Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o eu-people

Pracowałeś w firmie eu-people i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Daniel - 2013-12-18 15:18:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie ma lepszej agencji pracy. Zarobki ok, mieszkania też ok, choć to jest zależne od lokatorów na danym mieszkaniu. Kiedyś była praca w soup&co..... Super czasy....
zdjecie uzytkownika
L - 2013-12-27 10:53:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Agencja pozostawia sporo do życzenia:
- koordynatorzy uważają się za jakiś bogów, szczególnie (usunięte przez administratora). Nic nie można mu powiedzieć, zwrócić uwagę bo zaraz się "hrabia" unosi
- ciężko cokolwiek z nimi wywalczyć, trzeba prosić po 2-3 tygodnie
- jeżeli ktoś jeździ służbowym samochodem to musi się liczyć z tym, że będą próbowali mu wciskać mandaty, które nie są tej osoby (trzeba się napocić żeby wywalczyć swoje)
- w mieszkaniach grzyb!
- z godzinami bywa różnie, raz jest 40h raz 10, więc nic nie można sobie zaplanować
- wypłaty są zawsze na czas
- informacje na temat pracy otrzymuję się o godzinie 22-23, gdzie trzeba wstać np. o godzinie 4/5 następnego dnia
- sama praca nie jest najgorsza, z wyjątkiem TRANSFORMACJI, gdzie polaczki, którzy dorwali się na wyższe stanowiska uważają się za wielkich Panów tego działu. Spróbujesz walczyć o swoje będą Cię gnoić i robić wszystko by pracowało Ci się jak najgorzej. Zakaz rozmawiania ze sobą i pracy par na tej samej lince, bo ktoś wymyślił taką chorą zasadę, a sam liniowy chodzi do swojej "księżniczki" i ją zagaduje.
- pozostałe działy są w porządku, jeżeli ktoś ma jechać na transformację to nie polecam
Dużo bardziej polecam biuro TEMPO TEAM, chociażby ze względu na tygodniowy planning.
zdjecie uzytkownika
Paweł Golis - 2013-12-30 16:22:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no no no,witam ponownie.udało się rozwiązać polubownie temat wynagrodzenia za moją niezdolność do pracy,niemniej jednak żal pozostaje w stosunku do takiego pracodawcy,który nie dotrzymuje swoich obowiązków i tylko od pracowników potrafi wymagać.szkoda,dobre zarobki,pełna wypłacalność to najważniejsze cechy dobrego pracodawcy :)
pozdrawiam.
(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
tempoteamowiec - 2013-12-30 16:30:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [L - 2013-12-27 10:53:49]:
Tempo-Team tygodniowy planning ??!! Czlowieku ogarnij sie ! Tam plan jest tak samo codzienny jak w innych agencjach. Tylko w innych masz wglad w dany dzien bo tylko tyle Ci udostapia a w TT mozesz sie date zmienic, ale co z tego jak to sie codziennie zmienia na inne
zdjecie uzytkownika
pracownik tempo-team - 2013-12-31 10:26:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [tempoteamowiec - 2013-12-30 16:30:02]:
to Ty prawdopodobnie pracujesz przez polski tempo-team,bo prawdziwy Holenderski Tempo-Team nie ma czegos takiego jak dzienny planing,minimum tydzień do przodu masz plan
zdjecie uzytkownika
Justyna - 2014-02-14 11:59:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam.
Mimo szeregow wypowiedzi dolacze sie rowniez, ale tylko i wylacznie przedstawie fakty :
Domki w Maasbree :
- przede wszystkim na domki 4 osobowe kwateruja 5 osob , a w recepcji maja informacje o zakwaterowaniu tylko 3 osob i takiej oplacie za wynajecie czyli dla 3 osob,
- w razie jakichkolwiek komplikacji, awarii gazu, pradu, ogrzewania, transportu itp., wszystko mozna zglosic koordynatorowi ( w godzinach jego pracy ) , ktory wysle odpowiedniego e-maila do osob odpowiedzialnych za opieke nad pracownikami, ktorzy w odpowiednim czasie sie skontaktuja w celu wyjasnienia niedogodnosci,
- podlaczenie jest na zasadzie modemu i kodu do laptopa, jak miejsce na pralnie i ewentualnych spotkan tzw. Palmiarnia,
Praca w Venray:
Praca w centrum logistycznym polegajaca na zaladunku, rozladunku, przepakowywaniu i ponownym pakowaniu produktow elektronicznych.
W ramach zabezpieczen zostal wprowadzony bardzo wyrazny system zabezpieczen tj.
- zakaz wnoszenia plecakow, toreb, telefonow i ogolnie jakichkolwiek sprzetow elektronicznych,
- podczas kontroli nalezalo wyjac/sciagnac wszystkie metalowe przedmioty z kieszen, rowniez pasek, klucze, buty z metalowym noskiem itp.,
- jedzenie nalezalo przenosic w plastikowym przezroczystym pojemniku ( tak aby bylo widoczne ) , artykulow spozywczym nie mozna ponownie zabrac ze soba ( nalezy zjesc lub wyrzucic )
- praca glownie przy pakowaniu/ przy tasmie , gdzie narzucane normy poprzez polskich slalych parcownikow przekraczaly 20% - 40% standardu w celu tzw. bonusu pracowniczego dla polskich Leader Line,
- dlugosc pracy zalezny od ilosci zamowien, czyli standardowo 5-7 godzin dziennie po 2-3-4 dni w tygodniu w zaleznosci od tygodnia , a glownie pozostawanie na tzw. rezerwie, czyli oczekiwanie na telefon/informacje na temat pracy,
Oplaty :
- standardowo za domek w przedziale 75-83 euro tygodniowo,
- ubezpieczenie okolo 23 euro tygodniowo,
- oplata za dojazd do pracy ( bus 9 osobowy lub 5-osobowe auto ) okolo 8 euro tygodniowo,
Rozpoczela sie ponownie rekrutacja do centrum logistycznego, a ludzie pracuja do 5 godzin dziennie po 2-3 dni w tygodniu...
Zawsze mozna skontaktowac sie z osobami kompetentnymi w celach informacyjnych...
Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
Paweł - 2014-02-15 12:02:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Justyna - 2014-02-14 11:59:03]:
tak Justyna prawde pisze,znów rozpoczeła się rekrutacja do EU PEOPLE,a Ci którzy już tam są siedzą w domu,bo dla Nich niema pracy,więc niech się każdy dobrze zastanowi,zanim się do tych przekrętów zgłosi o prace,no chyba że ktoś lubi za darmo siedzieć w domu,i być jak dziwka na telefon,to już wtedy jego wolna wola.
zdjecie uzytkownika
Piotr - 2014-02-17 11:02:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pani z Eu-People która zabrała głos w sprawie ubezpieczednie ,opowiada bzdury pracowałem za pośrednictwem agencji pół roku .Od 3 tygodni jestem w domu i od 3 tygodni proszę się o przesłanie polisy ubezpieczeniowej oraz świadectwa pracy ,ponieważ bez niego nie mogę zarejestrować się z urzędzie pracy i wiecie co? Długo agencja nie odpisywała na maile w biurze w Opolu obiecali że skontaktują sie z Hanem i nic,, polisy nie ma i nie było .Pracowałem do końcas stycznia tego roku dyskietka ubezpieczeniowa straciła ważnosc 31.12.2013 i do dzis nie otrzymalem nowej a pienieadze na ubezpieczenie potrącali .Ale już zgłosiłem sprawę do Inspekcji pracy w Holandii niech robią z nimi pożądek NIE POLECAM
zdjecie uzytkownika
TEmpoteamowiec - 2014-02-27 08:56:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [pracownik tempo-team - 2013-12-31 10:26:32]:
To rozumiem jest jakis podzial na polski i holnderski tempo-team ? Hahaha wiekszej bzdury w zyciu nie slyszalem :) rozmawiamy tu o konkretnej firmie "ceva" a nie o calym tempo-team. Wiec jeszcze raz plan jest robiony codziennie zarowno przez eu-people jak i tempo team. Jesli chodzi o wiarygodnosc tych opini to jesli ktos juz chce podjac prace przez eu-people to niech chwile pomysli ze ta firma ma u siebie az 3 agencje pracy wiec przestancie tu pisac o jakis niestworzonych przekretach. Domek nie pasuje ? A ktos Cie tam uwiezil ze nie mozesz sobie najac innego ? Tak naprawde to jedyne na co mozesz ponarzekac to niewystarczajaca ilosc godzin ALE to chyba normalne w tym okresie, prawda ? Jesli nie to najlepiej wroc do polski bo przeciez tam praca jest caaaly rok :)
zdjecie uzytkownika
Sylwester - 2014-03-02 10:40:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [TEmpoteamowiec - 2014-02-27 08:56:07]:
Dokładnie !
Pracy jest na tyle na ile jest potrzeba na produkty i automatycznie na daną ilość ludzi. Ja pracuje po 4-6 dni w tygodniu_ trzeba wiedziec kogo prosic !
Co mnie obchodzą inni_ dbaj o siebie !
A opłaty są standardowe 22,50 euro tygodniowo za ubezpieczenie i 75 euro tygodniowo za domek, a za dojazdy do pracy nie mam rzadnych opłat , bo jestem kierowcą . No, więc należy się starać , a nie non stop narzekać , a jak nie pasi , to zawsze ludzie mogą wrucić do Polski !
Narazie
zdjecie uzytkownika
Agnieszka - 2014-03-04 10:29:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Proces dzialania agencji posrednictwa pracy jest zbyt zlozony aby tlumaczyc to takim prostakom jak Ty. Najpierw naucz sie zyc w spoleczenstwie a potem wymagaj... 40h w tygodniu... Pojechales... Szkole w ogole jakas skonczyles ? Glupie pytanie, jakbys skonczyl to tego postu bys nie zamiescil. No ale niestety bledy w rekrutacji tez sie zdarzaja i potem wlasnie mamy taki efekt. :) btw. Polecam EU-People bardzo rzetelna agencja,.
zdjecie uzytkownika
Postronna - 2014-03-11 18:07:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam.
Chciałabym się wypowiedzieć na temat całej zaistniałej sytuacji,
ale pominę większość szczegółów i skoncentruję się konkretnych informacjach z jakimi miałam do słyszenia, a mianowicie :
Prezesem Agencji Pośrednictwa pracy Eu People jest również założyciel Agencji Eu-FleXXforce w której pracują moi przyjaciele , którzy mieli nadzieję zarobić i odłożyć pieniądze na zakup mieszkania i założenie swojej działalności gospodarczej.
I choć mentalność polaków może sugerować na częste narzekanie , to jednak zaistniałe fakty świadczą o braku kompetencji ze strony właściciela agencji i ich pracowników , ale przejdę do informacji jakimi chciałabym się podzielić.
Ogólnie wszyscy pracownicy zostali skierowani poprzez biuro pośrednictwa pracy z Opola do pracy w Centrum logistycznym w Zwaagdijk w Holandii.
Praca polegała na zbieraniu zamówień przeróżnych produktów na wózkach akumulatorowych wraz ze systemem słuchawkowym.
Pracownicy zakwaterowani byli kilkanaście kilometrów od miejsca pracy.
Standard Boungalowparku był wysoki, a jednak !
- podczas zwiększonych opadów deszcz przedostawał się poprzez nieszczelne drzwi i wlewał się do środka pomieszczeń,
- na całą grupę pracowników zostały dostarczone tylko 2 pralki w czym jedna nie była już sprawna,
- ale dyskryminacyjnym okazał się fakt , że wszystkie auta posiadające polskie tablice rejestracyjne należało parkować na samym końcu Boungalowparku ponieważ cytuję przytoczone mi słowa holendrów : " posiadamy tutaj miejsca na budowę nowych domków i nie życzymy sobie polaków ponieważ wy i wasze auta mogą zniechęcać zainteresowanych do zakupów działek budowlanych jak również wybudowanych już dotychczas domków " !
Po okresie tzw. szkolenia w centrum logistycznych z Zwaagdijk mieli zostać przeniesieni na nowy ośrodek Boungalowpark , aby jednocześnie rozpocząć pracę w innym centrum logistycznym w okolicach Echt ( dokładnie nie pamiętam ).
Jednakże w trakcie wyjazdu zostali poinformowani o zmianie miejsca docelowego przyjazdu i tym samym znaleźli się na Boungalowparku w Maasbree.
- zakwaterowanie w domkach 4-osobowych mieszkający po 5 osób,
- łóżka dla par piętrowe bez możliwość rozłożenia ( brak odpowiedniej ilości metrów ), itd.,itp.,
Dojazd do pracy jest zagwarantowany przez pracodawcę busami firmowymi.
Niestety rozwijające się centrum logistyczne od 4-rech tygodni nie jest w stanie zagwarantować przyzwoitej ilości godzin.
Pracownicy mają przepracowane w czasie tygodnia zaledwie 12-16 godzin , a wypłaty wahają się w przedziale 80-120 euro tygodniowo , a ponadto są liczne opóźnienia w wypłatach liczne korekty i brak wypłaconych pieniędzy za dni przepracowane !, i szczerze wam powiem , że żal mi jest wszystkich pracowników i moich przyjaciół , bo być może Fiat nie pali dużo paliwa, ale ludzie nie mają za co wrócić do Polski !
Pozdrawiam Serdecznie.
zdjecie uzytkownika
nick - 2014-03-25 15:41:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
mam oferte wyjazdu do magazynu action na boczny wozek byl tam ktos dajcie znac
zdjecie uzytkownika
chetny - 2014-04-03 15:33:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
a co powiecie na prace w Action? Warto? Rozladunek, Zaladunek towarow, chodzi mi glownie o to czy sa godziny pracy?
zdjecie uzytkownika
Michaś - 2014-04-10 17:53:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ja na szczęście opuściłem ostatnio CEVE bo miałem dość tłustej i wstrętnej lochy,która wszystkich obgaduje i nic nie robi pewnie kto tam pracował to wie o kogo chodzi.gr
zdjecie uzytkownika
pisarz - 2014-04-21 14:16:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
na szczescie chwilowo tej tlustej brzydkiej niemilej esesmanki niema, co lubi sie smiac z chorych i niepelnosprawnych ludzi!!!tak to prawda bylem tego swiadkiem i dostalem malego szoku...!teraz wyciaga szparagi nosem w germani ale nie cieszcie sie dlugo prawdopodobnie big mama wraca za 2miesiace bedzie goraco hehe strzeszcie sie mili pracownicy kochanej ceva logistics. czesto prowokuje klutnie jak sie jej nie podobasz zebys sie znalazl szybko na ulicy bez pracy, w takiej sytuacju nie dyskutowac i nie probuj sam sie wytlumaczyc tylko odrazu do tem lidera holendra nie polaka pozdr i powodzenia
zdjecie uzytkownika
Jarek - 2014-05-27 18:14:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Coś mi sie wydaje po tych opiniach o eu-people, że nie macie tam zbyt dobrej atmosfery, nie ładnie tak obgadywać pracowników, tyle powiem.
zdjecie uzytkownika
Sandra - 2014-06-25 22:10:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pewnie atmosfera kiepska jak co drugi patrzy tylko jakby tu kogos słabszego upokorzyć. Na szczęście w mojej nowej pracy nie ma tylu nieprzyjaciół.
zdjecie uzytkownika
Jarek - 2014-06-30 21:54:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czyli jednak atmosfera w eu-people nie jest najlepsza... Chociaz odpowiednio płaci firma za te meki, czy nie ma co liczyc na porządne wynagrodzenie?
zdjecie uzytkownika
x - 2014-07-08 15:04:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wszystko fajnie ale jeśli chodzi o godziny pracy w action Echt ludzie zaczynają się denerwować. 20 h tygodniowo o to godziny pracy jak narazie. Ludzie zaczynają się zwalniać, niedługo odbędzie się to masowo jeśli nic z tym nie zrobią. Pozdrawiam serdecznie.
zdjecie uzytkownika
Krysia - 2014-07-18 21:52:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam ja również otrzymałam propozycje pracy do ACTION. Ponoć godzin ma byc bardzo dużo dlatego jest zapotrzebowanie na duza ilość osób.Proszę o będących już tam o radę czy warto jechac i ile godzin jest w tygodniu czy sytuacja jaka opisał pan o nicku X jest nadal?
zdjecie uzytkownika
eddy - 2014-07-19 17:23:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Eu people to agencja pośrednictwa pracy w branży logistycznej i produkcyjnej. Poszukują do pracy głównie w Holandii z tego co zauważyłem. Dziwi mnie, że piszecie o problemach z godzinami w firmach. Naczytałem sie w Internecie, że to rzetelna agencja, a tu takie kwiatki. Czesto sa takie sytuacje, czy to raczej jednorazowa sytuacja?
zdjecie uzytkownika
patriot - 2014-07-24 14:49:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam
Dostałem ofertę pracy w Ceva Venray i mam do Was pytanie, jak wygląda to godzinowo , czy jest praca czy jednak będę skazany na siedzenie w domku i oczekiwanie na pracę? Dodam, że mam tam dysponować prywatnym samochodem i nie wiem czy watro podejmować tę pracę?
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Ula - 2014-07-30 10:26:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Jarek - 2014-05-27 18:14:46]:
Pracuję obecnie w Ceva Venray po raz drugi i nie powiem wiele się zmieniło. Eupeople ma nowych koordynatorow, sa powazni i mozna sie z nimi dogadać kulturalnie. Wypłaty są co tydzień i jak coś się nie zgadza to wyrównanie jest już przy następnej wypłacie. Na godziny agencja nie ma wpływu, jak to w logistyce ale zaczyna się ruch i wszędzie o tym słychać. Ubezpieczeni są wszyscy bo jak mówią agencja nie może sobie pozwolić na ryzyko, a w Holandii każdy musi być ubezpieczony, takie prawo. Wszyscy otrzymują plan na drugi dzień wieczorem ale i to zależy od Cevy a nie od pracowników agencji, również TempoTeamu. A jeżeli lubisz pracę w logistyce to polecam!
zdjecie uzytkownika
Eindhoven 1e - 2014-08-18 11:49:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam

Nie warto się wybierać do pracy w Venray nonstop ktoś ma rezerwe komplet godzin jest przeznaczony tylko dla stalych pracownikow reszta jest rzucana tylko na pare dni aby oplacic domek. Kategorycznie odradzam dzis poniedzialek a na bloku rezerwe ma z 10 osoó
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie eu-people
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x
Konkurs fryzjerski