brak logo

AZF Contractors

Bogumiłów

Opinie o AZF Contractors

rom 2014-04-02 11:29:25
Wydaje mi się, że AZF Contractors chyba juz nie działaja w Polsce, znalazłem coś o Oslo, może niech jakis pracownik to jeszcze potwierdzi.
genko 2014-04-11 18:47:54
wiem, że na pewno działali w Bogumiłowie, ale obecnie rzeczywiście chyba tylko zagranica. Ja widziałem oferty z irlandii
lolo 2014-08-06 13:23:30
kiepska firma pracowałem więc nie polecam
3
Palec Bozy 2014-09-08 11:48:39
Firma jak firma ale niema ubezpieczenia nie ma zameldowaniai wogule nic nie wiadomo,to natyle wiadomosci.
pytający 2014-09-30 20:47:53
Siemka. Czy ktoś z was pracuje obecnie dla tej firmy na budowie spalarni w Kopenhadze. Podobno weszli na robote po wrobisie wrocławskim i jakiejs firmie podpierdółce Kobneks z częstochowy . Jak płacą, po ile godzin się pracuje, czy są jakieś zjazdy do domu, jakie zakwaterowanie. Z góry dzięki za odpowiedzi.
Memory 2014-10-01 14:16:42
Najciekawsze to jest to gdzie płacą podatki...tego nikt nie wie, albo czy w ogóle płacą podatki...jak taka firma jak NCC pozwala na takie procedery gdy ktoś jest podwykonawca.
Palec Bozy 2014-10-06 17:09:57
AZF nie placi podatkow nie wiadomo czy wogole cos placi wiadomo tylko tyle ze dostajemy grosze za nasza robote (wyplate).Ubran roboczych nie ma musisz miec wlasne warunki mieszkaniowe sa tragiczne jak na kraj cywilizowany Dani to jest skandal.Nie ma urlopu ani chorobowego pREZESI klamia jak najeci co innego mowia a co inneg robia.Unikajcie AZF ,pozdrowienia
1
asdf 2014-12-11 15:26:39
Dlaczego ta firma nie ma swojej strony internetowej? A przynajmniej ja nie moge znaleźć.... gdzie moge zasiegnac wiekszych informacji co do tej firmy i pracy u nich? moze moglbym liczyc na wiecej komentarzy od bylych lub obecnych pracownikow tej firmy?? jak firma ma sie na dzien dzisiejszy?? warto starac sie o posade?
soryy 2015-02-12 02:32:03
jeśli chcesz się dowiedzieć jak miewa się ta firma to spójrz na poprzednie komentarze, a na pewno będziesz w stanie wyrobić sobie jakieś zdanie... niestety , ale z tego co widać to ludzie nie są z nich specjalnie zadowoleni, taże na Twoim dwa razy bym się zastanowił zanim bym się tutaj pakował do azf contractors
Wigry 2015-02-27 06:02:52
Sytuacja oczywiście w firmie może zmieniać się na bieżąco, chociaż tak jak soryy napisał ludzie nie są zadowoleni. Generalnie dla osoby, która nie podjęła u nich pracy nie ma żadnej innej możliwości ewentualnego monitorowania czy domniemania gdzie może leżeć problem w zatrudnieniu niż to forum. Chyba, że ktoś zna jakieś inne źródła.
maruda 2015-03-12 13:53:46
Ja pracuję w tej firmie od maja zeszłego roku i nie mam co do niej żadnych zastrzeżeń:)
qwerty 2015-03-15 15:40:54
Jeżeli nie jesteś jednym z prezesów lub kierowników to chyba się na budowie nie spotkaliśmy. Wszyscy których znam mają większe lub mniejsze zastrzeżenia.
Każdy na coś narzeka. Na mieszkanie, jedzenie, kurs przeliczenia wypłaty i tak dalej.
Ale teraz to chyba już bez znaczenia bo nie widać następnego kontraktu.
1
qwerty 2015-09-06 20:02:57
Kontrakt się skończył. Nowego nie ma. Ludzie rozjechali się po europie.
Nie wiem czy ta firma jeszcze istnieje, być może był to tylko jednorazowy strzał, kontrakt życia dla prezesów (mówię o budowie w Kopenhadze).
qwerty 2015-09-07 13:18:14
Ja już nie mam kontaktu z tą firmą. Nie wiem czy działają w Oslo i czy zatrudniają tam Polaków. Jak kontrakt w Kopenhadze dobiegał końca, prezesi obiecali wszystkim pracę. Miały ruszać nowe kontrakty w Danii i Norwegii. Z tego co wiem to nikomu nie przedłużyli i żadnego kontraktu nie mają (co prawda nie byłem do końca więc mogę się mylić).
Co do firmy, to mam mieszane uczucia. Ludzie spoko, praca jak praca - sama się nie zrobi. Ale stosunek do pracownika kiepski. Zero pomocy przy rejestracji w urzędach, oszczędności na odzieży, zero chorobowego. Warunki socjalne nędzne.
qwerty 2016-04-09 16:43:36
Jest opieka polskiego koordynatora - to znaczy,że ta firma nadal działa?
Przyznam szczerze, że jestem zaskoczony.
qwerty 2016-05-16 14:07:04
Kogo potrzebują do Norwegii Danii? Gdzie mają siedzibę w Polsce?
Gdy pracowałem w Danii to chyba nie mieli siedziby w Polsce. Przynajmniej ja nic o niej nie wiedziałem.
qwerty 2016-07-04 16:17:02
Napiszcie jak tam sytuacja obecnie w Kopenhadze. Słyszałem, że mają kontrakt i działają na nowo.
Kto jest z kadry obecnie?
qwerty 2016-07-30 07:55:38
Ponawiam pytanie. Jak sytuacja w Kopenhadze? Jak praca, zarobki, warunki. Kto jest z kadry?
Pochwalcie się opinią jakie warunki w firmie tym razem.
Łukasz 2016-08-21 11:49:07
kolega tam pracuje od 6 lipca to dostał wypłatę bez problemu. miał ponad 170 godz a na konto ponad 9 tys. dostał
Łukasz 2016-08-21 11:54:04
pojechał jako cieśla ale wzięli go na zbrojenie. no w złotówkach dostał i netto.
Łukasz 2016-08-21 11:57:51
my czekamy na ich telefon bo mamy też jechać na 3 linie metra do Kopenhagi.
Kolega nam doradza że jest wszystko ok, ale chciałbym się jeszcze od kogoś innego upewnić od tych co tam pracują
riger 2016-09-02 20:11:02
witam
Jestem aktualnie w tej firmie zatrudniony i powiem tak.
Takiego bałaganu to jeszcze nie widziałem ,całkowity brak organizacji pracy ( przynajmniej na budowie na której jestem)
Kwatera ogónie ok tylko że codziennie dojazd na i z budowy to około trzech godzin kierowca nie ma płacone za kierowanie a na dodatek musi się prosić o pieniądze na paliwo .
Urlopy to nie po ośmiu tygodniach a po 10 albo i więcej.
1
riger 2016-09-03 22:37:25
rekrutacja trwa 24h bo w kazdym tygodniu zwalniaja sie pracownicy
i będą się zwalniać bo po za wypłatą (tylko zmiana na rano ) reszta to dno
Nie wierzysz przyjedź a przekonasz się sam
Łukasz 2016-09-05 21:10:37
riger

masz rację co do tych warunków, kolega po 2 miesiącach pracy nam dużo więcej powiedział jaki tam kocioł, wypadki w pracy, ludzie zjeżdzają bo nie wytrzymują tam tempa pracy, możesz coś więcej napisać co tam panuje ??? długo już pracujesz ??
1
Łukasz 2016-09-05 22:24:55
o to chodzi że nie dbają o zdrowie, coś się stanie to do Polski wysyłają aby nie mieć problemów a Ciebie mają w dupie. No gonią do pracy nie przestrzegają BHP i z tego biorą się wypadki, sporo ludzi wraca nie wytrzymuję tępa i są ostre rotacje. Jedyny plus że płacą a reszta to dno
riger 2016-09-10 20:05:21
witam
pracuje krótko ale juz dużo widziałem wypadków powaznych w tym tygodniu nie było ale wczoraj zwolnili łudzi bo niby nie sprawdzili sie tak napisali w wypowiedzeniu a chłopaki przyjechali jako zbrojarze a przez cały miesiąc nawet cążków nie mieli w rękach
najlepsze jest to że wczoraj około 16 dostali wypowiedzenia dzisiaj rano miei opuścic kwatere
mimo wszystko ja chcę zostać do końca roku bo kasa za miesiąc pracy to około 10 tys zł
riger 2016-09-10 20:13:05
kolego
zmiażdzenie nogi (stopy) musicie przewieżć "konie" na paleciaku słowa kiera
złamanie żeber i przebite płuco
to są chyba powazne wypadki
pomoc wygłada tak
szpital i jak najszybciej to jest możliwe wypad do POLSKI bo już nie jesteś potrzebny a blokujesz miejsca dla innych
riger 2016-09-11 19:09:02
witam
wyrzucaja ale dzisiaj jeszcze lepszy numer kolega wrócił z urlopu rozpakował się i dostałtelefon że ma wracać do kraju bo jest zwolniony
CBŚ 2016-09-16 21:35:26
Hotel Slagerse najgorszy syf gdzie można trafić pasuje nasrać i poiezdzić rowerem ...
2
Gunner 2016-09-19 20:08:55
Hej Łukasz możesz mi podać numer do tej firmy??
Łukasz 2016-09-19 21:55:15
znam kilka osób co tam pracują i każdy co innego mówi, czyżby na każdym odcinku panowały inne warunki ??
mam nr ale podam na priv a nie na ogólnym forum
1
fghjuik 2016-09-20 21:18:38
nie maja
hardy 2016-10-08 19:49:15
czołem
opinia @riger trafna, organizacji zero, co budowa inne warunki pracy, wyplata i oplacenie noclegow dobre ale nie dla wszystkich, moi koledzy po wypadkach tez tak mysla? nie sadze...
jak o nich zadbano? kolega wspomnial... kurs wanem do szpitala (nie wzywac karetki bo to przeciesz protokol widnieje w papierach) ubezpieczenie? nie ma, tylko w sytuacji zagrozenia zycia... pochorujesz sie? nie mozesz isc do lekarza, nie jestes ubezpieczony (jak zaplacisz i nie malo to ok), nie pojawisz sie 3 dni w pracy to zgas swiatlo.
firma daje ciuchy robocze ktore potem nalezy oddac, daje kopie umowy oraz numer cpr (karta podatkowa). pracowalem na spalarni, tam wyrabiali zolte i niebieskie karty a teraz? ni ch***...
urlopy? uwazaj... bo mozesz nie miec gdzie wracac, po za tym powiedziano ze zjazdy (bzplatne oczywiscie) co 6 tygodni (na 1 tydzien) lub co 8 (na 2). i co? wnioski odrzucane, chcialem jechac na wszystkich swietych, bilety zabukowane nie ma.
jaka opieka koordynatora ktos wspomnial wczesniej?! tu niczego u swojego superwisiora nie zalatwisz, nie zgadzaja sie godziny na payslipie? nie znasz angielskiego to rzaden z tych w biurze nie pomoze radz se sam... prosba o informacje na temat zoltych kart? sami nic nie wiedza, wprowadzaja w blad lub nie chce im sie pomoc...
tylko kilku z ekipy co znaja angielski pomaga, michał jesli dobrze pamietam, z tego co mi chlopaki mowili kazdy kto go poprosil temu pomogl, zolta/niebieska karta, nemid, wizyta w urzedach, wszystko co pracodawca powinien zalatwic, malo tego dzieki niemu prawie wszyscy zaczeli sie rozgladac po jakis ksiegowych bo zorientowal sie ze nasze karty podatkowe ze Skata sa nei wiedziec czemu wazne tylko na 3 miesiace zamiast do konca roku. i co sie okazalo? prawie wszyscy placilismy za male podatki a jaki by nam zwrot Skat dopier***** to juz firma ma w dupie (nie mam do niego telefonu, moze kto inny zna)
podsumowujac: idzie fajnie i szybko zarobic ale niech nikt nie oczekuje ze zajmuja sie nami jak z jajkiem.
Zaucha 2016-10-09 18:59:08
W Danii u pana Grzegorza P. na seidzie MMK choćbyś pracował nie wiem jak dobrze to i tak szybko dostaniesz kopa do Polski. Szanuje on tylko obiboków i nadużywających alkoholu. Nie panuje nad niczym. To jego powinni w pierwszej kolejności wywalić z roboty. Nie sprawdza się na żadnej budowie. Jeszcze takiego złamasa nie widziałem mimo wielu lat pracy. Nie potrafi zarządzać kapitałem ludzkim. Mam nadzieję, że szybko się na nim poznają i potraktują go tak jak on innych traktował.
1
ooo 2016-10-09 19:10:26
a nie prowadza teraz zadnej rekrutacji na pracowników ogólnobudowlanych? tylko ,ze nie w Polsce a za granicą
Pikaczu 2016-10-26 19:09:03
Mogę w 100% potwierdzić wypowiedź @hardy@ Z podatkiem to uważam za celową zagrywkę żeby ludzie cieszyli się,że zarobili dużo a jak będzie trzeba do Skat-u oddać to kogo to w firmie będzie obchodzić przecież firmy już nie będzie! Jaka to firma bez zaplecza prezes walizka na kasę i kilka laptopów z marketu.Pracownicy to tylko żeby sztuka była i chip na bramce odbiła. Reszta jest nie ważna. Zero jakiejkolwiek pomocy w załatwieniu żółtej czy niebieskiej karty o innych rzeczach nie ma co wspominać. Jak sobie sam nie załatwisz to nic nie będziesz miał. Pani "menager" nie potrafi poprawnie przepisać danych z umów i na 10 osób 8 ma błąd w adresie lub w innych danych osobowych podawanych do Skat. Wracasz z urlopu i do końca nie wiesz na jakie mieszkanie bo nikt nie jest od tego żeby Ci powiedzieć, nikt się tym nie zajmuje! Były przypadki, że chłopaki spali w recepcji hotelu albo na stacji paliw w aucie! Ale gdzie rano do pracy się zgłosić to Ci powiedzą! Kierowcy nie dość, że jeżdżą po 100km. w jedną stronę wożąc ludzi za free to jeszcze proszą się żeby dostać pieniądze na paliwo do aut firmowych które mają z resztą wiele do życzenia (świecące kontrolki check to standard,kiepskie opony i masę innych). W pracy BHP jest na papierku do podpisania na szkoleniu i to tyle! Ciągły stres, wywieranie presji, poganianie, brak narzędzi, uszkodzone przewody to norma! Na urlopy (bezpłatne) to najlepiej jak byś nie jeździł wcale.W rozmowie przed rozpoczęciem pracy obiecują wiele a w trakcie zmieniają wszystko! Jeśli coś potrafisz to będziesz zapier... za grupę obiboków a na koniec dnia dostaniesz kopa w D... Szczerze jeśli ktoś nie potrzebuje dodatkowych wrażeń to niech omija tą firmę!
5
Zostaw swoją opinię o AZF Contractors - Bogumiłów
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie AZF Contractors