intive

Munich

Opinie o intive

Szary 2012-08-28 10:13:03
Firma na glinianych nogach. Marnej jakości produkty stworzone przez często zmienianie (duża rotacja) i niedoświadczone zespoły. Fakt istnienie na rynku jest zaskakujący jeśli rozważać wyłącznie reguły biznesowe.
6
Roman 2012-08-28 11:07:14
Jakie produkty masz na myśli? Satis to chyba najbardziej zaawansowany produkt na rynku, iAlbatros wygrywa kolejne przetargi a linia Madeline jest stale rozwijana. SMT zatrudniła w ostatnim roku ok.150 nowych osób. Przy takim rozwoju trudno spodziewać się już teraz konsolidacji teamów.
Pozdrawiam
1
anonim 2013-06-24 17:01:09
Takiej rotacji to w zadnej firmie nie widziałem :D Nie warto zapamiętywac imion kolegów...
2
absolwent 2013-07-02 22:02:35
[usunięte przez moderatora] Jestem tu juz kilka lat w smt. Znam imiona wiekszosci kolegow. Wiekszosc kolegow jest tu juz dlugo. Nie znam zjawiska rotacji... Nie wiem skad takie pomysly
2
kapral 2013-08-12 19:20:00
cześć

1. jaka panuje atmosfera w teamach (w i po pracy)?
2. są często jakieś niepotrzebne spiny?
3. jaki socjal?
4. są jakieś rozwijające i ciekawe projekty?
2
Kyrgios 2013-10-28 12:43:34
Pracowałem w SMT rok temu i generalnie dobrze wspominam spędzony tam czas. Na plus na pewno przyzwoita pensja i rozwojowe projekty. Atmosfera też nienajgorsza, generalnie polecam pracę w SMT.
2
anonim 2014-01-29 09:04:16
Firma wstrzeliwuje się w dzisiejsze nisze... sam współpracuję z SMT BtoB na outsourcingu dla dużego Klienta. Jeśli firmy nie chcą zatrudniać na etat to dobrze jest wziąć outsoursa - nie ma konieczności zapewnienia mu dodatkowych benefitów, chorobowego, urlopu i łatwo go zwolnić z pełnionych obowiązków jak tylko będzie cięcie kosztów. Z mojego punktu widzenia to dobre miejsce dla studentów i ludzi zaraz po studiach - bez większego doświadczenia i wiedzy można otrzymać nie złe pieniądze na początek. Na wielki plus można zaliczyć przejrzystość rozliczeń i oczekiwań a także terminowe wypłaty.
1
staruch 2014-02-02 02:32:58
w zasadzie ok, dobra kasa, dobre socjale, ale troche za dużo roboty:) Nie zebym byl leniem hehe :)po prostu mam swoje lata, mieszkanie prawie splacone wiec po co sie spinac, skoro da sie znalezc robote mniej wymagajaca :DD Miejsce dobre dla ambitnych i znudzonych rutyna chyba tak mozna to okreslic.mlode zespoly, sporo nowych wyzwan, pomyslow, technologii, koncepcji, scrumy-srumy i tka dalej, nie sposob sie nudzic. Osobiscie mnie to wnerwialo bo ledwo sie z czyms oswoilem, a zaraz trzeba bylo sie uczyc czegos nowego. Wiekszosci sie to podobalo,kwestia gustu ale musze przyznac ,ze ladnie mi to rozepchalo CV hehe :))z drugiej strony niektorzy narzekali z eutkneli na motononnych projektach wiec moze byc roznie. Podobno teraz uwzgledniaja osobiste preferencje przy skladaniu zespolow, ale za moich czasow tak nie bylo... szkoda bo atmosfera spko i z checia zajalbym sie spokojnym projektem utrzymaniowym na dlugie lata. Co tam jeszcze... na plus platne nadgodziny i jasne zasady rozliczen, moj nowy pracodawca troche mnie tutaj wych...l. Poczatkowo draznilo mnie cisnienie na zakladanie DG, ale po kilku latach widze tego same plusy. Pozdro dla frajerow na umowie o prace:) Firma na pewno ma dobre perspektywy, szybko sie rozwijaja i ciagle rekrutuja. Niedawno sciagneli do siebie z mojej nowej roboty kilku kolesi, zabawna podmianka ;) W kazdym badz razie mlodzi sa zachwyceni, klepia projekty dla "znanych marek" i takie tam. SMT ma kilka oddzialow, ktore dosyc scisle wspolpracuja, a w nich bywa roznie: wroclaw- atmosfera, chillout i standardy :) bstok - git ludzie z zasadami, niezle imprezy integracyjne, wawa - generalnie ok, niezle mozgi, ale tym nowym sloikom to sie w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] porzewracalo, cebulaki, to miasto chyba przyciaga dziwakow. Jeden z adminow strasznie nadpobudliwy, ale idzie sie dogadac :) Ogolnie polecam.
3
antek 2014-03-09 18:58:15
Firma smt software została wybrana jako najkorzystniejsza w przetargu na usługę eksploatacji i rozwoju Systemu Dozoru Elektronicznego, ciągłe sukcesy.
bejbej 2014-04-14 13:59:02
ciekawe tylko czy wraz z sukcesami w parze idzie dobra atmosfera i takie same zarobki pracowników Smt
A. 2014-04-19 21:24:40
Mają problemy albo z brakiem kandydatów, albo z brakiem inteligencji "HR managerów", bo systematycznie spamują forum branżowe. Kiedyś brałam pod uwagę tę firmę, ale z tego powodu przestałam.
3
Bonzo 2014-06-17 12:09:08
Mi praca w SMT podobała się, dużo się tam nauczyłem. Wyprowadziłem się jednak i musiałem odejść ale dzięki zdobytej wiedzy nie musiałem długo szukać pracy w nowym miejscu. Pozdrawiam.
2
Anonim 2014-06-18 17:28:07
Jeżeli reklamą dla firmy SMT ma być jakiś wymalowany szajbus z piórami na głowie (patrz profil firmy na GL) to ja gratuluje gustu (czy raczej bezguścia).
Zraz 2014-06-25 12:34:20
Ja pracowałem w SMT zaraz po studiach i dla mnie praca była ok. Atmosfere wspominam dobrze, godziny pracy tez mi odpowiadały.
PAbl0o 2014-07-30 16:47:43
Ja tam nie narzekam, wszystko jest jak najbardziej ok! Wcześniej pracowałem w pewnej sporej firmie z branży IT i tam to było pokłosie. Teraz jestem happy w SMT.
1
Nicky 2014-08-04 13:41:52
w SMT jest ok.
3
pijak 2014-08-05 23:30:10
Dziwna firma, nie mogę powiedzieć że pracowałem ale byłem na rozmowie tylko o praktykę. Zapewniali mnie że praktyka się odbędzie itd., a tu nic po rozmowie. Przynajmniej mogli powiedzieć że wybiorą najlepszych kandydatów, a nie taką wodę lać. Moim zdaniem zachowują nie profesjonalnie, jak żuliki spod podwórka nie obrażając ich.
1
mani 2014-08-14 13:30:02
Ogólnie SMT do dobra firma. Dla osób wchodzących na rynek jest to doskonały start. Jest bardzo dużo rozwojowych projektów, można poznać nowe technologie i profesjonalne podejście do realizowanych zadań.
Jest naprawdę przyjemna atmosfera. Grille, wypady integracyjne. Socjal jest dość słaby w porównaniu do innych firm, za większość trzeba sporo dopłacać.
Później już nie jest tak komfortowo. Jest spora rotacja, z tego względu, że firmie nie zależy na zatrzymaniu przy sobie seniorów. Inne firmy z łatwością podkupują bardziej doświadczonych pracowników.
2
Han Solo 2014-09-09 10:48:50
SMT to świetne miejsce na start w branży IT. Dobra płaca, fajna atmosfera w pracy, mozliwość realizacji swoich pomysłów i outsorcingu dla znanych marek. Polecam!
Karolina 2014-10-13 13:21:09
fakt, jet bardzo dużo ofert, a przekonałam się o tym jak szukałam pracy parę lat temu. Aktualnie jestem w SMT i jest bardzo dobrze. Fajni ludzie, którzy kreują nietuzinkową atmosferę. Ciekawe miejsce z bardzo dobrymi warunkami pracy.
Froost 2014-10-15 20:04:51
Hello. Widzę same pozytywne opinie. Jest długi okres rekrutacji? Kilka dni temu wysłałem CV. Jestem absolwentem politechniki z 1,5 rocznym stażem w branży IT, mam szanse? Przyjmują absolwentów?
Mario 2014-11-19 14:30:19
Dużo czasu tam spędziłem i mogę polecić. ;)
Na początku dają dużo pomocy i można się łatwo wdrożyć we wszystko. Z resztą atmosfera jest bardzo przyjazna, chociaż fakt, że pracy jest sporo. Jeśli ktoś po postu umie sobie poradzić z pracą z naprawdę dużym klientem, to praca będzie na pewno satysfakcjonująca - ja na przykład lubię wyzwania. :)
A jeśli chodzi o kasę, to ciężko się wypowiadać - wszystko zależy od stanowiska i obowiązków. :)
dood 2014-11-22 09:42:08
Ciekawe, pracując w SMT mam dokładnie takie samo zdanie :) Fenomenem są projekty, które wg mnie sa źle analizowane, implementacja jest strasznie niskiej jakości. Na dodatek uważam, że czasami jest przerost formy nad trescią. Projekt w którym jest 15 osób mogłoby wykonać 5 :)
giuseppe 2014-12-28 17:16:12
SMT Software w dalszym ciągu poszukuje masy ludzi do pracy przy swoich projektach. I tak jeżeli ktoś kończył te informatyke to wydaje mi się , że firma jest jak najbardziej do polecenia. Obecnie aplikować mozna na stanowiska analityka, programisty c++ czy software testera. A więc wybór dość okazały.
arek 2015-01-06 22:31:23
Po pierwsze smt to spamerzy - sami sobie wystawiaja pozytywne opinie. To ma być powazna firma?
1
baśka 2015-01-15 16:15:20
jak dla mnie nie ma powodu do narzekań, fajna ekipa i stabilna firma, jest OK :)
PW 2015-01-16 10:00:31
SMT zasługuje przede wszystkim na ukłon za profesjonalne zarządzanie projektami, wielkie brawa SMT team.
1
Paweł 2015-01-16 16:24:55
Tak SMT jest najlepsze. Inne firmy przy SMT to obozy pracy. Polecam.
Brawa dla tej cudownej firmy. Kocha ją całą Polska.
To pisałem ja anonimowy pracownik SMT z ramienia mego prezesa
3
Nina 2015-01-17 13:54:24
Panie na rekrutacji przesympatyczne. Nigdy nie czułam się tak dobrze na rozmowie:) troszkę zestresowane ale to nic nie szkodzi
HR 2015-01-25 12:10:32
Łubudubu niech żyje nam prezes naszego SMT. To pisałam ja Jarząbek.
1
sn 2015-03-12 16:51:56
Ile tu mniej więcej płacą osoba po szkole? mam różne projekty stron w PHP/AJAX/JQUERY/JAVASCRIPT/MYSQL na dobrym poziomie.Jestem z BDG a tutaj niestety zarobki są od 1800 netto a maksymalnie 3 na ręke.Resztę języków programowania także znam ale na niskim poziomie.Chociaż w czystej Javie mam jakieś projekt.Z chęcią bym się wyprowadził jakby zaoferowali mi w miarę porządne zarobki.
ITSpecjalist 2015-03-27 21:15:16
Dają 11000 + VAT i musiałbym jeździć na jakieś zadupie bo tam mają swoją lokalizacje. W innych przedsiębiorstwach bodyleasing zlokalizowanych w Śródmieściu dostaje 16000 + VAT.
1
TOuts 2015-03-30 14:43:27
@ITSpecjalist
Plac Kościuszki przy Renomie na Świdnickiej to dla Ciebie zadupie? :)
jet 2015-03-31 09:19:09
Aplikowałem do nich na stanowisko kontrolera fin., bo podobno ich pracownica zaciążyła i miała isć na zwolnienie. Co ciekawe jak poszperałem w sieci, okazało się, że od ponad roku szukają kandydata na to stanowisko i nie mogą jakimś dziwnym trafem go znaleźć (sic!). Są dwa rozwiązania - albo szukają einsteina za kilka tys brutto, albo nikogo nie szukają tylko robią wokół siebie szum na jobboardach, by pokazać jacy są prężni i dynamiczni, jak zatrudniają i się rozwijają. I jeszcze robią scenki na rozmowach - dyr fin oburzony, że mają błąd w ogłoszeniu, dzwoni przy mnie do laski z HR, by kazała zmienić treść... pół roku minęło i ten byk dalej tam jest niepoprawiony. Co ciekawe proponują działalność gosp. ale na sugestię, że jeśli którykolwiek z 3 warunków ( 1. miejsce, 2. czas pracy ustala pracodawca, 3. narzędzia pracy zapewnia pracodawca), to taka umowa z automatu uznawana jest za umowę o pracę przez PIP, robią wielkie oczy i zdziw, że "to nie może być prawda bo oni tak mnóstwo osób zatrudniają i jest ok".
4
Kora 2015-04-02 10:03:56
@jet
Twój wpis i domysły czyta się niczym dobry kryminał.. :) A prawda jest niestety dużo bardziej przyziemna :( Koleżanka cytując Ciebie "zaciążyła" więc pojawiły się ogłoszenia rekrutacyjne. Przyjęta została nowa dziewczyna która po paru miesiącach również "zaciążyła" więc znów pojawiło się to samo ogłoszenie :)
1
UczciwyObywatel 2015-04-15 20:00:19
Jet masz racje: całe to zatrudnianie na "działalność" gdy w praktyce jest to praca podporządkowana podpadająca pod kodeks pracy to łamanie prawa. Zgłoś do PiPy wszystkie firmy świadczące usługi bodyleasingowe które zatrudniają "kontraktorów na działalności". A najlepiej sam załóż firme ścigającą to bezprawie :-)
1
ScrumKebab 2015-06-05 14:55:44
Kasa dla programisty (przynajmniej we Wro) nie jest zła, ale szału też nie ma. Ale to tylko dlatego, że prawie wszyscy są na działalności. Firma słabo-przeciętna. Niby wg. mediów tak dobrze się rozwija, a tak naprawdę w ciągu ostatnich kilku miesięcy więcej osób się zwalniło niż przyjęli. Tak czy tak dobrze to już mieć za sobą.
2
uf 2015-06-26 16:18:14
coś ktoś może powiedzieć na temat współpracy z nimi na zasadach B2B dla zewnetrznej firmy w outsourcingu?
Atomka 2015-06-29 16:45:43
niedawno zakończyłem współpracę z SMT i oceniam całość na plus. miałem okazję się rozwinąć, zarabiałem moim zdaniem sprawiedliwie, no i rzecz najlepsza - atmosfera. trafiłem na rewelacyjny zespół. co do samej firmy - o ile wiem, to rotacja jest dość standardowa (u mnie w zespole praktycznie żadna akurat, może to wyjątek), a na pewno bzdurą jest, że więcej osób się zwolniło, aniżeli zatrudniło (i tu naprawdę nie trzeba mieć wglądu do dokumentów kadrowych, wystarczy połączyć fakty - od lekko ponad roku nowy budynek, a od tego czasu już nieplanowanie musieli się poszerzać o budynek naprzeciwko i skrzydło budynku po lewej stronie ;)). w każdym razie na plus współpraca z moim DCM, kasa, atmosfera, socjal nieszczególny. minus za chaos - czasami miałem wrażenie, że nikt tam nie wie, co się dzieję.
2
PJX 2015-08-04 15:35:13
Firma jak firma - płaca przyzwoita (zależy od umiejętności - zarówno technicznych, jak i negocjacyjnych - ale z odpowiednim doświadczeniem te 5-6 średnich krajowych można otrzymać), ale pracy sporo (to w sumie dobrze - jak ktoś lubi pracować). Godziny pracy elastyczne.

Projekty: zależy jak się trafi - czasem chaos, czasem całkiem dobrze zorganizowane. To, co dobre, to wybór - jak chcemy marnować pieniądze na ZUS, to umowa o pracę, a jak wolimy je wydawać (czy oszczędzać - wolny wybór), to B2B.
lukasz 2016-02-19 22:00:48
Bardzo pomocne opinie, niedługo zaczynam pracę w SMT i przekonam się jak tam jest. Po rozmowie z menażerem wydaje się że będzie super, przekonał mnie i wybrałem SMT choć miałem finansowo lepszą ofertę od innej firmy
cezar2 2016-03-14 21:15:05
No właśnie, "wydaje mi się". I przy takim Twoim osądzie pozostańmy.
1
duda 2016-04-08 17:48:25
Opinia brzmi niezwykle "prawdziwie i przekonywujaco".
Eventowiec 2016-07-12 09:41:23
Ostatnio pojawiło się ogłoszenie na stanowisko Event Managera. Ktoś coś wie więcej odnośnie wymagań? Częstotliwość wyjazdów? Jakiego typu realizują akcje ( spotkania integracyjne, konferencje, targi?) Jaki poziom znajomosci angielskiego jest wymagany? Czy to jest nowe stanowisko? Każde dodatkowe info cenne :)
Kama 2016-07-12 09:50:32
Jest nowe ogłoszenie na stanowisko Event Managera. Czy ktoś wie jakie mają wymagania? Jak dobrze trzeba znac angielski w tej pracy? Jakie imprezy organizują?
Eventowiec 2016-07-13 07:58:46
Takie doświadczenie mam, ale mi trochę angielski kuleje, dawno nie używałem, stąd pytanie czy próbować, czy szanse marne.
er 2016-07-13 09:32:47
No akurat wiadomo ze do pracy na takich stanowiskach to niezbędne są jakieś tam odpowiednie umiejętności tak samo jak doświadczenie tez przydatne jest
Zostaw swoją opinię o intive - Munich
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie intive