brak logo

FIRMA USŁUGOWO - INFORMACYJNO - REKLAMOWA „GRACJA”

Wrocław

Opinie o FIRMA USŁUGOWO - INFORMACYJNO - REKLAMOWA „GRACJA”

Gracja 2013-04-03 14:44:21
Bardzo dobre PYTANIE...nie ma osób co wpłaciły a nic nie otrzymały!Cóż pisać muszą....Pozdrawiam-Gracja.
Gracja 2013-04-03 14:45:33
Paula - 2013-04-03 12:51:35

Witam...wszyscy piszecie negatywne opinie na temat tej firmy,chcialabym wiedziec czy macie powody aby ich oskarzac?

Wpłaciliscie pieniadze i nic nie otrzymaliscie?

Bo nie rozumiem tych opini i czy Ci ktorzy pisza te opinie zostali oszukani?
Bardzo dobre PYTANIE...nie ma osób co wpłaciły a nic nie otrzymały!Cóż pisać muszą....Pozdrawiam-Gracja
GRACJA 2013-04-03 14:48:03
ZAPRASZAM NA NIE CO MNIEJ OPRYSKLIWĄ OPINIĘ NA NASZ TEMAT
http://www.uwagi.pl/articles/view/9264556
GRZEGORZ 2013-04-05 13:25:10
MAM PYTANIE OK WPŁACE DOSTANE BROSZURE I CZY PUŻNIEJ JEST DALSZA WSPUŁPRACA CZY TO POLEGA TYLKO NA SPRZEDAWANIU OFERT PRAC CHAŁUPNICZYCH KTÓRYCH PUŻNIEJ SIĘ NIE REALIZUJE NIE ODBIERACIE TELEFONU I PRZYDAŁ BY SIE WPIS DO EWIDENCJI BO Z TEGO CO MI WIADOMO W NASZYM KRAJU KAŻDY WEDŁUG WPISU MAŻE SPRAWDZIĆ FIRMĘ
Gracja 2013-04-06 17:32:32
GRZEGORZ - 2013-04-05 13:25:10

MAM PYTANIE OK WPŁACE DOSTANE BROSZURE I CZY PUŻNIEJ JEST DALSZA WSPUŁPRACA CZY TO POLEGA TYLKO NA SPRZEDAWANIU OFERT PRAC CHAŁUPNICZYCH KTÓRYCH PUŻNIEJ SIĘ NIE REALIZUJE NIE ODBIERACIE TELEFONU I PRZYDAŁ BY SIE WPIS DO EWIDENCJI BO Z TEGO CO MI WIADOMO W NASZYM KRAJU KAŻDY WEDŁUG WPISU MAŻE SPRAWDZIĆ FIRMĘ
"GRACJA"
NIP 8992161229 REGON 932119886
UL. POWSTAŃCÓW ŚLĄSKICH 131/14
53 - 317 WROCŁAW
www.gracja.entro.pl
ania 2013-04-24 14:52:06
Gracja = żenada i wielkie oszustwo
Gracja 2013-04-24 22:29:49
ania - 2013-04-24 14:52:06

Gracja = żenada i wielkie oszustwo
Sama Pani nie wie co mówi widocznie nie czytała wpisów POZYTYWNYCH na www.uwagi.pl Pozdrawiam
wiking 2013-04-30 08:48:47
Miesiąc temu dokonałem przelewu za informator prac chałupniczych i nic nie dostałem,30 zł w błoto.Czysty zysk .Gdyby firma była nawet w Brazyli to juz chyba by doszło jesli coś by wysłali.
wiking 2013-04-30 08:59:57
Gracja - 2013-01-07 23:41:41

Kadzaf - 2013-01-07 23:15:12

"Nieporozumienie piszę się łącznie". Pozdrawiam
Dziękuje za ceną uwagę...Gracja
Ja mam potwierdzenie przelewu a itak nic nie dostałem,a w tym wypadku nie mogą powiedziec ze nic nie dostali.
GRACJA 2013-04-30 10:53:26
wiking - 2013-04-30 08:59:57

Gracja - 2013-01-07 23:41:41

Kadzaf - 2013-01-07 23:15:12

"Nieporozumienie piszę się łącznie". Pozdrawiam
Dziękuje za ceną uwagę...Gracja
Ja mam potwierdzenie przelewu a itak nic nie dostałem,a w tym wypadku nie mogą powiedziec ze nic nie dostali.
WITAM,ZANIM TU WYPISYWAĆ SWOJE ŻALE MOŻE NAJPIERW BY PAN Z NAMI SIĘ SKONTAKTOWAŁ?! ZAPRASZAM NA POZYTYWNE OPINIE O NAS NA:uwagi.pl/articles/view/9264556 TAM WPISAĆ NASZĄ FIRME,POZDRAWIAM-GRACJA.
Dorotka 2013-05-11 00:11:21
Weszłam sobie z ciekawości na ten temat gdyż zetknęłam się z ofertą firmy. Od razu ostrzegam że nie będę tu raczej zaglądać żeby odpisywać na godne pożałowania tłumaczenia tej oto firmy. Jestem z natury osobą lubiącą analizować wszystko po kolei
Dlatego tez zamieszczam ten post dla tych co nie przebrnęli przez każdą stronę tylko poszli na koniec zobaczyć co się okazało
A więc zbiorę fakty
Pan [usunięte przez moderatora]który prowadzi firmę Gracja jest zadłużony, jego żona również ma na siebie zarejestrowaną firmę o podobnym profilu. Kilka osób skarży się że wysłało pieniądze ale dostało odpowiedź że nie dotarły.
Tyle co do faktów bezpośrednio dotyczących tej firmy.
Teraz kilka faktów ogólnych dotyczących takiej działalności. Jak byłam młoda i głupia ślepo wierzyłam w takie oferty, jednakże zamiast zarabiać pieniądze wyrzucałam je w błoto płacąc takim oszustom. Później zmądrzałam i przejrzałam setki takich tematów na forach. Od tej pory ostrzegam ludzi naiwnych. Nie dajcie się nabierać !!! Pomyślcie logicznie kto, chcąc dać Wam zarobić bierze od Was pieniądze?? Przecież skoro ma Wam wypłacić je za miesiąc to po co je od Was brać?? Ponadto kto oferuje dziś prace chałupnicze na serio?? wszystko leci maszynowo ludzie!! Jeżeli chcecie zarabiać w domu to polecam na programach partnerskich ( nie będę robić reklamy konkretnym programom), ja na nich dobrze zarabiam. Wystarczy włożyć trochę wysiłku w zarabianie przez internet :) nie dajcie się oszukać, nie nabierajcie się na szybkie zarobki . Żyjemy w Polsce a tu trzeba trochę popracować na pieniążki :) miało być czysto teoretycznie ale mnie poniosło jak zwykle. Jeszcze chcę dodać że poziom wypowiedzi Gracji na tym forum sięga dna, chwilami nie mogłam się nadziwić że można mieć tak tępe odpowiedzi, ponadto ostrzegam że pozytywne komentarze może napisać każdy. Tu nick masz na chwile co za problem żeby Pan[usunięte przez moderatora] napisał że jest kasią która jest zadowolona?? Poza tym akurat wierzę że osoba zadowolona z usług przegląda fora żeby sprawdzić czy ta firma jest spoko czy nie xD
Dobra kończę :)

PS: Ale proszę Was ludzie podszkolcie swój polski bo czasami ciężko zrozumieć o co Wam chodzi x
1
Gracja 2013-05-11 20:02:08
Dorotka - 2013-05-11 00:11:21

Weszłam sobie z ciekawości na ten temat gdyż zetknęłam się z ofertą firmy. Od razu ostrzegam że nie będę tu raczej zaglądać żeby odpisywać na godne pożałowania tłumaczenia tej oto firmy. Jestem z natury osobą lubiącą analizować wszystko po kolei

Dlatego tez zamieszczam ten post dla tych co nie przebrnęli przez każdą stronę tylko poszli na koniec zobaczyć co się okazało

A więc zbiorę fakty

Pan Waszczak który prowadzi firmę Gracja jest zadłużony, jego żona również ma na siebie zarejestrowaną firmę o podobnym profilu. Kilka osób skarży się że wysłało pieniądze ale dostało odpowiedź że nie dotarły.

Tyle co do faktów bezpośrednio dotyczących tej firmy.

Teraz kilka faktów ogólnych dotyczących takiej działalności. Jak byłam młoda i głupia ślepo wierzyłam w takie oferty, jednakże zamiast zarabiać pieniądze wyrzucałam je w błoto płacąc takim oszustom. Później zmądrzałam i przejrzałam setki takich tematów na forach. Od tej pory ostrzegam ludzi naiwnych. Nie dajcie się nabierać !!! Pomyślcie logicznie kto, chcąc dać Wam zarobić bierze od Was pieniądze?? Przecież skoro ma Wam wypłacić je za miesiąc to po co je od Was brać?? Ponadto kto oferuje dziś prace chałupnicze na serio?? wszystko leci maszynowo ludzie!! Jeżeli chcecie zarabiać w domu to polecam na programach partnerskich ( nie będę robić reklamy konkretnym programom), ja na nich dobrze zarabiam. Wystarczy włożyć trochę wysiłku w zarabianie przez internet :) nie dajcie się oszukać, nie nabierajcie się na szybkie zarobki . Żyjemy w Polsce a tu trzeba trochę popracować na pieniążki :) miało być czysto teoretycznie ale mnie poniosło jak zwykle. Jeszcze chcę dodać że poziom wypowiedzi Gracji na tym forum sięga dna, chwilami nie mogłam się nadziwić że można mieć tak tępe odpowiedzi, ponadto ostrzegam że pozytywne komentarze może napisać każdy. Tu nick masz na chwile co za problem żeby Pan Waszczak napisał że jest kasią która jest zadowolona?? Poza tym akurat wierzę że osoba zadowolona z usług przegląda fora żeby sprawdzić czy ta firma jest spoko czy nie xD

Dobra kończę :)



PS: Ale proszę Was ludzie podszkolcie swój polski bo czasami ciężko zrozumieć o co Wam chodzi x
Witam,jak bardzo się Pan nudzi i jak mało wie,do tego jeszcze wtyka swój nosek nie w swoje sprawy.Pozytywnie wpisy na nasz temat są wyłącznie od naszych współpracowników i bardzo żałuje że administrator np forum"UWAGI..."NIE daje możliwość ukazywania danego IP komputera z jakiego są wpisy a za pewne nie było by takich BZDUR jak to pisze PANI DOROTKA!:) imienniczka mojej żony która nie ma zarejestrowanej firmy...nie tłumaczę się tylko przedstawiam realne fakty starając się na nie odpisać czego wcale nie muszę robić.Kto dziś w Polsce nie jest zadłużony Pani Doroto?chyba tylko bogaci i właśnie oszuści...cóż ktoś mało życia zna,nie ma wpisów że nic nie wysyłamy po co te BREDNIE!!!Pozdrawiam i zapraszam na Pozytywne OPINIE o nas: uwagi.pl/articles/view/9264556 PRZED słowem UWAGI proszę wpisać www !!!.Pozdrawiam Gracja
Serafino 2013-05-22 16:09:22
A zasadził już ktoś panu kopa w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] panie [usunięte przez moderatora]?! Jesteś pan [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] społeczna a pana U.I R. GRACJA to wrzód na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] narodu normalnie!
- ta parafraza wypowiedzi Ferdynanda Kiepskiego idealnie pasuje do prowadzonej przez pana działalności.
gracja 2013-05-26 11:26:21
Serafino - 2013-05-22 16:09:22

A zasadził już ktoś panu kopa w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] panie [usunięte przez moderatora]?! Jesteś pan [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] społeczna a pana U.I R. GRACJA to wrzód na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] narodu normalnie!

- ta parafraza wypowiedzi Ferdynanda Kiepskiego idealnie pasuje do prowadzonej przez pana działalności.
Witam,ktoś chyba bardzo ma z sobą poważne problemy....!
Piotr 2013-06-03 23:25:09
Ciekawe ze na stronie, gdzie miały być pozytywne opinie nie ma nic na temat tej firmy?
W 99% przypadków takie firmy sciagaja od kilku do kilkudziesieci zl, wysylaja katalog ofert i to koniec wspolpracy.
Dobre chaupnictwo mozna znaleźć TYLKO po znajomosci lub pytajac w konkretnych firmach a nie przez takich posrednikow naciagaczy.
Przyklad mojej dziweczyny:
Poszla do pewnej duzej firmy z branzy kosmetycznej i po prostu spytala czy moga jej cos zlecic do pracy w domu.
Pobrali oplate w kwocie 100zl jako zabezpieczenie i teraz 2x w miesiacu przywoza i odbieraja elementy ktore sklada.
Zarobek moze i nie jest jakis super ( wychodzi od 800 do 1250 zl/mc).
Pozdrawiam naciagaczy i naciagnietych;P
Admin 2013-06-10 14:26:32
Gracja to jedno wielkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] cierwo. [usunięte przez moderatora]zadłużony i wyłudza pieniądze. POZDRo
Gracja 2013-06-11 14:04:22
Admin - 2013-06-10 14:26:32

Gracja to jedno wielkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] cierwo. [usunięte przez moderatora] zadłużony i wyłudza pieniądze. POZDRo
Brak słów na takie komentarze,niby taki odważy a podaje się za ADMINA?! żenujące...ponieważ to ADMIN usuwa Państwa inteligentne słownictwo...Pozdrawiam
beata 2013-06-26 21:56:41
Piotr. mam prosbe moglbys odezwac się do mnie na e-mail? zależy mi betiii05@vp.pl
Patka 2013-07-03 19:08:29
FIRMA GRACJA wywiązuje się z oferowanej pracy, ja jestem zadowolona ze współpracy, nie rozumiem dlaczego tyle osób - tak źle wypowiada się o tej firmie, ta firma jak i wiele innych firm oferujących chałupnictwo pobiera pieniądze, ale GRACJA w następnie uczciwie daje zarobić, uważam , że to jedna z niewielu już firm dających zarobić pracując w domu.Patka
Karolina 2013-07-06 00:45:08
Patka - 2013-07-03 19:08:29

FIRMA GRACJA wywiązuje się z oferowanej pracy, ja jestem zadowolona ze współpracy, nie rozumiem dlaczego tyle osób - tak źle wypowiada się o tej firmie, ta firma jak i wiele innych firm oferujących chałupnictwo pobiera pieniądze, ale GRACJA w następnie uczciwie daje zarobić, uważam , że to jedna z niewielu już firm dających zarobić pracując w domu.Patka
Waszczak - nie ściemniaj!
Twoja działalność gospodarcza zarejestrowana jako U.I.R. GRACJA Janusz Waszczak jak każda taka, która oferuje prace "chałupnicze" polega po prostu wyłudzaniem pieniędzy od ludzi, którzy wierzą, że mimo upadku komuny istnieje jeszcze chałupnictwo. Takiego chałupnictwa nie ma już od dawna - natomiast jest wysyp "firm", które zarabiają na naiwności najbiedniejszych ludzi.
stokrota 2013-07-10 21:38:23
'nigdy nie kłóć się z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do własnego poziomu, a potem pokona doświadczeniem'

przeczytałam oferty tej firmy, a ze względu na sposób jej funkcjonowania postanowiłam zasięgnąć opinii samych zainteresowanych czyli potencjalnych 'pracowników'. nie będę się wypowiadać na temat pochlebnych komentarzy, chociaż pojawiły się one dopiero po zauważeniu ich braku. ale może to być zwykły zbieg okoliczności więc zostawmy to. naprawdę nie interesuje mnie Pana znajomość ojczystego języka ani to czy widnieje Pan w rejestrze dłużników. analfabeci i bankruci też mogą zakładać firmy, szczególnie kiedy potrzebne im są pieniądze. to zrozumiałe. mój post szczególnie kieruję do Was, bo czytam te komentarze a raczej walkę słowną i żal mi Waszej popsutej krwi. po co.? dla pełnego zobrazowania swoich odczuć co to tej batalii, dołączyłam bardzo mądry cytat na samym wstępie. :)

a teraz do Pana właściciela. weszłam tu, bo miałam nadzieję, że dowiem się czegoś co pozwoli mi zgłosić się i zarobić pieniążki. oczywiście zdążyłam wyrobić sobie opinię, ale nie mam ochoty się nią z Panem podzielić. istotną dla mnie rzeczą jest szacunek wobec drugiego człowieka, bo sama chcę być szanowana. a 'odpowiadanie' na każdy negatywny post, jest na poziomie podstawówki. nie ufam pracodawcy, który nie potrafi przyjąć krytyki godnie, tylko stara się i to nie do końca w kulturalny sposób udowodnić, że ktoś się myli i mieć ostatnie słowo. przez takie zachowanie, na pewno nie zyska Pan większej liczby ochotników. ludzie inteligentni nie muszą sobie poprawiać samopoczucia kłócąc się na forach. acha.. te Pańskie 'pozdrawiam' tak śmierdzi sarkazmem, że mógłby sobie Pan to darować. ja w każdym razie nie potrzebuję pozdrowień, choć biorąc pod uwagę wizerunek jaki Pan sobie tu tworzy nie wątpię, że włoży Pan wiele wysiłku co by mi odpisać. - proszę się nie męczyć - nie interesuje mnie Pana zdanie, tak jak Pana nie interesuje zdanie ludzi, którzy tu się wypowiadają.

nie traćcie czasu. i nie psujcie sobie więcej krwi, szukajmy pracy w ten czas. pozdrawiam Was i życzę powodzenia :)
Gracja 2013-07-11 09:35:17
stokrota - 2013-07-10 21:38:23

'nigdy nie kłóć się z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do własnego poziomu, a potem pokona doświadczeniem'



przeczytałam oferty tej firmy, a ze względu na sposób jej funkcjonowania postanowiłam zasięgnąć opinii samych zainteresowanych czyli potencjalnych 'pracowników'. nie będę się wypowiadać na temat pochlebnych komentarzy, chociaż pojawiły się one dopiero po zauważeniu ich braku. ale może to być zwykły zbieg okoliczności więc zostawmy to. naprawdę nie interesuje mnie Pana znajomość ojczystego języka ani to czy widnieje Pan w rejestrze dłużników. analfabeci i bankruci też mogą zakładać firmy, szczególnie kiedy potrzebne im są pieniądze. to zrozumiałe. mój post szczególnie kieruję do Was, bo czytam te komentarze a raczej walkę słowną i żal mi Waszej popsutej krwi. po co.? dla pełnego zobrazowania swoich odczuć co to tej batalii, dołączyłam bardzo mądry cytat na samym wstępie. :)



a teraz do Pana właściciela. weszłam tu, bo miałam nadzieję, że dowiem się czegoś co pozwoli mi zgłosić się i zarobić pieniążki. oczywiście zdążyłam wyrobić sobie opinię, ale nie mam ochoty się nią z Panem podzielić. istotną dla mnie rzeczą jest szacunek wobec drugiego człowieka, bo sama chcę być szanowana. a 'odpowiadanie' na każdy negatywny post, jest na poziomie podstawówki. nie ufam pracodawcy, który nie potrafi przyjąć krytyki godnie, tylko stara się i to nie do końca w kulturalny sposób udowodnić, że ktoś się myli i mieć ostatnie słowo. przez takie zachowanie, na pewno nie zyska Pan większej liczby ochotników. ludzie inteligentni nie muszą sobie poprawiać samopoczucia kłócąc się na forach. acha.. te Pańskie 'pozdrawiam' tak śmierdzi sarkazmem, że mógłby sobie Pan to darować. ja w każdym razie nie potrzebuję pozdrowień, choć biorąc pod uwagę wizerunek jaki Pan sobie tu tworzy nie wątpię, że włoży Pan wiele wysiłku co by mi odpisać. - proszę się nie męczyć - nie interesuje mnie Pana zdanie, tak jak Pana nie interesuje zdanie ludzi, którzy tu się wypowiadają.



nie traćcie czasu. i nie psujcie sobie więcej krwi, szukajmy pracy w ten czas. pozdrawiam Was i życzę powodzenia :)
Brak słów.....................Pozdrawiam!
anonim 2013-07-12 18:14:43
No zróżnicowane ma GRACJA opinie. Czy ktoś może napisac opinię jako aktualny pracownik? Bo te negatywy to pewnie zwolnionych, pewnie nie bez powodu. Jak jest z nadgodzinami. ekstra płatne? Istnieje jakiś system premiowania?
livia 2013-07-22 10:28:04
Nadal się ogłaszają ci [usunięte przez admina]
GRACJA 2013-07-24 01:32:47
JESTEM JUŻ ZAROBIONY. KOŃCZĘ SWOJĄ DZIAŁALNOŚĆ.A WAS MAM W D...E.POZDRAWIAM.
Janusz 2013-07-24 18:27:24
Oczywiście GRACJA istnieje i będzie istnieć do końca świata i jeden dzień dłużej pod warunkiem że:
1) [usunięte przez admina] nie dosięgnie wymiar sprawiedliwości
2) Będą wciąć istnieć naiwni skłonni wpłacać takiej [usunięte przez admina]jak ty pieniądze i to tak właściwie za nic
GRACJA.. 2013-07-29 13:45:14
WPŁACAJCIE PIENIĄŻKI I NIE ZADAWAJCIE TYLE PYTAŃ.W KOŃCU TA SYMBOLICZNA KWOTA TO NIE MAJĄTEK.NAWET JEŚLI NIC Z TEGO NIE BĘDZIE TO NIKT NIE ZBANKRUTUJE.
GRACJA!! 2013-07-29 19:34:31
GRACJA.. - 2013-07-29 13:45:14

WPŁACAJCIE PIENIĄŻKI I NIE ZADAWAJCIE TYLE PYTAŃ.W KOŃCU TA SYMBOLICZNA KWOTA TO NIE MAJĄTEK.NAWET JEŚLI NIC Z TEGO NIE BĘDZIE TO NIKT NIE ZBANKRUTUJE.
NASTĘPNY NIE POWAŻNY PODAJE SIĘ ZA GRACJE ALE WAM SIĘ NUDZI....!!! ŻAŁOSNE..............!
OSZUKANY PRZEZ GRACJA.. 2013-07-30 11:36:12
Za wysłane pieniążki dostaniecie jedną przesyłkę makulatury i na tym kontakt i współpraca się kończy.
naiwna 2013-07-30 12:49:25
OSZUKANY PRZEZ GRACJA.. - 2013-07-30 11:36:12

Za wysłane pieniążki dostaniecie jedną przesyłkę makulatury i na tym kontakt i współpraca się kończy.
święta racja.Spróbujcie się tam dodzwonić ?! Chętni na oszukanych niech spróbują przed a nie po wysłaniu.A najlepiej poprosić o spotkanie w "siedzibie firmy" i tam wpłacić i pobrać materiały, a już wtedy okaże się , że to niemożliwe [usunięte przez admina]
oszust 2013-07-30 13:38:20
najważniejsze by poszedł przelew a potem już jesteście nie potrzebni. wiem bo sam to robiłem . // . pozdro [usunięte przez admina]
Gracja 2013-07-30 18:37:48
OSZUKANY PRZEZ GRACJA.. - 2013-07-30 11:36:12

Za wysłane pieniążki dostaniecie jedną przesyłkę makulatury i na tym kontakt i współpraca się kończy.
Witam,by się Państwo wstydzili pisać wyssane z palca obelgi... czekam na zwrot tej makulatury!!-Gracja
OSZUKANY PRZEZ GRACJA.. 2013-07-30 22:04:17
gnojku oddaj pieniądze i dlaczego masz głuchy tel.?
WASZ CZEK 2013-08-01 01:42:21
to chiba już po tobie cooo?[usunięte przez admina]
wasz czek 2013-08-01 02:00:02
ściema bardzo stara ludzie już tego dawno nie łykają//// " WSPÓŁPRACA ROZPOCZNIE SIĘ W CHWILI PODPISANIA NIEZBĘDNEJ UMOWY,
KTÓRA PO WPŁACENIU PROWIZJI W KWOCIE 25 ZŁ ZOSTANIE DO PAŃSTWA WYSŁANA [usunięte przez admina]
Anonim 2013-08-02 01:15:04
Praca czy zlecenie?
40latka 2013-08-02 12:16:02
witam.nie mogę dodzwonić się pod ten wrocławski numer telefonu podany w ofercie.proszę o inny i wyjaśnienie o co chodzi.pragnę nawiązać współpracę.
Berni 2013-08-03 15:28:45
Zanim powstała "firma" U.I.R. "DRACJA" Janusz Waszczak pod tym samym adresem i numerem telefonu swoją naciągacką działalność prowadziła w identyczny sposób sławetna "firma" pod nazwą DOROTA WASZCZAK USŁUGI INFORMACYJNO-REKLAMOWE "EMIDA".
Pozwolę sobie zacytować rozmowę telefoniczną z ową "przedsiębiorczynią" - żoną Janusza Waszczaka:

12.marca 2009r.
"Dzwoniłem dziś pod numer wskazany na stronie - niby firmowej.
tel. 71 360-45-69
Pierwsza próba zakończyła się niepowodzeniem, ale kiedy pół godziny później zadzwoniłem, odebrała kobieta.
Na wstępie zaznaczyłem, że żona moja nacięła się już dwa razy na oferty pracy chałupniczej, dlatego też, zanim wyśle koleją kasę, chcę wiedzieć, do kogo pieniądze trafią.

Zapytałem o rzecz, która jako pierwsza rzuciła się mojej uwadze - brak NIP. Kobieta oburzona powiedziała mi, że nie ma takiego obowiązku by publikować takie informacje, a już tym bardziej nie udzieli mi takowej przez telefon...

Cytuj:
Wyciąg z Ustawy z dnia 2 lipca 2004 r. o swobodzie działalności gospodarczej (Dz. U. Nr 173, poz. 1807)

Art. 21. Jeżeli przedsiębiorca oferuje towary lub usługi w sprzedaży bezpośredniej lub sprzedaży na odległość za pośrednictwem środków masowego przekazu, sieci teleinformatycznych lub druków bezadresowych, jest on obowiązany do podania w ofercie co najmniej następujących danych:

1) firmy przedsiębiorcy;
2) numeru identyfikacji podatkowej (NIP);
3) siedziby i adresu przedsiębiorcy.
przy okazji:
Cytuj:
Informacje kontaktowe muszą być podane najdalej na pierwszym poziomie dostępu (czyli zakładki/linki: o firmie, o nas, kontakt itp.), a nie gdzieś daleko/głęboko lub po stronie dostępnej tylko dla zarejestrowanych użytkowników - reguluje to obowiązująca w naszym kraju Ustawa:

Ustawa z dn. 18.07.2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną
Rozdział 2 Obowiązki usługodawcy świadczącego usługi drogą elektroniczną Art. 5. 1. Usługodawca podaje, w sposób wyraźny, jednoznaczny i bezpośrednio dostępny poprzez system teleinformatyczny, którym posługuje się usługobiorca [...]

Wyprowadziłem ją zatem z błędu.

Zdenerwowała się i powiedziała, że nie ma czasu ze mną rozmawiać, "bo jej dziecko płacze". A w ogóle dlaczego dzwonię na jej numer domowy?
I tu się zdziwiłem, gdyż na stronie emida.xt.pl, numer pod który zadzwoniłem, jest podany właśnie do kontaktu.

Mało tego - jak się później okazało, moja znajoma też dzwoniła pod numer ze strony: emida.xt.pl i ów numer telefonu miał być gwarancją na to, iż to uczciwy biznes...

Z rozmowy z panią, która odebrała połączenie wyniknęło, że ona nie świadczy żadnych usług, że tylko informuje o możliwościach zarobku... Usług nie świadczy, ale za informację, życzy sobie 32 złote. Tyle niestety wysłała znajoma.
Owe 32 złote to kasa za wspomniany w poście Małgorzaty "katalog".

Otrzymałem również informację, że witryna internetowa pod adresem emida.xt.pl reklamuje usługi(?)/oferty(?) ze strony topaz.xt.pl. I faktycznie - na samym dole tej pierwszej jest napis: emida 2009, gdzie słowo emida jest linkiem do tej drugiej.

Proszę sprawdzić (stan aktualny w chwili pisania posta, ale screeny zrobiłem, gdyby nagle coś się zmieniło), jaka pozycja znajduje się na końcu menu... Cleanbusiness (http://www.cleanbusiness-z.rubikon.pl) - bez komentarza...
Chociaż nie - jako komentarz niech posłuży jeden z wyników googla: http://www.interpatrol.pl/?ipatrol=100&p=16

Odradziłem żonie kontakt z "firmą", która chyba firmą nie jest. Zresztą jak powiedziała pani z U.I-R."EMIDA", jest tylko pośrednikiem w przekazywaniu informacji...(faktycznie - EMIDA wtedy jeszce nie była zarejestrowana)
Jeżeli ja mam płacić za informację o możliwościach zarobkowych, przykładowo w firmie Clean Business-Z (Al. Jerozolimskie145/19, 02-326 Warszawa) to już wolę te 32 złote dać dziecku na dużego loda i ciacho.

Na koniec dodam, że kobieta z którą rozmawiałem, po kolejnym pytaniu dotyczącym działalności U.I-R."EMIDA", po prostu się rozłączyła..."

ps

Panie Waszczak -dziecko już chyba nie płacze więc odbieraj te telefony i wyjaśniaj uczciwie ludziom w jaki sposób chcesz ich przekręcić...
1
GRACJA 2013-08-03 18:46:03
Berni - 2013-08-03 15:28:45

Zanim powstała "firma" U.I.R. "DRACJA" Janusz Waszczak pod tym samym adresem i numerem telefonu swoją naciągacką działalność prowadziła w identyczny sposób sławetna "firma" pod nazwą DOROTA WASZCZAK USŁUGI INFORMACYJNO-REKLAMOWE "EMIDA".

Pozwolę sobie zacytować rozmowę telefoniczną z ową "przedsiębiorczynią" - żoną[usunięte przez administratora]:



12.marca 2009r.

"Dzwoniłem dziś pod numer wskazany na stronie - niby firmowej.

tel. 71 360-45-69

Pierwsza próba zakończyła się niepowodzeniem, ale kiedy pół godziny później zadzwoniłem, odebrała kobieta.

Na wstępie zaznaczyłem, że żona moja nacięła się już dwa razy na oferty pracy chałupniczej, dlatego też, zanim wyśle koleją kasę, chcę wiedzieć, do kogo pieniądze trafią.



Zapytałem o rzecz, która jako pierwsza rzuciła się mojej uwadze - brak NIP. Kobieta oburzona powiedziała mi, że nie ma takiego obowiązku by publikować takie informacje, a już tym bardziej nie udzieli mi takowej przez telefon...



Cytuj:

Wyciąg z Ustawy z dnia 2 lipca 2004 r. o swobodzie działalności gospodarczej (Dz. U. Nr 173, poz. 1807)



Art. 21. Jeżeli przedsiębiorca oferuje towary lub usługi w sprzedaży bezpośredniej lub sprzedaży na odległość za pośrednictwem środków masowego przekazu, sieci teleinformatycznych lub druków bezadresowych, jest on obowiązany do podania w ofercie co najmniej następujących danych:



1) firmy przedsiębiorcy;

2) numeru identyfikacji podatkowej (NIP);

3) siedziby i adresu przedsiębiorcy.

przy okazji:

Cytuj:

Informacje kontaktowe muszą być podane najdalej na pierwszym poziomie dostępu (czyli zakładki/linki: o firmie, o nas, kontakt itp.), a nie gdzieś daleko/głęboko lub po stronie dostępnej tylko dla zarejestrowanych użytkowników - reguluje to obowiązująca w naszym kraju Ustawa:



Ustawa z dn. 18.07.2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną

Rozdział 2 Obowiązki usługodawcy świadczącego usługi drogą elektroniczną Art. 5. 1. Usługodawca podaje, w sposób wyraźny, jednoznaczny i bezpośrednio dostępny poprzez system teleinformatyczny, którym posługuje się usługobiorca [...]



Wyprowadziłem ją zatem z błędu.



Zdenerwowała się i powiedziała, że nie ma czasu ze mną rozmawiać, "bo jej dziecko płacze". A w ogóle dlaczego dzwonię na jej numer domowy?

I tu się zdziwiłem, gdyż na stronie emida.xt.pl, numer pod który zadzwoniłem, jest podany właśnie do kontaktu.



Mało tego - jak się później okazało, moja znajoma też dzwoniła pod numer ze strony: emida.xt.pl i ów numer telefonu miał być gwarancją na to, iż to uczciwy biznes...



Z rozmowy z panią, która odebrała połączenie wyniknęło, że ona nie świadczy żadnych usług, że tylko informuje o możliwościach zarobku... Usług nie świadczy, ale za informację, życzy sobie 32 złote. Tyle niestety wysłała znajoma.

Owe 32 złote to kasa za wspomniany w poście Małgorzaty "katalog".



Otrzymałem również informację, że witryna internetowa pod adresem emida.xt.pl reklamuje usługi(?)/oferty(?) ze strony topaz.xt.pl. I faktycznie - na samym dole tej pierwszej jest napis: emida 2009, gdzie słowo emida jest linkiem do tej drugiej.



Proszę sprawdzić (stan aktualny w chwili pisania posta, ale screeny zrobiłem, gdyby nagle coś się zmieniło), jaka pozycja znajduje się na końcu menu... Cleanbusiness (http://www.cleanbusiness-z.rubikon.pl) - bez komentarza...

Chociaż nie - jako komentarz niech posłuży jeden z wyników googla: http://www.interpatrol.pl/?ipatrol=100&p=16



Odradziłem żonie kontakt z "firmą", która chyba firmą nie jest. Zresztą jak powiedziała pani z U.I-R."EMIDA", jest tylko pośrednikiem w przekazywaniu informacji...(faktycznie - EMIDA wtedy jeszce nie była zarejestrowana)

Jeżeli ja mam płacić za informację o możliwościach zarobkowych, przykładowo w firmie Clean Business-Z (Al. Jerozolimskie145/19, 02-326 Warszawa) to już wolę te 32 złote dać dziecku na dużego loda i ciacho.



Na koniec dodam, że kobieta z którą rozmawiałem, po kolejnym pytaniu dotyczącym działalności U.I-R."EMIDA", po prostu się rozłączyła..."



ps



Panie Waszczak -dziecko już chyba nie płacze więc odbieraj te telefony i wyjaśniaj uczciwie ludziom w jaki sposób chcesz ich przekręcić...

Ależ Państwu się nudzi...szkoda że nikt nie wyciągają brudów swoich jak i Swoich rodzin dopiero było by co czytać...! dodam iż Firma"Emida" tylko reklamowała inne Firmy a Firma"Gracja"daje SWOJE propozycje pra
Janusz 2013-08-04 21:46:47
[usunięte przez administratora] - mam rozumieć, że skoro zarejestrowałeś indywidualną działalność gospodarczą pod nazwą U.I.R. "GRACJA" JANUSZ WASZCZAK to od tego momentu jesteś osobą uczciwą, nie [usunięte przez administratora] pieniędzy i nie masz nic wspólnego z takimi [usunięte przez administratora] i z innymi tego typu kanaliami-wyłudzaczami - tak?
Masz własne propozycje współpracy w naciąganiu kolejnych naiwnych więc jesteś kryształowo czysty - tak?

JA MAM INNE ZDANIE I PRZED TAKIMI PASOŻYTAMI JAK TY BĘDĘ OSTRZEGAŁ WSZĘDZIE GDZIE TYLKO SIĘ POJAWISZ..

Weź się wreszcie człowieku za uczciwą pracę, zapłać ten dług, który masz wobec kablówki, podszkol się w naszej polskiej ortografii a potem żyj sobie jak chcesz i nie zawracaj głowy ludziom jakimś chałupnictwem którego nie ma.
2
Gracja 2013-08-04 23:29:07
Janusz - 2013-08-04 21:46:47

[usunięte przez administratora]- mam rozumieć, że skoro zarejestrowałeś indywidualną działalność gospodarczą pod nazwą U.I.R. "GRACJA" JANUSZ WASZCZAK to od tego momentu jesteś osobą uczciwą, nie wyłudzasz pieniędzy i nie masz nic wspólnego z takimi [usunięte przez administratora] i z innymi tego typu kanaliami-wyłudzaczami - tak?

Masz własne propozycje współpracy w naciąganiu kolejnych naiwnych więc jesteś kryształowo czysty - tak?



JA MAM INNE ZDANIE I PRZED TAKIMI PASOŻYTAMI JAK TY BĘDĘ OSTRZEGAŁ WSZĘDZIE GDZIE TYLKO SIĘ POJAWISZ..



Weź się wreszcie człowieku za uczciwą pracę, zapłać ten dług, który masz wobec kablówki, podszkol się w naszej polskiej ortografii a potem żyj sobie jak chcesz i nie zawracaj głowy ludziom jakimś chałupnictwem którego nie ma.

Fajnie że są tacy oczytani ludzie...czyści jak łza !!! szczerze to mało co mnie obchodzi co kolego wypisujesz:)chyba już kolega jak po nazwisku jedzie,dodam że każdy jest cwany ANONIMOWO!!! tu pisze co chce i czego nie chce a musi !!! czemu nikt jeszcze nie zagościł u mnie ?? nie ukrywam się jak inni NIBY "Firmy",Pozdrawiam!
40latka 2013-08-05 11:21:57
dziękuję wszystkim za ostrzeżenie.wyleczyłem się z chęcią współpracy z z tą niby firmą.jeśli nie można się dodzwonić na podany numer to może już być tylko gorzej!
Janusz 2013-08-05 12:45:17
Art. 43[4] kc mówi, że: "Firmą osoby fizycznej jest jej nazwisko i imię. Nie wyklucza to włączenia do firmy pseudonimu lub określeń wskazujących na przedmiot działalności przedsiębiorstwa, miejsce jej prowadzenia oraz innych określeń dowolnie wybranych."
A więc imienia i nazwiska w nazwie firmy będącej indywidualną działalnością gospodarczą POMINĄĆ NIE MOŻNA.

Nazywa się ten twór U.I.R. "GRACJA" Janusz Waszczak i czy się to temu "przedsiębiorcy"podoba czy nie jego nazwisko musi być w nazwie.
2
Gracja 2013-08-05 12:50:08
40latka - 2013-08-05 11:21:57

dziękuję wszystkim za ostrzeżenie.wyleczyłem się z chęcią współpracy z z tą niby firmą.jeśli nie można się dodzwonić na podany numer to może już być tylko gorzej!
Szkoda że nikt nie bierze pod uwagę to iż wiele osób dzwoni więc trudniej o możliwość uzyskania informacji przez telefon oraz jest też nasz mail.Niby firmy mają podane komórki, my Niby firma a ma numer stacjonarny!Pozdrawiam
Gracja 2013-08-05 19:55:26
Janusz - 2013-08-05 12:45:17

Art. 43[4] kc mówi, że: "Firmą osoby fizycznej jest jej nazwisko i imię. Nie wyklucza to włączenia do firmy pseudonimu lub określeń wskazujących na przedmiot działalności przedsiębiorstwa, miejsce jej prowadzenia oraz innych określeń dowolnie wybranych."

A więc imienia i nazwiska w nazwie firmy będącej indywidualną działalnością gospodarczą POMINĄĆ NIE MOŻNA.



Nazywa się ten twór U.I.R. "GRACJA" Janusz Waszczak i czy się to temu "przedsiębiorcy"podoba czy nie jego nazwisko musi być w nazwie.
Może zgłosi kolega gdzieś TE wykroczenie....TO NIE DOPUSZCZALNE !!! Powodzenia Firma U.I.R"GRACJA"
GRACJA 2013-08-05 20:50:20
Janusz - 2013-08-05 12:45:17

Art. 43[4] kc mówi, że: "Firmą osoby fizycznej jest jej nazwisko i imię. Nie wyklucza to włączenia do firmy pseudonimu lub określeń wskazujących na przedmiot działalności przedsiębiorstwa, miejsce jej prowadzenia oraz innych określeń dowolnie wybranych."

A więc imienia i nazwiska w nazwie firmy będącej indywidualną działalnością gospodarczą POMINĄĆ NIE MOŻNA.



Nazywa się ten twór U.I.R. "GRACJA" Janusz Waszczak i czy się to temu "przedsiębiorcy"podoba czy nie jego nazwisko musi być w nazwie.
Chyba PAN sam nie wie już czego i po się czepić,po co to komu Pan przekazuje do wiadomości to nie mam pojęcia a może jakąś lekturę....z nudów.-Chyba zmienię ale to swoje IMIĘ albo Pan.:)Pozdrawiam,"Gracja"
40latka 2013-08-05 21:53:50
Gracja - 2013-08-05 12:50:08

40latka - 2013-08-05 11:21:57

dziękuję wszystkim za ostrzeżenie.wyleczyłem się z chęcią współpracy z z tą niby firmą.jeśli nie można się dodzwonić na podany numer to może już być tylko gorzej!
Szkoda że nikt nie bierze pod uwagę to iż wiele osób dzwoni więc trudniej o możliwość uzyskania informacji przez telefon oraz jest też nasz mail.Niby firmy mają podane komórki, my Niby firma a ma numer stacjonarny!Pozdrawiam
I CO Z TEGO,ŻE PODAJECIE NUMER STACJONARNY SKORE JEST ON WYŁĄCZONY. NAJCZĘŚCIEJ NIE MA ŻADNEGO SYGNAŁU. I CO Z TEGO ŻE PODAJECIE MAILA I PRZYSYŁACIE MI NUMER KONTA NA KTÓRE CHCECIE PIENIĄDZE SKORO NA PROPOZYCJE ROZMOWY I SPOTKANIA NIE ODPOWIADACIE.GDYBY BYŁA CHOĆ ISKRA PRAWDY W TEJ WASZEJ DZIAŁALNOŚCI TO WY O TAKIE SPOTKANIE BYŚCIE ZABIEGALI SKORO JESTEM MIN.2X W TYGODNIU W WASZYM MIEŚCIE. C I E S Z Ę S I Ę Ż E N I E D A Ł A M S I Ę O S Z U K A Ć !
2
GRACJA 2013-08-05 23:46:03
40latka - 2013-08-05 21:53:50

Gracja - 2013-08-05 12:50:08

40latka - 2013-08-05 11:21:57

dziękuję wszystkim za ostrzeżenie.wyleczyłem się z chęcią współpracy z z tą niby firmą.jeśli nie można się dodzwonić na podany numer to może już być tylko gorzej!
Szkoda że nikt nie bierze pod uwagę to iż wiele osób dzwoni więc trudniej o możliwość uzyskania informacji przez telefon oraz jest też nasz mail.Niby firmy mają podane komórki, my Niby firma a ma numer stacjonarny!Pozdrawiam
I CO Z TEGO,ŻE PODAJECIE NUMER STACJONARNY SKORE JEST ON WYŁĄCZONY. NAJCZĘŚCIEJ NIE MA ŻADNEGO SYGNAŁU. I CO Z TEGO ŻE PODAJECIE MAILA I PRZYSYŁACIE MI NUMER KONTA NA KTÓRE CHCECIE PIENIĄDZE SKORO NA PROPOZYCJE ROZMOWY I SPOTKANIA NIE ODPOWIADACIE.GDYBY BYŁA CHOĆ ISKRA PRAWDY W TEJ WASZEJ DZIAŁALNOŚCI TO WY O TAKIE SPOTKANIE BYŚCIE ZABIEGALI SKORO JESTEM MIN.2X W TYGODNIU W WASZYM MIEŚCIE. C I E S Z Ę S I Ę Ż E N I E D A Ł A M S I Ę O S Z U K A Ć !
WITAM,A MY CIESZYMY SIĘ ŻE NIE MAMY TAK ZGORZKNIAŁEJ WSPÓŁPRACOWNICY CO NIE DOCZYTA A WYMYŚLA!!!
CHCĘ PAŃSTWU PODZIĘKOWAĆ ZA UWAGĘ I ŻYCZYĆ DUŻO WIĘCEJ RADOŚCI W ŻYCIU BO WIDAĆ ŻE WIĘKSZOŚĆ MA POWAŻNE PROBLEMY....POZDRAWIAM-GRACJA
Staszek 2013-08-06 15:51:22
Przecież cała działalność tego zasr. interesu polega na tym, aby ludzie nie doczytali się za co właściwie płacą. Bo jak się dowiedzą, to Waszczakowi nie wpłynie na konto nawet grosz.
Nie wymagajcie więc od tego oszusta, aby odbierał telefony lub rozmawiał osobiście i wyjaśniał w jaki sposób ludzi naciąga.

Jak już ktoś tu wcześniej napisał macie ludziska wpłacać i nie pytać. Po wpłacie [usunięte przez administratora] wam napisze, że pretensje miejcie do siebie boście źle przeczytali i wypnie na was d.
2
40latka 2013-08-07 11:14:21
SPOSÓB PODEJŚCIA I TON WYPOWIEDZI NAJLEPIEJ ŚWIADCZY , ŻE JEDYNYM CELEM TEJ NIBY FIRMY BYŁO WYŁUDZENIE 25ZŁ. A FAKT GŁUCHEGO TELEFONU PRZEMILCZANY. ALE ZA KRZYWDĘ ,KTÓRĄ CZYNICIE LUDZIOM ZOSTANIECIE UKARANI . MOŻE NIE TY OSOBIŚCIE- POMYSŁODAWCO, ALE KTOŚ Z TWOICH BLISKICH I RAZEM BĘDZIECIE CIERPIEĆ DO KOŃCA ŻYCIA. BO CZYNIENIE ZŁA ODBIJA SIĘ I DOTYKA TEGO CO JE CZYNI . WTEDY CODZIENNIE PATRZĄC NA TO CO WAS SPOTKAŁO WSPOMINAĆ BĘDZIECIE WSZYSTKICH OSZUKANYCH. A TO CO NAPISAŁAM BĘDZIE WASZĄ KLĄTWĄ !!!
Zostaw swoją opinię o FIRMA USŁUGOWO - INFORMACYJNO - REKLAMOWA „GRACJA” - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FIRMA USŁUGOWO - INFORMACYJNO - REKLAMOWA „GRACJA”