brak logo

Pracomania

Warszawa

Opinie o Pracomania

Fantom 46 2017-06-08 02:57
Panie Jerzy Fulara.
Jeszcze raz podkreślam. Pracowałem rzetelnie i nikt mnie nie zwolnił.
Podstawiono mi pismo ze wsteczną datą żebym nie mógł skorzystać z pomocy lekarza .
Nie zapłacono mi wogole tak w piśmie wyglądało jak bym przyjechał na wycieczkę do Niemiec.
Nie wierzcie temu człowiekowi CHroni swojej Firmę co już pisałem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

To jest nieuczciwy człowiek!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ktoś ma pytania i oczywiście mam świadków.
Bardzo proszę dzwonić.
Tel 661 266 745
Pozdrawiam
Norbert
Pracomania Jerzy Fulara 2017-06-08 10:48
Norbercie napiszę raz jeszcze:

zostałeś zwolniony w trybie natychmiastowym bo zupełnie nie nadawałeś się do pracy
(mam na to świadków, nie tylko pracodawcę, ale również osoby z którymi miałeś pracować!)

Nikt Cię nie oszukał, niemiecki pracodawca zaproponował Ci te same warunki ,
które miałeś na umowie ode mnie (stawka 9.23 Euro/h brutto + dodatek dzienny 8 Euro, żeby zrekompensować koszt mieszkania 300 Euro).

Przykro mi, że wyleciałeś po pierwszym dniu,
ale pracodawca postąpił zgodnie z prawem zwalniając Cię.

Nadal nie napisałeś na czym miało polegać oszustwo, którego miałem się dopuścić,

Jerzy Fulara pracomania.pl
Fantom 46 2017-06-08 17:05
Człowieku nadal idziesz w zaparte pracowałem 2 dni i nikt mnie nie zwolnił.
Firma w kooperacji z Tobą chciałbym mnie zwolnić ale to im się nie uda.

Oszuści!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Byłbym zapomniał zapytajcie się Pana Jerzego jak dojedziecie do pracy\15\20 km to w skali miesiąca ładna suma wyjdzie.
Zawsze można się składać na ha ha
Żyć też trzeba????

Nie będę z oszustem,wichlaczem polemizował.

To wszystko.
Kontakt macie.
zadowoleni 2017-06-09 20:40
Byliśmy w Warszawie na podpisaniu umowy i w poniedziałek jedziemy do Niemczech. Bardzo dobra organizacja wyjazdu dostaliśmy wszystkie szczegóły na mejl i esmsem podsumowanie jak również numery telefonu do innych uczestników wyjazdu. To bardzo miłe że możemy już poznać inne osoby z którymi będziemy mieszkali i pracowali . Dziękujemy :)))
1
aib 2017-06-11 20:33
dotarlismy dzis na kwatery wyszystko ok. pozdrawiamy i dziekujemy
neron36 2017-06-11 20:37
aib napisz jak tam w pracy bedzie, jakie mieszkanie. Msle sie wybrac do Niemiec przez tą agencje. Możesz napisać do jakiej pracy pojechałeś?
siwa 2017-06-16 22:06
aib możesz napisać w jakiej miejscowości jesteś w Niemczech.
Denat 2017-07-01 16:38
Jestem w dortmundzie i tracisz tylko czasz i pieniądze. Porażka.
1
xyz 2017-07-01 16:46
Banda złodziei! Chcesz jechać do Dortmund, bo "szanowny" Pan Fulara zapewnił Cię, że będziesz zarabiał ponad 900€ na rękę po odciągnięciu wszystkich skladek, ubezpieczen, podatkow i domku? BZDURY. Szef jednej z firm w Tedi przyjechał do nas osobiście po kilku telefonach i powiedział , że zarobki na czysto to 700€ bez premii. Premie są za wydajnosc, jasne, ALE nie powiedzieli wam, że powyżej premi (1000 kartonów) za każdy błąd (za mało kartonow, za dużo kartonów, karton z artykułem niebezpiecznym źle ustawiony, Nie widać to itp) jest kara 5€ za JEDEN KARTON. Jeśli wyrobicie normę 1000 kartonów za każdy powyżej płacą wam 0.07€ , a za karę 5€ KPINA! Warunki mieszkalne? Paranoja, mieszkamy z chłopakiem w wyremontowanej piwnicy. Mieszkanie to na pierwszy rzut oka jest dwuosobowe, po czym mieszkają tu 4 osoby. Łazienka bez okna, wentylatora. Kuchnia znajduje się w czyimś pokoju, nie jest to dodatkowe pomieszczenie. W piwnicy nie ma zasięgu, nie ma Wi-Fi. Posiadam zdjęcia tego wszystkidgo. Nie zgadzają się kilometry do pracy, nie zgadza się wyplata, nie zgadzają się godziny pracy, NIC SIĘ NIE ZGADZA. Pan z Warszawy w ogóle nie odbiera od nas telefonów, a zapewniał nas, że gdy coś się będzie działo mamy dzwonic. "Polski koordynator" nie rozumie słowa mąż, po zapytaniu przez chorą osobę gdzie ma jechać do lekarza, nie odpowiadał. W szkoleniach na wózki elektryczne przyszedł i podał nam odpowiedzi do wszystkiego, po czym powiedział "Zróbcie po 2 błędy żeby nie było skapy" Pomijając fakt, że całe szkolenie było po niemiecku. Gdyby coś się stało na firmie, Nie wiemy jak się zachować i jakie zasady BHP przestrzegać. Umowa po niemiecku, kiedy poprosiliśmy opiekuna w pracy o przetłumaczenie powiedział, że mamy zapłacić sobie 70€ za tłumacza, bo jesteśmy w Niemczech. Uważają, że nie potrzeba języka, bo szukają naiwnych. Tak naprawdę trzeba znać niemiecki, żeby się dogadać i przeczytać papiery. Opiekun na firmie stosuje mobing, wywiera presje. W momencie kiedy nie chcieliśmy podpisać niemieckich papierów odnośnie kar za błędny karton, kazał nam wyjść z firmy i jechać do Polski. Mamy w garści jeszcze wiele sytuacji. Prędzej popadniecie w długi tutaj niż zarobicie. Pan z Warszawy mówił młodym ludziom, że mają nas nie słuchać, bo nam zabrali pieniądze, bo nie mamy meldunku i jesteśmy w 6 klasie podatkowej. Otóż nie, jesteśmy w 1 klasie podatkowej i mamy meldunek. Wyślą was do Dortmund lub innej miejscowości i w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] was mają. Potrafią tylko straszyć paragrafami, a to my mamy na nich dowody i paragrafy. Bez pozdrowień:))
6
agulka199 2017-07-19 03:11
Witam
Czy wie ktoś coś opracy na Rossmanie?
Freiburger 2017-07-19 07:48
Kto jedzie do Freiburga w tym tygodniu. Jadę w sobotę autem mogę kogoś zabrać jak ktoś zainteresowany
startuję z Lublina.
Monia 2017-07-19 08:30
@agulka199 w Rosmanach luz. Byłam już dwa razy wysłana przez pracomanię i w tym roku też się wybieram,naucz się tylko liczebników po niemiecku od 1 do 60 i dasz radę.
Rosi 2017-07-20 11:57
kto dziś jedzie do Rossmanna?
... 2017-07-20 15:13
czytam opinie że kwatera zła bo nie ma WiFi i nie wiem czy się śmiać czy płakać?
Jeżyk 2017-07-22 12:26
Najwiekszy plus tej agencji to że mają naprawdę prawie same oferty be z niemieckiego. Zawsze mogą coś ci zaproponować
Oszukani 2017-07-24 11:34
Nie polecam jedna wielka sciema.Dostalismy oferte na magazyn Tedi w Dortmund mielismy mieszkac w pensjonacie w pokoju z lazienka tymczasem na miejscu okazalo sie ze mamy mieszkac w piwnicy w ktorej jest mieszkanie dla pary a bylismy we dwie pary wcisnieci do kuchni w ktorej wstawiono lozka.Zero zasiegu internetu tv.Warunki pracy podobnie mialy byc zarobki 1000e na reke a kazdy nawet ci ktorzy zostali i przepracowali miesiac dostalu wyplaty na minusie.Zero wspolpracy z koordynatorem wpychaja umowy i papiery do podpisania po niemiecku zastraszajac ze jesli nie podpiszesz mozesz wracac do Pl.
Pracomania 2017-07-25 11:29
@ Oszukani
prześlijcie zdjęcia swojego domu i porównamy z tą jak to nazwaliście "piwnicą"!

nikt wam nie obiecywał pokoju z łazienką. Przed wyjazdem informowałem was,
że jest to nieduże mieszkanie: jedna sypialnia dla jednej pary
i salon z aneksem kuchennym gdzie śpi druga para plus łazienka (wspólna na 4 osoby).

W Niemczech we wszystkich agencjach są umowy po niemiecku - bo takiej jest prawo!
Nikomu nie obiecywałem 1000 Euro na rękę, ale w granicach 900 Euro
(po zapłaceniu podatków, składek na niemiecki ZUS i noclegu).
Takie są stawki (wiem ponieważ wysyłam ludzi do kilkudziesięciu różnych niemieckich firm)

Łatwo rzucać oskarżenia będąc anonimowym, podpiszcie się imieniem i nazwiskiem
będziecie bardziej wiarygodni!
pozdrawiam
Jerzy Fulara

1
slawusssss 2017-08-03 00:38
ten fulara to jest fujara prawdziwa robi ludzi opowiada niestworzone zeczy jak jest pięknie a
w zeczywistoci za 300euro robisz wydaje mi się ze w Polsce tez można tyle zarobić
kobieta 2017-08-06 19:25
czy ktoś jedzie do bochum na 09.08???
klamar 2017-08-07 11:00
Ja razem z narzeczonym mam jechać.
kontakt do mnie: niktmnieniezna97@wp.pl
Kolega 2017-08-14 19:36
Koledzy, polecam wyjazd na odlewnię,
jest ok, kwatera trochę droga le czysta.
robercio0 2017-08-16 11:15
witaj powiedz coś o odlewni jakie zarobki na ręke
robercio0 2017-08-16 11:33
witaj jedziesz na kawe bo ja dostałem oferte
grabers78 2017-08-16 22:09
Siema.
Napisz coś więcej na temat tej odlewni.
Jakie zarobki netto?
Ilu osobowe pokoje i w sumie ile osób na mieszkaniach?
robercio0 2017-08-17 17:19
witam czy ktoś pracował w niemczech na pakowaniu kawy bo dostałem oferte
Rom 2017-08-23 21:09
Pakowanie kawy,czekolad mają w iluś miejscach, ja znam Berlin,Bochum,Frankfurt. Ja robiłem w Bochum i było fajnie,dużo godzin kwatera w pensjonacie pokoje 2osob.
STANISŁAW 2017-08-30 18:16
MUSZĘ POCHWALIĆ AGENCJĘ ZA PROFESJONALIZM I PODZIĘKOWAĆ. GDYBY NIE ONI TO NAWET NA MIEJSCE BYM NIE DOJECHAŁ BO MI NAWIGACJA PADŁA I PAN JERZY MNIE PRZEZ PRAWIE GODZINE NAWIGOWAŁ DO MIEJSCA. DZIĘKUJĘ
Kociak. 2017-08-30 19:23
Siemano, czy warto jest wyjechać przez tą agencje do pracy ? magazyn , wózki widłowe, nie pamietam dokładnego miasta.. podobno 10,5 brutto na h i 200h do przepracowania. A jak może być w rzeczywistości ?:)
Sobol 2017-09-01 10:00
Hej Kociak ja jadę to jest w Grolsheim znajomy jest już na miejscu i mówi że wszystko się zgadza i jest jak trzeba
Norbert 2017-09-02 21:20
Jadę do pakowania wędlin myslę iż stawak 10 eur za godzinke jest ok. Ktoś tam już pracuje?
Alan 2017-09-04 09:19
ile osób tyle opini jednym się podoba innym nie. Ja z kuzynką pracowałem przez ponad puł roku na magazynie wysłani przez to agenecje i nie moge złego słow powiedzieć. Jak trzeba było to pomogli w tłumaczeniach i załatwieniu urlopu. po powrocie do Polski pomagali tesz w załeatwieniu odzyskani podatku dzieki czemu wpadło jeszcze sporo kasy.
1
Król 2017-09-05 18:34
zasady są proste i trzeba pracować kto nie pracuje ten wylatuje. I czy przez tą czy inną agencję jest tak samo.Ja jadę teraz na Bawarie muj sąsiad tam jest od ponad roku na szlifierni w odlewni i wysłał go pan Jerzy i bardzo sobie chwalił z nim współpracę. Gość jest konkretny i tego oczekuje od pracowników i nie lubi lelum polelum takich co niby chcą ale nie chcą takich to podobno potrafi nieźle zbluzgać ale jak ktoś jest konkretny to wszystko spokojnie wytłumaczy.
2
Mihchał L 2017-09-06 11:35
Szybko działają! Dziś zadzwoniłem i pani w biurze zadała kilka pytań czy mam samochód i kiedy moge jechać i zaproponowali mi do wyboru 3 roboty. TO mi sie podoba :)
Damian 2017-09-06 21:02
jedzie ktoś moze do Berlina na magazyn ja zastanawiam się czy wypełnić formularz a jestem z Gorzowa i mam samochód no i z tego co widziałem pokoje agencja zapewnia za 150 euro jest to nie wiele tylko ciekaw jestem na jak długo praca jest i ile godzin naprawdę się przerabia w miesiącu no nic ale pozdrawiam agencje i pana Jerzego
Oszukani 2017-09-08 13:07
Witam razem z kolega jestesmy rozczarowani. Na miejscu nie ma żadnego Polaka siedzą jakieś baby 3 i wciskają umowy do podpisywania po niemiecku. Nikt przed podpisaniem umowy nie pokazuje zakwaterowania. Z opini chłopaka który tam pracuje wynikło.ze dostaje 900e po odliczeniu mieszkania a 1100 jak robi nadgodziny na miesiac. Kiedy zadzwonilismy i powiedzieliśmy ze rezygnujemy pan Fulara ze śmiechem przez tel odpowiedzial c**j wam w d**e a następnie napisał SMS ze ma nadZieję ze fajna wycieczka była. Nie polecamy. Jerzy i Marcin
2
Damian 2017-09-09 01:31
a ja myślę ze nikt was nie oszukał z tego co widzę po odliczeniu mieszkania zostaje się na rękę 900 euro i tak obiecują i tak macie ludzie i nie dziwie się temu z agencji masz wszystko przedstawione co i jak ile będziesz miał na rękę a potem się sami wycofujecie sami nie wiecie czego chcecie moim zdaniem 900 euro na rękę po odliczeniu mieszkania i praca po 8 godzin jest to stawka uczciwa wy ludzie byście chcieli zarabia [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wie ile a najlepiej odrazu tysiąc euro odkładać tak dobrze nigdzie nie jest moim zdaniem jak odłożycie 400 euro na miesiąc to jest już wiele bo tyle to możecie zarobić w Polsce a nie odkładać takom sumę wiec nie rozumie was ja jeszcze nie pracowałem przez tom agencje ale zastanawiam się bo majom oferty w Berlinie a mam tam nie daleko a już mam dość 12 lat w Angli pozdrawiam wszystkich rozsądnych i normalnych
1
Bartek 2017-09-11 14:42
Ja uważam że to jest naprawdę uczciwa agencja. Prosto z mostu muwią że jeżeli liczysz na wiencej niż 900 eruo po wszystkich odliczeniach i po zapłaceniu mieszkania to albo musisz robić nadgodziny albo sie fachu nauczyć. Ja byłem ponad puł roku na szlifierni i zarabiałem właśnie miendzy 900 a 1200 euro ale na te 1200 euro to trza było naprawdę wszystkie nadgodziny łapać.
1
Wkurzona 2017-09-14 11:08
Panie Fulara a widziales Pan jakie warunki sa oferowane za te 300e? Brak pralki? Syf? Wygwizdowo? Po drugie oferujesz cos innego a na miejscu praca inna. A Zeitfirma z Großmehring to juz totalna porazka i dno.
Mr. Nobody 2017-09-15 14:42
HAHAHA!!! Dwanascie lat w Anglii i cieszy miske, ze moze sobie odlozyc 400 euro na czysto w Niemczech... Do tego ortografia taka sama jak pisze Jerzy kiedy podszywa sie pod zadowolonych pracownikow... CebulaQ biedaQ :) Pozdro :)
2
Bobby 2017-09-16 18:30
@wkurzona?
nie widziałem w Grossmehring żadnej kobiety chyba że ktoś w pracy ch..a obciął
Zuma 2017-09-17 14:13
@Beba
chłopie pokaż mi robote u Niemca gdzie ci wiencej dadzo to ci flache postawie. Weś do łapy kalkulator i policz jak masz koło 9 euro brutto to na rąsie zostaje koło 7 Euro razy 160 godzin to ci wyjdzie jakieś 1200 euro minus nocleg i masz te 900. Szału nie ma ale takie jest życie i dlatego plus dla pracomaniaków że mówią to wprost zanim pojedziesz. Gdzie indziej jak fachu nie masz też wiencej nie będzie.
2
Borek 2017-09-17 18:46
Porządny i uczciwy pośrednik i co najważniejsze mają bardzo dużo ofert bez niemieckiego. Ja pracowałem dwa lata temu wysłany przez nich do Rossmanna w tym roku wyjechałem do Bochum na pakowanie kawy.
Mogę więc powiedzieć jak jest. Pracomania to agencja pośrednictwa pracy i sporo zależy od firmy w Niemczech do której trafisz,jak ktoś liczy że dorobi się milionów to się przeliczy. Ja odłożyłem w pół roku na Golfa V dla mnie to dużo ale wiem że wielu uzna to za mało.
1
Damian 2017-09-17 22:30
to ty chyba się cieszysz chłopczyku ze odkładasz każde euro ja tutaj pracuje i żyje nie jak co nie którzy robaki na syfie mieszkać jeść mrożonki a do Polski pany przyjadą a ile ty byś chciał zarabiać i odkładać jest takie miejsce w Berlinie gdzie można spać pod namiotem to pewnie więcej odłożysz jak 400 euro i tacy bywają jak ty
Mr. Nobody 2017-09-18 06:44
Jest wiele agencji posredniczacych dzieki ktorym mozna odlozyc wiecej, wystarczy dobrze poszukac. Osobiscie odkladam trzy razy wiecej, bo nie musze placic za nocleg tylko mi z diety odciagaja (35 euro dziennie). Dlatego stac mnie zeby jesc w restauracji ktora jest w moim hoteu i jest wliczona w nocleg. Do tego mam troche wyzsza stawke i niedziele platne extra jesli wypadna oraz nocki. Jesli Ci pasuje te 400 eurasow na czysto, to nie mam pytan... W sumie wystarczy Ci zeby pozyc na bogato i na weekend kupic na miescie kebaba albo dwa... W Anglii pewnie tez byles zadowolony jak odlozyles na czysto 150 funtow... BUEHEHEE :D Porozmieszaj mnie dalej bo lubie sie posmiac :DDD
2
Kowalski 2017-09-18 11:22
@Mr. Nobady ostre masz fantazje. Ja mam Ferrari i Lambo w garażu i co ty na to?
35 Euro diety to możesz mieć jak pracujesz jako fachowiec jakiś elektryk czy spawacz. Jak nie masz zawodu to więcej jak 9 czy 10 euro brutto to za godzine nie dostaniesz i nie masz co mażyć o dietach,
jak jesteś fachowcem to inna bajka al e po co porównywać stawki pomocnika w magazynie czy na produkcji do elektryka to może lepiej odrazu do lekarza czy informatyka. Prawda jest jak kolega wyżej napisał jak nie masz zawodu i fachu to zapomnij że gdzieś zostanie ci więcej niż 1000 Euro
1
Kowalski 2017-09-18 11:52
Ostatnie oferty jakie z pracomania.pl bez jezyka znalazłem to pakowanie wędlin koło Heilbron, odlewnia aluminium Ingolstadt, produkcja plastikowych elementów do Audi w Bawrii, pakowanie kawy w kliku różnych miastach , sortownia dhl pod Berlinem, rozładunek kontenerów w Hamburgu, produkcja zabawek gdzieś koło Frankfurtu, produkcja kanapek i sałatek , magazyn z elektroniką, magazyn Rosmana, inwentaryzacja w Kauflandach to jest co udało mi się w necie znaleźć więc jest tego troche i wszystkie bez niemieckiego i bez doświadczenia. więc Mr. Nobady podaj namiar na inne agencje które mają pracę bez języka i bez fachu to chętnia porównam ich oferte i może w tym roku pojade gdzie indziej bo już mi dhl się znudził.
2
Beba 2017-09-18 12:36
Zuma ty tłuku nie umiesz czytać ze zrozumieniem to nie dooopcz ciulstw!!!! Policz sobie ile to masz 900 e w przeliczeniu na złotówki!!! Jest dużo firm w których do ręki masz po odciągnięciu wszystkiego 1200 e na miesiąc. Pośrednicy tylko żerują na zakwaterowaniu dla pracownika i itd. Zobacz sobie SUPERWIZJERA z tamtego tygodnia to się dowiesz jasności!! Ale jak ktoś był leniem w Polsce to za granicą fachowcem nie zostanie. Pozdrawiam wszystkich mądrych na obczyznie
1
Szczepan R. 2017-09-18 15:19
@Beba napisz konkretnie. Podaj nazwy firm które zatrudniają pomocników bez niemieckiego gdzie zostanie ci po zapłacenia podatków i noclegu więcej niż 900 czy 1000 euro na czysto. Ja do tej pory nie znalazłem, a to robie u Niemców już pięć lat. Praca w Niemczech idzie w 99% przez niemieckie agencje tak zwane zajtarbajt i na wschodzie stawki są od 8.91 brutto to najniższa krajowa i za nocleg bierze niemiecki posrdednik jakies 200 euro jak masz farta to zaplacisz 150 euro. Na zachodzie jest zazwyczaj między 9.23 a 9.5 ale nocleg droższy jakieś 250 euro. Najwięcej płacą na Bawarii bo są dodatki tak zwane diety ale też więcej niż 11 brutto to nie wyjdzie a za mieszkanie skasuja Cię 300 euro lub więcej. Więc tą wyliczanka Kowalskiego Sie zgadza. I jak by na sprawę nie patrzeć więcej jak 1000 euro po mieszkaniu nie ma. Ale ja ty masz tyle firm co płacą lepiej to bądź kolega i podaj nazwy chociaż z 3 firm z numerami telefonu do nich to wszyscy będziemy ci wdzięczni.
1
Damian 2017-09-19 00:47
w ANGLI to ja dalej mieszkam i zarabiam dobrze bo pracuje jako kucharz a tutaj to jest opłacalny zawód wiec nie pieprz głupot bo ja nie muszę odkładać samo cos tam się odłoży żyje jak normalny człowiek a moze troszkę lepiej mam chata dla siebie calutką i tak dalej nie będę się chwalił co i jak wiec daj sobie chłopczyku spokój z tymi gebelsami co u nich pracujesz
Eryk 2017-09-19 10:45
Wchodzę na forum o pracomani bo chce się dowiedzieć czegoś o tej agencji a tu dyskusje czy w Angli lepiej czy w Niemczech. Panowie prosze o konkrety jak wyglądają kwatery w Hamburgu bo mam jechać na rozladunek kontenerów, po ile godzi dziennie jest robota, ile kontenerów trzeba zrobić na premie.
Zaznaczam nie interesują mnie opinie wiejskich filozofów tylko osób kture tam mają robote.
Zostaw swoją opinię o Pracomania - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pracomania