logo WBD WeldingService GmbH

WBD WeldingService GmbH

Dessau

Opinie o WBD WeldingService GmbH

MAREK 2013-03-03 14:51:49
WITAM.. FIRMA WBD..TO JUŻ KOLEJNA FIRMA PANA [usunięte przez admina]..DZIĘKI NAGANIACZOM Z POLSKI..MOWA TU O FIRMIE LUKLOG.. MA DUŻO CHĘTNYCH DO PRACY W NIEMCZECH.. NIESTETY WSZYSTKO CO JEST OBIECANE PRZED PODPISANIEM UMOWY , W PRAKTYCE OKAZUJE SIE JEDNĄ WIELKĄ ŚCIEMĄ.. OSOBISCIE ODRADZAM PRACĘ W TEJ FIRMIE.. POZDRAWIAM..
1
spawacz 2013-08-15 13:13:10
w srode mam wyjechac przez luklog do pracy. prosze o jakies szczegolowe informacje na temat tego posrednika. z czego sie nie wywiazuja. mi obiecuja 10 euro na reke i bezplatne zakwaterowanie oraz kindergeld. pozdrawiam i czekam na kontakt.
1
rezydent 2014-02-12 03:52:44
omijajcie ta firme szerokim łukiem !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
(usunięte przez administratora)
mohawk3 2014-11-19 22:29:08
oczywiście potwierdzam powyższe komentarze, pracowałem u nich ponad 2 lata (usunięte przez administratora) ...firma płaci co prawda dodatki w postaci fahrgeldu czy opłaty za mieszkanie ale to jest opłacane z diety którą za nas pobiera...często mieszkania które oferują są w pensjonatach (usunięte przez administratora) ,ogólnie nie polecam tej firmy ale jak ktoś nie zna języka i chce pracować za takie stawki to już jego sprawa...
piernik 2014-11-20 18:55:15
Jestem zadowolony, pracuje w Magdeburgu od 2012 roku. Sciagnelem po paru miesiacach zone oraz dzieci, lepiej nie moglo mi sie udac. Ale tez musze podkreslic, ze pracuje bardzo ciezko, dlatego Firma mnie tez trzyma. Pare nieporozumien bylo, ale nic konkretnego zeby zmieniac prace.
1
Recall 2014-11-27 20:23:56
Odpowiedzi dla gremium: podpisujesz umowe dwujezyczna (po polsku i niemiecku). Zatrudniony jestes w niemieckiej firmie na niemieckich warunkach. Pani Agnieszka pomaga w zalatwianiu Kindergeldu, w moim przypadku to dodatkowe 600 Euro miesiecznie od panstwa, trojka dzieci. Stawka zalezy od miejsca pracy. Na poczatku mojej kariery w WBD w miejscowosci Karstadt zarabialem 9,70 Euro netto, mieszkanie oplacone przez WBD. Po okresie 3 miesiecy zostalem przeniesiony do ALSTOM na wagony w Salzgitter, zarobki super, czyli 13,50 - 14,00 Euro netto. Ale niestety skonczyla sie w tym miesiacu praca po 1,5 roku i pracuje teraz w Magdeburgu za 10,00 Euro netto, ale sie nie narobie, bo efektywnie pracuje 4,5 godz. dziennie a reszta to sciema, taki standard niemcy sobie wypracowali i zabardzo nie ma co sie wychylac i probowac byc lepszym ;) Polecam miejsce pracy.
1
trendy 2015-01-20 21:57:17
Polecam firme, praca latwa i przyjemna. Pieniadze jak za taka robote bardzo dobre. Nie patrzcie na glupie wpisy, sami sprawdzcie jak jest, nie bedziecie zalowali.
1
snob 2015-03-23 14:20:04
Rekrutacja jak wszędzie prubki i heja w trasę nie ma żadnych premi jedynie dodatek do paliwa w zamian za dietę z którego nie możesz się rozliczyć szkoleń tez nie ma. Tak jak wszędzie szału nie ma
bombel 2015-05-07 15:58:36
ja jestem zadowolony z wspolpracy. polecam. prace w firmie WBD Weldingserwice zalatwila mi firma LUKLOG z zbaszynia.
2
skywalker 2015-06-19 16:39:54
tez nic zlego nie moge powiedziec.
1
cobra 2015-06-21 21:22:38
wynagrodzenie przychodzi terminowo, uzgodniona stawka zgadza sie, jezyka niemieckiego nie umie, robie ponad 200 godz. na miesiac, nowa odziez robocza niestety tylko dwa komplety na rok od firmy darmowo, pierwszy komplet dostalem dopiero po ponad dwoch miesiacach, ale przy takich zarobkach mozna samemu o odziez ochronna zadbac, to jest moja opinia na temat firmy WBD
1
spawacz 2015-07-05 13:17:56
Witam jeździe też dla wbd jednak rozglądać się za czymś innym bo stawką marną macie jakieś namary na konkretną firmę przy czym zaznacza nie znam jezyka niemieckiego.
maruda 2015-09-24 00:07:34
Fajnie jest, szkoda tylko ze szef jako były spawacz w poszanowaniu ma zdrowie spawaczy, a mianowicie wyposaza w przyłbice o których nawet producent pisze ze sa dla amatorow do pracy w garażu, a ochrona dróg oddechowych (podstawa dla spawacza) w ogóle Go nie interesuje.Jak cos potrzebujesz do takiej super przyłbicy to masz sobie kupic...oczywiście na rachunek.Reszte kroją ile się da.
1
Maruda 2015-09-24 00:15:35
Aaa bym zapomniał, WBD to pośrednik wiec nie podniecajcie się warunkami pracy bo im nic do tego . Firma jest od zarabiania na was kasy na was i oszczędzania na czym się da , czyli na was.O wszystko się trzeba prosić aż do bulu.Co dostaniecie to i tak sami na to zapracowaliście, np.diety,zwrot za paliwo i inne podobne kpiny.
maruda 2015-09-25 00:04:05
mohlo inteligentny osobniku, jak masz mowic o warunkach pracy kiedy pracujesz u kogo innego...zakoduj sobie ze WBD to pośrednik nie pracodawca w dosłownym znaczeniu (wynajmuje cie komuś!!!)DOTARŁO?!Tylko ze on daje ubranie przyłbice... do pracy w garazu a nie na produkcji (nawet producent o takim przeznaczeniu informuje!!!)i o wszystkim wie i to olewa, a w zakładzie gdzie pracujesz patrzą z politowaniem i pomagają jak mogą...jak robisz za odwokata i doradcę to cienko ci to wychodzi, chyba ze chodziło o gupio madry wpis...
woj73n 2015-10-04 16:43:32
ceść maruda. jak długo jeżdzisz na kontrakty? chyba nie. jeżeli mi coś nie pasuje w firmie to zjezdzam z kontraktu chyba ze jestes kolejnym pseudo spawaczem ktury po kursie z kuroniówki chce zarabiać 15tyś zł, a [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] potrafi. pracuje w wbd od roku i jest ok.
2
luzak 2015-10-27 13:06:27
ja jade w poniedziałek na produkcje wiatrakow na niemcy moj szwagier pracuje dla wbd i tam jest i mnie zwerbowal jest spoko
1
Stan 2015-11-04 11:00:37
Przeciez mozna zostac w Polsce i na polskich warunkach pracowac. Po co sie denerwowac, jezyka uczyc, itd. Wszystko zalezy od tego, co sie soba reprezentuje i co sie umie. Dziwie sie opinii o P. Agnieszce, ktora jest osoba sumienna i pomocna. Nie jest to przedszkole, ale t tego chyba kazdy dorosly czlowiek zdaje sobie sprawe.
Lewy 2015-11-05 07:54:23
Firma dobra, pracy duzo, jak to w Niemczech.
rolnik 2015-11-11 00:42:29
Kolego z Magdeburga,jak sie domyslam pracujesz przy wiatrakach. pracowalem tam tydzien! i mysle ze wiekszosc z Polski co tam pracuje jest nie normalna!!! Praca na 3 zmiany i dwie 15kg rolki drutu na zmiane do wyspawania! no i sobota tez pracujaca... ale oczywiscie za stawke normalna! Robota dla typowego robola z Polski... liczy sie duzo i szybko..... przykre,ale sami sa sobie winni.
fan 2015-11-25 11:28:50
pracowac w kraju i sie nie denerwowac...a za granica dac sie okradac i sie nie denerwowac?! firmowy adwokad czy id..ta?
1
fan 2015-11-25 11:31:45
firma gdzie pracowales placi za ciebie i za soboty, ale wbd ci nie placilo... a ilosc drutu to twoja fantazja
1
rolnik 2015-11-28 14:58:00
a moim zdaniem pewnie jestes jednym z naganiaczy dla tych zlodzieji z lug log
rolnik 2015-11-28 15:40:36
ile ci placa za wypisywanie tych cherezji :)) Pani Agnieszka sumienna.... oczywiscie ale wzgledem PUTZEGO :))))
BYLY 2015-11-28 22:42:10
widze ze boga za nogi zlapales,moze od przyszlego miesiaca spawarke bedziesz mial swoja jak taka kase krojisz :)))
spawacz mag 2015-12-05 15:28:08
Mam jechać do Friesenhagen na spawanie kontenerów mieszkalnych. Praca ma być tylko na nockę. Czy ktoś coś wie o tym zakładzie, tym spawaniu, tej pracy ,tych ludziach ,tej firmie ? A chodzi o firmę "ProContain GmbH" która mieści się na terenie " ALHO Systembau Gmb".
Pozdrawiam
nowy 2015-12-28 19:29:08
@rolnik: o stawce minimalnej 8,50 euro brutto za godzine ktora obowiazkuje na terenie niemiec dla kazdego pracownika chyba nie slyszales. twoj post to wielka sciema, bo nie masz pojecia!!! poprostu chcialbys komus zaszkodzic bo nie wiesz co z czasem zrobic i piszesz bzdury. ja dostalem oferte tez od wbd i prosze o rzetelne wypowiedzi co do tej firmy a nie jakies glupstwa, jak np czy placa terminowo, jakie kwatery. Co do zarobkow prosze nic nie pisac, sam wiem co podpisuje w umowie i co na koncu wyjdzie.
1
koliber 2016-01-07 21:51:46
witaj kolego,zapewne pracowałeś na trójce i tam ciężko się wbić jak się nie zna języka,rozumiem...ale ogólnie praca jest spoko i nie ma co narzekać chyba że na WBD...dwóch pośrednikow to za dużo i kasa słaba,kroja na wszystkim...
rolnik 2016-01-10 00:47:45
Nie rozumiem dlaczego udzielasz się na forum, jak wierzysz w to co podpisujesz? Pracuj dla WBD i ciesz się, że masz robotę, jak lubisz być dymany twoja sprawa :-)
1
rolnik 2016-01-10 01:07:56
To jest mój adres e-mail cllwoj@wp.pl Tak jak wspominałem we wcześniejszych postach że po nowym roku podam swój adres e-mail wszystkimi zainteresowani współpracą z WBD jak w tej firmie jest naprawdę. Pozdrawiam
koliber 2016-01-14 09:58:43
rolnik, ja już nie pracuje dla nich i właśnie przestrzegam wszystkich przed tą firmą...a często jest tak że podpisujesz umowę dopiero po kilku dniach pracy i co wtedy zrobisz, powiesz że się nie zgadzasz i jedziesz do domu bo ci się nie podoba,przecież ci nie wypłaca tej kasy i każdy zostaje, a to dopiero początek problemów,heh...pozdrawiam i wszystkiego najlepszego w Nowym Roku
rolnik 2016-01-25 06:32:59
Nie rozumie jednego na tym forum,a mianowicie co niektozy pytaja o warunki jakie daje WBD jak z wyplatami,podwyzkami,i jak im odpowiadam jako pracownik tej firmy jak tam jest faktycznie to zazucaja mi ze wypisuje glupoty,albo ze wiedza co podpisuja :) Panowie jesli jestescie przekonani ze chcecie pracowac dla WBD i wiezycie w to co podpisujecie u PANI AGNIESZKI a 8.35 euro to kosmiczna stawka dla spawacza na delegacji w niemczech,to pozostaje mi tylko zyczyc wam owocnej wspolpracy z WBD :)
1
rolnik 2016-02-01 00:22:33
Jak chcesz pracowac dla WBD,LUG LOK
To miej swiadomosc tego ze TWOJA rodzina w POLSCE NIE MA ZADNYCH SWIADCZEN JAK ZACHORUJESZ! Bo w tej firmie takie cos jak chorobowe to nie ISTNIEJE!
2
spawacz 2016-03-01 18:31:32
witam to co obiecują w firmie WBD i LUKLOG to prawdziwa ściema i nie prawda .Nie polecam tej firmy
2
simonnn 2016-03-14 21:33:26
Wbd to firma która zarabia na ''głowach''.Ściąga ludzi, bierze za nich ładna kasę a później pa,pa.Niektórzy pracują u nich 3-4 tyg. i do widzenia. Pani Agnieszka z biura to ładnie tylko gada , to co jej p.Łukasz z Lukloga karze a później to nawet telefonów w biurze nie odbiera.W tej firmie zapomnij o jakimś chorobowym czy coś podobnego, nie dostaniesz ani grosza.Jak dla mnie to oszuści , którzy obiecują górę złota a gówno dają.Nie polecam tej firmy.
2
rolnik 2016-05-17 21:44:20
hmmm.... 3tys???? jest to mozliwe w WBD ale za 300godzin heeeee
Im masz wiecej godzin tym mniej na godzine wychodzi,a jak sie zwolnisz,albo sami ci podziekuja to ostatniej wyplaty nie dostaniesz wogole,
1
MAZUR 2016-07-11 13:58:22
JA PRACUJE W MAGDEBURGU NA WIATRAKACH TROCHE PONAD MIESIAC I DALEJ NIE KUMAM NARAZIE WYDAJE KASE TYLKO NA ZYCIE PALIWO I KWATERE -PORZYCZONA KASE OCZYWISCIE BO ZALICZI BYLY PO 2 TYGODNIACH PRZEPRACOWANYCH POWINNI POWIEDZIEC ZE NA POCZATEK MUSISZ MIEC PORTWEL PELEN EURO TYLE KLAMCY I TYLE
1
Land 2016-08-08 16:39:53
Witam.Kilka dni temu byłem z kolegami na próbkach i podpisać umowę .Próbki na ich warsztacie koło biura,oczywiście zaliczone.Na miejscu okazało się że nie ma pracy,przesiedzieliśmy na pensjonacie 3 dni i nadal obiecanej pracy nie było.Kazano wracać do Polski,umowa nie została podpisana bo nie było gdzie nas dać do pracy.Naganiacz Michael który mówi po polsku to bajki opowiada.Jest tam taka pani Agnieszka i w rozmowie z szefem firmy a nami szef powiedział żeby zbytnio tego Michaela nie słuchać i brać poprawkę na niego,na stawki i robote.Nie polecam bo w praktyce wychodzi co innego niż jest ustalane.!!! Nie warto tam nawet jechać.
były pracownik WBD 2016-09-29 12:48:44
Pracowałem przez WBD w 2 miejscach w 2013 bądź 2014 roku. Naganiali ludzie z Lukloga. Jak przyjechali,smy na miejsce to za kwaterę przez pierwsze 3 dni płaciliśmy sami, ale zwrócili te pieniądze. Umowę podpisaliśmy pierwszego dnia przed wejściem na teren zakładu. Stawka podstawowa była lekko ponad 8 euro. Ogólnie wychodziło 9-10 euro na godzinę bo były dodatki. Jeśli chodzi o kindergeld to w niczym nie pomogą ani też nie zaszkodzili. Ubrania robocze dostałem po 2 miesiącach od chwili zgłoszenia. Faktem jest, że były bardzo dobrej jakości. Jeśli chodzi o kwaterę to były pokoje 2 osobowe z kuchnią i łazienką ogólnie dostępną. Warunki mieszkaniowe dosyć dobre. Po zatrudnieniu firma luklog nic do ciebie już nie ma(przynajmniej tak oni mówili) i wszystko załatwialiśmy z p. Agnieszką. Załatwialiśmy to zresztą mocne słowo ale nieraz pomogła. Za rękę nie poprowadzi, ale wiem, że kolega potrzebował zaliczkę i załatwiła. Jak zwalniałem się to zachowałem termin wypowiedzenia i wszelkie rozliczenia finansowe były ok. Jeśli chodzi o stawkę to z tego co pamiętam była niska jak dla spawacza, ale nikt na siłę mnie nie trzymał. Ktoś napisał o wypłacie 3000 euro. Ja z taką kwotą się nie spotkałem. Najczęściej ja jak i moi znajomi zarabiali 1600-2000 euro. Musiałbym zajrzeć w papiery. Zależy od godzin. Przelewy były na czas. Firmę WBD(od strony finansowej,warunków socjalnych,warunków pracy) oceniam na 3 w skali 0-6. Jeśli ktoś chce zacząć pracę za granicą to można spróbować przez WBD, aby później szukać czegoś lepszego. Język niemiecki komunikatywny, bo inaczej w pracy traktują nieco gorzej. I nie chodzi o terminy fachowe związane ze spawalnictwem, ale aby gębę otworzyć do kogoś. Aaa... i na sam początek weźcie kasę ze sobą- przynajmniej 300 euro, bo mój kumpel pojechał pusty a wtedy prosił się, a to nie jest miłe.
Piszę to ponieważ wielu chce wyjechać a tu znajduję większość wpisów polegających na złośliwościach, a nie konkretnych informacjach.
Vi 2016-09-29 13:55:44
Ogólnie najczęsszym przytykiem w WBD WeldingService GmbH jest to, że bywa coś z wypłatami, prawda jest jednak taka, że to praca za granicą, a Wy nie czytacie umów, nie potraficie się sensownie dogadać, a potem zamiast zapytać to żalicie się anonimowo na forum
PAWELU 2016-11-04 08:28:39
LUKLOG to dopiero ściema na testy jechać a potem autokar musisz wynająć aby zabrać się do pracy Kołdra poduszka garnki ubranie robocze wraz z maską spawalniczą .Jednym słowem trzy osoby do auta osobowego się nie zapakują
Balthazaar 2016-11-09 13:15:00
... ciekawe ile kosztuje ta firma. Mnie interesowaloby biuro w Görlitz.... ????
Zostaw swoją opinię o WBD WeldingService GmbH - Dessau
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie WBD WeldingService GmbH