Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o FIRMA USŁUGOWO - INFORMACYJNO - REKLAMOWA „GRACJA”

zdjecie uzytkownika
gracja - 2013-05-26 11:26:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Serafino - 2013-05-22 16:09:22

A zasadził już ktoś panu kopa w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] panie [usunięte przez moderatora]?! Jesteś pan [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] społeczna a pana U.I R. GRACJA to wrzód na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] narodu normalnie!

- ta parafraza wypowiedzi Ferdynanda Kiepskiego idealnie pasuje do prowadzonej przez pana działalności.
Witam,ktoś chyba bardzo ma z sobą poważne problemy....!
zdjecie uzytkownika
Piotr - 2013-06-03 23:25:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ciekawe ze na stronie, gdzie miały być pozytywne opinie nie ma nic na temat tej firmy?
W 99% przypadków takie firmy sciagaja od kilku do kilkudziesieci zl, wysylaja katalog ofert i to koniec wspolpracy.
Dobre chaupnictwo mozna znaleźć TYLKO po znajomosci lub pytajac w konkretnych firmach a nie przez takich posrednikow naciagaczy.
Przyklad mojej dziweczyny:
Poszla do pewnej duzej firmy z branzy kosmetycznej i po prostu spytala czy moga jej cos zlecic do pracy w domu.
Pobrali oplate w kwocie 100zl jako zabezpieczenie i teraz 2x w miesiacu przywoza i odbieraja elementy ktore sklada.
Zarobek moze i nie jest jakis super ( wychodzi od 800 do 1250 zl/mc).
Pozdrawiam naciagaczy i naciagnietych;P
zdjecie uzytkownika
Admin - 2013-06-10 14:26:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Gracja to jedno wielkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] cierwo. [usunięte przez moderatora]zadłużony i wyłudza pieniądze. POZDRo
zdjecie uzytkownika
Gracja - 2013-06-11 14:04:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Admin - 2013-06-10 14:26:32

Gracja to jedno wielkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] cierwo. [usunięte przez moderatora] zadłużony i wyłudza pieniądze. POZDRo
Brak słów na takie komentarze,niby taki odważy a podaje się za ADMINA?! żenujące...ponieważ to ADMIN usuwa Państwa inteligentne słownictwo...Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
beata - 2013-06-26 21:56:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Piotr. mam prosbe moglbys odezwac się do mnie na e-mail? zależy mi betiii05@vp.pl
zdjecie uzytkownika
Patka - 2013-07-03 19:08:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
FIRMA GRACJA wywiązuje się z oferowanej pracy, ja jestem zadowolona ze współpracy, nie rozumiem dlaczego tyle osób - tak źle wypowiada się o tej firmie, ta firma jak i wiele innych firm oferujących chałupnictwo pobiera pieniądze, ale GRACJA w następnie uczciwie daje zarobić, uważam , że to jedna z niewielu już firm dających zarobić pracując w domu.Patka
zdjecie uzytkownika
Karolina - 2013-07-06 00:45:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Patka - 2013-07-03 19:08:29

FIRMA GRACJA wywiązuje się z oferowanej pracy, ja jestem zadowolona ze współpracy, nie rozumiem dlaczego tyle osób - tak źle wypowiada się o tej firmie, ta firma jak i wiele innych firm oferujących chałupnictwo pobiera pieniądze, ale GRACJA w następnie uczciwie daje zarobić, uważam , że to jedna z niewielu już firm dających zarobić pracując w domu.Patka
Waszczak - nie ściemniaj!
Twoja działalność gospodarcza zarejestrowana jako U.I.R. GRACJA Janusz Waszczak jak każda taka, która oferuje prace "chałupnicze" polega po prostu wyłudzaniem pieniędzy od ludzi, którzy wierzą, że mimo upadku komuny istnieje jeszcze chałupnictwo. Takiego chałupnictwa nie ma już od dawna - natomiast jest wysyp "firm", które zarabiają na naiwności najbiedniejszych ludzi.
zdjecie uzytkownika
stokrota - 2013-07-10 21:38:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
'nigdy nie kłóć się z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do własnego poziomu, a potem pokona doświadczeniem'

przeczytałam oferty tej firmy, a ze względu na sposób jej funkcjonowania postanowiłam zasięgnąć opinii samych zainteresowanych czyli potencjalnych 'pracowników'. nie będę się wypowiadać na temat pochlebnych komentarzy, chociaż pojawiły się one dopiero po zauważeniu ich braku. ale może to być zwykły zbieg okoliczności więc zostawmy to. naprawdę nie interesuje mnie Pana znajomość ojczystego języka ani to czy widnieje Pan w rejestrze dłużników. analfabeci i bankruci też mogą zakładać firmy, szczególnie kiedy potrzebne im są pieniądze. to zrozumiałe. mój post szczególnie kieruję do Was, bo czytam te komentarze a raczej walkę słowną i żal mi Waszej popsutej krwi. po co.? dla pełnego zobrazowania swoich odczuć co to tej batalii, dołączyłam bardzo mądry cytat na samym wstępie. :)

a teraz do Pana właściciela. weszłam tu, bo miałam nadzieję, że dowiem się czegoś co pozwoli mi zgłosić się i zarobić pieniążki. oczywiście zdążyłam wyrobić sobie opinię, ale nie mam ochoty się nią z Panem podzielić. istotną dla mnie rzeczą jest szacunek wobec drugiego człowieka, bo sama chcę być szanowana. a 'odpowiadanie' na każdy negatywny post, jest na poziomie podstawówki. nie ufam pracodawcy, który nie potrafi przyjąć krytyki godnie, tylko stara się i to nie do końca w kulturalny sposób udowodnić, że ktoś się myli i mieć ostatnie słowo. przez takie zachowanie, na pewno nie zyska Pan większej liczby ochotników. ludzie inteligentni nie muszą sobie poprawiać samopoczucia kłócąc się na forach. acha.. te Pańskie 'pozdrawiam' tak śmierdzi sarkazmem, że mógłby sobie Pan to darować. ja w każdym razie nie potrzebuję pozdrowień, choć biorąc pod uwagę wizerunek jaki Pan sobie tu tworzy nie wątpię, że włoży Pan wiele wysiłku co by mi odpisać. - proszę się nie męczyć - nie interesuje mnie Pana zdanie, tak jak Pana nie interesuje zdanie ludzi, którzy tu się wypowiadają.

nie traćcie czasu. i nie psujcie sobie więcej krwi, szukajmy pracy w ten czas. pozdrawiam Was i życzę powodzenia :)
zdjecie uzytkownika
Gracja - 2013-07-11 09:35:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
stokrota - 2013-07-10 21:38:23

'nigdy nie kłóć się z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do własnego poziomu, a potem pokona doświadczeniem'



przeczytałam oferty tej firmy, a ze względu na sposób jej funkcjonowania postanowiłam zasięgnąć opinii samych zainteresowanych czyli potencjalnych 'pracowników'. nie będę się wypowiadać na temat pochlebnych komentarzy, chociaż pojawiły się one dopiero po zauważeniu ich braku. ale może to być zwykły zbieg okoliczności więc zostawmy to. naprawdę nie interesuje mnie Pana znajomość ojczystego języka ani to czy widnieje Pan w rejestrze dłużników. analfabeci i bankruci też mogą zakładać firmy, szczególnie kiedy potrzebne im są pieniądze. to zrozumiałe. mój post szczególnie kieruję do Was, bo czytam te komentarze a raczej walkę słowną i żal mi Waszej popsutej krwi. po co.? dla pełnego zobrazowania swoich odczuć co to tej batalii, dołączyłam bardzo mądry cytat na samym wstępie. :)



a teraz do Pana właściciela. weszłam tu, bo miałam nadzieję, że dowiem się czegoś co pozwoli mi zgłosić się i zarobić pieniążki. oczywiście zdążyłam wyrobić sobie opinię, ale nie mam ochoty się nią z Panem podzielić. istotną dla mnie rzeczą jest szacunek wobec drugiego człowieka, bo sama chcę być szanowana. a 'odpowiadanie' na każdy negatywny post, jest na poziomie podstawówki. nie ufam pracodawcy, który nie potrafi przyjąć krytyki godnie, tylko stara się i to nie do końca w kulturalny sposób udowodnić, że ktoś się myli i mieć ostatnie słowo. przez takie zachowanie, na pewno nie zyska Pan większej liczby ochotników. ludzie inteligentni nie muszą sobie poprawiać samopoczucia kłócąc się na forach. acha.. te Pańskie 'pozdrawiam' tak śmierdzi sarkazmem, że mógłby sobie Pan to darować. ja w każdym razie nie potrzebuję pozdrowień, choć biorąc pod uwagę wizerunek jaki Pan sobie tu tworzy nie wątpię, że włoży Pan wiele wysiłku co by mi odpisać. - proszę się nie męczyć - nie interesuje mnie Pana zdanie, tak jak Pana nie interesuje zdanie ludzi, którzy tu się wypowiadają.



nie traćcie czasu. i nie psujcie sobie więcej krwi, szukajmy pracy w ten czas. pozdrawiam Was i życzę powodzenia :)
Brak słów.....................Pozdrawiam!
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-07-12 18:14:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No zróżnicowane ma GRACJA opinie. Czy ktoś może napisac opinię jako aktualny pracownik? Bo te negatywy to pewnie zwolnionych, pewnie nie bez powodu. Jak jest z nadgodzinami. ekstra płatne? Istnieje jakiś system premiowania?
zdjecie uzytkownika
livia - 2013-07-22 10:28:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nadal się ogłaszają ci [usunięte przez admina]
zdjecie uzytkownika
GRACJA - 2013-07-24 01:32:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
JESTEM JUŻ ZAROBIONY. KOŃCZĘ SWOJĄ DZIAŁALNOŚĆ.A WAS MAM W D...E.POZDRAWIAM.
zdjecie uzytkownika
Janusz - 2013-07-24 18:27:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oczywiście GRACJA istnieje i będzie istnieć do końca świata i jeden dzień dłużej pod warunkiem że:
1) [usunięte przez admina] nie dosięgnie wymiar sprawiedliwości
2) Będą wciąć istnieć naiwni skłonni wpłacać takiej [usunięte przez admina]jak ty pieniądze i to tak właściwie za nic
zdjecie uzytkownika
GRACJA.. - 2013-07-29 13:45:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
WPŁACAJCIE PIENIĄŻKI I NIE ZADAWAJCIE TYLE PYTAŃ.W KOŃCU TA SYMBOLICZNA KWOTA TO NIE MAJĄTEK.NAWET JEŚLI NIC Z TEGO NIE BĘDZIE TO NIKT NIE ZBANKRUTUJE.
zdjecie uzytkownika
GRACJA!! - 2013-07-29 19:34:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
GRACJA.. - 2013-07-29 13:45:14

WPŁACAJCIE PIENIĄŻKI I NIE ZADAWAJCIE TYLE PYTAŃ.W KOŃCU TA SYMBOLICZNA KWOTA TO NIE MAJĄTEK.NAWET JEŚLI NIC Z TEGO NIE BĘDZIE TO NIKT NIE ZBANKRUTUJE.
NASTĘPNY NIE POWAŻNY PODAJE SIĘ ZA GRACJE ALE WAM SIĘ NUDZI....!!! ŻAŁOSNE..............!
zdjecie uzytkownika
OSZUKANY PRZEZ GRACJA.. - 2013-07-30 11:36:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Za wysłane pieniążki dostaniecie jedną przesyłkę makulatury i na tym kontakt i współpraca się kończy.
zdjecie uzytkownika
naiwna - 2013-07-30 12:49:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
OSZUKANY PRZEZ GRACJA.. - 2013-07-30 11:36:12

Za wysłane pieniążki dostaniecie jedną przesyłkę makulatury i na tym kontakt i współpraca się kończy.
święta racja.Spróbujcie się tam dodzwonić ?! Chętni na oszukanych niech spróbują przed a nie po wysłaniu.A najlepiej poprosić o spotkanie w "siedzibie firmy" i tam wpłacić i pobrać materiały, a już wtedy okaże się , że to niemożliwe [usunięte przez admina]
zdjecie uzytkownika
oszust - 2013-07-30 13:38:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
najważniejsze by poszedł przelew a potem już jesteście nie potrzebni. wiem bo sam to robiłem . // . pozdro [usunięte przez admina]
zdjecie uzytkownika
Gracja - 2013-07-30 18:37:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
OSZUKANY PRZEZ GRACJA.. - 2013-07-30 11:36:12

Za wysłane pieniążki dostaniecie jedną przesyłkę makulatury i na tym kontakt i współpraca się kończy.
Witam,by się Państwo wstydzili pisać wyssane z palca obelgi... czekam na zwrot tej makulatury!!-Gracja
zdjecie uzytkownika
OSZUKANY PRZEZ GRACJA.. - 2013-07-30 22:04:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
gnojku oddaj pieniądze i dlaczego masz głuchy tel.?
zdjecie uzytkownika
WASZ CZEK - 2013-08-01 01:42:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to chiba już po tobie cooo?[usunięte przez admina]
zdjecie uzytkownika
wasz czek - 2013-08-01 02:00:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ściema bardzo stara ludzie już tego dawno nie łykają//// " WSPÓŁPRACA ROZPOCZNIE SIĘ W CHWILI PODPISANIA NIEZBĘDNEJ UMOWY,
KTÓRA PO WPŁACENIU PROWIZJI W KWOCIE 25 ZŁ ZOSTANIE DO PAŃSTWA WYSŁANA [usunięte przez admina]
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2013-08-02 01:15:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca czy zlecenie?
zdjecie uzytkownika
40latka - 2013-08-02 12:16:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam.nie mogę dodzwonić się pod ten wrocławski numer telefonu podany w ofercie.proszę o inny i wyjaśnienie o co chodzi.pragnę nawiązać współpracę.
zdjecie uzytkownika
Berni - 2013-08-03 15:28:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zanim powstała "firma" U.I.R. "DRACJA" Janusz Waszczak pod tym samym adresem i numerem telefonu swoją naciągacką działalność prowadziła w identyczny sposób sławetna "firma" pod nazwą DOROTA WASZCZAK USŁUGI INFORMACYJNO-REKLAMOWE "EMIDA".
Pozwolę sobie zacytować rozmowę telefoniczną z ową "przedsiębiorczynią" - żoną Janusza Waszczaka:

12.marca 2009r.
"Dzwoniłem dziś pod numer wskazany na stronie - niby firmowej.
tel. 71 360-45-69
Pierwsza próba zakończyła się niepowodzeniem, ale kiedy pół godziny później zadzwoniłem, odebrała kobieta.
Na wstępie zaznaczyłem, że żona moja nacięła się już dwa razy na oferty pracy chałupniczej, dlatego też, zanim wyśle koleją kasę, chcę wiedzieć, do kogo pieniądze trafią.

Zapytałem o rzecz, która jako pierwsza rzuciła się mojej uwadze - brak NIP. Kobieta oburzona powiedziała mi, że nie ma takiego obowiązku by publikować takie informacje, a już tym bardziej nie udzieli mi takowej przez telefon...

Cytuj:
Wyciąg z Ustawy z dnia 2 lipca 2004 r. o swobodzie działalności gospodarczej (Dz. U. Nr 173, poz. 1807)

Art. 21. Jeżeli przedsiębiorca oferuje towary lub usługi w sprzedaży bezpośredniej lub sprzedaży na odległość za pośrednictwem środków masowego przekazu, sieci teleinformatycznych lub druków bezadresowych, jest on obowiązany do podania w ofercie co najmniej następujących danych:

1) firmy przedsiębiorcy;
2) numeru identyfikacji podatkowej (NIP);
3) siedziby i adresu przedsiębiorcy.
przy okazji:
Cytuj:
Informacje kontaktowe muszą być podane najdalej na pierwszym poziomie dostępu (czyli zakładki/linki: o firmie, o nas, kontakt itp.), a nie gdzieś daleko/głęboko lub po stronie dostępnej tylko dla zarejestrowanych użytkowników - reguluje to obowiązująca w naszym kraju Ustawa:

Ustawa z dn. 18.07.2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną
Rozdział 2 Obowiązki usługodawcy świadczącego usługi drogą elektroniczną Art. 5. 1. Usługodawca podaje, w sposób wyraźny, jednoznaczny i bezpośrednio dostępny poprzez system teleinformatyczny, którym posługuje się usługobiorca [...]

Wyprowadziłem ją zatem z błędu.

Zdenerwowała się i powiedziała, że nie ma czasu ze mną rozmawiać, "bo jej dziecko płacze". A w ogóle dlaczego dzwonię na jej numer domowy?
I tu się zdziwiłem, gdyż na stronie emida.xt.pl, numer pod który zadzwoniłem, jest podany właśnie do kontaktu.

Mało tego - jak się później okazało, moja znajoma też dzwoniła pod numer ze strony: emida.xt.pl i ów numer telefonu miał być gwarancją na to, iż to uczciwy biznes...

Z rozmowy z panią, która odebrała połączenie wyniknęło, że ona nie świadczy żadnych usług, że tylko informuje o możliwościach zarobku... Usług nie świadczy, ale za informację, życzy sobie 32 złote. Tyle niestety wysłała znajoma.
Owe 32 złote to kasa za wspomniany w poście Małgorzaty "katalog".

Otrzymałem również informację, że witryna internetowa pod adresem emida.xt.pl reklamuje usługi(?)/oferty(?) ze strony topaz.xt.pl. I faktycznie - na samym dole tej pierwszej jest napis: emida 2009, gdzie słowo emida jest linkiem do tej drugiej.

Proszę sprawdzić (stan aktualny w chwili pisania posta, ale screeny zrobiłem, gdyby nagle coś się zmieniło), jaka pozycja znajduje się na końcu menu... Cleanbusiness (http://www.cleanbusiness-z.rubikon.pl) - bez komentarza...
Chociaż nie - jako komentarz niech posłuży jeden z wyników googla: http://www.interpatrol.pl/?ipatrol=100&p=16

Odradziłem żonie kontakt z "firmą", która chyba firmą nie jest. Zresztą jak powiedziała pani z U.I-R."EMIDA", jest tylko pośrednikiem w przekazywaniu informacji...(faktycznie - EMIDA wtedy jeszce nie była zarejestrowana)
Jeżeli ja mam płacić za informację o możliwościach zarobkowych, przykładowo w firmie Clean Business-Z (Al. Jerozolimskie145/19, 02-326 Warszawa) to już wolę te 32 złote dać dziecku na dużego loda i ciacho.

Na koniec dodam, że kobieta z którą rozmawiałem, po kolejnym pytaniu dotyczącym działalności U.I-R."EMIDA", po prostu się rozłączyła..."

ps

Panie Waszczak -dziecko już chyba nie płacze więc odbieraj te telefony i wyjaśniaj uczciwie ludziom w jaki sposób chcesz ich przekręcić...
zdjecie uzytkownika
GRACJA - 2013-08-03 18:46:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Berni - 2013-08-03 15:28:45

Zanim powstała "firma" U.I.R. "DRACJA" Janusz Waszczak pod tym samym adresem i numerem telefonu swoją naciągacką działalność prowadziła w identyczny sposób sławetna "firma" pod nazwą DOROTA WASZCZAK USŁUGI INFORMACYJNO-REKLAMOWE "EMIDA".

Pozwolę sobie zacytować rozmowę telefoniczną z ową "przedsiębiorczynią" - żoną[usunięte przez administratora]:



12.marca 2009r.

"Dzwoniłem dziś pod numer wskazany na stronie - niby firmowej.

tel. 71 360-45-69

Pierwsza próba zakończyła się niepowodzeniem, ale kiedy pół godziny później zadzwoniłem, odebrała kobieta.

Na wstępie zaznaczyłem, że żona moja nacięła się już dwa razy na oferty pracy chałupniczej, dlatego też, zanim wyśle koleją kasę, chcę wiedzieć, do kogo pieniądze trafią.



Zapytałem o rzecz, która jako pierwsza rzuciła się mojej uwadze - brak NIP. Kobieta oburzona powiedziała mi, że nie ma takiego obowiązku by publikować takie informacje, a już tym bardziej nie udzieli mi takowej przez telefon...



Cytuj:

Wyciąg z Ustawy z dnia 2 lipca 2004 r. o swobodzie działalności gospodarczej (Dz. U. Nr 173, poz. 1807)



Art. 21. Jeżeli przedsiębiorca oferuje towary lub usługi w sprzedaży bezpośredniej lub sprzedaży na odległość za pośrednictwem środków masowego przekazu, sieci teleinformatycznych lub druków bezadresowych, jest on obowiązany do podania w ofercie co najmniej następujących danych:



1) firmy przedsiębiorcy;

2) numeru identyfikacji podatkowej (NIP);

3) siedziby i adresu przedsiębiorcy.

przy okazji:

Cytuj:

Informacje kontaktowe muszą być podane najdalej na pierwszym poziomie dostępu (czyli zakładki/linki: o firmie, o nas, kontakt itp.), a nie gdzieś daleko/głęboko lub po stronie dostępnej tylko dla zarejestrowanych użytkowników - reguluje to obowiązująca w naszym kraju Ustawa:



Ustawa z dn. 18.07.2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną

Rozdział 2 Obowiązki usługodawcy świadczącego usługi drogą elektroniczną Art. 5. 1. Usługodawca podaje, w sposób wyraźny, jednoznaczny i bezpośrednio dostępny poprzez system teleinformatyczny, którym posługuje się usługobiorca [...]



Wyprowadziłem ją zatem z błędu.



Zdenerwowała się i powiedziała, że nie ma czasu ze mną rozmawiać, "bo jej dziecko płacze". A w ogóle dlaczego dzwonię na jej numer domowy?

I tu się zdziwiłem, gdyż na stronie emida.xt.pl, numer pod który zadzwoniłem, jest podany właśnie do kontaktu.



Mało tego - jak się później okazało, moja znajoma też dzwoniła pod numer ze strony: emida.xt.pl i ów numer telefonu miał być gwarancją na to, iż to uczciwy biznes...



Z rozmowy z panią, która odebrała połączenie wyniknęło, że ona nie świadczy żadnych usług, że tylko informuje o możliwościach zarobku... Usług nie świadczy, ale za informację, życzy sobie 32 złote. Tyle niestety wysłała znajoma.

Owe 32 złote to kasa za wspomniany w poście Małgorzaty "katalog".



Otrzymałem również informację, że witryna internetowa pod adresem emida.xt.pl reklamuje usługi(?)/oferty(?) ze strony topaz.xt.pl. I faktycznie - na samym dole tej pierwszej jest napis: emida 2009, gdzie słowo emida jest linkiem do tej drugiej.



Proszę sprawdzić (stan aktualny w chwili pisania posta, ale screeny zrobiłem, gdyby nagle coś się zmieniło), jaka pozycja znajduje się na końcu menu... Cleanbusiness (http://www.cleanbusiness-z.rubikon.pl) - bez komentarza...

Chociaż nie - jako komentarz niech posłuży jeden z wyników googla: http://www.interpatrol.pl/?ipatrol=100&p=16



Odradziłem żonie kontakt z "firmą", która chyba firmą nie jest. Zresztą jak powiedziała pani z U.I-R."EMIDA", jest tylko pośrednikiem w przekazywaniu informacji...(faktycznie - EMIDA wtedy jeszce nie była zarejestrowana)

Jeżeli ja mam płacić za informację o możliwościach zarobkowych, przykładowo w firmie Clean Business-Z (Al. Jerozolimskie145/19, 02-326 Warszawa) to już wolę te 32 złote dać dziecku na dużego loda i ciacho.



Na koniec dodam, że kobieta z którą rozmawiałem, po kolejnym pytaniu dotyczącym działalności U.I-R."EMIDA", po prostu się rozłączyła..."



ps



Panie Waszczak -dziecko już chyba nie płacze więc odbieraj te telefony i wyjaśniaj uczciwie ludziom w jaki sposób chcesz ich przekręcić...

Ależ Państwu się nudzi...szkoda że nikt nie wyciągają brudów swoich jak i Swoich rodzin dopiero było by co czytać...! dodam iż Firma"Emida" tylko reklamowała inne Firmy a Firma"Gracja"daje SWOJE propozycje pra
zdjecie uzytkownika
Janusz - 2013-08-04 21:46:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
[usunięte przez administratora] - mam rozumieć, że skoro zarejestrowałeś indywidualną działalność gospodarczą pod nazwą U.I.R. "GRACJA" JANUSZ WASZCZAK to od tego momentu jesteś osobą uczciwą, nie [usunięte przez administratora] pieniędzy i nie masz nic wspólnego z takimi [usunięte przez administratora] i z innymi tego typu kanaliami-wyłudzaczami - tak?
Masz własne propozycje współpracy w naciąganiu kolejnych naiwnych więc jesteś kryształowo czysty - tak?

JA MAM INNE ZDANIE I PRZED TAKIMI PASOŻYTAMI JAK TY BĘDĘ OSTRZEGAŁ WSZĘDZIE GDZIE TYLKO SIĘ POJAWISZ..

Weź się wreszcie człowieku za uczciwą pracę, zapłać ten dług, który masz wobec kablówki, podszkol się w naszej polskiej ortografii a potem żyj sobie jak chcesz i nie zawracaj głowy ludziom jakimś chałupnictwem którego nie ma.
zdjecie uzytkownika
Gracja - 2013-08-04 23:29:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Janusz - 2013-08-04 21:46:47

[usunięte przez administratora]- mam rozumieć, że skoro zarejestrowałeś indywidualną działalność gospodarczą pod nazwą U.I.R. "GRACJA" JANUSZ WASZCZAK to od tego momentu jesteś osobą uczciwą, nie wyłudzasz pieniędzy i nie masz nic wspólnego z takimi [usunięte przez administratora] i z innymi tego typu kanaliami-wyłudzaczami - tak?

Masz własne propozycje współpracy w naciąganiu kolejnych naiwnych więc jesteś kryształowo czysty - tak?



JA MAM INNE ZDANIE I PRZED TAKIMI PASOŻYTAMI JAK TY BĘDĘ OSTRZEGAŁ WSZĘDZIE GDZIE TYLKO SIĘ POJAWISZ..



Weź się wreszcie człowieku za uczciwą pracę, zapłać ten dług, który masz wobec kablówki, podszkol się w naszej polskiej ortografii a potem żyj sobie jak chcesz i nie zawracaj głowy ludziom jakimś chałupnictwem którego nie ma.

Fajnie że są tacy oczytani ludzie...czyści jak łza !!! szczerze to mało co mnie obchodzi co kolego wypisujesz:)chyba już kolega jak po nazwisku jedzie,dodam że każdy jest cwany ANONIMOWO!!! tu pisze co chce i czego nie chce a musi !!! czemu nikt jeszcze nie zagościł u mnie ?? nie ukrywam się jak inni NIBY "Firmy",Pozdrawiam!
zdjecie uzytkownika
40latka - 2013-08-05 11:21:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dziękuję wszystkim za ostrzeżenie.wyleczyłem się z chęcią współpracy z z tą niby firmą.jeśli nie można się dodzwonić na podany numer to może już być tylko gorzej!
zdjecie uzytkownika
Janusz - 2013-08-05 12:45:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Art. 43[4] kc mówi, że: "Firmą osoby fizycznej jest jej nazwisko i imię. Nie wyklucza to włączenia do firmy pseudonimu lub określeń wskazujących na przedmiot działalności przedsiębiorstwa, miejsce jej prowadzenia oraz innych określeń dowolnie wybranych."
A więc imienia i nazwiska w nazwie firmy będącej indywidualną działalnością gospodarczą POMINĄĆ NIE MOŻNA.

Nazywa się ten twór U.I.R. "GRACJA" Janusz Waszczak i czy się to temu "przedsiębiorcy"podoba czy nie jego nazwisko musi być w nazwie.
zdjecie uzytkownika
Gracja - 2013-08-05 12:50:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
40latka - 2013-08-05 11:21:57

dziękuję wszystkim za ostrzeżenie.wyleczyłem się z chęcią współpracy z z tą niby firmą.jeśli nie można się dodzwonić na podany numer to może już być tylko gorzej!
Szkoda że nikt nie bierze pod uwagę to iż wiele osób dzwoni więc trudniej o możliwość uzyskania informacji przez telefon oraz jest też nasz mail.Niby firmy mają podane komórki, my Niby firma a ma numer stacjonarny!Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Gracja - 2013-08-05 19:55:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Janusz - 2013-08-05 12:45:17

Art. 43[4] kc mówi, że: "Firmą osoby fizycznej jest jej nazwisko i imię. Nie wyklucza to włączenia do firmy pseudonimu lub określeń wskazujących na przedmiot działalności przedsiębiorstwa, miejsce jej prowadzenia oraz innych określeń dowolnie wybranych."

A więc imienia i nazwiska w nazwie firmy będącej indywidualną działalnością gospodarczą POMINĄĆ NIE MOŻNA.



Nazywa się ten twór U.I.R. "GRACJA" Janusz Waszczak i czy się to temu "przedsiębiorcy"podoba czy nie jego nazwisko musi być w nazwie.
Może zgłosi kolega gdzieś TE wykroczenie....TO NIE DOPUSZCZALNE !!! Powodzenia Firma U.I.R"GRACJA"
zdjecie uzytkownika
GRACJA - 2013-08-05 20:50:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Janusz - 2013-08-05 12:45:17

Art. 43[4] kc mówi, że: "Firmą osoby fizycznej jest jej nazwisko i imię. Nie wyklucza to włączenia do firmy pseudonimu lub określeń wskazujących na przedmiot działalności przedsiębiorstwa, miejsce jej prowadzenia oraz innych określeń dowolnie wybranych."

A więc imienia i nazwiska w nazwie firmy będącej indywidualną działalnością gospodarczą POMINĄĆ NIE MOŻNA.



Nazywa się ten twór U.I.R. "GRACJA" Janusz Waszczak i czy się to temu "przedsiębiorcy"podoba czy nie jego nazwisko musi być w nazwie.
Chyba PAN sam nie wie już czego i po się czepić,po co to komu Pan przekazuje do wiadomości to nie mam pojęcia a może jakąś lekturę....z nudów.-Chyba zmienię ale to swoje IMIĘ albo Pan.:)Pozdrawiam,"Gracja"
zdjecie uzytkownika
40latka - 2013-08-05 21:53:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Gracja - 2013-08-05 12:50:08

40latka - 2013-08-05 11:21:57

dziękuję wszystkim za ostrzeżenie.wyleczyłem się z chęcią współpracy z z tą niby firmą.jeśli nie można się dodzwonić na podany numer to może już być tylko gorzej!
Szkoda że nikt nie bierze pod uwagę to iż wiele osób dzwoni więc trudniej o możliwość uzyskania informacji przez telefon oraz jest też nasz mail.Niby firmy mają podane komórki, my Niby firma a ma numer stacjonarny!Pozdrawiam
I CO Z TEGO,ŻE PODAJECIE NUMER STACJONARNY SKORE JEST ON WYŁĄCZONY. NAJCZĘŚCIEJ NIE MA ŻADNEGO SYGNAŁU. I CO Z TEGO ŻE PODAJECIE MAILA I PRZYSYŁACIE MI NUMER KONTA NA KTÓRE CHCECIE PIENIĄDZE SKORO NA PROPOZYCJE ROZMOWY I SPOTKANIA NIE ODPOWIADACIE.GDYBY BYŁA CHOĆ ISKRA PRAWDY W TEJ WASZEJ DZIAŁALNOŚCI TO WY O TAKIE SPOTKANIE BYŚCIE ZABIEGALI SKORO JESTEM MIN.2X W TYGODNIU W WASZYM MIEŚCIE. C I E S Z Ę S I Ę Ż E N I E D A Ł A M S I Ę O S Z U K A Ć !
zdjecie uzytkownika
GRACJA - 2013-08-05 23:46:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
40latka - 2013-08-05 21:53:50

Gracja - 2013-08-05 12:50:08

40latka - 2013-08-05 11:21:57

dziękuję wszystkim za ostrzeżenie.wyleczyłem się z chęcią współpracy z z tą niby firmą.jeśli nie można się dodzwonić na podany numer to może już być tylko gorzej!
Szkoda że nikt nie bierze pod uwagę to iż wiele osób dzwoni więc trudniej o możliwość uzyskania informacji przez telefon oraz jest też nasz mail.Niby firmy mają podane komórki, my Niby firma a ma numer stacjonarny!Pozdrawiam
I CO Z TEGO,ŻE PODAJECIE NUMER STACJONARNY SKORE JEST ON WYŁĄCZONY. NAJCZĘŚCIEJ NIE MA ŻADNEGO SYGNAŁU. I CO Z TEGO ŻE PODAJECIE MAILA I PRZYSYŁACIE MI NUMER KONTA NA KTÓRE CHCECIE PIENIĄDZE SKORO NA PROPOZYCJE ROZMOWY I SPOTKANIA NIE ODPOWIADACIE.GDYBY BYŁA CHOĆ ISKRA PRAWDY W TEJ WASZEJ DZIAŁALNOŚCI TO WY O TAKIE SPOTKANIE BYŚCIE ZABIEGALI SKORO JESTEM MIN.2X W TYGODNIU W WASZYM MIEŚCIE. C I E S Z Ę S I Ę Ż E N I E D A Ł A M S I Ę O S Z U K A Ć !
WITAM,A MY CIESZYMY SIĘ ŻE NIE MAMY TAK ZGORZKNIAŁEJ WSPÓŁPRACOWNICY CO NIE DOCZYTA A WYMYŚLA!!!
CHCĘ PAŃSTWU PODZIĘKOWAĆ ZA UWAGĘ I ŻYCZYĆ DUŻO WIĘCEJ RADOŚCI W ŻYCIU BO WIDAĆ ŻE WIĘKSZOŚĆ MA POWAŻNE PROBLEMY....POZDRAWIAM-GRACJA
zdjecie uzytkownika
Staszek - 2013-08-06 15:51:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Przecież cała działalność tego zasr. interesu polega na tym, aby ludzie nie doczytali się za co właściwie płacą. Bo jak się dowiedzą, to Waszczakowi nie wpłynie na konto nawet grosz.
Nie wymagajcie więc od tego oszusta, aby odbierał telefony lub rozmawiał osobiście i wyjaśniał w jaki sposób ludzi naciąga.

Jak już ktoś tu wcześniej napisał macie ludziska wpłacać i nie pytać. Po wpłacie [usunięte przez administratora] wam napisze, że pretensje miejcie do siebie boście źle przeczytali i wypnie na was d.
zdjecie uzytkownika
40latka - 2013-08-07 11:14:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
SPOSÓB PODEJŚCIA I TON WYPOWIEDZI NAJLEPIEJ ŚWIADCZY , ŻE JEDYNYM CELEM TEJ NIBY FIRMY BYŁO WYŁUDZENIE 25ZŁ. A FAKT GŁUCHEGO TELEFONU PRZEMILCZANY. ALE ZA KRZYWDĘ ,KTÓRĄ CZYNICIE LUDZIOM ZOSTANIECIE UKARANI . MOŻE NIE TY OSOBIŚCIE- POMYSŁODAWCO, ALE KTOŚ Z TWOICH BLISKICH I RAZEM BĘDZIECIE CIERPIEĆ DO KOŃCA ŻYCIA. BO CZYNIENIE ZŁA ODBIJA SIĘ I DOTYKA TEGO CO JE CZYNI . WTEDY CODZIENNIE PATRZĄC NA TO CO WAS SPOTKAŁO WSPOMINAĆ BĘDZIECIE WSZYSTKICH OSZUKANYCH. A TO CO NAPISAŁAM BĘDZIE WASZĄ KLĄTWĄ !!!
zdjecie uzytkownika
gł@ WYYLEECZOONAA - 2013-08-07 14:22:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam wszystkich ja niestety dałam się nabrać na prace chałupniczą dokładnie firmy media plus wpłaciłam 46 zł za instruktaż i jedna parę kolczyków i to wszystko a miało to być składanie biżuterii ja bardzo lubię biżuterię wiec chciałam i zarobić i mieć z tego przyjemność ale niestety straciłam tylko kasę. tel tej firmy tez nie odpowiada automatyczna sekretarka.uważajcie bo takich oszustów jest dużo. TERAZ JESTEM JUŻ WYLECZONA Z "" PRAC CHAŁUPNICZYCH ""
zdjecie uzytkownika
GRACJA - 2013-08-07 15:30:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
40latka - 2013-08-07 11:14:21

SPOSÓB PODEJŚCIA I TON WYPOWIEDZI NAJLEPIEJ ŚWIADCZY , ŻE JEDYNYM CELEM TEJ NIBY FIRMY BYŁO WYŁUDZENIE 25ZŁ. A FAKT GŁUCHEGO TELEFONU PRZEMILCZANY. ALE ZA KRZYWDĘ ,KTÓRĄ CZYNICIE LUDZIOM ZOSTANIECIE UKARANI . MOŻE NIE TY OSOBIŚCIE- POMYSŁODAWCO, ALE KTOŚ Z TWOICH BLISKICH I RAZEM BĘDZIECIE CIERPIEĆ DO KOŃCA ŻYCIA. BO CZYNIENIE ZŁA ODBIJA SIĘ I DOTYKA TEGO CO JE CZYNI . WTEDY CODZIENNIE PATRZĄC NA TO CO WAS SPOTKAŁO WSPOMINAĆ BĘDZIECIE WSZYSTKICH OSZUKANYCH. A TO CO NAPISAŁAM BĘDZIE WASZĄ KLĄTWĄ !!!
WITAM,Z ŻYCZLIWOŚCI RADZĘ PANI ODWIEDZIĆ DOBREGO PSYCHIATRĘ PÓKI JESZCZE NIKOMU JAK I SOBIE PANI KRZYWDY NIE ZROBIŁA!!!! NA PEWNO W NIEDZIELE CHODZI PANI DO KOŚCIOŁA TO RADZĘ TEŻ SPOWIEDŹ,NIKT PANI NIE OSZUKAŁ JAK I POZOSTAŁY CO Z WAS ZA LUDZIE GORZEJ NIŻ BYDŁO, TO JEST MÓJ OSTATNI WPIS,NIE BĘDĘ SIĘ ZNIŻAŁ DO PAŃSTWA POZIOMU ORAZ SZKODA MOICH NERWÓW JAK I CZASU-POWODZENIA-GRACJA.
zdjecie uzytkownika
GRACJA - 2013-08-07 15:51:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
GRACJA - 2013-08-07 15:30:21

40latka - 2013-08-07 11:14:21

SPOSÓB PODEJŚCIA I TON WYPOWIEDZI NAJLEPIEJ ŚWIADCZY , ŻE JEDYNYM CELEM TEJ NIBY FIRMY BYŁO WYŁUDZENIE 25ZŁ. A FAKT GŁUCHEGO TELEFONU PRZEMILCZANY. ALE ZA KRZYWDĘ ,KTÓRĄ CZYNICIE LUDZIOM ZOSTANIECIE UKARANI . MOŻE NIE TY OSOBIŚCIE- POMYSŁODAWCO, ALE KTOŚ Z TWOICH BLISKICH I RAZEM BĘDZIECIE CIERPIEĆ DO KOŃCA ŻYCIA. BO CZYNIENIE ZŁA ODBIJA SIĘ I DOTYKA TEGO CO JE CZYNI . WTEDY CODZIENNIE PATRZĄC NA TO CO WAS SPOTKAŁO WSPOMINAĆ BĘDZIECIE WSZYSTKICH OSZUKANYCH. A TO CO NAPISAŁAM BĘDZIE WASZĄ KLĄTWĄ !!!
WITAM,Z ŻYCZLIWOŚCI RADZĘ PANI ODWIEDZIĆ DOBREGO PSYCHIATRĘ PÓKI JESZCZE NIKOMU JAK I SOBIE PANI KRZYWDY NIE ZROBIŁA!!!! NA PEWNO W NIEDZIELE CHODZI PANI DO KOŚCIOŁA TO RADZĘ TEŻ SPOWIEDŹ,NIKT PANI NIE OSZUKAŁ JAK I POZOSTAŁY CO Z WAS ZA LUDZIE GORZEJ NIŻ BYDŁO, TO JEST MÓJ OSTATNI WPIS,NIE BĘDĘ SIĘ ZNIŻAŁ DO PAŃSTWA POZIOMU ORAZ SZKODA MOICH NERWÓW JAK I CZASU-POWODZENIA-GRACJA.
DODAM ŻE ZOSTAŁ POINFORMOWANY ADMIN O WPISACH KARALNYCH,ADMIN MA PRAWO UJAWNIĆ IP KOMPUTERA Z KTÓREGO SĄ WPISY...PROSZĘ SIĘ NIE ZDZIWIĆ JAK MOŻE PRZYJŚĆ WEZWANIE W SPRAWIE WYJAŚNIENIA WPISÓW Z PO GRUSZKAMI...MAJĄCE NA CELU USZKODZENIA NASZEGO MIENIA ZDROWIA LUB ŻYCIA, POZDRAWIAM-GRACJA.
zdjecie uzytkownika
Janusz - 2013-08-07 19:27:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
GRACJA (a dokładniej U.I.R. 'GRACJA" Janusz Waszczak) napisał m.in.

"PROSZĘ SIĘ NIE ZDZIWIĆ JAK MOŻE PRZYJŚĆ WEZWANIE W SPRAWIE WYJAŚNIENIA WPISÓW Z PO GRUSZKAMI...MAJĄCE NA CELU USZKODZENIA NASZEGO MIENIA ZDROWIA LUB ŻYCIA, POZDRAWIAM-GRACJA"

Nie mogę się nadziwić, że ten analfabeta, który pisze takie teksty potrafi tak omamić ludzi, że bez wahania wpłacają mu na konto nieraz ostatnie swoje pieniądze.

LUDZIE!
NIE WPŁACAJCIE NIC NIKOMU PRZED PODPISANIEM UMOWY!

Pracy nie załatwia się poprzez wypełnienie jakiegoś durnego "kuponu zgłoszeniowego"
zdjecie uzytkownika
GRACJA - 2013-08-07 20:36:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Janusz - 2013-08-07 19:27:16

GRACJA (a dokładniej U.I.R. 'GRACJA" Janusz Waszczak) napisał m.in.



"PROSZĘ SIĘ NIE ZDZIWIĆ JAK MOŻE PRZYJŚĆ WEZWANIE W SPRAWIE WYJAŚNIENIA WPISÓW Z PO GRUSZKAMI...MAJĄCE NA CELU USZKODZENIA NASZEGO MIENIA ZDROWIA LUB ŻYCIA, POZDRAWIAM-GRACJA"



Nie mogę się nadziwić, że ten analfabeta, który pisze takie teksty potrafi tak omamić ludzi, że bez wahania wpłacają mu na konto nieraz ostatnie swoje pieniądze.



LUDZIE!

NIE WPŁACAJCIE NIC NIKOMU PRZED PODPISANIEM UMOWY!



Pracy nie załatwia się poprzez wypełnienie jakiegoś durnego "kuponu zgłoszeniowego"
ZDZIWI SIĘ PAN JAK DOSTANIE WEZWANIE W CELU WYJAŚNIENIA PROSZĘ SOBIE SAMEMU ART KAR POSZUKAĆ!!! ZA TAKIE WŁAŚNIE PISANIE....JAKIE MA TU MIEJSCE. POWODZENIA!
zdjecie uzytkownika
Janusz - 2013-08-07 22:54:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Obiecałeś naciągaczu-analfabeto już więcej tu nie pisać. Bo przecież te twoje wypowiedzi to totalna kompromitacja.

I wyobraź sobie cwaniaczku, że o niczym innym nie marzę, tylko o tym abyś mnie pozwał do sądu. Śmiechu warte - człowiek działający na pograniczu prawa chce pozywać ludzi, których usiłuje oszukać oraz tych co innych przed jego działalnością ostrzegają.
Masz kasę na pozew? Dług w kablówce przecież jeszcze nie spłacony...
zdjecie uzytkownika
GRACJA - 2013-08-07 22:58:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Janusz - 2013-08-07 22:54:19

Obiecałeś naciągaczu-analfabeto już więcej tu nie pisać. Bo przecież te twoje wypowiedzi to totalna kompromitacja.



I wyobraź sobie cwaniaczku, że o niczym innym nie marzę, tylko o tym abyś mnie pozwał do sądu. Śmiechu warte - człowiek działający na pograniczu prawa chce pozywać ludzi, których usiłuje oszukać oraz tych co innych przed jego działalnością ostrzegają.

Masz kasę na pozew? Dług w kablówce przecież jeszcze nie spłacony...
JAK WIDAĆ ZERO WIEDZY...I NIE UMIE PAN CZYTAĆ ZE ZROZUMIENIEM,ŻEGNAM!
zdjecie uzytkownika
Katarzyna - 2013-08-09 00:27:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
Odpowiedź na pytanie co sądzić o "firmie" U.I.R. "GRACJA" JANUSZ WASZCZAK najłatwiej znaleźć czytając wypowiedzi tego "przedsiębiorcy" który tu na tej stronie podpisuje się jako GRACJA
Gość jest chyba mocno niedorozwinięty umysłowo skoro wstawia tu w obronie swojej działalności takie głupawe teksty pełne błędów gramatycznych i ortograficznych (no bo co takiego oznaczają słowa po gruszki) grożąc za to odpowiedzialnością karną?
Wygląda na to, że jest to po prostu debil albo takiego udaje aby w razie czego uniknąć odpowiedzialności karnej za oszustwa.

NIGDY NIE WPŁACAJCIE TAKIM LUDZIOM PIENIĘDZY.
CHAŁUPNICTWO Z OGŁOSZEŃ INTERNETOWYCH I INNYCH "DLA CAŁEJ POLSKI" NIE ISTNIEJE.
Rozumiem, że ten rodzaj pracy byłby wybawieniem dla trudnej sytuacji materialnej osób pozbawionych możliwości normalnej pracy ale niestety na poszukujących takiej pracy żerują wyłącznie różnej maści kanalie czyli osobnicy pozbawieni wszelkich skrupułów żyjący jak pasożyty.
zdjecie uzytkownika
słuchaj durni - 2013-08-10 22:29:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
ta strona, to nie strona oszukańczej firmy gracja, to strona o oszukańczych firmach, więc nie wchodż tu w polemike z uczciwymi ludżmi lepiej odbieraj telefony od ludzi których oszukałeś
zdjecie uzytkownika
DO OSZUSTA - 2013-08-10 22:53:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Dodawanie opinii o co sądziicie o tej firmie???? FIRMA USŁUGOWO - INFORMACYJNO -REKLAMOWA „GRACJA”--- // i właśnie to jest napisane za każdym razem jak tutaj bredzisz.a więc nie jest to miejsce na twoje WYPOCINY.- DURNIU
zdjecie uzytkownika
GRACJA - 2013-08-10 23:27:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
DO OSZUSTA - 2013-08-10 22:53:21

Dodawanie opinii o co sądziicie o tej firmie???? FIRMA USŁUGOWO - INFORMACYJNO -REKLAMOWA „GRACJA”--- // i właśnie to jest napisane za każdym razem jak tutaj bredzisz.a więc nie jest to miejsce na twoje WYPOCINY.- DURNIU
Ależ super można sobie TUTAJ poprawić nastrój przed snem...:)Dobranoc!
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rekrutacja poprzez osobisty kontakt z tym "pracodawcą" jest niemożliwa. Pod podanym adresem firmy nikt nikogo nie przyjmuje.
Pytania: Pytań nie ma - kontakt tylko poprze e-mail, pocztę polską no i konto bankowe, na które "należy" wpłacać żądaną przez tego osobnika sumę
zdjecie uzytkownika
czarna - 2013-08-26 19:37:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam!

Skoro uważa się Pan za rzetelną i poważną firmę to niech Pan poziomem swojej wypowiedzi to udowadnia, bo to co Pan prezentuje poprzez swoje komentarze jest poniżej poziomu krytyki. Ktoś kto zarządza firmą i chce dowieść swojej wiarygodności nie powinien używać niektórych sformułowań odpowiednich dla tzw."żula" pod sklepem lub dla nieokrzesanych gimnazjalistów.

z poważaniem
Magdalena
zdjecie uzytkownika
Magda N. - 2013-08-30 01:13:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam.
Przeczytałam wszystko od góry do dołu.. Wbiło mnie w fotel.
Jestem w trudnej sytuacji materialnej i chciałam chwycić się tej ostatniej deski ratunku. Znalazłam na dorywczak.pl oferty firmy gracja.entro, a było ich naprawdę dużo. Już chciałam wysyłać wiadomości, ale pomyślałam, że lepiej, gdy najpierw poczytam cośkolwiek o niej. I zawiodłam się, świat staje do góry nogami. Tak ludzi oszukiwać! Do myślenia mi dało, że muszę wpłacić jakieśkolwiek pieniądze, to absurdalne. Pracownik musi zapłacić, by zarobić. Dodatkowo zaskoczyły mnie wypowiedzi Pana z tejże firmy. Nie wykazuje się na tym forum zbytnio swą kulturą osobistą, o ortografii już w ogóle nie wspomnę. No cóż, 'winny się zawsze tłumaczy'.
To smutne, że w tym kraju człowieka chcą na każdym kroku oszukać. Ale cóż, przecież na czyjejś krzywdzie i biedzie da się zarobić najlepiej, prawda?

Pozdrawiam wszystkich na forum bardzo serdecznie, dobrze że jesteście! Dziękuję, że dzięki Wam przejrzałam na oczy.

Magda N.

PS Gdyby ktoś z Was wiedział o naprawdę uczciwej ofercie pracy, najlepiej chałupniczej właśnie (opiekuję się małą córką w domu) - to napiszcie tutaj jakiś kontakt do firmy. Cześć.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie FIRMA USŁUGOWO - INFORMACYJNO - REKLAMOWA „GRACJA”!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FIRMA USŁUGOWO - INFORMACYJNO - REKLAMOWA „GRACJA”

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert