawiści i rywalizacji na poziomie ludów pierwotnych. Państwo żyjecie w mirażu odrealnionym. Blichtr i patyna. Dziady cz. III A Mickiewicza dokładnie tak jest teraz. Przepracowałem tam 22 lata ) o 21 za długo) i Bogu dzięki,że nie dłużej. Zachwycajcie się sztuką, a śmiertelność w Afryce ciągle rośnie.SZOK! Dziwne na tej stronie, ale tak jest. Praca dla ludzi bez ambicji, ja taki byłem. Dla inwalidów i rencistów, czemu tego nie ogłaszają? Zmienił się dyrektor, czy to coś zmieni ;) Pracownicy?- Różni, są wartościowi i szlachetni (jakieś 20 %) Reszta to depotyzm, po rodzinie. Nic nie wnoszą, nic nie potrafią, robią nie wiele ( adekwatnie do płacy) ale to KULTURA! Pozdrawiam tych którzy zdążą przeczytać przed usunięciem.
2
kolory tęczy 2016-07-10 14:49
Zaczyna się coś zmieniać i to na lepsze w mojej ocenie. Pożyjemy zobaczymy, ale nigdy więcej Zofii i jej lizusów mam nadzieję nie zobaczymy. Pozdrawiam
szeryf 2017-02-06 14:58
Taka instytucja powinna być dawni zarządzana jak Firma prywatna,tacy chłoptasie jak dyrektorzy już dawno zamiatali by ulice, nie mają zielonego pojęcia o zarządzaniu, podejmują tak idiotyczne decyzje , że w normalnej firmie odpowiadali by dyscyplinarnie za swoje działania na szkodę firmy.
1
Ninka 2017-02-16 22:26
Pracowałam tam, potwierdzam wcześniejsze opinie . Praca w Muzeum Narodowym w Krakowie to nie dla ambitnych ludzi. Liczą się tam tylko układy , układziki, kolesiostwo itp. ogólnie mówiąc nepotyzm przez wielkie ,, N". Osoba pracująca przez kilka lat na stanowisku pomocnik muzealny z wyższym wykształceniem, nie zmieni stanowiska pracy jak nie ma układów w Dyrekcji. Pracownicy pracujący na najniższych stanowiskach np. sprzątaczka ,czy pomocnik muzealny , traktowani są jak zło konieczne. Wynagrodzenie najniższa krajowa - zero premii. Dyrektorka obstawiała się swoimi ludźmi na lepszych stanowiskach. Po prostu Folwark prywatny... Pracownicy wykańczali się nerwowo w tym kulturalnym środowisku. Podobno zmienił się Dyrektor... czy to coś zmieni, czas pokaże, ale wątpię w to. Upłynęło parę lat jak tam nie pracuję, To na samą myśl o pójściu do Muzeum jako zwiedzająca- robi Mi się nie dobrze. Odradzam tam pracować, koszmar....
1
Bartek41 2017-05-17 20:21
Nie polecam. Szeregowie pracownicy zarabiają grosze, kierownicy ok. 2 tys., ale hr-ówa - przyjaciółka jednego z wice 6,5 tys. na rękę. Dyrektor chce dobrze bo to dobry człowiek ale kolegów sobie dobrał nieodopowiednich i wszystko się rozłazi ;/ amatorka na każdym kroku a nie zarządzanie. Ludzie sami odchodzą bo nie są sytuacje zażenowani.
7
Kulturalny 2017-07-06 11:48
To faktycznie zarobki są niskie, skoro nawet w HR zarabia się 6,5 tys., w mojej firmie główny hr-owiec zarabia co najmniej 10 tys. No ale to państwówka, więc nie wiem czego oczekujesz... przecież wiadomo, że w państwówkach zarobki są marne. dziwię się, że przy takim rynku ludzie latami pracują w państwówkach, narzekają na wszystko ale nic nie zmienią.
zainteresowana 2017-09-06 20:10
A jak teraz wygląda praca? Czy coś się zmieniło?
obsługa kotłowni 2017-09-19 13:13
Tak,zmieniło się troszkę na lepsze.W przypadku np. nagród nie ma już "kradzieży" 95% kasy na nie przeznaczonych przez "elyty" tak jak to było za starych układów,nowa dyrekcja jest raczej sprawiedliwa,należy się każdemu,no może z małymi różnicami ale to nie kole w oczy jak poprzednio.Co do zarobków,szkoda się pchać do tej firmy,płaca minimalna w większości.
pracownik 2017-09-21 17:03
zmienia się na lepsze, przychodzą nowe młode osoby które starają się coś robić aby było lepiej, atmosfera coraz fajniejsza, można wreszcie porozmawiać z dyrekcją czy kadrami o swoich problemach bez stresu, że zostanie się wyśmianym lub spławionym. zarobki nadal niskie ale to wina poprzedniego systemu, widać, że obecna dyrekcja stara się coś z tym zrobić.
M.E.C 2017-09-22 08:57
Fantazji ciąg dalszy.Zróznicowania nagród i płac jak były za Pani Z.G tak nadal jest.Przyjowani sa nowi kierwnicy oddziałów.Po co,na co?pozostałe obstawia sie ludzmi bez kompetencji.Przykład Kamienica Szołajskich,ale wiadomo układy robią swoje.Przyjmowane sa nowe osoby po to aby inne osoby ,które latami wynokywały kawał dobrej roboty usuneły sie z obecnie zajmowanych stanowisk.Jak ktoś wspomnial powyzej Pan Dyrektor świetny facet,ale zle dobral towarzystwo co daje mierne efekty i to jest niestety prawda.
Zostaw swoją opinię o Muzeum narodowe w Krakowie - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Muzeum narodowe w Krakowie