Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoły policealne - zdobądź nowy zawód!
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Xervon Polska

Pracowałeś w firmie Xervon Polska i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
hey - 2013-09-16 22:49:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mateusz - 2013-09-16 15:51:46

No to jak to wkońcu jest? Bo z wypowiedzi hey można wnioskować że jednak nie jest aż tak tragicznie chyba.
Jest przyzwoicie ,a dla pracowitych i z ambicjami -bardzo przyzwoicie.
Tragicznie to może wydawać się tym ,którzy wyfrunęli
zdjecie uzytkownika
mateusz - 2013-09-17 11:37:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wiesz ludzie mało pracowici powinni wogóle nie pracować. hey a w tej chwili jakie są początkowe pensje?
zdjecie uzytkownika
olek - 2013-10-02 17:40:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Widziałem że poszukują kierownika budowy. Ile taki kierownik może zarabiać miesięcznie w Xervon Polska?
zdjecie uzytkownika
- 2013-10-05 18:19:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
olek - 2013-10-02 17:40:14

Witam. Widziałem że poszukują kierownika budowy. Ile taki kierownik może zarabiać miesięcznie w Xervon Polska?
dużo jak jest uczciwy i zaangażowany
zdjecie uzytkownika
Hahha - 2013-10-07 11:40:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Widzę że licznik ocen stale przyrasta, czyżby [usunięto przez moderatora] zarządził że każdy z pracowników codziennie musi odwiedzić i podnieść ranking?
:)
zdjecie uzytkownika
olek - 2013-10-07 15:33:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja to jestem uczciwy z zasady i w każdą pracę się angażuję tylko jeśli możesz to napisz kwotowo jak to się przedstawia
zdjecie uzytkownika
olek - 2013-10-08 09:47:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A możecie napisać coś o zarobkach? Bo skoro jest tam tak źle to zarobki w takim razie też nie powinny być raczej dobre
zdjecie uzytkownika
olek - 2013-10-09 16:49:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
gfds nie wiem czy zajrzałeś tutaj przypadkiem czy masz coś wspólnego z tą firmą. Ale jeśli wiesz coś o Xervon Polska to napisz o zarobkach
zdjecie uzytkownika
zainteresowany - 2013-10-15 12:01:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widziałem że firma poszukuje brygad monterskich do montażu rusztowań. Wiecie może co to znaczy atrakcyjne stawki? Bo tak jest w ogłoszeniu napisze
zdjecie uzytkownika
szofer - 2013-10-16 17:45:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Jeszcze raz napisze ze praca w tej firmie to totalna porazka, Nie polecam nikomu pracy w tej firmie.
zdjecie uzytkownika
- 2013-10-16 23:55:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [szofer - 2013-10-16 17:45:24]:
porażka dla ciebie.a dla innych może szansa.
zdjecie uzytkownika
Była pracownica - 2013-11-04 21:08:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez administratora) No , ale cóż skoro ktoś jest aż takim desperatem to polecam pracę w tej dziwnej delikatnie mówiąc instytucji. Zakres obowiązków oraz odpowiedzialność karna za błędy (usunięte przez administratora) , a tak już bywało niedawnej historii tej firmy całkowicie nie adekwatne to zarobków.Jeżeli ktoś uważa , że 2 czy 2,5 tysiąca złotych za pracę na stanowisku kierowniczym po 12 godzin dziennie oraz (usunięte przez administratora) to jest dużo to jest to oferta dla niego.
zdjecie uzytkownika
halo halo - 2013-11-05 19:52:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Była pracownica - 2013-11-04 21:08:07]:
"Byla pracownico" - nie fantazjuj . to co piszesz nie ma pokrycia w faktach.Chyba ,ż ektoś jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to z KK odpowiada.
zdjecie uzytkownika
halo halo - 2013-11-06 21:16:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wpisy chorych z urojeniami są rozpoznawalne już po pierwszych słowach.
poczytaj regulamin forum a potem wypowiadaj się czy administrator ma prawo czy nie kasować /ingerowac w wypowiedzi.Polecam ci środki na uspokojenie i zakończenie opluwania przyzwoitej firmy - przetraw w samotności otrzymane wypowiedzenie z pracy
zdjecie uzytkownika
Była pracownica - 2013-11-17 18:19:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Oto kilka wypowiedzi z innego forum na temat tej firmy. Myślę ,że to wyjaśni dużo i pomoże w kwestii podjęcia tam pracy ewentualnym chętnym oraz pokaże kto używa niewłaściwych leków.



Byłem na rozmowie o prace na magazynie w tej firmie.Powiem tylko tyle wymogi nie wiadomo jakie a wypłata to grosze.Firmą faktycznie rządzi pani księgowa i uważa że ta firma to jakieś bóstwo. Kierowniczka oddziału nie miała nic do powiedzenia. Śmiech na sali magazyn na placu pod chmurką, zacząłem się zastanawiać w pewnym momencie czy oni szukają magazyniera czy robola do przynieś podaj pozamiataj za 1500 zł netto przy 240 godzinach miesięcznie.Nie warto tracić czasu na rozmowę o pracę.

(usunięte przez administratora)A najlepszy jest podział na pracowników kategorii A i kategorii B. Jak masz A to możesz wszystko, jak wskoczysz do B to jesteś do parteru sprowadzony. Brak kompetencji w każdej dziedzinie głównej kadry kierowniczej nie jest w tej firmie postrzegane negatywnie... heh... aż się wierzyć nie chce że jeszcze to funkcjonuje

Najbardziej w tej firmie rozśmiesza mnie ten sam tekst Pani kadrowej zamieszczony od lat na stronie firmy w zakładce Dumnie nazwanej Praca:W związku z dynamicznym rozwojem Firmy..... itd . Pani się obudzi jakim rozwojem chyba upadkiem. Firma zwalnia częściej niż ksiądz msze odprawia a wy mówicie o dynamicznym rozwoju??? Z wielkiej firmy Thyssenkrupp Xerv on pozostała już tylko nazwa. Ilu obecnie ta dynamicznie rozwijająca się firma zatrudnia pracowników??? No to policzmy chociaż tak z grubsza. Piaseczno pewnie ze 7 osób, Bełchatów :nie licząc Kierownika i jego nic nie robiącego wdupowałaza oraz sekretarkę to pewnie ze 6-ciu by było np i zostaje nam Gdańsk gdzie pewnie na paluszkach jednej rączki by się zmieścili. No , ale skoro jak to powiedział kierownik jednego z oddziałów Pan Prezes nazywa byłych pracowników szczurami to brawa za szacunek dla własnej kadry. Ciekawe jak nazywa tych którzy jeszcze u niego pracują????? Może DEBILE ???

Zgadzam się z "byłą pracownicą", tylko dodam, że prezes otacza się również u siebie w centrali kobitami, które są nieszczęśliwe w życiu osobistym i wyładowują swoje frustracje na innych pracownikach.Piszę tu o najgorszej kobiecie na świecie, a mianowicie o Pani kadrowej. Starej pannie,która nie ma rodziny i jest bardzo nieszczęśliwą osobą. Jest niby prawą ręką prezesa i ma duży wpływ na to co się dzieje w firmie, a on jej ślepo wierzy,a ono to wykorzystuje. Bo jak już kogoś nie lubi to stosuje wobec niego mobbing, a jak to nie wystarcza to chodzi do prezesa i gada mu różne głupoty na temat tej osoby, a on jej wierzy. I nie ważne jest czy jesteś dobrym pracownikiem i dajesz z siebie wszystko to i tak to nic nie da, ona tą osobę załatwi. Wszyscy się jej boją, bo jak jej podpadniesz to już koniec z tobą. Mam nadzieję, że kiedyś znajdzie się osoba, która ją zniszczy. Nie polecam tej firmy, ponieważ nie ma stałości pracy, oszukują na nadgodzinach, każą robić trzy listy obecności i później jest ciężko dojść czy za wszystko ci zapłacili. Dajesz z siebie wszystko, klepią cię po ramieniu mówiąc "wszystko jest ok, dobrze pracujesz, jesteś filarem tej firmy...", a później wręczają ci wypowiedzenie. Jak to ktoś kiedyś powiedział, że firma powstała przez przypadek i przez przypadek działa. W tej firmie nigdy się nic nie zmieni. NIE POLECAM!!!

Może sama firma nie jest zła ,nawet powiedziałbym że prezes Pan J. Bińkowski jest ok tylko otoczył się środowiskiem kierowników oddziałów którzy w większości nie mają zielonego pojęcia o pracy i interesuje ich tylko wynik w tabelce.Nie liczą się ani z pracownikami fizycznymi ani z kadrą kierowniczą dzięki którym mogą się chwalić tym właśnie wynikiem w tabelce.Są kierownicy oddziałów którzy po załatwieniu dużego kontraktu przez Pana Bińkowskiego wręcz płaczą na forum publicznym że nie dadzą rady i nie potrzebnie Pan Prezes im wygrał ten przetarg(przykład proszę bardzo budowa XIII bloku w BEŁCHATOWIE).Byle pretekst jest dla nich wystarczający do pozbawienia premii z i tak słabych zarobków , chociaż ostatnio pojawja się nowa tendencja i teraz już nawet pretekst nie jest im potrzebny.Co do stabilności pracy zapytajcie jak często w tej firmie jest wymiana kadry.A i jeszcze jedno w obiecanki typu jak się Pani Pan sprawdzi to....nie wierzcie ,ponieważ nigdy ich nie dotrzymują .Pracowałam tam na tyle długo ,że z czystym sumieniem mogę odradzić pracę w tej firmie.
zdjecie uzytkownika
nowy - 2014-01-16 20:24:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
I właśnie wczoraj wyleciał z pracy kierownik oddziału Bełchatów.
Przyjechał Pan Prezes i po rozmowie z(usunięte przez administratora) oświadczył że już nie pracuje w spółce Xervon
zdjecie uzytkownika
zainteresowany - 2014-01-24 09:11:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A co było przyczyną zwolnienia kierownika z Bełchatowa.Przecież to porządny i sumienny pracownik.
zdjecie uzytkownika
Gruby - 2014-01-30 10:09:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zainteresowany - 2014-01-24 09:11:35]:
Widocznie nie porządny i nie sumienny pracownik,jak z dnia na dzień wyleciał po wizycie Prezesa.
zdjecie uzytkownika
Była pracownica - 2014-02-13 20:47:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Brawo (usunięte przez administratora)W końcu męska decyzja którą należało podjąć kilka lat temu.
zdjecie uzytkownika
lolo - 2014-03-03 13:01:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Omijać tą firmę szerokim łukiem nie płacą podatku za pracownika , także cieszą się baranki że mają duże wypłaty ale obudzą się przy rozliczaniu PIT-ów , jak będzie trzeba donieść do Urzędu Skarbowego kilka tysięcy złotych, gdyż ta firma nie odprowadza podatku za pracownika,i ma do tego Prawo.
zdjecie uzytkownika
jojo - 2014-03-04 10:13:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja pracuje w xervnie prawie rok nie zgadzam się z ta opinia jedni maja doplate w urzędzie skarbowym a drudzy zwrot i to nie znaczy ze xervon nie placi podatkow musza placic a to ze masz doplate to nie jest ich wina to jest dobra firma na pewno lepiej jest niż w plettacu tam to masakra
zdjecie uzytkownika
Ryszard - 2014-03-10 08:08:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Firma dobra traktuje monterów jak (usunięte przez administratora). Kto to widział by rusztowania na akord stawiać. Płacone od metra montażu. Elewacje można tak stawiać a nie rusztowania w obiektach przemysłowych,stoczniach, elektrowniach. Nie ma to odwzorowania jaką robotę wykonują monterzy a jaka jest płaca i ile godzin ma taki dzień pracy by zarobić godną dniówkę.
Dlatego większość dobrych monterów przeszło do Plettaca i Ramirentu bo pracują na godziny i wiadomo ile taka dniówka im wyjdzie a nie loteryjne raz 100zł za 10 godzin pracy a drugi dzień 20zł też za 10 godzin pracy bo rusztowanie było skomplikowane i trzeba się nakombinować by ominąć trasy kablowe i rury, ciągi technologiczne.
Czy w innych krajach też tak jest? Nie. Tam monter rusztowań jest doceniany i nie ma głodowych stawek i nie słyszałem o pracy na metry. Pracowałem w Belgii, Holandii, Szwecji i Niemczech jako monter i nigdzie tak nie było jak w Xervonie i u podległych mu podwykonawców.
zdjecie uzytkownika
ciekawy - 2014-03-11 15:28:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Ryszard - 2014-03-10 08:08:29]:
a jaka dniówka jest godna dla ciebie? praca na godziny ? a to ciekawe - za "leżenie" też chcesz stawkę godzinową ?
zdjecie uzytkownika
andrzej - 2014-03-30 17:58:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [ciekawy - 2014-03-11 15:28:04]:
Co siedzisz na dyrektorskim stołu zarabiasz dzięki pracownikom fizycznym i podwykonawcą 8-9 tysiaków na miesiąc i się wielce mądrzysz.(usunięte przez administratora) Ile to można ton dziennie w racach przerzucić. Nawet nie wiesz jaka to jest ciężka i niebezpieczna robota i a jaka płaca?. Bez nich byłbyś nikim.
zdjecie uzytkownika
ciekawy - 2014-04-01 22:11:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [andrzej - 2014-03-30 17:58:32]:
Andrzeju,czytaj ze zrozumieniem ! pracownik fizyczny nie zrobi projektu ,nie weżmie na siebie odpowiedzialności ,bo nie ma uprawnień projektowych . Ty musisz cięzko pracować rękoma a ktoś inny głową .Rynek wycenia czyja praca jest cenniejsza. a najlepiej trzeba było kopać w gałe - jak Lewandowski
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
26 osób obserwuje ten wątek
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Xervon Polska
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x