logo MK Group Kraków

MK Group Kraków

Kraków

Opinie o MK Group Kraków

Elmo 2012-05-31 14:25
a ja tez byłem na rozmowie i było super - dostałem robote!! teraz czekam z niecierpliwoscią na rozpoczęcie :)
3
andzia 2012-07-07 08:56
pablo, a możesz powiedzieć czy ten pracodawca jest w porządku do ludzi czy raczej nie?
4
pablo 2012-07-11 19:29
no ja tam pracowałem dość długo-z mała przerwą ponad 1,5 roku- jest spoko- ja bardzo miło wspominam- myśle, ze wielu innych też :)

ogólnie jest szacun do ludzi- to ważne
wiesz- w mysl zasady \\\\\\\"szanuj szefa swego- bo możesz mieć gorszego\\\\\\\" :)) a tak na poważnie- to fajna firma i polecam- mozna sie tez dużo nauczyc, a po odejsciu nawet i współpracowac dalej
4
Monika 2012-08-09 19:07
Witam, wszystkich zainteresowanych praca w tej firmie, dziś byłam na rozmowie i naprawde zostałam mile zaskoczona rozmowa trwała może i godzinę ale zleciała tak jak by to było zaledwie 10 minut. Dodatkowo w czasie trwania rozmowy dowiedziałam się wszystkiego odnośnie możliwości obowiązków zalet, jak i wad, wynagrodzenia itd. Więc naprawdę gorąco polecam bardzo miłe szefostwo, atmosfera. Pozdrawiam Monika
5
Klemens 2013-01-04 15:28
Potwierdzam
dobra Firma
3
katiusza 2013-03-10 19:19
Witam,
miałam okazję współpracować z MK Group i opinie na temat tego pracodawcy są jak najbardziej prawdziwe. Atmosfera w biurze jest fajna, ludzie nie są mobingowani co często się zdarza w agencjach reklamowych, każdy pracuje w swoim trybie (nie ma sztywnych godzin obecności w biurze), część pracy można wykonywać zdalnie.
Zarabia się proporcjonalnie do ilości obowiązków, a od pracy dodatkowej poza zakresem standardowych zadań jest przyznawana prowizja, co tylko mobilizuje pracowników. Tak samo jak do pracowników podchodzi się w tej firmie do klientów, ale to nie wątek na ten portal :)
4
Edgar 2013-06-29 22:54
anonim - 2013-06-23 16:13:09

@katiusza Z tego co piszesz MK Group prezentuje się całkiem przyjemnie, ale mógłbyś jednak napisać jak przedstawiaja się średnie podstawowe finanse? Bo to jesdnak dosyć ważne. Dzięki
to objęte jest tajemnica firmowa- ale na pewno zarobki są bardzo dobre i uzależnione od efektów- o ile jesteś dobry :)
3
Uznanie 2014-03-19 17:53
w ogóle jak piszą o swoich pracownikach - z ich www - Młodzi, z pasją i doświadczeniem w branży reklamowej. Doskonale poruszają się w zagadnieniach marketingowych, korzystają z najnowszych narzędzi dotarcia do Klienta, planują z wyprzedzeniem, budują mocne strategie, umieją wspólnie tworzyć skuteczne kampanie reklamowe. Są doskonale zgrani, dobrze się znają – nie tylko na płaszczyźnie zawodowej. To ludzie stanowią największy potencjał MK Design.
4
ciekawe 2014-03-24 13:15
Za kampanię z Brucem Willisem stoi spółka o podobnej nazwie, ale mająca swoje siedziby w Poznaniu i Warszawie. Krakowska MK Group zajmuje się raczej branżą e-commerce, więc zaskoczyła mnie twoja ocena.
1
No 2014-05-15 13:54
czy pracował ktoś w firmie N Group Sp.z.o.o Kraków jak tak to czy jest w porządku ta firma ??
1
ktosik 2014-07-30 23:26
jeśli lubisz telefon to mk to dobra firma dla ciebie.. ale na rynku jest wiele takich firm.. byłem na rozmowie tu i w innych firmach i jeszcze nie wiem czy akurat tu się zdecyduję..
2
meblematerna.com 2014-08-21 17:57
A ja współpracuję z Firmą Mk Group i jestem bardzo zadowolony, Firma RZETELNA. Polecam usługi Mk Group.
2
speedddddyy 2014-09-02 22:30
doswiadczenie w pozycjonowaniu??? ja niestety sie nabralem.. i nie polecam - jeszcze nie skonczylem z nimi.
11
zawiedziona 2014-09-21 11:19
bylam na rozmowie, wszystko fajnie ale umowa kosmos! wymagaja wszystkiego a kasa mala, moze dla osob ktore zaczynaja dopiero swoja przygode z praca ale nie dla osob doswiadczonych ktorych raczej powinno sie bardziej cenic za posiadana wiedze..
6
zmartwiony 2014-09-22 00:29
Pracowałem tam przez kilka miesięcy i niestety nie polecam. Atmosfera między pracownikami była dobra, ale wpływ na moją niską ocenę mieli niepoważnie traktujący nas pracodawcy. Firma pragnie uchodzić za specjalistę od pozycjonowania stron - przekonajcie się z ich portfolio czy w rzeczywistości tak jest.
7
Do Zmartwiony 2014-09-24 21:47
Wybacz ale nie rozumiem Twojego wpisu...jakoś taki bez sensu i strasznie ogólny..
3
Eryk 2014-09-27 22:41
niestety nie jest prawdą co piszesz, oni nie udostępniają wzoru umowy na rozmowie kwalifikacyjnej- sam chciałem dostać, ale dopiero po przejściu 2-3 etapów gdy juz sa zdecydowani na zatrudnienie człowieka -taka umowa opatrzona klauzulą poufności jest udostępniana. Pytają ile chcesz zarabiać - dostałem info, ze nie proponują pracy osobie, z którą finansowo nie spotkają sie w "pół drogi" - także nie dostaniesz kasy poniżej swoich oczekiwań, jesli Cie zatrudnią- mam nadzieję, że mi się uda...
2
Klara 2014-10-02 14:49
A ile osób pracuje w MK Group?
zawiedziona 2014-10-02 21:44
nie ma niestety więcej niż jednej rozmowy. chyba, że ktoś liczy przez tel umówienie spotkania. ja otrzymałam propozycje obowiązków i pieniędzy. więc może nasze rozmowy różniły się. generalnie inne firmy dają lepsze warunki o czym przekonałam się.
1
Eryk 2014-10-03 00:16
no więc nie dostałaś umowy...:) -i to żaden kosmos, a Ty widocznie byłaś słaba :)
1
paweł 2014-11-30 17:02
Tez znalazłem informację na temat takiego zatrudnienia w mk group, ale jednak patrzac po ilości komentarzy, czy po opinii portalu na którym ja znalazłem smiem watpic, by firma stała w miejscu. Chyba jednak rozwijają sie i od czasu do czasu zwiększają chociaż troche zatrudnienie, prawda? Czy też jest z tym problem...
1
michso 2015-01-30 22:43
no dobra, ale jakoś te 10 osób przecież trzeba zatrudnić, tylko jak oni to robią? jakoś w internecie ogłaszają rekrutację? czy ze względu na tak małą liczbę to mk group szuka pracowników w krakowie pocztą pantoflową lub innymi źródłami? bo szczerze mówiąc szukałem i w gazetach i w necie i od dłuższego czasu totalna cisza.
mirt 2015-02-17 17:11
szukam też pracy i nie wiem jak mam postrzegać tą firmę, wysyłać CV czy też nie....Jak jest na dzień dzisiejszy, jak można opisać atmosferę pracy w firmie? zastanawiam się skąd mogę pozyskac więcej wiadomości na temat pracy u nich bo nie chce wpaśc w jakieś nieprofesjonalne podejście, a normalnie na uczciwych warunkach pracować
1
jago 2015-03-04 18:09
MK GROUP to firma o profilu informatyczno-reklamowym, która funkcjonuje na rynku od 2001 roku. Jeżeli chodzi o atmosfere to jak to bywa w IT jest ona dość drętwa , choć zdarzają sie osoby które chcą utrzymać ją na fajnym poziomie. No i plusem jest to , że może to być po części praca zdalna. Może napisz na czym najbardziej Ci w pracy zalezy?
Inx# 2015-11-07 08:23
Cały czas poszukują czyli ciągle dużą rotacja. Większość pracowników odchodzi po zakończonym okresie probnym albo miesiąc później. Zastanawiasz się dlaczego? Bo wtedy zaczyna obowiazywac system premiowy - zrobisz dostaniesz - nie zrobisz to Ci odbiorą kwotę obniżając pensję. Praca tylko dla ludzi pewnych że dadzą radę. Inaczej stres ucięcia pensji zamknie kreatywność i chęć rozwoju. Plus to ciekawe projekty.
Ela 2015-11-09 03:05
Jestem pracownikiem tej firmy od kilku lat -nigdy nie słyszałam o sytuacji aby ktoś miał obciętą podstawę - prowizje są za to od zdobytych klientów. Jest świetny system podwyżek- osoby które pracują dłużej zarabiają bardzo dobrze. Ale fakt jest to praca dla bardzo pracowitych i co tu dużo gadać ambitnych ludzi -dlatego nie każdy po okresie próbnym zostaje-Ci, którzy zostają z reguły pracują latami bo jest wzajemne zadowolenie ze współpracy :)
1
Ela 2015-11-09 03:11
To też nie jest prawdą aby "większość odchodziła po okresie próbnym lub miesiąc później"- chyba faktycznie szkalujesz firmę zamiast wyrażać prawdziwą opinię. Trudno jest tu przetrwać okres próbny bo praca jest wymagająca i dla najlepszych-ale jeśli ktoś go przetrwa pracuje bardzo długo. Mamy stałą ekipę większość pracuje ponad rok i dłużej. Poza tym nabór trwa cały czas bo co jakiś czas potrzebne są dodatkowe osoby,z kolei te przyjmowane na stanowiska asystenckie awansują- wtedy naturalnym jest, że zwalnia się wakat, a nie z powodu rotacji.
grrr 2016-05-08 17:44
no i ja się @3er na tym wszystkim znam. Tylko jak u nich złożyć podanie o pracę jak ostatnie ogłoszenie wisi już prawie dwa lata i nie wiadomo czy aktualne. Informatyk/webdeveloper to wszędzie dobrze płatne stanowisko. Ciekawe jak tu?
1
W. 2016-12-09 07:19
Niestety te pozytywne komentarze tutaj nie sa prawdziwe- sa pisane na zlecenie tej firmy jako szeptanka.zarobki sa niskie i nikt nie ma umowy o prace bo szefowa ma taka zasade ze daje tylko umowy o dzielo.praca stresujaca poza krakowem gdzie ciezko dojechac.stawki za copywriting niskie, porownywalne do tych na plarformach dla copywriterow
16
Szczery 2017-03-01 18:36
Bardzo nierzetelna firma. Generalnie pracodawca wyznaje zasadę, że pracownika ma za nic, zarobki są śmiesznie niskie, a szefostwo tylko myśli nad tym jak wszelkie koszty pracy przerzucić na pracownika. Nie można liczyć na umowę o pracę ani nawet na umowę zlecenie. Niczego się tam nie nauczysz, bo nie ma czego. Dodawać posty do blogów każdy ogarnie w dwie minuty. Atmosfera stresująca i wszystko 'musi być zrobione na wczoraj'- nieważne czy potrzebne czy niepotrzebne, po prostu bo takie jest widzimisie. A te wszystkie opinie powyżej są sztuczne- szefowa płaci śmieszne pieniądze swoim pracownikom za ich hurtowe dodawanie, więc nie ma się tym co sugerować. Naprawdę- nic dobrego o tej firmie nie można powiedzieć, nie ma tam żadnej przyszłości i żadnych możliwości rozwoju w jakiejkolwiek dziedzinie. Do tego lokalizacja jest fatalna, w jakiejś dziurze pod krakowem w piwnicy. Odradzam i przestrzegam.
11
Elmo2 2017-03-02 10:23
Mk group to firma gdzie pracownika ma sie za nic. Niskie zarobki, brak normalnej umowy.za wszelka cene staraja sie oszczedzic na pracownikach.lepiej omijac szerokim lukiem.
9
zielona 2017-03-02 14:12
Gorąco przestrzegam przed współpracą z tą pseudo firmą.
Oto kilka powodów:

1)nieuczciwość, umowy, w których znajdują się zapisy niezgodne z prawem, brak umów o pracę, nieprzestrzeganie praw pracowniczych, plus praca w warukach niezgodnych z BHP (praca w piwnicy, bez światla, stary sprzęt, itp.)

2)szefowa to zakompleksiona kobieta, wefług której pracownik nie ma prawa do pomyłki, sama zaś nie potrafi odpowiedzieć na żadne pytanie konkretnie, nie zna się na tym, w czym działą firma,

3)nieustanny mobbing - szefowa potrafi dzwonić (!) do innych pracowników żeby opowiedzieć o tym jaki ktoś jest głupi, bo coś źle zrobił - tak, to nie żart!. Portafi też komentować w sposó niewybredny osobiste wybory, a nawet wygląd pracownika czy jego tusze.

4)Zmuszanie pracowników do bezpłatnych nadgodzin, umowa tak skontruowana, ze nawet PIP nie wiedział pod co podlegają. Po kontroli PIPu firma najprawdopodobniej zostanie bez pracowników, więc jeśli cię rekrutują właśnie teraz - UWAŻAJ!

Gorąco przestrzegam przd firmą, nie dość że szefowa niezrónoważona, to jeszcze brak jakichkolwiek możliwość rozwoju. Nie polecam również osobom, chcącym mieć czyste sumienie, bo to, co w firmie sie wyprawia z pewnością legalne nie jest

PS. Pozytywne komentarze pisała sama Marzenka, czyli szeowa, każdy pracownik zna sformułowania w stylu "widocznie byłaś słaba" itp.
12
Elmo2 2017-03-03 14:05
Niestety ze smutkiem musze potwierdzic to wszystko.Nikt nie chce tam pracowac wiec rowniez ostrzegam kazdego kto teraz zostanie zrekrutowany.
9
KobietaPracująca 2017-03-04 19:38
Podpisuje się pod powyższymi negatywnymi opiniami.

Od siebie dodam jeszcze jedno: firma ma tu bardzo wysoką ocenę aż 5/6, ale jest ona wystaiona na podstawie 104 ocen. To niemożliwe nawet jeżeliby wszyscy pracujący tam kiedykolwiek ludzie wystawili ocene. W tym momencie w firmie pracuje 4-5 osób i bywało ich więcej, ale wciąż jest to mała firma... Widze, że szefowa nie próżnowała i sobie chyba cały czas wystawia te sześć gwiazdek xd Wchodz na profile korporacji na tej stronie i nawet one nie mają aż tylu ocen. Żal Marzeno i Pewłku....
7
ROZCZAROWANA 2017-03-06 07:19
Pracujac w mk group nie licz na uczciwe wynagrodzenie ktore bedzie wzrastac razem ze stazem pracy.Praca przy pr w niczym nie przypomina nawet pr i glownie chodzi o to aby wpychac ludziom reklame ktorej nie chca.W dziale seo stawki sa niskie, szczegolnie za teksty, a wymagania takie jakby placili co najmniej 3 razy tyle i do zrobienia na wczoraj.wiem tez ze zeby cokolwiek robic zdalnie trzeba specjalnie przyjezdzac na szkolenia ktore nie sa platne.Na poczatku rozmawiajac z szefowa moze sie wydawac osobom kompetentna.Jednak nikt kto zna ja osobiscie nie moze tego potwierdzic- oszukuje pracownikow i faktycznie wszystkie koszty pracy stara sie przerzucic na zatrudnionych.Za ten brak uczciwosci, podejscie do pracownikow, brak swiadczen- pip powinien to dawno zrobic z tym porzadek.

.
6
Zostać niewolnikiem 2017-03-24 14:32
W ciągu ostatnich miesięcy zwolniła się niemalże cała kadra firmy, czyli Ci pracownicy, którzy naprawdę wytrzymali tutaj najdłużej i byli specjalistami. Trudno się dziwić- ze względu na kontrole pipu właścicielka tak naprawdę nie była w stanie zaproponować żadnej umowy, a według niej umowa o pracę na najniższą krajową to wydatek, na który żaden pracownik nie zasługuje, bo koszty są zbyt wysokie. Najlepsze jest to, że te ostatnie tygodnie to ciągłe krętactwa, czyli 'jak oszukać system' tak, żeby nie płacić za pracownika i wszelkie koszty kontroli przenieść właśnie na niego. Padały już takie propozycje jak konieczność założenia własnej firmy, inkubatory przedsiębiorczości, wypłaty raz na kilka miesięcy tak, aby urząd nie kwalifikował tego jako stałą pracę. W pewnym momencie ludzie zaczęli się zastanawiać, czy w ogóle dostaną swoją wypłatę, bo każdego dnia pojawiały się nowe pomysły. Spotkałam się nawet z tym, że właścicielka próbowała uświadomić swojego pracownika, że tak naprawdę to on będzie musiał ponieść karę za to, że do 5 lat wstecz od kontroli pipu nie miał płaconych składek i że to on będzie płacił tę karę (jeśli pip wykaże, że umowy o pracę należały się pracownikowi, a świadczenia mimo tego nie były płacone, pracodawca ma obowiązek je wszystkie wypłacić do kilku lat wstecz). Do tego dochodzą jeszcze sprzeczne z prawem zapisy w umowach, ale często pracownik uświadamia sobie to dopiero w upływem czasu- jak bardzo był oszukiwany i wyzyskiwany.
W MK Group nie ma znaczenia czy coś umiesz, czy znasz się na seo czy nie, czy masz lata doświadczenia i czy pracujesz już kilka lat bez zarzutu- jesteś przydatny tylko do momentu, kiedy akceptujesz fakt bycia niewolnikiem. Nie ma mowy o żadnych podwyżkach czy premiach, a podstawa jest bardzo niska, podobnie jest ze stawkami za copywriting, które są niezmienne od co najmniej kilku lat, a już wtedy były naprawdę niskie.
Zdecydowanie odradzam tę firmę każdemu, kto się stara i komu zależy na pracy- tutaj naprawdę nic nie da się osiągnąć.
6
Kasia 2017-03-24 20:05
myslałam zeby tam aplikować o co chodzi z tym PIPEM?
zorientowana 2017-03-24 21:09
chodzi o to ze pod pozorem umów o dzieło czy zlecenia jest stała praca na etat. PIP na bazie wywiadu z pracownikami moze stwierdzic niezgodnośc i nalicza składki klika lat do tyłu które pokrywa pracodawca
@Zostać niewolnikiem 2017-03-25 17:33
Aplikuj!! w Norze Magellana czekają ....
Zostaw swoją opinię o MK Group Kraków - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MK Group Kraków