brak logo

ZPU PRAWDA

Olecko

Opinie o ZPU PRAWDA

Jerzy B. 2016-06-24 10:22:20
Witam !
Niestety nie jest Pani dyskretna, to co Pani się przekazuje od razu wszyscy o tym wiedzą łącznie z prezesem, po rozmowie z Panią od razu się jest na świeczniku. Od razu tu ostrzegam nowych pracowników przed wypełnianiem ankiet z Panią.
1
Do pani Ewy 2016-06-25 22:58:00
Z tego co zauważyłam to zakład potrzebuje ludzi do pracy.Ja bardzo bym chciała aby niektórzy typu Karol K. tzw.wielki fachowiec od wiertarek i strugarek wziął się do roboty a nie tylko siedział w szatni jak to koledzy mówią bawi się komórką atleta.Nie każdy ma takie układy z dyrektorem który go po ramieniu klepie.hahaha bywa różnie.
6
15111980 2016-06-28 20:31:40
Koledzy mówią , a ty nie jesteś pewna i siejesz

Plotki! Sama się weź za robote a nie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na forum
7
pracownik 2016-06-29 12:08:14
Co ty za bzdury plotkaro lub bardziej plotkarzu wypisujesz? I co to znaczy do pani Ewy, a to pani Ewa już lek na całe zło uważasz? Koleżanka twoja czy co? Nie od dziś wiadomo, że Karol najpierw po przyjściu do pracy chodzi po hali i ustawia co trzeba żeby ludzie mogli szybko zacząć pracę, a potem dopiero sam się przebiera. Oczywiście nie wszystkim to pasuje i nie musi ale tyle co on zrobił dla firmy dobrego to ty pewnie przez całe życie szujo nie zrobisz. Więc nie siej, siedź cicho, przestań paszczyć i zacznij pracować legacie.
5
mania 2016-07-01 07:33:39
Witam.W tym zakladzie pracowalam 5 lat.To nie prawda ze nie mozna zarobic,dla kogos kto chce pracowac nie jest tam zle.Prawdo jest ze brygadzisci zajmujo sie plotkami i czyjms zyciem a nie praco( najbardziej na hali klejonka).Zaglodajo w paski ludziom i mszczo sie na pracownikach jezeli im sie mowi prawde.Nie odeszlam przez to ze malo sie zarabia i ze praca ciezka,tylko przez msciwosc i zazdrosc brygadzistow,ktorzy naprawde potrafio dopiec pracownikowi.Czlowieka mogo wykonczyc psychicznie.Zawsze lubilam to prace ale nie stety przez szykanowanie i obrazanie mnie przez brygadzistow na klejonce odeszlam.
13
Kto zna , ten wie. 2016-07-05 16:38:39
Czas zacząć rozglądać sie za nastepną pracą , bo robi sie jedne wielkie szambo.
4
Kółko się zamyka,a kij ma dwa końce 2016-07-05 17:08:17
Wszędzie dobrze tm gdzie nas nie ma!"czas rozglądać się za następną pracą" a gdzie ? W Olecku ?! Życzę powodzenia ! Sam zaczynałem od Sportlake potem Prawda ,silvan i coś tam jeszcze prawda jest taka że w każdej "nowej" pracy było "lepiej" .z perspektywy czasu powiem że w Zpu Prawda pracowało się najlepiej i zakład oferował najlepsze warunki wobec tych firm które wymieniłem życzę powodzenia w znalezieniu nowej pracy
4
zaniepokojony 2016-07-06 09:59:55
Ja chcialbym tylko dodać ze pan marek z tm to niezla osobowość traktuje ludzi z góry i wmawia im ze są idiotami tylko on jest myślący żenada pozdrawiam
8
Jerzy B. 2016-07-09 18:30:38
o pewnie pani sprzątaczka się odezwała, ta co w każdą sobotę przychodzi
zyzio 2016-07-15 22:38:53
oszukiwali firmę tyle czasu a teraz płaczą ze im premie zabrali.ha ha
5
to 2016-07-15 23:57:09
jednych zwalniać chcą za dopisanie kilku sztuk a za tysiące jest cisza
8
Nick 2016-08-20 22:14:32
najważniejsze że można pół zmiany nie robić nic ,wpisać prace zlecone i nikt nic nie powie :)
6
zenek 2016-08-22 12:08:00
a co do balu dla pracowników za tydzień ,śmieszy mnie ta rozrywka ,2 piwa i stanie w kolejce za kawałkiem karkówki ,dlaczego jesteśmy traktowani jako podludzie ,dla nas 2 piwa ,a dla majstrów i kierowników bal w Ełku i to nie na trawie ,a w dodatku jeszcze musimy pracować w tę sobotę balową.Panie PREZESIE proszę traktować nas poważnie 'my jako fizyczni pracownicy wypracowujemy Panu kapitał ,który
pozwala Panu i Pańskiej rodzinie być najbogatszym i w Olecku, a może w województwie ,proszę o równe traktowanie nas z kierownikami ,dyrektorami i majstrami ,i jeszcze ; pomyśl Pan o zarobkach dla nas ,bo zarabiamy nędznie .DO zobaczyska na balu hej.
19
Prezes 2016-08-24 21:08:42
Zrób imprezę to narzekają nie zróbmy też nie dobrze ,jak nie pasuje to nie idź i nie pisz farmazonów
19
zadowolony 2016-08-30 08:39:13
Tegoroczna impreza byla bardzo udana. Wszystko bylo zorganizowane bardzo dobrze. Kolejka byla ale tylko na poczatku, to calkiem zrozumiale bo bylo wuele osob. Potem szlo juz z gorki i mozna bylo dostac ciepla kielbaske czy karkowke bez kolejki. Tylko jest jeden problem, pan prezes prosil ludzi o spokoj i jakies tam zachowanie sie. Problemem sa majstrowie i liderzy, tych panow trzeba wziac za pysyk bo naprawde nie godnie reprezentoja nasza firme i zachowoja sie jak bydlo, pijane bydlo. Pozdrowienia dla pana AA lidera lakierni brzoza bo jak co roku osiga szczyt mozliwosci wlasnej.
12
korekta 2016-09-01 14:03:36
Po pierwsze kolego, jeżeli już chciałeś coś napisać, a wręcz napisałeś to zwróć uwagę na pisownię, bo piszesz w jakimś obcym języku, bo chyba nie po polsku. Jeżeli sprawia ci to trudność proponuję odświeżyć znajomość ortografii i gramatyki.
Po drugie, nie ubliżaj nikomu nazywając go bydłem, a już na pewno nie pijanym bydłem bo takowego chyba jeszcze nikt nie widział, prócz ciebie oczywiście.
Po trzecie, w naszej firmie nie ma "majstrów" tylko są mistrzowie produkcji więc chyba jesteś jakiś "obcy" skoro tego nie wiesz.
Reasumując ... mało wiesz, a piszesz tyle bzdur, że głowa boli, na szczęście chyba tylko ciebie. Nikt z kadry tak się nie zachowywał jak to opisałeś powyżej. Generalnie było fajnie i spokojnie i z roku na rok coraz lepiej.
3
uczestnik 2016-09-02 12:37:25
podziekowania za zorganizowanie imprezy dla M.Wojcika oraz P.SZczygla z roku n arok jest coraz lepiej. Oraz dla osob obslugujacych grill. Czekamy za rok :)
5
xxx 2016-09-02 17:22:25
zawsze można powiedzieć do mistrza spadaj ja tam nie pójdę i stać dalej:)
2
MARK 2016-09-05 17:02:15
PROSZĘ O SKŁADANIE cv W KADRACH NA UL,GOŁDAPSKIEJ 33
stolarz 2016-09-05 23:23:03
Nie zatrudniajcie się w tej firmie ,w tej firmie nie można chorować,bo zaraz woń za bramę ,ta firma jest prowadzona przez liberałów, zakochanych ,w POwcach i PSL,płacą po1500na rękę ,taka placa niewolnicza.
8
Kowal losu 2016-09-06 09:55:59
To nic nowego to tak jak w całym Olecku,wszędzie dobrze gdzie nas nie ma , a te 1500 to przesada panowie chyba cały miesiąc na dniówkach robiłeś ,powiedz że Ci się robić nie chce!!!!
1
stolarz 2016-09-06 12:59:11
Dawno już nie pracuje dla liberałów jestem w Angli 2200 za 5 dni.Powodzenia,, niewolnicy,,
4
Kowal losu 2016-09-06 22:56:07
Dobrze kolega prawi polač mu!!
2
mark 2016-09-07 05:39:35
słuchaj stary ciebie pewnie nie zadowoliłaby praca leżąca za 4000 tysie.
jak się nie chce pracować to każda praca jest beee.
pozdrawiam wszystkich nierobów i paskudnych leni co tylko lubią siać ferment
5
frank 2016-09-15 12:09:52
A co mnie obchodzi że są inwestycje w zakładzie ,wzrastają zamówienia pracy coraz więcej a wypłata z miesiąca na miesiąc coraz mniejsza a mowy żadnej nie było na temat podwyżek płac.Prowadzę swoje zapiski od roku z karty pracy i mam porównanie .Im więcej zrobisz tym mniej zarobisz a góra się cieszy że ma jeleni których coraz mniej .Jutro ma byś msza i najwięksi lizusi pewno pierwsze ławki zajmą w kościele i tylko nie zapomnijcie na tacę chojnie rzucić bo msza jest pewnie opłacona.
13
jo 2016-09-15 16:49:37
jak to możliwe że pomocnik za stanie,albo siedzenie zarabia wiecej niż niejeden operator na klejonce?mistrz i brygadzista ma to gdzieś to możę i reszta tak powinna pracować:)
7
X 2016-09-15 23:51:51
Jak widac taka kara jest za oszukiwanie firmy:) ja spróbuję od poniedziałku i zobaczę ile czasy dam radę
5
Stary 2016-09-18 18:08:04
Kolego w radio 5 cały czas ogłaszają,w pup Olecko też na dyżurce u cieciów wiszą ogłoszenia ,nawet kościołach trąbią ,ludzi potrzeba w ch.j ,dziś składasz jutro robisz
Stary 2016-09-19 08:11:51
Na ich stronie internetowej jest stolarz i technolog reszty dowiesz się na rozmowie gdzie cię żucą potrzeba chyba na wózki i do obsługi maszyn
wkurw...y 2016-09-28 10:57:55
ta firma kocha PIS więc skończ [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> będą ciągać Ukraińców bo mają na to dotacje rządowe i przyzwolenie od pisiorkowskich władz na każdym szczeblu, powiem więcej Górska im w tym przyklaskuje i nie sądzę żeby ktokolwiek zarejestrowany bądź nie który wcześniej w tym kołchozie robił tam trafił - bez względu na staż w stolastwie
jak mu jeszce ten burmistrz kolejny medal przypnie to żygnę
4
Poszkodowany 2016-10-02 13:44:58
Czlowiek przychodzi podobno tam pracowac, a przychodza panstwo od audytow i czepiaja sie ze paleta stoi za linia, niewypelniona karta bo brakuje lini na czas lub dziura w bucie, parodia lub zagladaja w takie miejsca aby tylko cos pstryknac i wymyslaja swoje widzimisie. Co z tego jak dbamy o porzadek, a wystarczy ze jedna zmiane nikt nie robi na danym stanowisku, a na nastepnej zmianie brakuje tylko na..ać. Tak samo z jakiej racji nagradzani sa stowkami pracownicy z tytulu 5s nic nie robia a i tak stowka wpada.
14
Pospolity 2016-10-04 16:05:59
No dobrze ale nie takie ze dlugopis jest tam gdzie linijka lub odklejona naklejka z napisem, a dlaczego tylko jedna osoba jest nagradzana stowa za nic nie robienie ?
7
Atomek 2016-10-10 12:52:03
Jak lizesz tylek dla mistrza to na pewno cos ci wpadnie premii dodatkowej.
10
Bara 2016-10-28 23:42:24
Ale bez przesady wszyscy pracują a pupile stoją. To za co mają płacone?
9
robol 2016-11-06 12:22:22
Panie wielki dyrektorze Ogonowski, a od kiedy to przymusza sie ludzi do roboty w soboty i to nawet po poludniu? Moze panu przypomniec co znaczy słowo MOBBING? Może dyrektory i kierowniki niech popracuja w soboty i w niedziele to zobaczą jak to super jest.
27
Robol 2 2016-11-08 18:51:31
Taki wielki dyrektor , a do 40-tu liczyc nie potrafi . Ha ha ha
10
Zarzenowana 2016-11-11 13:06:20
Witam do całego zarządu dyrekcji i oczywiście do prezesa!Piszę słowa prezesa i dyrektora slowa na zebraniu '' bedziemy pracować wszystkie soboty na rano no i oczywiście chetnych na popołudnie kto może i nikigo nie zmuszamy''to wlasnie słowa dyrekcji a teraz jest tak że musisz być na popołudniowej zmianie w sobote,bo jak nie to spis na czarną liste, tłumaczyc czemu cie nie będzie i zabieranie 10% premii co tu myślec.Niedługo będziemy musieli wziąsc swoje łózka,dzieci,ciuchy do pracy bo nie opłaca się wracac do domu na pare godzin a tym bardziej jak ktos dojeżdza !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dzieki i Prezes i Dyrektor niech szanuja pracowników bo niedługo wszyscy się pozwalniają i będą Białorusini sami pracować i po 3500tysiaca zarabiać
23
pracownik 2016-11-11 13:21:29
to juz jest parodia
,same podpierdalacze z okolicznych wiosek zostali,ludzi nima do roboty,brawo ogon i reszta,nawet transparent wisi ze szukaja stolarzy,zenujace taka dobra firma byla:)
7
kaka 2016-11-12 19:19:48
Nie brakuje tu I lizusów którzy pracują w święta i niedzielę i mają miejsce parkingowe pod wiatą zakladową gdzie stawia swoją Toyotę.Brawo Krzysztof.
20
kierowaca 2016-11-30 17:06:20
panie Prezesie ,czy Pan liczy palety brykietu na samochodach, które opuszczają pański zakład /?
7
sweet prawda 2016-12-07 02:26:34
Witam . Mam taką małą prośbę Panie prezesie ze w okres zimowy i chłodniejsze dni zeby ogrzewać toalety (bo mozna odmrozic część ciała intywnego) oraz stołówkę na hali nowej lakierni . Bo jest naprawde tu zimno i nikt tego nie kontroluje i nie sprawdz . A na nockach to także na hali jest okropnie zimno chodzi sie w ciuchach roboczych i ocieplanych kurtkach swoich ! Dziękuję
3
Tragedia 2016-12-07 17:24:08
Stoją robią na godziny. To cukiereczki codziennie pełna torba. Po malutku. A jak raz przyszła ze stoperkiem to cukiereczki schowane i do roboty się wzięły. Tylko stoją i obserwują i potem zaganiaja. A zarobki pewnie mają, że hej. ( usunięte przez administratora )
4
dyzma 2016-12-11 21:59:12
Nie brakuje lamusów którzy pracują w niedzielę widać.Brawo Krzysztof S.
6
kropka 2016-12-13 09:32:32
Pracuj i ty jak masz siły??? pocą kogoś wyzywać i oceniać,zajmijcie się sobą legaty
12
wkurzona 2016-12-15 17:50:20
Ale sprawiedliwość dla pracowników na święta ćwiartka świnia i to jeszcze z wypłaty odtrącą a wielkie majstry którzy nas traktuja jak niewolników premia 40 procent za co?
7
Zohan 2016-12-16 16:06:42
Dlaczego nawet mistrz nie sprawdza przydupasow co wpisują w karte bo widac jak pracuja.tylko podpisik i czesc
2
Xl 2016-12-16 18:22:18
Po co jeszcze są trzymani ludzie którzy się do niczego nie nadaja? Bo to my na nich zarabiamy a nie oni na siebie
8
Pracownik fizyczny 2016-12-23 02:01:13
Witam osoby zainteresowane pracą, nie potrzebuję opinii osób heitujacych- to jest moja opinia!!!!!!!! ZPU PRAWDA była świetną firmą w której pracę znajdowało się po znajomości. W ciągu ostatnich 2-3 lat odkąd przejął zarządzanie pan M.M pojawił się problem braku pracowników,( tylko szkoda, że tak wyszkolona kadra na którą my pracujemy nie zgadła),że to, z powodu żałosnych poborów zwłaszcza na 3 zmiany.
Traktują ludzi nowych, importowanych jak skarb, natomiast skarb po 3 miesiącach już jest nikim, ponieważ jak to nasz nowy prezes mówi " gdzie oni pójdą tyle lat robią to i będą robić". Jest problem braku szacunku, w okresie przedświątecznym dostajemy ćwiartkę prosiaka która niby jest warta 200 zł litości za 200 zł mam 20 kg schabu w kauflandzie, mało tego zabierają jeszcze nam kasę przed świętami bo przecież majstrowie muszą dostać premię, czy biuro 13-stki. Pan Prezes nie docenia absolutnie produkcji zwłaszcza z doświadczeniem, szkoda , bo starzy pracownicy odejdą niebawem, pracowników miała firma dzięki promowaniu właśnie przez starych pracowników. Skoro ktoś nie jest zadowolony z własnej pracy , czy poleci nią własnemu dziecku??????????? Zastanówcie się, jeśli macie ambicje szukajcie dalej. Pozdrawiam Zarząd ZPU Prawda
27
Pracownik fizyczny 2016-12-24 00:04:11
Zabolała prawda w Prawdzie. To nie przedszkole żeby wytykać komuś ortografię. A w naszej firmie są majstrowie a nie mistrzowie Tępaku. Mistrz to stopień zdobyty w CECHU a nie burak z koszulką zakładową. Na Mistrza trzeba się uczyć i to nie mało, a na prawdziwych Mistrzów firmy nie stać.
17
Xyz 2017-01-20 10:24:02
Najgorsze jest to ze stawki sa ścisłe tajne a od wielu lat zarobki się nie zmieniają.najniższa krajowa co roku w gore a w ZPU Prawda co raz gorzej z zarobkami.Zeby dobra płaca była do obcokrajowców by nie ściągali do pracy.I to tez nie chcą robić.
1
Zostaw swoją opinię o ZPU PRAWDA - Olecko
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ZPU PRAWDA