Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Kurotec Polska sp z o. o.

Pracowałeś w firmie Kurotec Polska sp z o. o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
andi - 2012-08-15 17:46:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Niech nikogo nie zmyli wygląd firmy tak samo pusty jak obietnice które usłyszycie na pierwszej rozmowie w biurze.
Z zewnątrz wygląda nieźle 2 hale produkcyjne i fajny oszklony biurowiec szkoda ze jest zamknięty cały pusty! i nie wykończony w środku! i z 10 lat się nic w tej kwestii nie zmieni. Biuro jest z drugiej strony Na początek najniższa krajowa plus obietnica ze potem będzie lepiej i że można nawet zarobić więcej niż w Niemczech !? Niestety na obietnicy się kończy bo jak mówi tamtejszy dyrektor \" Obiecać nie grzech\" co z resztą usłyszysz z jego ust dużo razy.
Potem pracujesz dalej 2 lata za tę najniższą krajową wdychając smród żywicy i kilogramy pyłu włókna szklanego
Wymagają nadgodzin i soboty najlepiej pracuj 10- 12 godzin dziennie plus soboty ( wtedy może zbliżysz się do obiecanej wypłaty na poziomie Niemiec hehe )
Robota to ręczne nakładanie żywicy wałkiem i rolkowanie namoczonej maty, niby proste ale co najmniej przez pierwszy rok i tak nie zrobisz samodzielnie części i będziesz tylko mało wartym pracownikiem do namaczania i cięcia maty.
Dobre miejsce dla kogoś komu się nie chce pracować i byle tylko starczy na piwo i flaszkę i fajki bo można pograć tam w pręta przyjść na bani 100 razy, wyjarać 3 paczki fajek dziennie i dalej się będzie tam pracować.
Często wysyłają ludzi na budowy na elektrownie by tam scalać te rurociągi w zimnie i na wysokościach dalej wąchając smród żywicy i gryząc pył szklany
Osoby o wyższych ambicjach niech omijają te firmę z daleka niema tam dla nich miejsca ani tym bardziej kasy !!!
zdjecie uzytkownika
marco - 2014-02-02 14:58:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy od 2012 roku coś się zmieniło?Jak wyglądają wyjazdy zagraniczne?
zdjecie uzytkownika
Łukasz - 2014-02-06 12:54:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no właśnie, czy coś się zmieniło na lepsze? oferują pracę w Rosji, czy zarobki jakie podają są wiarygodne?
zdjecie uzytkownika
Riko - 2014-02-07 08:52:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ja mam strasznego mola czy tam pojechać czy nie a po kontakcie telefonicznym niewiele można się dowiedzieć. Dopiero kiedy prześle się xero paszportu to mają coś o umowie powiedzieć.. Ciekawe czy stawka godzinowa na umowie będzie inna niż przy rozmowie telefonicznej... jak ktoś wie odrobinę więcej niż ja niech pisze . Dzięki za ewentualne posty
zdjecie uzytkownika
znany - 2014-02-17 12:35:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wiadomo coś więcej na temat pracy w Rosji ?
zdjecie uzytkownika
mol - 2014-02-18 08:58:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Macie jakieś info o Rosji ? Tydzień temu wyslalem paszport od tej pory nie mam odpowiedzi niby czekają na informacje od pracodawcy
zdjecie uzytkownika
pet - 2014-02-19 09:39:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Po złożeniu CV dzwonili, że w ciągu 10 dni wyjazd do Rosji. Wysłałem skan paszportu i cisza. Gdy po kilku dniach zadzwoniłem dowiedziałem się, że się nie zakwalifikowałem, bo mój paszport nie przeszedł. Dziwne bo nigdy w Rosji nie byłem. Trochę to niepoważne.
zdjecie uzytkownika
mol - 2014-02-19 11:49:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wlasnie kontakt mialem szybki kiedy tylko wyslalem cv i skan paszportu pozniej otrzymalem tel i adres gdzie mam wyslac paszport po wyslaniu paszportu wszystko ucichło ktos jest w podobnej sytuacji ?
zdjecie uzytkownika
pet - 2014-02-19 13:33:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mol - 2014-02-19 11:49:31]:
co znaczy "wysłałem paszport"? skan czy oryginał?
zdjecie uzytkownika
mol - 2014-02-19 13:51:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
najpierw skan pozniej dostalem telefon zeby wyslać paszport wraz z wnioskiem ktory dostalem na poczte wszystko wyslalem w zeszlym tygodniu mam nadzieje ze czekamy na wizy a moze sie myle
zdjecie uzytkownika
pet - 2014-02-19 14:43:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Trochę ryzykowne powierzać obcemu swoje dokumenty. Oby ktoś nie wziął na ciebie kredytu...
zdjecie uzytkownika
mol - 2014-02-19 17:04:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mam nadzieje ze paszport jest wlasnie wizowany bo wiem ze trwa to kilka dni wiec cierpliwie czekam na jakies informacje
zdjecie uzytkownika
Oskar - 2014-02-20 15:11:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
czy w ogóle do tej Rosji ktoś wyjechał może ktoś ma jakieś wiadomości jak wygląda tam praca i czy warto?
zdjecie uzytkownika
Gogos - 2014-02-22 19:25:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A do Rosji to na jakie stanowisko, bo pierwsze słyszę o tej ofercie. Przyznam, że ciekawy kierunek, ale bałbym się tam pracować :)
zdjecie uzytkownika
mol - 2014-02-26 14:22:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
do rosji to na laminaty ja wyslalem paszport ponad 2 tyg temu i dalej nic dzwonie to dostaje tylko odpowiedz prosze czekac i tyle
zdjecie uzytkownika
mol - 2014-02-26 17:33:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ktos z was wyslal paszport i tez czeka badz jest w podobnej sutuacji ?
zdjecie uzytkownika
gapa - 2014-03-07 11:01:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam czy ktos z was aplikowal na oferte laminiarza szlifierz do rosji ? macie jakies informacje co i jak kiedy wyjazdy czy cos?
zdjecie uzytkownika
killthatshit - 2014-03-07 21:48:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [marco - 2014-02-02 14:58:02]:
używaj maski chłopcze!!! BHP szkolili cie !!!
zdjecie uzytkownika
mol - 2014-03-12 12:07:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pojechal juz ktos do rosji lub czeka na informacje
zdjecie uzytkownika
kogucik - 2014-04-13 13:53:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A wy tylko rosja i rosja.napiszcie jak sie pracuje ile daja na godzine setki placa.czy przy wyjezdzie tez diete placa .
zdjecie uzytkownika
Artur - 2014-04-14 12:29:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
nie polecam banda zaklamanych( usunięte przez administratora ) naciagaczy
zdjecie uzytkownika
Zamicz - 2014-05-08 16:33:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rozumiem, że wypowiadasz się z pozycji pracownika bądź byłego pracownika? To może mi podpowiesz co zrobić bo mam ofertę od nich..
zdjecie uzytkownika
Zamicz - 2014-05-08 16:33:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rozumiem, że wypowiadasz się z pozycji pracownika bądź byłego pracownika? To może mi podpowiesz co zrobić bo mam ofertę od nich..
zdjecie uzytkownika
mustang - 2014-09-20 19:22:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Prawda same obetnice a zeczywistosc inna jak mozecie omijajcie
zdjecie uzytkownika
koala - 2014-10-22 14:31:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no to jaka jest w sumie ta cała rzeczywistość? jak t naprawdę wygląda, bo w końcu nie wiem już sam czy się zatrudnić czy zostać tak jak było, nie wiem, doradźcie prosze. Mój znajmy tam pracował i całkiem dobrze zarabiał, co prawda mówił, ze tylko atmosfera pracy nie jest najlepsza niestety.. le to jeszcze zniose jakoś.
zdjecie uzytkownika
takitam - 2014-12-07 20:59:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ogolnie rzecz ujmujac, naciagacze, oszusci i pani prezes wulgarna idiotka z adhd... jezeli chcecie zarobic to wam powiem, ze to nie ten adres... stawka smieszna, na wszystkim oszukuja, traktuja Cie jak smiecia. co do pracownikow wiekszosc z nich to dobrzy rzemieślnicy czy to w PL czy w Germanii. ale zarzad badna idiotow z Szanowna Pania Prezes Edyta N-D na czele.
zdjecie uzytkownika
maja - 2014-12-22 12:32:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
no chyba odrobinę przesadzacie, ja słyszałam, że co prawda jest troche roboty, ale jednak jest to warte swojej ceny no i można zarobić dobrze, na stawki to nie słyszałam, zeby ktoś od nich pracował, no chyba, ze na jakimś słabym dziale pracujecie, ale nie sądze, by takie były w tej firmie.. napiszcie czy nadal tak jest.
zdjecie uzytkownika
zaja - 2015-01-26 22:40:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a dlaczego ta firma to banda zakłamanych naciagaczy doswiadczona osoba podpowie troche jakie oni obietnice składaja i nie wywiazuja sie z umowy a ta prezes to wulgarnie odzywa sie do pracowników dziwne powinna miec szacunek i dobrze współpracowac z ekipą i doceniac pracowników a wynagrodzenia sa chociaz adekwatne do wykonanej pracy?
zdjecie uzytkownika
misiek - 2015-02-10 18:03:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ale naprawde między Wami panuje taka dziwna atmosfera jakaś? bo nie wiem jak już do tego wszystkiego się odnieść tak naprawdę. a dajcie jeszcze znać jak wszystko wygląda, czy faktycznie jakoś da rade się do nich dostać bez znajomości? tylko nie wiem jak mozna do nich składać aplikacje? normalnie mailem czy jest jakiś formularz?
zdjecie uzytkownika
Wojtek - 2015-02-17 19:44:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Możesz normalnie wysłać maila ( adres na stronie ). Pracowałem kiedyś w tej firmie. Ogólnie brak szacunku do ludzi, najlepiej jakby cały czas pracować za darmo i nie mieć swojego zdania. Rozmawiałem też z pracownikami na produkcji - od nich wszystkiego się dowiedziałem, jakie nastroje w firmie itd. Ludzie nie mają co liczyć na podwyżki, wszystko ustala Pani prezes, która się w ogóle na niczym nie zna i kieruje firmą z Niemiec. Na miejscu Pan dyrektor, który bez jej zgody nie może nawet koszuli zmienić, ale za to wszystko Wam obieca ;) . Odniosłem wrażenie, że ludzie też jaj nie mają bo nic nie chcą zmienić. w każdym razie firma z zewnątrz wygląda o.k.
zdjecie uzytkownika
gienek - 2015-03-23 14:03:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam czy mógłby mi ktoś powiedzieć ile dają kasy na ręke na godzinę? i ile się zarabia tak +/- na miesiąc? po odliczeniu oczywiście mieszkania i jedzenia?,Pytam o tą prace we Wrocławiu.
zdjecie uzytkownika
miły - 2015-03-28 10:46:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gienek - 2015-03-23 14:03:38]:
Nikt tu nic nie napisze, bo nie wolno obowiązuje tajemnica.Pracownicy między sobą wiedzą bo to akurat nie nowość ale oficjalnie wg regulaminu wysokość wynagrodzenia jest sprawą między tobą a pracodawcą.Ma to dobre i złe strony tych złych jest niestety więcej, tak czy inaczej nie spodziewaj się kokosów bo pani Prezes zabraknie jak da ci trochę więcej.Cała ta firma opiera się na kłamstwie i manipulacji,obiecują jedno a potem nagle przez przypadek coś nie pasuje i potrzeba coś zmienić, niektóre potrącenia też są niejasne że nie wspomnę o pomyśle mieszkania w salach 6osobowych za bagatela kilkaset euro miesięcznie.
zdjecie uzytkownika
gringo - 2015-04-18 21:49:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Teraz pojawiło się ogłoszenie pracy, poszukują Laminatora do Stade. Pracuje ktoś obecnie na tym stanowisku i mógłby napisać ile orientacyjnie ma się na rekę?
zdjecie uzytkownika
Jaca - 2015-07-17 12:43:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie Polecam Pracy w Stade to jakas tragedia robili tam chłopaki z torunia i ja tez odradzam lepiej szukac coś lepszego
zdjecie uzytkownika
mirek - 2015-08-25 00:32:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Jaca, a możesz jakoś uargumentowac swoje stanowisko, w sensie napisac dlaczego tak bardzo nie polecasz tutaj pracy, bo ja jak czytałem poprzednie opinie to raczej nie było bardzo negatywnych komentarzy. Spodziewałbym się tutaj raczej dobrych warunków, no chyba, że coś uległo zmianie np. w zarządzaniu firmą.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Jeden wielki chaos i papierkologia, która później okazała się że zawiera błędy i trzeba było podpisywać wszystko na nowo.Zamiast rozmowy urywki zdań i bieganie w różnych sprawach mało czasu poświęcone na zapoznanie się z profilem pracownika, odpowiedzi na pytania mętne i ogólnikowe.
Pytania:
zdjecie uzytkownika
Long Time - 2016-02-22 13:58:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No własnie nikt nie potrafi napisać nic sensownego @mirek tylko jakieś same bzdury które przynajmniej mi trudno zrozumieć, bo przecież nic wielkiego się tutaj nie dzieje, co nie?
zdjecie uzytkownika
blon - 2016-04-12 21:08:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No ale @Long Time, przecież źle w firmie nie jest, pracownicy za bardzo też nie narzekają, a to dlatego, że mogą dostać umowę o pracę, a oprócz tego jeszcze firma potrafi zrobić jakieś dodatkowe szkolenia.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Kurotec Polska sp z o. o.!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kurotec Polska sp z o. o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert