Senetic S.A.

Katowice

Opinie o Senetic S.A.

am 2013-04-22 14:10:24
W skrócie pracodawca solidny, uczciwy, rozwojowy.
It Sales 2013-05-23 15:57:55
Ja polecam tę firmę.
pracownik 2013-05-25 14:28:56
hehe śmieszne te opinie,pracuje w senetic 2 lata i szczerze mówiąc zastanawiam się czy mówimy o tej samej firmie. Atmosfera super,możliwość zarobienia fajnej kasy,mogę szczerze polecić
mikron 2013-06-04 01:01:49
Potwierdzam dobre zdanie o tej firmie. W każdej sprawie można się dogadać, fajna atmosfera i sama praca ciekawa ze względu na kontakt z klientami na całym świecie =)
1
miss 2013-06-04 01:10:33
Bardzo fajna atmosfera w pracy, ludzie sympatyczni i pomocni. Firma bardzo szybko się rozwija, stąd na pewno nie można narzekać na nudę, ale cały czas przyjmują nowych pracowników - ludzi ambitnych i na poziomie. Firma godna polecenia!
ricardo 2013-06-04 01:16:15
Co jest na plus, to na pewno firma szybko rośnie, zdobywa nowe rynki, jest elastyczna i jest wiele planów na przyszłość. Dobrze w takiej firmie pracować, a nie w takiej gdzie nie ma perspektyw. Na mały minus chyba zaliczę dosyć spore wymagania od kandydatów, jednak jeśli to się przeskoczy to później można się wiele nauczyć i doszkolić.
3
lpp 2013-06-04 22:41:30
Niezła wtopa. Szkoda się zwalniać, bo nie mam nic innego, a na lodzie nie zostanę, ale jak tylko pokaże się okazja - żegnam.
Mądry 2013-06-12 01:31:37
Co myślisz o Seneticu ?
mike 2013-07-23 22:30:44
miałem okazję uczestniczyć tylko w procesie rekreacyjnym w firmie senetic,ale pierwsze wrażenie na prawdę bardzo pozytywne, można było wyczuc miła i fajnąatmosfere,no szkoda trochę że się nie udało zobaczyć jak wygląda to wewnątrz, skoro tyle pozytywnych opinii.
opew 2013-11-15 15:39:25
Miałem okazję przez ponad rok pracować w firmie Senetic. Nie mogę mieć większych zastrzeżeń. Ze wszystkim dało się dogadać. Wymagania są wysokie, jednak to jest praca a nie przedszkole dlatego nie rozumiem żali niektórych osób tutaj. Ja ze swojej strony na pewno mogę polecić Senetic jako pracodawcę.
robert 2013-11-27 15:34:39
Firma bardzo stablina jak sadze, zastanawia mnie tylko dlaczego ludzie pisza, przepracowalem rok, przepracowalem 15 miesiecy itp. Skad taka duza rotacja?
2
Senetic Sp. z o.o. S.K.A 2014-02-27 09:12:17 [pracodawca]
Zachęcamy do zapoznania się z aktualnymi ofertami pracy na stronie kariera.senetic.pl - prezentujemy tam wszystkie aktualnie prowadzone rekrutacje. Wkrótce będziemy też na Inżynierskich Targarch Pracy i Przedsiębiorczości na Politechnice Śląskiej w Gliwicach. Zapraszamy!
2
Kruko 2014-03-27 09:51:07
Co prawda sam nie pracuję w Seneticu jednak mam znajomego, który kilka miesięcy temu został zatrudniony. Z tego co mi mówił firma bardzo szybko się rozwija (praktycznie cały czas dochodzi ktoś nowy). Atmosferę w firmie ocenił jako bardzo dobrą. Ogólnie polecał mi bardzo niestety to nie moja branża.
1
Wojtek 2014-04-11 10:28:17
Idealnie miejsce pracy dla osób młodych, ambitnych, chcących osiągnąć coś więcej. Z góry mogę powiedzieć, że nie jest to praca dla każdego. Pracowitość jest adekwatnie wynagradzana, a bogaty pakiet socjalny pozwala na przyjemną pracę. Jedynym mankamentem może być dojazd do siedziby, który z drugiej części Katowic może zająć nawet godzinę.
grox 2014-04-25 11:16:40
Pracuje w Seneticu od kilku miesięcy. Ludzie bardzo mili, otwarci. Zarobki i premie rosną proporcjonalnie do umiejętności i efektów. W ostatnim roku firma zorganizowała także 2 spotkania integracyjne, w tym jedno wyjazdowe w górach. Ogólnie polecam :)
1
anonym 2014-08-30 23:22:41
szczerze polecam. firma jest super, bardzo perspektywiczna, dynamicznie się rozwija. jest dużo pracy, ale zarobki tez są ok. Atmosfera super, ludzie na poziomie, z każdym można się dogadać.
holebas 2014-12-06 13:21:20
oczywiście że się zdarza i tutaj , ale niektórych rzeczy po prostu nie warto roztrząsać i tyle w temacie... Jeśli ktoś jest zainteresowany pracą tutaj i komentarze na forum przekonały go do Senetica to polecam aplikować. Obecnie szukają nowych ludzi na stanowsika chociażby dell product managera oraz it account managera
sahar 2014-12-20 18:30:23
właśnie widziałem co oferują dla IT acoount managera: Wysokie wynagrodzenie (podstawa + prowizja), stabilną pracę w zespole entuzjastycznych, młodych ludzi, udział w budowaniu i wzmacnianiu prężnie rozwijającej się firmy w branży IT, duży zakres samodzielności i odpowiedzialności, liczne szkolenia techniczne i handlowe, możliwość ciągłego rozwoju oraz długoterminowej współpracy. brzmi nieźle
1
konrado 2015-02-18 18:32:40
też właśnie nie wiem jak ludzie odbierają ich firmę, bo z jednej strony może być opinia o nich ogólna wśród przedsiębiorców i partnerów, a inna wśród wspópracowników, ale wydaje mi się, że własnie oni dobre warunki oferują ogólnie z tego co się orientuje konkretnie, bo znajomy mi troche opowiadał o nich, ze warto pracować.
Wilo 2015-03-05 00:46:23
Powiedzcie mi czy Senetic uważany jest rzeczywiście jako sprzedawca nr 1 oprogramowania Microsoft w Polsce? Przyznam szczerze, że w Katowicach nie jedna firma sprzedaje oprogramowania, ale nie mam dostępu do danych na podstawie których można wyciągnąć takie a nie inne wnioski. Jeżeli ktoś byłby w stanie przedstawić jakieś statystyki to będę zobowiązany.
PodkarpackiCar 2015-03-16 11:59:58
holebas jeśli są negatywne opinie w Google to śmiało wstaw tu linki do nich - wszyscy będzie poczytamy :) Rotacji nie ma praktycznie wcale - w ciągu ostatniego roku policzyłbym na palcach jednej ręki osoby, które - z różnych wzgledów - odeszły z pracy, a w tym czasie pojawiło się kilkadziesiąt nowych. (usunięte przez administratora)
3
Senetic S.A. 2015-03-19 09:34:32 [pracodawca]
Witam serdecznie,

odniosę się do powyższych komentarzy, aby rozwiać wszelkie wątpliwości wszystkich bardziej lub mniej zainteresowanych pracą w firmie Senetic S.A..

Stałe procesy rekrutacyjne w naszej firmie, to przede wszystkim wynik wzrostu i rozwoju Spółki, a nie przyczyna bądź następstwo rotacji, czy też nieodpowiedniego doboru pracowników. Na przestrzeni ostatnich lat, mogliśmy cieszyć się ciągłym wzrostem zatrudnienia. Gorąco zachęcam tutaj do zapoznania się z raportami Computerworld Top200.
Stale poszukujemy osób na nowe stanowiska, co napawa nas zadowoleniem, a nie powodem do zmartwień. Bardzo często poszukujemy również pracowników na stanowiska, które już są obsadzone w naszej firmie, jak np. PHP Developer i to może Was dziwić. W takich jednak przypadkach powiększamy skład naszych działów np. działu developerskiego ze względu na bardzo duże zapotrzebowanie na wytworzenie nowego oprogramowania i jego utrzymanie oraz rozbudowę.
Mogę też z całą odpowiedzialnością stwierdzić, iż nasza firma nie zanotowała nigdy przypadków odejść/zwolnień czy rotacji, o których wspominacie wyżej.

Jeśli ktoś ma jakiekolwiek pytania dotyczące zatrudnienia, pracy w firmie Senetic S.A. zapraszam do bezpośredniego kontaktu, chętnie wyjaśnię wszelkie wątpliwości i odpowiem na wszystkie pytania :)

Aneta Cymara
HR Specialist
2
Taki gość 2015-03-24 15:19:10
Ciekawe że nie wspominasz nic negatywnego...
1
anty 2015-04-08 15:18:52
Zastanów się, jaki miałbym cel pisać o firmie, o której nic bym nie wiedział co? Nie pracuje tam, nie pracowałem. To informacje z pierwszej ręki, od osoby, która tam pracuje.
Może jeszcze miałbym podać dane osób, które się zwolniły, a najlepiej osoby, która mi to mówiła? Nonsens.

Staram się tylko zwrócić uwagę na to, że działania Employer Branding nie polegają na usuwaniu nieprzychylnych komentarzy. Bądź jak to widać w Twoim przypadku podszywanie się pod super zadowolonego pracownika broniącego swojego Pracodawcę.

Nie pisałem, że Firma jest zła, tylko napisałem, żeby dwa razy się zastanowić.

Pozdrawiam
zak 2015-04-26 15:54:35
Odradzam tą firmę.
8
nowa 2015-05-19 16:58:30
A ja pracuje od niedawna i jestem bardzo zadowolona, atmosferą, ludźmi samą pracą. Nie spotkałam się również z negatywnymi opiniami wśród pracowników. Także osobiście mogę gorąco polecić prace w Senetic.
1
Nowy Pracownik 2015-05-20 09:18:49
Cześć, pracuję w Senetic od kilku tygodni i jestem bardzo zadowolona. Atmosfera jest świetna, młodzi, a jednocześnie mądrzy ludzie, ogarnięci, wypłata na czas (nie słyszałam by były z tym jakieś problemy), duża samodzielność w działaniu a jednocześnie wsparcie przełożonych. Na pewno nie jest to korporacyjna firma. Ja na razie polecam! Co będzie dalej - zobaczymy :)
2
True 2015-07-15 00:41:30
Pracuję w tej firmie ponad rok i serio zdążyłem sobie wyrobić opinię. Praca jak każda i wszędzie, ma plusy i minusy, które nigdy nie będą dla kazdego znaczyły to samo. Firma szuka stale nowych pracownikow, bo rozwija się bardzo szybko, firma dziala nie tylko w PL, ale też na rynkach międzynarodowych, co jakiś czas są otwierane nowe zagraniczne spółki. Poza tym ciągle pojawiają się nowe projekty do realizacji, nowe usługi wiec chyba logiczne, ze jest otwarta na zatrudnianie ludzi do zespołu. Jak ktoś ma wątpliwości, niech spyta, umówi się na rozmowę, a nie wierzy w te bzdury o jakiś rotacjach pisane tutaj przez anonimów. Ja tam złego słowa o firmie nie mogę powiedzieć.
Aga 2015-12-01 18:14:11
A sobie cenię pracę w Seneticu i polecam innym :)
1
doni 2015-12-01 19:01:24
porównując moje poprzednie miejsca pracy, jestem mega pozytywnie zaskoczony. Ludzie,atmosfera,warunki pracy, jak dla mnie wszystko zasługuje na duzy plus
1
serio? 2015-12-14 12:37:50
Co to za słaba szeptanka obecnych pracowników zachwalających swojego czcigodnego pracodawcę od 1.12.2015 do 8.12.2015??

Z pustego i Salomon nie naleje..
13
serio serio 2015-12-15 09:54:17
Jaka firma, taka szeptanka ;)
7
Aneta Cymara 2016-01-07 17:50:27
Witam serdecznie,
w nawiązaniu do Pana/Pani pytania chciałam zaznaczyć, iż zgodnie ze wskazaniami w naszych ogłoszeniach o pracę, pracownikom oferujemy nastepujace benefity :
karta Multisport, karta podarunkowych, prywatna opieka medyczna, lekcje języka angielskiego,
dodatkowo bogate zaplecze socjalne, nowoczesne narzedzia pracy no i najwazniejsze przyjażną atmosferę pracy:)
w razie dodatkowych pytań zapraszam serdecznie do bezpośredniego kontaktu:
pozdrawiam
Aneta Cymara
HR Business Partner Senetic
acymara@senetic.com
gość122 2016-04-30 20:39:25
Nie ma ŻADNEJ możliwości doszkalania z innego języka :)
Senetic S.A. 2016-05-04 10:13:52 [pracodawca]
Gość122, są możliwości - 2 razy w tygodniu u nas w biurze są prowadzone lekcje języka angielskiego dla grup o różnym stopniu zaawansowania :)
gość122 2016-05-08 18:46:15
Następnym razem przy udzielaniu odpowiedzi powinno się dokładnie przeczytać na co się odpowiada.Napisałem, że nie ma ŻADNEJ możliwości z doszkalania INNYCH języków, poza angielskim.
1
HUbert 2016-05-08 18:48:26
Swoją drogą, zastanawiające jest to ciągłe cykliczne pojawianie się tej oferty na stronie pracuj. O co chodzi z tym stanowiskiem? Dlaczego jest tak duża rotacja, że średnio co 4 msce można ponownie oglądać tą samą ofertę?
3
Wojtek85 2016-05-08 18:50:45
Cześć. Radzę zastanowić się nad aplikowaniem... Ostatnio chodzą plotki, że dział finansowy się mocno kruszy.. Czy to prawda czy tylko plotka?
3
Aneta 2016-05-09 11:16:02
Dla wszystkich zainteresowanych Dział Finansowy nie "kruszy" się:) a wrecz przeciwnie, planowany jest rozwój Działu dostosowany do biezacyh potrzeb naszej grupy
w razie dodatkowych pytan zapraszam do bezposredniego kontaktu
Aneta Cymara
biszkopt 2016-05-12 09:23:59
Pani Aneto,
skoro firma się rozwija, otwiera nowe Spółki za granicą, to kompetencje działu finansowego będą wzrastać. Czemu w takim razie oferujecie nie wysokie płace i nie chcecie zatrudniać ludzi doświadczonych.
czy taka jest polityka firmy?
Pozdrawiam serdecznie
Biszkopt
4
Wojtek85 2016-05-18 21:10:55
Czyli nieprawdą jest informacja że od początku roku zwolniło się 5 osób z tego działu?
Aneta 2016-05-19 13:57:03
Jak najbardziej poszukujemy również ludzi doświadczonych :) Dla każdego stanowiska kompetencje i profile osób są ustalane wspólnie z kierownikami działów zgodnie z zapotrzebowaniem spółki. Zatrudniamy zarówno osoby bardzo doświadczone w danej dziedzinie, z długim stażem pracy jak i dajemy szanse osobom, które np. odbyły staże i chcą kontynuować współpracę z nasza firmą. Wszystko uzależnione jest od zakresu zadań na danym stanowisku i aktualnego zapotrzebowania.
Aneta 2016-05-19 13:58:21
Zgadza się, kilka osób z działu finansowo – księgowego zakończyło z nami współpracę, jest to jednak naturalna sytuacja w firmach zatrudniających wiele osób i stale powiększających zasoby. Zatrudniliśmy już nowe osoby w zespole i poszukujemy kolejnych, nie tylko do działu finansowo-księgowego, lecz także do pozostałych, zarówno w Polsce jak i zagranicą. Zatrudnienie stale wzrasta, w całej grupie mamy już ok. 150 osób, a firma odnotowuje ciągłe wzrosty, o czym będzie można się ponownie przekonać w raporcie Computerworld TOP200, który ukaże się za niedługo.
2
wojciech85 2016-05-26 12:25:54
Normalną sytuacją to może być w dziale liczącym 30-40-50 osób, a nie w dziale liczącym osób 10. Jeżeli połowa osób z 10-cio osobowego działu odchodzi, to to jest normalna sytuacja? Nie wydaje nam się.. Jak w przypadku tego ogłoszenia na spec. ds płatności? dlaczego pojawia się wakat na to stanowisko średnio co 4 msce? co jest z nim nie tak?
4
mum 2016-06-02 00:09:11
Znam. Pracuje. Polecam. Jest to świetne miejsce na rozwijanie swoich umiejętności : )
1
DobraRada 2016-06-07 22:48:46
Firma się kruszy. Ostatnio wszyscy doświadczeni i kumaci stąd uciekają. I to nie bez powodu.
11
Marek Jurek 2016-06-08 21:44:59
Czytam, czytam i uważam, że kilka opini jest bardzo krzywdzących tak dla pracodawcy jak i dla potencjalnych kandydatów, którzy czytając je mogą dojść do wniosku, że nie jest to miejsce do którego warto aplikować... i stracą. Mnie osobiście praca w Senetic daje poczucie zawodowego bezpieczeństwa, codzienne wyzwania sprawiają że w pracy się nie nudzi :) pracodawca daję nam duża swobodne w działaniu ale zakładam przez to że nam ufa i szanuje swoich pracowników. Osobiście czuje, że praca w Senetic to jak przynależenie do dużego rodzinnego biznesu, gdzie w inresie każdego z pracowników jest przez swoje starania, uczciwą i rzetelną pracę dokłada się do wspólnego sukcesu - mam nadzieje, że każdego :)
4
Em27 2016-09-24 13:44:16
Wiecie może czy oferta do księgowości jest wciąż aktualna?
Mnik 2016-09-24 16:37:46
Z tego co wiem Młodszy specjalista ds. sprzedaży rozwiązań Microsoft ma tutaj dośc dobre warunki pracy i pensje
zadowolony 2016-11-17 22:48:42
Czytając powyższe opinie chętnie się wypowiem. Pracowałem w firmie prawie 5 lat na różnych stanowiskach w dziale handlowym, od czasu kiedy było tu jeszcze kilkanaście osób. Ciężko mi sobie wyobrazić lepszą firmę w której można się nauczyć biznesu. A wierzcie mi - na tym Senetic zna się lepiej niż jakakolwiek inna firma w tym regionie. Firma ma tysiące (!) pomysłów, w których można uczestniczyć, rozwijać się, albo choćby je obserwować. Pensja na czas, świetni ludzie, elastyczne godziny pracy, dobry sprzęt. Firma ma minusy jak każda, ale przy tak gwałtownym wzroście nie da się tego uniknąć. Polecam wszystkim zainteresowanym!
Zostaw swoją opinię o Senetic S.A. - Katowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Senetic S.A.