brak logo

P.P.W Araj

Wrocław

Opinie o P.P.W Araj

kropka 2014-12-09 07:51
No cóż, prawda jest taka że jeden ze wspólników wraz z grupą pracowników doprowadził do obecnej sytuacji. Był czas na uratowanie tak solidnej firmy, niestety chciwość ludzka i chęć posiadania nie ograniczonej władzy doprowadziły na skraj upadłości. Czym Ci pracownicy się kierowali pomagając w tym procederze?, na pewno nie rozumem. Dzisiaj czas zweryfikował sytuację wszystkich pracowników. Czy warto było być takim zawistnym,zazdrosnym i chciwym. Pycha jest zawsze przed upadkiem.
Na koniec dodam:,,... Ale jedno wiem po latach
Prawdę musisz znać i ty:
Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy..."

Pozdrawiam wszystkich.
2
skylancer 2014-12-09 14:47
Dopiero teraz firma padła ? I bardzo dobrze koniec kolesiostwa i wmawianie ludzią ciemnoty.
Gaba 2015-01-10 20:46
Ludzie!
Jeśli nie wiecie co się tak na prawdę dzieje w środku to po co się wypowiadacie?!
1
worker 2015-01-12 14:49
Wystarczy sprawdzić w KRS, że firma jest na etapie upadłości likwidacyjnej.
Kunde 2015-02-06 14:58
Ta firma to totalny skansen z poprzedniej epoki, który już nie powinien istnieć. I właśnie przestaje i nie trzeba być prorokiem tylko doświadczyć złego ale tak się dzieje tylko raz. Szkoda tylko ludzi którzy stracą pracę przez tych wszystkich ignorantów.
1
Siemka 2015-03-04 09:21
Co tu pisać Syndyk siedzi na Araju a Araj Realizacje zleca nam robotę. Syndyk nam płaci lecz zabrał nam wszystko co było możliwe do zabrania i nie kwapi mu się aby tą firmę sprzedać jak narazie czekamy atmosfera do dumy. Szkoda że nie chcą nas zwolnić bo chociaż byśmy odprawy dostali.
Bobik 2015-03-06 08:35
Syndyk może i chciałby sprzedać tylko tego szajsu nikt nie chce. Są lepsze firmy w które warto zainwestować a nie w taki obłudny, ideologicznie przestarzały skansen z poprzedniej epoki. Właściciel musi rozumieć podstawowe zasady ekonomii oraz to że klienta można zrobić w kuku tylko raz. Na szczęście na dolnym śląsku są inne firmy z branży z którymi warto współpracować. Jak widać i na szczęście niewidzialna ręka rynku czyści go w sposób odpowiedni, dając rzetelnym i uczciwym firmom możliwość większego i szybszego rozwoju.
Gaba 2015-03-08 23:11
Ludzie stracą pracę przez IGNORANTA,który nawet tej firmy nie zakładał, a chce się dorwać do władzy. Wiec obrażanie tutaj firmy tylko dlatego ze ma ponad 20 lat nie jest odpowiednie. To chyba dobrze ze firma się tyle utrzymała gdyby nie zwykła zazdrość!!!
2
Dada 2015-03-11 22:50
Jest szansa aby firma przetrwała do końca roku ?
1
kropka 2015-03-24 09:39
Syndyk robi to co jest dla niego najlepsze, więc nie ma mowy o społecznym aspekcie dbania o pracowników, jak to zwykł mówić pan prezes. Spółka ma być przygotowana do sprzedaży, jednak czy to nastąpi zgodnie z zaleceniem Sądu?. Wątpliwa kwestia. Dzisiaj pracują Ci co ,,zasłużyli" się panu prezesowi. Ciekawe jak długo będzie opłacał lojalność tych pracowników. Nie jest tajemnicą, że wyroki są pozytywne dla Pana Reslera. Tylko, że dzisiaj to ma inne znaczenie. Spółka była i może jej już nie być.
Kiniu 2015-04-08 13:53
Do końca roku to firma zostanie pochowana. Amen. Dostała strzała od "Kuszy", a nawiasem taki kłamczuch też tam pracował, fuuujjj taki straszny kłamczuch.
art 2015-04-17 11:05
Wiadomo coś na temat ludzi, jak sobie radzą?
bebe 2015-04-28 23:34
Firma została sprzedana przez syndyka ?
1
kropka 2015-06-25 19:35
Nie, firma nie została sprzedana.Jeżeli dojdzie do tej sytuacji to miejmy nadzieję, że nie będzie w rękach ludzi, którzy pod płaszczem dobrej woli, dbałości o dobro firmy i pracowników zadbali tylko i wyłącznie o realizację swoich chorych pomysłów. Uwierzyli Ci, którym prawda jest obca. Mali ludzie.
kropka 2015-09-29 11:03
Firma jest w upadłości sądowej, więc pracy nie będzie. Umysł szybko akceptuje to co widzą oczy, lecz jest to bardzo niebezpieczna pułapka. Proponuję byś pracy szukał gdzie indziej.
kropka 2015-10-30 10:07
Strona, na którą patrzysz nie należy do araj realizacje, jest własnością PPW ,,ARAJ"czyli również Pana Wieceprezesa Tomasza Reslera. Araj realizacje przejęły stronę i z niej korzystają. Mają gotowy projekt, który świetnie się sprawdza. Z tego co widać wpisali nawet swoje nr. telefonów. I to wszystko w obliczu prawa polskiego.
dada 2015-10-30 11:37
ZGINĄ tak samo jak traktowali klienta - TRAGICZNIE i dobrze należy im się. Te wszystkie zuchwałe cwaniaki powinni być bezrobotnymi bez prawa do zasiłku do końca życia. Nie jestem żadnym prorokiem a już dawno przepowiedziałem im taki właśnie żałosny koniec. Rynek nie znosi pustki. Dzięki temu inne rzetelne firmy z regionu mają więcej pracy, zamówień i się rozwijają. Dzięki Bogu takich nie brakuje.
4
Rolnik75 2016-07-21 13:22
Czas mija, a wbrew wszystkim brudom firma ma się świetnie. Bardzo rzetelny producent. Jak coś nie grało od razu zareagował. Polecam wszystkim współpracę.
10
pracownik 2016-10-12 17:32
Potwierdzam,

Czas mija a firma idzie do przodu, klienci do niej wracają więc chyba nie jest źle. Na forum zawsze brudy wylewają najwięksi frustraci.

8
NOWY 2016-11-11 23:38
Jestem pracownikiem od niedawna kilka miesięcy i muszę powiedzieć, że atmosfera jest super, pensja ok.
Firma stabilna bo duży potencjał finansowy za nimi stoi. Teraz wykupili fabrykę w Kątach, robią projekty dla największych firm w Polsce, wygrywają przetargi - ARAJ wychodzi na prostą.
7
Stani 2016-12-05 11:57
Powiem szczerze - był czas kiedy myślałem, że firma zmierza w złą stronę. Działały 2 spółki PPW Araj i Araj Realizacje, ale teraz jest Unia Araj Realizacje (należące do Unii), fabryka PPW została kupiona i wszystko się ustabilizowało i wróciło do normy. Konkurencja robi co może żeby zrobić czarny PR - nie bądźcie naiwni.

6
Jo 2017-01-12 11:19

Ja jestem pracownicą Unia Araj Realizacje od roku i powiem krótko - idealnie nie jest, ale muszę przyznać, że firma ma zasady i wartości, którymi się kieruje i to mi się podoba. Miałam już dość bezdusznych korporacji dla których tylko zysk się liczy.

Nie znam przeszłości więc nie do końca mogę się wypowiadać co było, ale widzę co jest.
Mogliby trochę więcej płacić, ale w sumie nie w tym aspekcie też nie jest źle.

3
Sebek 2017-01-17 15:00
Araj to normalna firma z nienormalną konkurencją, dlatego takie opinie o nich krążą.
Idealnie nie jest, ale na pewno nie jest tragicznie.

Konkurencja jeździ po Polsce i opowiada głupoty i pisze jakieś dziwactwa na nich w internecie.
Ludzie nie wierzcie we wszystko co usłyszycie czy przeczytacie.
5
Niki 2017-02-03 11:01
Ludzie co wy gadacie?
Czytam to forum i nie mogę uwierzyć. Normalna firma produkcyjna, a do tego pracują tutaj mega fajni ludzie.
3
Amen 2017-02-03 11:09
Nie no niektóre argumenty to jest śmiech na sali. Jak można mieć pretensje do firmy, że umową zabezpiecza swój interes? Przecież to normalne. Po to są umowy.

"do końca roku firma zostanie pochowana" - i co? Marka "ARAJ" dalej jest. To, że się spółki zmieniają - to normalne.

Jestem daleki od idealizowania, ale ludzie! zobaczcie sami, a nie powtarzacie jakieś hasła frustratów.
3
KL 2017-02-03 12:04
Współpracuje z firmą od lat i chciałem zobaczyć jakie opinie o niej krążą bo konkurencja bardzo źle się wypowiadała o nich. Jestem zaskoczony negatywnymi opiniami bo od strony klienta mogę powiedzieć same dobre rzeczy. Zlecenia są realizowane na czas i normalni ludzie pracują co doradzą, a nie tacy, że palcem nie kiwną póki się walizki pieniędzy nie przyniesie.

3
Konkurent 2017-02-03 14:42
Ludzie, którzy komentują w stylu: "Totalne Barachło", " nie powinien istnieć" itp. sami sobie wystawiają wizytówkę.

Chociaż pracuje dziś dla konkurencji powiem kilka szczerych słów:

Człowiek, który zakładał firmę przeszedł piekło żeby ją uratować i udało mu się.
Dzisiaj jest oczerniany w mediach przez jakieś wątpliwe fundacje, konkurencję i byłego szalonego wspólnika.

Życzę ARAJowi jak najlepiej i widzę, że tak się dzieje bo dobre owoce powstają w ciężkiej pracy, a nie poprzez awanturnictwo.

Ciężkiej pracy i uczciwości mówimy tak, a krzykaczom i awanturnikom dziękujemy!!! Wystarczająco dużo mamy ich w sejmie !!!

Powodzenia ARAJ !

4
mieszkaniec Kątów 2017-02-03 15:45
ARAJ (czy to Unia Araj Realizacje czy PPW ARAJ - dla mnie bez różnicy) jest najlepiej prosperującym przedsiębiorstwem w rejonie. Kąty Wrocławskie powinny być dumne, że mają taką firmę na własnym podwórku.

4
Worker 2017-02-06 13:58
Witam wszystkich

Chciałbym przedstawić swoje spostrzeżenie na temat firmy:

plusy:
+ fajni ludzie
+ dobra organizacja
+ możliwość rozwoju
+ praca w firmie o dobrej pozycji na rynku
minusy:
- zarobki
- bardzo wymagający = duży stres
- lokalizacja zakładu - dla mnie daleko

Pozdrawiam
3
Agro-man 2017-02-06 15:06
ARAJ to była pierwsza firma w Polsce, która realizowała takie wielkie tematy dla branży rolniczej.
Z ciekawości poczytałem trochę na stronie i widać, że dalej realizują duże obiekty i to zarówno w Polsce jak i w Europie.
Szacun.
3
Nicki 2017-02-06 15:51
szału nie ma ale rewelacji też nie
ani nie polecam ani nie odradzam. praca jak praca
1
Pracownik produkcji 2017-02-07 06:44
Zakład fajny, dobrze wszystko zorganizowane tylko kuuuuurde daleko dla Wrocławian.

Gdyby dopłacali do dojazdów to byłoby lepiej.
2
Roztargniony 2017-02-07 07:55
Witam

Dostałem propozycje pracy w firmie Unia Araj Realizacje. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć czy to ta sama firma co znany PPW Araj?
1
Gościu 2017-02-07 11:03
~ do Roztargniony: Ludzie Ci sami tylko spółka inna ale wszyscy pamietaja czasy PPW dlatego można w skrócie powiedzieć że tak - praktycznie ta sama.
Polecam Ci bo naprawde spoko miejsce. Czasami jest duże ciśnienie, ale gdzie go nia ma.
Pozdro 600
2
GOWorker 2017-02-07 15:21
Spoko jest ok.
Teraz dużo roboty bo zlecenia sie sypnęły, drugą zmianę mają uruchomić.
Prezes coś ma wigilii wspominał o podwyżkach mam nadzieje że dotrzyma słowa.......
2
Antifa 2017-02-07 16:36
Czy dobrze kojarze, że Araj to teraz część Unii Group?
Melmo 2017-02-08 09:52
Antifa 2017-02-07 16:36 Czy dobrze kojarze, że Araj to teraz część Unii Group?

Tak jest. Część produkcji nawet jest w Brzegu, nie tylko w Kątach Wrocławskich.

Dla firmy to raczej lepiej bo jest stabilna finansowo i ma zaplecze produkcyjne.
2
smutas 2017-02-08 10:26
Na targach mają fajne gadżety :)

a tak na serio to próbowałem się dostać do tej firmy, ale mnie nie przyjęli - za słabe kwalifikacje :(:(:(
2
marian 2017-02-08 14:31
jest ok
2
Aras 2017-02-10 12:10
Nie jestem fanem tej pracy oceniam ją 7 / 10 wiele jest do poprawy, ale cieszę się, że sytuacja się wyprostowała i uspokoiła. W końcu od jakiegoś czasu można normalnie pracować mimo różnych mankamentów wróciła normalność.

2
AFRICAMAN 2017-02-10 13:48
Ja akurat cieszę się, że dostałem pracę w tej firmie i mogę brać udział w projektach związanych z AFRYKĄ.
Dla mnie to jest przeskok i bardzo duży rozwój no i CV będzie dobrze wyglądać po realizacji.
Polecam każdemu mimo oczywistych wad takich jak stres, wysokie wymagania od pracowników, ciśnienie czasowe itp. to firma daje duże możliwości rozwoju, zarówno w Polsce (pracujemy naprawdę z gigantami robiąc duże projekty) jak i przy projektach zagranicznych (oprócz Afryki szykuje się kilka ciekawych egzotycznych tematów).

2
Mudzin 2017-02-10 14:08
W jakich krajach w Afyce robicie?
Nick 2017-02-10 16:19
Chciałem wtrącić dwa słowa na temat tego rozbudowanego wątku.

Wielokrotnie spotykałem przedstawicieli firmy z wysokiego szczebla na konferencjach, szkoleniach i innych wydarzeniach branżowych, a moi bliscy znajomi współpracowali z Arajem i są to ludzie kierujący się takimi wartościami jak uczciwość, rzetelność i patriotyzm dlatego nie wierze w żadne pomówienia i cały ten syf który pojawia się w internecie. Moi znajomi również nigdy nie narzekali przy współpracy.
Te niektóre argumenty są wręcz zabawne np. "zatrudniają rodzinę", a kto prywatnemu przedsiębiorcy zabroni. Ludzie komuna się dawno skończyła. "firma zabezpiecza swój interes umowami" - nie wiem kto to pisał ale chyba ktoś kto nie ma pojęcia o biznesie bo właśnie po to są umowy. "Zatrudniają kierowników i dyrektorów" - ten argument jest tak żałosny, że zostawię go bez komentarza.

2
AFRICAMAN 2017-02-10 16:56
Ja akurat zajmuję się Tanzanią, ale wiem, że powstają już koncepcje na co najmniej kilka innych rynków na czarnym lądzie.
CV 2017-02-11 17:50
jest sobota więc pomyślałem, że porozsyłam CV. Akurat jest rekrutacja w araju więc wysłałem swoje CV i trafiłem na to forum.
Jak mnie przyjmą to w praktyce się przekonam ale mam nadzieję, że będzie ok. Pierwsze wrażenie robią bardzo dobre....
szop 2017-02-11 21:57
Pie#^@lenie o szopenie. Póki ktoś sam nie popracuje to się nie przekona.
Wizjoner 2017-02-13 08:58
Popieram wypowiedź kolegi. Ludzie, którzy ciężko pracują napędzają tą firmę i dlatego niezależnie od problemów, które się pojawiają ARAJ był, jest i będzie. Widzę jak każdego dnia ludzie dają z siebie wszystko i dawali nawet kiedy było zamieszanie i warunki były trudne. Pracownicy tej firmy potwierdzają, że Polacy to pracowity naród. Mówię to bo widzę jak jest.

A co do opinii na temat pracy. Daje 4 gwiazdki bo generalnie jest dobrze. W niektórych sytuacjach mógłby być lepszy przepływ informacji między różnymi działami, ale widzę, że i to jest już poprawiane.
WTF? 2017-02-13 10:48
Ludzie o co chodzi??? Gdzie nie pojadę to słyszę tylko Araj to Araj tamto. Otwieram facebooka ARaj, szukam czegoś w interencie - Araj, czytam jakiś artykuł - Araj, jadę do znajomych - będą budować z Arajem, jadę do kolejnych znajomych i zgadnijcie z kim będą stawiać silosy ? - Araj.

Jakieś Arajowe szaleństwo ....
administracja 2017-02-13 13:35
Witam wszystkich,

Pracuje w administracji od ponad roku i jeśli chodzi o minusy to czasami denerwują takie detale i warunki pracy (np. trzeba sobie samemu kawę kupować), a jeśli chodzi o plusy no to generalnie całkiem normalna spokojna stabilna praca, no chyba że jest jakiś zryw związany z większym projektem to wtedy jest tornado i pełna mobilizacja i trzeba wtedy mocno spiąć poślady żeby się wyrobić.

Jeżeli ktoś miałby mnie pytać czy warto tam pracować to odpowiedziałbym - jeśli lepiej Ci zapłacą niż w poprzedniej firmie to tak bo minusy są, ale generalnie do zniesienia, a przecież w pracy chodzi głównie o kasę, a dopiero potem inne motywacje.
1
zadowolony 2017-02-16 13:46
2 lata stażu,
1 awans
1 podwyżka
dobry klimat, fajni ludzie

polecam
Zostaw swoją opinię o P.P.W Araj - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie P.P.W Araj