logo Metalkas Sp. z o.o.

Metalkas Sp. z o.o.

Bydgoszcz

Opinie o Metalkas Sp. z o.o.

xxyyxx 2014-11-02 22:58
pracuje w tej firmie od 3 tygodni i jak narazie wszystko było okej. dodam,że jestem jako pomocnik lakiernika przez agencję. na początku praca łatwa się wydawała bo tylko blaszki zawieszać na haczyki i to wszystko. przez ostatnie dwa dni szef zabronił zatrzymywania maszyny jesli się nie wyrabiamy i fakt trze solidnie " [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] quot; za przeproszeniem. byłam przez pare h na pakowaniu i nie mam co narzekać. praca jak praca trzeba się namęczyć by coś zarobić. za to mają wspaniałych ludzi ! wszyscy są dla siebie mili :) - przynajmniej dla mnie
kern 2014-12-12 20:52
Metalkas Sp. z o.o. jest producentem szeregu wyrobów, zapewniającym ich użytkownikom bezpieczeństwo, ochronę wartości oraz porządek. Także jesli ktoś jeszcze nie orientuje się jakiego typu są to zabezpiecznia to są to wszelkiego rodzaju sejfy, drzwi czy też inne zabezpieczenia pasywne jakie możecie sobie wyobrazić ;)
były 2014-12-18 22:30
wszystkie negatywy skrupulatnie usunięto, ciekawe jak długo ten wpis pozostanie
5
aaa 2015-01-27 13:53
no i skad wiedzialem, ze moja opinia zostanie usunieta? marny portal...
METAL 2015-02-13 11:12
BARDZO SŁABY PRACODAWCA, PRACOWALEM JAKO PH- SZCZERZE NIE POLECAM
8
PH 2015-02-22 00:41
Jestem w firmie kilka lat polecam fajna robota kasa na czas warunki ok
5
PH 2015-02-22 00:41
Jestem w firmie kilka lat polecam fajna robota kasa na czas warunki ok
1
socios 2015-06-02 09:15
W jakim przedziale zarobki na CNC?
5
xxyyxx 2015-06-29 16:35
Progres,ale sa jeszcze dwie inne agencje gp oraz timework. Mija mmi 9miesiac i jakos nie widze umowy ani premii,wiwc przygotuj sie na to.
Pol_Men 2015-09-22 07:16
Czy firma wypłaca premię za wykonaną pracę i w jakiej wysokości [%] ? Jacy są tam kierownicy?
5
Pol_Men 2015-09-23 12:30
Po co w ogóle jest ten portal? Nie można tu uzyskać żadnej odpowiedzi na zadane pytania. Chyba, że odpowiedzi są usuwane z uwagi na ich negatywny wizerunek o firmie.
ruda 2015-09-30 14:12
a nie lepiej iść na rozmowę i się przekonać, pytanie czy warto złożyć cv są bez sensu...
nick 2015-12-09 09:14
Praca jako PH w tej firmie nie najgorsza, ale slabe zarobki, duze trudnosci z narzedziami pracy, Ogolnie ne polecam, chyba ze chcesz popracowac pol roku i szukac czegos nowego
bbb 2016-02-29 23:41
polecam spoko firma
as 2016-05-16 20:44
i dyrektora produkcji. Napiszcie co się stało z poprzednim dyrektorem i czy warto aplikowac.
2
ptaku 2016-05-26 03:03
Obecny dyrektor oficjalnie jest dyrektorem ale za te chocki które kładzie w zakładzie zdecydowanie możesz aplikować, juz nie długo
xxyyxx 2016-05-28 04:56
no niestety jest, ale fajnie by było gdyby jakiś nowy na jego miejsce przyszedł bo atmosferę robi nie miłą
1
web 2016-06-07 11:02
ich ogłoszenie: webmaster z prawem jazdy, kisne :D
FC 2016-07-13 17:16
Nigdy w życiu, w żadnej firmie nie spotkałem sie z tak nieprofesjonalna i żenującą rekrutacja (stanowisko managerskie średniego szczebla). Po przejechaniu ponad 300 km, spędzeniu kilku godzin w samochodzie, KOMPLETNIE NIEPRZYGOTOWANY pan ( przedstawił sie tak niewyraźnie, że nawet nie próbuje zgadywać czym sie w firmie zajmuje)oznajmił, że spotkanie bedzie miało charakter ogólny, zapoznawczy.
Pracy oczywiście nie dostałem (i tak pewnie zawahałbym sie przed kolejna wyprawa na ewentualne kolejne "zapoznawcze" spotkanie), co nie zmienia faktu, że w momencie kiedy ciągnie sie człowieka przez pół Polski żeby "się poznać" wypadałoby chociaż zadzwonić i poinformować go, ze jednak nie mamy ochoty na współpracę. Moja ocena - 1!
2
FC 2016-07-13 17:17
Nigdy w życiu, w żadnej firmie nie spotkałem sie z tak nieprofesjonalna i żenującą rekrutacja (stanowisko managerskie średniego szczebla). Po przejechaniu ponad 300 km, spędzeniu kilku godzin w samochodzie, KOMPLETNIE NIEPRZYGOTOWANY pan ( przedstawił sie tak niewyraźnie, że nawet nie próbuje zgadywać czym sie w firmie zajmuje)oznajmił, że spotkanie bedzie miało charakter ogólny, zapoznawczy.
Pracy oczywiście nie dostałem (i tak pewnie zawahałbym sie przed kolejna wyprawa na ewentualne kolejne "zapoznawcze" spotkanie), co nie zmienia faktu, że w momencie kiedy ciągnie sie człowieka przez pół Polski żeby "się poznać" wypadałoby chociaż zadzwonić i poinformować go, ze jednak nie mamy ochoty na współpracę. Moja ocena - 1!
3
Seba 2016-07-13 19:43
Jechałeś 300km aby tam podjąć pracę? Co Ci proponowali, stanowisko Kierownicze? To powiem Ci kolego, że po niedługim czasie zostałbyś zwolniony przez Dyrektorka:-) za papierek leżący na hali;-)
bylem widzialem przezylem 2016-07-17 10:31
Normalna praca to nie tam ,chyba ze lubisz być traktowany jak wół.
A i tak jak cos nie po myśli pojdzie to za drzwi
bylem widziałem 2016-07-17 10:41
siemka to mały pikuś papierek. jego niekompetencja jest daleko dalej posunięta.
Aż dziw że można kogoś takiego zatrudnić.
byłem widziałem 2016-07-17 12:11
to chyba należysz do tych co się nie znają na niczym i potrzebujesz ludzi ,żeby myśleli za Ciebie
zainteresowany 2016-07-24 14:00
Co powiecie o pracy na magazynie jako operator magazynier wózka wysokiego składu.Napiszcie proszę
as 2016-07-29 18:20
A jak tam nowy dyrektor produkcji - daje rade?
4
Xxx 2016-08-01 18:17
Witam
Jakie warunki zatrudnienia dla przedstawicieli handlowych ? Czym jeżdżą PH ?
Jaro 2016-08-01 21:34
Jak jest na magazynie z pracą napisze ktoś?
zawidziony 2016-09-16 16:39
bardzo nieprofesjonalny pracodawca. bałagan, przedmiotowe traktowanie ludzi, źle zarządzana firma. nie polecam zdecydowanie
2
emilia 2016-09-21 18:50
To tak samo nieprofesjonalnie i traktowanie pracownika przedmiotowo jak w ART-METAL Lisi Ogon ul.Rekreacyjna 5.Nazwisko to samo GRZENIA,nie wiem czy to rodzina czy zbieżność nazwisk, dwie szefowe tej firmy teściowa i synowa,każda mówi co innego,zresztą to firma rodzinna,matka,córka,syn,synowa,wszyscy rzadzą,szefowa matka,jej nastrój zależy od tego którą nogą wstanie z łóżka,strach się bać! córka z tarczycą,nerwowa,trzeba uważać co się mówi,synowa,woda sodowa jej uderzyła,syn,najbardziej dostępny z tej rodzinki.Adres ART-METAL Bydgoszcz ul.Gęsia 16, a firma faktycznie mieści się w Lisim Ogonie,w budynku w którym jest druga firma STOORK ta firma należy do syna,M.Grzenia,obie firmy pod adresem Rekreacyjna 5 Lisi Ogon.
11
Zainteresowany. 2016-09-24 15:44
Czy ktoś może napisać w jakim systemie zmianowym pracuje zakład produkcyjny i czy obowiązuje on również magazyn?
lock 2016-10-11 15:12
właśnie pojawilo się ogłoszenie na dyr. produkcji. co tam się dzieje?
6
romek 2016-10-11 15:40
Hej, wiecie jak wygląda u nich rozmowa rekrutacyja ? Nie ukrywam, że dobrze by było podjąć pracę, zwłaszcza, że doświadczenie u nich zdobyte jest dość cenne, to się teraz ceni, gdy na rynku jest dość trudno.
olo 2016-11-06 16:00
Mam zacząć tam prace jako ślusarz,nie wiem czy zaryzykować,czy dac sobie spokój?Może ktoś coś o produkcji napisze
wiewióra 2016-11-15 13:42
jeśli znasz się na swojej robocie to nie będziesz miał problemów żadnych
bujaka 2016-12-01 12:09
tylko, że żaden z prezesów Metalkasu nie imienia na M, więc coś Ci się chyba pomyliło, a już na pewno żadna z ich żon nie ma własnej firmy
Nick 2016-12-04 17:14
3 zmiany
trololo 2016-12-06 14:11
jak wygląda praca jako operator CNC w tej firmie? Czy traktują normalnie pracowników?
Nutelka 2017-01-05 09:22
Firma ma solidną, znającą się na pracy załogę. Fajnie się pracuje i jeśli ktoś chce pracować a zna pracę zapraszamy.
ZK 2017-01-15 10:16
a to ciekawe, regularne ogłoszenia na kierownika utrzymania ruchu czy kierownika produkcji są czego powodem? Bo rozumiem nie jest to problem złych rekrutacji?
Optymista 2017-01-20 17:19
Powody mogą być bardzo różne niekoniecznie po stronie Matalkasu. Nie ma co się dopatrywać problemów, lepiej patrzeć optymistycznie to człowiek jest w lepszym nastroju i kolegom tym pomaga.
marek 2017-02-16 23:52
kiedy już myślisz ze pracujesz to w nagrodę otrzymasz wypowiedzenie , w wólce kosowskiej chiński biznesmen czeka na plany i rysunki techniczne cudów z metalkasu
5
emilia 2017-02-18 18:23
Napisałam że to może być zbieżność nazwisk,proszę czytać ze zrozumieniem.Szefowa to p.Grzenia,firma mieści się Lisi-Ogon ul.Rekreacyjna 5.( wcześniej Bydgoszcz ul.Gesia 16) W tym samym budynku jest również druga firma Stoork
Dzidek 2017-02-19 17:57
Czy etat ślusarza narzędziowego jest aktualny? Ile można zarobić podstawy? Myślę, że do tego dochodzi jakaś premia?
Marta 2017-03-01 13:45
Pojawiło się wiele nowych ofert pracy w Bydgoszczy. Pracujesz w firmie? Podziel się z nami, jak wygląda praca na proponowanych stanowiskach.
Beli 2017-03-07 16:11
Dzisiaj byłem na spotkaniu w sprawie pracy na PH w Poznaniu. Powiem jedno Pan obsługujący klientów i rekrutujący przy klientach mało profesjonalne. Po za tym jest to człowiek który pojadł wszelkie rozumy, on wie wszystko najlepiej jak działa w handlu oraz doradza co robić rekrutantowi :-)
Doradza oczywiście w cudzysłowie, bo tak naprawdę to się wymądrza.
Wyszedłem z tej rozmowy zdziwiony poziomem rozmowy, nawet teraz się zastanawiam czy nie byłem w ukrytej kamerze :-)
Powiem jedno na pewno takiego szefa bym nie chciał, ciężki człowiek i tyle.
Postanowiłem napisać tą opinię żeby ludzie szukający tam pracy wiedzieli na kogo mogą trafić.
Moim prywatnym zdaniem METALKAS w Poznaniu to nie jest najlepszy pomysł na pracę dla ludzi ambitnych z własną inicjatywą.
2
Beli 2017-03-07 16:12
Dzisiaj byłem na spotkaniu w sprawie pracy na PH w Poznaniu. Powiem jedno Pan obsługujący klientów i rekrutujący przy klientach mało profesjonalne. Po za tym jest to człowiek który pojadł wszelkie rozumy, on wie wszystko najlepiej jak działa w handlu oraz doradza co robić rekrutantowi :-)
Doradza oczywiście w cudzysłowie, bo tak naprawdę to się wymądrza.
Wyszedłem z tej rozmowy zdziwiony poziomem rozmowy, nawet teraz się zastanawiam czy nie byłem w ukrytej kamerze :-)
Powiem jedno na pewno takiego szefa bym nie chciał, ciężki człowiek i tyle.
Postanowiłem napisać tą opinię żeby ludzie szukający tam pracy wiedzieli na kogo mogą trafić.
Moim prywatnym zdaniem METALKAS w Poznaniu to nie jest najlepszy pomysł na pracę dla ludzi ambitnych z własną inicjatywą.
Marta 2017-03-08 10:22
Beli, a czy wiesz z ilu etapów składa się rekrutacja? Jeśli masz chwilę wypełnij raport ze swojej rozmowy kwalifikacyjne, aby pomóc innym użytkownikom.
Kandydat do pracy na PH 2017-03-24 09:32
Byłem dzisiaj na rozmowie w sprawie pracy, jako PH w firmie Metalkas w Kielcach. Pojawiłem się w firmie kilka minut przed czasem, wszedłem do budynku i zorientowałem się, że w pomieszczeniu za przezroczystymi drzwiami gdzie jest punkt sprzedaży, Pan z którym się umówiłem właśnie przeprowadza z innym kandydatem rozmowę kwalifikacyjną. Niezręczna sytuacja, nie chcąc przeszkadzać w rozmowie postanowiłem poczekać w holu przy wejściu obok klatki schodowej, usiąść nie ma gdzie, niezbyt profesjonalnie. W głowie szybko pojawiały mi się myśli: jak tu można pracować, wysyłać oferty, dzwonić, umawiać się na spotkania itd. -dziwna sytuacja. Te kilka minut bardzo szybko nastawiły mnie odpowiednio do firmy, ale z uwagi na dłuższy czas pozostawania bez pracy postanowiłem pójść na rozmowę mimo tego, iż praca byłaby i tak dużo poniżej moich kwalifikacji (studia MBA, prowadzenie własnej firmy i zarządzanie ludźmi przez kilka lat, itp.). Po wejściu mój rozmówca bardzo szybko zauważył, że nie pałam radością i entuzjazmem i bardzo szybko ocenił mój stan widząc we mnie jak sam przyznał samego siebie i proponując mi wizytę u psychologa. W tym miejscu zaskoczył mnie kompletnie. Gdyby mnie wysłał na operację kamieni nerkowych, czy czegoś jeszcze innego pewnie poczułbym się tak samo. Mój rozmówca potrafił dopatrzeć się we mnie człowieka przegranego, mimo iż we wszystkich moich poprzednich pracach osiągałem znakomite wyniki wygrywając prawie wszystkie możliwe konkursy, które były do wygrania, natomiast nie potrafił zobaczyć tego, o czym pisałem powyżej i dostrzec, że sam ma, co poprawiać u siebie. PROPONUJĘ KOLEJNYM KANDYDATOM DO PRACY ZASTANOWIĆ SIĘ CZY WARTO TRACIĆ CZAS DLA TAKIEJ FIRMY.
Iza 2017-03-28 11:54
Metalkas cały czas dynamicznie się rozwija co zostało zauważone.W latach 2006 i 2007 spółka otrzymała tytuł "Gazele Biznesu", potwierdzając tym samym przynależność firmy do elitarnego grona "Gazel Biznesu", grona najdynamiczniej rozwijających się firm.
Zostaw swoją opinię o Metalkas Sp. z o.o. - Bydgoszcz
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Metalkas Sp. z o.o.