intive

Munich

Opinie o intive

anonim 2013-06-24 17:01
Takiej rotacji to w zadnej firmie nie widziałem :D Nie warto zapamiętywac imion kolegów...
2
absolwent 2013-07-02 22:02
[usunięte przez moderatora] Jestem tu juz kilka lat w smt. Znam imiona wiekszosci kolegow. Wiekszosc kolegow jest tu juz dlugo. Nie znam zjawiska rotacji... Nie wiem skad takie pomysly
2
kapral 2013-08-12 19:20
cześć

1. jaka panuje atmosfera w teamach (w i po pracy)?
2. są często jakieś niepotrzebne spiny?
3. jaki socjal?
4. są jakieś rozwijające i ciekawe projekty?
3
Kyrgios 2013-10-28 12:43
Pracowałem w SMT rok temu i generalnie dobrze wspominam spędzony tam czas. Na plus na pewno przyzwoita pensja i rozwojowe projekty. Atmosfera też nienajgorsza, generalnie polecam pracę w SMT.
2
anonim 2014-01-29 09:04
Firma wstrzeliwuje się w dzisiejsze nisze... sam współpracuję z SMT BtoB na outsourcingu dla dużego Klienta. Jeśli firmy nie chcą zatrudniać na etat to dobrze jest wziąć outsoursa - nie ma konieczności zapewnienia mu dodatkowych benefitów, chorobowego, urlopu i łatwo go zwolnić z pełnionych obowiązków jak tylko będzie cięcie kosztów. Z mojego punktu widzenia to dobre miejsce dla studentów i ludzi zaraz po studiach - bez większego doświadczenia i wiedzy można otrzymać nie złe pieniądze na początek. Na wielki plus można zaliczyć przejrzystość rozliczeń i oczekiwań a także terminowe wypłaty.
1
staruch 2014-02-02 02:32
w zasadzie ok, dobra kasa, dobre socjale, ale troche za dużo roboty:) Nie zebym byl leniem hehe :)po prostu mam swoje lata, mieszkanie prawie splacone wiec po co sie spinac, skoro da sie znalezc robote mniej wymagajaca :DD Miejsce dobre dla ambitnych i znudzonych rutyna chyba tak mozna to okreslic.mlode zespoly, sporo nowych wyzwan, pomyslow, technologii, koncepcji, scrumy-srumy i tka dalej, nie sposob sie nudzic. Osobiscie mnie to wnerwialo bo ledwo sie z czyms oswoilem, a zaraz trzeba bylo sie uczyc czegos nowego. Wiekszosci sie to podobalo,kwestia gustu ale musze przyznac ,ze ladnie mi to rozepchalo CV hehe :))z drugiej strony niektorzy narzekali z eutkneli na motononnych projektach wiec moze byc roznie. Podobno teraz uwzgledniaja osobiste preferencje przy skladaniu zespolow, ale za moich czasow tak nie bylo... szkoda bo atmosfera spko i z checia zajalbym sie spokojnym projektem utrzymaniowym na dlugie lata. Co tam jeszcze... na plus platne nadgodziny i jasne zasady rozliczen, moj nowy pracodawca troche mnie tutaj wych...l. Poczatkowo draznilo mnie cisnienie na zakladanie DG, ale po kilku latach widze tego same plusy. Pozdro dla frajerow na umowie o prace:) Firma na pewno ma dobre perspektywy, szybko sie rozwijaja i ciagle rekrutuja. Niedawno sciagneli do siebie z mojej nowej roboty kilku kolesi, zabawna podmianka ;) W kazdym badz razie mlodzi sa zachwyceni, klepia projekty dla "znanych marek" i takie tam. SMT ma kilka oddzialow, ktore dosyc scisle wspolpracuja, a w nich bywa roznie: wroclaw- atmosfera, chillout i standardy :) bstok - git ludzie z zasadami, niezle imprezy integracyjne, wawa - generalnie ok, niezle mozgi, ale tym nowym sloikom to sie w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] porzewracalo, cebulaki, to miasto chyba przyciaga dziwakow. Jeden z adminow strasznie nadpobudliwy, ale idzie sie dogadac :) Ogolnie polecam.
3
antek 2014-03-09 18:58
Firma smt software została wybrana jako najkorzystniejsza w przetargu na usługę eksploatacji i rozwoju Systemu Dozoru Elektronicznego, ciągłe sukcesy.
bejbej 2014-04-14 13:59
ciekawe tylko czy wraz z sukcesami w parze idzie dobra atmosfera i takie same zarobki pracowników Smt
A. 2014-04-19 21:24
Mają problemy albo z brakiem kandydatów, albo z brakiem inteligencji "HR managerów", bo systematycznie spamują forum branżowe. Kiedyś brałam pod uwagę tę firmę, ale z tego powodu przestałam.
3
Bonzo 2014-06-17 12:09
Mi praca w SMT podobała się, dużo się tam nauczyłem. Wyprowadziłem się jednak i musiałem odejść ale dzięki zdobytej wiedzy nie musiałem długo szukać pracy w nowym miejscu. Pozdrawiam.
2
Anonim 2014-06-18 17:28
Jeżeli reklamą dla firmy SMT ma być jakiś wymalowany szajbus z piórami na głowie (patrz profil firmy na GL) to ja gratuluje gustu (czy raczej bezguścia).
Zraz 2014-06-25 12:34
Ja pracowałem w SMT zaraz po studiach i dla mnie praca była ok. Atmosfere wspominam dobrze, godziny pracy tez mi odpowiadały.
PAbl0o 2014-07-30 16:47
Ja tam nie narzekam, wszystko jest jak najbardziej ok! Wcześniej pracowałem w pewnej sporej firmie z branży IT i tam to było pokłosie. Teraz jestem happy w SMT.
1
Nicky 2014-08-04 13:41
w SMT jest ok.
3
pijak 2014-08-05 23:30
Dziwna firma, nie mogę powiedzieć że pracowałem ale byłem na rozmowie tylko o praktykę. Zapewniali mnie że praktyka się odbędzie itd., a tu nic po rozmowie. Przynajmniej mogli powiedzieć że wybiorą najlepszych kandydatów, a nie taką wodę lać. Moim zdaniem zachowują nie profesjonalnie, jak żuliki spod podwórka nie obrażając ich.
1
mani 2014-08-14 13:30
Ogólnie SMT do dobra firma. Dla osób wchodzących na rynek jest to doskonały start. Jest bardzo dużo rozwojowych projektów, można poznać nowe technologie i profesjonalne podejście do realizowanych zadań.
Jest naprawdę przyjemna atmosfera. Grille, wypady integracyjne. Socjal jest dość słaby w porównaniu do innych firm, za większość trzeba sporo dopłacać.
Później już nie jest tak komfortowo. Jest spora rotacja, z tego względu, że firmie nie zależy na zatrzymaniu przy sobie seniorów. Inne firmy z łatwością podkupują bardziej doświadczonych pracowników.
2
Han Solo 2014-09-09 10:48
SMT to świetne miejsce na start w branży IT. Dobra płaca, fajna atmosfera w pracy, mozliwość realizacji swoich pomysłów i outsorcingu dla znanych marek. Polecam!
Karolina 2014-10-13 13:21
fakt, jet bardzo dużo ofert, a przekonałam się o tym jak szukałam pracy parę lat temu. Aktualnie jestem w SMT i jest bardzo dobrze. Fajni ludzie, którzy kreują nietuzinkową atmosferę. Ciekawe miejsce z bardzo dobrymi warunkami pracy.
Froost 2014-10-15 20:04
Hello. Widzę same pozytywne opinie. Jest długi okres rekrutacji? Kilka dni temu wysłałem CV. Jestem absolwentem politechniki z 1,5 rocznym stażem w branży IT, mam szanse? Przyjmują absolwentów?
Mario 2014-11-19 14:30
Dużo czasu tam spędziłem i mogę polecić. ;)
Na początku dają dużo pomocy i można się łatwo wdrożyć we wszystko. Z resztą atmosfera jest bardzo przyjazna, chociaż fakt, że pracy jest sporo. Jeśli ktoś po postu umie sobie poradzić z pracą z naprawdę dużym klientem, to praca będzie na pewno satysfakcjonująca - ja na przykład lubię wyzwania. :)
A jeśli chodzi o kasę, to ciężko się wypowiadać - wszystko zależy od stanowiska i obowiązków. :)
dood 2014-11-22 09:42
Ciekawe, pracując w SMT mam dokładnie takie samo zdanie :) Fenomenem są projekty, które wg mnie sa źle analizowane, implementacja jest strasznie niskiej jakości. Na dodatek uważam, że czasami jest przerost formy nad trescią. Projekt w którym jest 15 osób mogłoby wykonać 5 :)
giuseppe 2014-12-28 17:16
SMT Software w dalszym ciągu poszukuje masy ludzi do pracy przy swoich projektach. I tak jeżeli ktoś kończył te informatyke to wydaje mi się , że firma jest jak najbardziej do polecenia. Obecnie aplikować mozna na stanowiska analityka, programisty c++ czy software testera. A więc wybór dość okazały.
arek 2015-01-06 22:31
Po pierwsze smt to spamerzy - sami sobie wystawiaja pozytywne opinie. To ma być powazna firma?
1
baśka 2015-01-15 16:15
jak dla mnie nie ma powodu do narzekań, fajna ekipa i stabilna firma, jest OK :)
PW 2015-01-16 10:00
SMT zasługuje przede wszystkim na ukłon za profesjonalne zarządzanie projektami, wielkie brawa SMT team.
1
Paweł 2015-01-16 16:24
Tak SMT jest najlepsze. Inne firmy przy SMT to obozy pracy. Polecam.
Brawa dla tej cudownej firmy. Kocha ją całą Polska.
To pisałem ja anonimowy pracownik SMT z ramienia mego prezesa
3
Nina 2015-01-17 13:54
Panie na rekrutacji przesympatyczne. Nigdy nie czułam się tak dobrze na rozmowie:) troszkę zestresowane ale to nic nie szkodzi
HR 2015-01-25 12:10
Łubudubu niech żyje nam prezes naszego SMT. To pisałam ja Jarząbek.
1
sn 2015-03-12 16:51
Ile tu mniej więcej płacą osoba po szkole? mam różne projekty stron w PHP/AJAX/JQUERY/JAVASCRIPT/MYSQL na dobrym poziomie.Jestem z BDG a tutaj niestety zarobki są od 1800 netto a maksymalnie 3 na ręke.Resztę języków programowania także znam ale na niskim poziomie.Chociaż w czystej Javie mam jakieś projekt.Z chęcią bym się wyprowadził jakby zaoferowali mi w miarę porządne zarobki.
ITSpecjalist 2015-03-27 21:15
Dają 11000 + VAT i musiałbym jeździć na jakieś zadupie bo tam mają swoją lokalizacje. W innych przedsiębiorstwach bodyleasing zlokalizowanych w Śródmieściu dostaje 16000 + VAT.
1
TOuts 2015-03-30 14:43
@ITSpecjalist
Plac Kościuszki przy Renomie na Świdnickiej to dla Ciebie zadupie? :)
jet 2015-03-31 09:19
Aplikowałem do nich na stanowisko kontrolera fin., bo podobno ich pracownica zaciążyła i miała isć na zwolnienie. Co ciekawe jak poszperałem w sieci, okazało się, że od ponad roku szukają kandydata na to stanowisko i nie mogą jakimś dziwnym trafem go znaleźć (sic!). Są dwa rozwiązania - albo szukają einsteina za kilka tys brutto, albo nikogo nie szukają tylko robią wokół siebie szum na jobboardach, by pokazać jacy są prężni i dynamiczni, jak zatrudniają i się rozwijają. I jeszcze robią scenki na rozmowach - dyr fin oburzony, że mają błąd w ogłoszeniu, dzwoni przy mnie do laski z HR, by kazała zmienić treść... pół roku minęło i ten byk dalej tam jest niepoprawiony. Co ciekawe proponują działalność gosp. ale na sugestię, że jeśli którykolwiek z 3 warunków ( 1. miejsce, 2. czas pracy ustala pracodawca, 3. narzędzia pracy zapewnia pracodawca), to taka umowa z automatu uznawana jest za umowę o pracę przez PIP, robią wielkie oczy i zdziw, że "to nie może być prawda bo oni tak mnóstwo osób zatrudniają i jest ok".
4
Kora 2015-04-02 10:03
@jet
Twój wpis i domysły czyta się niczym dobry kryminał.. :) A prawda jest niestety dużo bardziej przyziemna :( Koleżanka cytując Ciebie "zaciążyła" więc pojawiły się ogłoszenia rekrutacyjne. Przyjęta została nowa dziewczyna która po paru miesiącach również "zaciążyła" więc znów pojawiło się to samo ogłoszenie :)
1
UczciwyObywatel 2015-04-15 20:00
Jet masz racje: całe to zatrudnianie na "działalność" gdy w praktyce jest to praca podporządkowana podpadająca pod kodeks pracy to łamanie prawa. Zgłoś do PiPy wszystkie firmy świadczące usługi bodyleasingowe które zatrudniają "kontraktorów na działalności". A najlepiej sam załóż firme ścigającą to bezprawie :-)
1
ScrumKebab 2015-06-05 14:55
Kasa dla programisty (przynajmniej we Wro) nie jest zła, ale szału też nie ma. Ale to tylko dlatego, że prawie wszyscy są na działalności. Firma słabo-przeciętna. Niby wg. mediów tak dobrze się rozwija, a tak naprawdę w ciągu ostatnich kilku miesięcy więcej osób się zwalniło niż przyjęli. Tak czy tak dobrze to już mieć za sobą.
2
uf 2015-06-26 16:18
coś ktoś może powiedzieć na temat współpracy z nimi na zasadach B2B dla zewnetrznej firmy w outsourcingu?
Atomka 2015-06-29 16:45
niedawno zakończyłem współpracę z SMT i oceniam całość na plus. miałem okazję się rozwinąć, zarabiałem moim zdaniem sprawiedliwie, no i rzecz najlepsza - atmosfera. trafiłem na rewelacyjny zespół. co do samej firmy - o ile wiem, to rotacja jest dość standardowa (u mnie w zespole praktycznie żadna akurat, może to wyjątek), a na pewno bzdurą jest, że więcej osób się zwolniło, aniżeli zatrudniło (i tu naprawdę nie trzeba mieć wglądu do dokumentów kadrowych, wystarczy połączyć fakty - od lekko ponad roku nowy budynek, a od tego czasu już nieplanowanie musieli się poszerzać o budynek naprzeciwko i skrzydło budynku po lewej stronie ;)). w każdym razie na plus współpraca z moim DCM, kasa, atmosfera, socjal nieszczególny. minus za chaos - czasami miałem wrażenie, że nikt tam nie wie, co się dzieję.
3
PJX 2015-08-04 15:35
Firma jak firma - płaca przyzwoita (zależy od umiejętności - zarówno technicznych, jak i negocjacyjnych - ale z odpowiednim doświadczeniem te 5-6 średnich krajowych można otrzymać), ale pracy sporo (to w sumie dobrze - jak ktoś lubi pracować). Godziny pracy elastyczne.

Projekty: zależy jak się trafi - czasem chaos, czasem całkiem dobrze zorganizowane. To, co dobre, to wybór - jak chcemy marnować pieniądze na ZUS, to umowa o pracę, a jak wolimy je wydawać (czy oszczędzać - wolny wybór), to B2B.
1
lukasz 2016-02-19 22:00
Bardzo pomocne opinie, niedługo zaczynam pracę w SMT i przekonam się jak tam jest. Po rozmowie z menażerem wydaje się że będzie super, przekonał mnie i wybrałem SMT choć miałem finansowo lepszą ofertę od innej firmy
cezar2 2016-03-14 21:15
No właśnie, "wydaje mi się". I przy takim Twoim osądzie pozostańmy.
1
duda 2016-04-08 17:48
Opinia brzmi niezwykle "prawdziwie i przekonywujaco".
Eventowiec 2016-07-12 09:41
Ostatnio pojawiło się ogłoszenie na stanowisko Event Managera. Ktoś coś wie więcej odnośnie wymagań? Częstotliwość wyjazdów? Jakiego typu realizują akcje ( spotkania integracyjne, konferencje, targi?) Jaki poziom znajomosci angielskiego jest wymagany? Czy to jest nowe stanowisko? Każde dodatkowe info cenne :)
Kama 2016-07-12 09:50
Jest nowe ogłoszenie na stanowisko Event Managera. Czy ktoś wie jakie mają wymagania? Jak dobrze trzeba znac angielski w tej pracy? Jakie imprezy organizują?
Eventowiec 2016-07-13 07:58
Takie doświadczenie mam, ale mi trochę angielski kuleje, dawno nie używałem, stąd pytanie czy próbować, czy szanse marne.
er 2016-07-13 09:32
No akurat wiadomo ze do pracy na takich stanowiskach to niezbędne są jakieś tam odpowiednie umiejętności tak samo jak doświadczenie tez przydatne jest
Joanna 2017-03-07 13:16
@Eventowiec udało Ci się dostać do pracy w firmie? Chętnie usłyszymy więcej na temat tego jak wygląda w intive proces rekrutacji.
Piotr_83 2017-03-14 10:37
Odradzam,
Firma krzak.
Frezują się na wielki IT department.
Na rozmowach pytają się o znajomość nazw funkcji w bibliotekach C# do projektów związanych z przechowywaniem danych poufnych i systemami rozproszonymi.
Nieprofesjonalne podejście. Traktują specjalistów z góry.
Nowych pracowników traktują bez szacunku, stosują mobing, i stressing .
1
intive 2017-03-21 16:05
Witam,

bardzo proszę o kontakt , chcielibyśmy wyjaśnić tę sytuację. Bardzo zależy nam na candidate experience dlatego Pana opinia opisanaw spoósb bardziej szczegółowy będzie dla nas cenną informację zwrotną.
Podaję swój adres email katarzyna.sobotka@intive.com. Zapraszam do kontaktu.
3
Karol 2017-03-30 19:07
Skoro pytają o znajomość takich zagadnień to widocznie potrzebują osób z konkretną wiedzą. Może potrzebują konkretnych specjalistów. A tak na marginesie, ciekawe jakie są zarobki dla początkujących?

najdorf 2017-04-03 13:28
Obecnie (jakby ktoś był zdezorientowany) intive = BLStream + SMT Software, dlatego stare opinie mówią o SMT. Po połączeniu firm standardy teoretycznie powinny być zunifikowane.

Ja (ex-BLStream) firmę oceniam bardzo dobrze. Atmosfera jest przyjemna, pieniądze OK. Ze względu na outsourcingowy model działalności, angielski to konieczność. Sporo zależy od projektu, do którego trafimy. Warto unikać projektów "czarnych dziur", które wciągają na lata i przeważnie bywają nieprzyjemnymi molochami.

Nawet jeśli pracujemy na B2B, firma płaci za czas ewentualnego oczekiwania na projekt. Oczywiście urlopy czy chorobowe są w tym układzie bezpłatne, co należy uwzględnić w stawce. Kultura, integracje, benefity dla etatowców itp. mieszczą się w żelaznym standardzie IT korpo.
2
Zostaw swoją opinię o intive - Munich
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie intive