logo PRISJAKT POLAND SP. Z O.O.

PRISJAKT POLAND SP. Z O.O.

Kraków

Opinie o PRISJAKT POLAND SP. Z O.O.

u1 2014-09-22 16:48:33
Niestety w większości zakładów pracy znajdują się osoby z chorym postrzeganiem świata, które wiecznie czują się pokrzywdzone przez wszystkich i starają się wylewać swoje żale publicznie (zwłaszcza gdy czują się anonimowi). Kolego o nicku "Kate" chciałbym Cię uświadomić, iż po pierwsze jeszcze nikt w tej firmie nie został zwolniony z powodu wyrażenia swojej negatywnej opinii na temat pracy, po drugie twoje subiektywne uwagi na temat wyglądu szefowej są nie na miejscu i nic nie wnoszą do dyskusji na temat firmy, a po trzecie podszywanie się nickiem pod byłego managera świadczy o Tobie jak najgorzej.
Uwagi jakie wypisujesz na tym forum tylko pokazują jakim jesteś typem osoby.
8
słucham? 2014-10-17 17:39:04
Serio? Chyba nie znasz polskich realiów. Powiesz coś i dopiero wtedy kasy nie będziesz miał/a bo cie wywalą. Myśl zanim napiszesz.
2
wodzu 2014-10-19 17:48:19
byłem na każdym etapie rekrutacyjnym w tej firmie. Po ostatnim etapie odpadłem, ale z tego co przekazano mi w czasie kilku rozmów to praca tam wydaje się całkiem fajna. Młodzi ludzie, nikt się nie wywyższał podczas rekrutacji więc trochę absurdem pachną mi opinie przedstawiane tutaj przez niektóre osoby. Tak mi się wydaje, że macie w tej firmie osobę, która bardzo nie chce tam dłużej pracować, ale nie wie jak to powiedzieć szefom :) A do ludzi szukających pracy: nigdy nie wierzcie w 100% w to co ktoś pisze na forum. Pierwszy etap rekrutacji to rozmowa grupowa, która trwa chyba 20 minut. Chyba warto poświęcić tyle czasu i zobaczyć jak firma wygląda od środka, a nie wierzyć w żale o brakującym mleku w lodówce (hahaha)
10
J.J. 2014-10-21 18:44:05
Wszedłem na forum i oczom nie wierzę co tu ludzie piszą. Te wypowiedź kieruje do wszystkich zainteresowanych pracą w Prisjakt. Pracuję w firmie od kilku miesięcy i bardzo mi się podoba, choć praca bywa monotonna. Ale po kolei.
Moja rekrutacja miała 3 etapy:
- spotkanie informacyjne z przedstawieniem jak ma wyglądać zadanie w 2 etapie
- zadanie testowe
- rozmowa z pracodawcami - kierowniczką z Polski i szefowa działu ze Szwecji (i tu przyda się angielski, a jak ktoś umie po szwedzku to plus dla niego)
Polski oddział współpracuje ze szwedzkimi i znajomość języka jest konieczna.
Pracuje się na 1 zmianę 8:00 - 16:30 z przerwa na obiad. Robota całkiem przyjemna. Firma działa według szwedzkich standardów tzn. dba o twoja wygodę, żeby ci się dobrze pracowało, idzie na rękę kiedy ci się coś przydarzy i nie możesz pojawić się w pracy (możesz odpracować kiedy indziej) Zdarzają się imprezy firmowe i wyjazdy integracyjne ze szwedami. W firmie pracują sami młodzi ludzie więc łatwo nawiązać kontakt ze wszystkimi pracownikami. No i najważniejsze: pracuje się na UMOWĘ O PRACĘ od samego początku co jest rzadkością w dzisiejszych czasach. Zapewniona jest opieka medyczna + multisport a na dzień dobry, tak jak ktoś już wspomniał, dostaje się 3000 zł brutto.
Jak dla mnie niezłe warunki.
Tyle że nie da się nic nie robić. Nie jest to praca typy "czy się stoi, czy się leży..." Ale tez nie robimy w kopalni - siedzisz sobie w fotelu i klikasz myszą.
Aha i co dwa dni jest dostawa świeżych owoców :)
10
Zadowolony 2014-10-21 21:15:18
Nie widzę powodów do narzekań w tej firmie. Praca w młodym zespole, wynagrodzenie jest ZAWSZE na czas, przełożeni dokładają wszelkich starań żeby nam się dobrze pracowało. Oprócz dodatków w postaci multisporta/pakietu medycznego organizują nam wyjazdy integracyjne/wyjścia na kręgle czy na kolacje. Niestety zawsze znajdzie się jakaś sfrustrowana życiem jednostka, więc myślę, że taką bezpodstawną krytykę można puścić mimo uszu.
12
Nos 2014-10-26 00:09:37
> "więc trochę absurdem pachną mi opinie"

Nie jest w dobrym tonie rozmawianie o " zapachach "
6
nemi 2014-10-26 22:11:53
Jestem po kolejnym etapie rekrutacji i czekam na odpowiedź;) Mogę powiedzieć, że test w firmie i późniejsza rozmowa przebiegły bardzo miło. Test sprawdzał sprawność wyszukiwania informacji i trwał 3 godziny. Warunki w biurze świetne. Bałam się, że będzie mi się trochę ciagnęło, ale muszę przyznać, że czas minął mi za szybko. Miałam jeszcze wiele do zrobienia, a tu koniec. Później rozmowa też miła - standardowe pytania, ale w sympatycznej atmosferze. Sami młodzi ludzie. Rozmowa była po polsku, teraz czekam na rozmowę po angielsku. Ogólnie firma robi na mnie bardzo fajne, profesjonalne wrażenie.
7
III 2015-02-02 11:30:46
Czy mógłby ktoś podzielić się wrażeniami z III etapu tzn z tej rozmowy po angielsku? Czy pytania są typowe dla takiej rozmowy kwalifikacyjnej (doświadczenie, mocne/słabe str, dlaczego chcesz tu pracować itp) czy jest to jakiś wyższy etap wymagający bardzo dobrej znajomości angielskiego i fachowej wiedzy?
4
III 2015-02-02 11:40:36
i może jeszcze jak długo w czasie rozkładają się te 3 etapy rekrutacji? :)
3
lol 2015-02-02 18:33:22
AŻ TRZY? NIE GADAJ... Piszą, że pierwsze to tylko informacyjne. Przejdź się gdziekolwiek indziej i zobacz jak jest a potem stękaj. I tak nie jest tak wiele. Na ich stronie mają napisane:

"Rekrutacja przebiega trzyetapowo:
Etap 1:
- Wybrane osoby zostają zaproszone na test (wcześniej odbywa się spotkanie mające na celu objaśnienie jego specyfiki) stanowiący próbkę pracy wykonywanej w Prisjakt
Etap 2:
- Rozmowa kwalifikacyjna z Managerem i Team Leaderem grupy, do której kandydat jest przewidziany (w języku polskim)
Etap 3:
- Rozmowa ze specjalistą do spraw HR ze Szwecji (w języku angielskim)"

Mogłyby być 2 etapy ale pewnie ludzie w polsce nie czują się dobrze w testowaniu angielskiego :( ...... Ale no cóż.....
4
Piotr H. 2015-02-10 15:31:20
W firmie Prisjakt właśnie rozpoczęła się rekrutacja na stanowisko Category Agent. Więcej informacji na stronie internetowej www.prisjakt.pl
5
Mateo 2015-07-07 09:16:22
Ja aplikowałem do nich na stanowisko Category Agent, zobaczymy co z tego będzie, ogłoszenie też z jajem ale właśnie wydaje mi się, że po prostu maja taką politykę firmy "na luzie" i po ludzku, tym bardziej patrząc na ich FB albo www...no zobaczymy.
1
kasia95 2015-12-16 20:51:42
Hej,
Jak wyglądały u Was testy? Z czego najlepiej się przygotować? Pytam oczywiście o stanowisko Category Agent
1
pablo 2015-12-23 19:02:37
Dostaniecie login i haslo do systemu i musicie ogarnac jak to dziala i jak sie na tej platformie pracuje, raczej nie bede jakis wymyslnych zadań do zrobienia ;)
1
kasia95 2015-12-26 09:55:16
zna może ktoś więcej szczegółów odnośnie tych zadań? Wiem wiem, chcę za dużo wiedzieć :(
2
aweman 2015-12-28 20:36:48
Nikt tu Wam pytań nie da ale apeluje lepiej o objaśnienie fragmentu instrukcji dotyczący wyboru kategorii. Z tekstu nie wynika czy chodzi o główne kategorie czy podkategorie czy może o podpodkategorie.
3
Shaun 2016-03-21 08:45:30
Moj kolega tam pracuje i bardzo sobie chwali, angielski jest wymagany ale nie trzeba być "poliglotą". On chyba tam przyszedl w 6 czy 7 rekrutacji i nie ma tam rotacji, tylko firma się coraz bardziej rozrasta. Chyba tu nie ma żadnego haczyka :P
2
eldo 2016-05-19 10:16:27
Przeszedłem rekrutacje na category agent, próbka pracy przyjemna i jak ktoś był przygotowany to mógł bez problemu przejść do drugiego etapu czyli rozmowy, część po polsku i część po angielsku. Do próbki pracy lepiej się przygotować w domu wg instrukcji które wysyłają na maila. Nie trzeba być poliglotą tylko znać angielski na tyle żeby się dogadać, móc opowiedzieć o sobie itp. Ogólnie przyjemna atmosfera, bez stresu i również bez jakiś dziwnych pytań na rozmowie. Polecam aplikować do firmy.
4
:D 2016-07-04 10:23:20
Trzeba było zostać czołgistą...
6
zadowolony pracownik 2016-07-04 10:45:31
"Parcuję tu", myślę,że sporo kłamstw zamieściłeś w swojej opinii. Też tu pracuję i sporo widzę. Owszem większość pracowników to wspólni znajomi bo każdy poleca tę prace ze względu na to jaka jest atrakcyjna i siłą rzeczy wszyscy się znają. Jeśli chodzi o Managerów to jest to wyssana z palca informacja pomijam fakt ,że ścieżki kariery w tej firmie są bardzo atrakcyjne i ze stanowiska Category Agent można aplikować na Managera i jeśli się uda to oczywiste jest to ,że miało się wcześniej swoich bliższych i dalszych kolegów bo nie da się ze wszystkimi tak samo kumplować bo jest nas za dużo, a to ,że ktoś jest kogoś bliskim znajomym na takim stanowisku to akurat przeszkadza, a nie pomaga. "Każdy stara się być miły, bo szwedzi tego wymagają. "- Myślę ,że tego wymaga kultura szanowny kolego, której ty nie masz pisząc coś takiego. " Są tacy przekorni i jednak swoje zdanie mają, ciągle im się dokłada pracy, a podwyżki dla nich są raczej śmieszne. Znam gościa, któremu dowalają pracy na potęgę, a jak dostawał podwyzkę, to 30 zł mu się dostało, zaś pracy dostał 3 razy tyle. Śmialiśmy się z tego, a tak na prawdę, to żal mi go było." Skąd wyciągasz takie wnioski? Podwyżka jest rzeczą indywidualną, na która składa się wiele aspektów i nie można z nikim o tym rozmawiać bo jest INDYWIDUALNA i zależy od wyników pracy ale też postawy zgodnej z polityką Firmy o czym DOSKONALE mówi system podwyżkowy . Skoro się śmialiście, a później było Ci go żal to może trzeba o tym porozmawiać z Managerem skoro się nie zgadasz? I Szanowny Kolego doskonale wiem,że opisujesz swój przypadek , a nie kolegi. Pracuję tu sporo czasu, atmosfera jest doskonała, pieniązki też , podwyzki się zgadzaja, obowiązki też, pomijam,że Firma się rozwija co za tym idzie i my się rozwijamy. Pracę tę polecam na 1000%
9
prisjakt pany 2016-07-04 10:59:58
Zgadzam się w całej rozciągłości w powyższym komentarzem, ale dodam też coś od siebie:

Kluczem do wyższych zarobków jest niespędzanie pół roku na L4. Jeśli tak ci tu źle i tak mało płacą to zapraszam do jakiejś porządnej polskiej firmy, tam na pewno i pieniądz większy, i podwyżki regularniejsze, i prawa pracownika jeszcze bardziej przestrzegane!

A co do konfidentów... Jeśli oczernia się kogoś na swoim kanale na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] o którym WSZYSCY wiedzą to nie ma co się dziwić, że ponosi się konsekwencje. Ściany nie mają uszu, nikt nie wpadnie w kłopoty za to że powie co myśli, ale trzeba też umieć swoje zdanie wyrazić w cywilizowany sposób.
9
44 2016-07-04 11:00:25
KOLEGA niech się zwolni jak mu smutno, jak mu źle. Chyba wszyscy wiemy, który to ;)
7
Makotka 2016-07-04 19:19:37
Cóż, widać, że ktoś tutaj nie znalazł się na zielonym (a pewnie nawet i nie na żółtym) polu w Matrixie (system półrocznej oceny pracownika - super przejrzysty i uczciwy) :D

Ze swojej strony chciałam powiedzieć, że pracuję w Prisjakcie od półtora roku, więc zważywszy na to, że firma za chwilę kończy 4lata, to już znaczący okres i nadal jestem nią zachwycona! Ludzie są cudowni (nawet ci, którzy narzekają dają się lubić), praca wymaga przede wszystkim sprytu (w wyszukiwaniu informacji), spostrzegawczości (w zauważaniu szczegółów), dokładności (w codziennej pracy) i jest zwyczajnie przyjemna, wcale niemęcząca, bo jest to wysiłek tylko intelektualny :) Firma kładzie szczególny nacisk na armosferę i naszą wygodę! Oba biura są wyposażone w tzw. chill room (jest tam Xbox i na przerwach mamy turniej w Fifę lub Mortala - w którym aktualnie przegrywam-, kto ma ochotę pospać ma do dyspozycji wygodne kanapy, mamy Klub Filmowy i na przerwach oglądamy mniej lub bardziej ambitne filmy), często wychodzimy gdzieś razem (piwo/kino/you name it), co tydzień w czwartki mamy Fikę (30 min w czasie pracy, na kawę i ciastko zamawiane przez firmę; w trakcie Fiki gramy w gry planszowe/xboxy/kalambury/oglądamy filmy/gadamy/żartujemy/etc.), firma dba również o nasze muskuły i w piątki mamy grupową godzinę sportową (wliczaną w czas pracy, nieobowiązkową), kiedy chodzimy na siłownię/skłosza/spacery/halę grać w siatkę/hokej/nogę/co kto lubi, mamy również indywidualną godzinę sportową (też wliczaną w czas pracy, również nieobowiązkową), kiedy to ćwiczymy sobie co kto chce i gdzie chce. Jak łatwo policzyć w tygodniu pracujemy przez to defacto 37,5h zamiast 40h, ale to chyba jednak dla niektórych nadal za dużo xD Pieniądze są uczciwe (na okresie próbnym jest to 3k zł brutto, po podpisaniu stałej umowy podwyżka do 3,250zł), podwyżki regularne (klarowne i precyzyjne zasady ich otrzymywania), wypłata zawsze na czas (jesteśmy do tego stopnia rozpuszczeni, że jak kasa jest na kontach po 24, to się dziwimy, mimo iż powinna przychodzić do 10 kolejnego miesiąca xD), umowa oczywiście o pracę od samego początku! W pracy kładziemy ogromny nacisk na współpracę, pomaganie młodszym stażem kolegom i koleżankom (z ich strony oczekujemy jak najwięcej pytań, do tego stopnia, że może być podejrzane, jeśli ich nie zadają xD - bo zależy nam, żebyśmy wszyscy nauczyli się jak najwięcej). Rotacja pracowników w tej firmie praktycznie nie istnieje, na palcach jednej ręki mogę policzyć osoby, które zakończyły współpracę z Prisjaktem (nie liczę, tych, którzy w tej chwili nie są aktywni, bo są na bezpłatnych urlopach i realizują swoje życiowe marzenia, firma i my wszyscy i tak czekamy, aż skończą i wrócą opowiadać jak było :D). Nasze krwiożercze korpo organizuje i funduje mam również wycieczki małe i duże (w zeszłym roku była Barcelona, w tym będzie Malmö), nie wspominam nawet (choć właśnie to robię) o imprezach powitalnych dla każdej nowej rekrutacji (ostatni koncert był re-we-la-cyj-ny), no i jeszcze nasze tradycyjne powitalne śniadania :) Szwedzi mają wspólne śniadania codziennie, my natomiast traktujemy je odświętnie i szykujemy na pierwszy dzień pracy naszych nowych kolegów i koleżanek, choć znając naszych menadżerów nic pewnie nie stoi na przeszkodzie, żeby spróbować je organizować częściej :) Prisjakt się rozwija i jest nas już prawie 100 w samym Krkowie, a to dopiero początek, także, jeśli ktoś jest chętny, to serdecznie zapraszamy!
16
Oby więcej takich firm 2016-07-05 08:19:29
Panie @Pracuję tu, prywatne frustracje radzimy wyładowywać zażywając sportu lub kąpieli solankowej, a nie oczerniać i szerząc nieprawdziwy, toksyczny jad.
Praca jest bardzo, ale to bardzo uczciwa, wszelkie obowiązki i prawa jasne, atmosfera na najwyższym stopniu koleżeństwa.
Polecam i pozdro Miśki :)
6
(^^,) 2016-07-05 09:58:29
Czytam te negatywne opinie i jako jeden z pracowników łapię się za głowę w pozie "mind blown". Nie wiem gdzie te osoby pracowały wcześniej, że warunki w Prisjakcie im tak bardzo nie pasują.

Ja osobiście jestem niezmiennie zachwycony, patrząc na poziom organizacji pracy, profesjonalizm i podejście do pracowników ze strony managerów w Krakowie i osób ze Szwecji. Zwykły, szary pracownik jest tutaj naprawdę doceniany i czuje się potrzebny. Szczebel zarządczy robi wszystko, żeby pracownikom było po prostu dobrze - skrzynki z owocami, kawy/herbaty w takim wyborze, że nie wiadomo na co się zdecydować, soki, czwartkowa fika, piątkowe wspólne granie na hali albo spacery, do tego dodatkowa indywidualna godzina sportowa do dowolnego wykorzystania, super biura z konsolami do gier, firma wykupiła nawet miejsca parkingowe na zamkniętym parkingu dla pracowników, którzy dojeżdżają do pracy samochodami, ponadto wspominane już wycieczki zagraniczne, wyjścia integracyjne co kilka tygodni... Do tego sama praca i wymogi mocno zindywidualizowane - goale do wykonania ustalane na podstawie indywidualnych predyspozycji (oczywiście w ramach jakiegoś godnego minimum przyzwoitości), MEGA przejrzyste zasady awansów i podwyżek (ja po prostu rzetelnie robiąc swoje dostałem kilkaset złotych podwyżki netto + jednorazową premię). Wiadomo, że nie zarabia się tutaj przysłowiowego "15k", ale też nie jesteśmy super wykwalifikowanymi programistami z 10-letnim doświadczeniem. ;) Płaca jak na warunki krakowskie jest więcej niż przyzwoita - po roku-dwóch można spokojnie doskoczyć do średniej krajowej i to wszystko na porządnej umowie o pracę od samego początku. Nie wiem, jak ci "narzekacze", ale ja osobiście drugiej firmy z takim podejściem do pracownika nie znam.

Co do atmosfery i znajomości - sporo osób podchodzi do rekrutacji z polecenia, co chyba jest naturalne, skoro firma jest naprawdę świetna i każdy chwali się swoim znajomym, gdzie pracuje. Jest sporo grupek znajomych, ale pracują też osoby, które trafiły do firmy zupełnie z ulicy, nie znając wcześniej nikogo z pracowników - proces rekrutacji jest tak dokładny i szczegółowy, że do zespołu trafiają najlepsi z kandydatów. Są to też po prostu fajni i otwarci ludzie.

Dlatego wszystkim szukającym rzetelnych informacji o firmie te negatywne opinie radzę podzielić przez 10 (co najmniej).
8
fkfk 2016-07-06 15:01:46
tak jak przedmówcy napisali - zasady wynagradzania są przejrzyście opisane, są sprawiedliwe i nie ma tak że ktoś za taką samą jakość pracy wynegocjuje sobie parę stów więcej ;)
1
do opaski 2016-07-06 16:16:10
W Prisjakcie "negocjuje" się warunki swoim podejściem do pracy i efektywnością w jej wykonywaniu. :) Każdy startuje z tego samego pułapu i tylko od niego zależy jak wysoką dostanie podwyżkę i czy awansuje na wyższy "poziom" (szczebel awansu), z czym również wiąże się lepsza kasa. Wszystkie zasady są jasne, przejrzyste i dostępne dla każdego pracownika od samego początku zatrudnienia. Nie znam drugiej firmy z tak dobrze opisaną i jasną strukturą.
4
IO 2016-07-15 12:05:39
Kolejna rekrutacja rusza jeszcze w tym miesiącu, proponuję polubić nasz profil na facebooku na pewno będzie tam informacja na ten temat :)
Timer i jego drużyna 2016-08-05 07:13:19
To ja mam pytanko: czy podczas pracy macie włączone timery? To jest dość istotne - ile minut w ciągu dnia pracy przysługuje na wyjście do toalety, pójście do kuchni po kawę etc.
Timer i jego drużyna 2016-08-05 19:03:11
Ponawiam pytanie dot. TIMERÓW :))) Widzę, że w okolicach kolejnych rekrutacji często tu zagląda ktoś z HR-ów Prisjaktu, bo odpowiada na bieżąco - a i część postów wygląda na spreparowaną, żeby wzbudzić zainteresowanie potencjalnych kandydatów (nihil novum, ostatnio coraz częściej się to widzi na goworku). To jak z tymi timerami? Czas mierzony do sekundy na każdą czynność? Ile minut w ciągu dnia pracy przysługuje na wyjście do toalety, pójście do kuchni po kawę etc. ? Bo rozumiem, że przerwa obiadowa jest obowiązkowa i doliczana poza wypłatą (tj. za ten czas firma nie płaci).
rany boskie jestem kioskiem 2016-08-05 21:32:06
Ciężko mi uwierzyć, że są jeszcze firmy, które stosują takie praktyki. W Prisjakcie przerwa obiadowa owszem jest bezpłatna i może trwać od 30 do 60 minut, ale wynika to z faktu, że jest to czas prywatny pracownika, można wtedy zjeść np. kanapkę i pograć na konsoli albo pojechać, załatwić jakąś sprawę w urzędzie. Każdy robi co chce. Wyjścia do kuchni, toalety czy w ogóle oddalenie się od biurka na chwilę nie wiążą się z negatywnymi konsekwencjami i nikt nie wymaga, aby je rejestrować, bo i po co. Ogólnie rzecz biorąc bardzo polecam obejrzeć profil na facebooku/instagramie lub przyjść na dni otwarte. Serio, nie ma tu żadnego podstępu i Prisjakt jest spoko.
1
kasia 2016-08-12 18:36:16
Czy firma zatrudnia studentów, czy jest możliwość dopasowania grafiku pracy do zajęć na uczelni? Ponadto chciałabym się dowiedzieć czy do pracy w Prisjakt potrzebne jest informatyczne wykształcenie? Czy wystarczy podstawowa wiedza o obsłudze komputerów? Z góry dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam!
rany boskie jestem kioskiem 2016-08-17 17:31:34
Odnośnie godzenia pracy z uczelnią, najlepiej jeżeli zapytasz osobiście (przez maila albo facebooka). Nikt Ci tutaj nie odpowie jednoznacznie na to pytanie, ponieważ dużo zależy od ilości zajęć. Do pracy w Prisjakcie wystarczy znajomość obsługi komputera, język angielski i głowa na karku (niekoniecznie w tej kolejności).
zawiedziona na maxa 2016-08-26 14:51:37
Szanowni potencjalni pracownicy prisjakta!

Chciałam podzielić się z wami moim przeżyciem. Piszę to jako ostrzeżenie!

Nie dajcie się zwieść próżnym obietnicom tej jakże szanowanej firmy. Pozytywne komentarze piszą tu podstawione osoby. Jak inaczej wytłumaczyć wykorzystanie darmowej siły roboczej, co staje się coraz bardziej popularne! Jako kandydatka otrzymałam "szansę" stawienia się na dniu próbnym. Wszystko pięknie, ale jest to atmosfera typowych korpo szczurów, praca na akord, kiedy stajesz pod presją czasu, żeby poprawiać po angielsku/lub szwedzku cechy produktów. Trzy godziny pracy na marne, za które nikt nie zapłaci, nie tylko mnie, ale i tym, którzy "odpadli". Uwaga! Nikt nie da wam żadnej listy towarów, które można edytować, musicie sobie sami znaleźć spośród milionów rzeczy, to co was "interesuje". Teoretycznie dostajesz dostęp do portalu, więc można zakładać, że ktoś nieuczciwy wypracował sobie wynik wcześniej. Co więcej, na wielu stronach nie ma żadnej informacji, więc próbujesz szukać na stronach producenta, na forach, itd, itp. Okazuje się, że po dwóch tygodniach bezsensownego czekania NIE ZOSTAŁAM ZATRUDNIONA. A ogłoszenie dalej się ukazuje...
2
Prisjakt Piotrek 2016-08-27 20:36:21
@zawiedziona na maxa

Dziękujemy za poświęcenie chwili na podzielenie się swoimi spostrzeżeniami, niestety mijają się one z prawdą, dlatego chcielibyśmy odnieść się do Twoich słów:

Po pierwsze - na szczęście nie ma powodu, dla którego mielibyśmy prosić ludzi o pisanie komentarzy. Jakoś tak się dzieje, że ludzie sami chcą napisać coś miłego o nas - nie lubimy się zbytnio przechwalać, ale chyba naprawdę da się nas polubić - widać to choćby po wynikach anonimowej ankiety, którą wypełniają nasi goście po Dniach Otwartych (nie mówiąc o innych formach feedback-u).

Próbka pracy jest jednym z etapów naszej rekrutacji, każda z osób (łącznie z Tobą) zostaje wcześniej poinformowana o tym, jak ten etap wygląda i ile trwa - zastanawia nas zatem dlaczego mimo wszystko postanowiłaś spróbować swoich sił. Nie mamy nic do ukrycia, o wszystkim informujemy i odpowiadamy na wszystkie pytania. Nie musimy nikogo wykorzystywać by się rozwijać - dzięki rozbudowanemu procesowi rekrutacji mamy najlepszych pracowników - zadowolonych i uśmiechniętych :) Listy produktów, na których pracuje się podczas próbki pracy nie jest wcześniej podawana - ich wybór oraz strategia (lub jej brak), jaką obierze kandydat jest dla nas cenną informacją o potencjalnym pracowniku. Próbka pracy nie jest wyzyskiem, a sprawdzianem, w którym ilość i jakość wypełnionych DETALI decyduje o rezultacie, nie ma możliwości wypracowania wcześniej wyniku, jest za to możliwość dokładnego przygotowania się, do korzystania z niej zawsze wszystkich zachęcamy i dokładnie instruujemy, nie każdy niestety decyduje się na taką drogę.

Jeśli chodzi o "korpo szczury" - bliżej nam do radosnych surykatek :) Zachęcamy do odwiedzenia naszej strony na Facebook-u oraz kanału na Youtube - materiały tam zawarte chociaż częściowo mogą odzwierciedlić w jakiej atmosferze pracujemy.

Pozdrawiamy i życzymy powodzenia.
7
sparaliżowany strachem 2016-08-28 13:21:54
witam mam pytanie odnośnie rozmowy kwalifikacyjnej, przeszedłem pierwszy etap czyli próbkę pracy i jestem zaproszony na rozmowie, pani powiedziała mi przez telefon ze będzie to bardzo luźna rozmowa i tutaj nie wiem za bardzo jak to odebrać. Może ktoś to bardziej wyjaśnić co to znaczy ta luźna i czy najpierw jest po polsku czy po angielsku ? czy może razem ? jakich pytań się można spodziewać ? obawiam sie rozmowy
pozdrawiam
1
io 2016-08-30 11:52:00
Nie masz się czego obawiać, po prostu bądź sobą. Wiadomo, że jest to rozmowa rekrutacyjna więc trzeba się dobrze zaprezentować, ale ważne żeby być naturalnym. Rozmowa jest połączona (po polsku + po angielsku). Powodzenia!
1
korpo szczur 2016-08-30 17:23:37
w wielu firmach przeprowadza się testy predyspozycji, które potrafią trwać nawet pare dni:) i nikt za to nie dostaje wynagrodzenia, więc poświęcenie tych 3h to naprawdę tyle co nic:) kolejna sprawa-ktoś uzupełnione detale musi sprawdzić, więc czy jest to jakiekolwiek wykorzystywanie? polecam następnym razem solidniej się przygotować, by móc się potem przekonać na własnej skórze jak wygląda "praca na akord korpo szczura":)
2
BYLY PRACOWNIK 2016-09-20 14:07:18
Nie dajcie się nabrac ze tutaj jest nie wiadomo jak super, zwykła korporacja jak każda inna. Mają byc wyniki i koniec w dodatku ludzie którzy ucza nowych pracowników (nie wszyscy) maja olewcze podejscie do nowych ludzi. Elastyczny czas pracy to jakas bajka, nie ma tutaj czegos takiego.
no nie 2016-09-21 07:31:45
w pracy trzeba pracować? najgorzeeeeej!
1
OBECNY PRACOWNIK 2016-09-21 07:59:44
Wydaje sie, ze ktoś ma żał o to, iż nie przeszedł okresu próbnego. No cóż - udaje się tylko najlepszym.
Elastyczny czas pracy jak najbardziej istnieje, lecz przysługuje on dopiero po ukończeniu okresu próbnego , dlatego "Były pracowniku" mogłeś tego nie doświadczyć.
1
IO 2016-09-29 09:40:07
Smutne to, że w tym kraju odpowiedź na to pytanie mogłaby być inna, na szczęście w tym przypadku brzmi "tak, okres próbny to praca i też otrzymuje się za nią normalne wynagrodzenie." Trwa 3 miesiące.
3
* 2016-10-03 08:45:05
3000zl brutto na okresie próbnym
Darthmat 2016-10-03 11:38:11
Na stronie internetowej firmy oferta na category agent cały czas widnieje. Chciałbym więc wiedzieć czy przyjęcia na te stanowisko są cały czas, czy może po prostu nie zaktualizowania jest strona firmy i rekrutacje są ogłaszane w jakimś inny miejscu?
swde 2016-10-03 12:54:41
no dobra ale jak i tak uważam ze szkolenia w firmie moglby być być organizoane zawsze można się czegos nauczyc
MiRo 2016-11-01 21:06:47
3000-3250 zl...no to sorry ale nie wiem czy zarabianie 2500 zl na reke (tyle to wychodzi chociaz) jest czyms ekstra, ja nazwalby to glodowa stawka i zaden xbox, owoce i gry planszowe nie ratuje sytuacji.
2
głodujący 2016-11-17 10:18:01
@MiRo - jak czujesz że masz kwalifikacje wyższe i ambicje żeby zarabiać kokosy no to szukaj innej pracy nikt na siłę nie zmusza do pracy za "głodowe warunki".

@Co-workers - no to przecież nikt Ci nie broni iść do Biedry i zarabiać więcej...tam są ekstra warunki, praca zmianowa po 12h - soboty i niedziele też są pracujące więc szanse na doklepanie nadgodzin bardzo sprzyjające.

a wszystkim malkontentom życzę znalezienia pracy lepszej niż nasza - zawsze rodzinną atmosferę można pielęgnować w domu siedząc na bezrobociu i czekając na zasiłek od państwa. PiS rządzi PiS wam da...
Taki przykład z życia....jeżeli narzekasz na auto którym jeździsz od 2lat - sprzedajesz, dokładasz hajs i kupujesz nowe...(przełożę to na wszelki wypadek...Nie podoba Ci się praca - podnieś swoje kwalifikacje zawodowe i ją zmień...)
6
Jestem i będę 2016-11-21 09:57:12
Jest to miejsce, które pokazuje jak powinna wyglądać korporacja, ale ta prawdziwa. Niestety w naszym kraju samo to słowo wywołuje niesmak, niepewność i całe mnóstwo wątpliwości u ludzi, którzy szukają zatrudnienia. Pewnie wynika to z faktu, że istnieje bardzo wiele ogromnych firm, które traktują pracowników w sposób karygodny, stawiają na wyzysk, a kiedy przychodzi do problemów stosują wspaniałą metodę "do widzenia, mamy 10431924 innych na Pana miejsce". Do tego dochodzą żałosne warunki wynagrodzenia i polityka, która sprawia, że ludzie walczą o każdy grosz, awans w efekcie posuwają się do czynów, które raczej współpracownikom życia nie ułatwią.

Prisjakt jest firmą, która na pierwszym miejscu stawia SZACUNEK do człowieka, jego potrzeb i warunków pracy. Indywidualne podejście do każdego pracownika sprawia, że nie ma tu mowy o jakimkolwiek "wyścigu". Nikt nie zdobędzie NIC szkodząc innym, wygryzając, prześciagając. Jest wręcz odwrotnie :). Mógłbym rozpisać się na temat atmosfery (która nawiasem nie jest "sztuczną rodzinną atmosferą", jeśli ludzie się lubią i szanują to gdzie tu mowa o sztuczności?! Sami tą atmosferę tworzymy przecież), ale tak na prawdę chodzi o to, że pracując tu, rano wstaje się i w głowie huczy: "idę do pracy :)" a nie "Jezu, znowu tam muszę iść". Dla mnie sam ten fakt jest walorem nie do przecenienia i pokazuję ogólny obraz porządnego pracodawcy :).

Nie spotkałem jeszcze w swoim życiu tylu inteligentnych, mających coś do powiedzenia osób w jednym miejscu. Praca tu nauczyła mnie bardzo wiele zarówno z czystej obsługi sprzętu co mniej ważne, ale przede wszystkim możliwość rozmowy, wspólnego działania, rozwoju, rozwiązywania problemów, reagowania na problemy innych- to nauka na całe życie. To co tu robimy ma realny wpływ na to jak funkcjonuje serwis na rynku ogólnoświatowym. Nie ma tu mowy o klepaniu baz danych, które w tajemniczy sposób znikają i są wykorzystywane dla prywatnych celów. Mamy jasne, ludzkie zasady. Pracujemy dużo i efektywnie, równocześnie mając czas na spotkania towarzyskie, wspólne gry, wyjścia, eventy.

Kolejnym atutem są różne ścieżki rozwoju, którymi można podążać. Tu od nas samych zależy jak daleko zajdziemy, w jakim kierunku będziemy się rozwijać co oczywiście przedkłada się na wzrost wynagrodzenia. O wszystkim jesteśmy informowani na bieżąco, a pisanie, że Team Managerowie się obijają jest conajmniej nie na miejscu i przykro, że jednak gdzieś wśród nas są pojedyńcze istoty, od których bije aż taka zawiść. Mi osobiście jest ich trochę żal, ponieważ nie wyobrażam sobie chodzenia do pracy z taką frustracją w głowie. Nie męcz się człowieku i znajdź coś innego dla siebie!

Na koniec chciałbym zachęcić wszystkich, którzy jeszcze mają wątpliwości do udziału w dniach otwartych firmy. Wielu ludzi przeraża fakt pracy przy komputerze 8 godzin dziennie. Wiem, bo sam miałem dokładnie tak samo. Bałem się, że rutyna sprawi, że prędko zrezygnuję i że się do takiej pracy nie nadaję. Nic bardziej mylnego. Póki co jestem już prawie dwa lata zadowolonym z życia zawodowego człowiekiem, a do tego złapałem sporo wspaniałych przyjaciół i ciągle się rozwijam.

Jestem zadowolony :)
2
przeciek z wewnątrz 2016-11-22 10:15:13
Przede wszystkim super atmosfera, niesamowici ludzie...nie wiem jak to się dzieje ale trafiają tu sami pozytywni ludzie i tworzą super klimat!!! Trzeba pracować, wypełniać gole i rutynę pracy, taka oczywistość. a całej reszty nie wyobrażam sobie w lepszym wydaniu. I co jest ważne to żeby się tu dostać nie trzeba mieć konkretnego doświadczenia ani wykształcenia tylko chęć do pracy z nami i to jest super :-)
1
mateeeooo 2016-11-22 16:03:05
Witam.
Jak ktoś startował do firmy Prisjakt proszę o kontakt mateeeooo@o2.pl
Pozrawiam
Zostaw swoją opinię o PRISJAKT POLAND SP. Z O.O. - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PRISJAKT POLAND SP. Z O.O.