brak logo

MZK

Bydgoszcz

Opinie o MZK

napinacz1 2011-08-16 22:32
Jestem ciekaw innych opinii.Ja pracuje tam od ponad 20 lat ogólnie mysle ze nie jest aż tak żle patrząc na inne bydgoskie firmy.Owszem szału nie ma ale cóż.
Jarek 2015-06-21 21:46
chce dodac opinie o motorniczych w bydgoskich tramwajach,otoz jest bardzo zle sa chamscy,nieuprzejmi,bezczelni mysla ze sa krolami bydgoskich drog dyndajac ciagle na wszystko i wszystkich tym swoim marnym dzwoneczkiem,porazka na calej lini!!!!!!ostatnio widzialem sytuacje na przystanku na Focha gdzie stal tramwaj i czekal na pozwolenie ruszenia i chciala wsiasc pani z corka ale oczywiscie chamski "pan" motorniczy olal je mimo ze stal i nie otworzyl drzwi na prosbe tej kobiety!!!!!"Panowie Motorniczy" z bydgoskich tramwajow jestescie ponizej zera totalna wiocha i upokorzenie dla naszego miasta!!!!! bede robil wam zdjecia i wstawial na wiocha.pl znacie taka strone???? polecam dla kazdego wiesniaka "motorniczego" tyle w temacie
jp 2015-09-22 17:26
ile na cały etat zarabia motorniczy w bdg?
Tot 2016-01-05 19:11
Wspaniała atmosfera wszyscy patrzą na Ciebie wilkiem, ciekawe czemu tak bardzo nie lubią nowych motorniczych boją się , czy jak?
olin 2016-01-14 12:03
Praca dla miłośników komunikacji. Wstawanie przed trzecią w nocy, niedziele, święta, kontakt z pasażerami z których część to zwykli debile (np. przede mną sznur aut stojących w korku, a facet drze się do mnie- No jedź pan!). Ale to jak wszędzie, jak lubisz swoją pracę to będziesz zadowolony. Zarobki nie są duże, ale też nie należą do najniższych.
Nicki 2016-07-25 02:45
Na jakie zarobki może liczyć nowo przyjęty kierowca autobusu przez MZK na "zwykłych" liniach? Mam dylemat czy warto w to iść i robić prawko D + kwalifikację
5
Mieszkanka 2016-10-14 18:49
Mam wielkie zastrzeżenia co do starych tramwajów. Brudne, zasyfione, pełno pajeczyn i pająków. Rozumiem jeszcze jak na zewnątrz byłby brudny, ale w środku, żeby takie pajęczyny hodować? To się nie zrobiło w jeden dzień. Ktoś powinien sprzątać i za to odpowiadać, bo najwidoczniej nie wywiązuje się ze swojej pracy jak widać. Wolę już jeździć autobusami albo tymi nowymi tramwajami, gdzie jest o wiele częściej.
rowerzysta 2016-12-21 21:23
Proszę o interwencję w sprawie zweryfikowania uprawnień i znajomości przepisów ruchu drogowego przez motorniczego tramwaju nr 6 o nr bocznym 361, który to nie ustąpił pierwszeństwa przejazdu przy przejściu dla pieszych z przejazdem rowerowym rowerzyście, który będąc przed tymże przejściem został zmuszony do nagłego hamowania dzwonkiem tramwajowym przejeżdżającego tramwaju w dn. 21.12.2016r. o godz. 18-tej jadącego w kierunku końca ul. Chodkiewicza. Gdyby rowerzysta nie zatrzymał się i przejechał przez przejście, to znalazłby się pod kołami pojazdu szynowego i doszłoby do tragedii, bo w/w motorniczy wraz z dzwonkiem wręcz przyśpieszył, a nie hamował przed przejściem. Ta sytuacja miała miejsce na skrzyżowaniu ulic Chodkiewicza i Poniatowskiego, gdzie przejazd dla rowerów kończy się i zobowiązuje rowerzystów do przejazdu na drugą stronę na c.d. ścieżki rowerowej . Mam nadzieję, że to czarna owca bydgoskich motorniczych, a nie standard
Pako 2017-01-09 22:06
Tramwaj waży najmniej 15 ton , rower 15 kg zatrzymanie tego pierwszego to nie taka prosta sprawa jak zatrzymanie roweru, inna rzecz , że temu kto zaprojektował na Chodkiewicza przejścia i przejazdy co 20-30 metrów należy się ,,dozgonne'' uznanie rowerzystów i pieszych.
TIK 2017-01-11 12:09
Kolego powinieneś podziękować motorniczemu , że Cię zauważył i ostrzegł dzwonkiem kiedy pchałeś się pod pojazd szynowy. Motorniczy nie może hamować przy każdym przejściu gdzie akurat ktoś się kręci , bo może zechce przejść. Poza tym motorniczowie pracują po 10 godzin , co przekłada się na zmęczenie i spadek koncentracji, a wtedy o błąd nie trudno tak że lepiej uważać. I co z tego , jeśliby nawet uznano winę Motorniczego ( w co wątpię) , i tak marnie byś wyglądał po zderzeniu z tramwajem.
Zostaw swoją opinię o MZK - Bydgoszcz
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MZK