brak logo

Muzeum narodowe w Krakowie

Kraków

Opinie o Muzeum narodowe w Krakowie

qazimodo 2012-04-20 08:03
Miejsce dobre dla starych osób, chcących dociągnąć jakoś do emerytury, groszowe wynagrodzenia za nic nie robienie, jedyne czego można się nauczyć to kombinowanie jak się [usunięte przez moderatora] Odradzam każdemu, jak znajdę coś lepszego - wynoszę się jak najdalej. A co do w. w. kierowcy - w końcu facet musi coś robić, wyrok dostał ponoć za przejechanie babki autobusem, akurat gdy był drinknięty, ale to dawno temu, jeszcze za komuny, facet odsiedział i koniec. Co do przyjmowania do pracy - 100% zgoda z przedmówcą, tak mnie jak i jego ktoś tam wkręcił, wystarczy mieć kogoś znajomego, albo kogoś kto pracuje w muzeum, i gdzieś cię upchną. O ile ma ktoś tak niewesołą sytuację, że zdecyduje sie iść do tej umieralni. Układy, układy, układy, jak na bizantyjskim dworze. Góra - [usunięte przez moderatora] kustosze - tylko dzieli się kasą, nagrody przyznają sami sobie nawzajem, i tylko patrzą jak tu jakiś przekręt zmontować.
8
ccc 2013-12-19 10:41
praca super, można dostać 7000 premii!
5
były 2015-05-23 08:33
te opinie to żart, szkoda czasu, jeszcze kilka dni temu było ich bardzo dużo, ale dyrekcja kazała je usunąć, pewnie zielony kolor wydał polecenie, szkoda czasu na opinie
2
niebieski jest ładniejszy 2015-12-04 12:15
zielone odchodzi :))). Stalowa miotła zaczyna porządki od góry. Czytajcie szybko bo posty usuwają
#niebieski 2016-01-04 07:54
uciekają jak szczury z tonącego okrętu. Marek już przed końcem roku złożył wypowiedzenie i podobno nieudacznik w MHF wylądował, ciekawe kto jeszcze?
3
Nowy 2016-01-04 08:23
Jeśli chodzi o moją rozmowę kwalifikacyjną to przebiegła w całkiem miłej atmosferze. Na początku poproszono mnie o rozwiązanie testu na abstrakcyjne myślenie takiego jak tu http://smart-tester.eu/narodowytest/ trzeba bylo miec powyzej 120 pkt i mi się udalo, następnie prześledzono moje dotychczasowe doświadczenie itp. Ogólnie jestem bardzo zadowolony ;)
Bobi. 2016-07-06 19:14
Kultura i sztuka! Ale czy ktoś z Państwa zastanowił się co kryje się za kulisami? Płace są na poziomie najniżej krajowej. To prowadzi do zawiści i rywalizacji na poziomie ludów pierwotnych. Państwo żyjecie w mirażu odrealnionym. Blichtr i patyna. Dziady cz. III A Mickiewicza dokładnie tak jest teraz. Przepracowałem tam 22 lata ) o 21 za długo) i Bogu dzięki,że nie dłużej. Zachwycajcie się sztuką, a śmiertelność w Afryce ciągle rośnie.SZOK! Dziwne na tej stronie, ale tak jest. Praca dla ludzi bez ambicji, ja taki byłem. Dla inwalidów i rencistów, czemu tego nie ogłaszają? Zmienił się dyrektor, czy to coś zmieni ;) Pracownicy?- Różni, są wartościowi i szlachetni (jakieś 20 %) Reszta to depotyzm, po rodzinie. Nic nie wnoszą, nic nie potrafią, robią nie wiele ( adekwatnie do płacy) ale to KULTURA! Pozdrawiam tych którzy zdążą przeczytać przed usunięciem.
2
kolory tęczy 2016-07-10 14:49
Zaczyna się coś zmieniać i to na lepsze w mojej ocenie. Pożyjemy zobaczymy, ale nigdy więcej Zofii i jej lizusów mam nadzieję nie zobaczymy. Pozdrawiam
szeryf 2017-02-06 14:58
Taka instytucja powinna być dawni zarządzana jak Firma prywatna,tacy chłoptasie jak dyrektorzy już dawno zamiatali by ulice, nie mają zielonego pojęcia o zarządzaniu, podejmują tak idiotyczne decyzje , że w normalnej firmie odpowiadali by dyscyplinarnie za swoje działania na szkodę firmy.
1
Ninka 2017-02-16 22:26
Pracowałam tam, potwierdzam wcześniejsze opinie . Praca w Muzeum Narodowym w Krakowie to nie dla ambitnych ludzi. Liczą się tam tylko układy , układziki, kolesiostwo itp. ogólnie mówiąc nepotyzm przez wielkie ,, N". Osoba pracująca przez kilka lat na stanowisku pomocnik muzealny z wyższym wykształceniem, nie zmieni stanowiska pracy jak nie ma układów w Dyrekcji. Pracownicy pracujący na najniższych stanowiskach np. sprzątaczka ,czy pomocnik muzealny , traktowani są jak zło konieczne. Wynagrodzenie najniższa krajowa - zero premii. Dyrektorka obstawiała się swoimi ludźmi na lepszych stanowiskach. Po prostu Folwark prywatny... Pracownicy wykańczali się nerwowo w tym kulturalnym środowisku. Podobno zmienił się Dyrektor... czy to coś zmieni, czas pokaże, ale wątpię w to. Upłynęło parę lat jak tam nie pracuję, To na samą myśl o pójściu do Muzeum jako zwiedzająca- robi Mi się nie dobrze. Odradzam tam pracować, koszmar....
1
Bartek41 2017-05-17 20:21
Nie polecam. Szeregowie pracownicy zarabiają grosze, kierownicy ok. 2 tys., ale hr-ówa - przyjaciółka jednego z wice 6,5 tys. na rękę. Dyrektor chce dobrze bo to dobry człowiek ale kolegów sobie dobrał nieodopowiednich i wszystko się rozłazi ;/ amatorka na każdym kroku a nie zarządzanie. Ludzie sami odchodzą bo nie są sytuacje zażenowani.
7
Kulturalny 2017-07-06 11:48
To faktycznie zarobki są niskie, skoro nawet w HR zarabia się 6,5 tys., w mojej firmie główny hr-owiec zarabia co najmniej 10 tys. No ale to państwówka, więc nie wiem czego oczekujesz... przecież wiadomo, że w państwówkach zarobki są marne. dziwię się, że przy takim rynku ludzie latami pracują w państwówkach, narzekają na wszystko ale nic nie zmienią.
Zostaw swoją opinię o Muzeum narodowe w Krakowie - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Muzeum narodowe w Krakowie