brak logo

ZPU PRAWDA

Olecko

Opinie o ZPU PRAWDA

korekta 2016-09-01 14:03
Po pierwsze kolego, jeżeli już chciałeś coś napisać, a wręcz napisałeś to zwróć uwagę na pisownię, bo piszesz w jakimś obcym języku, bo chyba nie po polsku. Jeżeli sprawia ci to trudność proponuję odświeżyć znajomość ortografii i gramatyki.
Po drugie, nie ubliżaj nikomu nazywając go bydłem, a już na pewno nie pijanym bydłem bo takowego chyba jeszcze nikt nie widział, prócz ciebie oczywiście.
Po trzecie, w naszej firmie nie ma "majstrów" tylko są mistrzowie produkcji więc chyba jesteś jakiś "obcy" skoro tego nie wiesz.
Reasumując ... mało wiesz, a piszesz tyle bzdur, że głowa boli, na szczęście chyba tylko ciebie. Nikt z kadry tak się nie zachowywał jak to opisałeś powyżej. Generalnie było fajnie i spokojnie i z roku na rok coraz lepiej.
4
uczestnik 2016-09-02 12:37
podziekowania za zorganizowanie imprezy dla M.Wojcika oraz P.SZczygla z roku n arok jest coraz lepiej. Oraz dla osob obslugujacych grill. Czekamy za rok :)
5
xxx 2016-09-02 17:22
zawsze można powiedzieć do mistrza spadaj ja tam nie pójdę i stać dalej:)
3
MARK 2016-09-05 17:02
PROSZĘ O SKŁADANIE cv W KADRACH NA UL,GOŁDAPSKIEJ 33
stolarz 2016-09-05 23:23
Nie zatrudniajcie się w tej firmie ,w tej firmie nie można chorować,bo zaraz woń za bramę ,ta firma jest prowadzona przez liberałów, zakochanych ,w POwcach i PSL,płacą po1500na rękę ,taka placa niewolnicza.
8
Kowal losu 2016-09-06 09:55
To nic nowego to tak jak w całym Olecku,wszędzie dobrze gdzie nas nie ma , a te 1500 to przesada panowie chyba cały miesiąc na dniówkach robiłeś ,powiedz że Ci się robić nie chce!!!!
1
stolarz 2016-09-06 12:59
Dawno już nie pracuje dla liberałów jestem w Angli 2200 za 5 dni.Powodzenia,, niewolnicy,,
4
Kowal losu 2016-09-06 22:56
Dobrze kolega prawi polač mu!!
2
mark 2016-09-07 05:39
słuchaj stary ciebie pewnie nie zadowoliłaby praca leżąca za 4000 tysie.
jak się nie chce pracować to każda praca jest beee.
pozdrawiam wszystkich nierobów i paskudnych leni co tylko lubią siać ferment
5
frank 2016-09-15 12:09
A co mnie obchodzi że są inwestycje w zakładzie ,wzrastają zamówienia pracy coraz więcej a wypłata z miesiąca na miesiąc coraz mniejsza a mowy żadnej nie było na temat podwyżek płac.Prowadzę swoje zapiski od roku z karty pracy i mam porównanie .Im więcej zrobisz tym mniej zarobisz a góra się cieszy że ma jeleni których coraz mniej .Jutro ma byś msza i najwięksi lizusi pewno pierwsze ławki zajmą w kościele i tylko nie zapomnijcie na tacę chojnie rzucić bo msza jest pewnie opłacona.
15
jo 2016-09-15 16:49
jak to możliwe że pomocnik za stanie,albo siedzenie zarabia wiecej niż niejeden operator na klejonce?mistrz i brygadzista ma to gdzieś to możę i reszta tak powinna pracować:)
8
X 2016-09-15 23:51
Jak widac taka kara jest za oszukiwanie firmy:) ja spróbuję od poniedziałku i zobaczę ile czasy dam radę
5
Stary 2016-09-18 18:08
Kolego w radio 5 cały czas ogłaszają,w pup Olecko też na dyżurce u cieciów wiszą ogłoszenia ,nawet kościołach trąbią ,ludzi potrzeba w ch.j ,dziś składasz jutro robisz
Stary 2016-09-19 08:11
Na ich stronie internetowej jest stolarz i technolog reszty dowiesz się na rozmowie gdzie cię żucą potrzeba chyba na wózki i do obsługi maszyn
wkurw...y 2016-09-28 10:57
ta firma kocha PIS więc skończ [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> będą ciągać Ukraińców bo mają na to dotacje rządowe i przyzwolenie od pisiorkowskich władz na każdym szczeblu, powiem więcej Górska im w tym przyklaskuje i nie sądzę żeby ktokolwiek zarejestrowany bądź nie który wcześniej w tym kołchozie robił tam trafił - bez względu na staż w stolastwie
jak mu jeszce ten burmistrz kolejny medal przypnie to żygnę
4
Poszkodowany 2016-10-02 13:44
Czlowiek przychodzi podobno tam pracowac, a przychodza panstwo od audytow i czepiaja sie ze paleta stoi za linia, niewypelniona karta bo brakuje lini na czas lub dziura w bucie, parodia lub zagladaja w takie miejsca aby tylko cos pstryknac i wymyslaja swoje widzimisie. Co z tego jak dbamy o porzadek, a wystarczy ze jedna zmiane nikt nie robi na danym stanowisku, a na nastepnej zmianie brakuje tylko na..ać. Tak samo z jakiej racji nagradzani sa stowkami pracownicy z tytulu 5s nic nie robia a i tak stowka wpada.
14
Pospolity 2016-10-04 16:05
No dobrze ale nie takie ze dlugopis jest tam gdzie linijka lub odklejona naklejka z napisem, a dlaczego tylko jedna osoba jest nagradzana stowa za nic nie robienie ?
7
Atomek 2016-10-10 12:52
Jak lizesz tylek dla mistrza to na pewno cos ci wpadnie premii dodatkowej.
12
Bara 2016-10-28 23:42
Ale bez przesady wszyscy pracują a pupile stoją. To za co mają płacone?
11
robol 2016-11-06 12:22
Panie wielki dyrektorze Ogonowski, a od kiedy to przymusza sie ludzi do roboty w soboty i to nawet po poludniu? Moze panu przypomniec co znaczy słowo MOBBING? Może dyrektory i kierowniki niech popracuja w soboty i w niedziele to zobaczą jak to super jest.
29
Robol 2 2016-11-08 18:51
Taki wielki dyrektor , a do 40-tu liczyc nie potrafi . Ha ha ha
10
Zarzenowana 2016-11-11 13:06
Witam do całego zarządu dyrekcji i oczywiście do prezesa!Piszę słowa prezesa i dyrektora slowa na zebraniu '' bedziemy pracować wszystkie soboty na rano no i oczywiście chetnych na popołudnie kto może i nikigo nie zmuszamy''to wlasnie słowa dyrekcji a teraz jest tak że musisz być na popołudniowej zmianie w sobote,bo jak nie to spis na czarną liste, tłumaczyc czemu cie nie będzie i zabieranie 10% premii co tu myślec.Niedługo będziemy musieli wziąsc swoje łózka,dzieci,ciuchy do pracy bo nie opłaca się wracac do domu na pare godzin a tym bardziej jak ktos dojeżdza !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dzieki i Prezes i Dyrektor niech szanuja pracowników bo niedługo wszyscy się pozwalniają i będą Białorusini sami pracować i po 3500tysiaca zarabiać
24
pracownik 2016-11-11 13:21
to juz jest parodia
,same podpierdalacze z okolicznych wiosek zostali,ludzi nima do roboty,brawo ogon i reszta,nawet transparent wisi ze szukaja stolarzy,zenujace taka dobra firma byla:)
8
kaka 2016-11-12 19:19
Nie brakuje tu I lizusów którzy pracują w święta i niedzielę i mają miejsce parkingowe pod wiatą zakladową gdzie stawia swoją Toyotę.Brawo Krzysztof.
20
kierowaca 2016-11-30 17:06
panie Prezesie ,czy Pan liczy palety brykietu na samochodach, które opuszczają pański zakład /?
7
sweet prawda 2016-12-07 02:26
Witam . Mam taką małą prośbę Panie prezesie ze w okres zimowy i chłodniejsze dni zeby ogrzewać toalety (bo mozna odmrozic część ciała intywnego) oraz stołówkę na hali nowej lakierni . Bo jest naprawde tu zimno i nikt tego nie kontroluje i nie sprawdz . A na nockach to także na hali jest okropnie zimno chodzi sie w ciuchach roboczych i ocieplanych kurtkach swoich ! Dziękuję
3
Tragedia 2016-12-07 17:24
Stoją robią na godziny. To cukiereczki codziennie pełna torba. Po malutku. A jak raz przyszła ze stoperkiem to cukiereczki schowane i do roboty się wzięły. Tylko stoją i obserwują i potem zaganiaja. A zarobki pewnie mają, że hej. ( usunięte przez administratora )
5
dyzma 2016-12-11 21:59
Nie brakuje lamusów którzy pracują w niedzielę widać.Brawo Krzysztof S.
6
kropka 2016-12-13 09:32
Pracuj i ty jak masz siły??? pocą kogoś wyzywać i oceniać,zajmijcie się sobą legaty
13
wkurzona 2016-12-15 17:50
Ale sprawiedliwość dla pracowników na święta ćwiartka świnia i to jeszcze z wypłaty odtrącą a wielkie majstry którzy nas traktuja jak niewolników premia 40 procent za co?
11
Zohan 2016-12-16 16:06
Dlaczego nawet mistrz nie sprawdza przydupasow co wpisują w karte bo widac jak pracuja.tylko podpisik i czesc
5
Xl 2016-12-16 18:22
Po co jeszcze są trzymani ludzie którzy się do niczego nie nadaja? Bo to my na nich zarabiamy a nie oni na siebie
8
Pracownik fizyczny 2016-12-23 02:01
Witam osoby zainteresowane pracą, nie potrzebuję opinii osób heitujacych- to jest moja opinia!!!!!!!! ZPU PRAWDA była świetną firmą w której pracę znajdowało się po znajomości. W ciągu ostatnich 2-3 lat odkąd przejął zarządzanie pan M.M pojawił się problem braku pracowników,( tylko szkoda, że tak wyszkolona kadra na którą my pracujemy nie zgadła),że to, z powodu żałosnych poborów zwłaszcza na 3 zmiany.
Traktują ludzi nowych, importowanych jak skarb, natomiast skarb po 3 miesiącach już jest nikim, ponieważ jak to nasz nowy prezes mówi " gdzie oni pójdą tyle lat robią to i będą robić". Jest problem braku szacunku, w okresie przedświątecznym dostajemy ćwiartkę prosiaka która niby jest warta 200 zł litości za 200 zł mam 20 kg schabu w kauflandzie, mało tego zabierają jeszcze nam kasę przed świętami bo przecież majstrowie muszą dostać premię, czy biuro 13-stki. Pan Prezes nie docenia absolutnie produkcji zwłaszcza z doświadczeniem, szkoda , bo starzy pracownicy odejdą niebawem, pracowników miała firma dzięki promowaniu właśnie przez starych pracowników. Skoro ktoś nie jest zadowolony z własnej pracy , czy poleci nią własnemu dziecku??????????? Zastanówcie się, jeśli macie ambicje szukajcie dalej. Pozdrawiam Zarząd ZPU Prawda
32
Pracownik fizyczny 2016-12-24 00:04
Zabolała prawda w Prawdzie. To nie przedszkole żeby wytykać komuś ortografię. A w naszej firmie są majstrowie a nie mistrzowie Tępaku. Mistrz to stopień zdobyty w CECHU a nie burak z koszulką zakładową. Na Mistrza trzeba się uczyć i to nie mało, a na prawdziwych Mistrzów firmy nie stać.
22
Xyz 2017-01-20 10:24
Najgorsze jest to ze stawki sa ścisłe tajne a od wielu lat zarobki się nie zmieniają.najniższa krajowa co roku w gore a w ZPU Prawda co raz gorzej z zarobkami.Zeby dobra płaca była do obcokrajowców by nie ściągali do pracy.I to tez nie chcą robić.
23
Człowiek biegunka 2017-01-24 09:33
Prawda dostać 1700 w akordzie na 3 zmiany żenada.a stawki powinny wisieć przy maszynach człowiek ma prawo wiedzieć za ile pracuje ! Zresztą to CH.j nie akord skoro słychać że niema co robić albo co godz trzeba się przestawiać a majster w rękach przynosi materiał bo pilne,co to za organizacja ! Ktoś źle zrozumiał pojęcie akordu ,powinno być jak przy Polbruku czy przy tynkach za metr masz tyle ile zrobisz CH.j kogo obchodzi tyle zarobisz nawet jak ci dniówka wyjdzie 1000 . Jaki to akord stawek się niezna a robić musisz w pośpiechu
15
Pracownica 2017-01-29 10:32
Panie Prezesie, dlaczego wózkowi palą papierosy w wózkach i wyrzucają pety przez okienko, idąc niedawno zauważyłam jak wózkowy Z.....k właśnie palił w wózku. Proszę o wyjaśnienie tej sprawy możemy palić papierosy gdzie popadnie?
9
Zarzenowana firmą 2017-01-31 19:21
Firma? Raczej zakład dla roboli. Rób rób a i tak nie zarobisz, bo nigdy nie ma gdzie robić. Fałszywy mistrz. Pupile tylko chodzą głowa do góry i się śmieją pod nosem z ludzi, którzy by chcieli zarobić a nie mogą bo niby nie ma roboty. Jak nie ma roboty to przenosić tam gdzie jest i tyle. Szczyt chamstwa w tej firmie. A soboty? Sie odechciewa chodzić jak sie pomysli ze to samo robic. Sie przychodzi na cos innego a rzucaja cie gdzies indziej .jakbym chcial to bym se od razu poszedl a nie . potem dziwią sie ze zwolnienia urlopy jak wytrzymać psychicznie nie idzie.
7
wywrotowiec 2017-01-31 23:03
Nie wymyślaj i nie pracuj ,jak pracujesz tak jak napisałeś to dzięki
5
Nick 2017-02-06 05:13
Przychodząc do tej firmy miałam nadzieję na dobrą pracę i dobry zarobek. A co dostałam? Pracę na 3 zmiany i 1300 miesięcznego wynagrodzenia. Śmieszne... Praca akordowa a stawki Ch, j wie jakie. Nikt nic nie wie... Panie Ogonowski proszę zacząć szanować swoich pracowników, bo to właśnie dzięki Nim ta firma jeszcze funkcjonuje!!!!!!
18
Nikt ważny 2017-02-09 12:20
Ty pójdziesz co godzinę do kibla na fajkę a wózkowy mam do obskoczenia całą produkcję nie ma kiedy z wózka wyjść.wózków i wózkowych mało chcesz iść na urlop ruchaj zastępstwo bo to twoja brocha nie kierownika żart a kierownik to od czego.? Jest dużo ludzi w zakładzie co mają uprawnienia i tak być powinno wózkowy na urlop siada ktoś z produkcji a nie że drugi po nocce lub 2 zmianie dowiaduje się o 13 żeby dymał 16
3
Fil 2017-02-10 18:02
Proszę państwa za21 dni przepracowanych 1500zł na rękę. To jest czysty żart traktować tak ludzi,którzy przychodzą pracować i zarobić. Jak można wyzyskiwac i oszukiwać w ten sposób. Od nas oczekują wszystkiego,a sami nie dają nic. Naprawdę aż się nie chce pracować,żadnej motywacji po prostu nic dobrego tylko coraz gorzej. Wstyd przed własnymi dziećmi,że na nic nas nie stać.
18
Nick:) 2017-02-11 13:01
Ciekawe ile tak zarabiają przy dupasy? Widać że akordem się nie przejmują. Majster blisko maszyna pracuje, nie ma to klapa do góry i udajemy że coś nie tak:) Pewnie rodzina albo po znajomości
7
ja 2017-02-11 15:38
Nic się nie zmieniło.Premie dalej dostają przydupasy po znajomości, przeważnie jak mniej zarobią w danym miesiącu.Przydupasy nie są rzucani też np. na wielopiły gdy kogoś tam nie ma.Czy to normalne żeby stawiać tam ludzi bez odpowiedniej odzieży ochronnej?W bluzach przy minus 10 stopniach?A ta blondynka z 5s?Proszę zobaczyć jej oceny kiedy pracowała na maszynie.Długopis spada bo maszyna ma wibracje i za to zdjęcie?Żenada.Stawki dalej do du...Jeden zarabia 1300 a drugi 2600.Gościu od stawek ogarnij się i zrób coś z tym.
8
Zwykłe nic 2017-02-12 02:24
Dyscyplina i porządek w tej firmie to jedna wielka improwizacja , ciocie , tatusiowie brygadzistów mają najlżejszą robotę o ile to w ogóle pracą można nazwać , już nie wspomnę o ich zarobkach . W firmie (państwo w państwie ) potworzyły się kliki , wszechobecny bałagan , brak szacunku wobec pracowników wywołują odruch wymiotny , wieczne narzekanie że ludzi brakuje do pracy jest na wyrost . Ludzi tak naprawdę nie brakuje tylko jest spora liczba osób które przychodzą do tej firmy aby tylko ,,być " , ostatnio nakryłem takiego jednego delikwenta co meble składa , na słodkiej drzemce ( zamiast normalnie , konkretnie pracować ) w jednej z hal i to na tyle był bezczelny że nawet się z tym nie krył . O tym że od jednego z kontrolerów ( i nie tylko ) czuć czasem alkohol już nie będe wspominać . Dzięki bogu nie muszę często odwiedzać ubikacji w których powinny być zainstalowane czujniki dymu . Oj czas chyba pomyśleć o wyjeździe z ojczyzny .
8
wróg picia w pracy 2017-02-12 19:07
Oskarżanie kogoś o picie alkoholu to już poważna sprawa.Można by zgłosić to na policję.A może sam sobie dmuchnąłeś pod nos i poczułeś alkohol?
1
Zwykle nic 2017-02-12 20:44
Akurat tak sie sklada że nienawidze alkoholu bez znaczenia czy w pracy czy w domu . Jeden z wózkowych Jerzy D . potrafił pobić wlasny rekord w ilości promili we krwi , że z widlaka już nie wysiadał tylko wypadał . Do pana ogonowskiego to nie trafilalo bo wiadomo jakby to sie skonczylo dla tego kto sie odważył to zgłosić .
5
Były pracownik 2017-02-24 20:15
Smutne ale prawdziwe nie docenia sie starych pracownikow którzy staraja się i zapieprzają docenia się tylko legatów dupowłazów,kolegów,koleżanki albo rodzinkę,których się powkręcało po znajomości którzy są premiowani co miesiąc i mają najlepszą pracę .Panie prezesie niech się pan zainteresuje sytuacją na zakładzie bo nie długo to nie będzie komu pracować w tej firmie
23
Ona 2017-03-05 00:17
Doceniamy tylko plotkary
4
mistrz 2017-03-14 21:53
Ch..j za pracownik który swojej stawki nie zna za którą przyszedł robić
2
Zostaw swoją opinię o ZPU PRAWDA - Olecko
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ZPU PRAWDA