brak logo

ZPU PRAWDA

Olecko

Opinie o ZPU PRAWDA

Bara 2016-10-28 23:42
Ale bez przesady wszyscy pracują a pupile stoją. To za co mają płacone?
11
robol 2016-11-06 12:22
Panie wielki dyrektorze Ogonowski, a od kiedy to przymusza sie ludzi do roboty w soboty i to nawet po poludniu? Moze panu przypomniec co znaczy słowo MOBBING? Może dyrektory i kierowniki niech popracuja w soboty i w niedziele to zobaczą jak to super jest.
31
Robol 2 2016-11-08 18:51
Taki wielki dyrektor , a do 40-tu liczyc nie potrafi . Ha ha ha
12
Zarzenowana 2016-11-11 13:06
Witam do całego zarządu dyrekcji i oczywiście do prezesa!Piszę słowa prezesa i dyrektora slowa na zebraniu '' bedziemy pracować wszystkie soboty na rano no i oczywiście chetnych na popołudnie kto może i nikigo nie zmuszamy''to wlasnie słowa dyrekcji a teraz jest tak że musisz być na popołudniowej zmianie w sobote,bo jak nie to spis na czarną liste, tłumaczyc czemu cie nie będzie i zabieranie 10% premii co tu myślec.Niedługo będziemy musieli wziąsc swoje łózka,dzieci,ciuchy do pracy bo nie opłaca się wracac do domu na pare godzin a tym bardziej jak ktos dojeżdza !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dzieki i Prezes i Dyrektor niech szanuja pracowników bo niedługo wszyscy się pozwalniają i będą Białorusini sami pracować i po 3500tysiaca zarabiać
25
pracownik 2016-11-11 13:21
to juz jest parodia
,same podpierdalacze z okolicznych wiosek zostali,ludzi nima do roboty,brawo ogon i reszta,nawet transparent wisi ze szukaja stolarzy,zenujace taka dobra firma byla:)
9
kaka 2016-11-12 19:19
Nie brakuje tu I lizusów którzy pracują w święta i niedzielę i mają miejsce parkingowe pod wiatą zakladową gdzie stawia swoją Toyotę.Brawo Krzysztof.
21
kierowaca 2016-11-30 17:06
panie Prezesie ,czy Pan liczy palety brykietu na samochodach, które opuszczają pański zakład /?
8
sweet prawda 2016-12-07 02:26
Witam . Mam taką małą prośbę Panie prezesie ze w okres zimowy i chłodniejsze dni zeby ogrzewać toalety (bo mozna odmrozic część ciała intywnego) oraz stołówkę na hali nowej lakierni . Bo jest naprawde tu zimno i nikt tego nie kontroluje i nie sprawdz . A na nockach to także na hali jest okropnie zimno chodzi sie w ciuchach roboczych i ocieplanych kurtkach swoich ! Dziękuję
3
Tragedia 2016-12-07 17:24
Stoją robią na godziny. To cukiereczki codziennie pełna torba. Po malutku. A jak raz przyszła ze stoperkiem to cukiereczki schowane i do roboty się wzięły. Tylko stoją i obserwują i potem zaganiaja. A zarobki pewnie mają, że hej. ( usunięte przez administratora )
5
dyzma 2016-12-11 21:59
Nie brakuje lamusów którzy pracują w niedzielę widać.Brawo Krzysztof S.
6
kropka 2016-12-13 09:32
Pracuj i ty jak masz siły??? pocą kogoś wyzywać i oceniać,zajmijcie się sobą legaty
13
wkurzona 2016-12-15 17:50
Ale sprawiedliwość dla pracowników na święta ćwiartka świnia i to jeszcze z wypłaty odtrącą a wielkie majstry którzy nas traktuja jak niewolników premia 40 procent za co?
13
Zohan 2016-12-16 16:06
Dlaczego nawet mistrz nie sprawdza przydupasow co wpisują w karte bo widac jak pracuja.tylko podpisik i czesc
5
Xl 2016-12-16 18:22
Po co jeszcze są trzymani ludzie którzy się do niczego nie nadaja? Bo to my na nich zarabiamy a nie oni na siebie
8
Pracownik fizyczny 2016-12-23 02:01
Witam osoby zainteresowane pracą, nie potrzebuję opinii osób heitujacych- to jest moja opinia!!!!!!!! ZPU PRAWDA była świetną firmą w której pracę znajdowało się po znajomości. W ciągu ostatnich 2-3 lat odkąd przejął zarządzanie pan M.M pojawił się problem braku pracowników,( tylko szkoda, że tak wyszkolona kadra na którą my pracujemy nie zgadła),że to, z powodu żałosnych poborów zwłaszcza na 3 zmiany.
Traktują ludzi nowych, importowanych jak skarb, natomiast skarb po 3 miesiącach już jest nikim, ponieważ jak to nasz nowy prezes mówi " gdzie oni pójdą tyle lat robią to i będą robić". Jest problem braku szacunku, w okresie przedświątecznym dostajemy ćwiartkę prosiaka która niby jest warta 200 zł litości za 200 zł mam 20 kg schabu w kauflandzie, mało tego zabierają jeszcze nam kasę przed świętami bo przecież majstrowie muszą dostać premię, czy biuro 13-stki. Pan Prezes nie docenia absolutnie produkcji zwłaszcza z doświadczeniem, szkoda , bo starzy pracownicy odejdą niebawem, pracowników miała firma dzięki promowaniu właśnie przez starych pracowników. Skoro ktoś nie jest zadowolony z własnej pracy , czy poleci nią własnemu dziecku??????????? Zastanówcie się, jeśli macie ambicje szukajcie dalej. Pozdrawiam Zarząd ZPU Prawda
32
Pracownik fizyczny 2016-12-24 00:04
Zabolała prawda w Prawdzie. To nie przedszkole żeby wytykać komuś ortografię. A w naszej firmie są majstrowie a nie mistrzowie Tępaku. Mistrz to stopień zdobyty w CECHU a nie burak z koszulką zakładową. Na Mistrza trzeba się uczyć i to nie mało, a na prawdziwych Mistrzów firmy nie stać.
23
Xyz 2017-01-20 10:24
Najgorsze jest to ze stawki sa ścisłe tajne a od wielu lat zarobki się nie zmieniają.najniższa krajowa co roku w gore a w ZPU Prawda co raz gorzej z zarobkami.Zeby dobra płaca była do obcokrajowców by nie ściągali do pracy.I to tez nie chcą robić.
24
Człowiek biegunka 2017-01-24 09:33
Prawda dostać 1700 w akordzie na 3 zmiany żenada.a stawki powinny wisieć przy maszynach człowiek ma prawo wiedzieć za ile pracuje ! Zresztą to CH.j nie akord skoro słychać że niema co robić albo co godz trzeba się przestawiać a majster w rękach przynosi materiał bo pilne,co to za organizacja ! Ktoś źle zrozumiał pojęcie akordu ,powinno być jak przy Polbruku czy przy tynkach za metr masz tyle ile zrobisz CH.j kogo obchodzi tyle zarobisz nawet jak ci dniówka wyjdzie 1000 . Jaki to akord stawek się niezna a robić musisz w pośpiechu
16
Pracownica 2017-01-29 10:32
Panie Prezesie, dlaczego wózkowi palą papierosy w wózkach i wyrzucają pety przez okienko, idąc niedawno zauważyłam jak wózkowy Z.....k właśnie palił w wózku. Proszę o wyjaśnienie tej sprawy możemy palić papierosy gdzie popadnie?
9
Zarzenowana firmą 2017-01-31 19:21
Firma? Raczej zakład dla roboli. Rób rób a i tak nie zarobisz, bo nigdy nie ma gdzie robić. Fałszywy mistrz. Pupile tylko chodzą głowa do góry i się śmieją pod nosem z ludzi, którzy by chcieli zarobić a nie mogą bo niby nie ma roboty. Jak nie ma roboty to przenosić tam gdzie jest i tyle. Szczyt chamstwa w tej firmie. A soboty? Sie odechciewa chodzić jak sie pomysli ze to samo robic. Sie przychodzi na cos innego a rzucaja cie gdzies indziej .jakbym chcial to bym se od razu poszedl a nie . potem dziwią sie ze zwolnienia urlopy jak wytrzymać psychicznie nie idzie.
7
wywrotowiec 2017-01-31 23:03
Nie wymyślaj i nie pracuj ,jak pracujesz tak jak napisałeś to dzięki
5
Nick 2017-02-06 05:13
Przychodząc do tej firmy miałam nadzieję na dobrą pracę i dobry zarobek. A co dostałam? Pracę na 3 zmiany i 1300 miesięcznego wynagrodzenia. Śmieszne... Praca akordowa a stawki Ch, j wie jakie. Nikt nic nie wie... Panie Ogonowski proszę zacząć szanować swoich pracowników, bo to właśnie dzięki Nim ta firma jeszcze funkcjonuje!!!!!!
19
Nikt ważny 2017-02-09 12:20
Ty pójdziesz co godzinę do kibla na fajkę a wózkowy mam do obskoczenia całą produkcję nie ma kiedy z wózka wyjść.wózków i wózkowych mało chcesz iść na urlop ruchaj zastępstwo bo to twoja brocha nie kierownika żart a kierownik to od czego.? Jest dużo ludzi w zakładzie co mają uprawnienia i tak być powinno wózkowy na urlop siada ktoś z produkcji a nie że drugi po nocce lub 2 zmianie dowiaduje się o 13 żeby dymał 16
3
Fil 2017-02-10 18:02
Proszę państwa za21 dni przepracowanych 1500zł na rękę. To jest czysty żart traktować tak ludzi,którzy przychodzą pracować i zarobić. Jak można wyzyskiwac i oszukiwać w ten sposób. Od nas oczekują wszystkiego,a sami nie dają nic. Naprawdę aż się nie chce pracować,żadnej motywacji po prostu nic dobrego tylko coraz gorzej. Wstyd przed własnymi dziećmi,że na nic nas nie stać.
23
Nick:) 2017-02-11 13:01
Ciekawe ile tak zarabiają przy dupasy? Widać że akordem się nie przejmują. Majster blisko maszyna pracuje, nie ma to klapa do góry i udajemy że coś nie tak:) Pewnie rodzina albo po znajomości
8
ja 2017-02-11 15:38
Nic się nie zmieniło.Premie dalej dostają przydupasy po znajomości, przeważnie jak mniej zarobią w danym miesiącu.Przydupasy nie są rzucani też np. na wielopiły gdy kogoś tam nie ma.Czy to normalne żeby stawiać tam ludzi bez odpowiedniej odzieży ochronnej?W bluzach przy minus 10 stopniach?A ta blondynka z 5s?Proszę zobaczyć jej oceny kiedy pracowała na maszynie.Długopis spada bo maszyna ma wibracje i za to zdjęcie?Żenada.Stawki dalej do du...Jeden zarabia 1300 a drugi 2600.Gościu od stawek ogarnij się i zrób coś z tym.
8
Zwykłe nic 2017-02-12 02:24
Dyscyplina i porządek w tej firmie to jedna wielka improwizacja , ciocie , tatusiowie brygadzistów mają najlżejszą robotę o ile to w ogóle pracą można nazwać , już nie wspomnę o ich zarobkach . W firmie (państwo w państwie ) potworzyły się kliki , wszechobecny bałagan , brak szacunku wobec pracowników wywołują odruch wymiotny , wieczne narzekanie że ludzi brakuje do pracy jest na wyrost . Ludzi tak naprawdę nie brakuje tylko jest spora liczba osób które przychodzą do tej firmy aby tylko ,,być " , ostatnio nakryłem takiego jednego delikwenta co meble składa , na słodkiej drzemce ( zamiast normalnie , konkretnie pracować ) w jednej z hal i to na tyle był bezczelny że nawet się z tym nie krył . O tym że od jednego z kontrolerów ( i nie tylko ) czuć czasem alkohol już nie będe wspominać . Dzięki bogu nie muszę często odwiedzać ubikacji w których powinny być zainstalowane czujniki dymu . Oj czas chyba pomyśleć o wyjeździe z ojczyzny .
10
wróg picia w pracy 2017-02-12 19:07
Oskarżanie kogoś o picie alkoholu to już poważna sprawa.Można by zgłosić to na policję.A może sam sobie dmuchnąłeś pod nos i poczułeś alkohol?
1
Zwykle nic 2017-02-12 20:44
Akurat tak sie sklada że nienawidze alkoholu bez znaczenia czy w pracy czy w domu . Jeden z wózkowych Jerzy D . potrafił pobić wlasny rekord w ilości promili we krwi , że z widlaka już nie wysiadał tylko wypadał . Do pana ogonowskiego to nie trafilalo bo wiadomo jakby to sie skonczylo dla tego kto sie odważył to zgłosić .
9
Były pracownik 2017-02-24 20:15
Smutne ale prawdziwe nie docenia sie starych pracownikow którzy staraja się i zapieprzają docenia się tylko legatów dupowłazów,kolegów,koleżanki albo rodzinkę,których się powkręcało po znajomości którzy są premiowani co miesiąc i mają najlepszą pracę .Panie prezesie niech się pan zainteresuje sytuacją na zakładzie bo nie długo to nie będzie komu pracować w tej firmie
31
Ona 2017-03-05 00:17
Doceniamy tylko plotkary
6
mistrz 2017-03-14 21:53
Ch..j za pracownik który swojej stawki nie zna za którą przyszedł robić
6
xd 2017-03-26 12:44
nie polecam tej pracy coraz to gorzej z płaca wymagaja duzo od ludzi a mało płacą..
11
Byly pravownik 2017-03-30 15:16
Ogolem panuje zla atmosfera w firmie.Firma ta to jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na wyzysk pracownika.Ludzie plotukuja a w oczy nawet nie powiedza.Zarobki to szkoda mowic.Bedziesz mial ponad 200godzin pracy to zarobisz marne 2500.Rotacja bardzo duza wiadomo czemu...nie polecam
12
Xxx 2017-03-30 16:53
No pare lat temu bylem na odwyku.o tym wiedziala tylko jedna osoba a tak sie rozeszlo po firmie.hehe Mieli o czym gadac.plotki i ploteczki lubiane w tej firmie
8
Hugo 2017-04-06 13:59
"gdzie oni pójdą tyle lat robią to i będą robić" hehe 2 wieksze zaklady pracy i nic sie nie zmieni w tej firmie.co raz gorzej.
10
mała lady pank 2017-04-20 12:26
słowa byłego prezydenta rp Bronisława Komorowskiego nabierają nowego znaczenia cyt."weź pan kredyt wyprowadź się zmień pracę" z upływem czasu ...mądre
3
Obserwuję was. 2017-04-25 06:34
Na pakowni brzozowej w minionym tygodniu rodzinka brygadzistki znowu była w komplecie.Brygadzistka sumiennie pomagała godzinami przy wbijaniu kołeczków swoim kuzynkom.Same bidulki pewnie by nie zarobiły dniówki ale od czego jest ciocia.Panie dyrektorze czy brygadzistka nie ma nic innego do roboty?Klika dalej rządzi na pakowni a juz było normalnie.
12
Mała 2017-04-25 23:26
kochana kolezanko zajmij sie swoją praca ,bo jak zwykle gdzie stoisz norma nie schodzi.a przez to my cierpimy bo zatrzymujesz pakowanie zajmując sie plotkami!!!Leć do kierownika ,bo na tyle cie w tej chwili stac!!!
4
Karma wraca 2017-04-26 19:34
najgorsze jest to że ta osoba nie ma za grosz odwagi powiedzieć prosto w oczy tylko głupio się uśmiecha do wszystkich i udaje jaka jest fajna haha jesteś naprawdę żenująca przez tyle lat nigdy nikt nie biegał do Pani słomy czy też prezesa kierownika na jakieś skargi widać że lubisz robić ludziom problemy . . . Z kim nie staniesz to gadasz na wszystkie dziewczyny kto z kim itd A potem udajesz super koleżankę fałszywa do samego końca popraw swój charakter dziewczyno i przestań gadać za plecami nie ładnie masz problem to podejdź powiedz J.M.
5
doceń to 2017-04-26 20:01
brygadzistkA pomaga też innym pracownikom nie zauważyłaś? no fakt ślepa jesteś przecież Ty jesteś najlepsza ale jak stoisz na łóżku i masz zrobione głupie okucia przez brygadzistke to jesteś zadowolona i nie widzisz wtedy problemu no co za żałosne wypowiedzi.
5
Obserwuję was 2017-04-26 22:35
Uderz w stół a nożyce się odezwą.Napisane jest wyraźnie że pomaga rodzince przy akordzie na kołkowaniu a nie na pakowaniu.A tej dziewczyny nad którą się tak pastwicie nie było nawet wtedy na hali.A prawda w oczy kole.Rodzinka pl miała być rozdzielona a niestety pracują razem.Kto nie z nimi ten przeciwko nim.Wszystkich ocenią, obgadają i jest ok.
7
vvv 2017-04-26 22:56
No tak może nie było na hali tej dziewczyny bo zawracała głowe skargami prezesowi?
3
Asia 2017-04-27 08:01
słuchaj dziewczyno idź do prezesa przecież on też zatrudnił swoją rodzinę no jak oni mogą pracować razem ? skoro tak to Ci przeszkadza A skoro jesteś taka wygadana na forum to miej odwagę powiedzieć wszystko w oczy . na forum lepiej popisać głupoty i robić ludziom problemy
2
? 2017-04-27 08:25
Stała godzinami i pomagała rodzince w indywidualnym akordzie przy wbijaniu kołków i to niestety jest prawda.Ludzie widzą, ludzie piszą.Akord podzielić na trzy a nie na dwie i po sprawie.Kuzyneczki mają potem czas połazić a tu człowiek nie ma czasu iśc do WC.Czemu innym kołkującym nie pomaga skoro taka uczynna?
10
xyz 2017-04-27 08:59
Jak to nie pomaga?Z tego co zauwazyłam zawsze brygadzistka kazdej pomaga kołkowac!!!Co to za brednie piszecie!!!Ogarnijcie sie!!!
4
te 2017-04-27 09:16
żal (usunięte przez administratora)ściska normalnie przestań siedzieć tyle w telefonie i zrób akord bo jak narazie nie wychodzi Ci to najlepiej A my potem nie mamy normy A czy brygadzista wbija kółki? pierwszy raz słyszę zastanów się jak ustawione są stanowiskA pracy i czy 3 osoba zmieściłA by się na stole przy którym mieszczą się 2 osoby? no tak wiem nie do ogarnięcia dla Ciebie to lepiej napisać brednie i niech wszyscy wiedzą że jesteś największą intrygammtkA już tyle stanowisk zaliczyłas nawet(usunięte przez administratora) nie chciała Cię u siebie na pakowaniu już teraz wiadomo dlaczego intryga za intryga (usunięte przez administratora)otwórz oczy i przestań rozmawiać z osobami które gadają na Ciebie za plecami szkoda dziewczyny.
5
J.M 2017-04-27 12:33
Szkalujesz osobę czyli mnie na tej stronie chociaż zadarłam z twoją ciocią Patrycja Jasionowska nie z tobą czy inne koleżanki które same nie mają odwagi poruszacie tematy na tej stronie o których nawet nie macie pojęcia znacie tylko plotki i same je tworzycie dlaczego ponieważ odważyłam się i poszłam na skargę do osoby która próbuje stworzyć normalną atmosferę w tej firmie .Zacznijmy od tego ze Pani Ewa jest od niedawna w tej firmie a nie od paru czy parunastu lat i taka osoba jest potrzebna w tej firmie.Jeśli ktoś wam nie podpasuje a przede wszystkim ktoś wam się nie podoba jak było powiedziane"Mordy" od razu go skreślacie ze swojej bandy a potem poniżacie tą osobę tworzycie chorą nie zdrową atmosferę i zwalacie całą winę na tą osobę bo całe zło to ja nie wasza ciocia która wyzywa wyklina,poniża i uważa że jest bezkarna.Czemu nie mówię wam w oczy bo prawda boli i po co mam stać się z wami kłócić zachowujmy się jak dorośli a nie jak dzieci czy nastolatki Pozdrawiam J.M
15
XYZ 2017-04-27 15:33
Jeśli juz jesteśmy przy tych słynnych rodzinkach to należałoby wspomnieć też o wielkiej rodzinie adam**t andrzej lider, tatuś krzysztof ,ciocia renia i gwiazda czyli żona karolina.Zacznijmy może od gwiazdeczki kim ona jest,że pracuje od 8 do 16? Nie oszukujmy sie większość pracowników ma dzieci i normalnie pracują od 6do 14 od 14 do 22 i od 22 do 6! Nikogo nie interesuje to czy masz opiekunkę.Wiele młodych mam od razu wraca na 3 zmiany zeby pracować na mijankę z mężem czy partnerem to raz a dwa Jakie ona ma tam stanowisko? Jest mistrzem? Dlaczego mając pod sobą AŻ DWÓCH PRACOWNIKÓW (zaznaczmy teścia i super koleżanke, która będzie jej słodzić po wsze czasy żeby tylko pracować na tą jedną zmianę) Nie pracuje w normalnych godzinach? Nie wspominając, ze ma wszystkie wolne soboty!!! Nie oszukujmy się ona nie nadaje sie na brygadzistkę wszyscy doskonale o tym wiedzą zawsze robi tylko szum i nic wiecej. Nie ogarnia nawet tych dwóch osób hehehe Dlaczego wiec nie może byc na akordzie jak inni czy to uwłacza jej godności????Bycie zwykłym robolem to wstyd? My jako pracownicy cięzko pracujemy na tego lenia! Jak cos trzeba to i tak zajmuja się tym mistrzowie, którzy robią całą robotę za nią! !!!! Zapewne sa jeszcze ludzie,którzy zechcą cos dodać na temat gwiazdy ja przejdę do tatusia. Wszystko mu wolno rzuca paletami drze się na ludzi wkrętrki chowa do szafki bo to jego a tylko coś powiedz to od razu leci na skargę do synka. Brak słów premie dodatkowe wszystkie soboty, prace tylko lekkie i dobrze pałtne bo tatus nie moze tracić tatus musi zarabiać.Ciocia hmm zalewanie powinno być stanowiskiem dla osób,które duzo wniosły w zakładzie ciężką wieloletnią pracą.Takie,którym brakuje trochę do emerytury a nie mają siły już lecieć w akordzie. Zmeczy się to usiądzie każdy wie o co chodzi a tu ciocia muza w uszach lata jak gazela z katalogami w trakcie pracy i dorabia na kosmetykach.Śmiech na sali oczywiście andrzej wie o tym i nic nie robi bo słynnej rodzinie Ad*** wszystko można wiem wiem renia ma nazwisko na M ale geny i ten sentyment do rodziny ..... andrzej dba tylko o swoją rodzinę.Nie powinien być liderem bo olewa swoje obowiazki wiecznie siedzi u tatusia i u zony ale wiadomo im mozna wszystko zachowują sie tak jakby to oni byli właścicielami tej firmy a jesli chodzi o oceny, które robi pani Słoma to liderów powinni oceniać wszyscy pracownicy a nie tylko przydupasy,którzy nie ocenią inaczej jak wzorowo dlaczego? a no dla tego,że nie chodzą na 3 zmiany tylko na jedną badź dwie. i nie chcą tego zmieniać. nie wspominając,że jest to mała garstka pracowników... Lider podobno jest liderem hali więc niech wszyscy go oceniają może wtedy bedzie obiektywnie a nie jak u marzeny wszyscy piszą w ankiecie ,ze super a po kryjomu mówią,że sie boja pisać inaczej bo kto nie jest z marzeną ten przeciwko niej....Prawo dżungli! Może dla przykładu takich przenieść co nadużywają władzy bo nie do tego władza służy Panie Prezesie....A może dla nich wszystko mozna????
38
nikt ważny 2017-04-29 19:34
no no czara goryczy sie przelała. mnie zastanawia jedno...skoro znasz się tak dobrze na ich robocie, i masz wszystko w małym palcu to dlaczego jeszcze nie jesteś na ich stanowisku? Domeną "nieudaczników" jest wytykać innym ich własne potknięcia.
5
Zostaw swoją opinię o ZPU PRAWDA - Olecko
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ZPU PRAWDA