Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zadzwoń tel. 795 116 179
Zobacz jakie masz możliwości prezentowania swojej firmy i odpowiadania na pytania użytkowników.
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o ZPU PRAWDA

Pracowałeś w firmie ZPU PRAWDA i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
klejonka - 2015-03-05 14:25:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [była znajoma - 2015-02-26 13:41:53]:
Hej ja bym tej pani premię dała bo zawsze coś ciekawego na czyjś temat powie a tego poeba zwolnić i po problemie
zdjecie uzytkownika
K z klejonki - 2015-03-05 18:49:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [klejonka - 2015-03-05 14:25:36]:
podobno panna zostawiła kolesia dla operatora z tej samej zmiany to co w tym dziwnego że takie tam jazdy tylko czekać aż się komuś coś stanie
zdjecie uzytkownika
Obserwator - 2015-03-12 01:07:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
Na hali traków to zapieprz, ale nie narzekam, bo i kasę dobrą mam
zdjecie uzytkownika
olek - 2015-03-17 19:23:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
najprostsze i najkrótsze wypowiedzenie się o zakładzie pracy p. Prawdy jak i o nim -WYKORZYSTYWACZ, który dba o swoje a o innych nie. Ten zakład to taki mały obóz koncentracyjny
zdjecie uzytkownika
rudy - 2015-03-26 23:32:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Tam co drugi to taki mistrz jak z koziej dupy a brygadzisci to juz totalna porazka
zdjecie uzytkownika
joł - 2015-03-27 14:56:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Wszyscy mistrzowie to są po znajomości a nie po umiejętności. Tylko stoją i się śmieją jak my musimy na nich robić. Rozmawiałem kiedyś i powiedział mi ze trzeba było się uczyć. Mamy u władzy tez takich co podstawówki ni e skończyli. Brygadzisci natomiast to są sami przydupasy mistrzów. Prawda ze czysta patologia
zdjecie uzytkownika
lojalna - 2015-04-05 19:01:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Może w końcu brygadzista na klejonce zaczął by pomagać innym na swoim dziale a nie tylko swojej żonie. Chodzi mi o Jarka M. a jak nie zmieni się to to będziemy musiały zgłosić to wyżej.
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-04-07 12:58:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
proponuje jeszcze sprawdzić jak pracuję się na najważniejszej maszynie w firmie bo nie każdy może zacząć pracę godzinę później a skończyć jeszcze wcześniej albo stać pół zmiany oparty o maszynę
zdjecie uzytkownika
holek - 2015-04-08 08:28:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jaka to jest najważniejsza maszyna w firmie i gdzie stoi?
zdjecie uzytkownika
on - 2015-04-08 09:57:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No jak jaką scm i Nowy tm
zdjecie uzytkownika
no name - 2015-04-12 13:48:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
A jak się pracuje na montażu na tartacznej to prawda że od 4 rano do 14 i tak non stop , a i jeszcze mobbing jest stosowany jak ktoś nie chce.PROSZĘ O INFORMACJE .PRAWDA TO CZY NIE .
zdjecie uzytkownika
oni - 2015-04-17 18:45:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Skoro pan CH.potrafi sprawdzić kto ile czasu był w kiblu to może niech lepiej sprawdzi jak i o której kończy się prace u najlepszych pracowników bo pół zmiany chodzenia a akord jak normalnie wpisany
zdjecie uzytkownika
lol - 2015-04-19 21:13:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
A którzy to najlepsi pracownicy i na czym robią ?Też słyszałem że ten wyrośnięty małolat sprawdza czas jak ludzie wychodzą za potrzebą do WC.
zdjecie uzytkownika
znajoma - 2015-04-28 14:31:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Już nie aktualne bo ma nowego operatora
zdjecie uzytkownika
stolasz - 2015-06-01 20:08:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
biorom u prawdy z doświadczeniem i fszystkimi palcani do roboty?
zdjecie uzytkownika
Dragos800 - 2015-06-10 10:23:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Male zarobki,wykorzystuja ludzi jak moga,praca w systemie akordowym,miesieczny zarobek ponizej 1200 zl,smiech na sali.Ten kto mowi ze zarabia ponad 2 tysie chyba pracuje 24 na dobe.
zdjecie uzytkownika
ono - 2015-08-12 13:38:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Dragos800 - 2015-06-10 10:23:08]:
haha jak kogoś podpierdzielisz to masz spokój i można sobie posiedzieć na stole nogami pomachać,pochodzić po halach szukając operatora,skończyć prace godzinę wcześniej wpisać akord na pałę i do tego jeszcze ponad 2000 wpadnie a majster też nic nie powie to czego chcieć więcej
zdjecie uzytkownika
barky - 2015-08-25 21:34:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@ono a o kim w tym momencie mówisz, bo nie wiem czy jest choć jedna osoba, która może pochwalić się takimi zarobkami. Inna sprawa, że wynagrodzenie rzędu 1200 nie byłoby w stanie pokryć nawet mojego wynajmowanego mieszkania. więc chyba nie przesądzając - zrezygnuję z podejmowania pracy w Prawdzie, bo aż szkoda czytać o warunkach.
zdjecie uzytkownika
1234 - 2015-08-29 14:55:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tu chyba swoje żale wylewają lesery i gimbusy którzy myślą że za samo podpisanie listy należy się najniższa krajowa . w każdym zakładzie jak coś umiesz i potrafisz to zarobisz , dziwne wszystkich swoich znajomych którzy pracują w ZPU jak spytam o zarobki każdy mówi 2 lub ponad 2 a tu proszę najniższa w obecnym zakładzie gdzie pracuję tyle już lewusów się przewinęło i też zapewne piszą pod adres zkładu że lipa.
zdjecie uzytkownika
Kruk - 2015-09-04 03:02:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Zgadzam się ja zacząłem od 1700 teraz z 2 nie zbijam powiem tak chcesz zarobić zarobisz ale jak chodzisz po hali do wc co 5 min to nie zarobisz za to nie płaca nigdzie ;)
zdjecie uzytkownika
KruK - 2015-09-04 03:28:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracuje tu nie za długo teraz jestem operatorem było ciężko ale ludzie są do dogadania piszecie ze mało płacą idźcie do innego tartaku np (usunięte przez administratora) porobisz 14, 16 h za 80 pln zeszmacą Cię itp. to na kolanach tu wrócisz ;) ja pracy potrzebowałem teraz ją sobie chwalę miła atmosfera, kontaktowi ludzie, jak nie stoisz to zarobisz. Za stanie, jedzenie, chdzenie co 5 min do wc nigdzie nie płacą zapewniam. Pozdro dla ludzi ze zmiany, ogólnie wszystkich którzy podzielają moją opinię i Pana Dariusza G. ;) Ps.Dariusz z j. perskiego znaczy "ten który jest dobry" hehe chyba że se przeskrobiesz to tłumaczenie nie ma znaczenia hahaha STRZAŁ :-]
zdjecie uzytkownika
Asia - 2015-09-25 00:40:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli kierownik zarabia trzy tysiące.. to już można się domyślać, że firma nie jest zbyt profesjonalna. Nie mówię już o pracowniku, który może liczyć jedynie na 1500 złotych, bo to też wygląda dość marnie i szczerze mówiąc odstrasza na starcie. Może to firma powinna zacząć od wypłat dla pracowników..
zdjecie uzytkownika
matek - 2015-09-25 00:48:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Kruk, no to chyba jasne, że jak ktoś lata jak kot z chorym pęcherzem do wc to pewnie ktoś zwróci na to uwage, ale napisałes, że wtedy się nie zarobi. Czyżby oni odliczali każda przerwę na siku od czasu pracy, czy jak. Co jeśli ja jestem osobą palącą i czasem potrzebuje wyjśc na dymka, nie pozwolą mi, czy każą odpracować?
zdjecie uzytkownika
15111980 - 2015-10-01 12:02:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam pieczęcie że ciężko z urlopem nie mówię o tygodniu ale jak mi wypadnie potrzeba coś pilnego jeden dzień to co też nie dadzą ? A ile się czeka na odpowiedź o przyjęciu do pracy od złożenia papierów ? Chodzi o to że mam doświadczenie na maszynach stolarskich i jako lakier
nik meblowy a nie że po szkole pierwszą praca
zdjecie uzytkownika
15111980 - 2015-10-05 21:14:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie odliczą bo pracujesz w akordzie. Stoisz kasa stoi.palenie? Jest zakaz! Chyba że po cichu w kiblu
zdjecie uzytkownika
szalona - 2015-10-12 22:48:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracowałam w tej firmie było fajne
zdjecie uzytkownika
Weinig - 2015-10-16 09:10:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam może ktoś napisać jakie modele strugarek są w zpu Prawda ? Podać jakieś typy i z jakimi prędkościami obrabiany jest materiał dzięki
zdjecie uzytkownika
konik - 2015-10-25 04:07:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wiedzialem, ze wprowadzili zakaz palenia w zpu prawda, ciekawe czym to niby umotywowali, jakimis łatwopalnymi substancjami, czy jak? Co do tej pracy na akord to ile orientacyjnie zajmuje wyrobienie dziennej normy i jak wygląda tutaj dniówka w przeliczeniu na stawke godzinową? Z góry dzieki za info.
zdjecie uzytkownika
erx - 2015-10-26 09:50:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Weinig - 2015-10-16 09:10:39]:
Strugarki z firmy Weinig, tj. hydromaty, powermaty. No jest też kilka starszych, czyli pow. 10- letnich unimatow. Wszystkie strugarki z mocowaniem narzędzi hydro lub power look. Prędkości obrabiania to 60-80 m/min.
zdjecie uzytkownika
15111980 - 2015-11-13 12:52:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam a czy soboty są pracujæce? Czy w soboty sæ dwie zmiany i po ile godzin bo ludzie mówią że drugiej zmiany niema a pierwszą 6h
zdjecie uzytkownika
tomek - 2015-11-25 13:59:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ciekawa informacja o tych sobotach. Możecie napisać własnie jak to dokładnie tutaj jest, w sensie ile sobót pracujacych przypada w miesiącu i czy aby te 6 godzin pracy nawet nie jest liczone jakoś z wyższa stawką typu 150% jak nadgodziny. W końcu człowiek trochę się poświęca i zamiast spędzić czas z rodziną to znowu do roboty.
zdjecie uzytkownika
glupiomadry - 2015-11-26 13:06:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Co tak wypytujesz o te soboty❓ z kontroli jestes❔ Będziesz pracowal to się dowiesz i tyle
zdjecie uzytkownika
sobota - 2015-12-01 17:35:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Soboty sa pracujace gdy zmiana wychodzi na rano.Płatne jest normalna dniowka wypracowana w akordzie plus premia 75 zł
zdjecie uzytkownika
Życzliwa - 2015-12-04 11:04:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
najgorzej słyszałam jest na szpachlowaniu tam bija sie o materiał.a co niektorzy to tak sciemniaja,ze hej.maja cennik ile za co i se akord dopisuja.słyszałam ze najlepiej zarabia pani P.... BO JEJ SYNEK czy jakas tam rodzina to kierownik i jej cennik załatwił.jak sie ma znajomosci to sie ma wszystko.ten kierowniczek GR to fałszywy uwazajcie na niego.
zdjecie uzytkownika
pawel - 2015-12-05 18:01:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ale te soboty to sa dla chcetnych czy wszyscy musza na nie chodzic, kazda sobota czy tylko jedna w miesiacu, a ta premia to jak jest wyplacana do calego dnia czy tylko w soboty jest?
zdjecie uzytkownika
plotki - 2015-12-17 22:43:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A coz to za afera miłosna na klejonce była?
zdjecie uzytkownika
tomek - 2015-12-18 02:53:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, moze ktos w końcu jasno napisac jak tutaj jest z tymi wszystkimi nadgodzinami, czy tez praca w soboty, a dokładnie ile tego jest i za jaką stawkę?
zdjecie uzytkownika
velsobol - 2015-12-18 18:20:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ok!!! Olecko Polskie!
zdjecie uzytkownika
123 - 2015-12-18 23:26:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na klejonce mamy najprzystojniejszych panów To są i plotki dzięki takiej osobie jak ty którą zamiast zająć się pracą i tym co robi to żeruje na wymyślonych sensacjach . Pozdrowienia dla całej klejonki
zdjecie uzytkownika
Hahaha - 2015-12-19 00:01:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Popieram 100% opinię 123 bo to co czasami słyszę na przerwach w szatni jak jedna koleżanka drugiej obrabia [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a na drugi dzień jest odwrotnie to naprawdę czasem się zastanawiam po co takie osoby w ogóle przychodza do nas do pracy i jak można robić takie rzeczy koleżance . Rzadko kiedy są poruszane tematy produkci ważniejsze jest żyć ludzi życiem nie swoim
zdjecie uzytkownika
NR raz - 2015-12-21 22:32:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [plotki - 2015-12-17 22:43:04]:
Taka tam mała Moda na sukces
zdjecie uzytkownika
saa - 2015-12-22 16:07:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To, ze pracownicy plotkuja na siebie to mnie juz nie dziwi, ale ze majstrowie chodza i necą plotki to cos chyba nie tak.
zdjecie uzytkownika
1234 - 2015-12-30 20:46:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [NR raz - 2015-12-21 22:32:10]:
zainteresowanie spadlo to trzeba jakos je podniesc:)zenada
tak to jest z gwiazdami:)
zdjecie uzytkownika
bofem - 2015-12-31 01:45:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z tego co widzę to atmosfera w tej firmie nie jest za ciekawa... a to niedobrze. Bo jednak ma ona bardzo duży wpływ na pracę, należałoby jednak mniej plotkować.
zdjecie uzytkownika
zenon - 2016-01-21 16:52:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [strugarkowy bojowy - 2015-01-09 10:43:29]:
tymi świniami zygać się chce ,niech fundusz socjalny otworzą i talony dadzą .
zdjecie uzytkownika
xyz - 2016-01-30 21:22:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
dlaczego premie uznaniowe,które są przydzielane przez mistrzów dostają tylko pracownicy po znajomości?Jest wielu pracowników,którzy ciężko pracują i zasługują na premię.Miesiąc w miesiąc dostają dobrzy znajomi mistrzów i tzw przydupasy a nie ci,którzy wiele wnoszą swoją ciężką pracą...
zdjecie uzytkownika
Ciekawski - 2016-01-31 19:25:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ciekawi mnie jak ten zniewieściały facet od stawek tzw. Stoperek poustalał stawki,że na jednym materiale można zarobić dobrą dniówkę, a na innym choćbyś się zesrał to nie zarobisz najniższej krajowej,a przecież najniższą krajową powinno się każdego dnia zarobić.Ciekawe co na to PIP ?
zdjecie uzytkownika
on - 2016-01-31 19:32:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [xyz - 2016-01-30 21:22:29]:
No właśnie panie Romanie, warto by się temu przyjrzeć.Stoi taki na maszynie z komórką w ręku , majstrowi ploty sprzedaje na temat innych i 300 zł miesięcznie za to dostaje.
zdjecie uzytkownika
H2O - 2016-02-01 22:20:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A brygadzistki? Też warto napisać że u jednej to sama rodzina 2siostry syn kuzynki szwagierka przyjaciółki i sąsiadki ciągle razem baluja warto tez prześledzić u nich jak często w ciągu roku maja premię. Tylko za co? Inne brygadzistki tez premiuja przeważnie swoje dobre donosicielki i koleżanki. Premia to powinna chyba nazwę zmienić
zdjecie uzytkownika
Tom - 2016-02-04 00:55:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak jest. Ale to zarządzanie brygadzistki. Ona goni za kasą.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie ZPU PRAWDA!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ZPU PRAWDA

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert