logo A.I.M Allgemeine Industriemontagen GmbH

A.I.M Allgemeine Industriemontagen GmbH

Bonn

Opinie o A.I.M Allgemeine Industriemontagen GmbH

Artus94 2012-11-06 21:42:04
Witam! Bardzo proszę o więcej informacji na temat tej firmy.
Nikki79 2012-11-07 09:13:46
Mogę polecić. Firma w porządku.
Krisso 2012-11-08 08:51:22
Spokojnie mogę polecić pracodawcę.... Nie mam zastrzeżeń!
dawid 2012-11-08 17:43:55
chcialbym sie dowiedziec wiecej na ten temat ?? co to za firma i czy prawda co pisza ?????
endi 2012-11-14 14:33:02
wybieram sie przez odział z lipska może powiecie jakie są warunki mieszkaniowe (jaka kasa) i cz pracujecie z innymi polakami czy tylko niemcy. I jak płacą diety (ile)
3
piotrpp 2012-11-14 17:42:35
Spokojnie można polecić firmę ja też z obawami jechałem i 3 miesiąc leci i jest bardzo ok a jak piszą że śpią w ośrodkach dla bezdomnych to są idioci którzy zawsze muszą na kogoś liczyć zero inicjatywy w domu mamusi za niego myślała i załatwiła to myśli że zawsze tak będzie ja też sam sobie zalatwilem zalatwialem mieszkanie bo to co firma za drogie i w pensjonacie więc trzeba samemu a co do jazdy swoim autem dostaje 40 euro diety dziennie na dojazd do pracy i utrzymanie nie ma problemu polecam
endi 2012-11-15 09:27:35
a jak z pracą którą załatwiają (można po polsku z kimś się porozumieć). pytam bo niemieckiego sie uczyłem ale troche juz zapomniałem i dopiero zaczynam sobie powtarzac. na może byc ciężko!!!
endi 2012-11-15 10:38:38
i jeszcze jedno pytanko- w jakiej miejscowości pracujesz
2
piotrpp 2012-11-15 14:16:38
Pracuje w okolicy Ulm trafiłem do małej firmy i pracuje z samymi niemcami ale nie mam problemów są bardzo ok i zalerzy jak trafisz możesz pracować z polakami ale mimo wszystko początek na pewno będzie ciężki , popracujesz trochę z językiem się oswoisz to wszystko będzie ok , i niestety liczna siebie nie przejmuj się glupimi wpisali nierobow , a jak będziesz miał problem dzong do firmy ja pracuje pod oddziałem liwerkusen , spokojnej pracy i wszystkiego dobrego kolego .
roberto44 2012-11-15 14:31:18
Słuchajcie......powiedzcie coś więcej na temat tej firmy, jak ktoś z Was już tam pracuje, czy nie ma problemów z kasą jak to niektórzy piszą i z warunkami mieszkaniowymi, no i czy faktycznie rzucają do roboty co kilka tygodni po całych Niemczech i na własny koszt przejazdy w nowe miejsce ? Ja wybieram się przez Oddział w Weimar, tak więc jak macie już wyrobione zdania na ten temat to podpowiedzcie rodakom jak tam jest.
endi 2012-11-16 09:36:35
dzięki z info. dzisiaj będe wiedział do jakiej firmy jade to dam znac. może ktoś bedzie w okolicy.
endi 2012-11-16 20:06:24
mam jechać do Heidelberga. do pracy z mieszkania 14 km. no i najważniejsze że nie wiem co bede mial tam robic. patrzylem na google i ten adres co mam to budowa uniwersytetu. i teraz mam nadczym myślec!!!!!!!!
Misiek 2012-11-20 09:58:52
No to chyba miales niefart.Ja tam niemialem takich problemow.Wiesz, najpierw tez mne [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] alo, ze musialem wydawac tyle kasy na poczatku ale sie zwrocilo i kasa jest ok.
lechita88 2012-12-02 14:07:16
witam, dostalem propozycje pracy przez agencje w Lipsku. Czy mial ktos z ta agencja stycznosc? czy prawda jest ze zostawiaja czlowieka samemu sobie?
endi 2012-12-04 20:51:29
jestem juz trzeci tydzień przez oddzial z lipska. pierwszą zaliczke dostalem 200 eu w tym tygodniu mam dostać drugą 250eu. fakt jest taki że po wypłacie sie zobaczy jak faktycznie z kasą wychodzi. jak chce ktoś jechac to niech sie przygotuje na co tygodniowa zmiane miejsca pracy bo różnie niemcy sobie zamawiają ludzi ale podobno jak sie sprawdzisz w jakiejs firmie to zostawiają cie na dłużej. co do mieszkania to jest różnie przeważnie są to pensjonaty z różnymi warunkami mieszkaniowymi ale przecięż nikt nie jedzie tu siedzieć w luksusach bo za to sie placi ale z tego co załatwia firma to od 20 do 30 eu za dzień. no i pasuje jezyk coś czaić bo po polsku raczej nie pogadasz. PS: próba nie szczelba ja próbuje
mark65 2013-01-10 10:32:37
Witam
Wybieram sie do niemiec przez A.I.M. Bonn jako elektryk-napiszcie proszę czy warto ,czy nie oszukują, jak jest faktycznie z tymi dietami po 40 euro i z wypłatami,czy non stop tylko trzeba się przenosić z miejsca na miejsce, co z zakwaterowaniem?
[usunięte przez moderatora]
marcbig 2013-02-01 12:51:26
Witam. Za dwa dni to jest 03.03.2013 wyjeżdżam do pracy za pośrednictwem w/w firmy. Opinie są takie że spędzają sen z powiek. Ale co zrobić, trzeba jechać i spróbować. Zdam relacje za jakiś czas. Powodzenia dla Wszystkich
Myślący 2013-02-22 13:11:34
Witam,bardzo proszę o jakieś opinie na temat tej firmy gdyż mam wyjechać tam do pracy a po przeczytaniu tych komentarzy to aż mi się nie chce i nie wiem co mam robić,proszę piszcie na gg 7866785 lub mail (usunięte przez administratora) z góry dziękuje
Myślący 2013-03-23 22:43:12
Mam pytanie do pana Marka który wystawił niedawno komentarz,dlaczego pan napisał oddajcie mi kasę?Pytam gdyż mam zamiar wyjechać tam do pracy przez tą firmę.(usunięte przez administratora)
ppiotr 2013-03-24 13:37:00
Ja pracowałem pół roku w tej firmie i poza małymi rozbieznościami wynikającymi z interpretacji kontraktu chodzi o diety(300-400euro w zależnosci od ilości dni przepracowanych) które w moim rozumieniu sa dodatkowymi srodkamimi na utrzymanie a które firma odlicza od zarobku wszystko było w pożądku . Tylko jedno zastrzeżenie pracowałem cały czas w jednej firmie i mieszkanie sam sobie załatwiłem .
pppiotr 2013-08-02 22:05:16
nie oszukuj dieta to 40 euro dziennie a hotel jaki sobie załatwisz tak zapłacisz jak masz troche oleju w głowie i szczescia to wcale nie jest zle ja pół roku u nich pracowałem i srednio okło 1700 euro na reke miałem ,
el 2013-12-21 13:15:00
Skoro diety są obliczane razem z wynagrodzeniem godzinowym to logiczne, że te zaliczki należy później odliczyć od całości wypłaty.
3
tom 2014-01-29 08:47:27
Może kto podpowie jak odbwa sie;
Czy wyjazd z Polski jest organizowany w grupie czy indywidualnie .
Czy praca jest w kilka osób z Polski czy ja sam .
Jak wygląda organizacja dojazdu z Polski do Niemiec i na miejscu kto organizuje formalności z rezerwacją pensionatu i odbiorem osoby z np.przystanku do pensionatu kto za to płaci?.
Jak wygląda dojazd z pensionatu na budowy .
Na jaki okres jest umowa .
elektrk 2014-02-02 17:46:50
niech ktoś napisze jak jest aktualnie
nam oferte wyjazdu jako elektryk przez oddział Lipsk
w luty.
3
Tadeo 2014-02-02 20:16:16
witam ja nie wiem ale mieszkam w czechach, i przyszla mi umowa mam11,na godzine i 40 diety, juz ilekric moi dzwonili z niemiec,mowie po niemiecku ják i po polskku,jade we wtorek takze zobaczymy mysle ze jezyk duzo daje!
kolorado 2014-02-03 23:26:57
(usunięte przez administratora) .Mogę Ci powiedzieć że najlepiej jechac własnym samochodem,za dojazd do miejsca pracy z domu Ci zapłacą natomiast z kwatery do pracy nie zwracają,jeśli nie masz własnego samochodu to Ci załatwią kwaterę blisko pracy żebyś mógł dojść na pieszo ale to może dużo drożej kosztować np 30 euro za nocleg,jeśli masz samochód to możesz mieszkać dalej ale taniej wyjdzie nawet z Twoim dojazdem do pracy.Pensjonat organizuje firma Ty jedziesz do pracyni dostajesz SMS z adresem pracy i adresem noclegu.Możesz jechać sam lub poczekać na drugiego,jesli jedziesz sam to musisz znac niemiecki.Z kasą nie ma problemów.Umowa w tej chwili jest już na czas nieokreślony.Jeśli masz jeszcze jakieś pytania podaj nr.telefonu to zadzwonię i Ci powiem co wiem.
3
monter 2014-02-13 20:40:32
kolego opisz w jaki sposób, ponieważ nam oferte wyjazdu od nich i się wacham. Napisz z którego oddziału wyjechałeś i czy ma to jakie znaczenie.
1
zzz 2014-02-17 11:21:02
jako elektryk pracujesz sam czy z inną osobą ?
zzz 2014-02-17 11:32:17
ile kosztuje hotel za noc przy zakładzie pracy i np dalej 10km, jest róznica?
w jaki sposób zmienią ci umowe, bo podpisujesz z agencją to powinna obowiązywać przez cały czas np: 3 miesiące, nie zależnie u którego pracodawcy pracujesz?
i w jaki sposób można wypowiedzieć umowe .
2
aaa 2014-03-02 10:08:02
Mam pytanie wybieram sie do tej firmy 10 marca 20014 jako slusarz zagwarantowano mi stawke 10 e b niebyli mi wstanie powiedziec ile na reke chcial bym wiedziec jak ta praca naprawde wyglonda czy warto jechac jesli ktos by mogl mi udzielic jakis kolwiek informaci byl bym wdzieczny
10
killer 2014-03-09 12:27:59
Proszę napisać jak jest z zarobkami w tej firmie ile można zarobić mam właśnie z tej firmy wyjechać jako pomocnik elektryka proszę napiszcie jeden facet do mnie dzwonił i powiedział ze nie warto jechać ze zabierają duży podatek 6 grupa podatkowa i pensja jest marna pozdrawiam (usunięte przez administratora)
4
killer 2014-03-16 14:53:56
Panowie którzy w tej firmie pracujecie ile na czysto się zarobi i czy jest ta zle jak piszą jak jest z podatkiem i ile płaci się za mieszkanie pozdrawiam serdecznie
1
piotr 2014-05-09 12:52:38
czy jakis hydraulik ma umowe o prace na 12.05.2014
1
bebeti 2014-06-26 17:18:28
Witam moj maz dostal prace przez firme bewerber weimar i chcialabym sie dowiedziec czy wkoncu wyjechal Pan?jest tak zle jak ludzie opisuja?pozdrawiam
andre 2014-06-27 15:31:45
ja dostałem (hydraulik)dzisiaj i mam być w pracy w poniedziałek ale myśle że to wałek ,nikt nie napisał co tam pracuje dziwne tak byśmy wiedzieli
3
KB-Tech 2014-07-01 20:48:33
Chcę spróbować za nasza granicą, napiszcie czy warto z nimi, a jak nie, to jaka firma może być lepsza ? Chcę pojechać jako elektryk, automatyk.
mały 2014-08-05 18:32:17
a więc...na wyjazd weźcie sobie co najmniej 1000euro bo do pierszwej wypłaty daleko i drogo.Maxa jaki zarobicie to miesięcznie około 1700 euro( w zależności o steuerklasse)i po uzbieraniu godzin na zeitkonto(około 160 godzin) dodatkowo około 1200 euro co czwarty miesiąc pod warunkiem że nie wywali cię pracodawca na przymusowy urlaub.Ogólnie dużo niedopowiedzeń i ze słabym niemieckim lepiej się nie wybierac ale jak szprechasz to jakoś da się przeżyc.
Karol TIG 2014-10-08 21:43:18
8.50 euro na godzine to jałmużna dosłownie,ja w gdańsku pracuję za 10 euro na godzinę więc jeżeli już gdzieś wyjeżdżam to od 16 euro w górę a za 8,50 nigdzie bym nie pojechał,nie dajmy się poniżać...
str 2014-10-11 00:21:09
To trzeba Identifikationsnummer firmie podać. Firma od 01.01.2014 roku oblicza wypłatę ścisle według informacji z systemu Elstam z Finanzamt. Nie inaczej. Jesli jest tam błąd to trzeba to wyjaśnić z Finanzamtem przez złożenie odpowiedniego wniosku. Jeśli ktoś jest zaradny to da na pewno radę.
as5690 2014-12-13 00:56:05
na jakiej zasadzie oszukuja w tej firmie ? czy mozna liczyc na wsparcie z ich strony? Czy oferują pakiet świadczeń socjalnych dla pracowników? w jaki sposób pracownicy są rozliczani za wykonane zadania? Jakie możliwości rozwoju zawodowego oferuje firma? bardzo byłbym wdzieczny za odpowedz dziekuje bardzo
czerpak 2014-12-27 17:19:34
kurczę niestety , ale ja również spotkałem się z dość negatywnymi opiniami na temat A.I.M Allgemeine Industriemontagen . Polakom wydaje się , że jak dostaną robotę w niemieckiej firmie to jakby złapali Pana Boga za nogi a to nie działą tak do końca, (usunięte przez administratora)
1
miro 2015-04-12 16:38:41
Mam rozpocząć pracę w A.I.M Allgemeine Industriemontagen GmbH jako hydraulik od 04.05 2015,czy ktoś ma też ten termin ? Proszę o kontakt i opimie o tej firmie (usunięte przez administratora)
Krzysiek 2015-07-08 18:40:34
organizację mają do kitu,proponują wyjazd ,kwaterę najlepiej poszukać samemu,(usunięte przez administratora)
maniutek pomorskie 2015-07-09 12:15:31
witam.pewna osoba zadzwoniła do mnie z lipska z ofertą pracy jako ślusarz remontowy (stawka brutto 9.5E +dieta 42E). wysłali do mnie maila z umowami do podpisania (niemiecka,polska)
wcześniej do nich pisałem ,ale bez odzewu z ich strony.po przeczytaniu ze zrozumieniem ,wszystko wydaje mi się legalne.zleceń jest dużo, nawet nie ma problemu na zmianę daty wyjazdu (początek sierpnia 2015r). na początek trzeba mieć 300e nie licząc paliwa do auta (pierwsza zaliczka po tygodniu).
gg 10168045 mariusz
1
maniutek pomorskie 2015-08-06 13:04:00
witam.po długich wahaniach postanowiłem napisać.postaram się napisać rzetelnie ,aby moja odpowiedź była pomocna.miałem wyjechać z dnia na dzień.
ale pan B.W nie był do końca kompetentny.kontakt był na początku tel a później przede wszystkim mailowy.miałem zwalniać się z pracy ,ale dobrze że tego nie zrobiłem.kończył mi się dowód osobisty , na którego musiałem złożyć w innym mieście.
g.c 2015-12-03 16:43:56
Ja obecnie pracuje w AIM ale w Bonn i bardzo sobie chwale. Bardzo mili ludzie w biurze. Jedynie przeciagalo sie z klasa podatkowa ale to nie wina firmy co niestety urzedu niemieckiego ( firma bardzo pomogla z formalnosciami, rozmawialam z urzedem itd)
1
pracownik 2016-02-11 15:14:14
Zadzwon do AIM Bonn tam jest Pani Sadlak. Bardzo sympatyczna Pani na pewno odpowie na pytania i poda Ci wszystkie szczegoly.
2
dario 2016-02-26 08:31:55
ja pracuje 6 miesiecy jako spawacz,monter instalacji sanitarnych,przy 150 h ze stawka 12euro/h mam okolo 1300 euro + diety za kazdy dzien 40 euro mieszkanie 300/miesiac wyzywienie okolo 200 paliwo okolo 50 taka prawda tyle ze mieszkam tu na stale godziny zaleza od firmy,ktora cie wynajmuje,jezyk weryfikowany na budowach czasem pracuje sie z rosjanami,rumunami roznie,ale dobrze znac niemiecki.
Pavlo 2016-08-31 20:17:14
Panowie, od jakiegoś już czasu zabieram się aby napisać opinie firmie AIM z Bonn ale przez nawał pracy ciągle nie miałem kidy. Otóż pracuje w firmie AIM od czerwca zeszłego roku. Mimo początkowych przebojów z klasa podatkową wszystko jest idealnie. Od ponad 9 miesięcy jestem na jednej Budowie i zapowiada się, że będę nadal. Firma zawsze wypłaca pieniądze na czas, co tydzień otrzymuję diety, nie ma problemu z wolnym. Dodatkwo jak Pani Agniesia - która mnie zatrudniała, nie ma czasu porozmawiac (wiadom takich chętnych do rozmów to ma pełno dziennie ale zawsze oddzwania jak ma chwilkę) zawsze mogę porozmawiać moim kaleczącym Niemieckim z miłym Panem Lenartem lub Pania Monika ( oboje są Niemcami). Są bardzo cierpliwi w kontakcie, na spokojnie probóją się dogadać. Bardzo polecam tą włąśnie Firmę !
volk 2016-10-20 13:10:43
a gdzie w Polsce kupisz zwykły chleb za 12 zł?? W której piekarni??
Zostaw swoją opinię o A.I.M Allgemeine Industriemontagen GmbH - Bonn
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie A.I.M Allgemeine Industriemontagen GmbH