logo VISION EXPRESS Sp. z o.o.

VISION EXPRESS Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o VISION EXPRESS Sp. z o.o.

stupo 2016-08-17 10:09
Doradca dostaje więcej ale to zalezy od miasta tez. optometrysci maja inne sgawki
nikt 2016-08-18 21:08
No to szykuje się druga podwyżko-obniżka pensji w tym roku. Smutne
16
Mini 2016-08-21 20:35
Premie będą obcięte O POŁOWĘ. Wpadnie za to coś do podstawy. Czyli jak każdy sobie policzył, będziemy zarabiali jeszcze mniej. Podwyżka podstawy nie jest owocem troski o ubywających pracownikach i braku chętnych do pracy w VE, lecz ustawowym przymusem o minimalnej pensji. Zarząd nie miał wyjścia, więc za jednym zamachem poprawił swoje słupki. Niby dają więcej, a sumarycznie zarobimy mniej. Powtórka z lutego. KIlka lat temu zarobiałam więcej o około 35%. Chyba faktycznie jesteśmy w jakiejś formie upadłości, lub po prostu na sprzedaż. Obym sie w tym wszystkim myliła. A tak lubię swoją pracę...I ten tajny klient z moją premią w kieszeni. Pozdrawiam pracowników VE, trzymajcie się, jesteście niesamowici!
22
Stachu 2016-08-25 16:05
Ja natomiast jestem mocno rozczarowany, że Pikachu ma tylko 150 CP!!! Żarty jakieś??
1
MikaK 2016-10-24 11:00
Jak dobrze że można przejrzeć takie forum. Miałam aplikować na stanowisko menagera ale jednak nie ma sensu pchać się do firmy która nie dba o swoich pracowników ( tym bardziej że doradcy muszą mieć ogromną wiedzę i są wieloletnimi lojalnymi pracownikami a niestety nie są za to doceniani). Trzymam kciuki za was- oby się poprawiło. Pozdrawiam
5
blebleble 2016-10-27 10:41
Biorę udział w rekrutacji na doradcę klienta. Czy od marca cos sie zmienilo na lepsze? Na rozmowie kwalifikacyjnej powiedziano mi, że oczywiście dostanę umowe o prace oraz że "plany sprzedażowe są możliwe do wyrobienia" (w sensie nie są urwane z kosmosu). Jak to wygląda naprawdę? Na jaką umowę i pensję mogę w tej chwili liczyć? I jak naprawdę wyglądają premie od sprzedaży?
7
Były 2017-01-18 18:33
VE to firma z perspektywami na przyszłość. Nie wszyscy mogą być zadowoleni. Ja mam dobre doświadczenie w kontakcie z firmą, pod względem warunków oraz finansów.
1
jestdobrze 2017-01-21 17:56
Firma bardzo w porządku pomoże, przedszkoli na początku. Na pełnym etacie 2700 brutto. Reszta to premie. Jak najbardziej możliwe do wyrobienie. Wiadomo jest tajny klient, są pewne standardy, ale ludzie to korporacja tak musi być. Olbrzymia firma z perspektywami i miłym nastawieniem do pracowników. Reszta zależy od ludzi na jakich trafisz w salonie. Mówi to obecny doradca klienta i laborat.
1
Okularnik 2017-01-25 10:22
Cz Vision Ex. prowadzi teraz nowe rekrutacje? Podoba mi się firma, widać jak się rozwija i myślę, że dobrze by mi się pracowało.
1
Jasa 2017-02-10 14:07
A gdzie się podziały krytyczne wypowiedzi o tej firmie ? :-)
8
Oczko 2017-02-16 14:19
Pracuję w Vision, mam małe dziecko i nigdy nikt nie dał mi odczuć, że jestem gorsza. Nie wiem dlaczego ludzie piszą takie rzeczy. Vision to fajna, nowoczesna firma.
MN 2017-02-19 16:23
Wita,
interesuje mnie stanowisko Dyrektora Regionu - ile salonów mu podlega? Jaki teren? Zakres obowiązków? Jakie narzędzia? Struktura? Może zna ktoś średni poziom wynagrodzenia na tym stanowisku? Jaki jest poziom fluktuacji? Ewentualne inne ciekawostki.
13
aries 2017-02-22 09:00
MN, mnie to też interesuje ale tu się raczej nie dowiemy konkretów...
1
AkRylowa 2017-02-22 21:18
W jakim mieście pracujesz? Być może trafił Ci się bardziej wyrozumiały dyrektor salonu.
1
Helga 2017-02-24 09:28
Myślę, że jestem szczęściarą pracując w Vision, to super firma i dobre perspektywy dla pracowników.
romano 2017-02-28 23:42
Ile może zarobić dyrektor regionalny ? Tudziez kierownik rejonu ?ile ma sklepow? Pracuje w weekendy ?
Dominika 2017-03-14 19:56
Co nowego słychać w VISION EXPRESS Sp. z o.o.? Bardzo mało wpisów na forum.?
1
Pawel 2017-04-24 20:26
Gratuluje obsługi w CH Targowek ! Tak fatalnej nie macie w żadnym salonie !!!
4
Baśka 2017-05-03 14:25
VISION EXPRESS rozpoczęłam pracę jak tylko wystartowali . To udany dla mnie czas, zadowolenie z pracy.
1
SzczePAN 2017-05-03 15:54
Nie pojawiają sie krytyczne wpisy gdyż są moderowane :)
Na stronach innych pracodawców tego nie ma.
Dla czego?
Bo to bardzo fajna firma jest :)
4
Zorba 2017-05-07 10:19
Jak się bardzo chce komuś dokopać to zawsze znajdzie się powód! Pracuje w VISION już długo i nie zgadzam się z opiniami. Myślę, że pochodzą od nieudaczników.
2
Vision 2017-05-15 21:27
Pracowałam w Vision Express jako doradca klienta , na pół etatu, w wakacje dodatkowe godziny mniej więcej równowartość całego etatu. Dyrektor salonu naprawdę najlepsza jaka można sobie wyobrazić. Cały zespół bardzo pomocny szczególnie na początku. Wszystko jest do umówienia i dogadania. Wszyscy znają swoje obowiązki, nikt nikogo nie musi pilnować 24/7 dyrektor wychodzi na salon gdy jest potrzeba. Generalnie bardzo polecam. Minusem jest budżet do wyrobienia, ale przy odpowiednim wkładzie jest do osiągnięcia. Premie przyzwoite
1
Vision 2017-05-15 21:29
Pracowałam w Vision Express jako doradca klienta , na pół etatu, w wakacje dodatkowe godziny mniej więcej równowartość całego etatu. Dyrektor salonu naprawdę najlepsza jaka można sobie wyobrazić. Cały zespół bardzo pomocny szczególnie na początku. Wszystko jest do umówienia i dogadania. Wszyscy znają swoje obowiązki, nikt nikogo nie musi pilnować 24/7 dyrektor wychodzi na salon gdy jest potrzeba. Generalnie bardzo polecam. Minusem jest budżet do wyrobienia, ale przy odpowiednim wkładzie jest do osiągnięcia. Premie przyzwoite
1
Narek 2017-05-16 20:21
Pracuję w VISION EXPRESS-ie i myślę, że atmosferę tworzą ludzie . Jak sobie ułożą pracę dobrze to jest fajnie.
1
Basia 2017-05-20 09:14
A u nas dyrektor chowa się w biurze i udaje ,że ciężko pracuje patrząc na zegarek czy już pora wyjścia do domu :-)))
4
Okularnica 2017-05-23 08:43
Patrząc na ofertę pracy myślę, że firma rozwija się. Ponad 20 lat dało Vision Express niekwestionowaną pozycję lidera w branży ze 170 salonami optycznymi na terenie całego kraju. To jest fantastyczny wynik.
Doriss 2017-05-25 11:09
Wypłata na czas, grafik, urlopy i dni wolne zawsze do dogadania. Premie i jasne zasady. Mało który pracodawca jest uczciwy. Dobrze wspominam pracę w Vision Express. Bardzo wysoki poziom obsługi, szkolenia możliwości rozwoju i zdobycia umiejętności.
1
magda 2017-05-25 16:54
Nie wywiązują sie z terminu najpierw mówią że jutro potem pojutrze jak nadchodzi dany w końcu dzień umowa jest na rano potem okazuje się ze przed 15 a potem okazuje się ze trzeba czekać do 18. Ludzie nie maja czasu na to by jeździć tam i spowrotem
2
Były 2017-06-12 09:16
Byłem pracownikiem VISION EXPRESS i myślę, że bardzo przesadzacie.
A. 2017-07-07 23:29
Swoją przygodę z VE zaczęłam rok temu. Jestem studentką i szukałam pracy na wakacje. W handlu miałam tylko 3 miesięczne doświadczenie (50style - zupełnie nie polecam). Miałam być zatrudniona na 3 miesiące na umowę zlecenie (stawka 14zł/h + premia za wyrobiony budżet salonu ), jednak ponieważ się sprawdziłam, umowa została przedłużona o kolejne 3 miesiące, a następnie o rok. Umowa zlecenie mi odpowiada, ze względu na studia dzienne. W salonie jest kuchnia (lodówka, mikrofalówka, talerze, szklanki itp.) oraz łazienka. Herbatę, kawę, wodę - zapewnia VE. W moim salonie jest bardzo dobra atmosfera, nie ma rywalizacji, wszystkie świetnie się dogadujemy, bez większego problemu realizujemy budżet i nie ma przy tym żadnego skakania sobie do gardeł. Od pracowników z innych salonów wiem, że z atmosferą bywa różnie - ale to nie wina samego VE tylko ludzi na których się trafi. Praca sama w sobie też nie jest męczarnią, nie trzeba niczego dźwigać, nie ma zakazu siedzenia itp. Na samym początku ogrom wiedzy nieco przytłacza, jest bardzo dużo informacji, których trzeba się nauczyć, ale firma zapewnia szkolenia, a w moim przypadku koleżanki z salonu okazały się również bardzo pomocne. Oprócz zwykłej pensji są różne benefity - wczasy pod gruszą, karty wartościowe na święta, multisport kupony zniżkowe 50% itd. Ponadto często organizowane są konkursy, w ostatnim nagrodą była wycieczka do Budapesztu. Często są to kosze słodyczy, drobne gadżety typu powerbank itp. Krótko podsumowując, osobiście jestem bardzo zadowolona z pracy w Vision Express, jak na pracę w sklepie w galerii handlowej pensja jest naprawdę dobra, biorąc przy tym pod uwagę fakt, że praca nie jest wymagająca fizycznie i ogólnie bardzo przyjemna. Uważam, że wszystkie negatywne komentarze to żale wylewane przez pracowników którym nie chciało się do pracy zwyczajnie przyłożyć. Na szkoleniu wiele osób pracujących na umowę o pracę bardzo skarżyło się na osoby przyjmowane na umowę zlecenie - że się nie przykładają, nie chcą niczego uczyć i nic robić. Takie osoby są szybko zwalniane.
1
Giermek 2017-07-13 21:31
Wystarczyło przeczytać dwie opinie i są tak skrajnie różne. Niektórzy idą do pracy i zaraz mają jakieś uwagi, roszczenia i robienie porządków wg swoich zasad. Inna skromna i do tego zadowolona z pracy aż miło się czyta.
2
Dominika 2017-08-02 14:12
@A. Twój wpis na pewno pomoże wielu osobom, które zastanawiają się nad aplikacją do firmy. Jeśli chodzi o formę umowy, wspominasz że pracujesz na umowie zlecenie. Jednak widzę też, że w ogłoszeniach na to stanowisko oferuje umowę o pracę. Chętnie usłyszymy również od innych pracowników VISION EXPRESS. Podobnie jak @A oceniacie tego pracodawcę?
???? 2017-08-17 20:47
Wczasy pod gruszą? Napisz jakimi warunkami obwarowane :-) a moze tak szczerze i uczciwie cos napiszesz?
Argument lodowka i herbatka ?
Jak masz takie ambicje twoja sprawa.
Podniescie place.
Amazon juz daje na wybrzezu 20 brutto
2400 podstawy więc blagam.
Mamy dosc tego ciaglego szkolenia pracownikow.
Moze Ukraincy ?
Wstyd :-) nie robota.
Jak prezesem był Polak !!!!!!
Wszyscy Gi mile wspominamy.
Teraz korporacyjny pi3rdolnik z Greckim nieudacznikiem na czele.

Dziekuje
Pozdrawiam
1
Blondi 2017-08-17 22:07
Dla mnie praca jest miła, spokojna i w miarę dobrze zarabiam. Nie rozumiem dlaczego tak oskarżacie firmę? Może tam gdzie pracujecie stworzyliście sobie tak podłą atmosferę, że nie chce się wam pracować! Od tego bardzo dużo zależy. VISION EXPRESS to duża firma i stała praca.
???? 2017-08-19 05:21
Klepiesz tak dziecino bo nie masz pojęcia jak tam się pracowalo kiedyś.
Jaka jest rotacja dziś a jaka byla kiedyś.
To jest idealny wyznacznik jak to jest praca !!!!!
Rotacja praciwnikow.
Niebawem bedzie jak w Amazon hehe nigdy niekończący sie nabor.
Nie ma nagrod zadnych koszy nic !!!!!
Pracujecie do nocy wekendy psu w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> Czesto wolne nie dwa dni pod rząd
Ciągle szkolenie miesa ktore przychodzi do pracy za ktore mikt nam nie placi.
Malo tego my za to placimy cięższa praca bo oni zanim sie czegos nauczą mijają tygodnie po ktorych i tak odchodzą bo oferta vission ich nie potrafila utrzymać.
Zanim ta firma stała sie korporacyjnym mordorem i zmieniła dyrektora na nieudacznika bardzo miło sie tam pracowalo a salony to byly zgrane zespoly.
Całe salony jezdzily na wycieczki !!!!!!
Imprezy w knajpach !!!!!
Nagrody !!!!
Balety !!!!!!
Teraz? Teraz dyrektorem jest czlowiek ktorego Państwo splajtowało buahuahahuahauahauau
Grecki biznesmen Zorba !!!!!!
O sam system premiowania była wojna z pracownikami tobtak mu tu cisnęli ze forum blokowalo wpisy taki był wkurw na tego matowego frędzla.
Nie polecam pracy w Vission Express :-)
Nie wyrobienie planu ( bo zawiodla Warszawa)
odbiera premię ktora stanowi duza czesc dochodu.
Praca w ktorej moze zarobie 2000zl a moze 2600
Mnie nie interesuje bo moj wplyw na wyrobienie planu to moze 10% !!!!!!
A Warszawka pewnie sobie wyplaca premijki banda pał !!!!!
Moja zona po 10 latach otrzymala blaszke w kolorze zlotym buabuaaahauahahuaha
czesto jak wraca z pracy slysze ze ma juz dosyc :-) nie tyle mowa o zarobkach co o tych ludziach o klientach i o wspolpracownikach :-).
Mam nadzieję ze pi3rdolnie tę robotę.
Bede jej kibicował gorąco.
3
Ten nikt 2017-08-19 23:23
Sporo jest tutaj wpisów osób które pracują od niedawna. W zasadzie pracę w VE sobie chwalą. Ale jest jeszcze w firmie spora grupa pracowników z kilkunastoletnim stażem, i która to wypowiadała się tutaj dwa lata temu, do czasu kiedy VE zaczęło płacić za blokowanie nieprzychylnych opinii. W tedy powód był oczywiście płacowy. I od tego czasu pozostał. Trzy lata temu zarabiałam minimum 2600 pln. Teraz w zasadzie mam co miesiąc 2100. Fajnie, nic w kraju nie drożeje... Rodzina jest większa...Plany są nie realne. I to się VE po prostu opłaca. Swoje zarobili, a system płac blokuje bonusy. Przez 15 lat nie dostałam 13 pensji... Co roku zrobiłam obrót na kilkaset tysięcy złotych. Zawsze jest zrobiony roczny budżet. Taka jestem kiepska. Ale za to nie przywitałam tajnego klienta w 30 sekund ( bo w tym czasie obsługuję dwóch innych klientów) i dowiaduję się co miesiąc , że nie jestem kompetentna. Oczywiście bez premii. Albo nie zaproponowałam 67 latkowi soczewek kontaktowych... Wspominamy czasy przed Thanosem, bo były po prostu bardziej ludzkie i uczciwsze. Teraz rotacja nowych pracowników jest ogromna. Zamiast pracować, uczymy nowych. To dobrze, tylko dlaczego tak często. Dlaczego VE nie staje na głowie, żeby zatrzymać tych już doświadczonych? Wytyka nam się takie drobiazgi, a przez dwa miesiące nie jestem w stanie wydać okularów z tym słynnym tandetnym workowatym etui. Bo ich niema. Zrobiłam spacer po salonach konkurencji w swoim mieście. Szczęka mi opadła. Nasza oferta to dno. Szczytem zarządzania są białe fartuchy z napisem na plecach. Jak w USA w latach 40 tych. A można było bez napisów. Wspominamy dawne czasy bo nikt nam nie udowadniał, że jesteśmy kretynami. Teraz słyszę o zagranicznych wycieczkach naszych regionalnych, kojarzę to z najgorszym modelem myślenia każdej władzy. A potem mam wizytę regionalnego, konstatującego ze złością że się nie uśmiechamy. Uśmiechamy się, wspominając czasy kiedy byliśmy szanowani. A teraz pokornie i uczciwie pracujemy, z pensją mniejszą od kasjerek w Lidlu.
9
Maryla 2017-08-21 08:55
Niektórzy przesadzają z rotacją ponieważ ich oferta to zaledwie kilka pozycji. Może warto pomyśleć o zmianie pracy? Jest tyle salonów optycznych, że pracę znajdziecie. Często mamy inna ocenę naszej pracy od zwierzchników.
Zorba musi odejść 2017-08-22 19:55
Musicie pomyslec już pomalutku o zatrudnianiu Ukrainców.
Dyrektorzy salonow to dzieciaki
Roracja jest ogromna !!!!!
Czesto salon zamyka jedna osoba !!!!!
Rozumiecie to? Od godziny 20 do 21 jestes przykladowo sama/sam :-)
Ja osobiscie Panie Zorba poszedl bym do wc na 20 min i szczerze powiem zwisalo by mi co zastane po wyjsciu.
Tak zarzadzasz pało ;)
Obroty spadają :( gotowka z dnia miesci sie w woreczku na haczyki buahauaha
Kiedys ochrona odbierala kase codziennie.
Ta firma to padaka.
Wszyatko przez spadek obrotow jest ustawione na wyj3bk3 pracownika ;-)
Tak jest teraz ;-)
Pamietacie kiedys nasze stroje? Nagrody? Wycieczki:-) kasa do przebalowania na salon.
Teraz mamy Greckiego nieudacznika i biełe szmaty ale kung fu panda.
Wstyd
4
Agnes 2017-08-24 09:09
Dlaczego tak źle oceniacie firmę, pracuję tu i jestem zaskoczona?
Dominika 2017-08-28 13:06
@Ten nikt nie ma możliwości płatnego blokowania nieprzychylnych opinii. Jeśli jakieś wpisy nie widnieją dłużej na wątku, oznacza to, że zostały one zarchiwizowane przez administratora portalu za naruszanie zasad regulaminu. Dlatego też przez zamieszczeniem opinii należy zapoznać się z jego treścią.
We wpisach wspominacie o bardzo dużej rotacji. Obecnie wiele firm ma problem z utrzymaniem pełnego zespołu pracowników. Czy widać jakieś zmiany w VISION EXPRESS, które miałyby ten problem adresować?
Ciekawska 2017-09-07 07:27
Czy wiadomo, kiedy rozpocznie się likwidowanie stanowisk kierowników? I jak teraz wyglądają nowe umowy o pracę, warunki i rejonizacja ? Czy obowiązuje zasada, że jak nie ma kto pracować w jakimś salonie w Poznaniu , to z innego poznańskiego trzeba dylać właśnie do niego.
Ten_Obcy 2017-09-07 22:35
Dno.Czujemy je już pod stopami.dalej niech patrzą na słupki,tabelki a nie na pracowników,szczególnie tych doświadczonych.Gdybym miał możliwość zmiany pracy na pewno bym to zrobił.Ale rozumiem,że niektórzy są zadowoleni-sprawa indywidualna.
2
Basik 2017-09-08 21:57
Mam zamiar aplikować do firmy i czytałam wpisy na forum. Można odnieść wrażenie, że niektórzy mają tak dużo pracy ! Chyba przesada, może czasami jest więcej klientów ale nie codziennie. Jakie macie benefity w firmie?
tobi 2017-09-09 20:32
Niestety nikt tu nie pisze o sednie sprawy że jest to FIRMA OPTYCZNA a firma optyczna zajmuje się rozwiazywaniem problemów z widzeniem i chce na tym zarobić . Niestety Vision Expres to firma typowo handlowa o profesjonalnej optyce zapomnij. W optyce plany sprzedaży ? pęknę ze śmiechu gdzie handlarze okularami macie wiedzę i doświadczenie . Wykładacie się na prostych tematach albo szukacie
kogoś kto ma kwalifikacje optyczne. menadżer najczęściej zero pojęcia o optyce , to jak chcesz człowieku
zarządzać .
tobi 2017-09-09 20:33
Niestety nikt tu nie pisze o sednie sprawy że jest to FIRMA OPTYCZNA a firma optyczna zajmuje się rozwiazywaniem problemów z widzeniem i chce na tym zarobić . Niestety Vision Expres to firma typowo handlowa o profesjonalnej optyce zapomnij. W optyce plany sprzedaży ? pęknę ze śmiechu gdzie handlarze okularami macie wiedzę i doświadczenie . Wykładacie się na prostych tematach albo szukacie
kogoś kto ma kwalifikacje optyczne. menadżer najczęściej zero pojęcia o optyce , to jak chcesz człowieku
zarządzać .
3
Grecki upadek 2017-09-10 17:51
Tam doradzają w zakupie czy doborze okularow mechanicy, kasjerzy z Auchana, sprzedawcy płytek i tak dalej buahauahah uczniowie tez sie znajdą :-) szkolenia? nie istnieją !!!!!
Tak na prędce maja tlumaczone jak mbiej wiecej dobrac te okulary i jak pobrac wymiary.
Za miesiac bedzie ktos inny wiec wszyscy to p...ą :-).
Zorba zrobił z preatizu gniota i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] heheh
Obroty to kpina !!!!!

1
Animatorek 2017-09-12 17:43
Mam zamiar aplikować do firmy i zastanawiam się czy to robić? Zastanawia mnie to, że firma nastawiona jest na dużą sprzedaż a zapomina o kliencie o ile tak jest jak piszecie? Czy ktoś rozmawiał z kierownictwem? Zagubiliście gdzieś troskę o pacjenta!
1
Ja 2017-09-20 23:34
Czy stanowiska kierowników będą likwidowane? No bo jak mają być liderzy, dyrektorzy salonów, regionalni i dyrektor dystryktu, to co z nimi. Czy ktoś wie jak będą wyglądały następne zmiany i od kiedy? Bo nie wiem czy nie będę musiała szukać pracy? Nic góra nie mówi, a jakieś zmiany poprzez ten nowy pomysł się szykują. Ktoś coś wie? Czemu nas ta góra nie lubi? Przecież ich utrzymujemy.
Dominika 2017-09-22 11:21
@Ja skąd informacja, by miały być te stanowiska likwidowane? Czy stanowisko kierownika jest równoznaczne w VISION EXPRESS z Managerem Salonu? Z tego co widzę to takie oferty pracy nadal się pojawiają.
Ja 2017-09-22 18:34
Teraz struktura salonu ( "starego") to dyrektor salonu, kierownik salonu ( kiedyś był także kierownik labu) i doradca klienta. Jak rozumiem nowa struktura to kierownik salonu (dawny dyrektor), lider i doradca. Moje pytanie jest proste. Czy tak będzie wyglądała struktura? Czy się mylę? Czy stanowiska obecnych kierowników będą likwidowane na rzecz liderów? Nikt nic oficjalnie nie mówi, a do nowych stanowisk góra namawia.
Zostaw swoją opinię o VISION EXPRESS Sp. z o.o. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie VISION EXPRESS Sp. z o.o.