Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o ReachLocal Poland

Pracowałeś w firmie ReachLocal Poland i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
A.H - 2014-09-11 11:22:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca w RL ma swoje zalety jak i wady. Zaczynałem jako IMC odchodziłem jako Key Account.
W RL najważniejszym elementem jest zaangażowanie oraz znalezienie branży idealnej dla produktu. Jest to klucz do sukcesu. Poznałem fajnych ludzi i nie żałuję ani jednego dnia spędzonego w firmie. Trzeba też zaznaczyć, że piętą achillesową firmy było słabe zarządzanie i częsty bałagan ale nie winię nikogo osobiście każdy się uczy nawet Ci którzy zarządzają (przynajmniej mam taką nadzieję ;) ). Dla ludzi kreatywnych i wytrwałych Polecam! Dla ludzi którzy muszą być prowadzeni za rączkę odradzam!

Ps. @Jarku popieram cię w komentarzu który opublikowałeś jako odpowiedź. Z drugiej strony sam doskonale wiesz, że bardzo wiele elementów należy w firmie usprawnić bo nie wszystko działało tak jak powinno. Trzymam kciuki i życzę powodzenia.

Adrian
zdjecie uzytkownika
andrzej - 2014-09-23 15:16:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ReachLocal dostarcza rozwiązania z zakresu marketingu internetowego. Obsługują ponad 20 000 klientów i dostarczają miliony konwersji. Firma ReachLocal weszła na polski rynek w czerwcu 2012 roku na podstawie umowy franczyzowej z ReachLocal Inc, która jest jednym z światowych liderów w dziedzinie marketingu online i jedynym globalnym partnerem SMB Google.
zdjecie uzytkownika
olafeg - 2014-10-27 16:17:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ReachLocal ogłosił dzisiaj upadłość
zdjecie uzytkownika
MD - 2014-10-29 09:09:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Z kim się kontaktować, wszystkie telefony powyłączane, strona ww nie działa, na ul. Olbrachta nikogo nie ma. Jestem klientem, mieliśmy otwarta kampanię. Podejrzewam, że pieniądze przepadły.
zdjecie uzytkownika
Bartek - 2014-10-29 11:28:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
zapraszam do kontaktu bartek@pozyskaj-klienta.pl
zapraszam do kontaktu wszystkich byłych klientów Rich Local Polska
zdjecie uzytkownika
MD - 2014-10-29 15:11:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Syndyk podobno ma wszystko przejąć, tylko jeszcze nie wiadomo, kiedy się rozpocznie postępowanie.
zdjecie uzytkownika
goscfhiogho - 2014-10-29 19:34:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Fakt, firma zachowywała się najgorzej z możliwych.
Ale może nie oskarżajcie bezpośrednio pracowników bo zostali na lodzie bez pensji tak samo jak Wy - klienci.

Sprzedawali do końca bo i każdy z Zarządu mamił ich do końca, że wszystko jest ok.
Wykasowałabym wiec to nazwisko bo to strasznie nieprofesjonalne, a gość pewnie bogu ducha winny.
zdjecie uzytkownika
henry - 2014-10-30 02:49:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cóż, nawet jak zapłaciłeś za te 2 miesiące z góry to się możesz kolego jakoś odwoływać, po to kurcze jest syndyk. To taka osoba, która przejmuje majątek firmy i potem spłaca wierzycieli, także zorientuj się kto nim będzie i napisz o co chodzi, chyba masz dowód wpłaty na dzień przed upadłością. Szkoda słyszeć jednak, że firma upadła.
zdjecie uzytkownika
Stanisław Kowalewski - 2014-10-30 11:29:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
My również straciliśmy wiele tysięcy przez tych naciągaczy i będziemy się ubiegać o ich zwrot od syndyka. Tyle dobrze że Agencja Artsem Sp. z o.o. z dnia na dzień odpaliła nam kampanie którą nagle straciliśmy w ReachLocal.
zdjecie uzytkownika
Artsem - 2014-10-30 15:13:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
W odpowiedzi na obraźliwy i krzywdzący dla naszej firmy wpis, w którym zarzuca się nam, że rzekomo posługujemy się bazą klientów, która została wykradziona przez handlowca, który miałby podjąć z nami współpracę informujemy, że:
Agencja Artsem w procesie pozyskiwania klientów i nawiązywania współpracy posługuje się wiedzą zasięgniętą z Google Polska, własnym doświadczeniem oraz prowadzi skuteczne kampanie linków sponsorowanych. Ponadto klienci, których obecnie obsługujemy zostali przez firmę ReachLocal oszukani w kwestiach finansowych. Agencja Artsem działa w sposób uczciwy, zgodnie z prawem oraz mając na uwadze przede wszystkim dobro swoich klientów.
zdjecie uzytkownika
Artsem - 2014-10-30 15:15:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
W odpowiedzi na obraźliwy i krzywdzący dla naszej firmy wpis, w którym zarzuca się nam, że rzekomo posługujemy się bazą klientów, która została wykradziona przez handlowca, który miałby podjąć z nami współpracę informujemy, że:
Agencja Artsem w procesie pozyskiwania klientów i nawiązywania współpracy posługuje się wiedzą zasięgniętą z Google Polska, własnym doświadczeniem oraz prowadzi skuteczne kampanie linków sponsorowanych. Ponadto klienci, których obecnie obsługujemy zostali przez firmę ReachLocal oszukani w kwestiach finansowych. Agencja Arstem działa w sposób uczciwy, zgodnie z prawem oraz mając na uwadze przede wszystkim dobro swoich klientów.
zdjecie uzytkownika
Gosc123456 - 2014-10-30 15:41:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale odpowiedzcie na jedno tylko pytanie :

Przez kogo zostaliście DEDYKOWANI??
Zgodnie z tym co piszecie.

A interesuje mnie to jako ex klienta

Bo z tego co widzę tutaj jest zarzut.
A na to odpowiedzi juz nie widzę.
zdjecie uzytkownika
zbulwersowany - 2014-10-30 17:14:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dokładnie, pomimo usuniętego wpisu, nie widzę odpowiedzi na pytanie, przez kogo Agencja Artsem została dedykowana? Tak właśnie oszukuje Klientów, którzy w żaden sposób nie są zobligowani do korzystania z usług tej agencji, co jest sugerowane.
Agencja sama się chwali, że pozyskała handlowca z ReachLocal, a z informacji od RLP wiadomo, że baza nie została zablokowana.

zdjecie uzytkownika
Krzysztof - 2014-10-30 17:28:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Przeszukując fora internetowe na temat RL trafiłem na ten wątek i postanowiłem, się wypowiedzieć. Artsem sprawnie przejęła moją kampanię dzięki czemu nie straciłem dużo kasy więc pisanie takich bzdur na ich temat jest nie na miejscu. Jak do tej pory współpraca idzie bardzo dobrze, powiem więcej nauczony doświadczeniem zanim się z nimi związałem sprawdziłem czy są firmą stabilną.
zdjecie uzytkownika
zal.pl - 2014-10-30 17:44:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chyba ARTSEM, sama sobie te pochwalne wpisy pisze. Przestancie juz z ta kryptoreklama. To co robicie swiadczy tylko o waszym poziomie, zal
zdjecie uzytkownika
czego się nie robi - 2014-10-30 19:19:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Krzysztof, ale jakich bzdur? My zadajemy pytania! A ta świetna agencja, nie potrafi na nie odpowiedzieć, zwodząc klientów!
I faktycznie po 3 dniach można pisać, że współpraca idzie bardzo dobrze! ;-)
zdjecie uzytkownika
oburzony - 2014-10-30 20:12:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dlaczego w Reach Local nikt nie odbiera telefonow? Zero jakiegokolwiek kontaktu! Co ze zobowiązaniami firmy w stosunku do klientow?
zdjecie uzytkownika
oszukany - 2014-10-30 21:04:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Myślę, że to że tak szybko zmienili treść swojego LP świadczy tylko o jednym - nigdy nie dowiemy się przez kogo byli dedykowani bo i nie byli :)

Dziękuje, że tym ruchem udzieliliście szybkiej odpowiedzi.
No i fakt - niezła kryptoreklama :)
Bo nie wiem kto po dniu czy porywach dwóch - ocenia współpracę jako dobrą i...stabilną:)
A już naprawdę opis, że dzięki nim nie stracił Pan wiele kasy...dobry hit!
Rozumiem zatem, że firma zwraca również pieniądze oszukanym klientom :)
W takim razie jednak się chyba do Was zgłoszę
zdjecie uzytkownika
gość15 - 2014-10-31 08:10:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czy są tu jacyś klienci, którym udało się skontakotwać z Reachlocal? Jeżeli możecie to podajcie namiary. Strona nie działa, telefony od paru dni milczą. I jeszcze jedno, dlaczego firma pobierała opłaty za kampanie tydzień przed tym jak ogłosiła upadłość?
zdjecie uzytkownika
JK - 2014-10-31 10:39:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przyłaczam sie do prosby gosc15. Prosze o jakies namiary na rlp. widze, ze wypowiadaja sie takze pracownicy firmy wiec moze podacie nam numer telefonu pod ktorym ktos odbierze. firma upadla wiec nie kryjcie ich!
zdjecie uzytkownika
Kasia - 2014-10-31 13:04:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Klientów zainteresowanych przeniesieniem kampanii zapraszam do kontaktu k.kaminska@activ-seo.pl Pierwsza kampania prowadzona bez prowizji - przekonaj się o naszej skuteczności.
zdjecie uzytkownika
Magenta Solutions - 2014-10-31 18:29:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Klienci, którzy by byli zainteresowani przeniesieniem usług z Reach Local, zapraszam do kontaktu: biuro@magentasolutions.eu, u nas nie płaci się z góry, dajemy na wejściu gratis + dla wszystkich klientów z Reach Local promocyjna obsługa przez CAŁY okres współpracy z nami. Zapraszam!
zdjecie uzytkownika
gosc-14570 - 2014-10-31 22:06:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak się czyta te kolejne beznadziejne oferty kolejnych agencji, chce się powiedzieć:

Kto da więcej?!:D
zdjecie uzytkownika
śmiać mi się chce! - 2014-11-01 10:30:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
No najlepsze są komentarze rozżalonych handlowców z ReachLocal :D
zdjecie uzytkownika
alfa - 2014-11-12 19:29:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ktoś wie co dalej z reachlocal? Ktoś się odezwał do Was?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ReachLocal Poland
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x