brak logo

Thule sp z.o.o Wieleń

Wieleń

Opinie o Thule sp z.o.o Wieleń

Ewa 2012-03-01 10:18:45
Szukam pracy. Wie ktoś może czy w Thule ma szansę na zatrudnienie kobieta?..chodzi mi o pracę fizyczną..
s 2012-11-16 09:07:11
Pewnie, ze tak duzo kobiet u nas pracuje
Vinnie 2013-01-25 22:58:00
kiedys pracowałem w firmie thule było w miare fajnie szlo pracowac nikt sie nie czepieł ale z opowiesci kolegi słyszałem ze panuje nie ciekawa atmosfera i ciesze sie ze juz tam nie pracuje..
animkaaaa 2013-01-28 15:38:36
Droga Pani( usunięte przez administratora )

Jestem byłą pracownicą tej firmy i szczerze aż żal się czyta takie opinie i wypowiedzi o firmie, która jeszcze 6 lat temu cieszyła się dobrą renomą na rynku pracy. Pracując w Thule kilka lat zwróciłam się do Pana Dyrektora z prośbą o podwyżkę nie zdążyłam zejść na dół kierownik już wiedział o naszej rozmowie, gdzie drogą służbową pierwsze poszłam w tej sprawie do kierownika, niestety w krótkim czasie dostałam wypowiedzenie niby redukcja etatu w tzw.. sezonie gdzie pracy było najwięcej i przyjmowano nowych pracowników. Z tego co wiem to wszystkie firmy w okolicy Wielenia mają wyrównane zarobki czy to jest gmina Krzyż lub Drawsko bo do Trzcianki trochę za daleko ale zarobki to już nie mój problem. Chciałam tylko napisać że w tej firmie nie było się do kogo zwrócić czy z problemem czy też z prośbą i z tego co widać po komentarzach to jest jeszcze gorzej.
Thule 2013-01-29 14:33:19
Jak by zadać w ankiecie pierwsze pytanie. Czy jest Pan/Pani zadowolona z pracy Thule ? Odpowiedź by była na 100% negatywna w przypadku pracowników fizycznych.
kaen 2013-01-29 22:27:34
a mnie boli kwestia bonow... Niby kazdy rowny, a brane pod uwage sa zarobki... Bo jeden wiecej zarobi to mniej dostanie... Nie no fakt... Powinienem sie cieszyc ze cokolwiek dostalem, tak pewnie mnie ktos tu podsumuje. Pozdrawiam walczacych o lepsze jutro ;)
anim 2013-01-29 22:51:51
Niestety tak to jest w Thule. Czym się więcej odzywasz tym krócej pracujesz.
( usunięte przez administratora )y. A tak bida i nędza.
anonim 2013-01-29 22:59:54
zostawmy kwestie bonów i klamek w wc bo to nie to miejsce. z tego co wiem to za bony odpowiada ZFŚS i to on ustala zasady.
pracus 2013-01-30 17:29:11
Dziś złożył wypowiedzenie kolejny pracownik na spawalni.
2
antszej 2013-01-31 12:15:14
Pracowałem w odlewni na różnych ciężkich stanowiskach fizycznych i nie było ( usunięte przez administratora )i jak tutaj,a i dało się zarobić za tę naprawdę ciężką prace tam,więc te farmazony zachowaj dla siebie.
opik 2013-02-06 22:14:28
Z całym szacunkiem, ale trzeba było się uczyć i teraz też siedziałoby się za biurkiem, bo kiedy co niektórzy za młodu imprezowali, inni siedzieli nad książkami, żeby coś osiągnąć. Może nie wszyscy są za tymi biurkami odpowiednio usadzeni, ale i też nie wszyscy sa ( usunięte przez administratora )
He 2013-02-07 14:50:22
Studia nie wystarczą trzeba mieć do tego mega dobre znajomości!!!!!!!!!
gdsfgs 2013-02-08 16:54:52
Takie wypłaty były że aż musiałem iść z walizką do banku
Ktoś kiedys 2013-02-09 19:47:19
Pracowałem kiedyś w tej firmie i pracowałem w biurze. Doszedłem tam własną pracą a nie plecami bo wcześniej pracowałem jako "brudas" więc nie gadajcie mi tu o plecach. Zastanówcie się ile razy złożyliście swoje cv jak były wewnętrzne rekrutacje?? Więc macie odpowiedz!!!!!!!!!!
v v z 2013-02-14 14:37:56
Sam kiedys pracowałem w tej firmie, sporo lat, i potwierdzam że zarobki pracowników biurowych są zdecydowanie na innym poziomie. ( usunięte przez administratora ) na ręke można dostac ale trzeba się postarac i wyprosić, Jeśli ma sie jakieś argumenty to nie powinno byc z tym problemu. Wieleń, łza sie w oku kręci jak wspominam... było OK.
1
ToTylkoJa 2013-02-15 16:56:02
Witam. Za jakiś czas być może zacznę pracę w THULE. Niestety, będę musiała dojeżdżać dosyć znaczny kawałek. Zastanawiam się, czy cały "interes" będzie dla mnie opłacalny. W związku z tym proszę o konkretną odpowiedź- czy początkujący pracownik produkcji zarabia w THULE więcej niż średnia krajowa ?
lkjhgfdsa 2013-02-16 18:30:22
jasne :)
2
Boras 2013-02-21 09:58:45
Czytając te wszystkie wypowiedzi muszę dodać swoją.
Pracowałem w Thule ponad 6,5 roku, więc znam ten zakład dość dobrze. Zaczynałem w magazynie, potem byłem kontrolerem jakości na montażu a skończyłem jako Specjalista ds. jakości. Na początku oczywiście było ciężko, ale z czasem awansowałem i to nie dla tego, że się komuś podlizywałem, ale dano mi szanse i ją wykorzystałem. Wykorzystałem do tego stopnia, że dzięki zdobytemu w Thule doświadczeniu i wiedzy, mogłem podjąć nowe wyzwanie jakim jest kierowanie Działem Jakości w moim obecnym zakładzie pracy. Więc jak czytam te opinie o różnych pracownikach i warunkach jakie panują w Thule to jest mi trochę przykro. Ja też nie raz usłyszałem od różnych osób i od Dyrektora kilka ostrych słów nawet obraźliwych, które z jego ust nie powinny paść, czasami na nie zasłużyłem czasami nie, ale też umiałem powiedzieć co mi leży na sercu, więc tu jest remis. Z niektórymi współpraca się układała dobrze, z niektórymi źle, niektórych lubiłem, niektórzy nie lubili mnie, ale trzeba było sobie radzić. Jeśli chodzi o warunki pracy to też było różnie raz lepiej raz gorzej. Ale nie mogę się zgodzić z tym, że w biurach jest taka sielanka tylko kwaki, ciasteczka itp. Nie raz miałem ochotę wrócić na kontrolę przyczep i mieć większy spokój, niż użerać się ze Szwedami, Duńczykami,Włochami o każdą niezasadną reklamację, o każdą złotówkę, czy wysłuchiwać że to nie tak, że to źle, że za wolno za mało.
Faktem jednak jest, że zarobki w Thule nie porażają i to był główny powód mojego rozstanie, ale może się kiedyś poprawią, nie ma firm idealnych.
1
weeee 2013-05-25 15:17:07
jestem fizycznym pracownikiem mam super przełożonego i nie na rzekam chciała bym tam zostać dłużej szkoda ze to tylko sezon :(
1
ja 2013-06-10 15:43:45
Panie Dyrektorze!? Dlaczego zginęło ponad 100 wpisów w znacznej większości nieprzychylnych firmie? Czyżby Pan interweniował na tym serwisie, aby broń boże firma nie straciła swojego dobrego imienia? W ten sposób nie zmieni Pan "twarzy" firmy.
1
Anonim 2013-07-01 19:55:30
No niestety umowy nie były przedłużone oraz co nie którzy dostali wypowiedzenie.Wiadomo koszta!! pracownik zarabiający 1200 zł to wciąż za drogo!!! powinno być jak 5 lat temu za 600 zł .Ważne że ja ma za co żyć a co mnie obchodzą inni ludzie.Na postojowym pojadę sobie na Majorkę. Życie jest przecież uczciwe

2013-10-02 13:46:26
Proszę powiedzieć czy są u was związki zawodowe , jeżeli tak to proszę o jakiejś namiary kontaktowe
erd 2013-12-29 15:23:29
bylam pracownikiem fizycznym i bylam zadowowlnoa. wystarczy chciec pracowac. nie spotkalam pracy w ktorej zarobisz a sie nie narobisz...
Marek 2014-02-13 22:12:02
Wtrace sie , pracowałem na wózku przez 8 miesiecy osiagnełem wszystko co mozna było tam uzyskac max podwyzke na godzine lepsza umowe czego stały pracownik nie osiagnoł przez cały swuj staz w thule a tylko dla tego ze powiedziałem ze odchodze , szukajcie lepszej pracy i nie bujcie sie zucic to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a jak ktos niema tej odwagi to sie nie zalcie po sami im na to pozwalacie ................
1
Ziom 2015-01-12 13:13:05
Pracowałem 7 miesięcy, pracownik montażu, zarobki w sezonie byłem w stanie osiągnąc prawie dwukrotnośc najniższej krajowej, tylko wtedy pracowało się po 12h jakoś 4 dni w tyg plus soboty (3-4 w miesiacu). Co do przełożonych to ogólnie ok, z tym że w sezonie może byc problem z urlopem lub przepustką z powodu dużej ilości pracy. Jeżeli się to odpowiednio wcześnie zgłośi i znajdzie się ktoś na nasze miejsce to nie powinno byc problemu. Jak pracowałem normalnie bez nadgodzin to miałem nie mniej niż 1500, czyli jakieś 120% najniższej. Praca najlżejsza jaką w życiu miałem, a pracowałem w samsungu wronki i w sapa trzcianka(montaż, pracownik fizyczny). Thule/Brenderup w Wieleniu to spacerek w porównaniu z tymi zakładami. Trzeba miec tylko szczęście z przedłużeniem umowy, moja się kończyła jak już nie było zleceń niestety, koniec sezonu ;/
jugoton 2015-03-11 20:23:47
Polski przedstawiciel Thule z Wielenia pokazuje jak w łatwy sposób zarobić pieniadze na czymś co na pierwszy rzut oka wcale nie wydaje się jakimś genialnym pomysłem, bo nie można tak nazwać różnego rodzaju uchwytów. Jednak brawa dla firmy Thule , że z tak prostej sprawy potrafiła zrobić taki świetny biznes
pracownik 2015-04-13 08:53:12
Thule jest producentem uchwytów i bagażników, co oznacza, że bagażniki są tu składane zaczynając od najmniejszych części.
EvilJ 2016-05-09 17:05:16
@hjddk Raczej nie ma czegoś takiego jak Thule w Wieleniu. Było lata temu (też kilka lat tam pracowałem, stąd wiem) - teraz to Brenderup Group.
karny 2016-05-22 21:43:23
potwierdza, z tego co mówi internet to rzeczywiście nazwa została zmieniona na Brenderup Sp. z o.o. - czy to jednak oznacza jakiekolwiek realna i odczuwalne zmiany na dla pracowników pod jakimś względem,?
Roben 2016-12-10 22:38:17
Wycofują produkty Thule z rynku
Zostaw swoją opinię o Thule sp z.o.o Wieleń - Wieleń
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Thule sp z.o.o Wieleń