Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo Xervon Polska

Opinie o Xervon Polska

Pracowałeś w firmie Xervon Polska i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
ludek - 2014-07-27 12:13:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
spora czesc osob nie ma pojecia o pracy. Biora kazdego przyglupa, byle ktos byl. Placa? prosze was, najpierw trzeba zarobic na biura i tych kierownikow (leserow) a pozniej na roboli,co zostanie..... przerwy - nieplatne,co jest niezgodne z kodeksem pracy.Przy 8h nalezy sie 15 min i nie powinnismy tego odrabiac! a jednak musimy, a wiemy wszyscy ze za to placa im niemcy;/ dajcie sobie spokoj, bo wypowiedzenia rzucaja z dnia na dzien. Biora jak maja potrzebe a pozniej wypad!

Kierownicy budow sa chyba po szkolach specjalnych bo czesto nie maja pojecia o tej pracy, wspolpacy i odnoszeniu sie do ludzi,zwyczajne buce!

zreszta, jak zarezykujecie to sami zobaczycie.
zdjecie uzytkownika
brunatny - 2014-08-02 21:11:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Odpowiedź na: [ludek - 2014-07-27 12:13:32]:
Zgadzam się z opinia o kierowniczych np.wolanin :bardzo typ chamowaty beż kultury i kompletnie nie nadający się na kierownika ---uwaga na tego typami,lenia---
zdjecie uzytkownika
hello - 2014-08-03 22:14:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
czytam te pełne niechęci wpisy i zastanamiam się ,czy wpisującym chce się pracować czy tylko dostawać kasę.proponuję założyc swoja działalność i spróbować tego miodu samodzielnie. wtedy zrozumiecie to, czego teraz nie potraficie.
zdjecie uzytkownika
yoyo - 2014-08-08 08:49:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Odpowiedź na: [hello - 2014-08-03 22:14:28]:
Może pora otworzyć oczy i wymienić kilku baranów którzy bujają się na pracownikach wymagając cudów samemu wkładając niewiele wysiłku.
zdjecie uzytkownika
izoser - 2014-08-09 12:01:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
siema a pracuje tam u was nadal ten Szałaniak co mu laliśmy do rosołu ? Zawsze po bibie rano tak bardzo mu smakował)))
zdjecie uzytkownika
psychiatra - 2014-08-11 18:33:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [izoser - 2014-08-09 12:01:54]:
zgłoś się do psychiatry ,spróbuje cię z pewnością wyleczyć . przed wyjściem spróbuj podobnie przygotowanej mikstury jak opisałeś
zdjecie uzytkownika
Izoser - 2014-08-15 09:00:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Mamy tu do czynienia z ekspertem? Możemy zadawać pytania?
zdjecie uzytkownika
psychiatra - 2014-08-17 19:31:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Izoser - 2014-08-15 09:00:13]:
ekspertem ale od lania jesteś ty. poza ci tym wspólczuję
zdjecie uzytkownika
robol - 2014-08-20 19:50:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja tam nie narzekam pracuję w izolacji orobić się trzeba ale płacą bardzo dobrze wszystkie godziny wraz z dodatkami
zdjecie uzytkownika
izoser - 2014-09-19 16:00:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [psychiatra - 2014-08-17 19:31:17]:
nie współczuj tylko się zastanów dla czego się działo przecież to zachlany knur grający panisko i maślane oczka przy kierownictwie u nas wyleciał to i u Was wyleci kwestia czasu niektórzy już się na nim przekonali inni się jeszcze przekonają co to za gnida
zdjecie uzytkownika
witek - 2014-09-23 00:30:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Xervon to firma działająca na rynku od 1996 roku, dostarczając rusztowania dla przemysłu i budownictwa ogólnego oraz izolacje techniczne obiektów przemysłowych. Są polskim przedstawicielstwem grupy kapitałowej REMONDIS AG i pracują przy największych i najbardziej prestiżowych projektach budowlanych i remontowych w naszym kraju.
zdjecie uzytkownika
robol - 2014-10-18 20:27:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie jest żle mieszkania jak w każdej innej firmie
zarobki bardzo dobre jeśli się chce solidnie
pracować
zdjecie uzytkownika
Była Pracownica - 2014-10-19 07:35:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Thyssenkrup już wstydził się dziadostwa reprezentowanego przez xervon i sprzedał dziadów za paczkę fajek i litra wódy , czyli i tak drogo.Działająca od 1996r to fakt, ale tylko w rusztowaniach i do tej pory używają złomu bo rusztowaniami to trudno to już nazwać z tamtych lat.Pękające ze starości tależyki czy też odpadające zamki diagonali i rygli to standard. Strach ludzi na ten złom wpuszczać.Co do izolacji to jak się nie mylę to wystartowali dopiero w 2009r jako podwykonawca łódzkiej firmy zatrudniającej samych ochlapusów.Mieli wtedy chyba 4 monterów izolacji oraz 5 rusztowaniowców o to faktycznie duża firma.Haha najbardziej prestiżowych budowach no fakt jak alstom zobaczył jaki złom przywieźli na budowę to mało co kontraktu z nimi nie zerwał.
zdjecie uzytkownika
karek - 2014-10-19 18:07:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Teraz znalazłem ciekawe ogłoszenie, napisali, że xervon oferuje klientom pełną obsługę w zakresie montażu rusztowań typu Bosta i Modex, izolacji technicznych w przemyśle antykorozji, czyszczenia obiektów przemysłowych. Poszukują w związku z tym do pracy na stanowisko Monter izolacji termicznej, blacharz warsztatowy (Miejsce pracy: Ineos, Dormagen, Nadrenia Północna-Westfalia). Jest ktoś w stanie to polecić?
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-10-25 08:10:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Była Pracownica - 2014-10-19 07:35:07]:
była pracownico - twój styl,zasób słów i brednie które wypisujesz ,w pełni uzasadniają dlaczego jesteś BYŁĄ pracownicą.
zdjecie uzytkownika
była pracownica - 2014-11-01 13:46:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Do ja.Miruś nawet nie stać cię na to żeby się podpisać? Nic nie wnosisz swoją wypowiedzią do tematu , a skoro nic nie masz do dodania to się nie wypowiadaj.Nastroiłeś mnie do kontynuowania tematu więc w dzisiejszym odcinku opiszę wam metody i strategii zalecane przez dyrektora tej firmy.otóż szanowny pan dyrektor zaleca w przypadku kiedy ktoś jest niewygodny dla firmy np. Inspektor itd. żeby go zaprosić na balans opis podstawić dziwkę zrobić fotki i szantażować. Mogłabym użyć nazwisk kilku ważnych osób np z als tomu w stosunku do których zalecał takie postępowanie , ale zrobiło by się nieprzyjemnie prawda?
zdjecie uzytkownika
monter - 2014-11-01 20:39:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
w plettacu lepiej i nie ma problemu z wyjazdami.pozdrawiam chlopaków z krachbau z mznncheim
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-11-02 21:15:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [była pracownica - 2014-11-01 13:46:57]:
wstyd ,nawet 1.11 nie powstrzymuje przed waleniem w klawiaturę. wyrazy wspólczucia .
zdjecie uzytkownika
ty - 2014-11-04 22:19:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [ja - 2014-07-19 12:22:48]:
Bzdura każdy jeden maestro wali na potęgę nawet w pracy
zdjecie uzytkownika
haks - 2014-11-05 18:15:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Jaki tam wstyd, kiedy ludzie maja pisać jak nie w wolny dzień wieczorem, przecież 1.11 to była sobota wszystkich świętych, żaden powód do wstydu. @ty, co to znaczy walić na potęgę, bo nie wiem czy Cie aby dobrze zrozumiałem? Ja dopiero rozważam aplikacje do firmy, ale jak tak patrze na te komentarze, to mam coraz większe wątpliwości.
zdjecie uzytkownika
ty - 2014-11-09 21:40:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Odpowiedź na: [haks - 2014-11-05 18:15:25]:
znaczy na przykład zmiana nocna i flaszka na stole
zdjecie uzytkownika
yoyo - 2014-11-27 19:08:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
a jak się czuje siwo-wąsaty miłośnik stoczniowego paliwa?
zdjecie uzytkownika
trytyty - 2014-12-02 23:20:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Odpowiedź na: [yoyo - 2014-11-27 19:08:46]:
liczy na więcej :)
zdjecie uzytkownika
bud - 2014-12-04 01:18:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
taka branża niestety że to często się zdaża . ale fachowcy są na prawdę dobrzy i solidni i nie ma co narzekać. Czy ajko poczatkujacy w tej branzy mam jakies szanse na prace w firmie i ile mniej wiecej mozne liczyc na poczatek na takim przyszkoleniu w Xervonie? Będę wdzięczny za informacje. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
2rep - 2014-12-22 15:31:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [karek - 2014-10-19 18:07:48]:
jade tam, dzis mialem tel
zdjecie uzytkownika
bazarowy - 2015-01-23 15:54:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Odpowiedź na: [2rep - 2014-12-22 15:31:03]:
no to teraz radości nie będzie końca!
zdjecie uzytkownika
halama - 2015-01-23 15:59:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Odpowiedź na: [robol - 2014-10-18 20:27:21]:
to zależy co dla Ciebie znaczy dobrze no chyba że pleśń na ścianach i 3 osoby w pokoju 5m2 no to super dla mnie to uwłaczające warunki no i te majstry wiecznie zapite prowadzące pojazdy na 2 gazch
zdjecie uzytkownika
yoyo - 2015-02-14 22:24:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
A co tam słychać u pani Czerwonookiej?
zdjecie uzytkownika
halama - 2015-02-15 01:08:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
to zależy od ilości zielska :-)
zdjecie uzytkownika
normalny - 2015-05-22 14:43:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [volf - 2013-04-22 18:59:41]:
widać że ci żal [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] sciska , a przypomnisz dlaczego juz nie pracujesz w tej firmie ? ;) a co do Chłopaków z B-towa to masz złego informatora ;) nikt nikogo nie pozamykał a chłopaki po miesiacu mieli juz pracę i to nie w Pln ;) pozdro kumaci co wszystko wiecie a wylecieliscie z tej firmy za strzelanie z ucha i lizanie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Co do samej firmy to kasa zawsze była na czas bez dnia opóźnienia i składki są wszystkie płacone za pracownika jak powinno wiec nie wciskać ludziom kitu błazny co za poklepanie po ramieniu przez kierowników potrafiliście sprzedać kolegów z pracy ;)
zdjecie uzytkownika
carl cox - 2015-06-11 21:22:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Odpowiedź na: [normalny - 2015-05-22 14:43:42]:
po formie wypowiedzi widać jaki z Ciebie buc administrator musiał połowę z niej wyciąć ale cóż jaka firma tacy pracownicy. Co do strzelania z ucha widzę, że masz doświadczenie nadal pracujesz i klepiesz po ramieniu. Nie pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
worek - 2015-06-30 12:18:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@carl cox, wiesz co do tego strzelania z ucha, to ja bym się na Twoim miejscu lepiej zastanowił, bo takie strzelanie, jak to ująłes ma swój jeden powód i mozna je bardzo szybko wyeliminować. Wystarczy pracować uczciwie, wtedy nikt Cię nei wystrzela, bo nie bedzie miał z czego, radze to rozwazyć zanim bedzie za późno.
zdjecie uzytkownika
kumpelszalaniaka - 2015-07-05 13:20:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
pozdro dla Szałaniaka i jego kumpli co wylecieli za chlanie w pracy że aż dziw że tak późno brawo chłopcy)))
zdjecie uzytkownika
carl cox - 2015-07-05 18:54:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Odpowiedź na: [worek - 2015-06-30 12:18:16]:
nikt nie musiał mnie zakablować bo nie miał za co misiu ale znam towarzystwo w tej firmie od podszewki i wiem ile są w stanie w siebie wpuścić alkoholu wliczając w to kierowców i wieźć ludzi na podwójnym gazie do pracy
zdjecie uzytkownika
carl cox - 2015-07-15 19:33:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Odpowiedź na: [carl cox - 2015-07-05 18:54:55]:
i tutaj się z Tobą zgodzę chodzą napruci do pracy i za kółko i nikt z tym nic nie robi czy to w Polsce czy za granicą
zdjecie uzytkownika
iga - 2015-08-16 13:14:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
no moim zdanie to raczej dobrze sie stalo ze wlecieli z pracy zanim sie komus krzywda stala. i nie mam do takich osob wspolczucia gdyz jest to skrajnie nieodpowiedzialne. a co do pracy bo w takie sprawie tutaj weszlam chcialams ioe zalapc na ksiegowa do firmy XERVON Polska, tylko zastanawia mnie dlaczego praca tylkona okres 5 miesięcy? mi raczej zalezy na dlugoterminowej wspolpracy
zdjecie uzytkownika
duncyk - 2015-10-15 14:25:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Byłem na rozmowie kwalifikacyjnej a więc opiszę po kolei .Najpierw kazali zrobić badania na mój koszt 150zł. powiedzieli że zwrócą ,jak przyjechałem do Piaseczna zorientowałem się że tłumów nie ma było nas dwóch,przeprowadzili dwa szkolenia,jak i dwa testy sprawdzające nasze wiadomości teoretyczne na temat montażu rusztowań,potem pozbierali całą dokumentację oryginały świad. pracy,uprawnienia ,scc itp.i z kserowali , nie wspomnieli ani słowa o zarobkach o hotelu kto płaci o warunkach umowy do słownie nic na temat pracy i dali do podpisania umowę ,która była zawarta na trzy miesiące a opiewała na kwotę 1620 zł. brutto, więc powiedziałem płatność miała być w euro,to Pani dyrektor od finansów powiedziała że za tydzień dostaniemy aneks do umowy w którym to aneksie zarobki będą stały w euro ale nie potrafiła powiedzieć ile, nie chciała też pokazać tego aneksu,dopiero po jakimś czasie widząc że nie podpisze umowy przyniosła jakiś aneks in blanko na 4 strony A4 , może nie jestem zbyt inteligentny ale ten aneks nie był dla mnie zrozumiały był zagmatwany ,wiec poprosiłem o ten aneks żeby pokazać mojemu księgowemu po to aby wytłumaczył mi nie jasne sprawy, Pani się oburzyła mowy nie ma powiedziała że wydziwiam za dużo ,więc umowy nie podpisałem podziękowałem i pojechałem do domu.Straciłem 150zł. za badania za które mieli mi oddać(rachunek za badania sobie zostawili a jak się zorientowałem to zadzwoniłem i poprosiłem o zwrot za badania to Pani skłamała i powiedziała że nie mają żadnego rachunku) i 200zł na paliwo oraz cztery godziny czasu na szkolenia. Reasumując jak chcesz pracować dla xervonu to nie pytaj za dużo co za ile ,nie bądz za mądry a najlepiej udawaj debila i podpisuj wszystko co ci podsuną, tak właśni wygląda rekrutacja do XERVONU. Pozdrawiam wszystkich myślących.
zdjecie uzytkownika
janek - 2015-10-15 17:31:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
faktycznie nie wygląda to za dobrze, mogłeś jeszcze zostawić sobie ten rachunek albo chociaż ksero zorbić to zawsze jakiś dowód będzie. Ale słyszałem, ze właśnie mają dobrych moneterów w tej firmie i że niektóre umowy się podpisuje n dłużej niż 3 miesiące, dasz rade to doprecyzować @duncyk, bede wdzięczny.
zdjecie uzytkownika
duncyk - 2015-10-16 19:32:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [janek - 2015-10-15 17:31:29]:
Monterów może mają dobrych ,bo Polacy są dobrymi fachowcami jak nie nadużywają alkoholu ,a co do tych umów to nie mam pojęcia dlaczego są tylko na 3 miesiące,ja pracowałem i pracuje w Niemczech bezpośrednio w niemieckich firmach i pierwsza umowa jest próbna na 6 miesięcy a po tym czasie na czas nieokreślony.
zdjecie uzytkownika
kasek - 2015-11-17 15:10:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@duncyk jasne, że tak. Monterów mamy w klasie na wysokim poziomie, to samo jeśli chodzi z majstrami. Widzę, że Xervon szuka obecnie majstrów robót rusztowaniowych. Wymagają wykształcenia budowlanego, znajomości pakietu MS Office i prawka z kategorią B, co trochę mnie dziwi, no ale.. łatwo temu wszystkiemu sprostać :)
zdjecie uzytkownika
iga - 2015-11-19 18:13:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@kasek no prawko i wyksztalcenie budowlane to jest potrzebne. wiec co ciebie tak zdziwilo. a oferta fajna bo oferuja stabilne zatrudnienie
zdjecie uzytkownika
janek - 2015-11-21 23:30:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
taki majster to sporo zarobi, ale też sporo się przy tym narobi wydaje mi się. Dajcie znac co myślicie o tym?
zdjecie uzytkownika
Marko - 2015-11-24 02:31:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no tak, ale w sumie na tym polega taka techniczna, zawodowa praca, zawsze tak było i będzie, ale za to są dobre pieniądze
zdjecie uzytkownika
ryzyk099 - 2016-02-10 20:26:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wiecie czy oferta pracy na montera rusztowań jest wciąż aktualna? Praca jest na terenie Niemiec, ale dobrze, że zapewnione jest zakwaterowanie i nawet atrakcyjne dodatki za znajomość niemieckiego.
zdjecie uzytkownika
bud - 2016-02-16 17:56:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ryzyk099 - 2016-02-10 20:26:25]:
tylko co z tego skoro przecież w tydzień języka się nikt nie nauczy. Mam nadzieję , że kasa bez jego znajomości dla monterów jest przywoita chociaz. ...
zdjecie uzytkownika
ango - 2016-02-18 21:12:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
bud, a jak ty chcesz się w normalnych sytuacjach np. w sklepie dogadać? Uważam, że ci którzy odważają się wyjeżdżać na roboty zagraniczne powinni ten język opanować
zdjecie uzytkownika
megi - 2016-02-22 20:21:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przecież w ofercie pracy napisali, że wymagają znajomość języka niemieckiego czy tez angielskiego,poza tym musisz mieć kurs montera rusztowań oraz certyfikaty.
zdjecie uzytkownika
erftg - 2016-03-09 20:30:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no to przeciez jest oczywscie ze na takim stnaowisku do pracy fizycznej to konieczne jest odpwiednie wyksztalcenie w przeciwym razie nie da sie podjac takiej pracyy
zdjecie uzytkownika
manrek - 2016-03-12 16:15:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No nie do końca @erftg, ponieważ w przypadku pracy jako pracownik magazynowy nie trzeba mieć szkoły, wystarczy kurs na wózki widłowe oraz trochę doświadczenia za pasem
zdjecie uzytkownika
trevor - 2016-05-14 08:48:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
aktualnie firma Xervon Polska poszukuje na stanowisko kierownik robót rusztowaniowych w przemyśle do pracy w Niemczech. Może odezwie się jakiś pracownik na podobnym stanowisku zatrudniony przez tę firmę. Oferta wygląda dobrze ale chciałbym mieć informacje o pracy od pracownika

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Xervon Polska!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Xervon Polska
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert