Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Woseba

Pracowałeś w firmie Woseba i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Kacy - 2014-05-08 09:21:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [bystry - 2014-05-07 22:07:29]:
Każdy kto nie potrafi handlować będzie pisał takie negatywy. Owszem kawa może i droga ale wszystko zależy od Twoich dobrych relacji na sklepach. Jeśli je masz to dużo możesz zdziałać aby zrobić coś co wspomoże sprzedaż. Handlowałem w firmie z dużo gorszym produktem gdzie każdy wcześniej mówił, że się nie da. A jednak mi się udawało... Taki już ten rynek FMCG
zdjecie uzytkownika
bystry - 2014-05-08 12:39:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
To skoro jesteś taki MEGA sprzedawczyk to po co zadajesz infantylne pytania? MEGA SPRZEDAWCA + MEGA SPRZEDAŻ = MEGA KASA! PROSTE? A co do gps to niestety pewnie trzeba ruszyć dupeczkę dosyć wcześnie do pracy "Mistrzu", ale chyba nie jest to dla ciebie problem, pytasz o podstawę więc chyba jesteś zainteresowany wysoką oczywiście więc wyjazd wcześnie rano w twoim przypadku powinien być normalką. Pewnie jest bo SUPER HANDLOWIEC nie zostaje się wstając do pracy w południe :-) więc nie masz powodu martwić się gps-em.
zdjecie uzytkownika
Dido - 2014-05-09 00:13:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kolego nie zaogniaj się, nie ma sensu. Chyba to normalne, że w pracy trzeba pozachrzaniać, ale za to można spodziewać się dobrego wynagrodzenia.
zdjecie uzytkownika
Ja - 2014-05-12 15:41:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Byłem na rekrutacji. Podczas rozmowy padły pytania standardowe.
Dlaczego Woseba ? Dlaczego nie pracuje Pan u poszczególnych poprzednich pracodawców ? Co zrobiłby Pan aby ta Woseba sprzedawała się lepiej,biorąc pod uwagę że nie stosujemy takich zabiegów jak kasa za pozycję na półce itp. - jakich metod bym użył ? Największy Pana sukces? Największa porażka ?
Poza tym otrzymałem informację że auto ma GPS, może być wykorzystywane prywatnie jakkolwiek za paliwo płaci użytkownik, marka pojazdu zależna od sprzedaży i miejsca działania przedstawiciela. Brak szczegółów odnośnie wynagrodzenia, pytano mnie tylko o zakres do zakceptowania w okresie próbnym (3 miesiące) i po okresie próbnym.
Dalej wypełniałem jeszcze test charakterologiczny (określenie samoceny w czterocyfrowej skali).
Zgodnie z zapowiedzią po kilku dniach połączyła się ze mną osoba informując o wyniku rekrutacji.
zdjecie uzytkownika
Dino - 2014-05-12 17:16:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ja - 2014-05-12 15:41:19]:
I co dostałeś się do tej pracy ?? Kiedy dzwoniła do Ciebie kobietka ??
zdjecie uzytkownika
Mocek - 2014-05-14 01:10:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Powinni się w miarę szybko odezwać. Myślę, że max . tydzień czasu czekają chyba,że to jest spora firma to nie byłoby to..
zdjecie uzytkownika
Pablo - 2014-06-18 11:55:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czytam te wasze wszystkie opinie i mysle że macie racje co do tej Firmy,zostałem zaproszony pod koniec Czerwca,jak ktoś był na rekrutacji niech napisze co tam się dzieje.
zdjecie uzytkownika
Kacy - 2014-06-20 17:10:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Pablo - 2014-06-18 11:55:59]:
Kolego.. dokładnie masz opisane jak wygląda rekrutacja. Powiem tak: Po zmianie dyrektora atmosfera pracy jest wporzątku. Kawa się sprzedaje na swój sposób na jednych regionach bardzo dobrze, a na drugich regionach gorzej. Twoim zadaniem jest prócz detalu odwiedzać sieci, za które po okresie próbnym masz dodatkowo płacone. jak ktoś jest pracowity, może zarobić porządne pieniądze. JEDYNY MINUS TO SAMOCHODY. STARZY PRACOWNICY MAJĄ NOWE AUTA Z SALONU, A NOWO ZATRUDNIENI DOSTAJE ROZPADAJĄCE SIĘ FIATY PANDA PO 300TYŚ PRZEBIEGU. Nie da się ukryć, że psują się jak... i mam nadzieję, że firma szybko coś z tym zrobi zanim stanie się jakaś tragedia. Bo słyszałem już różne historie typu prawie odpadające tylne koła...
zdjecie uzytkownika
Mocek - 2014-06-24 00:28:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dobrze przynajmniej, że nie trzeba angażować własnego środka transportu bo w niektórych firmach to i takie historie się słyszy.
zdjecie uzytkownika
KING - 2014-07-01 21:29:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Może i dyrektor się zmienił ale sposób traktowania pracowników nie nadal zwalnia się bez powodu a utrzymuje pracowników (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
robert - 2014-07-03 20:42:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [bystry - 2014-05-07 22:07:29]:
ja pracuje na pomorskim i sprzedaje kawę i nie
jestem magikiem trzeba pracować
(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Mocek - 2014-07-04 00:16:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co do zwolnień - jakiś powód musi mieć. Chociaż takim zachowaniem można momentalnie stracić szacunek wszystkich wokół.
zdjecie uzytkownika
lili - 2014-08-01 14:00:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szanowni Państwo. Kto wogóle zastanawia się nad pracą w tej firmie na wiekszości regionów Polski niech się 20 razy zastanowi. Dla czego?
Dla tego, że oczekują przenoszenia gór , a nie dają sprzętu do tego
- brak jakichkolwiek gratisów
- brak deputatu (pusty bagażnik)
- Plany wielkie jak... Jak nie bedziesz sprzedawał, a mówię Ci nie będziesz ponieważ kawa się nie sprzedaje to zabronią Ci odwiedzać sieci i co za tym idzie nie zarobisz nawet 1500zł
- Jak zapracujesz na siebie dostaniesz lepsze auto, a tak to Fiat Panda i to z ok 350 - 400tyś przebiegu.
- Wielkie problemy żeby wymienić nawet towar na 15zł
- Niektórzy kierownicy nie mają pojęcia o zarządzaniu.

Jeden sprzedaje po 50kg w miesiącu i pracuje, a drugi 400kg i zwalniają po 3 miesiącach. Wszystko zależy od kierownika jakiego masz... Słyszałem, że najgorszy jest w Pomorskim. Jakas laska co nie ma zielonego pojęcia o zarządzaniu.

Pracowałem kilka miesiący temu ale słyszę, że teraz jest jeszcze gorzej... Po mimo, że jest nowy Dyrektor.. Nowy ale jakże stary...
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2014-08-02 21:20:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bardzo łatwo kogoś oczerniać, jak się jest anonimowym, ale Ty nie jesteś anonimowy Panie (usunięte przez administratora), ja wiem doskonale kim jesteś. Dlaczego piszesz, że pracowałeś????.....przecież nadal pracujesz. A kawa się sprzedaje, tylko Ty nie potrafisz jej sprzedawać, po prostu jesteś złym handlowcem ot co.
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2014-08-02 21:24:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A jeśli chodzi o kierownika z Pomorskiego, to ta Pani jest bardzo dobrym kierownikiem, a to że wymaga to chyba normalne, tym bardziej, że wymaga w granicach rozsądku.
zdjecie uzytkownika
cisza - 2014-08-04 21:23:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
mrrrrrrrrrrrrr poczęści prawda a po części wrogie nastawienie po zwolnieniu ale większość to prwda
zdjecie uzytkownika
xxx - 2014-08-05 16:50:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A słuchajcie może to prawda. Tak sobie teraz przeglądam na praca.pl historie ogłoszeń na dane miejscowości i średnio co 2-5 miesięcy na dany region jest nowe ogłoszenie. Hmm dziwne tylu przedstawicieli jest złymi pracownikami? Myślę, że napewno nie jest dobrze , a po poprzednich postach i ciągłej rotacji pracowników wrecz jestem przekonany, że coś jest nie halo. Chciałem wysłać CV ale jak dziś podpytałem na kilku dużych sklepach o Wosebę to klienci mnie wyśmiali i powiedzieli, żebym dał sobie spokój. Czyli wszystko się zgadza... Powodzenia nowym PH bo wychodzi na to, że dobre Call Center byloby lepsze niż niepewność pracy i brak możliwości.

Co do samochodów to fakt widzę pandy czyli jeszcze jeżdżą, a jak PH obsługujący sieci handlowe jeździ takim padłem to jaka to wizytówka dla firmy i jej pracownika? Każdy ma na ten temat swoje zdanie.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-08-05 17:53:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
kolego to co piszesz są bzdury w pomorskim jest najlepsza kierowniczka ja już pracuje 16 lat w handlu i takiej kierowniczki jeszcze nie miałem nie można osądzać firmy że kawa się nie sprzedaje mój poprzednik sprzedawał 150 kg miesięcznie ja sprzedałem tone czterysta to zależy od przedstawiciela jak pracuję . siedząc w domu to nic się nie sprzeda trzeba jeździć żeby coś sprzedać a co do samochodu to pandy są bardzo dobre pozdrawiam przedstawiciel z pomorskiego :D
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-08-05 19:47:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuje w Wosebie już ponad rok i nie mogę narzekać na pracę w tej firmie.
Pieniądze dobre, atmosfera super, a plany sprzedażowe dopasowane pod każdy region indywidualnie.

Kolego niedojrzały hejterze, któremu się nie chce pracować. W każdej firmie wylecisz z takim zaangażowaniem, a jakby kierowniczka była taka zła jak piszesz to już byś dawno nie pracował.
zdjecie uzytkownika
Koleś - 2014-08-05 23:15:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co by nie mówić na pewno na stanowisku przedstawiciela handlowego dużo zależy od własnego doświadczenia, nastawienia oraz umiejętności no i pewnie trochę szczęścia. Jeżeli ktoś ma podejście do ludzi, potrafi być elastyczny to na pewno będzie osiągał dobre wyniki - takich ludzi raczej na PH potrzebują wszędzie. Woseba to jedna z tych firm, która niezbyt dużym nakładem sił osiągnęła całkiem duży sukces na rynku polskim. Istnieją nieco ponad 20 lat a ich marka i rozpoznawalność jest porównywalna do dużo bogatszej konkurencji. Poza tym według mnie takie mniejsze firmy oferują dużo lepsze jakościowo produkty.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-08-06 21:06:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [lili - 2014-08-01 14:00:28]:
kolego z pomorskiego nie licz na auto kierowniczka ci nie da dalej
Pandom będziesz jeżdził
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-08-07 17:33:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik - 2014-08-05 17:53:43]:
kolego ze słupska ja pracowałem na tym terenie jest to niemożliwe tyle
sprzedać woseby
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-08-07 17:44:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [lili - 2014-08-01 14:00:28]:
Woseba się sprzedaje tylko ty jesteś słaby (usunięte przez administratora) nie pisz bzdur kierowniczka jest okej Pozdrawiam pracowników woseby trzymajmy się razem a podbijemy rynek
pomorskim
zdjecie uzytkownika
KL - 2014-09-18 13:01:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sugerujecie, że kierowniczka jest na tyle cięta, że nie pozwoli lepiej poczuć się swoim pracownikom? Nie wiem jaki jest w tym sens i co w ten sposób można osiągnąć oprócz gorszej atmosfery w zespole, a ta chyba jest całkiem niezła jak na taką formację. Orientujecie się czy planują niebawem jakieś przyjęcia?
zdjecie uzytkownika
KkKkK - 2014-09-24 00:15:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Smiac mi sie chce,ze ta pani(kierowniczka z pomorskiego, nota bene blondynka) zamiast skupic sie na pracy i sprzedazy, wychwala sie tu sama i pisze sama o sobie pochwalne posty.... Droga pani, to jest ZALOSNE!!! DO ROBOTY!!
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Woseba
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x