brak logo

ZPU PRAWDA

Olecko

Opinie o ZPU PRAWDA

Pracownik 2017-08-01 12:24
Pani Ewo co z temperaturą na hali? Jestem pewny, że w lato w niektórych miejscach przekracza 40 stopni. Wiatraków przy stanowiskach być nie powinno ze względu na przepisy bhp, więc co mają zrobić pracownicy, żeby nie zemdleć?
7
Tenterent 2017-08-01 16:07
Zwolnić się
6
Gimbus 2017-08-06 14:22
Ci nowi pracownicy co poniektorzy to wyglądają jak z podstawówki. Pracują zaledwie parę miesięcy, nie mają o niczym pojęcia a zarabiają więcej niż stali pracownicy, gdzie tu sprawiedliwość?
9
Ccc 2017-08-07 11:13
W koncu sa jakiekolwiek podwyzki dla pracownikow fizycznych.Brawo dla Zarzadu.A czy to nie troszke za pozno!!??
8
xxx 2017-08-07 11:53
Masakra. Rzygać się chce, jak taki wpisy się czyta. Nie ma podwyżek to źle, ale jak się pojawią to też jakiś bałwan się znajdzie, któremu się nie podoba, że dostanie extra kasę. NO k...a porażka. Jak się nie podoba to idź do Zarządu i powiedz, że zrzekasz się swoich pieniędzy.
7
pracownik 2017-08-08 23:35
Witam wszystkich. Nie wiem jak to będzie, gdy powstanie nowa bardzo wielka firma na obrzeżach Suwałk.Pogłoski chodzą że ma zatrudniać ponad 1000 osób ,a zarobki maja być niekiepskie .Wcale w to nie wątpię ,pracowników muszą gdzieś znaleźć. Zaczyna być słychać zainteresowanie tą pracą wśród pracowników, a co ciekawsze też między mistrzami . Może i źle myślę ,ale ja bym chyba zaczął stawiać trochę bardziej na pracownika .Hale rosną jedna za drugą ,a kto w nich będzie pracował?. Wynagrodzenie nie jest złe ,ale wydaje mi się ,że będą lepsi nawet gdy trzeba będzie dojechać . Zarząd chyba liczył na obcokrajowców ,ale moim zdaniem to mizerny plan,bo większość długo i tak u nas nie gości.Daj człowieku swojemu zarobić ,a będziesz go miał cały czas .Jest w firmie dużo osób na mniejszych szczeblach ,którzy ogarniają temat lepiej niż ten wyżej.Bądźmy dobrej myśli że ich nie potracimy . Pozdro wszystkim do zoba na pikniku . Szacun dla szefa za taką imprezę .A ci co gadają i narzekają ,niech idą tam pracować, gdzie wcale nic nie dają i będzie ok
19
pracownik2 2017-08-10 11:15
Niektórzy z mistrzów już jeździli na wstępne rozmowy do tej firmy z tego co wiem i całkiem możliwe, że w niedługim czasie ktoś z nich opuści ZPU i pociągnie za sobą lepszych pracowników, którzy jeszcze w małej liczbie pozostali w firmie. Co do ukraińców, porażka... no ale po co inwestować w swoich i płacić im więcej jak można pozyskać niewolników zza płota. Ale kiedyś i oni się skończą i będzie lipa.
19
Natalia 2017-08-13 22:13
Nie do końca rozumiem @pracownik piszecie o zupełnie innym miejscu, a to jest nadal forum ZPU PRAWDA. Osoby wchodzące na ten wątek liczą na informacje o zakładzie, a nie o kompletnie nie związanym z nim miejscu.
2
Drwal 2017-08-14 09:20
Co tu jest niejasne? Proste w niedalekiej odległości od Olecka powstanie nowy duży zakład w końcu konkurencja i dla oleckich firm i ludzie uciekną bo skoro dojeżdżają po 15 km za 1800 zł to dojadą 20 km za 2500-3000 takie są realia .jeżeli ktoś pisze że powstanie nowa fabryka i jest duże zainteresowanie pracowników z Zpu Prawda to znaczy że z Zpu Prawda jest nieciekawie
15
xd 2017-08-22 19:52
Abc.
1
Natalia 2017-08-23 13:35
@Drwal, ale to w dalszym ciągu wątek ZPU PRAWDA, a nie innego zakładu, który nawet jeszcze nie istnieje i nie wiadomo kiedy powstanie. Lepiej, dla potencjalnych pracowników, jeśli wyszczególni się, np. warunki socjalne i napisze czy można uzyskać w firmie podwyżkę?
2
Współpracownica . 2017-08-23 21:16
Jakiś czas temu był tu " ostry" wpis na jakościowca "Warsa" , a wpisała go nasza koleżanka Emilia, z pakowni z Sosny. Teraz chodzi po Olecku i chwali się , że go tak "usadziła" i dostał za swoje. Pracowałam z nią i mnie też fałszywie obgadywała, dowiedziałam się o tym ,jak również o tym, że ona tak urządziła Warsa , to teraz niech inni się dowiedzą z kim pracują w tym zakładzie.
5
Kasia 2017-08-24 14:01
Przerażające najbardziej jest to, że inni muszą pracować z kimś takim jak Współpracownica...

27
Współpracownica 2017-08-24 16:28
Kasia .
Kto pod kim dołki kopie sam w nie wpada , a kto mieczem wojuje od miecza ginie .
Chyba za mało rozumu masz żeby zrozumieć moj wcześniejszy post .
4
Hemoroid 2017-08-26 12:58
Ten nowy zakład w Suwałkach to Forte i już przyjmuje nowych pracowników. Produkcja rusza od stycznia, więc Panie Romanie, Marcinie i Macieju zacznijcie myśleć o wysokij podwyżce dla pracowniķów. 200 zł to smiech na sali a nie podwyżka. Szacunek okazywany dla każdego pracownika to podsawa o zwykłym dzień dobry nie wspominam. Traktowanie szeregowych pracowników jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] musi się skończyć.
12
Nikt ważny 2017-08-26 22:29
Słuchaj Współpracownicą od siedmiu boleści ,weżś się do roboty tak jak Emilka,to nie będzie Cię boleć że dziewczyna se radzi ze wszystkim i wszędzie .I nie pisz bzdur i farmazonów ...?! wystarczy tyko zakasać rękawy
31
Mistrz 2017-08-27 03:09
Tak,tak..Współpracująca . Każdy ma swój rozum, Ta dziewczyna jest za spokojna,za ładna i za dużo pracuje poprostu
28
Apollo 2017-08-27 11:22
Po wczorajszym pikniku taka uwaga do rodziny stefanowsk.... wydajacych jedzenie. Była to impreza dla pracowników i ich rodzin, jakieś oderwanie sie od monotonii a nie patrzenie jak to pan Zgie.... Tomasz wyciąga łapy do innych i robi burdy. Tylko dzięki interwencji ochrony nie doszło do dalszych incydentów. Temu panu nie wolno dawać alkoholu tym bardziej że ma on już na koncie wyroki za pobicia. Miejmy nadzieje że ta osoba nie będzie dopuszczona do obsługi tej imprezy za rok.
10
A 2017-08-27 11:41
Ogólnie osoby wydające jedzenie byli bardzo nie mili nie mówię tu o wszystkich ale większości. Impreza bardzo udana dziękujemy. Trzeba brać osoby mające więcej cierpliwość i szacunku do grila .
9
Mistrzu 2 2017-08-27 17:39
Śmiech na sali ;D,Mistrzu a czy znasz przeszłość tej "spokojnej i ładnej dziewczyny"? ;D :D :D
9
Wenus 2017-08-28 09:00
Byli bardzo nie mili? naucz się pisać Jacek Z. a później komentuj.
4
nick 2017-08-28 09:12
Witam, sobotnia impreza należy do udanych. Składam szczere podziękowania organizatorom i osobom obsługującym.
9
olala 2017-08-28 09:34
Popieram!!!!
9
Danek 2017-08-28 22:28
No proszę i wyszło szydło z worka ... dzięki za info Współpracownica
2
Pracuś 2017-08-29 06:28
Bo to gwiazdy z Łęgowa.
7
Ja 2017-08-29 07:38
Gwiazda jest tylko jedna-ruda grzywa z bujną przeszłością hahaha
6
Mirek 2017-08-29 10:18
Piknik rodzinny ZPU Prawda moim zdaniem udany, super się wybawiłem i najadłem. Dziękuję
7
hehe 2017-08-29 10:19
Jacuś-Pracuś-a może Jacko???? śmiechu warte hehehe
4
Współpracownica 2017-08-29 18:39
ach,nie ma za co, polecam się na przyszłość ... he he
3
byly 2017-08-29 18:59
czytam i czytam powiem szczerze ze dzieje sie widac ludzie sie nie zmieniaja pozdrawiam |Marzene z brzozy
6
H2O 2017-08-30 22:16
Oooooo boooosze kto to pisał? ;D
2
Nick 2017-09-01 07:19
Długo jeszcze Panu P. będzie płacone za stanie z telefonem w garsci albo dłubanie n nosie?
Johny 2017-09-02 16:53
Panowie Ch. i M. dajcie premie dla tego chłopaka co materiał ma dowozic. On ma na godziny, my na akord a musimy sami to robić bo on nie ma czasu
5
Nikt1 2017-09-03 17:37
Śmieszy mnie to co tu czytam. Połowa ludzi tego zakładu żyje sensacjami i plotkami w pracy zamiast swoim życiem prywatnym. Sprawiają przykrość osobom które ciężko pracują by zapewnić byt dzieciom i chcą im dowalić by zniechęcić je do pracy bo zazdroszczą. Pracownica z pakowania umiała złapać kontakt z każdym na każdej hali i dogadać się radzić sobie na każdym stanowisku, była miła uprzejma i pomocna i zawsze uśmiechnięta. Nie było osoby która byłaby niezadowolona z jej poświęcenia i zaangażowania.
31
Martin 2017-09-03 18:04
Nie wiem. Czego wy chcecie od tej Pani Emili. Normalna. Miła dziewczyna. Pracująca uczciwie. Takie złe opinie to tylko może napisać osoba która jest zazdrosna i tyle..
25
Loko 2017-09-05 16:31
No to ile zarabia ?
2
Mała 2017-09-05 19:26
Widziałam wcześniejszy post o tej osobie i miałam nie udzielać się w tej sprawie.Ale jak czytam niektóre komentarze to niestety muszę i ja"P.Emilia" ma 2 twarze przekonałam się o tym na własnej skórze,bardzo nieprzyjemna osoba i jestem pewna ze wkrótce przekonają się inni.Uważajcie na nią.Dla niej nie ma przyjaźni,ani żadnych innych wyższych wartości,jest tylko "ona" i korzyści z danych sytuacji.
Myśle,że nikt niczego jej nie zazdrości każdy jest kowalem własnego losu.Poprostu coraz więcej osób poznaje się na jej faktycznej uprzejmości.
5
Martin 2017-09-05 20:00
Co za bzdura... Ta pani jest przyjemna i bardzo szczera. Co wy do cholerny od niej chcecie. Jest 'kowalem swego losu"... Jak każdy z nas,na pewno świadoma jest tego. Te wszystkie źle komentarze są niepotrzebne.. Po co. Czemu wy wstrętne ludziska chcecie ja upokorzyc...niech ona sobie spokojnie pracuje.. A przez te złe komentarze to na pewno i spać nie może przez was ludzie!!!! Zastanówcie się 2razy zanim coś złego o kimś piszecie. A najlepiej zajrzyjcie za swoj kołnierz... Pozdrawiam

28
Drwal 2017-09-06 09:54
Za takie oszczerstwa jest paragraf! Zajmijcie się pracą a nie życiem prywatnym Emilki .przypomnę że jest to forum ZPU PRAWDA a nie prywata o czyimś życiu . Jeszcze jeden debilny wpis i sprawa trafia do prokuratury ,zastanówcie się czy warto bo jak komuś przyjdzie liścik od prokuratora to co ?,też wina Emilki? .stado baranów i zazdrośników!
27
Martin 2017-09-07 18:47
Na wszystko jest paragraf Drwal,sam zastraszasz ludzi i im ublizasz .Na to zapewne tez jest paragraf mądralo ;D.
Nikt nie jest tu bez winny,a szczególnie owa p.Emilka.Przypominam,ze na tym właśnie forum tez naubliżała Warsowi i w bardzo prosty sposób można to sprawdzić nawet jeśli wpis został usunięty.Tyle w temacie.Naprawde nudne sie to już robi.
3
Martin 2017-09-07 20:43
Z tego. Co czytałem wtedy na temat Warsa,to wcale nie były ublizenia i oszczerstwa. To tylko prawda. Szacunek dla kogoś. Kto miał odwagę... I w końcu zejdzcie z tej dziewczyny. I nie obwiniajcie ja o zło na tym świecie.. Dajcie jej życ. Pozdrawiam Panią Emili i życzę wytrzymałości w tym obludnym swiecie
25
Majster 2017-09-07 22:50
Stopa życiowa poszła do góry, ceny też podskoczyły, więc nie można ciągle żyć za takie samo wynagrodzenie, na przykład za półtora tysiąca .Od wielu lat są takie same pensje w firmie.Teraz dopiero coś ruszyło, bo ludzi brakuje do "Prawdy". Pracodawca podnosi ceny za swoje usługi, więc powinien też podnieść pensje. Wszystko powinno iść w parze.Podwyzka to wszystkim z 300zl a nie na Orenżadę.
12
podbudowany 2017-09-08 15:44
Ha ha ha, bardzo wysoko nas cenisz ale szkoda że tylko ty, ale dzięki że się wstawiłeś.
3
Natalia 2017-09-10 14:12
Proponuję wrócić do właściwego tamatu wątku, czyli warunki pracy w ZPU PRAWDA. Forum jest po to, aby osoby szukające pracy mogły dowiedzieć się coś, na temat ewentualnego pracodawcy, a nie o życiu prywatnym jej pracowników.
12
obcy 2017-10-05 07:34
czy trzeba płacić czekoladami n za naprawe materiału. chodzi mi irene M.
6
obcy11 2017-10-05 07:39
Płacimy pani czekoladami pani irenieM.za naprawe wadliwego elementu.
6
Natalia 2017-10-05 08:06
@obcy nie za bardzo rozumiem, o czym mówisz, ale jak rozumiem jesteś pracownikiem ZPU PRAWDA? Może więc Ty jesteś w stanie odnieść się do wyżej przedstawionych kwestii - warunków zatrudnienia, atmosfery - w firmie?
Ktoś zaraz 2017-10-09 13:03
Która zmiana najlepsza na lakierni sosnowej ? Gdzie panuje najlepsza atmosfera ? No i jak z mistrzami ?
Malarz 2017-10-09 16:09
Najlepiej to chyba u Sławka . ogólnie lakiernia czy to sosna czy brzoza to najgorszy dział,już wolę traki tak tak.plus że ciepło ale aż za ciepło .fajne laski można popatrzeć na spoconego cyca i wrzynające się stringi
13
A 2017-10-11 19:51
Fajne laski A która najlepsza? Z sosny i brzozy ?
Zostaw swoją opinię o ZPU PRAWDA - Olecko
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ZPU PRAWDA