Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zadzwoń tel. 795 116 179
Zobacz jakie masz możliwości prezentowania swojej firmy i odpowiadania na pytania użytkowników.
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Nowosystem

Pracowałeś w firmie Nowosystem i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
terefere - 2014-03-22 20:29:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z tego co wiem to niemają nawet prysznica w łaźni.
zdjecie uzytkownika
Kobieta - 2014-03-23 18:52:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Takich luksusów nie ma a u facetów też 1 prysznic na 30 osób :P
zdjecie uzytkownika
kkij - 2014-03-23 19:57:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak w wojsku .... zbiorowo
zdjecie uzytkownika
Zainteresowany - 2014-04-06 19:50:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Widzę różne opinie na temat tej firmy. Ile zarobi tam doświadczony operator CNC i jak płacone są nadgodziny (50%, 100%)? Piszecie, że więcej maszyn do obsługi? Ile 2,3,4? Długie cykle jak tyle maszyn obsługiwać naraz? Kto to kontroluje KJ? Napiszcie bo nie wiem czy się pakować w coś co potem będzie obozem pracy za grosze...
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-04-12 09:01:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli chodzi o ilość obsługi maszyn to zależy od 1 do 3 plus czasem piły, niezależnie czy tokaże czy centra. Czas cykli obróbczych to też zalezy od kilku sekund do rekordowo 4h ale to jest ogromna żadkość, najczęściej kilka minut. Kontroli jakości niema wiec cała odpowiedzialność na operatorze który zgarnia opieprz za buble które niezawsze są jego winą. pakować sie niewarto chyba że na szybko prace potrzebujesz ale od razu szukać czegoś lepszego, szkoda nerwów, człowiek lata stara sie zasuwa całą zmiane a i tak dostanie wykład że jest źle. brak narzędzi, szukasz kombinujesz co wstawić żeby to szło jakoś a potem nas sie czepiają że ustawiamy na mniejszych parametrach bo jak na zużytych narzędziach pracować inaczej.
Ogulnie o firmie świadczy też fakt że pracownicy się zwalniają, kierownik też niedawno sie zmienił, stary się zwolnił i tak się kula do przodu ale niewiadomo w jaką stronę.
zdjecie uzytkownika
Zaintersowany - 2014-04-12 10:01:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Aha dzięki za info. Z tego co czytam to dyrektora tu za dobrze nie opisują. Cykle parę sekund na 3 maszynach to super. Robot by taniej wyszedł ;) Aha i jeszcze piła czasem... Co to za firma obróbki metalu jak nie ma KJ? Rozumiem, że maszyny pomiarowej też nie ma...? To jakaś era kamienia łupanego przy wymaganiach jakości operatorzy mają być KJ?! Jeszcze narzędzia używki? WOW! To chyba już z tego co piszecie nie świadczy za dobrze o firmie. A co z tym starym kierownikiem? Zwolnił się bo...? A jak zarobki i socjal?
zdjecie uzytkownika
trelek - 2014-04-13 14:01:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Socjalnego niema, jakaś premia na święta w grudniu i tyle, paczka warta 40zł.
Dlaczego się zwolnił to niebędę się wypowiadał za kogoś, jak będzie chciał sam napisze ale z tego co wiem ma lepszą robotę i sobie chwali.
Maszyny pomiarowej niema, kontrola jakości podobno się tworzy ale to i tak chyba będa na suwmiarkach kontrolować albo na miarach zwijanych bo innych narzędzi pomiarowych tutaj niema no może jeszcze sprawdziany i średnicówki ale szału niema.
Zarobki różnie ale niemożna oczekiwać rewelacji, soboty niesa płatne 100% ale niezależnie od stawki stała kwota ok 100zł.
Nawet my starzy pracownicy jeszcze z Pro-techu jesteśmy już zmęczeni.
Jeszcze jakieś pytania??
zdjecie uzytkownika
trelek - 2014-04-13 14:05:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wiesz dyrektor niejest aż tak straszny, ludzi nieobraża, niekrzyczy ale też ma swoje za uszami jak każdy, problem jest z organizacją, płacami i brakiem prawie wszystkiego w tej firmie.
zdjecie uzytkownika
Zainteresowany - 2014-04-14 17:50:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A to za soboty jakaś pomyłka 100zł (tak mało?)? Niedziele rozumiem już więcej? Na suwmiarkach, średnicówkach i sprawdzianach to w tych czasach ciężko objechać. To widzę problem jest z podstawowymi rzeczami tj. organizacją, płacami i brakiem wszystkiego :) Super.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2014-04-21 20:26:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej kiedyś pracowałem w tej firmie no powie szczerze nie było zle ale kokosów tez nie było był problem z narzędziami i nie tylko ale tak jest nie tylko tam tak jest w wielu firmach. Obecnie pracuję w dużej firmie i tez się zdarzają braki. A co do zarobków no to jest ciężko, firma uważa, że płatności 10 każdego miesiąca to jakiś wielki atut oczywiście może tak być ale nie powinno, przecież jest to zawarte w umowie, wiec przez 2 lata jak tam pracowałem nooo bez szału. A co do dyrekcji no nie jest zły normalny człowiek wydaje się, że po prostu ma za dużo na głowie no ale sam tak chce. W ogóle wspomina firmę ciepło może dlatego, że pracowałem w PRO-TECH-u. Teraz trochę suchych faktów- 2100 brutto na umowie, 100 zł. za sobotę czy niedziele, ok. 300 zł premii, no i tyle. Pozdrawiam pracowników i życzę miłej pracy którą można mieć w tej firmie jak chcesz tam pracować jak nie to myślę że lepszej u prywacioka nie będzie.
zdjecie uzytkownika
zzz - 2014-04-22 16:57:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
"...Pozdrawiam pracowników i życzę miłej pracy którą można mieć w tej firmie jak chcesz tam pracować..."

No miła praca na 2,3,4 maszynach jednocześnie sama przyjemność ;)

"...jak nie to myślę że lepszej u prywacioka nie będzie. "

Oj będzie będzie, nie siej propagandy. Jak tak Ci źle w tej dużej firmie to wracaj bo przecież praca w NS to sama przyjemność ;)
zdjecie uzytkownika
trelek - 2014-04-22 19:11:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widze że propagende sieją, chociaż jeden fakt jest zgodny tzn. u prywaciaka ciężko o dobrą kaske i warunki.
Praca może być miła jak jest mało zleceń ale jak pasek z wyplaty zobaczysz to przestaje być miła, depresja. Jak dużo roboty to zap...... jak maly samochodzik w te i spowrotem a i tak wiele wiecej niezarobisz.
A czego się można spodziewać po ekipie z PROTECHu (chodzi mi o kadre zarządzającą).
zdjecie uzytkownika
anonim - 2014-04-23 02:17:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zzz a czego się chcesz spodziewać jak pracujesz na guziku to więcej nie wyciągniesz. Może już czas się złapać czegoś innego?
zdjecie uzytkownika
ktoś - 2014-04-23 04:04:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zzz podaje mi jedną firmę w regionie w której jest lepiej no proszę
zdjecie uzytkownika
zzz - 2014-04-23 09:28:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie będę tu pisał o innych firmach bo opinie tu ich nie dotyczą. Wystarczy poczytać o tej firmie i już wszystko wiadomo. Zarząd sobie niech przemyśli opinie.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2014-04-24 01:20:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wiem że nigdzie lepiej ci nie zapłacą. Albo praca na guziki i 3 maszyny albo programowanie i ustawianie za lepsze zarobki twój wybór. Trzeba się rozwijać.
zdjecie uzytkownika
Robert - 2014-04-24 08:41:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oczywiście, że trzeba się rozwijać, ale trzeba mieć trochę wiary w siebie, że można gdzieś zostać docenionym.. Czy w nowosystemie tak jest? Tego nie jestem pewien
zdjecie uzytkownika
zzz - 2014-04-24 09:26:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No jako guzikowy to oczywiście, że nigdzie lepiej nie zapłacą. Trzeba więc się rozwijać żeby lepiej zarabiać a w innych firmach wtedy lepsze zarobki są realne.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2014-04-25 04:18:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Robert ale żeby zostać docenionym to trzeba się wykazać ale nie w tej firmie. Przykra sprawa ale tak jest. Czy walisz weekendy czy nie to bardzo cię nie docenią tak samo z normami nie ma się co wysilać za bardzo bo po co jak masz to samo czy zrobisz więcej czy nie. Może za podpierdalanie cię docenią ;-)
zdjecie uzytkownika
zzz - 2014-04-27 17:07:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Teraz wszystko w rękach naszego szanownego kierownictwa...
zdjecie uzytkownika
to jo - 2014-05-05 20:49:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
wow fajnie się robi w firmie. Już w nie nie pracuje i nie jestem wiecie kim. Firma zwalnia ludzi za nic tak słyszałem za wolność słowa ejj. Ciekawe jak do tego doszli ? po adresie IP. Takie rzeczy tylko dochodzeniówka załatwia.
zdjecie uzytkownika
to ja - 2014-05-06 20:30:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dochodzeniówka to je pikus Nowosystem ma lepszy system.... strzela na pałe ąż trafi tylko że pracowników zabraknie a cele będa podania składać do pracy, no ale cóż(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
allo allo - 2014-05-07 14:53:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
koło brakuje jednego wpisu. A taki fajny był.
zdjecie uzytkownika
??? - 2014-05-07 17:34:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Co się stalo z jednym komentarzem?? Czyżby cenzura??
Mam nadzieje że przynajmniej go przeczytali.
zdjecie uzytkownika
??? - 2014-05-07 17:40:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
No ale ponoć jeden z ustawiaczy się zwolnił heh masakra ta firma to już naprawde zbliża się do dna.
Nikomu niepolecam pracy tam, omijać z daleka. Wyzysk i zasuwanie na kilku maszynach naraz.
zdjecie uzytkownika
Dakalia - 2014-05-10 23:29:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A ile tam ustawiacz zarabia to może zaaplikuję do firmy, przyjmą mnie i będę nowym ustawiaczem waszych maszyn :)
zdjecie uzytkownika
trelek - 2014-05-12 20:27:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
bez sobót może 2000 netto jak ci calej premi nieuwalą ale nadgodziny to standart za które niemasz apłacone jak należy a tyle co za zwykły dzień.
zdjecie uzytkownika
bolek - 2014-06-12 21:48:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ogulnie lipa....urlopy przymusowe i ludzie sie zwalniają, ewakuacja !!!!!
zdjecie uzytkownika
Dakalia - 2014-06-18 09:09:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
2000 jak dla mnie to całkiem niezłe pieniądze. Ale nie mam zbyt dużego doświadczenia więc podejrzewam, że bardziej doświadczonym pracownikom ta stawka by nie odpowiadała.
zdjecie uzytkownika
Kordek - 2014-06-18 16:23:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
To leć bo na pewno cię przyjmą jak wysyłają na przymusowe urlopy lub bezpłatne jak ci się płatny skończył. 2000 netto to po paru latach pracy jak sobie zasłużysz. Tylko nie choruj bo cię wywalą za to...
zdjecie uzytkownika
trelek - 2014-06-18 20:52:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
2000 zł netto to dla fachowców z kilkuletnim doświadczeniem w programowaniu i przychodzeniu w soboty i niedziele więc szału niema i niepchajta sie w to bagno.
zdjecie uzytkownika
nikodem - 2014-06-21 07:26:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
specjalistów za grosze potrzeba a 3 maszyny ustawiaj, produkuj w jednym czasie! I wiecznie mało...
zdjecie uzytkownika
Dakalia - 2014-06-21 11:12:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dlatego mówię, że na start dla mnie to dobre rozwiązanie. Od czegoś trzeba zacząć przecież. Od razu ci 4000 nie dadzą ...
zdjecie uzytkownika
trelek - 2014-06-21 14:33:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
4000 to na dwóch z dwiema sobotami jak już.
zdjecie uzytkownika
Dakalia - 2014-06-22 00:35:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wierzę, że tak jest. Dlatego to co piszę to marzenie ściętej głowy, ale tu ceny dyktuje rynek i ludzie, którzy za takie a nie inne pieniądze godzą się na robotę.
zdjecie uzytkownika
trelek - 2014-09-25 09:27:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Rynek jest taki że zawsze można znaleźć cos lepszego za albo lepszą kase albo za prace w lepszych warunkach.
zdjecie uzytkownika
krab - 2014-10-29 12:36:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no właśnie jak jest z l4? kosza bardzo za to jak ktoś sie niechcąco przypadkiem pochoruje? wszystko się może zdarzyc, wolę wiedzieć... pracujące soboty są obowiązkowe?
zdjecie uzytkownika
Robi - 2014-10-30 13:27:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak przyniesiesz L4 to już odnotowane i zapamiętane co by Ci potem wytknąć bo nie jest mile widziane. Zapomnij o weekendach. Ale jakby były to oczywiście lepiej jakbyś przyszedł...
zdjecie uzytkownika
ktośtam - 2014-11-16 16:15:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Podobno kierownik znowu poszedł do lamusa? hmmm ciekawe czy ktoryś będzie tam na stałe.
zdjecie uzytkownika
grzybek - 2015-02-05 14:38:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak wygląda bhp i socjalne w tej firmie? Dla mnie to też istotna sprawa. Często firmy mało placą ale mają bogate zaplecze socjalne co zwiększa atrakcyjność pracy.
zdjecie uzytkownika
Miro - 2015-02-05 15:50:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zapomnij o bogatym zapleczu socjalnym. Wypadki też chodzą po ludziach...
zdjecie uzytkownika
grzybek - 2015-02-11 10:22:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chyba dam sobie z wami spokój. Tak z ciekawości, są tam stali pracownicy czy wszyscy tymczasowo z łapanki? Widzę że same złe komentarze to chyba z łapanki.
zdjecie uzytkownika
ddd - 2015-02-11 14:26:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [grzybek - 2015-02-11 10:22:28]:
Stali są , firma jest dobrze rokuje na przyszłość
zdjecie uzytkownika
byłem i widziałem - 2015-02-14 11:10:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [grzybek - 2015-02-11 10:22:28]:
Są stali pracownicy jeszcze z czasów poprzedniej firmy która znajdowała się w tym samym miejscu i jak jesteś z poza tego układu to naprawdę cieżko będzie Ci dojść do poziomu ich zarobków. Jednak jak będziesz dobrym pracownikiem i dużo potrafisz to masz szansę zrobić to szybciej. Firma raczej stabilna powinna być na rynku jeszcze kilka ładnych lat i się rozwijać. Mają dojścia do ciekawych zamówień w tej branży. Z rzeczy socjalnych dostaniesz paczkę na święta i tylko tyle więc pod tym względem biedne zaplecze chociaż nie można powiedzieć, że nic nie robią w tym temacie.
zdjecie uzytkownika
ns robol - 2015-02-23 20:45:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Stałych pracowników jest tylko kilku, zresztą tam wogule kilku pracowników na zmianie zostało, brak zleceń i pracownicy poszli po rozóm do glowy i sami się zwolnili.
Czy firma stabilna to wątpie, miała sporo zleceń do hydrauliki siłowej a teraz nic tylko rozjazdy kolejowe czyli sporo dzwigania za psi pieniądz.
Czy będzie na rynku kilka lat? Tak a potem bankrut albo reanimacja przez kogoś innego.
Nie żebym źle życzył firmie ale bije do rozsądku osób prowadzących, niebądźcie takimi sknerami nie tylko dla pracowników ale także do narzędzi pracy bo tam brakuje naprawde wszystkiego od wierteł do narzędzi pomiarowych.
Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
kammy - 2015-06-22 19:53:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W takim razie nie rozumiem tych komentarzy jeszcze z lutego, kiedy to pisaliście, że firma dobrze rokuje na przyszłość, a teraz czytam o odejściach dobrowolnych, problemów na zakładzie w stylu braku odpowiednich narzędzi do pracy. Chyba nie dzieje się najlepiej, powinni jak dla mnie to poprawić, póki jeszcze nie jest za późno.
zdjecie uzytkownika
do kammy - 2015-06-24 16:11:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [kammy - 2015-06-22 19:53:41]:
Tam nigdy się nie działo najlepiej, ale nie było też jakoś bardzo źle. Problemy jak we większości tego typu firm jak najniższym kosztem wyciągnąć jak najwięcej stąd braki w narzędziach a i ludzie często pokazują, że na używkach można pracować dlatego ci zajmujący się tutaj zaopatrzeniem dochodzą do wniosku, że skoro nikt nie zgłasza problemu jakiegoś braku to problemu nie ma. Na pewno zarobki też nie są na najwyższym poziomie płacą na tyle ile ich stać nie chcą żyć ponad stan. Kilku ludzi odeszło dobrowolnie bo albo dostali lepiej płatną pracę albo po prostu powiedzieli dość na to co w pewnym czasie zaczęło się dziać w firmie napiszę w skrócie władza ma to do siebie, że lubi uderzać do głowy- ten kto ją ma w danej chwili często się zmienia czy to na lepsze czy na gorsze to się domyśl ja tego nie napiszę bo nie mnie oceniać rządzących tą firmą. Zaangażowania nie można im odmówić ale czy na samym zaangażowaniu można zbudować dobrze prosperującą firmę ?
zdjecie uzytkownika
trelek - 2015-07-03 19:54:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czasem wystarczy słuchać pracowników, zwłaszcza tych którzy pracowali w firmach dobrze zarządzanych, krytykę też wysłuchać. Ja życzę nowosystemowi jak najlepiej ale czasem powinni wyciągnąć stopery z uszu żeby osiągnąć cel. Pozdrawiam wszystkich.
zdjecie uzytkownika
trelek - 2015-07-30 09:26:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nonono dla odmiany muszę pochwalić firmę, podwyżki były i roboty ponoć sporo nonono ale za organizacje to pochwaly niedam bo ponoc dalej lipa totalna
zdjecie uzytkownika
pisk - 2015-08-25 00:52:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ciekawe jakie te podwyżki, czy to może nie było cos w stylu podwyżki inflacyjnej kilka złotych netto. Mimo wszystko fajnie, że się doczekaliście zwiększenia zarobków, może to poczatek jakiś wiekszych zmian na lepsze. Zastanawia mnie w ogóle czy jest obecnie szansa na znalezienie tu pracy, ktoś coś słyszał?

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Nowosystem

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert