brak logo

Nowosystem

Rybnik

Opinie o Nowosystem

ciekawy 2014-02-16 08:37:02
Z tego co widzze to niema sensu tam składać papierów, chyba dam sobie spokój i omine ten zakład z dalekoa. Pozdrawiam.
1
xxx 2014-03-02 08:50:28
Straszne że istnieją takie firmy. Jak lubisz pracować w nadgodzinach za darmo i dostawać ochrzan za byle co to możesz tam iść.
A o premii, socjalu - zapomnij!
Dyrektor ma za zadanie wyssać z ludzi wszystko!
1
pracownik 2014-03-11 17:37:00
Herr Bartkum Bartek to Twoje prawdziwe imię czy się za kogoś podszywasz???
zzz 2014-03-15 10:44:31
A co to za różnica czy to jego imię jak przecież prawdę pisze. Dużo roboty dla 2-3 ludzi a pracuje 1 na tym stanowisku więc można się domyślić jaki wyzysk bo robota jest ciężka. Ale przecież oszczędności muszą być a pracownik sobie jakoś poradzi niestety kosztem zdrowia. Brak organizacji, narzędzi do pracy, itd. Stawki nie współmierne (czytaj NISKIE) do wykonywanej pracy. No cóż więcej panie "pracownik" co mylę się?
1
szukająca pracy 2014-03-20 12:40:42
Mam pytanie:
Czy pracują tam kobiety, czy jest zaplecze socjalne dla kobiet?
Kobieta 2014-03-20 16:06:34
Pracują kobiety i jest zaplecze dla kobiet.
terefere 2014-03-22 20:29:56
Z tego co wiem to niemają nawet prysznica w łaźni.
Kobieta 2014-03-23 18:52:33
Takich luksusów nie ma a u facetów też 1 prysznic na 30 osób :P
kkij 2014-03-23 19:57:55
Jak w wojsku .... zbiorowo
Zainteresowany 2014-04-06 19:50:46
Witam. Widzę różne opinie na temat tej firmy. Ile zarobi tam doświadczony operator CNC i jak płacone są nadgodziny (50%, 100%)? Piszecie, że więcej maszyn do obsługi? Ile 2,3,4? Długie cykle jak tyle maszyn obsługiwać naraz? Kto to kontroluje KJ? Napiszcie bo nie wiem czy się pakować w coś co potem będzie obozem pracy za grosze...
pracownik 2014-04-12 09:01:24
Jeśli chodzi o ilość obsługi maszyn to zależy od 1 do 3 plus czasem piły, niezależnie czy tokaże czy centra. Czas cykli obróbczych to też zalezy od kilku sekund do rekordowo 4h ale to jest ogromna żadkość, najczęściej kilka minut. Kontroli jakości niema wiec cała odpowiedzialność na operatorze który zgarnia opieprz za buble które niezawsze są jego winą. pakować sie niewarto chyba że na szybko prace potrzebujesz ale od razu szukać czegoś lepszego, szkoda nerwów, człowiek lata stara sie zasuwa całą zmiane a i tak dostanie wykład że jest źle. brak narzędzi, szukasz kombinujesz co wstawić żeby to szło jakoś a potem nas sie czepiają że ustawiamy na mniejszych parametrach bo jak na zużytych narzędziach pracować inaczej.
Ogulnie o firmie świadczy też fakt że pracownicy się zwalniają, kierownik też niedawno sie zmienił, stary się zwolnił i tak się kula do przodu ale niewiadomo w jaką stronę.
Zaintersowany 2014-04-12 10:01:41
Aha dzięki za info. Z tego co czytam to dyrektora tu za dobrze nie opisują. Cykle parę sekund na 3 maszynach to super. Robot by taniej wyszedł ;) Aha i jeszcze piła czasem... Co to za firma obróbki metalu jak nie ma KJ? Rozumiem, że maszyny pomiarowej też nie ma...? To jakaś era kamienia łupanego przy wymaganiach jakości operatorzy mają być KJ?! Jeszcze narzędzia używki? WOW! To chyba już z tego co piszecie nie świadczy za dobrze o firmie. A co z tym starym kierownikiem? Zwolnił się bo...? A jak zarobki i socjal?
trelek 2014-04-13 14:01:26
Socjalnego niema, jakaś premia na święta w grudniu i tyle, paczka warta 40zł.
Dlaczego się zwolnił to niebędę się wypowiadał za kogoś, jak będzie chciał sam napisze ale z tego co wiem ma lepszą robotę i sobie chwali.
Maszyny pomiarowej niema, kontrola jakości podobno się tworzy ale to i tak chyba będa na suwmiarkach kontrolować albo na miarach zwijanych bo innych narzędzi pomiarowych tutaj niema no może jeszcze sprawdziany i średnicówki ale szału niema.
Zarobki różnie ale niemożna oczekiwać rewelacji, soboty niesa płatne 100% ale niezależnie od stawki stała kwota ok 100zł.
Nawet my starzy pracownicy jeszcze z Pro-techu jesteśmy już zmęczeni.
Jeszcze jakieś pytania??
trelek 2014-04-13 14:05:24
Wiesz dyrektor niejest aż tak straszny, ludzi nieobraża, niekrzyczy ale też ma swoje za uszami jak każdy, problem jest z organizacją, płacami i brakiem prawie wszystkiego w tej firmie.
Zainteresowany 2014-04-14 17:50:01
A to za soboty jakaś pomyłka 100zł (tak mało?)? Niedziele rozumiem już więcej? Na suwmiarkach, średnicówkach i sprawdzianach to w tych czasach ciężko objechać. To widzę problem jest z podstawowymi rzeczami tj. organizacją, płacami i brakiem wszystkiego :) Super.
1
anonim 2014-04-21 20:26:20
Hej kiedyś pracowałem w tej firmie no powie szczerze nie było zle ale kokosów tez nie było był problem z narzędziami i nie tylko ale tak jest nie tylko tam tak jest w wielu firmach. Obecnie pracuję w dużej firmie i tez się zdarzają braki. A co do zarobków no to jest ciężko, firma uważa, że płatności 10 każdego miesiąca to jakiś wielki atut oczywiście może tak być ale nie powinno, przecież jest to zawarte w umowie, wiec przez 2 lata jak tam pracowałem nooo bez szału. A co do dyrekcji no nie jest zły normalny człowiek wydaje się, że po prostu ma za dużo na głowie no ale sam tak chce. W ogóle wspomina firmę ciepło może dlatego, że pracowałem w PRO-TECH-u. Teraz trochę suchych faktów- 2100 brutto na umowie, 100 zł. za sobotę czy niedziele, ok. 300 zł premii, no i tyle. Pozdrawiam pracowników i życzę miłej pracy którą można mieć w tej firmie jak chcesz tam pracować jak nie to myślę że lepszej u prywacioka nie będzie.
zzz 2014-04-22 16:57:53
"...Pozdrawiam pracowników i życzę miłej pracy którą można mieć w tej firmie jak chcesz tam pracować..."

No miła praca na 2,3,4 maszynach jednocześnie sama przyjemność ;)

"...jak nie to myślę że lepszej u prywacioka nie będzie. "

Oj będzie będzie, nie siej propagandy. Jak tak Ci źle w tej dużej firmie to wracaj bo przecież praca w NS to sama przyjemność ;)
trelek 2014-04-22 19:11:24
Widze że propagende sieją, chociaż jeden fakt jest zgodny tzn. u prywaciaka ciężko o dobrą kaske i warunki.
Praca może być miła jak jest mało zleceń ale jak pasek z wyplaty zobaczysz to przestaje być miła, depresja. Jak dużo roboty to zap...... jak maly samochodzik w te i spowrotem a i tak wiele wiecej niezarobisz.
A czego się można spodziewać po ekipie z PROTECHu (chodzi mi o kadre zarządzającą).
anonim 2014-04-23 02:17:47
zzz a czego się chcesz spodziewać jak pracujesz na guziku to więcej nie wyciągniesz. Może już czas się złapać czegoś innego?
1
ktoś 2014-04-23 04:04:45
zzz podaje mi jedną firmę w regionie w której jest lepiej no proszę
zzz 2014-04-23 09:28:06
Nie będę tu pisał o innych firmach bo opinie tu ich nie dotyczą. Wystarczy poczytać o tej firmie i już wszystko wiadomo. Zarząd sobie niech przemyśli opinie.
anonim 2014-04-24 01:20:24
Wiem że nigdzie lepiej ci nie zapłacą. Albo praca na guziki i 3 maszyny albo programowanie i ustawianie za lepsze zarobki twój wybór. Trzeba się rozwijać.
zzz 2014-04-24 09:26:19
No jako guzikowy to oczywiście, że nigdzie lepiej nie zapłacą. Trzeba więc się rozwijać żeby lepiej zarabiać a w innych firmach wtedy lepsze zarobki są realne.
anonim 2014-04-25 04:18:56
Robert ale żeby zostać docenionym to trzeba się wykazać ale nie w tej firmie. Przykra sprawa ale tak jest. Czy walisz weekendy czy nie to bardzo cię nie docenią tak samo z normami nie ma się co wysilać za bardzo bo po co jak masz to samo czy zrobisz więcej czy nie. Może za podpierdalanie cię docenią ;-)
zzz 2014-04-27 17:07:12
Teraz wszystko w rękach naszego szanownego kierownictwa...
to jo 2014-05-05 20:49:33
wow fajnie się robi w firmie. Już w nie nie pracuje i nie jestem wiecie kim. Firma zwalnia ludzi za nic tak słyszałem za wolność słowa ejj. Ciekawe jak do tego doszli ? po adresie IP. Takie rzeczy tylko dochodzeniówka załatwia.
1
to ja 2014-05-06 20:30:08
Dochodzeniówka to je pikus Nowosystem ma lepszy system.... strzela na pałe ąż trafi tylko że pracowników zabraknie a cele będa podania składać do pracy, no ale cóż(usunięte przez administratora)
1
allo allo 2014-05-07 14:53:06
koło brakuje jednego wpisu. A taki fajny był.
1
??? 2014-05-07 17:34:38
Co się stalo z jednym komentarzem?? Czyżby cenzura??
Mam nadzieje że przynajmniej go przeczytali.
1
??? 2014-05-07 17:40:48
No ale ponoć jeden z ustawiaczy się zwolnił heh masakra ta firma to już naprawde zbliża się do dna.
Nikomu niepolecam pracy tam, omijać z daleka. Wyzysk i zasuwanie na kilku maszynach naraz.
1
trelek 2014-05-12 20:27:29
bez sobót może 2000 netto jak ci calej premi nieuwalą ale nadgodziny to standart za które niemasz apłacone jak należy a tyle co za zwykły dzień.
bolek 2014-06-12 21:48:18
Ogulnie lipa....urlopy przymusowe i ludzie sie zwalniają, ewakuacja !!!!!
1
Kordek 2014-06-18 16:23:14
To leć bo na pewno cię przyjmą jak wysyłają na przymusowe urlopy lub bezpłatne jak ci się płatny skończył. 2000 netto to po paru latach pracy jak sobie zasłużysz. Tylko nie choruj bo cię wywalą za to...
1
trelek 2014-06-18 20:52:45
2000 zł netto to dla fachowców z kilkuletnim doświadczeniem w programowaniu i przychodzeniu w soboty i niedziele więc szału niema i niepchajta sie w to bagno.
nikodem 2014-06-21 07:26:31
specjalistów za grosze potrzeba a 3 maszyny ustawiaj, produkuj w jednym czasie! I wiecznie mało...
1
trelek 2014-06-21 14:33:55
4000 to na dwóch z dwiema sobotami jak już.
1
trelek 2014-09-25 09:27:45
Rynek jest taki że zawsze można znaleźć cos lepszego za albo lepszą kase albo za prace w lepszych warunkach.
1
Robi 2014-10-30 13:27:22
Jak przyniesiesz L4 to już odnotowane i zapamiętane co by Ci potem wytknąć bo nie jest mile widziane. Zapomnij o weekendach. Ale jakby były to oczywiście lepiej jakbyś przyszedł...
ktośtam 2014-11-16 16:15:23
Podobno kierownik znowu poszedł do lamusa? hmmm ciekawe czy ktoryś będzie tam na stałe.
grzybek 2015-02-05 14:38:25
Jak wygląda bhp i socjalne w tej firmie? Dla mnie to też istotna sprawa. Często firmy mało placą ale mają bogate zaplecze socjalne co zwiększa atrakcyjność pracy.
Miro 2015-02-05 15:50:31
Zapomnij o bogatym zapleczu socjalnym. Wypadki też chodzą po ludziach...
grzybek 2015-02-11 10:22:28
Chyba dam sobie z wami spokój. Tak z ciekawości, są tam stali pracownicy czy wszyscy tymczasowo z łapanki? Widzę że same złe komentarze to chyba z łapanki.
ddd 2015-02-11 14:26:16
Stali są , firma jest dobrze rokuje na przyszłość
byłem i widziałem 2015-02-14 11:10:50
Są stali pracownicy jeszcze z czasów poprzedniej firmy która znajdowała się w tym samym miejscu i jak jesteś z poza tego układu to naprawdę cieżko będzie Ci dojść do poziomu ich zarobków. Jednak jak będziesz dobrym pracownikiem i dużo potrafisz to masz szansę zrobić to szybciej. Firma raczej stabilna powinna być na rynku jeszcze kilka ładnych lat i się rozwijać. Mają dojścia do ciekawych zamówień w tej branży. Z rzeczy socjalnych dostaniesz paczkę na święta i tylko tyle więc pod tym względem biedne zaplecze chociaż nie można powiedzieć, że nic nie robią w tym temacie.
1
ns robol 2015-02-23 20:45:11
Stałych pracowników jest tylko kilku, zresztą tam wogule kilku pracowników na zmianie zostało, brak zleceń i pracownicy poszli po rozóm do glowy i sami się zwolnili.
Czy firma stabilna to wątpie, miała sporo zleceń do hydrauliki siłowej a teraz nic tylko rozjazdy kolejowe czyli sporo dzwigania za psi pieniądz.
Czy będzie na rynku kilka lat? Tak a potem bankrut albo reanimacja przez kogoś innego.
Nie żebym źle życzył firmie ale bije do rozsądku osób prowadzących, niebądźcie takimi sknerami nie tylko dla pracowników ale także do narzędzi pracy bo tam brakuje naprawde wszystkiego od wierteł do narzędzi pomiarowych.
Pozdrawiam.
1
do kammy 2015-06-24 16:11:26
Tam nigdy się nie działo najlepiej, ale nie było też jakoś bardzo źle. Problemy jak we większości tego typu firm jak najniższym kosztem wyciągnąć jak najwięcej stąd braki w narzędziach a i ludzie często pokazują, że na używkach można pracować dlatego ci zajmujący się tutaj zaopatrzeniem dochodzą do wniosku, że skoro nikt nie zgłasza problemu jakiegoś braku to problemu nie ma. Na pewno zarobki też nie są na najwyższym poziomie płacą na tyle ile ich stać nie chcą żyć ponad stan. Kilku ludzi odeszło dobrowolnie bo albo dostali lepiej płatną pracę albo po prostu powiedzieli dość na to co w pewnym czasie zaczęło się dziać w firmie napiszę w skrócie władza ma to do siebie, że lubi uderzać do głowy- ten kto ją ma w danej chwili często się zmienia czy to na lepsze czy na gorsze to się domyśl ja tego nie napiszę bo nie mnie oceniać rządzących tą firmą. Zaangażowania nie można im odmówić ale czy na samym zaangażowaniu można zbudować dobrze prosperującą firmę ?
1
trelek 2015-07-03 19:54:12
Czasem wystarczy słuchać pracowników, zwłaszcza tych którzy pracowali w firmach dobrze zarządzanych, krytykę też wysłuchać. Ja życzę nowosystemowi jak najlepiej ale czasem powinni wyciągnąć stopery z uszu żeby osiągnąć cel. Pozdrawiam wszystkich.
trelek 2015-07-30 09:26:13
Nonono dla odmiany muszę pochwalić firmę, podwyżki były i roboty ponoć sporo nonono ale za organizacje to pochwaly niedam bo ponoc dalej lipa totalna
trelek 2016-07-17 10:15:39
Firma sobie radzi tylko dzięki zaradności operatorów którzy z niczego z brakiem narzędzi umią coś zrobić bo w wielkie postępy organizacyjne tam niewierzę. Ale oczywiście żczę firmie rozwoju może kiedyś otworzą oczy na europejskie standardy jakości.
salsa 2016-07-17 15:09:50
Obsługa obróbki skrawaniem metali na obrabiarkach nie jest dziwną sprawą @kuba, ale wiesz może jakich ogólnie zarobków można się teraz spodziewać? Podobno miały być jakieś premie. Dzięki za odpowiedź.
Zostaw swoją opinię o Nowosystem - Rybnik
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Nowosystem