brak logo

fruechtehof-schindler.

Warpe

Opinie o fruechtehof-schindler.

Mmmmm 2016-04-29 14:32
Masz racje, katastrofa syf totalny zero organizacji zero szacunku dla czlowieka az dIwne ze Magda zgadza sie na takie traktowanie swoich rodaków przez swojego meza. Wyzywa ludzi , mysli ze nie znmy niemieckiego ....
3
link 2016-04-30 21:56
Pani Magda powinna sie wstydzic swojego zachowania, czego ona uczy niemców. Pluje na własne pochodzenie, wchodzac do tyłka mezowi niemcowi. Uważa sie za niewiadomo kogo, a tak naprawde jest z góry przegrana- bo u niemców nigdy nie bedzie miała autorytetu przez swoja postawe a u polakow jest skonczona przez swoja postawe. ZAŁOSNE
4
kl 2016-05-02 21:43
Dobrze źe tam nie pojechałem.
link 2016-05-02 21:49
ciesz sie i dziekuj Bogu!! Busy maja problem z dostaniem sie tak, poniewaz adres gospodarstwa jest nieprawidłowy, co daje sie odczuc w nocy. Ja byłam samochodem, ale uwierz dało mi niezle w kosc, poniewaz to dziura zabita dechami.
2
mm 2016-06-16 13:37
Ja wlaśnie wróciłem z tego sezonu i obiektywnie powiem że Polacy okazali się nieudacznikami,pijakami i oni sami powinni się wstydzić,a cico to piszą wyjechali bo do niczego się nie nadawali.W zaropkach byl to najlepszy sezon rekordzista za maj zarobił 3000 euro do ręki oczywiście nie polak.A dyscyplina musi byc bo z hotelu zrobili by chlew.
1
bazyl 2017-02-15 08:50
Witam gdzie podbić te papiery jak jestem bezrobotny
ktos 2017-02-15 09:32
heheh, nie polecam szczerze szukaj czegos innego nie trac czasu na ten zakład pracy niewolniczej
1
ktos 2017-02-15 09:42
oni liczą się tylko z bułgarami ,turasami , jest tam grupka stałych polaków -grupka panów po 50 roku zycia a nowi którzy przyjezdzaja z reguły na pierwszy rzut po 2 -3 tygodniach są odsyłani bo niby norm nie wyrabiają -smieszne bo poprostu trzeba zrobic miejsce dla starych . Jak ma wyrobic nowy norme gdy przyjeżdża w okresie gdy nie ma szparagi w dodatku jest nowy i musi się nauczyć kopac . Pan Andrzej zaniża godziny gdy na poczatku robis się na godziny a nie na akord . Jeszenie tzn jeden posiłek masakra ,dziecko by sie nie najadło. Polacy omijacie te gospodarstwo . Własciciel to zakompleksiony ,nie wychowany niemiec który pomiata polakami tak samo jak swoja Polską zoną.
1
kk 2017-02-18 21:56
Co ty za glupoty opisujesz nigdy nie bylo tam ani jednego bulgara ani turka a pracuje tam od dawna, a jak ktoś jest cienki to tak wychodzi.
1
int 2017-02-19 11:14
Mozesz cos wiecej napisac o tym miejscu? Bylem na 2 sezonach w innym miejscu zastanawiam sie czy warto..?
kk 2017-02-19 13:16
Na szparagach jest około 90 osób ,plantacje są mlode ,każda grupa ma swojego busa i nim jedzie do pracy.Pracujemy na maszynach na baterie ktore odkrywają i zakrywają folię, wszystko jedzie na maszynie niczego nie nosisz.Warunki mieszkaniowe dobre ,pokoje 2,3,4, osobowe lodowka w każdym pokoju.Wypłata raz w miesiącu, zaliczki są.Prace na plantacji sprawdza brygadzista,jakoś szparagi,packowanie raj.Przerwa na obiad na plantacji-obiad z firmy cateringowej.
int 2017-02-19 13:37
Po ile godzin pracujecie? Idzie zarobic czy na kazdym kroku chca cie okroic? Wiekszosc pewnie Rumuni? Dlugo tam jezdzisz?
kk 2017-02-19 14:21
Pracujemy tak aby skończyć codziennie plantacje,więc zależy to od wysypu ale nie dłużej niz do 18. Lista zaropków jest codziennie ,można ją analizować.Rumuni są ,ale są ok ,nic nie ginie .Ogólnie firma dla mnie dobra a porównanie mam bo byłem w innych. Na zakupy dają służbowego busa bo do marketu 5 kilometrów.
int 2017-02-19 14:31
Ok dzieki za info. Sprawa jeszcze do przemyslenia.. pozdro
Piotr 2017-02-19 16:58
Człowieku szczerze ci odradzam tam jechać ,jest to małe gospodarstwo , plantacje są albo stare i mało szparagi albo za młode i też nie bardzo . Jeżeli nie jesteś wprawiony w szparagi to tam nie zarobisz .Myślałem tak jak ty jadąc tam i też pisali że warunki tam spoko itd. Gówno prawda ,pomiataja człowiekiem jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a to dlatego że jest to małe gospodarstwo i jesteś traktowany jak robot nie jak człowiek . A te pozytywne komentarze wypisuje pewnie kierowca busa który zbiera skrzynki z pola . Nie trać czasu na tą firmę ,szukaj dużych plantacji gdzie można zarobić . Gdy przyjechaliśmy tam na początku kwietnia to pierwsze 4 dni nic nie robiliśmy,potem szparagi było całe [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a czas leciał. Owszem Rumuni zarobili ale oni jeżdżą tam już po kilka lat i są to stale osoby których nie dogonisz .
int 2017-02-19 17:49
Jezdzisz na szparage ? Czy byl to twoj pierwszy sezon?
piotr 2017-02-19 19:57
jezdziłem ,ale juz przestalem
int 2017-02-19 20:13
Bylem na 2 sezonach.. Mozesz jeszcze cos np na temat tej firmy? Az tak tam zle..?
Andrzej 2017-02-26 20:51
Wybieram sie na szparage swoim samochodem.Mogę kogoś wziąc,najlepiej z warminsko-mazurskiego Moj meil rischan@op.pl
1
Tomasz 2017-02-28 14:21
Cześć, jestem Tomek, szukam transportu do Warpe, pochodzę z Płocka- Mazowsze, ale mogę do kogoś podjechać bliżej, chciałbym się dowiedzieć co nieco o tej firmie,telefon694156468 , e-mail Tomaszn-1986@wp.pl.
1
Tomasz 2017-02-28 14:23
Cześć, jestem Tomek, szukam transportu do Warpe, pochodzę z Płocka- Mazowsze, ale mogę do kogoś podjechać bliżej, chciałbym się dowiedzieć co nieco o tej firmie,telefon694156468 , e-mail Tomaszn-1986@wp.pl.
kk 2017-03-01 14:34
Do Andrzeja i Tomka - czy pracowaliście już kiedyś przy szparagach ,czy to wasz pierwszy raz.
marco 2017-03-01 15:03
Piotrek jak ktoś nie daje rady to tak wypisuje a ja tam jezdze i daje rade i można zarobić a początki sa zawsze ciężkie,no ale chyba wiem kim jesteś i znam twoja historie w tej firmie najpierw napisz co wyrabiales a później kometuj
kk 2017-03-01 16:00
Bardzo dobrze napisane, nagroda cię nie minie.
1
dawid 2017-03-01 16:47
nie polecam tam jechac
spargel 2017-03-02 11:14
Ktoś napisze rzetelną informację jak tam jest? Warto?
mm 2017-03-02 11:51
Zarobić idzie, nie tolerują alkoholików i wszelkiej maści kombinatorów,praca zmechanizowana nawet namiociki odkrywa i zakrywa maszyna co w innych firmach nie często się zdarza. Warunki mieszkaniowe dobre.Ja pracuję tam i nie narzekam .
1
Ania 2017-03-02 14:46
To wszystko co jest tu pisane negatywne to prawda ...... Pracowałam w Hali - nie polecam tego miejsca
Tomek 2017-03-06 20:34
Heja, tu Tomek, mam pytanko, Czy ten kwestionariusz o ubezpieczenu trzeba wysłać razem z umową do nich
ww 2017-03-14 08:32
Zbliża sie sezon ktos cos jeszcze napisze o tej firmie?
cc 2017-03-17 10:20
kiedy się wybieracie czy już coś wiadomo- czy Magda już dzwoniła.
mm 2017-03-17 17:40
co chcecie wiedzieć.
pyt 2017-03-17 22:13
Długo tam jezdzisz? Jak jest faktycznie, jest sporo negatywnych komentarzy...? Mozna zarobic ?
pozdro
mm 2017-03-18 13:58
Pracuje tam już kilka sezonów i znam wszystkich tych co pisali negatywne opinię i tych co dobre,ci co chcą zarobić zarobią.W tamtym sezonie najlepsza dniowka wynosila 160 euro ,a za maj najlepsi mieli po 3000.Ale trzeba mieć motywacje tak jak mają szakale Beni,Niko.Najlepsi są mlodzi polacy ,robić się nie chce bo jemu 50 euro dniówki starczy,a w internecie biadoli jak mu było żle.Jest też druga grupa ludzi - pijaczkowie,ci to niech tam wogóle nie jadą bo tam tacy robią zjazd. Firma nowoczesna, teraz nawet nie ma porównania jak kiedyś trzeba było się naszarpać z folią,kistami a by zarobić pół tego co teraz. Każdy dostanie maszyne i tylko wycina ,nie nosi, nie zakrywa foli.Ale rajki są packowane, nie rozwalane,nie ma partyzantki jak u tirmana i reszty kołchozów. Na plantacjach wszystkiego pilnuje pan Andrzej, a on jest konkretny i się zna.
1
pyt 2017-03-18 14:36
A jak jest z polami? Rotacja? Jak trafisz na stare to nic nie wytniesz...? I tak cały sezon?
mm 2017-03-18 15:17
Pola są nowe,dwie plantacje są 5 letnie i one są najstarsze ale bardzo dobrze sypią ale są rotacje ,robią tak aby wszyscy zarobili. PYTANKO- PRACOWAŁEŚ już na szparagach.
pyt 2017-03-18 15:25
Tak 2 pełne sezony, wszystko ręcznie 2 folie kisty itd..
mm 2017-03-18 17:00
u nas wszystko zmechanizowane, docenisz to,gdzie byleś te 2 sezony.
pyt 2017-03-18 17:18
Nie daleko Bremen. Moze pogadamy na miejscu jak sie zdecyduję, dopytuje bo nie chce 600 km jechac na darmo.
mm 2017-03-18 18:33
a z Polski z jakich stron jestes
pyt 2017-03-18 19:12
Z Wielkopolski. A ty ? Kiedy tam jedziesz?
mm 2017-03-18 19:37
jak pokażą się szparagi myślę około 5-10 kwietnia.
dd 2017-03-22 16:50
A jak warunki mieszkalne? Po ilu sie mieszka? jakas lodowka zamrazarka?
mm 2017-03-22 17:54
Pokoje od 2,3,4 osobowe ,lodowki są, w 4 osobowych są dwie,toalety nowe,ciepłej wody nie brakuje,nowe automaty do prania.
1
x 2017-03-27 20:08
szparagi już są.
1
ff 2017-03-29 19:04
Kiedy jedziecie czy coś wiadomo
cf 2017-05-08 20:40
Tak zimo to szpargeli chyba prawie nie ma he he.
mm 2017-06-24 14:57
Było zimno, ale sucho,kasa bardzo dobra jak za taki sezon.
ONAiON 2017-08-04 21:58
Magda Sroka o pseudonimie "sroka - wywło.." i jej rodzinka rozpanoszyła się, ale co sie dziwic, PGR-owcom z Kaszub wydaje sie, ze złapali Pana Boga za nogi. Swen to nastroszony dupek, ktory od lat tnie Schiendlera jak moze, a że Helmut tego nie widzi??? Jeździlismy tam przez kilka lat, ale kiedy przyleciały Sroki, a Marek łaski wyleciał przez swoją mega głupia żone Dankę, która podobno dzisiaj siekierą w mięsnym rąbie golonki, wszystko diametralnie się zmieniło. Kiedyś miała sens praca u Schiendlera, dzisiaj absolutnie nie polecam ze względu na oszołomów, którzy są zarządzajacymi.
xx 2017-08-12 15:19
i znowu bredzisz po pianemu.x
Zostaw swoją opinię o fruechtehof-schindler. - Warpe
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie fruechtehof-schindler.