logo The Lorenz Bahlsen

The Lorenz Bahlsen

Stanowice

Opinie o The Lorenz Bahlsen

trąba 2014-05-11 20:53:09
Stary Wygo, to co Ty tutaj jeszcze porabiasz? Wydaje mi się, że podwyżki są co roku. Firma płaci najlepiej w regionie, wiem bo pytam znajomych. Teraz w każdej firmie pracują ludzie zatrudnieni przez firmy zewnętrzne. Tak, czasy polskiego Dyrektora były super, prawie komuna. No, ale jesteś "Stary" wyga, więc może Ci tęskno za komunizmem i sloganem "czy się stoi, czy się leży...". Sorry, teraz się w pracy nie leży, nawet jak się jest "Starym"....
3
gość 2014-05-29 22:10:20
Najlepsza firma w województwie dolnośląskim.Super podejście całej załogi.Narzekać mogą tylko nieudacznicy życiowi
2
gość 2014-06-09 11:01:07
Polecam pracę w tej firmie.Konkurencyjne zarobki,świetna atmosfera,kompetentna kadra.
niki 2014-06-13 00:40:56
Prosze sprawdzic ip yrzech ostatnich komentarzy. Musialy wyjsc z firmy. Bo nikt tego syfu nigdy nie bedzie chwalic. Mloda kadra kierownicza, ktora nigdy nie pracowala i liderzy prostaki bez szkoly. Polski zaklad.
3
baby 2015-03-26 12:21:09
beznadziejna firma ,każdy wystraszony boi się rozmawiać zkim kolwiek nikt sobie nie ufa PARANOJA ................
1
Torf 2015-03-28 14:58:51
Oj to Ty taki bojaźliwy jesteś, a co się stało, lider krzywo popatrzał?
lorenz 2015-06-24 23:05:55
Jak tam łysy dyrektor się sprawuje?
miły 2015-06-25 17:33:31
co tam się dzieje w świecie pisać!!!
gość 2015-06-25 20:22:51
coś wiecie co się będzie w tej firmie będzie działo ?
jakie wizje ma nowy Pan Dyrektor, ponoć niezły egzekutor:)
coś słyszeliście że jakieś trzęsienie ziemi się szykuje ?
kolejny kieras na Śląsku poleciał ponoć
1
anonim 2015-07-26 21:31:34
Masz racje ta firma to paranojat
1
szarki 2015-08-20 14:47:01
mam wrażenie, że opis pracy jest nad wyraz przesłodzony. Znam ludzi pracujących na magazynie centralnym w LSW Logistics jak również na ZP LBSW w Stanowicach i z tego co obserwuje praca nie wygląda tak różowo. Atmosfera pracy na produkcji jest bardzo zła. Normy są znacznie podniesione a płaca słaba. praca jest w tak ciężkich warunkach, że tylko chyba hutnicy mają ciężej. jeżeli rzeczywiście jest tak dobrze to dlaczego ciągle brakuje ludzi do pracy? czyżby oferta dobrze płatnej w dobrych warunkach pracy była kłamstwem. TAK
1
anonim 2015-08-25 20:10:56
Tam praca nie jest ciężka ale bardzo ciężkie są tam warunki pracy czasami nawet na chali jest ok 60 stopni temperatury ja byłam tam przez agencję pracy zatrudniona osoby przez agencję traktują jak śmieci w ogóle się z nimi nie liczą wszystkie dziury nami zapychali i za kiepskie wypłaty i na sieciowych umowach .Osoby Przez firmę mają swoje stanowiska a my jak popycha .Dzwonią na telefony żeby im przyjść kiedy oni potrzebują i my przez agencję nie mamy grafików tyko na SMS a jak się nie wstawić do pracy sto złotych ci od ciągnął z wypłaty
Esteta 2015-09-01 10:59:40
Jak tam pryszczaty dyro z zezem rozbieżnym?
Pontiac 2015-09-14 23:01:09
Podobno znowu przyjmują do pracy przez Lorenz, ma ktoś jakieś info?
1
Adam 2015-09-20 20:31:11
Słyszałem, że są darmowe dowozy i jakieś zniżki na jedzenie w stołówce. Podobno zarobki też są przyzwoite, wie może ktoś coś więcej?
chętny 2015-10-20 23:28:58
No, płace też są dobre. W porównaniu do Wrocka, rewelacyjne!
rekrut 2015-11-15 16:25:39
tzn jakie?
Łonegdaj 2015-11-18 21:06:59
Stanowisko chyba nowe, więc trudno powiedzieć, ale patrząc na firmę to na pewno będzie fajnie! Oni zawsze mają nowe i innowacyjne pomysły!
Bolek 2015-11-22 20:15:00
Piramida, chyba z lampasami Ci się marzy ;-). Podobno to fajna opcja z tym ambasadorem, żeby zarobić niezłą kaskę.
Kijek 2015-11-25 14:12:42
Pracuję obecnie w tej firmie i odradzam rozpoczęcie kariery w tej firmie. Na rozmowie są opowiadane bajki względem tego co później ciebie czeka w zakładzie. Przyjmują pracownika na stanowisko które nawet nie jest gotowe więc dają do najgorszej roboty, i tak kilka miesięcy pod rząd. Atmosfera też nie jest taka cudowna jak mogło by się wydawać.
superfergi 2015-11-25 15:38:43
Potwierdzam opinię "Kijek", choć jest dość lakoniczna i pozbawiona szczegółów :) - pozdrawiam. Firma zatrudnia osoby na nieistniejące stanowiska pracy, po czym wykorzystuje pracowników do najgorszych prac. W firmie notorycznie brakuje ludzi. Panuje tam atmosfera podejrzliwości, kolesiostwa i donosicielstwa. Odnoszę wrażenie, że jedyną kompetencją wymaganą od osób zarządzających pracownikami jest umiejętność wrzeszczenia na pracowników, niektórym liderom przydałoby się parę szkoleń dedykowanych z zakresu zarządzania. W firmie brakuje środków ochrony osobistej, a uzyskanie ich to "wielka łaska". Transport do firmy wyjeżdża 1h przed rozpoczęciem pracy, czekasz w zakładzie od 20-30 min. Wiele osób, z którymi rozmawiałem żałuje, że zdecydowało się na pracę w w/w firmie i poszukuje nowej pracy. Zarobki nie są aż takie atrakcyjne ( zwłaszcza wśród pakowaczek ), np. Faurecja proponuje podobne. Osoby zatrudnione przez firmę zewnętrzną zmuszone są do pracy po 12 godz., pracują na telefon ( dziś pan przyjdzie, a jutro nie ). Firma wymaga ściągania odzieży prywatnej w jednej szatni i przejścia do drugiej gdzie przebierasz się w ubranie robocze przez pomieszczenie z prysznicami i umywalkami boso ( skarpety ). Sugerowałbym dyrekcji, by przy takich wymaganiach rozważyć zapewnienie pracownikom odpowiedniego obuwia ( np. klapki ). Jeżeli chcesz "zrobić karierę" w w/w firmie przed rozpoczęciem pracy znajdź hurtowego dostawcę wazeliny, zaknebluj sobie usta i "broń boże" nie użuwaj szarych komórek :) Mam nadzieję, że opinia przyda się osobom, które biorą pod uwagę zatrudnienie w tej firmie, ja żałuję swoje decyzji i rozpocząłem intensywne poszukiwania :)
3
Dzony 2015-11-27 01:51:37
No, ale jak tam łysy z brazzers się sprawuje? Chodzą ploty, że ma mały sprzęt i leczy kompleksy. Plus wyciska syfy.
4
Pracownik 2015-11-29 08:02:00
Czy próbowaliście już korzystać z karty, którą dawali na święta. Mi coś nie działa, u was jest w porządku. Wczoraj w sklepie nie mogłem nią zapłacić.
ziemniak 2015-11-29 12:43:06
A aktywowałeś tak jak jest w instrukcji która jest razem z kartą?
minionek 2015-11-29 16:46:04
Z tym przechodzeniem boso to jest tak samo w Skarbimierzu znajomy mi gadał. Chyba teraz tak jest w każdym spożywczym zakładzie.
superfergi 2015-12-20 09:42:21
Nie jest kwestią czy gdzie indziej jest tak samo, ale że powinno być inaczej.
superfergi 2015-12-20 09:49:39
Rozumiem, że przedstawiciel i magazynier przez pierwsze pół roku będą uzupełniać braki na "paletowaniu" zgodnie ze standardami firmy :)
Bentley 2015-12-29 19:43:32
Tak, bez zasad higieny, niezła świadomość. Rąk pewnie też nie myjesz przed wejściem na halę, bo taki innowator brudas z ciebie
Wafelek 2016-01-04 02:25:51
Tomcio, sprośny prosiaczku. Odkąd zostałeś bossem, już nie przychodzisz do toalety na rurkę z kremem. Tęsknie. :'(
Handel 2016-01-04 12:48:59
A ile zarabia taki przedstawiciel?
oni już tu som 2016-01-06 18:08:49
możecie mi podać jakiś mail do dyrektora handlowego albo jakiegoś prezunia?
anonim 2016-02-02 12:04:37
szczerze jak sie tam pracuje, bo zaczynamy z znajomymi prace na ferie i nie wiemy jak tam bedzie. Pomozcie
gienek 2016-02-02 22:41:12
Jak? No jest Crunchips, jest impreza!
alibaba 2016-03-05 22:29:57
Bardzo zle sie dzieje, w ostatnim czasie masowo odchodza pracownicy z najdluzszym stazem, miesiac temu kierownik techniczny ktory byl od zawsze, teraz kierownik produkcji, ktory byl od poczatku w Stanowicach, nie ma juz tez tego niskiego kierownika z jakosci. Jak tak dalej pojdzie nie bedzie komu robic. Awansuja tylko ci ktorzy maja brudny jezyk od lizania d..ska lub na wszystko sie zgadzaja.
Praca 2016-03-06 06:40:07
Czy w dziale utrzymania ruchu są dobre zarobki?
Muniek 2016-03-06 09:14:17
Bardzo wysokie, jak porównać do produkcji. Tylko ciekawe dlaczego tak długo szukają ludzi, chyba nikogo nie ma chętnego. Ale teraz chyba wszędzie szukają, w Autolivie też ciągle szukają i coraz więcej ludzi tam zmienia robotę
Bogdan 2016-03-29 07:17:06
Ile godzin dziennie średnio trzeba jeżdzić jako przedstawiciel? Czy auto można mieć pod domem?
Nick 2016-05-12 21:05:23
auto musisz trzymać na parkingu strzeżonym,natomiast dzienny czas pracy to ok 12-14 godzin.jeżeli szybko biegasz to może wyrobisz się w 10 ale wówczas twój kier.w końcu się przyczepi o np.brak ekspozycji,stojaków itp.generalnie zawsze żle
lala 2016-06-10 21:52:49
do stanowic od dłuższego czasu poszukują ludzi do kadr i logistyki czy planowania, wie ktoś może jakie warunki pracy i placy proponują i jaka w biurach panuje atmosfera.
Kelce 2016-06-11 06:47:07
Ile zarabia sie średnio na vanie we wrocku? Po ile godzin się pracuje?
Wrona 2016-06-11 08:36:08
Sądzę, że jak dostaniesz Wrocław to będzie ok, pewnie mało km i dużo sklepów. Gorzej jak będziesz jeździł po pipidówach, dużo km i mało sklepów.
kiki 2016-06-19 22:19:45
zatrudnili juz kogos do kadr. byly jakies rozmowy kwalifikacyjne???
gość 2016-07-05 23:39:16
A czy ktoś się coś więcej wie na temat programu stażowego w Dziale Produkcji? Jak przebiega rekrutacja? Na jakim poziomie wymagany jest język angielski?

Z góry dzięki za info. :)
Milena 2016-07-08 21:20:43
A gdzie w Brzegu na dworcu trzeba czekać na autobus który dowozi pracowników? Naprzeciw dworca obok kiosku na tyn przystanku? A moze na dworcu głównym obok wejścia? Może ktoś powiedzieć gdzie dokładnie? Bo wiem tyle, że mam czekać na dworcu głównym
1
admin 2016-08-12 09:54:11
zgadzam się z kolegą superfergi tylko jest często o wiele gorzej,
Romuś 2016-08-13 07:25:14
Premie uzależnione tylko od tego ile sprzedałeś
3
lolo 2016-10-07 08:47:58
Podobno zwolnili dyra z produkcji? Ktoś coś wie?
Witek 2016-10-07 10:19:15
A który to był?
3
Nowy 2016-10-09 17:15:31
W jakim systemie pracuje dział utrzymania ruchu i czy trzeba mueć duże doświadczenie. Słyszałam że są dobre zarobki?
megi' 2016-10-09 19:35:39
w wiekszosci firmach tak jest, ze premia zalezy od tego ile wyrobisz i dobrze, bo wtedy masz wieksza motyacje do działania.
Zostaw swoją opinię o The Lorenz Bahlsen - Stanowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie The Lorenz Bahlsen