Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o LycaMobile Sp. Z.o.o.

Pracowałeś w firmie LycaMobile Sp. Z.o.o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-07-07 21:20:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, jak sie wiedzie w LycaMobile, skończyłem własnie studia telekomunikacja i trochę radioelektroniki i technik multimedialnych, czy nie szukają kogoś do działów technicznych? Polecacie? Za którym razem dali Wam umowe o pracę?
zdjecie uzytkownika
kutanga - 2013-07-07 22:36:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
anonim - 2013-07-07 21:20:58

Hej, jak sie wiedzie w LycaMobile, skończyłem własnie studia telekomunikacja i trochę radioelektroniki i technik multimedialnych, czy nie szukają kogoś do działów technicznych? Polecacie? Za którym razem dali Wam umowe o pracę?
Kolejnego komputera tam nie potrzeba [usunięte przez moderatora]
zdjecie uzytkownika
Miki - 2013-07-12 16:38:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Widze, że pracownicy LycaMobile nie grzeszą uprzejmością. Koleś normalnie pyta o możliwości, a Wy mu taki tekst. To jak jest z atmosferą? Firma nie powinna bardziej dbać o swoje dobre imię, skoro ma tyle konkurencji?
zdjecie uzytkownika
lycalyca - 2013-07-14 12:54:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie grzeszą bo sami są tak traktowani, ta firma to cyrk. Zatrudnijcie sie a gwarantuje ze do koncza zycie bedziecie to wspominac
zdjecie uzytkownika
Andrzej - 2013-12-04 22:43:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam.Prosze o opinie.Zastanawiam sie nad oferta pracy tej firmy.Na dzien dzisiejszy wiem ze trzeba posiadac wlasne auto.Wie ktos wiecej na ten temat?Z gory dziekuje za prawdziwe opinie
zdjecie uzytkownika
Wojciech Krawczyński - 2013-12-25 12:19:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Witam. Opinia o firmie LYCAMOBILE. Pracowałem w firmie LYCAMOBILE. 1. ( usunięte przez administratora ) 2. Obsługa w centrali przez Polaków tam pracujących jest poniżej krytyki.. tzn coś chcesz od nich dostać jakiś dokument np. do kredytu , mówią ze wysyłają , ale nie wysyłają... Stosunek pracodawcy do pracowników jest taki , potrzebuje jeden dzień urlopu , dostajesz odpowiedź NIE bo NIE. Krótka piłka(usunięte przez administratora)Pracując w lycamobile musisz mieć zawsze przy sobie telefon z GPS żeby można Cie było namierzyć ,... praca przeważnie od 9.00 do 18.00. Musisz być zawsze w terenie , zero wchodzenia na odpoczynek , bo dostaniesz od swojego menagera , telefon , co TY ... robisz w MCdonaldzie? Do roboty się bierz... Przełożonymi są ludzie z INDII lub Pakistanu . W Polsce w centrali też są kierownicy i dyrekcja z INDII , Pakistanu chociaż niby pochodzą z centrali z Anglii, ale z centrala nie dogadacie Cie . Nie polecam Wa tej firmy . Zarobki na poziomie ok 1500-1700 a praca na cały dzień:)
zdjecie uzytkownika
Marek - 2014-04-01 19:28:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam, mam mozliwosc podjecia pracy w LYCAMOBILE. praca polega na rozdawaniu ulotek w roznych Galeriach. Caly czas sie zastanawiam nad podjeciem tej pracy ,bo wszystko za ladnie wyglada. Czy ktos pracowal w tej firmie i moglby mi pomoc oraz udzielic kilka porad? m.in jak jest z wyplata, czy placa na czas i czy w ogole płacą? bo jak wiadomo nie sa to ludzie pochadzacy z Polski. pozdrawiam i czekam na rady
zdjecie uzytkownika
ania - 2014-04-14 12:34:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Marek - 2014-04-01 19:28:25]:
zastanawiam się nad podobną ofertą, rozdawanie starterów w centrach. Na początek chcą skan dowodu osobistego...
zdjecie uzytkownika
Ewa - 2014-05-02 16:52:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [ania - 2014-04-14 12:34:18]:
Witam. (usunięte przez administratora)Pracowałam jako hostessa w Gdańsku. Z umowy wynikało że wypłata ma się znaleźć w ostatnim dniu miesiąca na moim koncie i... NIC. W dodatku pracowałam w soboty i w niedziele. Szefem jest młody hindus który teraz mówi mi a w zasadzie nam ze wypłata będzie za miesiąc. Nie do wiary! Dziewczyny nie dajcie się nabierać. Jak już rozwiąże umowę podam adres e-mail i piszcie bo mam znajomego który za drobną opłatą zajmie się tym problemem. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Asia - 2014-05-31 23:40:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Teraz jest taka konkurencja na rynku operatorskim, że myslałam, że LycaMobile troche lepiej dba o ludzi, a tu takie rozczarowanie...
zdjecie uzytkownika
lily - 2014-06-03 21:10:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
i co zapłacili?? - pytanie retoryczne!!
zdjecie uzytkownika
bylypracownik - 2014-06-21 15:33:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z negatywnymi opiniami sie zgadzam.ak juz mnie zwolnili to probowali "przybic" mi nie moj mandat.Dodatkowo ze skreslona i zmieniona data na tzw. milage (czy jakos tak).Odradzam bo to firma ktora nie dba o pracownika
zdjecie uzytkownika
Asia - 2014-06-22 16:47:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
O jaki mandat chodzi, bo nie pracowałam jeszcze w lycaMobile to i nie wiem o co chodzi, milage tez mi nic nie mówi, jest w stanie to ktos wytłumaczyć?
zdjecie uzytkownika
Asia - 2014-06-23 23:32:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W ogóle to LycaMobile to tak zwany MVNO, czyli virtualny operator komórkowy, korzystają z infrastruktury polkomtela, to powiedzcie dlaczego lepiej u nich pracować niż u posiadacza infrastruktury?
zdjecie uzytkownika
gmo zabija - 2014-07-02 16:44:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez administratora)na pakietach internetowych niby zwiekszaja np teraz jest 2gb zamiast 600mb ale moj licznik danych na androidzie pokazal 600mb w momencie kiedy mi ucieli a oni twierdza ze zuzylem 2gb i ze liczniki w androidzidzie sie myla...
zdjecie uzytkownika
pracowniklyca - 2014-07-03 12:49:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuje lycamobile trzy miesiące,jest mega chaos, wynagrodzenia są bardzo wysokie jak na zakres obowiązków,ale jeszcze nie zdarzyło mi się dostać wypłatę ma czas, spóźnienie ok 1-2 tyg, no i często są pomyłki w naliczeniu, niestety nie ma szans na skorygowanie tego, co jeszcze manager jest oczywiście nie jest Polakiem,ale w sumie nie jest problemowy,jeśli chce się wolne,albo coś nie pasuje można z nim pogadać,jak da się coś zmienić i jest sensowne to raczej to wdroży.Jeszcze jedno z dnia na dzień można wylecieć, przychodzisz rano i wypowiedzenie leży bez żadnego ale to chyba tyle
zdjecie uzytkownika
Asia - 2014-07-03 20:22:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak to nie ma szans na skorygowanie tego, powinnienes dostac wyrównanie, chyba, że pomyłki sa na Twoją korzyść, to lepiej nic nie mówić. Może macie w umowach np. że wynagrodzenie ma być wypłacone w przeciągu 10 dni i jednak sie mieszcza, bo tydzien nie jest jakims wielkim opóźnieniem.
zdjecie uzytkownika
monika - 2014-08-07 16:32:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [pracowniklyca - 2014-07-03 12:49:03]:
dzień dobry,
Proszę nie rozpowszechniać nieprawdziwych informacji-publiczne rozpowszechnianie nieprawdy jest karalne.
Nie jest bowiem prawdą, że" nie ma szans na skorygowanie" . Każda ze współpracujących z nami osób otrzymuje wynagrodzenie, naliczone zgodnie z umową, a jeśli nawet nastąpi niedopłata (najczęściej wynikająca z braków formalnych), to po wyjaśnieniu sytuacji , jest ona uzupełniana i wypłacana w następnym miesiącu.
Proszę zatem, także publicznie o o konkrety - jakiego rodzaju pomyłka miała miejsce w Pani/Pana przypadku - jestem pewna, że nawet jeśli nastąpiła pomyłka to jest szansa na korektę, a przecież z pewnością zależy Pani/Panu na otrzymaniu wynagrodzenia.
Pozdrawiam
HR Manager
zdjecie uzytkownika
Asia - 2014-09-02 22:53:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak samo napisałam... tu nie ma co kogo straszyć, takie sprawy dorosły człowiek załatwia w jedną chwile, przychodzi zła kasa, czy jest jakas nieścisłość, ma się papier, któy potwierdza, że powinno byc inaczej, pisze sie maila albo dzwoni, rozpatrują reklamację i po problemie, a tu na forum ludzie piora brudy nie wiem w jakim celu.
zdjecie uzytkownika
unemployed - 2014-10-15 20:28:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Telefoniczna obsługa klienta. Biuro przy Rzymowskiego.
Praca w godzinach 9-18 oraz 12-21 z godzinną przerwą na lunch. Przynajmniej 2 weekendy w miesiącu pracujące.
Sala zawiera około 40 stanowisk (boksów). Praca rozpoczyna się 2 tygodniowym szkoleniem produktowym, za które płacone jest 14,50 brutto/h. Potem umowa o pracę, stawka proporcjonalna, czyli netto wychodzi jakieś 1700zł podstawy, do tego jest zwrot za kartę miejską oraz jakieś prowizje uznaniowe, więc- jak powiedziała rekrutantka- około 2 tysięcy do ręki można zarobić.
Praca głównie z klientem polskojęzycznym, ale wymagany jest komunikatywny angielski, ze względu na międzynarodowe środowisko pracy (w biurze jest kilku, bądź nawet kilkunastu hindusów).
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2014-10-16 20:49:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ogólnie jestem bardzo zadowolony, że już tam nie pracuje. Banda.... oprócz Polaków oczywiście. Nie potrafią nic a wymagania.... Ale co sie dziwić jak szef hindus...nic po Polsku,zero inteligencji,zero studiów czy jakiejś dobrej szkoły a reszta menagerów (poza Polakami którzy jakoś to starają sie trzymać w garści) po kababach czy innych dziwnych zawodach którzy nagle nie wiadomo skąd są menagerami wykonują bezmyślnie polecenia odgórnie im narzucane i nie ważne czy są mądre czy też nie trzeba robić... Jak ktoś ma olej to unika takiej firmy albo pracuje tam chwilke. A z dobrych stron. Jak na taką robotę w której sie mało robi...dobra kasa dla studenta. Naszczęście praują tam też Polacy w biurze dzięki czemu ta atmosfera jest znośna bo przynajmniej oni są po stronie pracownika.
zdjecie uzytkownika
mateusz - 2014-10-17 23:02:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Teraz lyca moblie ma jedno ogłoszenie pracy, wystawili je chyba wczoraj, stanowisko to właśnie Konsultant Biura Obsługi Klienta (praca stacjonarna/dwuzmianowa). Napisali, ze oferują pracę na podstawie umowy o pracę, zwrot kosztów dojazdu (karta miejska), kartę Multibenefit, ubezpieczenie grupowe oraz konkurencyjne warunki wynagradzania. Wygląda to nawet dobrze.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie LycaMobile Sp. Z.o.o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x