Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoła Policealna
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Woseba

Pracowałeś w firmie Woseba i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
chevi - 2013-11-14 20:57:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Miałem okazje pracować jako PH w warmińsko-mazurskim. Co prawda opinia tyczy się przełomu roku 2010/2011. Moja opinia odnoście pracy zdecydowanie negatywna! Uzasadniam: Kawa kompletnie się nie sprzedaje. Na moim całym rejonie w sklepach łącznie z dystrybutorami było mniej kawy niż w jednym większym sklepie w rejonie śląska, to już daje do myślenia. Rozmowy sprzedażowe prowadzone przeze mnie były wysoko oceniane przez regionalnego kierownika sprzedaży, Któregoś dnia kiedy kierownik jeździł razem ze mną zapytałem co mógłbym jeszcze zrobić żeby ruszyć sprzedaż? Odpowiedź : żebym był cierpliwy a efekty przyjdą. 2 dni później dostalem smsa ze mam wykonac plan dzienny minimum 50 kg generalnie śmieszna ilość ale nie wiem czy kiedykolwiek udało mi się sprzedać tyle jednego dnia. Zdażało się "zatowarować" sklep wprowadzić jakieś nowe indeksy ale co z tego jak po 2 tygodniach w tym sklepie było tyle kawy ile zostało zamówione. Pytam więc co PH może zrobić? Ceny kawy wcale kuszą, smak kwestia gustu mi osobiście Woseba arabica smakuje. Żadnych funduszy marketingowych nie ma, nawet kawy żeby zostawić na sklepie. To jaką kawę "Pani Krysia" będzie sprzedawała i jaką sama będzie piła jak konkurencja zostawia w sklepie kilogramy gratisowych. Dla porównania miałem okazje pracować też w Tchibo dużo przed wosebą i pamiętam że tam bez porównania wyglądało to duuużo lepiej. płaca nie wiem jak teraz ja w tamtych latach dostawałem 2000 na konto. samochód fiat panda 2 miejscowy, bardzo awaryjny i więcej w warsztacie przestał co utrudniało prace. zdecydowanie nie polecam pracy jako PH na północy polski.
zdjecie uzytkownika
Magda - 2014-01-02 13:36:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [bezimienny - 2013-10-22 08:27:22]:
ilu mniej więcej pracowników liczy firma Woseba?
zdjecie uzytkownika
borys - 2014-01-07 23:45:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Powiem tak pracuje w Wosebie kilka miesięcy podstawa niezła, praca kiepska, słaby produkt, nie sprzedający się, praca wygląda mniej więcej tak: 8:30 pierwszy punkt, ostatni o 17 wracasz do domu szybka obiado-kolacja w trakcie wysyłasz pierwszy raport sms, potem drugi raport sms, no i w końcu siądziesz sobie wygodnie w fotelu i zaczniesz pisać raport email. Jak masz rodzinę to nie polecam.
zdjecie uzytkownika
paweł - 2014-02-02 19:16:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam pytanie, kto jest dyrektorem handlowym w firmie?
zdjecie uzytkownika
PH- - 2014-02-05 21:46:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [paweł - 2014-02-02 19:16:50]:
I to jest dobre pytanie!!!( usunięte przez administratora ) wreszcie zwolnili!!! Ciekawe jak się teraz czuje, zwolniony od zaraz i nie wiadomo za co? No Gościu jak tam, trauma już jest? Nie ma to jak na własnej skórze poczuć się nagle i niespodziewanie niepotrzebnym.
zdjecie uzytkownika
kKk - 2014-02-07 00:18:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy mnie oczy nie mylą i szanownego ( usunięte przez administratora )w końcu zwolnili..??
zdjecie uzytkownika
paweł - 2014-02-09 10:45:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To jak jest? Zapytałem kto jest dyrektorem handlowym w firmie? (usunięte przez administratora) Teraz piszecie o rzekomym zwolnieniu, chodzi właśnie o tą osobę?
zdjecie uzytkownika
pytający - 2014-02-11 21:40:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, proszę o odpowiedź czy Piotr Ł jest jeszcze dyrektorem w firmie? Ważna to dla mnie informacja!
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2014-02-27 10:41:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Masakra ,jak tam się pozmieniało,nie było idealnie ,ale zarobki były dobre.Z tego co czytam teraz jakaś porażka,a widząc kampanie reklamowe w tv można by sądzic ,że firma jest na poziomie takze wzgledem pracowników tj.zarobków i warunków pracy
zdjecie uzytkownika
dyrk - 2014-03-15 22:51:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
brawo dla prezes firmy, wreszcie sie obudzila,ze dyrektora marketingu zwolnila
zdjecie uzytkownika
szukający - 2014-04-04 17:43:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
szukam kontaktu do ph obsługującego ostatnio region pilski
zdjecie uzytkownika
Kacy - 2014-05-05 17:10:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam Wszystkich. Prowadzona jest rekrutacja na region Pomorski Gdańsk, a więc mam kilka pytań. proszę o szybką odp.
1. Czy warto iść do pracy w tej firmie, nie szukają człowieka na chwile?
2. Jakie teraz mają auta PH i czy owe auta mają GPS? Czy pracownik jest lokalizowany na każdym kroku?
3. Jakie sklepy i ILE obsługuje PH?
4. Jaka teraz jest płaca, a jaka premia.

Dzięki za konkrety
zdjecie uzytkownika
bystry - 2014-05-07 22:07:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli nadajesz się na PH to jesteś na tyle bystry by zauważyć że wpisy są raz na ..., pół roku. Więc nie licz na szybką odpowiedź. Owocnej pracy życzę. Aaaa, aby sprzedaż tą kawę w Pomorskim to podobno trzeba być magikiem nie handlowcem :-)
zdjecie uzytkownika
Kacy - 2014-05-08 09:21:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [bystry - 2014-05-07 22:07:29]:
Każdy kto nie potrafi handlować będzie pisał takie negatywy. Owszem kawa może i droga ale wszystko zależy od Twoich dobrych relacji na sklepach. Jeśli je masz to dużo możesz zdziałać aby zrobić coś co wspomoże sprzedaż. Handlowałem w firmie z dużo gorszym produktem gdzie każdy wcześniej mówił, że się nie da. A jednak mi się udawało... Taki już ten rynek FMCG
zdjecie uzytkownika
bystry - 2014-05-08 12:39:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
To skoro jesteś taki MEGA sprzedawczyk to po co zadajesz infantylne pytania? MEGA SPRZEDAWCA + MEGA SPRZEDAŻ = MEGA KASA! PROSTE? A co do gps to niestety pewnie trzeba ruszyć dupeczkę dosyć wcześnie do pracy "Mistrzu", ale chyba nie jest to dla ciebie problem, pytasz o podstawę więc chyba jesteś zainteresowany wysoką oczywiście więc wyjazd wcześnie rano w twoim przypadku powinien być normalką. Pewnie jest bo SUPER HANDLOWIEC nie zostaje się wstając do pracy w południe :-) więc nie masz powodu martwić się gps-em.
zdjecie uzytkownika
Dido - 2014-05-09 00:13:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kolego nie zaogniaj się, nie ma sensu. Chyba to normalne, że w pracy trzeba pozachrzaniać, ale za to można spodziewać się dobrego wynagrodzenia.
zdjecie uzytkownika
Ja - 2014-05-12 15:41:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Byłem na rekrutacji. Podczas rozmowy padły pytania standardowe.
Dlaczego Woseba ? Dlaczego nie pracuje Pan u poszczególnych poprzednich pracodawców ? Co zrobiłby Pan aby ta Woseba sprzedawała się lepiej,biorąc pod uwagę że nie stosujemy takich zabiegów jak kasa za pozycję na półce itp. - jakich metod bym użył ? Największy Pana sukces? Największa porażka ?
Poza tym otrzymałem informację że auto ma GPS, może być wykorzystywane prywatnie jakkolwiek za paliwo płaci użytkownik, marka pojazdu zależna od sprzedaży i miejsca działania przedstawiciela. Brak szczegółów odnośnie wynagrodzenia, pytano mnie tylko o zakres do zakceptowania w okresie próbnym (3 miesiące) i po okresie próbnym.
Dalej wypełniałem jeszcze test charakterologiczny (określenie samoceny w czterocyfrowej skali).
Zgodnie z zapowiedzią po kilku dniach połączyła się ze mną osoba informując o wyniku rekrutacji.
zdjecie uzytkownika
Dino - 2014-05-12 17:16:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ja - 2014-05-12 15:41:19]:
I co dostałeś się do tej pracy ?? Kiedy dzwoniła do Ciebie kobietka ??
zdjecie uzytkownika
Mocek - 2014-05-14 01:10:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Powinni się w miarę szybko odezwać. Myślę, że max . tydzień czasu czekają chyba,że to jest spora firma to nie byłoby to..
zdjecie uzytkownika
Pablo - 2014-06-18 11:55:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czytam te wasze wszystkie opinie i mysle że macie racje co do tej Firmy,zostałem zaproszony pod koniec Czerwca,jak ktoś był na rekrutacji niech napisze co tam się dzieje.
zdjecie uzytkownika
Kacy - 2014-06-20 17:10:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Pablo - 2014-06-18 11:55:59]:
Kolego.. dokładnie masz opisane jak wygląda rekrutacja. Powiem tak: Po zmianie dyrektora atmosfera pracy jest wporzątku. Kawa się sprzedaje na swój sposób na jednych regionach bardzo dobrze, a na drugich regionach gorzej. Twoim zadaniem jest prócz detalu odwiedzać sieci, za które po okresie próbnym masz dodatkowo płacone. jak ktoś jest pracowity, może zarobić porządne pieniądze. JEDYNY MINUS TO SAMOCHODY. STARZY PRACOWNICY MAJĄ NOWE AUTA Z SALONU, A NOWO ZATRUDNIENI DOSTAJE ROZPADAJĄCE SIĘ FIATY PANDA PO 300TYŚ PRZEBIEGU. Nie da się ukryć, że psują się jak... i mam nadzieję, że firma szybko coś z tym zrobi zanim stanie się jakaś tragedia. Bo słyszałem już różne historie typu prawie odpadające tylne koła...
zdjecie uzytkownika
Mocek - 2014-06-24 00:28:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dobrze przynajmniej, że nie trzeba angażować własnego środka transportu bo w niektórych firmach to i takie historie się słyszy.
zdjecie uzytkownika
KING - 2014-07-01 21:29:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Może i dyrektor się zmienił ale sposób traktowania pracowników nie nadal zwalnia się bez powodu a utrzymuje pracowników (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
robert - 2014-07-03 20:42:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [bystry - 2014-05-07 22:07:29]:
ja pracuje na pomorskim i sprzedaje kawę i nie
jestem magikiem trzeba pracować
(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Mocek - 2014-07-04 00:16:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co do zwolnień - jakiś powód musi mieć. Chociaż takim zachowaniem można momentalnie stracić szacunek wszystkich wokół.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Woseba
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x