logo Legister Consulting Sp. z o.o.

Legister Consulting Sp. z o.o.

Poznań

Opinie o Legister Consulting Sp. z o.o.

Flor 2012-07-03 20:20
Takie bzdury wypisują ludzie, którzy chyba mają kłopoty z komunikacją międzyludzką. Pracowałem tam krótko z racji przeniesienia do innego miasta ale powiem szczerze, że atmosfera rewelacyjna, uczą samodzielności i dają szansę realizacji własnych pomysłów. Mimo mojego braku doświadczenia w tej dziedzinie, ludzie tam pracujący dokładnie dwie osoby poświęcały mi swój prywatny czas na wdrożenie. Bardzo fajna atmosfera, dobre zarobki jak dla mnie, uczciwi.
3
ola 2013-10-14 15:39
Byłam tam na stażu , całkiem dobre wynagrodzenie jak na starz do tego bardzo dobra atmosfera i fajni ludzie . Są jednak bardzo wymagający i płaca bardziej od sukcesu niż za siedzenie za biurkiem . Jak się obijasz to szybko wylecisz jak jesteś pracowity i kreatywny to masz szanse dostać spore wynagrodzenie.
3
nvm 2014-12-30 11:15
goraco nie polecam
8
? 2015-01-05 22:00
Rozumiem z powyższych pozytywnych wypowiedzi, że firma ta rozbudowała się i nie zajmuje już tylko dwóch pokoi i nie zatrudnia 3 osób w tym sekretarki? Jeśli tak to słowa uznania dla prezesa (usunięte przez administratora) potrafił stworzyć firmę konsultingową, która swym zakresem działalności obejmuje ciekawe zagadnie i rozwija się. Pozytywne zaskoczenie, gdyż mając kontakt z tą firmą kilka lat temu miałem wrażenie, (usunięte przez administratora) nawiązując od czasu do czasu współpracę z poważnymi specjalistami obsługuje zagadnienia, o których ma jedynie blade pojęcie a mimo to udaje mu się jakoś związać koniec z końcem na przyzwoitym poziomie dzięki pośrednictwu, którym się trudni.
3
DNM 2015-12-19 17:42
Nie napracowaliście się chłopcy nad tą autokreacją na forum. A może by tak jakaś lista referencyjna? W końcu prezes, którym obsadzacie spółki "restrukturyzowane" ma ich kilkanaście w życiorysie. Ciekaw jestem wyników tych restrukturyzacji. Chętnie zadzwonię do właścicieli "restrukturyzowanych" spółek i po uzyskaniu pozytywnych opinii o efektach współpracy z Wami , wchodzę jak w dym.
1
kmagik 2016-03-23 07:49
Witam, chciałam zapytać czy ktoś z Państwa w ostatnim czasie miał do czynienia z firmą Legister Consulding z Poznania. Ciekaw jestem opinii o współpracy?
1
makos 2016-04-28 14:03
Nie radzę. Moją klientkę "zrobili" na 20 000zł. Zasada działania firmy jest prosta. Wyszukują firmę z trudnościami finansowymi, następnie obiecują, że załatwią wszystko, tj. zrestrukturyzują firmę poprzez zakup nowej spółki z o.o. (cena zakupu kilkukrotnie przewyższa ceny rynkowe - zyski firmy za który klienci muszą zapłacić, zresztą za inne "usługi" też, typu wycena, itp - oczywiście dużo drożej niż na rynku). Sprawa natomiast z góry jest skazana na niepowodzenie, w zasadzie żadnej nowej spółce (bez wyników finansowych bank nie udzieli finansowania. Chyba, że jest dobre zabezpieczenie ale to zupełnie inna sytuacja. Zajmuję się finansami od 10 lat...
2
Zespół Legister 2016-05-05 11:34
Proszę Pana to co Pan pisze jest poważnym oskarżeniem, które godzi w dobre imię naszych doradców oraz naszych partnerów. (co może być dochodzone z wniosku przez odpowiednie organa) Domyślamy się w sprawie jakiego klienta Pan pisze, ale na publicznym forum nie będziemy ujawniać poufnych danych (dostępne u nas w kancelarii). To prawda nie zrobiliśmy tego tematu, ale tylko dlatego że oczekiwania klienta były zbyt wysokie, a kwota finansowania, którą oczekiwał możliwa była tylko w przypadku sfałszowania dokumentów i wyłudzenia kredytu do czego próbowali namawiać owi klienci, na co nasi Pracownicy oczywiście nie mogli przystać. Po wtóre nie ocenia się zdolności kredytowej nowej spółki (przy tej formule finansowania) tylko zdolność kupowanego przedsiębiorstwa przez tą spółkę, dlatego transakcja jest jak najbardziej możliwa. Nie możliwa staje się w przypadku kiedy firma i jej aktywa warte są mniej jak wnioskowana kwota kredytu.
3
Firma 2016-05-31 10:34
Drodzy uczestnicy dyskusji. Miałam tą przyjemność w nieprzyjemności skorzystać z usług owej spółki i dzięki nim mogę nadal prowadzić swoją firmę. Kameralne biuro, ale obsługa świetna, kawa pyszna a Pani w sekretariacie uśmiechnieta. Bywałem tam kilka razy w związku z moją sprawą i nie widziałem żeby którys z pracowników narzekał. Z Prezesem miałem styczność jako klient, a nie współpracownik, więc na temat atmosfery nie będę się rozpisywał, ale jak dla mnie zawsze miłe przyjęcie. Mogą Państwo miec różne opinie na temat tej firmy, nie wnikam jak potoczyły się Państwa losy z nimi, ale dla mnie zrobili dużo dobrego i zawdzięczam im dalsze funkcjonowanie na rynku.
5
Mrrr 2016-05-31 14:06
Fiku dlaczego uważasz, że jest to niezgodne z prawem? Przekształcenia są rzeczą normalną. Jak myślisz, gdyby było to nielegalne współpracowaliby z nimi inwestorzy, banki i utrzymaliby się na rynku przez prawie 10 lat? Ludzie.. Rozumiem, że wypowiadają się tutaj specjaliści w dziedzinie, albo osoby mające doświadczenie, bo jak nie to te wszytskie komentarze to pic na wode
1
ert 2016-06-16 20:43
@zainteresowana oczywiscie w granicy rozsądku to wszystko :)
2
xxx 2016-12-08 12:32
Pan Prezes Rafał T. jest naciągaczem, wyzyskiwaczem, swoją piekną gadką naciąga ludzi z problemami na niepotrzebne wydawanie kasy , której i tak im brakuje. Działa z zasadą tonący się brzytwy chwyta, a on jest tą brzytwą, na której można się pociąć, a nawet podciąć sobie żyły. Radzę nie współpracować z tym typem
3
Marek 2017-01-30 10:19
Usługi świadczone przez Kancelarię Legister można z całą stanowczością ocenić jako bardzo fachowe i profesjonalne.
Szybka reakcja i pełne zaangażowanie w naszą sprawę spowodowało, że w krótkim czasie przedstawiony program naprawczy dla naszego obiektu hotelowego zaczął odnosić efekty.
Zawarcie bardzo dogodnej ugody z Bankiem, oraz z innymi wierzycielami Pozwoliło opanować eskalację egzekucji.
Grupa profesjonalistów , wybitnych branżystów !
Mając na uwadze powyższe i wysoką skuteczność działań z pełną odpowiedzialnością rekomendujemy ich jako skutecznego i solidnego partnera.

2
Bogusław 2017-02-12 21:01
Generalnie oczekiwania miałem zdecydowanie wyższe. Jednakże jak to zostałem uświadomiony w trakcie prowadzonej restrukturyzacji proces ten nie jest łatwy i przyjemny, a od tego typu działań nie mogę oczekiwać iż wygramy każdą "bitwę". Właściwie to mimo iż dość sceptycznie podchodziłem do przedstawionej oferty przez kancelarię legister'a, to jak to powtarza prezes nie powinno się uczyć lekarzy jak leczyć pacjenta, tak doradców restrukturyzacyjnych nie uczy się fachu jak wyprowadzać firmę z kłopotów.
Najistotniejsze to to, iż obecnie mam nowe życie i mogę funkcjonować.
1
Ewelina 2017-03-05 10:29
Pracowałam w tej firmie prawie 2 lata.Od samego początku to co mnie urzekło to fantastyczna atmosfera w firmie. Młoda i kompetentna załoga to jej atut. Aczkolwiek to co wyróżnia tę firmę to swobodna atmosfera, bardzo zintegrowany team.Wyjściówki integracyjne sprawiały iż nowe osoby szybko integrowały się ze "starą" załogą.
Prezes ma swoje wymagania, ale wszystkiemu jak się tylko chce można sprostać.W sytuacjach trudnych zawsze pomocny. Wynagrodzenia całkiem przyzwoite. Ja nie narzekałam mając znaczące premie uzależnione od moich efektów.
Szkoda tylko że musiałem odejść, ale moje ambicje zawodowe związane są z inną branżą, gdyby nie to dalej byśmy współpracowali.
1
Weronika 2017-03-09 12:29
@Ewelina dzięki za komentarz! Dobrze, że są integracyjne wyjścia - to się zawsze ceni. Ciężko było dostać premie?
Michał 2017-04-14 06:30
Jak dla mnie w tym team’ie atmosfera jest wyjątkowo przyjazna. Osobiście nie znam nikogo kto by na nich narzekał. Nie czuje się hierarchii w postaci podwładny/przełożony. Do pracy przychodzi się z ochotą, mimo, że bywa iż jest jej bardzo dużo. Można poznać naprawdę wspaniałych ludzi, z dużym bagażem różnorodnych doświadczeń.

Być może zarobki nie są tak wysokie jak w innych firmach doradczych podobnej wielkości, ale ja nie narzekam, a współpracujemy ze sobą od lat.
1
Zostaw swoją opinię o Legister Consulting Sp. z o.o. - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Legister Consulting Sp. z o.o.