logo Senetic S.A.

Senetic S.A.

Katowice

Opinie o Senetic S.A.

holebas 2014-12-06 13:21
oczywiście że się zdarza i tutaj , ale niektórych rzeczy po prostu nie warto roztrząsać i tyle w temacie... Jeśli ktoś jest zainteresowany pracą tutaj i komentarze na forum przekonały go do Senetica to polecam aplikować. Obecnie szukają nowych ludzi na stanowsika chociażby dell product managera oraz it account managera
sahar 2014-12-20 18:30
właśnie widziałem co oferują dla IT acoount managera: Wysokie wynagrodzenie (podstawa + prowizja), stabilną pracę w zespole entuzjastycznych, młodych ludzi, udział w budowaniu i wzmacnianiu prężnie rozwijającej się firmy w branży IT, duży zakres samodzielności i odpowiedzialności, liczne szkolenia techniczne i handlowe, możliwość ciągłego rozwoju oraz długoterminowej współpracy. brzmi nieźle
1
konrado 2015-02-18 18:32
też właśnie nie wiem jak ludzie odbierają ich firmę, bo z jednej strony może być opinia o nich ogólna wśród przedsiębiorców i partnerów, a inna wśród wspópracowników, ale wydaje mi się, że własnie oni dobre warunki oferują ogólnie z tego co się orientuje konkretnie, bo znajomy mi troche opowiadał o nich, ze warto pracować.
Wilo 2015-03-05 00:46
Powiedzcie mi czy Senetic uważany jest rzeczywiście jako sprzedawca nr 1 oprogramowania Microsoft w Polsce? Przyznam szczerze, że w Katowicach nie jedna firma sprzedaje oprogramowania, ale nie mam dostępu do danych na podstawie których można wyciągnąć takie a nie inne wnioski. Jeżeli ktoś byłby w stanie przedstawić jakieś statystyki to będę zobowiązany.
PodkarpackiCar 2015-03-16 11:59
holebas jeśli są negatywne opinie w Google to śmiało wstaw tu linki do nich - wszyscy będzie poczytamy :) Rotacji nie ma praktycznie wcale - w ciągu ostatniego roku policzyłbym na palcach jednej ręki osoby, które - z różnych wzgledów - odeszły z pracy, a w tym czasie pojawiło się kilkadziesiąt nowych. (usunięte przez administratora)
3
Senetic S.A. 2015-03-19 09:34 [pracodawca]
Witam serdecznie,

odniosę się do powyższych komentarzy, aby rozwiać wszelkie wątpliwości wszystkich bardziej lub mniej zainteresowanych pracą w firmie Senetic S.A..

Stałe procesy rekrutacyjne w naszej firmie, to przede wszystkim wynik wzrostu i rozwoju Spółki, a nie przyczyna bądź następstwo rotacji, czy też nieodpowiedniego doboru pracowników. Na przestrzeni ostatnich lat, mogliśmy cieszyć się ciągłym wzrostem zatrudnienia. Gorąco zachęcam tutaj do zapoznania się z raportami Computerworld Top200.
Stale poszukujemy osób na nowe stanowiska, co napawa nas zadowoleniem, a nie powodem do zmartwień. Bardzo często poszukujemy również pracowników na stanowiska, które już są obsadzone w naszej firmie, jak np. PHP Developer i to może Was dziwić. W takich jednak przypadkach powiększamy skład naszych działów np. działu developerskiego ze względu na bardzo duże zapotrzebowanie na wytworzenie nowego oprogramowania i jego utrzymanie oraz rozbudowę.
Mogę też z całą odpowiedzialnością stwierdzić, iż nasza firma nie zanotowała nigdy przypadków odejść/zwolnień czy rotacji, o których wspominacie wyżej.

Jeśli ktoś ma jakiekolwiek pytania dotyczące zatrudnienia, pracy w firmie Senetic S.A. zapraszam do bezpośredniego kontaktu, chętnie wyjaśnię wszelkie wątpliwości i odpowiem na wszystkie pytania :)

Aneta Cymara
HR Specialist
2
Taki gość 2015-03-24 15:19
Ciekawe że nie wspominasz nic negatywnego...
1
anty 2015-04-08 15:18
Zastanów się, jaki miałbym cel pisać o firmie, o której nic bym nie wiedział co? Nie pracuje tam, nie pracowałem. To informacje z pierwszej ręki, od osoby, która tam pracuje.
Może jeszcze miałbym podać dane osób, które się zwolniły, a najlepiej osoby, która mi to mówiła? Nonsens.

Staram się tylko zwrócić uwagę na to, że działania Employer Branding nie polegają na usuwaniu nieprzychylnych komentarzy. Bądź jak to widać w Twoim przypadku podszywanie się pod super zadowolonego pracownika broniącego swojego Pracodawcę.

Nie pisałem, że Firma jest zła, tylko napisałem, żeby dwa razy się zastanowić.

Pozdrawiam
zak 2015-04-26 15:54
Odradzam tą firmę.
9
nowa 2015-05-19 16:58
A ja pracuje od niedawna i jestem bardzo zadowolona, atmosferą, ludźmi samą pracą. Nie spotkałam się również z negatywnymi opiniami wśród pracowników. Także osobiście mogę gorąco polecić prace w Senetic.
1
Nowy Pracownik 2015-05-20 09:18
Cześć, pracuję w Senetic od kilku tygodni i jestem bardzo zadowolona. Atmosfera jest świetna, młodzi, a jednocześnie mądrzy ludzie, ogarnięci, wypłata na czas (nie słyszałam by były z tym jakieś problemy), duża samodzielność w działaniu a jednocześnie wsparcie przełożonych. Na pewno nie jest to korporacyjna firma. Ja na razie polecam! Co będzie dalej - zobaczymy :)
2
True 2015-07-15 00:41
Pracuję w tej firmie ponad rok i serio zdążyłem sobie wyrobić opinię. Praca jak każda i wszędzie, ma plusy i minusy, które nigdy nie będą dla kazdego znaczyły to samo. Firma szuka stale nowych pracownikow, bo rozwija się bardzo szybko, firma dziala nie tylko w PL, ale też na rynkach międzynarodowych, co jakiś czas są otwierane nowe zagraniczne spółki. Poza tym ciągle pojawiają się nowe projekty do realizacji, nowe usługi wiec chyba logiczne, ze jest otwarta na zatrudnianie ludzi do zespołu. Jak ktoś ma wątpliwości, niech spyta, umówi się na rozmowę, a nie wierzy w te bzdury o jakiś rotacjach pisane tutaj przez anonimów. Ja tam złego słowa o firmie nie mogę powiedzieć.
Aga 2015-12-01 18:14
A sobie cenię pracę w Seneticu i polecam innym :)
2
doni 2015-12-01 19:01
porównując moje poprzednie miejsca pracy, jestem mega pozytywnie zaskoczony. Ludzie,atmosfera,warunki pracy, jak dla mnie wszystko zasługuje na duzy plus
2
serio? 2015-12-14 12:37
Co to za słaba szeptanka obecnych pracowników zachwalających swojego czcigodnego pracodawcę od 1.12.2015 do 8.12.2015??

Z pustego i Salomon nie naleje..
13
serio serio 2015-12-15 09:54
Jaka firma, taka szeptanka ;)
7
Aneta Cymara 2016-01-07 17:50
Witam serdecznie,
w nawiązaniu do Pana/Pani pytania chciałam zaznaczyć, iż zgodnie ze wskazaniami w naszych ogłoszeniach o pracę, pracownikom oferujemy nastepujace benefity :
karta Multisport, karta podarunkowych, prywatna opieka medyczna, lekcje języka angielskiego,
dodatkowo bogate zaplecze socjalne, nowoczesne narzedzia pracy no i najwazniejsze przyjażną atmosferę pracy:)
w razie dodatkowych pytań zapraszam serdecznie do bezpośredniego kontaktu:
pozdrawiam
Aneta Cymara
HR Business Partner Senetic
acymara@senetic.com
gość122 2016-04-30 20:39
Nie ma ŻADNEJ możliwości doszkalania z innego języka :)
Senetic S.A. 2016-05-04 10:13 [pracodawca]
Gość122, są możliwości - 2 razy w tygodniu u nas w biurze są prowadzone lekcje języka angielskiego dla grup o różnym stopniu zaawansowania :)
gość122 2016-05-08 18:46
Następnym razem przy udzielaniu odpowiedzi powinno się dokładnie przeczytać na co się odpowiada.Napisałem, że nie ma ŻADNEJ możliwości z doszkalania INNYCH języków, poza angielskim.
1
HUbert 2016-05-08 18:48
Swoją drogą, zastanawiające jest to ciągłe cykliczne pojawianie się tej oferty na stronie pracuj. O co chodzi z tym stanowiskiem? Dlaczego jest tak duża rotacja, że średnio co 4 msce można ponownie oglądać tą samą ofertę?
3
Wojtek85 2016-05-08 18:50
Cześć. Radzę zastanowić się nad aplikowaniem... Ostatnio chodzą plotki, że dział finansowy się mocno kruszy.. Czy to prawda czy tylko plotka?
4
Aneta 2016-05-09 11:16
Dla wszystkich zainteresowanych Dział Finansowy nie "kruszy" się:) a wrecz przeciwnie, planowany jest rozwój Działu dostosowany do biezacyh potrzeb naszej grupy
w razie dodatkowych pytan zapraszam do bezposredniego kontaktu
Aneta Cymara
1
biszkopt 2016-05-12 09:23
Pani Aneto,
skoro firma się rozwija, otwiera nowe Spółki za granicą, to kompetencje działu finansowego będą wzrastać. Czemu w takim razie oferujecie nie wysokie płace i nie chcecie zatrudniać ludzi doświadczonych.
czy taka jest polityka firmy?
Pozdrawiam serdecznie
Biszkopt
4
Wojtek85 2016-05-18 21:10
Czyli nieprawdą jest informacja że od początku roku zwolniło się 5 osób z tego działu?
Aneta 2016-05-19 13:57
Jak najbardziej poszukujemy również ludzi doświadczonych :) Dla każdego stanowiska kompetencje i profile osób są ustalane wspólnie z kierownikami działów zgodnie z zapotrzebowaniem spółki. Zatrudniamy zarówno osoby bardzo doświadczone w danej dziedzinie, z długim stażem pracy jak i dajemy szanse osobom, które np. odbyły staże i chcą kontynuować współpracę z nasza firmą. Wszystko uzależnione jest od zakresu zadań na danym stanowisku i aktualnego zapotrzebowania.
Aneta 2016-05-19 13:58
Zgadza się, kilka osób z działu finansowo – księgowego zakończyło z nami współpracę, jest to jednak naturalna sytuacja w firmach zatrudniających wiele osób i stale powiększających zasoby. Zatrudniliśmy już nowe osoby w zespole i poszukujemy kolejnych, nie tylko do działu finansowo-księgowego, lecz także do pozostałych, zarówno w Polsce jak i zagranicą. Zatrudnienie stale wzrasta, w całej grupie mamy już ok. 150 osób, a firma odnotowuje ciągłe wzrosty, o czym będzie można się ponownie przekonać w raporcie Computerworld TOP200, który ukaże się za niedługo.
2
wojciech85 2016-05-26 12:25
Normalną sytuacją to może być w dziale liczącym 30-40-50 osób, a nie w dziale liczącym osób 10. Jeżeli połowa osób z 10-cio osobowego działu odchodzi, to to jest normalna sytuacja? Nie wydaje nam się.. Jak w przypadku tego ogłoszenia na spec. ds płatności? dlaczego pojawia się wakat na to stanowisko średnio co 4 msce? co jest z nim nie tak?
5
mum 2016-06-02 00:09
Znam. Pracuje. Polecam. Jest to świetne miejsce na rozwijanie swoich umiejętności : )
2
DobraRada 2016-06-07 22:48
Firma się kruszy. Ostatnio wszyscy doświadczeni i kumaci stąd uciekają. I to nie bez powodu.
12
Marek Jurek 2016-06-08 21:44
Czytam, czytam i uważam, że kilka opini jest bardzo krzywdzących tak dla pracodawcy jak i dla potencjalnych kandydatów, którzy czytając je mogą dojść do wniosku, że nie jest to miejsce do którego warto aplikować... i stracą. Mnie osobiście praca w Senetic daje poczucie zawodowego bezpieczeństwa, codzienne wyzwania sprawiają że w pracy się nie nudzi :) pracodawca daję nam duża swobodne w działaniu ale zakładam przez to że nam ufa i szanuje swoich pracowników. Osobiście czuje, że praca w Senetic to jak przynależenie do dużego rodzinnego biznesu, gdzie w inresie każdego z pracowników jest przez swoje starania, uczciwą i rzetelną pracę dokłada się do wspólnego sukcesu - mam nadzieje, że każdego :)
4
Em27 2016-09-24 13:44
Wiecie może czy oferta do księgowości jest wciąż aktualna?
Mnik 2016-09-24 16:37
Z tego co wiem Młodszy specjalista ds. sprzedaży rozwiązań Microsoft ma tutaj dośc dobre warunki pracy i pensje
zadowolony 2016-11-17 22:48
Czytając powyższe opinie chętnie się wypowiem. Pracowałem w firmie prawie 5 lat na różnych stanowiskach w dziale handlowym, od czasu kiedy było tu jeszcze kilkanaście osób. Ciężko mi sobie wyobrazić lepszą firmę w której można się nauczyć biznesu. A wierzcie mi - na tym Senetic zna się lepiej niż jakakolwiek inna firma w tym regionie. Firma ma tysiące (!) pomysłów, w których można uczestniczyć, rozwijać się, albo choćby je obserwować. Pensja na czas, świetni ludzie, elastyczne godziny pracy, dobry sprzęt. Firma ma minusy jak każda, ale przy tak gwałtownym wzroście nie da się tego uniknąć. Polecam wszystkim zainteresowanym!
4
Joanna 2017-02-27 15:59
HR Specialist firmy Senetic S.A. podzieliła się z naszym portalem szczegółami na temat pracy w firmie oraz odniesionych przez firmę sukcesach. http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,818352,wywiad-aneta-cymara Zachęcam do zapoznania się z jego treścią. Która z informacji najbardziej Cię zaciekawiła?
Oli 2017-02-27 18:03
Byłam tylko na rozmowie, ale pierwsze wrażenie bardzo pozytywne. Bardzo fajna, interesujaca rozmowa, Dokładny opis tego czego mogę się spodziewać na stanowisku, z zaznaczeniem wszystkich plusów i minusów pracy, Mijajac ludzi na korytarzu mozna było wyczuć bardzo przyjazna atmosfere, każdy uśmiechniety, miły. Firma sprawie wrażenie na prawde porzadnej organizacji. Zobaczymy czy bedzie okazja do potwierzdenia tej tezy :)
Joanna 2017-03-01 11:26
@Oli daj znać czy udało Ci się dostać pracę! Na jakie stanowisko kandydujesz? Czy rozmowa wymagała dużego przygotowania?
Gosia 2017-03-22 20:59
A czy istnieje szansa pracy w dziale kadr lub płac, jakie warunki trzeba spełnić i o jakich kwotach wynagrodzenia tu jest mowa, bo dla każdego dobre zarobki oznaczają co innego.
Natalia 2017-03-23 09:56
Senetic S.A. jest super firmą , to profesjonaliści w swojej branży i jak ktoś dostanie się do nich to niech się trzyma. Złożyłam swoje cv i czekam czy zaproszą mnie na rozmowę rekrutacyjną. Może uda się ?
Legartis 2017-04-23 11:58
Senetic S.A. obroni się przed osobami lubiącymi hejt!
123odchodziszTy 2017-05-14 17:25
skąd wiesz że są sami profesjonaliści skoro nawet tam nie pracujesz a dopiero złożyłaś CV?
4
Joanna 2017-05-15 08:41
@Gosia jeśli nadal jesteś zainteresowana, to zajrzyj koniecznie na stronę internetową firmy. Właśnie trwa rekrutacja między innymi na stanowisko Specjalista ds. księgowości.
Chętnie również dowiemy się jak wygląda praca w tym dziale firmy od osób, które obecnie w Senetic S.A. pracują.
szukający 2017-06-01 12:08
Bo Natalia to pracownik Senetic :)
1
123odchodziszTy 2017-06-14 20:17
który dopiero co złożył CV? przeczytaj raz jeszcze jej wypowiedź.. haha
Kola 2017-06-19 22:12
Czy z całą pewnością nie można napisać coś pozytywnego o firmie?
Kan 2017-06-21 13:35
Często pojawia sie rekrutacja na stanowisko specjalista ds księgowości? Z czego to wynika?
Kan 2017-06-21 13:36
Często pojawia sie rekrutacja na stanowisko specjalista ds księgowości? Z czego to wynika?
Joanna 2017-06-21 13:50
@Kan niestety nie posiadam informacji na ten temat. Nie jestem związana z Senetic S.A.. Jestem pracownikiem serwisu GoWork.pl i zależy mi na poznaniu tego jak wygląda praca w firmie oraz aby osoby, które trafiają na ten wątek mogły znaleźć tutaj cenne informacje na temat pracy w firmie. Może jednak na Twoje pytanie zdoła odpowiedzieć któryś z obecnych pracowników firmy.
Aaa 2017-06-24 09:18
A jak wygląda tam praca w dziale księgowym?
Sukces 2017-06-24 14:33
Senetic może nie jest idealna firma ale to fajne i spokojne miejsce do pracy. Rozumiem, że niektórym nie podoba się coś w firmie ale jak się jest zwykłym pracownikiem to niektóre tematy nie powinny nas zajmować. Więcej spokoju to milsza atmosfera w pracy.
Zostaw swoją opinię o Senetic S.A. - Katowice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Senetic S.A.