brak logo

P.P.W Araj

Wrocław

Opinie o P.P.W Araj

Jo 2017-01-12 11:19

Ja jestem pracownicą Unia Araj Realizacje od roku i powiem krótko - idealnie nie jest, ale muszę przyznać, że firma ma zasady i wartości, którymi się kieruje i to mi się podoba. Miałam już dość bezdusznych korporacji dla których tylko zysk się liczy.

Nie znam przeszłości więc nie do końca mogę się wypowiadać co było, ale widzę co jest.
Mogliby trochę więcej płacić, ale w sumie nie w tym aspekcie też nie jest źle.

3
Sebek 2017-01-17 15:00
Araj to normalna firma z nienormalną konkurencją, dlatego takie opinie o nich krążą.
Idealnie nie jest, ale na pewno nie jest tragicznie.

Konkurencja jeździ po Polsce i opowiada głupoty i pisze jakieś dziwactwa na nich w internecie.
Ludzie nie wierzcie we wszystko co usłyszycie czy przeczytacie.
5
Niki 2017-02-03 11:01
Ludzie co wy gadacie?
Czytam to forum i nie mogę uwierzyć. Normalna firma produkcyjna, a do tego pracują tutaj mega fajni ludzie.
3
Amen 2017-02-03 11:09
Nie no niektóre argumenty to jest śmiech na sali. Jak można mieć pretensje do firmy, że umową zabezpiecza swój interes? Przecież to normalne. Po to są umowy.

"do końca roku firma zostanie pochowana" - i co? Marka "ARAJ" dalej jest. To, że się spółki zmieniają - to normalne.

Jestem daleki od idealizowania, ale ludzie! zobaczcie sami, a nie powtarzacie jakieś hasła frustratów.
3
KL 2017-02-03 12:04
Współpracuje z firmą od lat i chciałem zobaczyć jakie opinie o niej krążą bo konkurencja bardzo źle się wypowiadała o nich. Jestem zaskoczony negatywnymi opiniami bo od strony klienta mogę powiedzieć same dobre rzeczy. Zlecenia są realizowane na czas i normalni ludzie pracują co doradzą, a nie tacy, że palcem nie kiwną póki się walizki pieniędzy nie przyniesie.

3
Konkurent 2017-02-03 14:42
Ludzie, którzy komentują w stylu: "Totalne Barachło", " nie powinien istnieć" itp. sami sobie wystawiają wizytówkę.

Chociaż pracuje dziś dla konkurencji powiem kilka szczerych słów:

Człowiek, który zakładał firmę przeszedł piekło żeby ją uratować i udało mu się.
Dzisiaj jest oczerniany w mediach przez jakieś wątpliwe fundacje, konkurencję i byłego szalonego wspólnika.

Życzę ARAJowi jak najlepiej i widzę, że tak się dzieje bo dobre owoce powstają w ciężkiej pracy, a nie poprzez awanturnictwo.

Ciężkiej pracy i uczciwości mówimy tak, a krzykaczom i awanturnikom dziękujemy!!! Wystarczająco dużo mamy ich w sejmie !!!

Powodzenia ARAJ !

5
mieszkaniec Kątów 2017-02-03 15:45
ARAJ (czy to Unia Araj Realizacje czy PPW ARAJ - dla mnie bez różnicy) jest najlepiej prosperującym przedsiębiorstwem w rejonie. Kąty Wrocławskie powinny być dumne, że mają taką firmę na własnym podwórku.

4
Worker 2017-02-06 13:58
Witam wszystkich

Chciałbym przedstawić swoje spostrzeżenie na temat firmy:

plusy:
+ fajni ludzie
+ dobra organizacja
+ możliwość rozwoju
+ praca w firmie o dobrej pozycji na rynku
minusy:
- zarobki
- bardzo wymagający = duży stres
- lokalizacja zakładu - dla mnie daleko

Pozdrawiam
3
Agro-man 2017-02-06 15:06
ARAJ to była pierwsza firma w Polsce, która realizowała takie wielkie tematy dla branży rolniczej.
Z ciekawości poczytałem trochę na stronie i widać, że dalej realizują duże obiekty i to zarówno w Polsce jak i w Europie.
Szacun.
3
Nicki 2017-02-06 15:51
szału nie ma ale rewelacji też nie
ani nie polecam ani nie odradzam. praca jak praca
1
Pracownik produkcji 2017-02-07 06:44
Zakład fajny, dobrze wszystko zorganizowane tylko kuuuuurde daleko dla Wrocławian.

Gdyby dopłacali do dojazdów to byłoby lepiej.
2
Roztargniony 2017-02-07 07:55
Witam

Dostałem propozycje pracy w firmie Unia Araj Realizacje. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć czy to ta sama firma co znany PPW Araj?
1
Gościu 2017-02-07 11:03
~ do Roztargniony: Ludzie Ci sami tylko spółka inna ale wszyscy pamietaja czasy PPW dlatego można w skrócie powiedzieć że tak - praktycznie ta sama.
Polecam Ci bo naprawde spoko miejsce. Czasami jest duże ciśnienie, ale gdzie go nia ma.
Pozdro 600
2
GOWorker 2017-02-07 15:21
Spoko jest ok.
Teraz dużo roboty bo zlecenia sie sypnęły, drugą zmianę mają uruchomić.
Prezes coś ma wigilii wspominał o podwyżkach mam nadzieje że dotrzyma słowa.......
2
Antifa 2017-02-07 16:36
Czy dobrze kojarze, że Araj to teraz część Unii Group?
Melmo 2017-02-08 09:52
Antifa 2017-02-07 16:36 Czy dobrze kojarze, że Araj to teraz część Unii Group?

Tak jest. Część produkcji nawet jest w Brzegu, nie tylko w Kątach Wrocławskich.

Dla firmy to raczej lepiej bo jest stabilna finansowo i ma zaplecze produkcyjne.
2
smutas 2017-02-08 10:26
Na targach mają fajne gadżety :)

a tak na serio to próbowałem się dostać do tej firmy, ale mnie nie przyjęli - za słabe kwalifikacje :(:(:(
2
marian 2017-02-08 14:31
jest ok
2
Aras 2017-02-10 12:10
Nie jestem fanem tej pracy oceniam ją 7 / 10 wiele jest do poprawy, ale cieszę się, że sytuacja się wyprostowała i uspokoiła. W końcu od jakiegoś czasu można normalnie pracować mimo różnych mankamentów wróciła normalność.

2
AFRICAMAN 2017-02-10 13:48
Ja akurat cieszę się, że dostałem pracę w tej firmie i mogę brać udział w projektach związanych z AFRYKĄ.
Dla mnie to jest przeskok i bardzo duży rozwój no i CV będzie dobrze wyglądać po realizacji.
Polecam każdemu mimo oczywistych wad takich jak stres, wysokie wymagania od pracowników, ciśnienie czasowe itp. to firma daje duże możliwości rozwoju, zarówno w Polsce (pracujemy naprawdę z gigantami robiąc duże projekty) jak i przy projektach zagranicznych (oprócz Afryki szykuje się kilka ciekawych egzotycznych tematów).

3
Mudzin 2017-02-10 14:08
W jakich krajach w Afyce robicie?
Nick 2017-02-10 16:19
Chciałem wtrącić dwa słowa na temat tego rozbudowanego wątku.

Wielokrotnie spotykałem przedstawicieli firmy z wysokiego szczebla na konferencjach, szkoleniach i innych wydarzeniach branżowych, a moi bliscy znajomi współpracowali z Arajem i są to ludzie kierujący się takimi wartościami jak uczciwość, rzetelność i patriotyzm dlatego nie wierze w żadne pomówienia i cały ten syf który pojawia się w internecie. Moi znajomi również nigdy nie narzekali przy współpracy.
Te niektóre argumenty są wręcz zabawne np. "zatrudniają rodzinę", a kto prywatnemu przedsiębiorcy zabroni. Ludzie komuna się dawno skończyła. "firma zabezpiecza swój interes umowami" - nie wiem kto to pisał ale chyba ktoś kto nie ma pojęcia o biznesie bo właśnie po to są umowy. "Zatrudniają kierowników i dyrektorów" - ten argument jest tak żałosny, że zostawię go bez komentarza.

3
AFRICAMAN 2017-02-10 16:56
Ja akurat zajmuję się Tanzanią, ale wiem, że powstają już koncepcje na co najmniej kilka innych rynków na czarnym lądzie.
1
CV 2017-02-11 17:50
jest sobota więc pomyślałem, że porozsyłam CV. Akurat jest rekrutacja w araju więc wysłałem swoje CV i trafiłem na to forum.
Jak mnie przyjmą to w praktyce się przekonam ale mam nadzieję, że będzie ok. Pierwsze wrażenie robią bardzo dobre....
1
szop 2017-02-11 21:57
Pie#^@lenie o szopenie. Póki ktoś sam nie popracuje to się nie przekona.
1
Wizjoner 2017-02-13 08:58
Popieram wypowiedź kolegi. Ludzie, którzy ciężko pracują napędzają tą firmę i dlatego niezależnie od problemów, które się pojawiają ARAJ był, jest i będzie. Widzę jak każdego dnia ludzie dają z siebie wszystko i dawali nawet kiedy było zamieszanie i warunki były trudne. Pracownicy tej firmy potwierdzają, że Polacy to pracowity naród. Mówię to bo widzę jak jest.

A co do opinii na temat pracy. Daje 4 gwiazdki bo generalnie jest dobrze. W niektórych sytuacjach mógłby być lepszy przepływ informacji między różnymi działami, ale widzę, że i to jest już poprawiane.
1
WTF? 2017-02-13 10:48
Ludzie o co chodzi??? Gdzie nie pojadę to słyszę tylko Araj to Araj tamto. Otwieram facebooka ARaj, szukam czegoś w interencie - Araj, czytam jakiś artykuł - Araj, jadę do znajomych - będą budować z Arajem, jadę do kolejnych znajomych i zgadnijcie z kim będą stawiać silosy ? - Araj.

Jakieś Arajowe szaleństwo ....
1
administracja 2017-02-13 13:35
Witam wszystkich,

Pracuje w administracji od ponad roku i jeśli chodzi o minusy to czasami denerwują takie detale i warunki pracy (np. trzeba sobie samemu kawę kupować), a jeśli chodzi o plusy no to generalnie całkiem normalna spokojna stabilna praca, no chyba że jest jakiś zryw związany z większym projektem to wtedy jest tornado i pełna mobilizacja i trzeba wtedy mocno spiąć poślady żeby się wyrobić.

Jeżeli ktoś miałby mnie pytać czy warto tam pracować to odpowiedziałbym - jeśli lepiej Ci zapłacą niż w poprzedniej firmie to tak bo minusy są, ale generalnie do zniesienia, a przecież w pracy chodzi głównie o kasę, a dopiero potem inne motywacje.
2
zadowolony 2017-02-16 13:46
2 lata stażu,
1 awans
1 podwyżka
dobry klimat, fajni ludzie

polecam
1
Kindziu 2017-02-21 17:56
Ludzie tu jest niezly zapiernicz.
Teraz sie tak rozkrecily zamowienia, że nie wiadomo w co ręce włożyć.

Nie polecam dla tych co szukają spokojnego ciepłego stanowiska.

1
Johny 2017-02-21 18:12
Pracuje z Prezesem Jackiem od lat i to dobry człowiek jest.
Może w firmie nie ma tylu dodatków co w różnych korporacjach ale przynajmjniej to Polska firma z tradycjami. Nie zmieniłbym tej pracy dopóki bym nie musiał.
1
Raper 2017-02-23 15:31
Araj jest spoko, spoko jest Araj
Jak w to nie wierzysz to( usunięte przez administratora )
Barbadossa 2017-02-26 18:10
Araj zawsze miał sie dobrze przetrwał burzę i teraz będzie jeszcze silniejszy. A jeśli chodzi o warunki pracy to jest ok.
Pozdrawiam
Batman 2017-02-26 22:09
To co sie dzialo w firmie 3 lata temu to byl hard core ale na szczescie wszystko sie dobrze skonczylo i teraz pracuje sie normalnie.
Wiele osob zyczylo tej firmie źle a szczegolnie konkurencja ale na szczęście sie zawiedli
Dziś to konkirencja pikuje w dół a Araj do przodu.
I oby tak dalej bo nie chcialbym zmieniać pracy.
lolek 2017-02-27 08:50
Jeśli chodzi o plusy to dobrze płacą (przynajmniej mnie) i trzeba przyznać, że dobrze wszystko jest zorganizowane wewnątrz firmy, a jeśli chodzi o minusy to dużo pracy.
humanistka 2017-02-27 09:43
Mam to co chciałam czyli kontakt z językami obcymi oraz możliwości rozwoju.
przeszkadza mi kultura pracy - dość specyficzna - osoba z umysłem humanistycznym może mieć problemy w odnalezieniu się w tej rzeczywistości.
Inżynier 2017-02-27 10:02
Ale zobacz, że regularnie są prowadzone szkolenia więc jeśli ktoś chce to może nabyć dużą ilość wiedzy technicznej. Ja przynajmniej nabyłem sporo wiedzy.
zainteresowany 2017-02-27 10:12
A jakie szkolenia macie ?
Inżynier 2017-02-27 10:47
Np. dzisiaj rano było szkolenie produktowe dot. silosów lejowych, a ogólnie to cały czas na temat suszarń, technologi itp.
humanistka 2017-02-27 11:36
No tak niby są szkolenia ale jako osoba bez technicznego wykształcenia dość mało z nich rozumiem.
Inżynier 2017-02-27 11:47
No cóż, jeśli nie rozumiesz to jest to już Twój problem...
zainteresowany 2017-02-27 12:50
Dobrze wiedzieć bo szkolenia to ważna rzecz, której mi teraz brakuje w firmie w której pracuję.
Dzięki za info.
1
Inżynier 2017-02-27 22:01
Współczuje ...

Szkolenia to podstawa rozwoju.
1
asdw 2017-02-28 00:10
hej ludziska !
Polecam firmę, fajni ludzie, dobra kawka, a tak na poważne to jest ok. Sporo osób narzeka ale Polacy to już tak mają, że narzekają ale widzę, że jak przychodzi co do czego to pracownicy staną murem za firmą.

Yoyo
1
tata 2017-02-28 08:36
Firma jest bardzo pro-rodzinna. Fajne jest to, że świętujemy każde narodziny dziecka, imieniny, urodziny itp. zawsze jakieś ciasto wjeżdża.
Z urlopami też nie ma problemu także ok.
2
aaa 2017-02-28 10:31
A czy wszyscy ludzie wrócą do Kątów Wrocławskich?
Arbuz 2017-03-03 21:59
Tego jeszcze nie wie nikt ale raczej tak
Elo 2017-03-03 22:02
Raczej sluchy dochodza ze wszyscy wrócą do Kątów.

Dla mnie bomba nie mogę sie już doczekać ;);)

Pracę polecam ;)
Człowiek z lisciem na głowie 2017-04-19 12:37
Ciekawe rzeczy opowiadacie... Zaiste intrygujące.
jacek 2017-05-21 22:21
wszystko pięknie ale ja mi8ałem umowę o prace na czas określony aż do emerytury
a okres wypowiedzenia był 2 tygodniowy
jeżdziłem dużo po rynku wschodnim na montaże
pracy dużo i nikt tego nie doceniał
także nie piszcie że jest tak kolorowo
Zostaw swoją opinię o P.P.W Araj - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie P.P.W Araj