Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o ZPU PRAWDA

Pracowałeś w firmie ZPU PRAWDA i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
ono - 2015-08-12 13:38:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Dragos800 - 2015-06-10 10:23:08]:
haha jak kogoś podpierdzielisz to masz spokój i można sobie posiedzieć na stole nogami pomachać,pochodzić po halach szukając operatora,skończyć prace godzinę wcześniej wpisać akord na pałę i do tego jeszcze ponad 2000 wpadnie a majster też nic nie powie to czego chcieć więcej
zdjecie uzytkownika
barky - 2015-08-25 21:34:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@ono a o kim w tym momencie mówisz, bo nie wiem czy jest choć jedna osoba, która może pochwalić się takimi zarobkami. Inna sprawa, że wynagrodzenie rzędu 1200 nie byłoby w stanie pokryć nawet mojego wynajmowanego mieszkania. więc chyba nie przesądzając - zrezygnuję z podejmowania pracy w Prawdzie, bo aż szkoda czytać o warunkach.
zdjecie uzytkownika
1234 - 2015-08-29 14:55:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tu chyba swoje żale wylewają lesery i gimbusy którzy myślą że za samo podpisanie listy należy się najniższa krajowa . w każdym zakładzie jak coś umiesz i potrafisz to zarobisz , dziwne wszystkich swoich znajomych którzy pracują w ZPU jak spytam o zarobki każdy mówi 2 lub ponad 2 a tu proszę najniższa w obecnym zakładzie gdzie pracuję tyle już lewusów się przewinęło i też zapewne piszą pod adres zkładu że lipa.
zdjecie uzytkownika
Kruk - 2015-09-04 03:02:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Zgadzam się ja zacząłem od 1700 teraz z 2 nie zbijam powiem tak chcesz zarobić zarobisz ale jak chodzisz po hali do wc co 5 min to nie zarobisz za to nie płaca nigdzie ;)
zdjecie uzytkownika
KruK - 2015-09-04 03:28:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracuje tu nie za długo teraz jestem operatorem było ciężko ale ludzie są do dogadania piszecie ze mało płacą idźcie do innego tartaku np (usunięte przez administratora) porobisz 14, 16 h za 80 pln zeszmacą Cię itp. to na kolanach tu wrócisz ;) ja pracy potrzebowałem teraz ją sobie chwalę miła atmosfera, kontaktowi ludzie, jak nie stoisz to zarobisz. Za stanie, jedzenie, chdzenie co 5 min do wc nigdzie nie płacą zapewniam. Pozdro dla ludzi ze zmiany, ogólnie wszystkich którzy podzielają moją opinię i Pana Dariusza G. ;) Ps.Dariusz z j. perskiego znaczy "ten który jest dobry" hehe chyba że se przeskrobiesz to tłumaczenie nie ma znaczenia hahaha STRZAŁ :-]
zdjecie uzytkownika
Asia - 2015-09-25 00:40:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli kierownik zarabia trzy tysiące.. to już można się domyślać, że firma nie jest zbyt profesjonalna. Nie mówię już o pracowniku, który może liczyć jedynie na 1500 złotych, bo to też wygląda dość marnie i szczerze mówiąc odstrasza na starcie. Może to firma powinna zacząć od wypłat dla pracowników..
zdjecie uzytkownika
matek - 2015-09-25 00:48:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Kruk, no to chyba jasne, że jak ktoś lata jak kot z chorym pęcherzem do wc to pewnie ktoś zwróci na to uwage, ale napisałes, że wtedy się nie zarobi. Czyżby oni odliczali każda przerwę na siku od czasu pracy, czy jak. Co jeśli ja jestem osobą palącą i czasem potrzebuje wyjśc na dymka, nie pozwolą mi, czy każą odpracować?
zdjecie uzytkownika
15111980 - 2015-10-01 12:02:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam pieczęcie że ciężko z urlopem nie mówię o tygodniu ale jak mi wypadnie potrzeba coś pilnego jeden dzień to co też nie dadzą ? A ile się czeka na odpowiedź o przyjęciu do pracy od złożenia papierów ? Chodzi o to że mam doświadczenie na maszynach stolarskich i jako lakier
nik meblowy a nie że po szkole pierwszą praca
zdjecie uzytkownika
15111980 - 2015-10-05 21:14:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie odliczą bo pracujesz w akordzie. Stoisz kasa stoi.palenie? Jest zakaz! Chyba że po cichu w kiblu
zdjecie uzytkownika
szalona - 2015-10-12 22:48:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
pracowałam w tej firmie było fajne
zdjecie uzytkownika
Weinig - 2015-10-16 09:10:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam może ktoś napisać jakie modele strugarek są w zpu Prawda ? Podać jakieś typy i z jakimi prędkościami obrabiany jest materiał dzięki
zdjecie uzytkownika
konik - 2015-10-25 04:07:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wiedzialem, ze wprowadzili zakaz palenia w zpu prawda, ciekawe czym to niby umotywowali, jakimis łatwopalnymi substancjami, czy jak? Co do tej pracy na akord to ile orientacyjnie zajmuje wyrobienie dziennej normy i jak wygląda tutaj dniówka w przeliczeniu na stawke godzinową? Z góry dzieki za info.
zdjecie uzytkownika
erx - 2015-10-26 09:50:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Weinig - 2015-10-16 09:10:39]:
Strugarki z firmy Weinig, tj. hydromaty, powermaty. No jest też kilka starszych, czyli pow. 10- letnich unimatow. Wszystkie strugarki z mocowaniem narzędzi hydro lub power look. Prędkości obrabiania to 60-80 m/min.
zdjecie uzytkownika
15111980 - 2015-11-13 12:52:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam a czy soboty są pracujæce? Czy w soboty sæ dwie zmiany i po ile godzin bo ludzie mówią że drugiej zmiany niema a pierwszą 6h
zdjecie uzytkownika
tomek - 2015-11-25 13:59:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ciekawa informacja o tych sobotach. Możecie napisać własnie jak to dokładnie tutaj jest, w sensie ile sobót pracujacych przypada w miesiącu i czy aby te 6 godzin pracy nawet nie jest liczone jakoś z wyższa stawką typu 150% jak nadgodziny. W końcu człowiek trochę się poświęca i zamiast spędzić czas z rodziną to znowu do roboty.
zdjecie uzytkownika
glupiomadry - 2015-11-26 13:06:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Co tak wypytujesz o te soboty❓ z kontroli jestes❔ Będziesz pracowal to się dowiesz i tyle
zdjecie uzytkownika
sobota - 2015-12-01 17:35:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Soboty sa pracujace gdy zmiana wychodzi na rano.Płatne jest normalna dniowka wypracowana w akordzie plus premia 75 zł
zdjecie uzytkownika
Życzliwa - 2015-12-04 11:04:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
najgorzej słyszałam jest na szpachlowaniu tam bija sie o materiał.a co niektorzy to tak sciemniaja,ze hej.maja cennik ile za co i se akord dopisuja.słyszałam ze najlepiej zarabia pani P.... BO JEJ SYNEK czy jakas tam rodzina to kierownik i jej cennik załatwił.jak sie ma znajomosci to sie ma wszystko.ten kierowniczek GR to fałszywy uwazajcie na niego.
zdjecie uzytkownika
pawel - 2015-12-05 18:01:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ale te soboty to sa dla chcetnych czy wszyscy musza na nie chodzic, kazda sobota czy tylko jedna w miesiacu, a ta premia to jak jest wyplacana do calego dnia czy tylko w soboty jest?
zdjecie uzytkownika
plotki - 2015-12-17 22:43:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A coz to za afera miłosna na klejonce była?
zdjecie uzytkownika
tomek - 2015-12-18 02:53:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, moze ktos w końcu jasno napisac jak tutaj jest z tymi wszystkimi nadgodzinami, czy tez praca w soboty, a dokładnie ile tego jest i za jaką stawkę?
zdjecie uzytkownika
velsobol - 2015-12-18 18:20:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ok!!! Olecko Polskie!
zdjecie uzytkownika
123 - 2015-12-18 23:26:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na klejonce mamy najprzystojniejszych panów To są i plotki dzięki takiej osobie jak ty którą zamiast zająć się pracą i tym co robi to żeruje na wymyślonych sensacjach . Pozdrowienia dla całej klejonki
zdjecie uzytkownika
Hahaha - 2015-12-19 00:01:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Popieram 100% opinię 123 bo to co czasami słyszę na przerwach w szatni jak jedna koleżanka drugiej obrabia [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a na drugi dzień jest odwrotnie to naprawdę czasem się zastanawiam po co takie osoby w ogóle przychodza do nas do pracy i jak można robić takie rzeczy koleżance . Rzadko kiedy są poruszane tematy produkci ważniejsze jest żyć ludzi życiem nie swoim
zdjecie uzytkownika
NR raz - 2015-12-21 22:32:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [plotki - 2015-12-17 22:43:04]:
Taka tam mała Moda na sukces
zdjecie uzytkownika
saa - 2015-12-22 16:07:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To, ze pracownicy plotkuja na siebie to mnie juz nie dziwi, ale ze majstrowie chodza i necą plotki to cos chyba nie tak.
zdjecie uzytkownika
1234 - 2015-12-30 20:46:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [NR raz - 2015-12-21 22:32:10]:
zainteresowanie spadlo to trzeba jakos je podniesc:)zenada
tak to jest z gwiazdami:)
zdjecie uzytkownika
bofem - 2015-12-31 01:45:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Z tego co widzę to atmosfera w tej firmie nie jest za ciekawa... a to niedobrze. Bo jednak ma ona bardzo duży wpływ na pracę, należałoby jednak mniej plotkować.
zdjecie uzytkownika
zenon - 2016-01-21 16:52:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [strugarkowy bojowy - 2015-01-09 10:43:29]:
tymi świniami zygać się chce ,niech fundusz socjalny otworzą i talony dadzą .
zdjecie uzytkownika
xyz - 2016-01-30 21:22:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
dlaczego premie uznaniowe,które są przydzielane przez mistrzów dostają tylko pracownicy po znajomości?Jest wielu pracowników,którzy ciężko pracują i zasługują na premię.Miesiąc w miesiąc dostają dobrzy znajomi mistrzów i tzw przydupasy a nie ci,którzy wiele wnoszą swoją ciężką pracą...
zdjecie uzytkownika
Ciekawski - 2016-01-31 19:25:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ciekawi mnie jak ten zniewieściały facet od stawek tzw. Stoperek poustalał stawki,że na jednym materiale można zarobić dobrą dniówkę, a na innym choćbyś się zesrał to nie zarobisz najniższej krajowej,a przecież najniższą krajową powinno się każdego dnia zarobić.Ciekawe co na to PIP ?
zdjecie uzytkownika
on - 2016-01-31 19:32:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [xyz - 2016-01-30 21:22:29]:
No właśnie panie Romanie, warto by się temu przyjrzeć.Stoi taki na maszynie z komórką w ręku , majstrowi ploty sprzedaje na temat innych i 300 zł miesięcznie za to dostaje.
zdjecie uzytkownika
H2O - 2016-02-01 22:20:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A brygadzistki? Też warto napisać że u jednej to sama rodzina 2siostry syn kuzynki szwagierka przyjaciółki i sąsiadki ciągle razem baluja warto tez prześledzić u nich jak często w ciągu roku maja premię. Tylko za co? Inne brygadzistki tez premiuja przeważnie swoje dobre donosicielki i koleżanki. Premia to powinna chyba nazwę zmienić
zdjecie uzytkownika
Tom - 2016-02-04 00:55:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak jest. Ale to zarządzanie brygadzistki. Ona goni za kasą.
zdjecie uzytkownika
znajomy - 2016-02-09 23:18:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
najwieksza donosicielka u tej brygadzistki to a.pisecka
zdjecie uzytkownika
Jerzy B - 2016-03-08 16:18:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jestem w szoku, zastanawiam się czy w Szwecji też tak "pracują" jak w tym kołchozie, jestem na okresie próbnym szkodują nawet na rękawice 30 gr, swoje ubrania trzeba mieć, za które oczywiście nie zapłacą. Taka to firma z wszelkimi certyfikatami europejskimi, gdzie szkolenie nowo zatrudnionych to fikcja, tak samo jak i te badania lekarskie u Szeremety. Ludzie w tej wsi nie mają innego wyjścia jak nie Prawda, to kolejny kołchoz Kot. Wiocha mało rozwojowa, dlatego jak się uda, to popracuję tylko rok i sp...........
Szkoda mi tych kobiet, które ciężko tam harują, ciągają ciężkie palety, ponad normę i nikt z tym nic nie robi, ale mi nie zależy i zrobię parę fotek dla PIP, żeby kontrole nie były tylko fikcją, jak wszystko w tym zakładzie. Gorzej chyba tylko pracują w Chinach.
zdjecie uzytkownika
xxx - 2016-03-17 20:44:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Jerzy B - 2016-03-08 16:18:59]:
Jak czytam co niektóre wpisy na tym forum to mnie mdli. Jerzy B. - Jeśli się nie podoba praca to po cholerę to spieprzaj stąd jak najszybciej, a nie będziesz czekał aż cały rok. Jak znajdziesz super płatną pracę, gdzie między innymi będą płacić za marudzenie i hejtowanie na forach to daj także innym. Przy zatrudnianiu wiedział każdy czym się ta firma zajmuje i jakich narzędzi się używa w tym zakładzie. Chyba że gościu myślałeś, że dadzą ci temperówkę do obróbki drewna. Olecko jest jakie jest i powinniśmy w pewnym sensie być wdzięczni, że w naszym mieście są takie firmy jak Prawda czy Delphia Kotów. Pokaż mi firmę oprócz naszych zajebistym urzędów, mundurówek i szkół, gdzie są płacone pełne świadczenia socjalne. Jak Tobie tak źle i innym malkontentom to idzcie, gdzie będzie lepiej - do Szwabii na ogórki, zmywak itp. Też zaczniecie po miesiącu marudzić.
zdjecie uzytkownika
Ewa Słoma - 2016-03-17 21:10:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Jerzy B - 2016-03-08 16:18:59]:
Szanowny Panie Jerzy
Podczas rozmowy kwalifikacyjnej dowiedział się Pan, że odzież robocza przysługiwać będzie po okresie próbnym, jeżeli będziemy kontynuować współpracę.
Przez okres próbny będzie otrzymywał Pan, przez trzy miesiące, ekwiwalent na pranie odzieży własnej. Jeżeli na Pańskim stanowisku przysługują rękawice robocze, proszę się po nie zgłosić do Pani Joli prowadzącej Magazyn.
Szkolenie nowo zatrudnionych przeprowadza Mistrz lub Lider danego obszaru. Kładziemy na te kwestie duży nacisk już podczas zatrudniania i uczulamy by nowi pracownicy nie krępowali się poprosić Mistrza lub Lidera o doszkolenie jeżeli potrzebują więcej czasu na przyswojenie wiadomości potrzebnych do rozpoczęcia pracy. Jeżeli czuł się Pan niewystarczająco przeszkolony należało zwrócić się do bezpośredniego przełożonego. Pisze Pan także o dźwiganiu ciężarów. Każdy pracownik rozpoczynający pracę przechodzi obowiązkowe szkolenie BHP, na którym między innymi poznaje zasady i normy dźwigania dla obu płci, do których jest zobowiązany się stosować.
Pozwoli Pan, że do obelg się nie odniosę, ponieważ obrażają one pracodawcę tworzącego tak wiele miejsc pracy oraz pracowników, dla których praca w tym zakładzie jest wartością i mają odmienne od Pańskiego zdanie.
Jeżeli ma Pan jakieś uwagi i odwagę zapraszam na rozmowę w cztery oczy do pokoju Kadr, 2 piętro przy ulicy Gołdapskiej.

Pozdrawiam
Ewa Słoma
HR "PRAWDA"
zdjecie uzytkownika
szarak - 2016-03-26 05:47:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pani Ewo widzę ,że nic Pani o tej firmie nie wie.Kobiety dźwigają ponad normę i ciągają paleciakami takię ciążary,że normy są zachowane,ale chyba w chińskich zasadach BHP.Wypłaty bez sobót to najniższa krajowa a nawet mniej,stawki nierówne wyssane z palca,odezwać się do mistrza nie można,bo się potem będzie mścił.Do magazynierki po ciuchy chodzić nie polecam,bo niemiła i ciągle nie ma czasu.Na pakowniach zostajemy po godzinach na drugiej zmianie bo nie możemy spakować normy,gdyż materiał jest gówniany.Bałagan totalny.Przykro mi to stwierdzić,ale Pani zajmuje się pierdołami z nudów a my chcemy zarabiać na chleb.
zdjecie uzytkownika
Ewa Słoma - 2016-03-28 22:16:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szanowny Panie,
Jeżeli uważa Pan, że w firmie dzieje się tyle niesprawiedliwości, proszę mi powiedzieć, komu Pan o tym mówił?
Jeżeli będziecie Państwo pisać tylko na forum uwierzcie, że nic się nie zmieni.
Chciałabym nawet jutro przekazać te informacje "wyżej" i cóż mam powiedzieć Zarządowi: na forum gowork Pan szarak napisał "że mamy chińskie normy BHP, mistrz się mści, magazynierka niemiła, a materiał gówniany?".

Nie musi być Panu przykro HR to nie pierdoły, a dbanie między innym o Państwa sprawy. Zadania, którymi się zajmuję to rekrutacja, oceny pracownicze, motywowanie, wspieranie pracowników, pomoc w rozwiązywaniu konfliktów pracowniczych ale przede wszystkim przekazywanie Państwa opinii i uwag bezpośrednio Zarządowi.
Podkreślam raz jeszcze, jestem w tej firmie dla Państwa,
e-mali informator.prawda@wp.pl, tel. 698 797 190
Chcecie by Państwa głos był usłyszany, proszę o odwagę na szczerą rozmowę.
Serdecznie zapraszam.
(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
gość - 2016-03-30 09:36:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Cenzura coś wycięła na końcu.Nie napisała Pani nic o wypłatach.Dlaczego jest tak duża dysproporcja.Może się Pani przyjrzy stawkom,bo facet od nich coś nawala.Na niektórych maszynach choćbyś się zesrał to nie zarobisz, na innych praca lżejsza a kasa dużo większa.Przyjrzy się też pani jacy ludzie i za co dostają premie dodatkowe co miesiąc od majstrów.A bez sobót z dodatkową premią to naprawdę najniższa krajowa.Aha skoro nie palimy na zakładzie to może wszyscy, czy ochrony i mistrzów na dyżurce to nie dotyczy?
zdjecie uzytkownika
Były - 2016-03-31 21:51:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
No właśnie nie mam nic przeciwko zakazu palenia ale niech on dotyczy wszystkich a nie tylko "roboli", obrazek sprzed kilku lat: idąc na ostrzalnie przechodzę przez dyżurkę najarane aż w oczy szczypie stoi 2ch majstrów (jeden ledwo awansował)i cieć i palą a za perę minut wchodzą do kibla na polowanie czy oby w kiblu kto nie pali a za nim chmura bo sam dopiero się najarał,to zalatuje dyskryminacją,Pani Ewo jeżeli przyjdzie do pani człowiek czy nawet dziesięciu to co? Zarząd i tak wyciśnie z pani imiona i nazwiska tych ludzi , a pani ich " sprzeda " bojąc się o posadę bo pani też jest pracownikiem wewnętrznym utrzymywany przez zakład. Sprawa prosta albo pani albo tamtych 10 po trupach do celu,a co to jest 10 osób w zakładzie zatrudniający ponad 1000 , z niejednej miski chleb się jadło ,
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2016-04-01 00:45:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pani Ewo widzi pani o co tu chodzi teraz te forum jest po to żeby zrobić zamieszanie taka chusteczka do podtarcia noska dla biednych wyzyskiwanych krzywdzonych legatow do pracy . Sama jestem świadkiem jak mistrz zbierał ludzi na sobotę do pracy żeby lepiej zarobić to mało który się na to godzil . Lepiej napisać na forum ze tak źle i tak mało płacą . Ja rzadko wchodzę tu Ale sporo ludzi na hali mówi o tym że pani podjela dyskusje szkoda czasu ,a te osoby które mają prawdziwe problemy to i tak do pani z nimi przyjdą. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
pracownica - 2016-04-03 22:20:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kobieto o czym ty piszesz.Przez 5 dni tak się urobimy tutaj,że naprawdę nie ma już siły żeby w dni wolne od pracy tyrać.Chcesz lepiej zarobić to poproś może ci i w niedzielę pozwolą przyjść,ale o innych się nie wypowiadaj ciemna maso.Pani Ewo nam potrzeba chleba a nie igrzysk.
zdjecie uzytkownika
romek - 2016-04-07 15:19:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
też jestem za tym, ze jak ktoś chce więcej pracować to moze wziąć sobie nadgodziny dodatkowo płatne przecież.
zdjecie uzytkownika
romko - 2016-04-10 20:39:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak są naliczane wypłaty?za akord czy za podpierdzielanie?:)
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2016-04-26 08:48:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tez nie jestem przeciwny za pracą w nadgodzinach ale nie ma co wyzywać człowieka od leserów ze chce pracować od poniedziałku do piątku i zarabiać dobrze żeby mogł spędzic milo week z rodzinka a nie przy maszynie martwiać się czy starczy mu do 10 mimo nadgodzin.A co do palenia to zeczywiście całkowity zakaz...MISTRZSOWIE TEZ....TARTACZNA TEZ... z tego co wiem to tam nawet przerwy na papierosa maja...GDZIE SPRAWIEDLIWOŚĆ
zdjecie uzytkownika
Do pani Ewy S - 2016-04-27 19:39:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam panią.Jest wielki problem z paskami wypłat które roznosi mistrz.Bardzo bym chciała aby mistrz nie miał wglądu do wypłat pracowników ponieważ jak widzi że ktoś dobrze zarobił w danym miesiącu to w następnym rzuca go po wszystkich stanowiskach tam gdzie się mało zarabia i robi tzw.podśmiechujki że to taka ostatnia wypłata a poza tym inni tzn.pupile mistrza wiedzą o twoich zarobkach.Proponuje aby mistrz nie miał żadnego wglądu do stawek i zarobków jak to się dzieje w innych zakładach.Pozdrawiam załamana pracownica .Ps .Sprawa dotyczy klejonki.
zdjecie uzytkownika
??? - 2016-04-28 09:14:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Może w ogóle mistrz niech nie sprawdza ile pani robi żeby było wygodniej dopisać jak pani dniuwka nie wyjdzie , poza tym jak ma pani taki problem z mistrzem to zapraszam do kierownika lub dyrektora produkcji.
zdjecie uzytkownika
Wypłata - 2016-04-28 15:26:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pasek w kopertę i pocztá do domu tak jak w silvan,ie

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie ZPU PRAWDA!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ZPU PRAWDA

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert