brak logo

Dziewit Stanisław Młyn Gospodarczy

Malinie

Opinie o Dziewit Stanisław Młyn Gospodarczy

shelter 2015-04-19 16:21:06
A kto to jest Mariusz jeśli wolno zapytać?
lola 2015-05-06 15:55:42
Mariusz to kierownik warsztatu i wiceprezes art vit firma fikcja. Pewnie znowu przepis za ludzi i wezmą dotacje z PEFRON ja pracował em i brał na mnie a mi nic nie wypłacił za 3 miesiące.
1
wieslaw 2015-05-08 15:28:03
Ludzie ten (usunięte przez administratora)to psychologii jakiś wszyscy uciekają od niego bo nie płaci
ałis 2015-05-09 12:08:19
A czy ktoś z nim wygrał w sądzie?
1
wieslaw 2015-05-10 08:15:18
Nie wiem czy ktoś wygrał z dziewitem ale wiem ze okrada ludzi w biały dzień i nie wypłaca pensji. Mam nadzieje ze spotka go to na co zasługuje. Szkoda slow.
1
Sprawiedliwy 2015-05-10 15:43:24
Ludzie zgłaszać na wszystkie założone spółki te fakty do prokuratury, pip, sanepid, sąd to jest u nich nagminne , ale trafią się ludzie naiwni pracując charytatywnie. Wygrał wygrał.
darek 2015-05-14 06:38:45
Ma podobno zakaz prowadzenia działalności a prowadzi jak to jest możliwe. Tylko w naszym kraju tak może być.
1
nowy 2015-05-14 09:06:06
Ja słyszałem że on ma żółte papiery.
Alina 2015-06-04 09:20:46
Uważajcie na Natex, Tomex i Art-Wit z Malinia to są firmy słynnej rodziny Dziewit Dalej szukają kozłów i jeleni do roboty za FREE
michał 2015-06-26 08:26:13
ernestyno wysarczy tylko nr telefonu (usunięte przez administratora) jeden nr dotyczy wszystkich firm tj. NATEX TOMEX ART-WIT MŁYN MALINIE SP JAWNA I MŁYN MALINIE SP ZOO.zobacz tylko wpisy krs i zobaczysz ze wszystkie te firmy maja ten sam adres przecież to normalne facetowi się zbzikowało i myslal ze długo tak najedzie majatek który pokolenia wypracowały teraz zjedza sady i adwokaty a gostek zostanie z goła [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] musze powiedzieć ze myślał ze zrobi karierę biznesmena jak na kredyt albo wleasing wezmie sobie kilka zestawów ciężarowych i bmw (usunięte przez administratora) a kiedyś go widziałem pod Radomiem to się wozi JEPEM białym
kota 2015-07-06 11:36:49
nie dostałam wypłaty za maj nic.szef jest oszustwo mnie podpis urlop naprawdę nie brałam urlop.i za duzo nadgodzin praca jest cięzko i mało wyplaty 1260.juz mam dosc.pomóż mi mam dziecko i męza nie wystarczy utrzymania.
J-23 2015-07-09 22:16:46
Nie polecam tej firmy pracowałem tam oczywiście wynagrodzenia nie miał kto zapłacić kierowca C+E.
miki 2015-08-26 09:47:13
witam ludzie uwazajcie tu kazdy co pisze to pisze prawde !! To jest zlodziej oszust i na ludzkich pieniadzach sie dorabia bo nie wyplaca ja tez w tej chwili nie mam wyplaty w dodatku przywlaszczyl sobie moje dokumenty !!! Jestem tylko ciekawa jak daleko zajdzie dorabiajac sie na ludzkiej krzywdzie
agat 2015-08-26 09:56:59
Miki a gdzie pracowałaś na młynie czy na piekarni? I czemu nie zgłosisz tego faktu na policje , pip, i sąd. Arturek pożali się i usuną ten wpis , przecież oni są uczciwi. Nie ma takich na podkarpaciu taka 100 letnia tradycja
zdrowy 2015-08-27 17:53:47
Konkurs na "najzdrowszy sklepik szkolny w Krakowie"
1 godz. 4 minuty temu
Nowy rok szkolny przyniósł zmiany między innymi w szkolnych sklepikach. Od 1 września, zgodnie ze znowelizowaną ustawą o Bezpieczeństwie Żywności i Żywienia, nie będzie można w nich już sprzedawać tak zwanego "jedzenia śmieciowego". Dzięki zmianom najmłodsi będą uczyć się jak zdrowo się odżywiać. Badania przeprowadzone w 2013 r. wykazały, że w ostatnich klasach szkoły podstawowej nadwagę lub otyłość ma już 28 proc. chłopców i 22 proc. dziewcząt. W związku z powyższymi zmianami poszukujemy najzdrowszego sklepiku szkolnego w Krakowie.


Czytaj więcej na http://fakty.interia.pl/malopolskie/news-konkurs-na-najzdrowszy-sklepik-szkolny-w-krakowie,nId,1875775#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=other
agat 2015-08-29 12:00:40
Czy wy ludzie nie czytacie opinii i nie słyszeliście o tej familijnej rodzinie opisują ich poczynania jak nie w TV to w gazetach a tu masz znajdą sie chętni do pracy za FREE Jak chcecie za FREE i miec problemy to zapraszamy
Myslacy 2015-08-30 15:18:58
Pracuje tam ok 50 ludzi,czy całymi miesiacami pracują zadarmo???To powiedzcie mi z czego żyją skoro wypłat nie ma??:)Jedno przeczy drugiemu...
onnaaa 2015-10-23 21:57:28
ja również szukałam pracy, ale za dużo skarg w internecie, królikiem doświadczalnym nie chce być, już lepiej ulotki roznosić tak myślę
miki 2015-11-29 11:14:33
Witam a Ty co z rodzinki jesteś ?? Po co namawiasz ludzi do próby współpracy z nimi ?? Co brakło już naiwnych za pracowanie za darmo ?? Ciężko samemu pracować na krojeniu bądź na produkcji ? Trzeba było ludzi szanować a nie poniewierać nimi jak w obozie koncentracyjnym upokarzać i NIE WYPŁACAĆ WYNAGRODZENIA !!!!!!!!!!!!!!!!! i głupio się w sądach tłumaczyć Arturku śmiech na sali . Ludzie nawet nie próbujcie u nich pracować chyba że lubicie ciężką pracę za darmo to możecie iść Pozdrawiam
Robercik 2016-01-06 11:44:43
Mam takie jedno pytanie-jak Artur idzie interes ze szmatami. Jak mam pytać jakiegoś tam Arkadiusza jak to twój biznes i twojej rodziny, przecież samochód twój zwozi ładnie opisany bo resztę taboru już zabrali.Co ty tego Arkadiusza się tak czepiłeś.Jak przetrwaliście mrozy dużo poszło do pieca? I to jest forum o pracodawcach takich jak Wy.
Robercik 2016-01-06 12:12:49
Jak wygląda praca w Młyn Malinie Dziewit&reszty założonych spółek Dziewit:
-tak zgadzam się rozmowa kwalifikacyjna przebiega w dobrej atmosferze czyli do czasu pierwszej twojej zarobionej wypłaty , termin urobionych przez ciebie pieniążków zależy od humoru. Tu zaczyna się jazda wciskają ci coś czego nie zrobiłeś czyli np. źle pracowałeś, uszkodziłeś coś, nakradłeś
-wypłata nigdy w terminie i niepełna(listę płac podpisujesz do 10-go każdego miesiąca)papier wszystko przyjmie
-godziny pracy nie łudź się , że przepracujesz 168 godz ustawowych nie ponad 240 a kasa ta sama np. jazda z pieczywem 800 km(za Warszawę) policz ile będzie samej jazdy nie licząc załadowania się na piekarni gdzie na powrocie zabierasz zwroty jazda 6-ść dni w tygodniu tj. sobotę po powrocie masz wolną możesz wypić piwo a czemu bo w niedzielę w nocy jazda
-urlop jaki urlop to tylko fikcja w tych firmach nie ma urlopu czyli wszystkie dokumenty podpisujesz przy tz.wypłacie jeżeli tego nie zrobisz nie dostaniesz nic lub jeszcze zj...ę w dokumentach musi wszystko grać, jeżeli nadal stawiasz na swoim próbują ci wcisnąć zwolnienie dyscyplinarne gdzie później się z ciebie śmieją
-już chyba ostatnia rzecz jeżeli już się uwolnisz z rąk szefostwa Dziewit i ich spółek gnębią cię jak nie tel. sms-i, policją, czy też sądem i chcą z ciebie zrobić jelenia a ty się masz tłumaczyć ,że nim nie jesteś.
A wyżej wypisane bajki to ich dzieło czyli nie mają już chętnych roboli. I co Artur D wraz z rodziną pokazuje , że jacy to niby przedsiębiorcy. Przed podjęciem pracy w tych spółkach proponuję zaciągnąć informacji np. na forum gowork.pl i Państwowej inspekcji pracy lub popytać a znani są. Firmy Dziewit&Graniczka&Przywara otworzyli nowy biznes , szukają chętnych 2,22 na godz., obróbka mielenie i przemiał szmat I oczywiście orzeczenie niepełnosprawności znaczy stopień
Mariusz 2016-01-12 10:03:36
Oj chłopie jeżeli takie warunki są dobre to idź i przekonaj się sam, tylko nie wiem czego później są sądy o wypłatę. Wiem, że to pisał Arturek bo nikt nie chce u niego i jego Rodzinki pracować i dlatego tak zachwala.
Mariusz 2016-01-21 10:19:05
Arturku jak będziesz wypisywał tak na temat Arka to Ci szczegółowo przypomnę o twojej Babci Dziewit jak ją potraktowaliście na koniec jej życia gorzej jak psa a a nie wypisuj głupot na innych.A to że Arek walczy z tobą o sprawiedliwość to się pochwala i będę kibicował mu dalej bo ja takiej odwagi nie miałem jak on.
obserwator 2016-01-21 15:18:39
oj boli widzę,a moze to strach,a ludziska czekaja na ploteczki o siostrzyczkach i ich rodzince...ha ha obsesyjka widze ,wszedzie widzisz Artura a chlop własnie w trasie ha ha ,to ciekawe jak tu pisze ,wiec lepiej wpadnij tez po towar to cie kamerka nie złapie bo wieczorem włanczaja.zdrowka
2
xxx 2016-01-28 10:41:22
Jestem ciekawy czego Arturek odwiedza Rożniaty czyżby czekał na śmierć teściowej Arka o ile tam przebywa aby zarezerwować miejsce dla Tatusia przecież ma parę wiosen a byłoby mu to na rękę mógłby wtedy rządzić a Tatuś na razie go wstrzymuje.
Wladek 2016-02-02 12:12:43
Nie polecam pracować w tej Firmie wszystko co napisał Robercik jest prawdą a z nieoficjalnych źródel słyszałem że ma powiązania z Mafią ukraińską gdzie zleca znęcania się nad nieodpowiednimi osobami jak uszkodzenie ciała czy podpalenia lub wysadzanie jakiś zabudowań. Jak pracowałem w tej Firmie to byli zatrudniani jacyś ukraińcy może tylko dla zbadania terenu. Było też prawdopodobnie prawadzone śledztwo w sprawie nielegalnego posiadania broni przez Artura. Wynika z tego że trzeba z daleka omijać Firmę Dziewitów. Więcej można jeszcze poczytać na stronie:
1. Strona główna - Młyn Malinie Dziewit / …
mlynmaliniespj.jimdo.com
Na Młyn Malinie Dziewit Sp. Jawna Młyn Malinie Dziewit Sp. z o.o. Stanisława Dziewit!!!! ... (Dziewit) a kiedy licytacja domu Sylwii Graniczki- ...
rysiu 2016-02-02 20:51:11
Wladek masz dobre informacje bo ja tez o tym wiem z pewnych źródeł.Chlopaki z Ukrainy działają na jego zlecenie a czasem nawet wychodzą do przodu i lecą bez zlecenia i to wszystko w pełnym wymiarze począwszy od gwaltow i rozbojów a dopiero później cala reszta.
arek 2016-02-12 20:46:19
Do sasiada--Stary daj spokój! Jutro wieczorem pogadamy a Tel nie doladuje, bo moja mi głowę suszy ze szkoda kasy.A ten Adam to tez niech jutro przyjedzie do grzebnia-daj mu znac
Władek 2016-02-13 11:19:12
Roberciku wyrażaj się jaśniej beczki mogą być na piwo, kapustę czy szambo to są duże cysterny wraz z kabinami które zostały gdzieś odtransportowane bo tyle mu zostało na chodzie i pewnie uciekł przed komornikiem.
Stary wyga 2016-02-13 15:01:50
Skoro forum to jest o mlynach to ja sobie pozwolę tez pare opinii napisać.Po pierwsze to wszystko jest tu nie na temat-jeden pelen nienawiści hejt! Obraz przekroju społecznego. Znam hejterow i ich rodziny chociażby ze wspólnej pracy w dawnym Mlynie w Chorzelowie. Widzę ze tradycje działania przejęli teraz synowie.Ech! To byly czasy...moze powspominać warto niech młodzież wie i zaprzyjaznieni jak to wyglądało a może szkoda czasu .
Maliniak 2016-02-13 18:57:16
Maly ci ja jestem, dadana, dadana, mogę nagrywać i tańczyć do białego rana! Maly chlopak jestem z samego Malinia, od innych chlopakow wiele nie otrzymam.
Oczy mam jak gwiazdy , usta mam jak wiśnie, kto tego nie widzi, niech go dunder świśnie! Dadana,dadana.
Maly ci ja maly może jak cos podjem , wtedy ci urosnę i się walne czolem w sosnę.Dadana dadana!
Waldi 2016-02-13 19:09:30
Ale jaja! Ale jaja!
olek 2016-02-13 20:28:42
Pozdro dla Mariusza!
olek 2016-02-13 22:02:28
Ale jaja! Ktos tu totalnie oszalal i wypisuje jakies chore rzeczy o butelce z mlekiem , o widzę widzę.kogos zdemaskowano i na forum o pracodawcach wypisuje o szkole Artura d.ale jaja! Spokojnie- chlopie to nie to forum! W dodatku dawno się tak nie ubawilem... Babcie dziadki siostry znajome i reszta.. Poziom ale jaja ale jaja!czekam teraz na odzew z drugiej strony bo pewno zaraz będzie i dowiemy się o kurduplach i bąblach z Malinia ... Ale jsja ale jaja i o teściowej i zonie Arusia no i o Mariuszku i Kasi czy jak tam jej bylo.Ale jaja ale jaja. chłopaki ruszajcie......
obserwator 2016-02-13 22:23:11
Olek masz racje komuś poszly nerwy ale widocznie mleka nie lubi a ze wsi pochodzi- ha ha!No teraz to i ja juz wiem kto jest kto bo do tej pory slabo się w tym lapalem.Robercik--- ale cie podeszli,dales się jak dziecko z tym wpisem a za niego to zabulisz , bo fakty mocno pomyliles.Jak dziecko chlopie dales się sprowokować.Nawet ciemnota widziała ze to prowokacja i nikt się tu nie uaktuwnial tylko poplynales ty!
grześ 2016-02-19 18:51:33
Super chłopaki ,ze robicie w tym interesie bo zawsze troche grosza wpadnie a towar niezły.Józek sie nie skarżył to dajcie mu spokój,reszta jak sie spotkamy jutro.Pamiętajcie jutro po 19 tej jak zwykle i tam gdzie zwykle.
Kancelaria 2016-03-04 07:52:43
Pomówienie innej osoby, grupy osób, osoby prawnej czy instytucji o postępowanie lub przymioty, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej albo narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności, jest przestępstwem wymienionym w art. 212 kk oraz art.216 kk Kodeksu karnego. Pozdrowienia od Multimedia Polska
dla Arusia 2016-03-08 16:55:13
Pomówienie innej osoby, grupy osób, osoby prawnej czy instytucji o postępowanie lub przymioty, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej albo narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności, jest przestępstwem wymienionym w art. 212 kk oraz art.216 kk Kodeksu karnego.
shelter 2016-03-11 11:39:42
Mało opinii masz na tej stronie, albo nie umiesz czytać albo niewiem co z tobą ić to sie przekonasz wtedy nikt pierdół nie bedzie pisać a bzdury to ty piszesz pytając sie jak tam przebiega dzień ha ha ławki puste.
Wiesiek 2016-03-11 14:36:47
Teraz nie ma pracy samochody ciężarowe zlicytowane przez komornika mechanicy nie są potrzebni chyba w Maliniu może być tylko segregacja nawiezionych szmat . Jeżeli byłaby praca to tylko na piekarni w Borowej a po drugie to czytaj wszystkie opinie które są prawdziwe.
olek 2016-03-21 09:37:25
No aleśmy zaszaleli w sobotę, grzebanko bylo jak się patrzy .Arus oblowiles się na caly tydzień a handelek na święta dobry grosz przyniesie.tak jak mówiliśmy jutro na garażach z Adamem się spotkamy.
Władek 2016-04-07 14:20:15
Czytam te wpisy i doszedłem do wniosku, że to pisze ta sama osoba tylko czego pod różnymi imionami przecież to ten sam styl pisania myslę że to Artur lub oosoba pod niego podstawiona. Po tym ostatnim incydencie ze samochodem i oglądając zdjęcia to te szmaty nawiezione potrzebne są całej rodzinie Dz. przecież te ubrania które oni noszą to mają wiele lat może już najwyższy czas je dać do spalenia. Spodnie Artura wyglądają ohydnie jak na biznesmena a i seniora kurtka też ma parę lat. Teraz pracownicy z Ukrainy segregowali to pewnie dla nich. Dziwi mnie to, że Senior ma tyle siły mocować się z młodymi chłopakami jak jest po wylewie. Znam wielu ludzi po wylewach i wiem jak wyglądają widocznie potrzebne było takie zaświadczenie do Sądu. A jak Pani Sylwia nauczycielka uczy dzieci moralności i przyzwoitości jak sama jest umaczana w brudach jak ona patrzy na dzieci jaki wstyd.
Marek 2016-05-25 15:26:51
Chłopaki to prawda ja zatrudniłem sie u (usunięte przez administratora) przy tych kozach i nie jest złe,robota od 6 rano, dojenie,obrządek a potem wypas. Działka mała to nie potrzeba latać po hektarach. Potem tylko wody do pojnika i do wieczora spokój. (usunięte przez administratora) przyjmie Jeszce kilka osób, bo sam zabiegany a i cos za nerwowy do dojenia . W sobote na garażach bedzie nabór , to kto chętny zapraszam.
Zainteresowany 2016-05-25 20:21:55
Chłopaki dajcie namiary na (usunięte przez administratora) , tez bym sie zatrudnił . To dobra praca , bo kozy czyste zwierzaki. U nas na wsi jedna babka tez ma kilka kóz i mleko sprzedaje , przejezdzaja po nie z całej okolicy bo dla alergikow dobre. Podobno po 6 zł za litr bierze. Tak, ze sie nie dziwie ze w tym biznesie zaczął robic,przecież lepsze to niż w domu krzesło grzać . Duże stadko ma (usunięte przez administratora) ? Da sie to w jednego na zmianie ogarnąć?
Stary do zaiteresowanego 2016-05-25 20:50:08
Z tego co wiem dopiero zaczyna i ma ze 8 par ,czeka na rozmnozek. Jak byłem we wtorek po bazarku to Jeszce miał jedno wolne miejsce na druga zmianę. Od razu Cie uprzedzę - cudów u (usunięte przez administratora) nie zarobisz, daje podstawowa a roboty trochę bo działkę pod kozy tez trzeba przystosować.! Mówił ze ma dobry kontrakt i jak to ruszy to grosz bedzie. (usunięte przez administratora)
Rychu 2016-05-26 11:33:18
Widzę , że się nakręciłeś. Jaka Dworcowa , ul Dworcowa jest duża dokładniej napisz.Może masz kontakt?
Obserwator 2016-06-01 16:23:04
Pomysł na spokojny biznes jest dobry. Chyba że chcesz wielkich pieniędzy to wtedy spokój pryska.

Posiadam 2 hektary i kilkanaście kóz więc jakieś doświadczenie posiadam.
Jeśli zamierzasz prowadzić produkcję mleka na dużą skalę to możesz liczyć na 1,5 zł za litr jeśli jednak będziesz mieszkał w pobliżu miasta to warto pomyśleć nad indywidualną sprzedażą. W mniejszych miasteczkach dostaniesz 5 zł za litr a w większych nawet 7 zł

Dużą popularnością cieszy się twaróg i masło kozie. Są łatwe do zrobienia. Nadwyżki mleka można więc przerobić i sprzedać na targu. Są w Polsce rodziny które utrzymują się z 30 czy 40 kóz mlecznych a konkretnie sprzedaży mleka i różnych serów. Robią to głównie na targu ale zdarzają się tez przypadki handlu w Internecie. Oczywiście marzeniem każdego jest by siedzieć w domu a klient sam przyjdzie i tak czasem się zdarza ale żeby utrzymać sie przeważnie trzeba stanąć na targu.

Można też pomyśleć o kozach ras mięsnych. W Polsce już takie stada się pojawiły. Wymagają mniej pracy!
Mirek 2016-06-06 22:40:07
A gdzie ma tą działeczke może tam bysmy sie spotkali a nie na garażach?
Obserwator 2016-08-24 14:02:33
Załóż hodowlę danieli.


Współpracując z naszą hodowlą i produkując bardzo dobrą jakość materiału zarodowego, masz gwarancję i zapewniony zbyt np. cielaków w wieku sześciu miesięcy w cenie skupu od 700zł do 800zł za jedną sztukę.
Od chwili urodzenia do momentu odłowienia cielaka (tj. około sześciu miesięcy), hodowca nie ponosi żadnych kosztów utrzymania tego zwierzęcia, gdyż żyje ono z pastwiska i na mleku matki. Czyż to nie jest dobry biznes?
Dobry biznes również daltego, że hodowla danieli nie należy do trudnych i stwarza możliwości wykorzystania słabych gleb a także zapewnia małą pracochłonność.
Niskie koszty stałe, ponieważ do obsługi 1500 sztuk zwierząt wystarczy zaledwie zatrudnienie 1 osoby na pół etatu.
Obcowanie z naturą - wielką korzyścią, jaką wynosimy z prowadzenia hodowli jest obcowanie z tymi pięknymi zwierzętami, a także rosnący popyt na dziczyznę (mięso z danieli jest zdrowe, delikatne i bardzo smaczne). W ostatnich latach zapotrzebowanie na dziczyznę wciąż rośnie. Coraz więcej nabywców jest gotowych dobrze płacić.
Biznes z przyszłością, ponieważ hodowla danieli w najbliższych latach zapowiada się jako przedsięwzięcie bardzo dochodowe także w turystyce i agroturystyce.
Dopłaty i finansowanie z Unii Europejskiej - w osiągnięciu korzyści mogą pomóc nam kredyty preferencyjne, dofinansowanie przez AR i MR , a także programy unijne. Pomoc ta może wynosić nawet do 60% inwestycji.
Dopłaty otrzymamy również do każdego ha ziemi..
Unia Europejska zapewni rozwój Twojego biznesu - ogromną szansę stwarzają nowym hodowcom i nie tylko nowe programy unijne, które weszły w życie w latach 2007-2013 i dają hodowcom danieli jeszcze większe możliwości rozwoju i szybkich korzyści.
Nie będziesz sam - klienci dokonujący zakupów zwierząt z naszej hodowli są pod stałą opieką hodowcy, który gwarantuje wszelką pomoc w utworzeniu fermy jak również w prowadzeniu hodowli, a także doradztwa z czerpania dużych korzyści np. z dotacji unijnych i kredytów preferencyjnych.
realista 2016-09-09 13:40:32
Najlepszy biznes dla naszego bączka z teczusxka,to hodowla tego strusia na jaja ,bo jest juz w temacie,działeczka wystarczajaca i zbyt na jaja na bazarku.Wiec nie wypisujcie o innych biznesach bo to trzeba pomyślunku i doświadczenia.
Zostaw swoją opinię o Dziewit Stanisław Młyn Gospodarczy - Malinie
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Dziewit Stanisław Młyn Gospodarczy