logo A.I.M Allgemeine Industriemontagen GmbH

A.I.M Allgemeine Industriemontagen GmbH

Bonn

Opinie o A.I.M Allgemeine Industriemontagen GmbH

el 2013-12-21 13:15
Skoro diety są obliczane razem z wynagrodzeniem godzinowym to logiczne, że te zaliczki należy później odliczyć od całości wypłaty.
3
tom 2014-01-29 08:47
Może kto podpowie jak odbwa sie;
Czy wyjazd z Polski jest organizowany w grupie czy indywidualnie .
Czy praca jest w kilka osób z Polski czy ja sam .
Jak wygląda organizacja dojazdu z Polski do Niemiec i na miejscu kto organizuje formalności z rezerwacją pensionatu i odbiorem osoby z np.przystanku do pensionatu kto za to płaci?.
Jak wygląda dojazd z pensionatu na budowy .
Na jaki okres jest umowa .
elektrk 2014-02-02 17:46
niech ktoś napisze jak jest aktualnie
nam oferte wyjazdu jako elektryk przez oddział Lipsk
w luty.
4
Tadeo 2014-02-02 20:16
witam ja nie wiem ale mieszkam w czechach, i przyszla mi umowa mam11,na godzine i 40 diety, juz ilekric moi dzwonili z niemiec,mowie po niemiecku ják i po polskku,jade we wtorek takze zobaczymy mysle ze jezyk duzo daje!
kolorado 2014-02-03 23:26
(usunięte przez administratora) .Mogę Ci powiedzieć że najlepiej jechac własnym samochodem,za dojazd do miejsca pracy z domu Ci zapłacą natomiast z kwatery do pracy nie zwracają,jeśli nie masz własnego samochodu to Ci załatwią kwaterę blisko pracy żebyś mógł dojść na pieszo ale to może dużo drożej kosztować np 30 euro za nocleg,jeśli masz samochód to możesz mieszkać dalej ale taniej wyjdzie nawet z Twoim dojazdem do pracy.Pensjonat organizuje firma Ty jedziesz do pracyni dostajesz SMS z adresem pracy i adresem noclegu.Możesz jechać sam lub poczekać na drugiego,jesli jedziesz sam to musisz znac niemiecki.Z kasą nie ma problemów.Umowa w tej chwili jest już na czas nieokreślony.Jeśli masz jeszcze jakieś pytania podaj nr.telefonu to zadzwonię i Ci powiem co wiem.
3
monter 2014-02-13 20:40
kolego opisz w jaki sposób, ponieważ nam oferte wyjazdu od nich i się wacham. Napisz z którego oddziału wyjechałeś i czy ma to jakie znaczenie.
1
zzz 2014-02-17 11:21
jako elektryk pracujesz sam czy z inną osobą ?
zzz 2014-02-17 11:32
ile kosztuje hotel za noc przy zakładzie pracy i np dalej 10km, jest róznica?
w jaki sposób zmienią ci umowe, bo podpisujesz z agencją to powinna obowiązywać przez cały czas np: 3 miesiące, nie zależnie u którego pracodawcy pracujesz?
i w jaki sposób można wypowiedzieć umowe .
3
aaa 2014-03-02 10:08
Mam pytanie wybieram sie do tej firmy 10 marca 20014 jako slusarz zagwarantowano mi stawke 10 e b niebyli mi wstanie powiedziec ile na reke chcial bym wiedziec jak ta praca naprawde wyglonda czy warto jechac jesli ktos by mogl mi udzielic jakis kolwiek informaci byl bym wdzieczny
11
killer 2014-03-09 12:27
Proszę napisać jak jest z zarobkami w tej firmie ile można zarobić mam właśnie z tej firmy wyjechać jako pomocnik elektryka proszę napiszcie jeden facet do mnie dzwonił i powiedział ze nie warto jechać ze zabierają duży podatek 6 grupa podatkowa i pensja jest marna pozdrawiam (usunięte przez administratora)
5
killer 2014-03-16 14:53
Panowie którzy w tej firmie pracujecie ile na czysto się zarobi i czy jest ta zle jak piszą jak jest z podatkiem i ile płaci się za mieszkanie pozdrawiam serdecznie
2
piotr 2014-05-09 12:52
czy jakis hydraulik ma umowe o prace na 12.05.2014
1
bebeti 2014-06-26 17:18
Witam moj maz dostal prace przez firme bewerber weimar i chcialabym sie dowiedziec czy wkoncu wyjechal Pan?jest tak zle jak ludzie opisuja?pozdrawiam
andre 2014-06-27 15:31
ja dostałem (hydraulik)dzisiaj i mam być w pracy w poniedziałek ale myśle że to wałek ,nikt nie napisał co tam pracuje dziwne tak byśmy wiedzieli
4
KB-Tech 2014-07-01 20:48
Chcę spróbować za nasza granicą, napiszcie czy warto z nimi, a jak nie, to jaka firma może być lepsza ? Chcę pojechać jako elektryk, automatyk.
mały 2014-08-05 18:32
a więc...na wyjazd weźcie sobie co najmniej 1000euro bo do pierszwej wypłaty daleko i drogo.Maxa jaki zarobicie to miesięcznie około 1700 euro( w zależności o steuerklasse)i po uzbieraniu godzin na zeitkonto(około 160 godzin) dodatkowo około 1200 euro co czwarty miesiąc pod warunkiem że nie wywali cię pracodawca na przymusowy urlaub.Ogólnie dużo niedopowiedzeń i ze słabym niemieckim lepiej się nie wybierac ale jak szprechasz to jakoś da się przeżyc.
Karol TIG 2014-10-08 21:43
8.50 euro na godzine to jałmużna dosłownie,ja w gdańsku pracuję za 10 euro na godzinę więc jeżeli już gdzieś wyjeżdżam to od 16 euro w górę a za 8,50 nigdzie bym nie pojechał,nie dajmy się poniżać...
1
str 2014-10-11 00:21
To trzeba Identifikationsnummer firmie podać. Firma od 01.01.2014 roku oblicza wypłatę ścisle według informacji z systemu Elstam z Finanzamt. Nie inaczej. Jesli jest tam błąd to trzeba to wyjaśnić z Finanzamtem przez złożenie odpowiedniego wniosku. Jeśli ktoś jest zaradny to da na pewno radę.
as5690 2014-12-13 00:56
na jakiej zasadzie oszukuja w tej firmie ? czy mozna liczyc na wsparcie z ich strony? Czy oferują pakiet świadczeń socjalnych dla pracowników? w jaki sposób pracownicy są rozliczani za wykonane zadania? Jakie możliwości rozwoju zawodowego oferuje firma? bardzo byłbym wdzieczny za odpowedz dziekuje bardzo
czerpak 2014-12-27 17:19
kurczę niestety , ale ja również spotkałem się z dość negatywnymi opiniami na temat A.I.M Allgemeine Industriemontagen . Polakom wydaje się , że jak dostaną robotę w niemieckiej firmie to jakby złapali Pana Boga za nogi a to nie działą tak do końca, (usunięte przez administratora)
2
miro 2015-04-12 16:38
Mam rozpocząć pracę w A.I.M Allgemeine Industriemontagen GmbH jako hydraulik od 04.05 2015,czy ktoś ma też ten termin ? Proszę o kontakt i opimie o tej firmie (usunięte przez administratora)
Krzysiek 2015-07-08 18:40
organizację mają do kitu,proponują wyjazd ,kwaterę najlepiej poszukać samemu,(usunięte przez administratora)
maniutek pomorskie 2015-07-09 12:15
witam.pewna osoba zadzwoniła do mnie z lipska z ofertą pracy jako ślusarz remontowy (stawka brutto 9.5E +dieta 42E). wysłali do mnie maila z umowami do podpisania (niemiecka,polska)
wcześniej do nich pisałem ,ale bez odzewu z ich strony.po przeczytaniu ze zrozumieniem ,wszystko wydaje mi się legalne.zleceń jest dużo, nawet nie ma problemu na zmianę daty wyjazdu (początek sierpnia 2015r). na początek trzeba mieć 300e nie licząc paliwa do auta (pierwsza zaliczka po tygodniu).
gg 10168045 mariusz
1
maniutek pomorskie 2015-08-06 13:04
witam.po długich wahaniach postanowiłem napisać.postaram się napisać rzetelnie ,aby moja odpowiedź była pomocna.miałem wyjechać z dnia na dzień.
ale pan B.W nie był do końca kompetentny.kontakt był na początku tel a później przede wszystkim mailowy.miałem zwalniać się z pracy ,ale dobrze że tego nie zrobiłem.kończył mi się dowód osobisty , na którego musiałem złożyć w innym mieście.
g.c 2015-12-03 16:43
Ja obecnie pracuje w AIM ale w Bonn i bardzo sobie chwale. Bardzo mili ludzie w biurze. Jedynie przeciagalo sie z klasa podatkowa ale to nie wina firmy co niestety urzedu niemieckiego ( firma bardzo pomogla z formalnosciami, rozmawialam z urzedem itd)
1
pracownik 2016-02-11 15:14
Zadzwon do AIM Bonn tam jest Pani Sadlak. Bardzo sympatyczna Pani na pewno odpowie na pytania i poda Ci wszystkie szczegoly.
2
dario 2016-02-26 08:31
ja pracuje 6 miesiecy jako spawacz,monter instalacji sanitarnych,przy 150 h ze stawka 12euro/h mam okolo 1300 euro + diety za kazdy dzien 40 euro mieszkanie 300/miesiac wyzywienie okolo 200 paliwo okolo 50 taka prawda tyle ze mieszkam tu na stale godziny zaleza od firmy,ktora cie wynajmuje,jezyk weryfikowany na budowach czasem pracuje sie z rosjanami,rumunami roznie,ale dobrze znac niemiecki.
Pavlo 2016-08-31 20:17
Panowie, od jakiegoś już czasu zabieram się aby napisać opinie firmie AIM z Bonn ale przez nawał pracy ciągle nie miałem kidy. Otóż pracuje w firmie AIM od czerwca zeszłego roku. Mimo początkowych przebojów z klasa podatkową wszystko jest idealnie. Od ponad 9 miesięcy jestem na jednej Budowie i zapowiada się, że będę nadal. Firma zawsze wypłaca pieniądze na czas, co tydzień otrzymuję diety, nie ma problemu z wolnym. Dodatkwo jak Pani Agniesia - która mnie zatrudniała, nie ma czasu porozmawiac (wiadom takich chętnych do rozmów to ma pełno dziennie ale zawsze oddzwania jak ma chwilkę) zawsze mogę porozmawiać moim kaleczącym Niemieckim z miłym Panem Lenartem lub Pania Monika ( oboje są Niemcami). Są bardzo cierpliwi w kontakcie, na spokojnie probóją się dogadać. Bardzo polecam tą włąśnie Firmę !
volk 2016-10-20 13:10
a gdzie w Polsce kupisz zwykły chleb za 12 zł?? W której piekarni??
1
Ochotnik 2017-01-27 18:38
Szukam nowych ofert pracy i nie mogę nic namierzyć!!.
2
Aneta 2017-02-28 12:50
@ochotnik polecam obserwować stronę internetową firmy. http://www.allgemeine-industriemontagen.de/pl/oferty-pracy/
Daj znać później jak poszła rekrutacja!
Danek 2017-03-01 19:53
Ok
Danek 2017-03-01 20:05
Pracuję już w Niemczech 5lat W tej firmie nie pracowałem ale na ogół wszystkie te agencje pracy płacą prawie tą samą kasę. Zasada jest jedna rozmawiasz trochę po niemiecku i znasz się na robocie dasz sobie napewno radę. Ja też pierwszy raz wyjechałem jako niemowa .Probojcie nie zniechęcajcie się. Jeżeli dostaniecie niemiecką umowę nikt was nie oszukany nawet o centa.Żadnych polskich umów bo napewno ktoś was oszuka.Do przodu i lerne Deutsch. Pozdrawiam
Aneta 2017-03-02 08:39
@Danek bardzo dobrze jest słyszeć, że udało Ci się podszkolić język. Jakie rady masz dla osób wyjeżdżających do pracy za granicą?
Pracownik 2017-03-03 10:10
Masakra kogo wy tam zatrudniacie? Ten nowy Polak jest straszny !!
2
Aneta 2017-03-06 09:47
@Pracownik rozumiem, że pracujesz w A.I.M Allgemeine Industriemontagen GmbH? Co możesz opowiedzieć o Twoich wrażeniach z warunków pracy w firmie?
tojfer 2017-04-09 07:08
Nie polecam tej firmy a szczególnie czeba uważać AGATE. S
6
Aneta 2017-04-10 08:49
@tojfer Przypominam, że komentarze muszą spełniać wymogi Regulaminu forum. Nie mogą dotyczyć konkretnych osób, ani zawierać pomówień.
Dlaczego nie polecasz pracy w tej firmie?
1
JaWam Dam 2017-04-11 18:28
Zadowolony...aim.weimar . to moja 3 agencja i tutaj rowniez jestem zadowolony..
zaliczki co czwartek po 250e. wypłata zawsze do 20 .. dodatkowa płaca za polskie chorobowe urlop
Warunki mieszkaniowe Bardzo Dobre=SUPER..czasem drogo..nie wiecej niż 20e..
Dojazd na koszt własny.... ala zato dobra dieta..
Ważne na start trzeba miec 250e lub wiecej.. bo zaliczka dopiero w drugim tygodniu pracy..czwartek

Sama praca..Luzik..napewno niejest to praca dla osób ambitnych pracowitych ...jezyk..wystarcza podstawy..
Nie ważne czy pracujesz uczciwie ciezko dokładnie.. sumiennie.. -czy tak jak ja cały dzień chodzisz po hali i podpierasz ściany.. Masz stawke godzinowa i to napewno dostanisz

Aneta 2017-04-12 08:44
@JaWam Dam czyli rozumiem, że polecasz innym tą agencję? W czym okazała się dla Ciebie pomocna?
2sort 2017-06-08 17:42
Coś z tą agencja chyba nie tak. Wydzwaniają do mnie z numeru +49 214 32847650, nie mogę odebrać bo jestem w pracy w Holandii, piszę wiadomość do nich na maila i przez formularz na stronie, nikt nie odpisuje, nadal dzwonią, o co kaman? Na stronie oferty pracy z października 2016, troszkę nieaktualne.
Chętny 2017-06-18 19:32
Czemu tak mało opinii jest tym wątku? Czyżby tak dobrze się pracowało i nikt nie ma czasu na pisanie? Opinie są przydatne dla innych, chętnych szczególnie przy wyjazdach za granicę. Nawet nie ma nowych ofert pracy!
1
spawacz mag 2017-06-22 15:33
Witam mam propozycję pracy w tej firmie w niemczech czy ktoś się może orientuje jakie są warunki ??
kolorado 2017-06-22 19:09
Odpuść sobie tą firmę , poszukaj innej porządnej firmy . która Cię nir oszuka ns godzinach . dietach . dojazdach itp. Trzymaj się z daleka od tej firmy i jej pokrewnych z Koln.Bonn.Lewerkusen.Weimar itd.
3
Ochotnik 2017-06-22 20:25
Tak różne opinie o agencji, że nie wiadomo co myśleć.
Aneta 2017-07-13 16:01
@Chętny
są nowe oferty pracy. Poszukiwani są kandydaci do pracy jako Elektryk/Elektromonter, Hydraulik - Instalator oraz Spawacz do pracy w Niemczech. Jesteś zainteresowany?

@spawacz mag
zdecydowałeś się na przyjęcie tej oferty? Jeśli tak, to powiedz jak Ty oceniasz firmę jako pracodawcę. Warto w niej pracować?
kolorado 2017-07-13 21:45
Nie,nie warto.Odpuść sobie będziesz spokojnie spał.
3
Nowy 2017-07-16 20:44
Szukając dobrej agencji dowiedziałem się o A.I.M Allgemeine, po lekturze opinii jestem trochę zaskoczony dziwnymi sytuacjami. Sądzę, że wszystko można wyjaśnić w agencji, takie firmy muszą działać zgodnie z prawem.
1
O 2017-07-17 15:08
Do moderatora

A gdzie moja prawdziwa opinia o AIM podana w godzinach wieczornych w piątek 14.07.2017r.
z podaniem pełnych danych adresowych.( oczywiście negatywna).

PRAWDA W OCZY KŁUJE!!!!!!
3
Badacz 2017-07-25 20:21
Czy jesteście przekonani, że nie można napisać coś pozytywnego?
Zostaw swoją opinię o A.I.M Allgemeine Industriemontagen GmbH - Bonn
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie A.I.M Allgemeine Industriemontagen GmbH