brak logo

HMP

Chełm

Opinie o HMP

tralalala 2014-08-02 00:58:57
pierdolisz smuty laska ...
2
kiler 2014-08-02 01:09:11
Kawejsza to stara kvrwa,Kawejsza jebany jest,Kawejsze trzeba pierdolic,Kawejsza Pizda jest!:)
13
**************** 2014-08-03 12:48:37
co Ty ( usunięte przez administratora )pracuje w sco paku i kase wypłacaja,zastanów sie co piszeszidioto!!!!!!!!!!!!!
king 2014-08-03 18:22:12
ludzie. zajmujecie sie plotami.co kogo interesuje czy ktos lubi sportowe samochody. porazka
hmp 2014-08-03 19:57:54
Przesadzacie. Możecie myśleć co chcecie ale trochę kultury każdego obowiązuje. Ktoś tu pokazuje że jest gorszy niż całe kierownictwo.
aaaaa 2014-08-04 10:24:46
Lekka przesada używać nazwisk to świadczy tylko o braku kultury osobistej bądź tak odważny i powiedz im to w oczy pozdrawiam
x 2014-08-05 07:39:34
Znieważenie za pomocą środków masowego komunikowania podlega grzywnie, karze ograniczenia albo pozbawienia wolności do roku
2
hwdhmp 2014-08-05 21:08:32
Jeśli komuś się w tej firmie podoba, to znaczy,że ma nierówno pod sufitem. Może dla niektórych to szczyt marzeń, ale jak się nigdzie nie było i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] widziało to się nawet nie dziwie. Żadna praca nie hańbi, z wyjątkiem pracy w HMP
11
Heisenberg 2014-08-06 21:35:09
Praca w HMP to porażka! Ludzie tam pracują za 1300 zł, pracując cały miesiąc + weekendy, pracodawca sam sobie ustala miesięczną stawkę godzinową (co to ma wogle być?!)a i tak wiele jest uzależnione od opinii kierownika czy brygadzisty, wiele z osób pracuje tam ponad rok na umowie o dzieło! Ponadto pracownicy nie dostają miesięcznego wydruku o zarobkach co jest nielegalne z prawem bo "Na mocy Ustawy o wypłacie wynagrodzenia z 1991 roku wszyscy pracownicy mają prawo do otrzymywania odcinka wypłaty".warunki w pracy są skandaliczne! W lecie pracuje sie w dusznych halach gdzie temperatura wynosi nawet 37-38 stopni! ludzie na własną rękę muszą kupować wentylatory, w dachu nie ma żadnych okien! wiąże się to z pracą w pocie i kurzu. Do picia dostaje się jedynie 9L bańkę z najtańszą na rynku wodą, która jest do podziału dla ponad 90 pracowników, a gdy jest ciepła nie nadaje sie do picia. nie wspomnę już o szatniach czy jednym prysznicu na tylu pracowników. żenada! Praca może nie jest ciężka ale warunki są skandaliczne. Tak bogata firmę stać na wiele więcej!!!
5
Scooter 2014-08-07 09:00:21
Pracowałem w HMP,nikt mnie nie wyrzucił,sam odeszłem.Prawda jest taka,że gdyby jedną osobę zmienić,lub zmienić podejście do ludzi tej osoby,praca była by w tej firmie przyjemnością.Pracowałem na laminatorze.A takie bzdety co się wypisuję,że jakieś romanse są,to bajka.Sami ludzie to wymyślacie.Wystarczy,że ja rozmawiałem przez chwilę z jedną kobietą,to już próbowano przybić nam romans.Ja do firmy nic nie mam,bo jest kilka osób,które nie szkodzą pracownikom,z wyjątkiem jednej,no może dwóch osób.Napiszę tyle,pracownik bez stresu,to dobry pracownik.Więc zmieńcie podejście do ludzi,wtedy dobrze będzie.
mówię jak jest 2014-08-09 12:52:19
Skoro jest to portal o opiniach dotyczących pracodawców, więc zamieszczę tu i swoją. Postaram sie być obiektywny.
Pracuję tu od dłuższego czasu więc już trochę wiem o tej firmie. Po 1. dziwię się że tak kiepsko zarządzana nadal funkcjonuje, ale to zapewne kwestia cen, bo zarobki pracowników są najniższe jak tylko to możliwe. Najniższa krajowa, na umowie o dzieło jeszcze mniej. Fakt można było jakiś czas temu dorobić za nadgodziny ale ostatnio mamy karę i nie będzie nadgodzin.
Druga sprawa to atmosfera, jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] owa a to przez kierownika bo prowadzi chore rządy, nie zna wogóle kodeksu pracy a pojęcia o zarządzaniu nie ma. Podporządkował sobie jednego z brygadzistów, a ten potulnie wykonuje jego polecenia zastraszając nas zwolnieniami itp. Jakieś głupie normy na zagniataniu, kto wogóle wie jakie one są? A tak wogóle to chyba na akord nikt zatrudniony nie jest?
Ogólnie ciężko nie jest ale nogi w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] włażą po dniu pracy no i te temperatury nawet powyżej 40 to masakra.
Ale rację muszę przyznać że jak komuś tu tragicznie to może zmienić otoczenie...
2
hmp 2014-08-13 20:24:45
Z atmosferą ostatnio nie jest tak źle. Brygadzista spokojny pogada i pożartuje ( tylko czasami jak obok niego pojawia się kierownik to zaczyna mu odbijać). W końcu przestali traktowac nas jak bydło pociągowe. Tylko ta kasa - porażka. Jak nie pracujesz po 10 godzin 7 dni w tygodniu to nawet najniższej krajowej nie wyciągniesz. Paradoks im więcej dni pracujących tym mniej się zarabia.
2
pozdroprawdziwym 2014-08-19 12:40:02
ludzie co wy pier... Zarobki sie wam nie podobaja to zapier... na zasilek dla bezrobotnych prawda jest taka ze nigdzie nie dostaniecie umowy o dzielo z takimi zarobkami a umowe o prace ma garsc osob w tej firmie i to sa jedyni ktorzy robia tu cokolwiek. robie w tej firmie juz drugi rok i wcale nie jest mi zle wyplata zawsze na czas tylko ludzie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] plotki sa wszedzie ale nie az takie jak w tej firmie. laski sa tak tepe ze tylko leb w kiblu spuscic, gow... w glowie ze az zal slinia sie za kazdym nie patrza czy zajety czy wolny widzi taka obraczke na palcu ale sie slini bo moze mysli ze za danie du.py dostanie kawalek zlota bez jaj a ty gosciu jeden z drugim masz zone czy dziewczyne to sobie w domu poobracaj a nie siejesz kure.stwo razem z tymi lampucerami, jeszcze sie syfilisa nabawisz jeden z drugim haha zal mi was!!!!!!!!!!!!!
a jak wam tak placa i warunki nie pasuja to zalozcie swoje hmp zakladajcie klime i wyplacajcie ludziom po pare tysi miesiecznie ciekawe ile sie utrzymacie!!! POZDRO PRAWDZIWYM KTORYCH MOGE WYMIENIC NA PALCU JEDNEJ REKI W TEJ ROBOCIE! WYMIENCIE BRYGADE I LUDZI Z ROZUMIEM BEDZIE GIT SIEMA
Heinserberg 2014-08-20 19:24:15
co za gamoń napisał tą opinię?! chyba ktoś z biura tu wyskoczył! :-D hahahaha. jak siedzisz tam na (usunięte przez administratora) przy wiatraku podglądając ludzi na kamerach, zamawiając sobie obiadki z restauracji to sie nie wychylaj !! Myślisz (usunięte przez administratora)ze sie przejdziesz po hali z telefonem przy uchu to masz pojęcie o pracy na hali czy przy maszynach?! nie masz pojęcia w jakich warunkach ludzie muszą pracować!
5
pozdroprawdziwym 2014-08-26 13:27:18
nie jestem z biura i zaden ze mnie gamon zapieprzam razem z toba smieciu na hali tylko w przeciwienstwie do ciebie doceniam to ze w tak patologicznym pod wzgledem roboty miescie jak chelm dostalem robote i nie marudze. zaloze sie ze jakby cie wyje.bali na zbity pysk to bys plakal zeby cie przyjeli spowrotem po ch.u.j siedzisz w firmie i narzekasz? nie lepiej sie zwolnic ale ty fra.jer jestes i za cienki w majtach zeby odejsc
1
hwdhmp 2014-09-06 00:02:11
Tobie się chyba zwoje poprzestawiały w mózgu ,dzięki temu że mnie wyrzucili z HMP zarabiam na miesiąc 2400 euro i chata za free. Nie wiem co za frajer wypisuje te bzdury ale nawet psychiatra mu nie pomoże . Jesteś dnem jeśli uważasz ,że ludzie powinni tak ciężko pracować za takie pieniądze Ty nędzna imitacjo człowieka . Trochę odwagi a życie naprawdę może wyglądać inaczej
8
hmpp 2014-09-09 18:06:13
A co sądzicie o pracy na laminatorze w tej firmie?
pozdroprawdziwym 2014-10-02 17:28:06
ja jestem dnem? hahaha ty jestes dnem bo zaprzeczasz sam sobie a drugie dno to wszyscy ci narzekajacy kretyni ale z jednym sie z toba zgodze bo troche odwagi i zycie moze wygladac zupelnie inaczej! wiec odwagi marne gnidy skladac wypowiedzenia z hmp a nie narzekac jak tu zle, jak tu w lecie goraca a ze kamery a kierownik do bani a brygadzista K pajac. tak wam zle to sie pozwalniac wiecej miejsca dla uczciwych ludzi ktorzy chca zarobic bez wyjazdu z kraju a przy okazji zgloscie sie do ziomeczka ktorego wywalili i zarabia 2400 euro za granica niech wam robote zalatwi. i czytaj ze zrozumieniem po...je....bie JA WCALE NIE UWAZAM ZE LUDZIE POWINNI TAK CIEZKO PRACOWAC ZA TAKIE PIENIADZE JA UWAZAM ZE CI KTORYM NIE PASUJE POWINNI SIE ZWOLNIC troche odwagi zapier..... na bezrobocie
3
kacha 2014-10-31 15:07:14
Poziom dyskusji jest straszny! Ludzie co wy wyprawiacie, ile tu jadu ile nienawiści!
Jestem w stanie zrozumieć żal, rozgoryczenie w stosunku do pracodawców czy brygadzisty ale na litość boską nie w taki sposób! NA KAŻDEGO JEST PARAGRAF. Jesli jest tak jak mówicie, to istnieje kodeks pracy, obowiązuje każdego bez wyjątku, jest masa artykułów mówiących o dyskryminacji, znieważaniu pracowników, można żądać odszkodowania tym bardziej że coraz częściej się wygrywa. Ale jesli wolicie rzucać mięsem na forum to gratuluje!
2
kacha 2014-11-05 23:10:01
Tomasz, praca jak każda inna, jest ciężko ale to akurat normalne w tej firmie, natomiast może się stać że brygadzista oczerni cię przed kolegami, albo zdyskryminuje, on ma fazy na ludzi, jak ktoś mu się nie spodoba to możesz czuć się źle ale się nie poddawaj! można to pokonać. ja już tam nie pracuje, wykończył mnie doszczętnie i moje zdrowie psychiczne. ważne to nie poddawaj się! masz swoje prawa pamiętaj o tym, może ci być tam całkiem dobrze
4
zakochana 2014-12-09 07:24:22
a mi tam podoba się praca głupie gadanie na tą firmę i ludzi tam pracujacych i kierownik Kawejsza taki fajny facet ocena celujący ale tylko ze względu na kierownika
zakochana 2014-12-10 12:05:55
co z tą kawą?
2
kierownik 2014-12-10 23:39:13
człowieku jestes przykry swoimi gatkami jestem kierownikiem w duzej chełmskiej firmie i szanuje ludzi a oni szanuja mnie i prezes jest zadowolony z atmosfery ze sie dogasujemy i wszystko sobie płynie z dnia na dzien
1
HMP 2014-12-11 08:06:11
Po twojej ortografii i formie pisania widać ,że napewno jesteś kierownikiem ale wiejskiego PGR.
1
hmp 2014-12-28 11:10:27
Co tam nowego w hmp? Kaw..a nadal cierpi na brak zainteresowania kobiet jego osobą? Bo jak wiadomo od dawna żona mu nie wystarcza
1
haha 2015-01-20 07:45:46
ja sie tam zatrudnie i zobaczymy czy bedzie tak źle jak piszecie :) a jak bede oczerniany,dyskryminowany oraz bedzie zrzucana na mnie najcięższa praca to zobaczycie jak sie rozwiązuje takie "sprawki" czy tam"konflikty" :) pozdrawiam i zycze zdrowia kierownikowi bo moze sie niedlugo przydac :) i brygadziście też :)
2
kier 2015-01-20 12:59:46
Czekamy z niecierpliwością. Domeną Polaków jest dużo gadać a mało robić, zobaczymy co może taki maluczki :)
king 2015-01-31 20:21:51
to forum to lipa. brak aktualnych wpisow. ktore wiem ze sa. porazka
pozdro 2015-04-13 23:53:23
zatrudniaj się! ale pamiętaj ostrzegalismy hahaha
ja to kuźwa nie wiem czego brygadzista tak w dupe włazi kierownikowi a ten robi to co mu krolczyk zagra, może krolczyk ma na niego haka bo w sumie to on jest kierownikiem on rzadzi on robi co chce, posrana firma!
2
do hmp 2015-04-13 23:55:11
kaw..juz jest malo atrakcyjny teraz krolczyk zajmuje sie kobiecymi sprawami :D
2
prawnik 2015-04-18 23:31:32
Poszukiwane ofiary mobbingu w HMP!
2
lubiehmp 2015-07-01 19:51:09
Byłem, zobaczyłem i jakoś nikt mnie nie zjadł. Ludzie sympatyczni, pomocni, wystarczy być człowiekiem i mieć szacunek do współpracowników.
ejczempi 2015-07-18 23:08:36
Minimalna krajowa + umowa-zlecenie, przynajmniej w moim przypadku. Na początek znośnie, jeżeli w domu nie czeka trójka dzieci i żona z czwartym w drodze. W kwestii atmosfery, jak powyżej, mi się krzywda nie działa. Trzeba tylko trzymać się pewnych zasad, ale tego dowiesz się na miejscu. Aha, oczywiście przy 34 stopniach na zewnątrz, na hali jest piekiełko. Spróbować zawsze można, to nie kopalnia diamentów w Afryce, nikt z karabinem nie stoi.
niepowiem 2015-08-08 16:42:40
pracowałem dosc dawno temu w tym zakładzie. Powiem tak, ludzie (wspołpracownicy) niektorzy fajni pomoga wytłumaczą ale szefostwo :D jezu wiele moglbym pisac zero wody do picia. ją musisz miec ze sobą jak ja pracowalem to bodajze na hali było 40 stopni i moze po ktoryms dniu wyprosilo sie o 2 przerwe gdyz.....pracowalismy po 12h :) dziekuje dobranoc:)pozdrawiam kolegow od piwka spod wiaduktu ;)
lalus 2015-08-29 11:40:29
co wy ludzie chcecie firma zatrudnia samych kryminałow i prostaków ,ktorym k z mordy nie wychodzi łacznie z brygadzista i nikomu to nie przeszkadza aha jak oni udaja ze placa to ja udawalem ze pracuje
3
xxx 2015-09-16 08:23:42
Najpierw firma musi mieć długi aby je kupić :)
Pauliś 2015-10-09 18:02:05
cool extra superancko !
Praca_za_grosze 2015-10-11 17:10:20
Totalny syf.Praca za 7 zł/h siedem dni w tygodniu na umowie o dzieło (która jest tyle warta co kawałek tej ich przekładki haha). Kierownictwo i brygadziści traktują tam ludzi jak śmieci.Jeszcze brakuje tylko żeby z batem stanęli za tobą żebyś robił szybciej haha.Nie polecam nikomu.Wiem że w Chełmie ciężko z pracą ale nie dawajcie sobą pomiatać bo nigdy nie będzie lepiej w tym kraju!Zero szacunku dla pracownika.Nie bez powodu non stop szukają ludzi w ogłoszeniach i w Urzędzie Pracy.Nie pozdrawiam ekipy HMP :)
5
Przekładka 2015-10-29 19:49:06
Praca spoko, ale to coś zwane kierownikiem i jego pomagier "królik" totalna porażka.
8
dino 2015-11-01 18:41:08
praca w HMPdaje mi duzo radosci jest spoko jak sie robi to co nalezy to nikt sie nie czepia Kierownik jest spoko a i brygadzista Krzychu sie uspokoil nawet Ci ktorzy pisza te brednie ze jest tak zle to do lopaty rowy kopac widocznie sie tylko do tego nadajecie Mysle rowniez ze jeszcze troche i wszystko sie zmieni i bedzie ok Pozdrawiam wszystkich ludzi z firmy
3
PULPET 2015-11-01 18:44:32
NIE OCZERNIAJCIE MI KIEROWNIKA MARCINA TO JEST SPOKO GOSC TRZEBA MIEC PODEJSCIE I SZACUNEK DO KADRY A ONI TO ODWZAJEMNIA TYLE W TEMACIE
1
Przekładka 2015-11-02 17:38:39
Ale bzdury, szkoda słów ,i jakie lizanie tyłka , masakra!
8
KORWIN 2016-02-09 20:24:38
Chyba żeś się z choinki urwał
6
RobićNormeHEHE 2016-03-02 16:05:55
Robota sama w sobie nie jest zla, ale organizacja tego wszystkiego to totalna porazka, burdel w tej oborze bo firma tego nie mozna nazwac. Kto tam pracowal lub pracuje ten wie. Ludzie ktorzy tym zarzadzaja to poprostu porazka, w skrocie mowiac nie szanuja czlowieka, pazerni sa ale dochody to by chieli miec. Atmosfera jest super, fajnie ludzie pracuja. A ten pachołek brygadzista hehe o kRÓLIKU mowa, mysli ze jest nie wiadomo kim i co to nie on, podkreslam tu slowo "mysli". Tak naprawde pracownicy maja gdzies to co on mowi, doslownie nikt go nie szanuje i to jest do czasu bo na miejsce brygadzisty jest latwo znalezc czlowieka z ambicjami i z prawdziwymi checiami robienia czegos oczywiscie na kozysc i dobro pracodawcy jak i pracownikow. To co pisza pare postow nizej o kROLIKU, potwierdzam ze to prawda. Nie polecam pracy w tej oborze dopoki dalej tam tak bedzie.
4
Wilk 2016-03-11 08:36:01
Królik to zwykły sierściuch, nic nie potrafi, to i trzyma się tego zakładu, słoma mu z butów wystaje, czego się można po nim spodziewać? skończył ledwo podstawówkę,i to zaocznie.To [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w błyszczącym dresie nie zmieni się, choćby nie wiadomo jak go opluwano, nie ma zasad moralnych, jest nędzną imitacją człowieka.To [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie zasługuje aby stąpać po tym świecie, wystarczy spojrzeć w te królicze oczy, i widzi się tylko dno dna.Mam tylko nadzieję, że któraś z tych pił w końcu mu utnie ten durny łeb.
5
pozdroprawdziwym 2016-05-26 10:52:57
2000 jak będziesz zapierd**ał jak dziki osioł ! to obóz pracy i wyzysk. Najłatwiej powiedzieć 'to się zwolnij' ludzie biorą co jest i dlatego takie firmy to wykorzystują. Hmp- brak organizacji, kierownictwo razem z brygadzistą to chyba żart (nie wiem kto kim kieruje ale na pewno kierownik nie ma nic do powiedzenia) przekręty na przekrętach robią. Odradzam! miejcie trochę szacunku dla samych siebie !
1
hjjk 2016-06-18 21:27:57
@pozdroprawdziwym to fakt że ąłtwo sie mowi "to sie zwolnij". Trudniej to zrobić bo ludzie niejednokrotnie muszą po prostu zarobić na rodzine, i nie rzadko sa jedynym źródłem utrzymania rodziny. Ale jak sam słusznie zauwazyłes, trzeba sie szanować.
3
Yupikayey_ 2016-10-27 23:06:54
Szkoda strzępić ry*ja na temat tej "firmy"
1
CHWDHMP 2016-11-17 16:56:51
Niezapomniany widok,to jak,kieras Gejwejsza krokiem cwela, z samego rana w niedziele zasuwa do HMP.
Jeszcze mu mało judaszowi jednemu.
2
MamFajnyNick 2016-11-17 23:45:52
Jak pracujesz 12 godzin to pracujesz nawet w niedzielę, zależy jak Ci zmiana wypada :/
Zostaw swoją opinię o HMP - Chełm
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie HMP