logo Grupa Makarony Polskie S.A.

Grupa Makarony Polskie S.A.

Rzeszów

Opinie o Grupa Makarony Polskie S.A.

Jony 2016-01-30 20:34
To ta firma jeszcze istnieje???
3
Stazystka 2016-03-13 15:38
witam.chcialam zapytac jak wyglada praca przy produkcji malaronow?zaczynam staz od wtorku i chcialam sie cos wiecej dowiedziec.Jak tam traktuja ludzi i w ogole.Dzieki
Pracownik 2016-03-22 17:32
I jak tam po cudownym stazu za marne grosze! Garba juz masz i rece wiszą po samą ziemie!?hahaha
4
Radna 2016-03-24 19:04
Dobrze, ze ma wejsc ta ustawa ze minimum na godzine 12 zl beda placic.
1
Garbus 2016-04-02 16:17
A ten dyro z rzeszowa to sie tak wypasl na tym makaronie? Hehe
2
Glupia goska 2016-06-19 14:03
Bez znajomosci zawsze zaczyna sie od samego dolu i za najnizsza krajowa..ale w makaronach nie polecam robienia kariery, bo co najwyzej to sie dorobisz garba.. nic wiecej.
3
Waldemar 2016-06-26 12:04
Jezeli chodzi o prace za biurkiem to nie jest tak zle, nic nie robisz pijesz kawe jesz paczki i to wszystko. Jedynym twoim obowiazkiem jest zeby rani wstac i tam pojsc.
2
Pracownik102 2016-07-07 11:49
Moge sie zalozyc ze to jakis dyrektor z firmy pisal ten komentarz.. bo kto inny by tak zachwalal to dziadostwo.
2
Rak16 2016-07-11 14:46
Praca na produkcji jest ciężka i trzeba ostro zapieprzać, a wynagrodzenie do niej całkowicie jest niewspółmierne. Jak dla mnie to jest to totalny wyzysk osób, które pracują tam jako tania siła robocza.
8
Czak 2016-07-11 16:35
Na produkcji jest teraz fajnie, zaduch i temperatura tropikalna... pot po jajkach lub makreli splywa az milo :-)
6
Marek 2016-07-29 10:46
Pracowałem w tej firmie. Praca na produkcji ciężka i monotonna. Nazwał bym to współczesnym obozem pracy. Pieniądze bardzo marne. Nie polecam pracy w tej firmie.
4
Bruby opòj 2016-08-04 10:44
Jest też papierkowa praca, sprzatanie śmieci na magazynie.
1
Krystyna 2016-08-06 18:38
Kupiłam ostatnio w biedronce makaron robiony przez makarony polskie. Otwieram paczke, wsypuje makaron do gara, a tu brzdęk... klucz płaski 13. Jak oni to robia, że metal znalazł się w żywności. Dział kontroli jakości porażka!!!
3
KS. Tomasz 2016-08-06 19:25
Jak sie pojawiaja caly czas oferty pracy tz ze robota jest h.ujowa i ludzie dlugo nie wytrzymuja i stamtad uciekaja. O czym swiadcza opinie wstecz..
2
Mariollla 2016-08-07 03:47
Panie dyrektorze weź przestan zachwalac ta firme bo mi się zygac chce..
3
BylyAa 2016-08-23 18:19
No niestety ta firma nie oferuje tak wysokich zarobkow. Jako operator zarobisz na reke ok. 1500 zl. Praca w systemie ciaglym, nocki, soboty i swieta. Maszyny maja tam bardzo awaryjne, atmosfera w pracy kiepska, kierownictwo nastawione tylko na pelny wyzysk pracownika. A wiec szukaj gdzie indziej, szkoda twojego zdrowia i nerwow.
2
FRED 2016-08-23 18:21
Chłopie weź nawet nie myśl o takich pieniądzach, tam potrzebują cichych i głupich a i tak na takie pieniądze to są biura nastawione, choć nie wiem czy wszystkie działy, tak że omijaj tą firmę z daleka....
5
Hwdp konfidentom 2016-08-30 00:05
Firma dalej szuka operatorów niewolników.. kto chętny.. ??? Gwarancja niskich pieniędzy i uszczerbek na zdrowiu!
2
KrisLis 2016-08-30 12:29
Zawsze możesz wystąpić o zadość uczynienie za uszczerbek na zdrowiu :D
poczytaj: http://aeger.pl/wysokosc-zadoscuczynienia-uszczerbek-zdrowiu/

;)
Anna 2016-08-30 13:40
A jak wygląda praca na taśmie produkcyjnej? Idę w czwartek, praca dorywcza na miesiąc, więc mam nadzieję, że dam radę. Chodzi mi o to, czego dokładnie będą ode mnie oczekiwali
Małgosia 2016-09-01 09:51
Praca przy taśmie produkcyjnej to jest najgorsza praca w tej firmie, musisz pracować tak szybko jak maszyna. A w dodatku pieniądze są najgorsze na tym stanowisku. Już sprzątaczki mają lepiej.
1
Życzliwa 2016-09-01 21:52
Daj sobie spokój z tym stanowiskiem, ten dyrektor jest bardzo hamski i wulgarny. Szkoda twojego zdrowia.
1
Byly pr 2016-09-14 05:00
Takie marne grosze co oni tam płacą, to ja już wolę leżeć do góry wackiem na mojej kanapie.
1
murzyn 2016-09-14 10:12
W tej waszej firmie to tylko jeszcze nas..ć i będzie pasowało do pracujących tam ludzi u goś.. i i całej reszty pajacy z innych brygad
1
Pracownik 2016-09-14 11:49
BRAWO TY! POPIERAM
1
KS. Tomasz 2016-09-14 13:29
W tym zakladzie pracuja hapacze co beda pracowac za marne grosze. Jak ktos niewie co to sa hapacze polecam filmik na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pt, "hapacze w uk".
Pozdro dla barabasza
3
kratka 2016-09-14 20:29
Obecnie szukają pracownika na stanowisko młodszego specjalistę ds kadr i plac, może ktoś coś więcej napisać ? Jakie zarobki, jaka atmosfera ? Moja wdzięczność będzie nieoceniona.
Pracownik 2016-09-21 13:48
No niestety tego w tej firmie brakuje. Ludzie na produkcji pracuja na 3 zmiany cały tydzien. A wypłata za to jest żałosna i śmieszna.
2
Proboszcz 2016-09-30 17:27
Zależy jakie masz oczekiwania, jak chcesz się orobić i mało zarobić to napewno Cię wezmą. Takich tam przyjmują z otwartymi rękami.
1
Były 2016-10-05 11:51
Socjal został w całości zlikwidowany.
1
burak 2016-10-15 17:34
Za nasze socjalne bawi sie dzisiaj biuro w Paryżu.
7
Pracownik 2016-10-16 20:16
Tak dyro ma niezłą wyplate.
1
Jacek 2016-10-19 19:13
A szeregowy pracownik? Dyro sobie może mieć wiadomo ale ile wynosi wypłata na jeden miesiąc tutaj?
2
Konsument ze stolicy 2016-10-25 07:32
To ja mam takie pytanie, dotyczące procesów produkcyjnych.
Czy zdarzyło się w tej firmie, żeby produkowano makaron z jakiejś zleżałej, starej lub zawilgoconej mąki?
Lub wręcz podpleśniałej?
Pytam bo ze dwa do trzech tygodni temu kupiłem w Biedronce makaron Vitalia falbanki wyprodukowany w tymże konkretnym zakładzie (seria/partia 16.09.2019/01P/1/001 L.260.16/R151/ ) . Po rozpakowaniu zasadniczo żadnych wątpliwości nie wzbudzał, wizualnie tak jak zawsze, a że skrajnie wysuszony to i żadnego zapachu nie wydziela, a takiego "surowego" nigdy nie próbowałem nawet smakować @:-).
Jednak już podczas gotowania zacząłem czuć dość wyraźną woń pleśni w kuchni (na początku myślałem, że może z rury odpływowej od zlewu bo czasem tak potrafi zajechać szczególnie jak się wrzątku wyleje), ale jak zacząłem jeść z zupą to już się wszystko wydało @:-) Bo od razu po smaku można było wyczuć, że jest jakiś trefny... chociaż dał się zjeść.
Na ogół gotuję całą lub prawie całą paczkę (750 g) tak żeby nie gotować dzień po dniu po trochu, ale żeby starczyło na jakieś dwa, trzy dni (poza robotą to i wody szkoda i soli za każdym razem po trochu przyrządzać). To co zostało niewykorzystane od razu poszło w metalowym garnku z pokrywką do lodówki (jak zawsze). No i dopiero następnego dnia jak znowu obiadek sobie szykuję i zupkę pomidorową odgrzewam to już niestety nie dałem rady tego przełknąć bo mimo żadnych widocznych zmian w wyglądzie to już smak był tak ohydny jakby żywą pleśń jadł!!

Zastanawiam się czy nie napisać bezpośrednio do centrali firmy ze skargą (może to do kontroli ich zmobilizuje), a że jeszcze mi nieco na dnie torby zostało suchego (bo się cała paczka do gara nie zmieściła) to może również skontaktuję się z SANEPIDEM czy jakąś instytucją, która się zajmuje z urzędu kontrolą jakości żywności (zawsze mogą ten susz przebadać i stwierdzić laboratoryjnie jakiego swiństwa tam dodano).

PS
A do tej pani co to dostała wkładkę z kluczem do śrub to mam przesłanie, że potencjalnie zrobiła dobry interes na tym makaronie bo przy jego cenie to ma kilkukrotne przebicie na tym kluczu @:-) @:-) Jak się w domu nie przyda to zawsze można spróbować opylić jakimś handlarzom żelastwem na bazarze.
4
były pracownik 2016-10-26 20:15
Serdecznie nie polecam pracy w Makaronach Polskich w Rzeszowie. Praca w ogromnym hałasie, w wysokiej temperaturze pod presją ciągłego obserwowania przez kamery. W pierwszy dzień pracy usłyszałam, że w ciągu 8h ciężkiej pracy przysługuję mi jedynie 15 minut przerwy, a każde wyjście do toalety czy zatrzymanie się na chwilę aby napić się wody może skutkować potrąceniem z pensji. Praca wyglądała na początkowym układaniu makaronów w kartonach, przez kolejne 7h czyściłam maszyny pracując na leżąco. A skoro mowa była o pensji to w porównaniu do wysiłku i nerwów jakich to miejsce wymaga zarobki są śmieszne. Jest to nieco ponad 6 zł/h do tego potrącane jest oczywiście za jednorazowe czepki ochronne i za koszulkę, którą nawiasem mówiąc miałam otrzymać za darmo (tak zostałam poinformowana przez agencje pracy). Jedynie co zasługuję na pochwałę to ludzie tam pracujący, są niesamowicie sympatyczni, pomocni i naprawdę aż jest mi szkoda, że tak cudowni i pracowici ludzie są w taki sposób wykorzystywani.
2
były 2016-10-30 21:06
zgłoś od razu do sanepidu
1
były 2016-10-30 21:10
serdecznie cię zapewniam że tam nie ma miłych ludzi ,życzliwych i pomagających bezinteresownie . tam pracują same h..e , pi..dy i donosiciele
1
Makaronowadziewczynka 2017-01-01 23:34
Przestańcie narzekać, pracuje tam rok czasu, świat się nie wali, ludzie są w porządku, kierownictwo również dla kogoś kto chce pracować to praca jak każda inna, tym co chcieliby dostać wypłatę za darmo nie pomogę :)
aaagnes001 2017-01-11 15:47
Witam , dzwoniła do mnie dzisiaj pani z agencji Tem Work i zaproponowała mi podjęcie pracy w Makaronach w Rzeszowie już od jutra przy Lini produkcyjnej. Mam pytanie kto tam pracował i powie mi jak to wszystko wygląda , bo czytając obecne opinie to nie są one dobre ..
Barabasz 2017-01-11 17:28
Za taka stawkę jaką tam płacą to szkoda Twojego zdrowia. Lepiej już jest na kasie w jakims markecie.
3
studentka 2017-02-07 20:35
Jako studentka pracowałam tam dorywczo, w sumie kilkanaście dni. Praca przy pakowaniu makaronu bardzo monotonna, ale idzie się przyzwyczaić. Najgorzej jak trafił się dzień sprzątania- czyszczenie maszyn z zaschniętego i zgniłego makaronu-nie polecam. To, co było najgorsze to kobiety z jednej brygady, nie pamiętam numeru, ale to jedyna grupa która ma panią kierownik. Kierowniczka- istna zołza! Dwie młode dziewczyny zatrudnione tam na stałe- jeszcze gorsze! To nic, że pracujesz dopiero drugi, czy trzeci dzień, nie masz wprawy i jesteś zestresowany- będą stały nad tobą i wrzeszczały... Za to w innych brygadach bardzo sympatyczni i pomocni ludzie, panowie kierownicy mili i na luzie. Pieniądze marne, więc dla studentów OK, ale żeby pracować tam na stałe, albo nie daj Boże trafić do brygady z kierowniczką... Masakra.
4
Aleksandra 2017-02-08 17:51
W tej firmie wykorzystuje się właśnie takich ludzi do najgorszych prac, są to ludzie z agencji pracy albo osoby starsze. Współczuję.
4
waldek 2017-03-13 18:03
Hej, pakowacze to także faceci czy same panie . Szukam właśnie zajęcia nawet na krótką chwile a widze że szukają przez agencje.Dzięki za odpowiedź.
Misia 2017-03-30 00:56
Te opinie są jakieś wręcz okropne. Pracuje tam od miesiaca, a jak przelicze ile zarobie to sama dopytuje o prace . Jestem na ostatnim roku magisterki dziennej , a tutaj mogę wybierac jaka zmiana mi pasuje i kiedy. Jest 11, 12 za godz w agencji Team work. Czy to nie dobra kasa dla studenta?

O samej pracy. Nie jest lekka, rzadko kiedy usiądzie= bolą nogi i plecy, ale z czasem jest lepiej. Faktycznie znajda sie takie co mysla ze są kierowniczkami, ale ogólnie ekipa okej . Co wy byscie chcieli w fabryce, wszystkie mają do siebie to ze wyzysk . Bywają gorsze miejsca :) np : wykładanie towaru w l.eclerc , czy praca w szmateksie Tania Odzież
2
studentka 2017-04-03 11:48
Zauważ, że teraz płaca minimalna wzrosła. Ty zarabiasz 11,12/h, a ja jeszcze kilka miesięcy temu robiłam tam najpierw za 6 zł, potem przez chwilę za 7... więc tak, za robotę gdzie nie usiądziesz sobie przez 8h ani razu to jest WYZYSK.
2
Ggh 2017-04-03 14:15
Zgadzam się, to jest wyzysk w biały dzień!!
3
Hanna 2017-04-04 10:57
Czytaliście wywiad zamieszczony na portalu GoWork.pl? http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,823462,wywiad-aleksandra-trzcinska W rozmowie poruszane są między innymi takie tematy, jak proces rekrutacyjny.
Pracownik 2017-04-04 11:40
Ten wywiad to jakieś brednie wyssane z palca!! Pracuję w tej firmie juz 7 lat. Zapraszamy Panią dyrektor na jeden dzień na produkcję do pakowania makaronu.. na nocke. Zobaczy jak wyglada robota.
3
Pracownik agencji 2017-04-26 12:17
Bylam tam raz i więcej do pracy tam nie pójdę. Warunki pracy bardzo ciężkie, a kierownictwo bardzo wulgarne.
6
były pracownik tego burdelu 2017-09-23 15:22
ten post chyba pisał sam kierownik
1
Zostaw swoją opinię o Grupa Makarony Polskie S.A. - Rzeszów
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Grupa Makarony Polskie S.A.