brak logo

ZPU PRAWDA

Olecko

Opinie o ZPU PRAWDA

wkurzona 2016-12-15 17:50
Ale sprawiedliwość dla pracowników na święta ćwiartka świnia i to jeszcze z wypłaty odtrącą a wielkie majstry którzy nas traktuja jak niewolników premia 40 procent za co?
13
Zohan 2016-12-16 16:06
Dlaczego nawet mistrz nie sprawdza przydupasow co wpisują w karte bo widac jak pracuja.tylko podpisik i czesc
5
Xl 2016-12-16 18:22
Po co jeszcze są trzymani ludzie którzy się do niczego nie nadaja? Bo to my na nich zarabiamy a nie oni na siebie
8
Pracownik fizyczny 2016-12-23 02:01
Witam osoby zainteresowane pracą, nie potrzebuję opinii osób heitujacych- to jest moja opinia!!!!!!!! ZPU PRAWDA była świetną firmą w której pracę znajdowało się po znajomości. W ciągu ostatnich 2-3 lat odkąd przejął zarządzanie pan M.M pojawił się problem braku pracowników,( tylko szkoda, że tak wyszkolona kadra na którą my pracujemy nie zgadła),że to, z powodu żałosnych poborów zwłaszcza na 3 zmiany.
Traktują ludzi nowych, importowanych jak skarb, natomiast skarb po 3 miesiącach już jest nikim, ponieważ jak to nasz nowy prezes mówi " gdzie oni pójdą tyle lat robią to i będą robić". Jest problem braku szacunku, w okresie przedświątecznym dostajemy ćwiartkę prosiaka która niby jest warta 200 zł litości za 200 zł mam 20 kg schabu w kauflandzie, mało tego zabierają jeszcze nam kasę przed świętami bo przecież majstrowie muszą dostać premię, czy biuro 13-stki. Pan Prezes nie docenia absolutnie produkcji zwłaszcza z doświadczeniem, szkoda , bo starzy pracownicy odejdą niebawem, pracowników miała firma dzięki promowaniu właśnie przez starych pracowników. Skoro ktoś nie jest zadowolony z własnej pracy , czy poleci nią własnemu dziecku??????????? Zastanówcie się, jeśli macie ambicje szukajcie dalej. Pozdrawiam Zarząd ZPU Prawda
35
Pracownik fizyczny 2016-12-24 00:04
Zabolała prawda w Prawdzie. To nie przedszkole żeby wytykać komuś ortografię. A w naszej firmie są majstrowie a nie mistrzowie Tępaku. Mistrz to stopień zdobyty w CECHU a nie burak z koszulką zakładową. Na Mistrza trzeba się uczyć i to nie mało, a na prawdziwych Mistrzów firmy nie stać.
23
Xyz 2017-01-20 10:24
Najgorsze jest to ze stawki sa ścisłe tajne a od wielu lat zarobki się nie zmieniają.najniższa krajowa co roku w gore a w ZPU Prawda co raz gorzej z zarobkami.Zeby dobra płaca była do obcokrajowców by nie ściągali do pracy.I to tez nie chcą robić.
24
Człowiek biegunka 2017-01-24 09:33
Prawda dostać 1700 w akordzie na 3 zmiany żenada.a stawki powinny wisieć przy maszynach człowiek ma prawo wiedzieć za ile pracuje ! Zresztą to CH.j nie akord skoro słychać że niema co robić albo co godz trzeba się przestawiać a majster w rękach przynosi materiał bo pilne,co to za organizacja ! Ktoś źle zrozumiał pojęcie akordu ,powinno być jak przy Polbruku czy przy tynkach za metr masz tyle ile zrobisz CH.j kogo obchodzi tyle zarobisz nawet jak ci dniówka wyjdzie 1000 . Jaki to akord stawek się niezna a robić musisz w pośpiechu
16
Pracownica 2017-01-29 10:32
Panie Prezesie, dlaczego wózkowi palą papierosy w wózkach i wyrzucają pety przez okienko, idąc niedawno zauważyłam jak wózkowy Z.....k właśnie palił w wózku. Proszę o wyjaśnienie tej sprawy możemy palić papierosy gdzie popadnie?
9
Zarzenowana firmą 2017-01-31 19:21
Firma? Raczej zakład dla roboli. Rób rób a i tak nie zarobisz, bo nigdy nie ma gdzie robić. Fałszywy mistrz. Pupile tylko chodzą głowa do góry i się śmieją pod nosem z ludzi, którzy by chcieli zarobić a nie mogą bo niby nie ma roboty. Jak nie ma roboty to przenosić tam gdzie jest i tyle. Szczyt chamstwa w tej firmie. A soboty? Sie odechciewa chodzić jak sie pomysli ze to samo robic. Sie przychodzi na cos innego a rzucaja cie gdzies indziej .jakbym chcial to bym se od razu poszedl a nie . potem dziwią sie ze zwolnienia urlopy jak wytrzymać psychicznie nie idzie.
7
wywrotowiec 2017-01-31 23:03
Nie wymyślaj i nie pracuj ,jak pracujesz tak jak napisałeś to dzięki
5
Nick 2017-02-06 05:13
Przychodząc do tej firmy miałam nadzieję na dobrą pracę i dobry zarobek. A co dostałam? Pracę na 3 zmiany i 1300 miesięcznego wynagrodzenia. Śmieszne... Praca akordowa a stawki Ch, j wie jakie. Nikt nic nie wie... Panie Ogonowski proszę zacząć szanować swoich pracowników, bo to właśnie dzięki Nim ta firma jeszcze funkcjonuje!!!!!!
19
Nikt ważny 2017-02-09 12:20
Ty pójdziesz co godzinę do kibla na fajkę a wózkowy mam do obskoczenia całą produkcję nie ma kiedy z wózka wyjść.wózków i wózkowych mało chcesz iść na urlop ruchaj zastępstwo bo to twoja brocha nie kierownika żart a kierownik to od czego.? Jest dużo ludzi w zakładzie co mają uprawnienia i tak być powinno wózkowy na urlop siada ktoś z produkcji a nie że drugi po nocce lub 2 zmianie dowiaduje się o 13 żeby dymał 16
3
Fil 2017-02-10 18:02
Proszę państwa za21 dni przepracowanych 1500zł na rękę. To jest czysty żart traktować tak ludzi,którzy przychodzą pracować i zarobić. Jak można wyzyskiwac i oszukiwać w ten sposób. Od nas oczekują wszystkiego,a sami nie dają nic. Naprawdę aż się nie chce pracować,żadnej motywacji po prostu nic dobrego tylko coraz gorzej. Wstyd przed własnymi dziećmi,że na nic nas nie stać.
24
Nick:) 2017-02-11 13:01
Ciekawe ile tak zarabiają przy dupasy? Widać że akordem się nie przejmują. Majster blisko maszyna pracuje, nie ma to klapa do góry i udajemy że coś nie tak:) Pewnie rodzina albo po znajomości
8
ja 2017-02-11 15:38
Nic się nie zmieniło.Premie dalej dostają przydupasy po znajomości, przeważnie jak mniej zarobią w danym miesiącu.Przydupasy nie są rzucani też np. na wielopiły gdy kogoś tam nie ma.Czy to normalne żeby stawiać tam ludzi bez odpowiedniej odzieży ochronnej?W bluzach przy minus 10 stopniach?A ta blondynka z 5s?Proszę zobaczyć jej oceny kiedy pracowała na maszynie.Długopis spada bo maszyna ma wibracje i za to zdjęcie?Żenada.Stawki dalej do du...Jeden zarabia 1300 a drugi 2600.Gościu od stawek ogarnij się i zrób coś z tym.
9
Zwykłe nic 2017-02-12 02:24
Dyscyplina i porządek w tej firmie to jedna wielka improwizacja , ciocie , tatusiowie brygadzistów mają najlżejszą robotę o ile to w ogóle pracą można nazwać , już nie wspomnę o ich zarobkach . W firmie (państwo w państwie ) potworzyły się kliki , wszechobecny bałagan , brak szacunku wobec pracowników wywołują odruch wymiotny , wieczne narzekanie że ludzi brakuje do pracy jest na wyrost . Ludzi tak naprawdę nie brakuje tylko jest spora liczba osób które przychodzą do tej firmy aby tylko ,,być " , ostatnio nakryłem takiego jednego delikwenta co meble składa , na słodkiej drzemce ( zamiast normalnie , konkretnie pracować ) w jednej z hal i to na tyle był bezczelny że nawet się z tym nie krył . O tym że od jednego z kontrolerów ( i nie tylko ) czuć czasem alkohol już nie będe wspominać . Dzięki bogu nie muszę często odwiedzać ubikacji w których powinny być zainstalowane czujniki dymu . Oj czas chyba pomyśleć o wyjeździe z ojczyzny .
10
wróg picia w pracy 2017-02-12 19:07
Oskarżanie kogoś o picie alkoholu to już poważna sprawa.Można by zgłosić to na policję.A może sam sobie dmuchnąłeś pod nos i poczułeś alkohol?
1
Zwykle nic 2017-02-12 20:44
Akurat tak sie sklada że nienawidze alkoholu bez znaczenia czy w pracy czy w domu . Jeden z wózkowych Jerzy D . potrafił pobić wlasny rekord w ilości promili we krwi , że z widlaka już nie wysiadał tylko wypadał . Do pana ogonowskiego to nie trafilalo bo wiadomo jakby to sie skonczylo dla tego kto sie odważył to zgłosić .
9
Były pracownik 2017-02-24 20:15
Smutne ale prawdziwe nie docenia sie starych pracownikow którzy staraja się i zapieprzają docenia się tylko legatów dupowłazów,kolegów,koleżanki albo rodzinkę,których się powkręcało po znajomości którzy są premiowani co miesiąc i mają najlepszą pracę .Panie prezesie niech się pan zainteresuje sytuacją na zakładzie bo nie długo to nie będzie komu pracować w tej firmie
32
Ona 2017-03-05 00:17
Doceniamy tylko plotkary
6
mistrz 2017-03-14 21:53
Ch..j za pracownik który swojej stawki nie zna za którą przyszedł robić
6
xd 2017-03-26 12:44
nie polecam tej pracy coraz to gorzej z płaca wymagaja duzo od ludzi a mało płacą..
12
Byly pravownik 2017-03-30 15:16
Ogolem panuje zla atmosfera w firmie.Firma ta to jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na wyzysk pracownika.Ludzie plotukuja a w oczy nawet nie powiedza.Zarobki to szkoda mowic.Bedziesz mial ponad 200godzin pracy to zarobisz marne 2500.Rotacja bardzo duza wiadomo czemu...nie polecam
12
Xxx 2017-03-30 16:53
No pare lat temu bylem na odwyku.o tym wiedziala tylko jedna osoba a tak sie rozeszlo po firmie.hehe Mieli o czym gadac.plotki i ploteczki lubiane w tej firmie
8
Hugo 2017-04-06 13:59
"gdzie oni pójdą tyle lat robią to i będą robić" hehe 2 wieksze zaklady pracy i nic sie nie zmieni w tej firmie.co raz gorzej.
11
mała lady pank 2017-04-20 12:26
słowa byłego prezydenta rp Bronisława Komorowskiego nabierają nowego znaczenia cyt."weź pan kredyt wyprowadź się zmień pracę" z upływem czasu ...mądre
3
Obserwuję was. 2017-04-25 06:34
Na pakowni brzozowej w minionym tygodniu rodzinka brygadzistki znowu była w komplecie.Brygadzistka sumiennie pomagała godzinami przy wbijaniu kołeczków swoim kuzynkom.Same bidulki pewnie by nie zarobiły dniówki ale od czego jest ciocia.Panie dyrektorze czy brygadzistka nie ma nic innego do roboty?Klika dalej rządzi na pakowni a juz było normalnie.
13
Mała 2017-04-25 23:26
kochana kolezanko zajmij sie swoją praca ,bo jak zwykle gdzie stoisz norma nie schodzi.a przez to my cierpimy bo zatrzymujesz pakowanie zajmując sie plotkami!!!Leć do kierownika ,bo na tyle cie w tej chwili stac!!!
5
Karma wraca 2017-04-26 19:34
najgorsze jest to że ta osoba nie ma za grosz odwagi powiedzieć prosto w oczy tylko głupio się uśmiecha do wszystkich i udaje jaka jest fajna haha jesteś naprawdę żenująca przez tyle lat nigdy nikt nie biegał do Pani słomy czy też prezesa kierownika na jakieś skargi widać że lubisz robić ludziom problemy . . . Z kim nie staniesz to gadasz na wszystkie dziewczyny kto z kim itd A potem udajesz super koleżankę fałszywa do samego końca popraw swój charakter dziewczyno i przestań gadać za plecami nie ładnie masz problem to podejdź powiedz J.M.
5
doceń to 2017-04-26 20:01
brygadzistkA pomaga też innym pracownikom nie zauważyłaś? no fakt ślepa jesteś przecież Ty jesteś najlepsza ale jak stoisz na łóżku i masz zrobione głupie okucia przez brygadzistke to jesteś zadowolona i nie widzisz wtedy problemu no co za żałosne wypowiedzi.
5
Obserwuję was 2017-04-26 22:35
Uderz w stół a nożyce się odezwą.Napisane jest wyraźnie że pomaga rodzince przy akordzie na kołkowaniu a nie na pakowaniu.A tej dziewczyny nad którą się tak pastwicie nie było nawet wtedy na hali.A prawda w oczy kole.Rodzinka pl miała być rozdzielona a niestety pracują razem.Kto nie z nimi ten przeciwko nim.Wszystkich ocenią, obgadają i jest ok.
9
vvv 2017-04-26 22:56
No tak może nie było na hali tej dziewczyny bo zawracała głowe skargami prezesowi?
3
Asia 2017-04-27 08:01
słuchaj dziewczyno idź do prezesa przecież on też zatrudnił swoją rodzinę no jak oni mogą pracować razem ? skoro tak to Ci przeszkadza A skoro jesteś taka wygadana na forum to miej odwagę powiedzieć wszystko w oczy . na forum lepiej popisać głupoty i robić ludziom problemy
2
? 2017-04-27 08:25
Stała godzinami i pomagała rodzince w indywidualnym akordzie przy wbijaniu kołków i to niestety jest prawda.Ludzie widzą, ludzie piszą.Akord podzielić na trzy a nie na dwie i po sprawie.Kuzyneczki mają potem czas połazić a tu człowiek nie ma czasu iśc do WC.Czemu innym kołkującym nie pomaga skoro taka uczynna?
12
xyz 2017-04-27 08:59
Jak to nie pomaga?Z tego co zauwazyłam zawsze brygadzistka kazdej pomaga kołkowac!!!Co to za brednie piszecie!!!Ogarnijcie sie!!!
4
te 2017-04-27 09:16
żal (usunięte przez administratora)ściska normalnie przestań siedzieć tyle w telefonie i zrób akord bo jak narazie nie wychodzi Ci to najlepiej A my potem nie mamy normy A czy brygadzista wbija kółki? pierwszy raz słyszę zastanów się jak ustawione są stanowiskA pracy i czy 3 osoba zmieściłA by się na stole przy którym mieszczą się 2 osoby? no tak wiem nie do ogarnięcia dla Ciebie to lepiej napisać brednie i niech wszyscy wiedzą że jesteś największą intrygammtkA już tyle stanowisk zaliczyłas nawet(usunięte przez administratora) nie chciała Cię u siebie na pakowaniu już teraz wiadomo dlaczego intryga za intryga (usunięte przez administratora)otwórz oczy i przestań rozmawiać z osobami które gadają na Ciebie za plecami szkoda dziewczyny.
5
nikt ważny 2017-04-29 19:34
no no czara goryczy sie przelała. mnie zastanawia jedno...skoro znasz się tak dobrze na ich robocie, i masz wszystko w małym palcu to dlaczego jeszcze nie jesteś na ich stanowisku? Domeną "nieudaczników" jest wytykać innym ich własne potknięcia.
10
Wkrótce 2017-05-16 10:51
Wcieło parę prawdziwych postów dlaczego?!
6
czarodziej 2017-05-18 11:27
Czary mary hihi
6
obserwatorka z boku 2017-05-30 09:13
ja to sądzę , że to ta wysoka chuda(okularnica) to taka cwaniara ,tak ludzie też o niej gadają ,że uuuuuuu. nie pozdrawiam tej pan,lepiej na nią uważajcie!
3
:) 2017-05-30 09:23
mała rządzisz :)
2
Gandziq 2017-06-08 13:00
Pracpodnoa zamiast podnosić płace czy modernizować produkcję poszukali tańszej alternatywy, czyli pracowników z Ukrainy.
1
S.... 2017-06-08 18:37
Baba z 5 S. PORAŻKA. nie nadaje sie do swojej pracy. Na brykiet może tak.
11
Stary 2017-06-09 15:17
Baba może się nadaje,ale zakład nie spełnia wymogów pod 5s ciasnota brak miejsca na wszystko lakiernia pakownia i magazyn w jednym .oni sobie tłumaczą że dużo produkują dlatego tak się dzieje ,guzik prawda produkcja haotyczna i rozwalona po całym zakładzie bezsensowne przeworzenie po halach tu 5s jest na siłę wmówione a w rzeczywistości niema i nie ma prawa bytu a plus taki że prościej zabrać nam premię za ich brak tołku
5
gość 2017-06-09 19:58
Załóż firmę i płać więcej mądralo, pokaż że można !
Wszystkie firmy zatrudniają obcokrajowców, tak jak na zachodzie zatrudniają Polaków.
3
Janek 2017-06-09 20:12
Jedna z niewielu osób która robi tak dużo w firmie i jest autentycznie zaangażowana.
My tam już drugi raz dostaliśmy premię za 5S i ciężko na to pracowaliśmy.
Tak trzymać Pani Emilko ! Reszta niech się sprzątać nauczy !
3
Redaktor naczelny xD 2017-06-15 13:05
Nic tylko zamknac prawde
2
To ja 2017-06-15 13:12
Gdzie sa pieniadze na podwyzki? Jak to pan Marchewka podkreslil jak skoncza sie inwestycje. Pytanie wiec kiedy one sie skoncza? Hale powstaja jak grzyby po deszczu. Duzo ich jeszcze bedzie?
6
A teraz Ja 2017-06-21 09:36
Gdyby nie te inwestycje, pewnie byś tu nie pracował ani TY, ani połowa Twojej rodziny.
W firmie pracowałoby 60 osób jak 30 lat temu. Miasteczko byłoby smutne i biedne jak wiele innych
w regionie, które nie miały tyle szczęścia co Olecko mieć takich dużych pracodawców.
7
Wróżbita Maciej 2017-06-21 23:33
Poczekaj z 5 lat i podupadnie wszystko , za takie traktowanie ludzi.
Juz nawet Ukraińcy nie chcą pracować i zwalniają się , bo takie same pieniądze mają u siebie i nie muszą przyjeźdzać do nas.
8
Zostaw swoją opinię o ZPU PRAWDA - Olecko
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ZPU PRAWDA