brak logo

fruechtehof-schindler.

Warpe

Opinie o fruechtehof-schindler.

sylwinkaa 2012-09-17 13:08:41
witam..
Mam pytanie czy ktoś z was zna Fruechtehof-schindler firma pozyskująca osoby na prace sezonowe do zbioru jagód, szparagów...
Proszę o kilka informacji na ich temat...Oraz proszę o namiary i nazwy firm które na terenie niemiec oferuja pracę w polu sezonowe..
Dzieki
6
PP 2014-09-13 13:56:12
łbym usłyszeć jakieś informacje o Fruechtehof-schindler. Dostałem namiary od kolegi i mowił ze praca z zależności od zapotrzebowania albo na polu albo na sortowni i platne 7euro/h netto. Najlepiej jakby się wypowiedział ktoś kto już tam pracoawał.
2
PP 2014-09-13 14:02:55
Ja też chciałbym usłyszeć jakieś informacje o Fruechtehof-schindler. Dostałem namiary od kolegi i mowił ze praca z zależności od zapotrzebowania albo na polu albo na sortowni i platne 7euro/h netto. Najlepiej jakby się wypowiedział ktoś kto już tam pracoawał.
jol 2015-10-10 21:37:28
a ta praca ;ub prace to rumiem sezonowe, przez agencje pracy tam wszyscy aplikujecie czy jak, szukam oddzialu jakiegos w wwa moze ktos byl na rozmowie, wiem ze maja zadwolonych wielu klientow, pracownikow ktorzy wyjezdzali, dajcie znac bo widze ze opinie sa przestarzale, ktos wyjezdzal w jakies miesjce,
cs 2016-02-20 14:01:44
Witam ktos jedzie na szparage 2016 yslalem papiery byl ktos w 2015r piszcie jak z kasa i ide bylo na akordzie od kg
gh 2016-02-22 20:41:29
ja też wysłałem dokumenty na szparagi do Warpe.
cs 2016-02-25 12:56:45
siema. gh tam na szparage byles bylas tam juz
skąd jestes
1
cs 2016-02-25 12:59:04
a ziomek. wiesz jaka kasa akord. czy godziny wiesz cos a i ile oplaty i za co ?
cs 2016-03-02 23:47:11
z jakiego miasta jedziesz ????
mm 2016-03-10 16:03:47
Firma jest dobra,wprowadza nowości, praca zmechanizowana ale szefostwo pilnuje porządku jak i na plantacji, tak i w hotelu .
hg 2016-03-10 18:57:46
mieszka sie w kontynerach czy hotel a po szparadze mozna zostac na borowce
mm 2016-03-10 19:35:56
Fruechtehof Schindler ma stronę na naszej klasie i tam jest dużo zdjęć z firmy.
hg 2016-03-11 10:31:02
jak mam wpisac na nk
olsztyn 2016-03-11 19:51:52
cześć , z jakiego miasta jedziesz ? ja olsztyn
hg 2016-03-11 23:13:32
Jaroslaw
kto byl w 2015 2016-03-12 12:21:13
kto byl 2015 ;na szparagach niech podzieli sie informacjami Ci jak
gh 2016-03-16 16:30:11
Lubuskie
mm 2016-03-17 20:05:44
hg jak ktoś jest dobry,bystry i spodoba się szefostwu to na borowkę też może zostać.Na borówce jest 150 osób większość dziewczyny.
hg 2016-03-20 22:28:42
mm odezwij sie na poczte acab@0.pl
patryk 2016-03-22 17:05:58
Witam wyslali mi papiery
odeslalem im i z powrotem dostalem papier ze niby pieczatki z zaklady pracy itp o co chodzi jak jestes bezrobotny i pieczatke im dalem ze bezrobotny a mi odeslali ten papier i chca firmy pieczatke ?????
mm 2016-03-23 16:19:26
To chodzi o podatek wtedy jest mniejszy jak masz zatrudnienie w Polsce i jesteś na urlopie.
kk 2016-03-24 13:24:29
wie już ktoś kiedy wyjazd? dzwonili już do kogoś?
fn 2016-03-24 14:40:15
Ja mam tak samo jak Ty i chyba dam sobie spokój .Bo to wyjdzie że nigdzie nie będziesz ubezpieczony.A jak coś się stanie to będzie wielki problem(np .nie daj Boże szpital itd. i tysiące euro do zapłaty). Dobrze poszukaj w necie bo potrzebują na szparagi bliżej we wschodnich Niemczech przez pośrednika ale na jakiejś normalnej umowie z ubezpieczeniem.
mm 2016-03-24 18:15:24
nie panikujcie od razu ,po podpisaniu umowy jesteście ubezpieczeni ,ale jaki problem jest podbić te papiery,widać że jedziecie pierwszy raz.
nn 2016-03-25 11:08:06
hej, zawsze tak na ostatnia chwile informują o terminie przyjazdy?
wieloletny 2016-03-25 17:01:46
Jak pojawi się szparaga to dadzą znać,chodzi o to aby ludzie nie czekali bez pracy bo to denerwujące zwłaszcza na początku sezonu,potem sam zapragniesz dnia wolnego.Przerabiałem to,ogólnie firma ok nie tam jakieś Tirmanny,Lonery to są kołchozy nie trzeba o 3 w nocy czekać na autobus.Tutaj każda plantacja ma swojego busa ,bierze akumulatory i śmiga do swoich maszyn.
mm 2016-04-03 17:46:45
co już wszystko wiecie,już jesteśmy na miejscu.
mm 2016-04-05 19:01:21
Dzisiaj ruszył sezon,wycięte zostały pierwsze szparagi,ludzie dojeżdżają jest ok.
1
hej 2016-04-18 15:07:47
a jak tam z pogodą @mm, my właśnie wyjeżdżamy, nie wiem czy nie trochę późno.
link 2016-04-29 11:15:30
ja własnie z tamtąd zjechałam. nie polecam nikomu!! Problemiaste szefostowo,a dokładnie brak decyzyjnosci szefostwa, wiecej zakazów niz mozliwosci. prac p2- 4 godzin gdzie stara kadra po 6-10 miała.kpina przy wycince, nikt o zdrowych zmysłach nie wypuszcza osob które sa poraz pierwszy bez praktyki w wycinaniu
Mmmmm 2016-04-29 14:32:45
Masz racje, katastrofa syf totalny zero organizacji zero szacunku dla czlowieka az dIwne ze Magda zgadza sie na takie traktowanie swoich rodaków przez swojego meza. Wyzywa ludzi , mysli ze nie znmy niemieckiego ....
1
link 2016-04-30 21:56:49
Pani Magda powinna sie wstydzic swojego zachowania, czego ona uczy niemców. Pluje na własne pochodzenie, wchodzac do tyłka mezowi niemcowi. Uważa sie za niewiadomo kogo, a tak naprawde jest z góry przegrana- bo u niemców nigdy nie bedzie miała autorytetu przez swoja postawe a u polakow jest skonczona przez swoja postawe. ZAŁOSNE
1
kl 2016-05-02 21:43:21
Dobrze źe tam nie pojechałem.
link 2016-05-02 21:49:07
ciesz sie i dziekuj Bogu!! Busy maja problem z dostaniem sie tak, poniewaz adres gospodarstwa jest nieprawidłowy, co daje sie odczuc w nocy. Ja byłam samochodem, ale uwierz dało mi niezle w kosc, poniewaz to dziura zabita dechami.
hjn 2016-05-21 22:48:28
a szukaja teraz ludzi do pracy @link? Bo szukam..
mm 2016-06-16 13:37:38
Ja wlaśnie wróciłem z tego sezonu i obiektywnie powiem że Polacy okazali się nieudacznikami,pijakami i oni sami powinni się wstydzić,a cico to piszą wyjechali bo do niczego się nie nadawali.W zaropkach byl to najlepszy sezon rekordzista za maj zarobił 3000 euro do ręki oczywiście nie polak.A dyscyplina musi byc bo z hotelu zrobili by chlew.
Zostaw swoją opinię o fruechtehof-schindler. - Warpe
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie fruechtehof-schindler.