brak logo

MZK

Bydgoszcz

Opinie o MZK

napinacz1 2011-08-16 22:32
Jestem ciekaw innych opinii.Ja pracuje tam od ponad 20 lat ogólnie mysle ze nie jest aż tak żle patrząc na inne bydgoskie firmy.Owszem szału nie ma ale cóż.
1
Jarek 2015-06-21 21:46
chce dodac opinie o motorniczych w bydgoskich tramwajach,otoz jest bardzo zle sa chamscy,nieuprzejmi,bezczelni mysla ze sa krolami bydgoskich drog dyndajac ciagle na wszystko i wszystkich tym swoim marnym dzwoneczkiem,porazka na calej lini!!!!!!ostatnio widzialem sytuacje na przystanku na Focha gdzie stal tramwaj i czekal na pozwolenie ruszenia i chciala wsiasc pani z corka ale oczywiscie chamski "pan" motorniczy olal je mimo ze stal i nie otworzyl drzwi na prosbe tej kobiety!!!!!"Panowie Motorniczy" z bydgoskich tramwajow jestescie ponizej zera totalna wiocha i upokorzenie dla naszego miasta!!!!! bede robil wam zdjecia i wstawial na wiocha.pl znacie taka strone???? polecam dla kazdego wiesniaka "motorniczego" tyle w temacie
1
jp 2015-09-22 17:26
ile na cały etat zarabia motorniczy w bdg?
7
Tot 2016-01-05 19:11
Wspaniała atmosfera wszyscy patrzą na Ciebie wilkiem, ciekawe czemu tak bardzo nie lubią nowych motorniczych boją się , czy jak?
olin 2016-01-14 12:03
Praca dla miłośników komunikacji. Wstawanie przed trzecią w nocy, niedziele, święta, kontakt z pasażerami z których część to zwykli debile (np. przede mną sznur aut stojących w korku, a facet drze się do mnie- No jedź pan!). Ale to jak wszędzie, jak lubisz swoją pracę to będziesz zadowolony. Zarobki nie są duże, ale też nie należą do najniższych.
1
Nicki 2016-07-25 02:45
Na jakie zarobki może liczyć nowo przyjęty kierowca autobusu przez MZK na "zwykłych" liniach? Mam dylemat czy warto w to iść i robić prawko D + kwalifikację
16
Mieszkanka 2016-10-14 18:49
Mam wielkie zastrzeżenia co do starych tramwajów. Brudne, zasyfione, pełno pajeczyn i pająków. Rozumiem jeszcze jak na zewnątrz byłby brudny, ale w środku, żeby takie pajęczyny hodować? To się nie zrobiło w jeden dzień. Ktoś powinien sprzątać i za to odpowiadać, bo najwidoczniej nie wywiązuje się ze swojej pracy jak widać. Wolę już jeździć autobusami albo tymi nowymi tramwajami, gdzie jest o wiele częściej.
rowerzysta 2016-12-21 21:23
Proszę o interwencję w sprawie zweryfikowania uprawnień i znajomości przepisów ruchu drogowego przez motorniczego tramwaju nr 6 o nr bocznym 361, który to nie ustąpił pierwszeństwa przejazdu przy przejściu dla pieszych z przejazdem rowerowym rowerzyście, który będąc przed tymże przejściem został zmuszony do nagłego hamowania dzwonkiem tramwajowym przejeżdżającego tramwaju w dn. 21.12.2016r. o godz. 18-tej jadącego w kierunku końca ul. Chodkiewicza. Gdyby rowerzysta nie zatrzymał się i przejechał przez przejście, to znalazłby się pod kołami pojazdu szynowego i doszłoby do tragedii, bo w/w motorniczy wraz z dzwonkiem wręcz przyśpieszył, a nie hamował przed przejściem. Ta sytuacja miała miejsce na skrzyżowaniu ulic Chodkiewicza i Poniatowskiego, gdzie przejazd dla rowerów kończy się i zobowiązuje rowerzystów do przejazdu na drugą stronę na c.d. ścieżki rowerowej . Mam nadzieję, że to czarna owca bydgoskich motorniczych, a nie standard
Pako 2017-01-09 22:06
Tramwaj waży najmniej 15 ton , rower 15 kg zatrzymanie tego pierwszego to nie taka prosta sprawa jak zatrzymanie roweru, inna rzecz , że temu kto zaprojektował na Chodkiewicza przejścia i przejazdy co 20-30 metrów należy się ,,dozgonne'' uznanie rowerzystów i pieszych.
1
TIK 2017-01-11 12:09
Kolego powinieneś podziękować motorniczemu , że Cię zauważył i ostrzegł dzwonkiem kiedy pchałeś się pod pojazd szynowy. Motorniczy nie może hamować przy każdym przejściu gdzie akurat ktoś się kręci , bo może zechce przejść. Poza tym motorniczowie pracują po 10 godzin , co przekłada się na zmęczenie i spadek koncentracji, a wtedy o błąd nie trudno tak że lepiej uważać. I co z tego , jeśliby nawet uznano winę Motorniczego ( w co wątpię) , i tak marnie byś wyglądał po zderzeniu z tramwajem.
2
a 2017-03-29 13:33
Widac,ze nic a nic nie znasz sie na przepisach ruchu drogowego wiec uwagi na temat pracy osób prowadzacych pojazdy zachowaj dla swojej rodzinki,któta bedzie Ci przyklaskiwac.
1
Stik 2017-04-04 22:19
Ostrzegam przed wkręceniem się w pracę w tej firmie , motorniczowie i kierowcy za marne grosze wypruwają flaki w nie ludzkich godzinach pracy,zasuwają na 3/4 etatu przez kilka lat ale jeśli krzywo spojrzą , bądź się odezwą dostają kopa i tyle jeśli nie mają układów gdzie trzeba. Ci z układami mogą mieć kolizje, mogą chorować w nie skończoność. A związki zawodowe zajmują się turystyką i biorą składki. Pracownika nie szanują , na jego miejsce szybko wyszkoli się kolejnego za państwowe pieniądze najbardziej zadowoleni będą - szkolący , zawsze to dodatkowa kasa.
jac 2017-07-08 13:14
A może z tobą jest coś nie tak? Jakoś nie zauważyłem złych spojrzeń, wprost przeciwnie.
Jarek95 2017-07-27 14:08
Witam czy żeby zostać motorniczym musze isc do mzk aby wyslali na kurs czy sam muszę zrobić taki kurs a jak tak to gdzie. Już mam pracę także w urzędzie pracy chyba bym nie mogl
Piotr 2017-08-02 01:05
Czy ktos w koncu odpowie ile zarabia kierowca autobusu bez nadgodzin w MZK Bydgoszcz? Czy moze jest to tajemnica panstwowa???
ERE 2017-08-10 20:25
DAC MALPIE BRZYTWE....DAC GLUPIEMU ROWER...NA TO SAMO WYJDZIE
Sprzegło 2017-08-30 01:34
Jeśli chodzi o kierowców czy motorniczych to jeszcze 3 lata temu było to 1700 złotych na rękę. Teraz za wiele więcej nie ma, ale pewnie 2000 zł się dostanie. Ciężko to nawet nazwać pracą dla pasjonatów. Przerzucając paczki na magazynie więcej zarobisz. Szkoda zachodu.
1
Zostaw swoją opinię o MZK - Bydgoszcz
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MZK