brak logo

L.Grant

Katowice

Opinie o L.Grant

Jarosław 2012-02-17 18:32:57
Zgadzam się z przedmówczynią ponieważ wpisując L. Grant w wyszukiwarce pojawia się około 130 oddziałów L. Grant w Polsce. Ma się wrażenie, że firma ta posiada swój oddział w prawie każdym mieście w Polsce. Lecz zdziwi się ten kto tak myśli, ponieważ cała ta firma prowadzona jest jedynie w małym mieszkaniu w ( usunięte przez administratora )
Jarosław 2012-02-26 17:47:43
Jarosław - 2012-02-17 18:32:57

Zgadzam się z przedmówczynią ponieważ wpisując L. Grant w wyszukiwarce pojawia się około 130 oddziałów L. Grant w Polsce. Ma się wrażenie, że firma ta posiada swój oddział w prawie każdym mieście w Polsce. Lecz zdziwi się ten kto tak myśli, ponieważ cała ta firma prowadzona jest jedynie w małym mieszkaniu w ( usunięte przez administratora )
Katowicach przy ul. Moniuszki i posiada jedna linię telefoniczną, którą obsługuje stażystka
Mirek 2012-03-19 23:02:02
Masz rację oni wypisując takie bzury na tych swoich stronach internetowych maja ludzi za [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] . Jeden z tej firmy skarzył się gdzieś na portalu, że oni posiłek dają w trakcie szkolenia dla osób które mają być zwolnione z pracy a ludzie nie chca przychodzić.
Zenek 2012-09-30 20:12:48
Myślę, że pan dyrektor i spółka zrozumiał już, iż czym innym jest pisanie jakiś bzdurnych książek gdzie poucza się ludzi jak osiągnąć sukces, a czym innym jest sytuacja gdy trzeba zainwestować własne pieniądze. Do roboty panowie do roboty.
Krytyk literacki 2013-04-17 11:18:04
Z ciekawością obserwuję rynek wydawniczy w Polsce i z żalem muszę stwierdzić, iż nasz pan dyrektor generalny w ostatnim czasie jest mało płodny intelektualnie. Czyżby dopadła go niemoc literacka ? A może aktualnie pracuje on nad dziełem swojego życia, które zostanie wpisane do zbiorów białych kruków ?
AAA 2013-08-21 19:04:57
Ja byłam tam sprzątaczką do 2010 roku ale "dyrektor" zrezygnował z moich usług bo nie było już po kim sprzątać, tak tam opustoszało. Teraz tam już się nic nie dzieje, a wszystkie działania jakie podejmuje ten właściciel to jedynie zachowywanie pozorów prowadzenia firmy.
AAA 2013-08-22 15:35:45
No ja nie wiem do końca, może środki unijne się skończyły. Od 2014 roku ma być nowa transza kasy to lemingi znów będą się szkolić i ta firma stanie na nogi.
AAA 2013-08-25 12:46:18
Tylko istnieje takie staropolskie przysłowie, jaki pan taki kram
AAA 2013-08-25 16:53:15
29.04.2013 r. zrobiłeś wpis, że wybierasz się w najbliższych dniach na rozmowę kwalifikacyjną. Teraz jest koniec sierpnia i ty dalej pytasz o tą firmę. Coś mi tu mój drogi ściemniasz. Pewnie ty jesteś właścicielem tej firmy albo kimś z rodziny i niepokoją cię te niepochlebne recenzje.
1
Żona 2013-11-10 11:42:40
Mój mąż z zawodu jest dyrektorem
3
Miecio 2014-01-21 18:08:22
I znów niewypał !!!! Dyrektor Generalny spłodził 3 podrozdziały do książki Meritum HR. Niestety mimo wyprzedaży połączonej z obniżką cen książka nie schodzi tak samo jak jej poprzednie wydanie. Oj Panie Dyrektorze bestsellerem to ta książka nie jest.
Janek 2014-01-22 21:10:54
Weź przestań przecież nikt nie traktuje poważnie jego "twórczości". To pisanie można rozpatrywać tylko w kategoriach daleko posuniętej megalomani.
Waldek 2014-02-19 18:53:24
No widziałem te "oferty pracy" wypisane po angielsku i nawet po rosyjsku. Ja rozumie to, że trzeba znać języki ale umieszczanie w Polsce ofert pracy w obcym języku to brak szacunku dla swojego kraju. Dyrektor lubi używać zapożyczonych z j. angielskiego zwrotów, lecz nie wiem czy zwrócił uwagę na to, iż tych zwrotów nie da się nawet przetłumaczyć na j.polski. Jestem jednak zdania, że w tej kwestii musiałby się wypowiedzieć lekarz specjalista.
1
Ali 2014-03-26 17:57:59
Witam, jam miałem tą nieprzyjemność poznać dyrektora i muszę powiedzieć, że niezły z niego bufon.
rozwyk 2014-12-19 15:47:33
Z tego co widzę firma L.Grant prowadzi jakąś nową rekrutację, jest ogłoszenie o pracę. Zobaczcie prosze o co chodzi i jeśli możecie to napiszcie czy warto się o nią starać. Dla naszego klienta, firmy z produkcyjnej ze Śląska, w związku z intensywnym rozwojem poszukujemy doświadczonego i z...
http://www.gowork.pl/praca_podglad,5741712?keywords=&region=
Obiektywny krytyk 2015-04-10 21:28:16
"Dyrektor" L. Grant podwiesił się pod projekt w Opolu zatytułowany Koło Ratunkowe - szybki powrót na rynek pracy. Oczywiście jest tam serwowane danie 50+, specjalność "Dyrektora Generalnego". Chciałoby się rzec, że ten projekt to jest chyba koło ratunkowe, ale dla samego „dyrektora”. Zapoznałem się z założeniami tego projektu i stwierdzam, że jest to kolejny rzut kulą w płot i projekt ten zakończy się całkowitym fiaskiem.
xxxx 2015-04-27 16:25:03
Amerykański system klasyfikacji psychiatrycznej (Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders – DSM-IV) definiuje osobowość narcystyczną jako utrwalony wzorzec poczucia własnej wielkości (widoczny w fantazjach bądź w zachowaniu), potrzeby podziwu ze strony innych i braku empatii, który pojawia się we wczesnej dorosłości i ujawnia się w różnych kontekstach, na co wskazuje co najmniej pięć z poniższych kryteriów:

Jednostka ma wyolbrzymione poczucie własnej wartości (wyolbrzymia swoje osiągnięcia i talenty, oczekuje uznania własnej wyższości, niewspółmiernie do rzeczywistych dokonań).
Pochłaniają ją fantazje o nieograniczonym własnym powodzeniu, mocy, wybitnych zdolnościach, urodzie czy miłości idealnej.
Przekonana jest o własnej wyjątkowości i unikatowości, którą mogą zrozumieć lub z którą mogą obcować tylko inni wyjątkowi bądź zajmujący wysoką pozycję ludzie lub instytucje.
Wymaga przesadnego podziwu.
Ma poczucie posiadania specjalnych uprawnień, tzn. bezpodstawnie oczekuje szczególnie przychylnego traktowania lub automatycznego podporządkowania się innych jej oczekiwaniom.
Nastawiona jest eksploratorsko wobec innych ludzi, tzn. wykorzystuje ich do osiągnięcia własnych celów.
Brak jej empatii, niechętnie rozpoznanie cudzie uczucia i potrzeby oraz nie jest skłonna z nimi się identyfikować.
Często zazdrości innym lub uważa, że inni jej zazdroszczą.
Swą postawą i zachowaniem okazuje arogancję i wyniosłość.
Eryk 2015-05-15 00:01:26
Narcyzm da się leczyć, tylko wymaga to zastosowania długotrwałej psychoterapii
Adam 2015-05-21 18:07:18
Od ponad 15 lat związany z branżą HR. Z wykształcenia ekonomista, z praktyki przedsiębiorca, menedżer projektów, doradca i trener biznesu. Główne obszary specjalizacji obejmują: dobór kadry menedżerskiej najwyższego szczebla, ocenę kompetencji i predyspozycji zawodowych, assessment & development centre, zarządzanie kompetencjami, programy rozwoju talentów, badania satysfakcji i zaangażowania pracowników, zarządzanie karierą, outplacement grupowy i indywidualny, zarządzanie restrukturyzacją zatrudnienia oraz rozwiązania HR wspierające strategię biznesu. Realizował projekty doradcze we wszystkich obszarach HR dla wielu polskich i międzynarodowych organizacji, m.in: Telekomunikacja Polska S.A., Polifarb Cieszyn - Wrocław S.A., FAMUR S.A., Krajowa Spółka Cukrowa S.A., Lafarge Dachy Sp. z o.o., Polskapresse Sp. z o.o., Górażdże Cement S.A., Whirlpool Polar S.A., Pfeifer & Langen S.A., Jeronimo Martins Dystrybucja Sp. z o.o., EFL S.A., Tesco Polska Sp. z o.o., Grupa Żywiec S.A., Saint Gobain Polska, TAURON Dystrybucja S.A., Grupa Maspex, Bombardier, Johnson & Johnson Polska, ZAK S.A., Zakłady Chemiczne Police S.A., Synthos S.A., i in. Autor i współautor licznych programów szkoleniowych, opracowań doradczych a także artykułów i publikacji z zakresu HR (m.in. autor „Podręcznika outplacement’u w ramach POKL” dla Ministerstwa Rozwoju Regionalnego, 2010, współautor „MERITUM HR”, Wolters Kluwer 2011-12). Absolwent „Akademii Strategicznego Przywództwa” prowadzonej przez Harvard Business Review Polska, certyfikowany praktyk MBTI® Step
Wystarczy to przeczytać aby stwierdzić, iż diagnoza jest trafna
Mariusz 2015-05-30 20:13:31
Czytam te wszystkie komentarze bardziej lub mniej trafne. Ze swojej strony chciałbym tylko powiedzieć temu Panu, że nierozliczenie się z przeszłością oznacza nieuchronny powrót do niej i to raz za razem, pod różnymi postaciami i w różnych rolach, bo jak powiedział George Santayana „Kto nie pamięta przeszłości, skazany jest na jej powtarzanie”. Koniec
Roman 2015-07-12 00:29:17
Moją uwagę przykuły firmy wymienione przez tego specjalistę z zamiłowania ekonomistę w których on rzekomo prowadził projekty i muszę stwierdzić, iż większość z tych firm to typowi wyzyskiwacze pracowników. Żeby nie być gołosłownym przytoczę pierwszą z rzędu firmę Jeronimo Martins Dystrybucja Sp. z o.o. Może niektórym ta nazwa nic nie mówi ale to jest właśnie ta osławiona Biedronka. Firma ta pobiła i nadal pobija wszystkie rekordy świata jeżeli chodzi o łamanie praw pracowniczych.Istnieje nawet Stowarzyszenie STOP Wyzyskowi Biedronka, które niedawno wystosowało list do premier Ewy Kopacz w związku z jej pozytywnymi wypowiedziami na temat tej firmy na antenie telewizyjnej.

Oto treść tego listu:

Broniąc interesów zagranicznych sieci handlowych działających w Polsce, stwierdziła Pani, że w przypadku nałożenia na nie podatku dochodowego „taka na przykład Biedronka” przerzuci koszty opodatkowania na swoich dostawców i klientów. Nawet z trudem ukrywane zażenowanie prowadzącego rozmowę redaktora i w końcu zwrócenie uwagi przez niego, nie powstrzymało Pani w wychwalaniu Biedronki
— przypomina w liście wystąpienie telewizyjne premier Kopacz.
Domagam się od Pani Premier przeprosin za te słowa w imieniu swoim oraz członków Stowarzyszenia Stop Wyzyskowi - Biedronka, a także tysięcy pracowników ofiar planowego wyzysku tej portugalskiej firmy.
— dodaje Gollent.
Stowarzyszenie Stop Wyzyskowi - Biedronka zrzesza byłych pracowników tej portugalskiej sieci, którzy padli ofiarą planowanego, realizowanego metodami przestępczymi wyzysku. Przez kilkanaście lat istnienia stowarzyszenie doprowadziło do postawienia zarzutów karnych przez prokuratury na terenie całego kraju 302 osobom spośród kadry zarządzającej Biedronką. Zapadły liczne wyroki skazujące za przestępstwa, których osoby zarządzające siecią Biedronka dopuściły się za łamanie praw pracowniczych i pozbawiania pracowników wynagrodzenia za pracę
— czytamy w liście skierowanym do premier Ewy Kopacz.
Pragnę Pani Premier przypomnieć, że Biedronka metodami przestępczymi, fałszując ewidencję czasu pracy, pozbawiła pracowników wynagrodzeń na kwotę 125 mln złotych, a prawidłowość tych wyliczeń potwierdził Sąd Najwyższy. Dzisiaj z odsetkami jest to kwota ponad 300 mln złotych.
Publicznie, w liście otwartym prosiliśmy zarząd Biedronki o zwrot zagrabionych wynagrodzeń (…) Do dziś ani pieniędzy ani odpowiedzi pracownicy nie otrzymali. Wiele kobiet zmuszanych metodami przestępczymi do ciężkiej fizycznej pracy ponad siły, z naruszeniem elementarnych zasad BHP i godności pracowniczej, przypłaciło to utratą zdrowia. Dzisiaj są kalekami, natomiast konsekwencje tych czynów ponosi całe społeczeństwo
— alarmuje prezes Stowarzyszenia.
Po drugie, domagam się przeprosin jako jeden z byłych dostawców Biedronki, bo doświadczyłem na własnej skórze strategii oszukiwania dostawców stosowanej przez zarząd Jeronimo Martins w czasach, gdy nikt jeszcze nawet nie myślał o nałożeniu na sieci handlowe podatku obrotowego. Strategię tę podsumował w wyroku sygn. akt IV CSK 290/09 Sąd Najwyższy. można ją określić w dwóch słowach - wyzysk i oszustwo. Na skutek oszukańczych praktyk zarządu biedronki musiałem zamknąć swoje przedsiębiorstwo, które utraciło płynność finansową. 60 osób straciło pracę, a ja i moja rodzina dorobek życia. Z mapy gospodarczej zniknęło rdzennie polskie przedsiębiorstwo, ponieważ wykończyła je zachwalana przez Panią Premier portugalska Biedronka. Od wielu lat walczę w sądach o odszkodowanie za poniesione wówczas straty. Znam wielu innych byłych dostawców Biedronki, którzy również padli i dzisiaj także padają ofiarą jej oszukańczych praktyk
— wylicza Edward Gollent.
I wreszcie, po trzecie, domagam się przeprosin w imieniu tysięcy pracowników Biedronki, którzy pracują ciężko za marne pieniądze. Proszę porównać pensje pracowników różnych zagranicznych sieci handlowych w Polsce i w macierzystych krajach właścicieli sieci. Mimo odstąpienia przez zarząd Jeronimo Martins od niektórych, najbardziej haniebnych praktyk, pracownicy w Polsce nadal są wyzyskiwani
— dodaje.
Szanowna Pani Premier! Oczekuję, że pojawi się Pani w TVP Info i przeprosi za swoje słowa nie tylko członków stowarzyszenia Stop Wyzyskowi - Biedronka, jej pracowników i dostawców. Oczekuję, że przeprosi Pani wszystkich Polaków, którzy poczuli się dotknięci nachalną promocją Biedronki - nieuczciwej portugalskiej firmy działającej w naszym kraju
— apeluje Przewodniczący Stowarzyszenia Stop Wyzyskowi – Biedronka Edward Gollent.
To już kolejny protest przedsiębiorców, oburzonych reklamą, jakiej dopuściła się pani premier.


I ten facet chwali się, że szkolił tam kadrę menadżerską !!!!!!!
Udaje wielkiego katolika, którego praktyki religijne graniczą z dewocją, a czerpie zyski z takich rzeczy !!!!!!
Chłopie twoja hipokryzja w życiu osobistym i zawodowym osiągnęła już
1
KS 2015-07-23 10:00:21
chyba nigdy nie przeprowadzili skutecznej rekrutacji,,,
Jedno ogłoszenie na miesiąc, brak kontaktu, reakcji.
Konkurencja ich miażdży.
pan władek K, 2015-07-30 23:50:22
Panie józefie G. prawo jazdy to pikuś niech pan aplikuje na to stanowisko. Właściciel tej firmy na to prawo jazdy na pewno coś poradzi, bazując na swoich doświadczeniach z przeszłości haha.
ks 2015-08-03 14:58:56
Tamto, to nie ja pisałem.
KS
Karolina 2015-09-09 23:54:47
Ja widziałam ogłoszenia z L.Grant w języku portugalski i było dodane, że musi być na poziomie dla firm. Ta oferta dotyczyła miasta Katowice i znalazłam ją w Preply. Co mnie zdziwiło, że jeśli oferta jest na terenie Polski to powinna być napisana w języku jaki jest używany oficjalnie (usunięte przez administratora)
hoda 2016-05-14 18:54:01
widzieliście te ofert do L.Grant na inżyniera w dziale utrzymania ruchu bo to chyba rozchwytywana oferta?
Znawca 2016-11-06 12:29:17
Nasz pan dyrektor usiłuje bez skutku od roku czasu sprzedać swoje biuro w Katowicach. Oglądając zdjęcia pomieszczeń biurowych w oczy rzucają się liczne landszafty powieszone na ścianach. Potwierdza to tyko przekonanie, że na nasz pan dyrektor generalny jest mistrzem taniego blichtru .
Justyna 2016-11-07 10:59:19
Szukają doradców zawodowych: (usunięte przez administratora) Po przeczytaniu Waszych komentarzy zaczynam się zastanawiać czy warto podjąć współpracę z tą firmą...
2
Zostaw swoją opinię o L.Grant - Katowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie L.Grant