Printxl Dystrybucja Sp. z o.o. Sp. k.

Poznań

Opinie o Printxl Dystrybucja Sp. z o.o. Sp. k.

od 2 lat w printxl 2012-07-13 16:11:41
sam poziom pisania wystawia opinie temu co to napisał
najwyraźniej i na szczęście printxl nie jest instytucją, która chce zatrudniać takich ludzi i my nie musimy z takimi pracować
10
mStyle 2014-08-26 13:56:49
Współpracuję z tą firmą już prawie rok i co miesiąc dostaje w 100% zarobione pieniądze. Jeżeli,zdarzył się słaby miesiąc wynikający z braku zamówień to została mi wypłacona podstawa za pełen wymiar 180 h które mam na Umowie,a nie za godziny wypracowane czyli np 160 h. Premie we firmie są uznaniowe przyznawane według opinii wystawianych przez brygadzistów względem każdego pracownika (każdy dział ma inny przedział). Większość osób które przychodzą do firmy w sprawie pracy i godzą się na pracę na Umowo Zlecenie to ludzie którzy w 70% mają do czynienia z prawem czyli komornik deptający im po piętach lub inne podobne sytuacje i zazwyczaj na własne życzenie godzą się na takie warunki zatrudnienia. Reszta jakoś podpisuje po okresie próbnym Umowę o Pracę lub Umowę Menadżerską. Prawda jest taka,że do każdego sporu potrzeba dwojga jeżeli komuś się nie podobają warunki i regulamin panujący w Printxl to nikt go na siłę nie trzyma na jego miejsce zawsze znajdzie się drugi/a... Stare dobre przysłowie "wszędzie dobrze gdzie nas nie ma" ;)
mStyle 2014-08-28 07:11:23
Ja jestem bardzo zadowolona a to że większość zatrudniona pracowników z najniższego szczebla to ludzie bez wykształcenia ledwo po gimnazjum którzy niestety nie lubią pracować i którym się wydaje że firma jest schronieniem... Prawda jest taka że Ci co chcą pracować uczciwie to zostają we firmie a Ci co nie umieją się dostosować to firma im dziękuję...
Osobiście polecam Printxl
1
mStyle 2014-08-28 07:17:42
Tak przyjmują młodych ludzi ;)
pracuje od 1,5 roku 2014-08-28 21:07:27
kasa na czas
zaliczki daja co tydzien
nadgodziny zaplacone
niedziela setki
na atmosfere pracuje cala firma
mi nic wiecej nie potrzeba
marudzic mozna w kazdej firmie
2
brygadzista 2014-08-28 21:58:04
Sie goraca zrobilo tutaj
W firmie widac ostatnie miesiace spore zmiany i wielu sie to nie spodobalo co widac po ostatniej aktywnosci tutaj.
Dla mnie zmiany sa na lepsze bo nie musze ogladac tych ktorzy sciemniali i szuszfolili
Firma inwestuje w nowe miejsca pracy ale co tam plujmy na nia
1 osoba z posrod chyba juz 80 w miesiacu zostanie obciazana z tytulu jej glupoty i pozniej lazi i gada jak jest zle ale zeby pomyslec w momencie kiedy sie zle zrobilo to juz nie
Odezwalem sie bo wiekszosc wpisow to byli pracownicy...hmm jakis jest powod ze sa bylymi pracownikami....
Pracuje w tej firmie bardzo dlugo i najgorsze dla wielu jest to ze gora wymaga zabraniajac marnowania godzin, spania na nockach, marnowania materialu
ja polecam i zapraszam
2
handlowiec 2014-08-29 11:21:52
W moim odczuciu byłoby niepolitycznie się nie odezwac.
Zespół handlowy od wielu lat w niezmiennym skladzie.
Dla mnie najważniejsze to bezpieczeństwo i rozwój czego mogę doświadczac w Printxl.
Joanno, w ciągu 5 lat od zera ci biznesmeni zrobili prawie 100 osobowa drukarnie,a układy zwierzchnik-kadra są bardzo partnerskie. Każdy ma wybór, może założy własną działalnosc gospodarcza i wesprzec polska gospodarke.
Jak to mówią " psy szczekaja, a karawana jedzie dalej".
Polecam ambitnym poszukiwaczom miejsc gdzie dając również dostajesz.
Printxl novo existere !
1
mStyle 2014-09-09 08:39:55
Nie uważam, że to kierownictwo się przyczyniło do usunięcia ale zapraszam potencjalnych kandydatów na stronę PRINTXL na fb :-) I tam zapoznanie się z firmą. Na dzień dzisiejszy szukamy pilnie osób z umiejętnością szycia ciężkiego czyli szwaczka/szwaczki lub krańca/krawcowej. Zapraszamy chętne osoby.
mStyle 2014-09-09 08:43:43
Wtargnąła mi literówka chodziło mi o szwacza/szwaczkę lub krawca/krawcową.
daniel 2014-09-11 13:04:59
negatywne opinie są pewne usuwane, bo zawierają rzeczy niezgodne z regulaminem, np. dane osobowe, wulgaryzmy..a nie dlatego, że same w sobie są negatywne, jakoś w innych wątkach negatywne opinie, ale pisane w kulturalny sposób są nadal.. może warto czasem przeczytać regulamin, a nie mieć pretensje do nie wiadomo kogo
Marcin 2014-09-11 13:22:51
Z perspektywy pracownika mogę szczerze polecić - fajna atmosfera (młodzi ludzie - średnia wieku 30 lat), dobre warunki finansowe i sporo ciekawej pracy. Jest kilka minusów, ale nie przesłaniają one całokształtu:)
1
pytanieee 2014-09-11 16:09:54
jestem osobą która ma podjąć prace w przyszłym tyg czy mam się czego obawiać :P?
Darek 2014-09-12 09:54:04
Tak? Tylko ciekawe, że te opinie, które zostały tutaj usunięte ze względu na rzekome wulgaryzmy, nie zostały usunięte z innych portali, np. ta:( usunięte przez administratora )Sami sprawdźcie, ile tam wulgaryzmów. Była ona również tutaj ale już jej nie ma...
Lol 2014-09-12 12:44:32
Czy osoba mająca na bakier z prawem - czytaj: ma komornika na plecach, jest gorszym pracownikiem, człowiekiem? Czy jest to zła wizytówka firmy? Ważne, że jest i dobrze wykonuje swoją robotę, a to co robił/ robi po godzinach, kogo to obchodzi?Zastanów się zanim coś napiszesz..
nowa 2014-09-12 21:47:17
Dzisiaj byłam pierwszy dzień.
Ekipa robi wrażenie sympatycznej.
Firma bardzo poukładana, widac ogolnie panujacy porządek.
Na pewno na ten moment zostaje.
nika 2014-09-25 17:16:41
jak organizacja pracy ma się opierać na strachu, skoro to jest organizacja pracy.. chyba takie rzeczy są budowane na innych czynnikach, a nie na czymś takim.. jak ktoś był krótko tak jak @cukiereczek, to nie wiem czy ma dobrą opinie o nich, bo wiesz, raz moze być lepiej, a raz gorzej i nie masz na to zasady
anoli 2014-10-06 14:02:58
Witam
Chciałabym zatrudnić się jako szwaczka do kogo mozna się zwrócić?
zadowolony 2014-12-02 16:44:27
Wszyscy sympatyczni, uśmiechnięci, naprawdę spoko się pracuje!
Troche sie bałem czytając te opinie, ale jestem od pół roku i widze, że naprawdę zaje... firma! Więc nie czytajcie głupich komentarzy, tylko wysyłajcie CVkę
Nowy 2014-12-28 20:07:43
Witam! Mam pytanie na jakiego rządu wynagrodzenie można liczyć. Zajmuję się nadrukami termotransfer, tampondruk, obsługa plotera tnącego, druk solwentowy sitodruk, znajomość CorelDraw, przygotowanie projektu, wizualizacji itp. Mam 29 lat w branży od 10 lat. Mam szansę na znalezienie pracy w tej firmie? Sprowadzam się po nowym roku do Poznania. Będę wdzięczny za odpowiedź, informację. Pozdrawiam.
3
Nowy 2014-12-28 20:38:30

Witam! Mam pytanie na jakiego rzędu wynagrodzenie można liczyć. Zajmuję się nadrukami termotransfer, tampondruk, obsługa plotera tnącego, druk solwentowy sitodruk, znajomość CorelDraw, przygotowanie projektu, wizualizacji itp. Mam 29 lat w branży od 10 lat. Mam szansę na znalezienie pracy w tej firmie? Sprowadzam się po nowym roku do Poznania. Będę wdzięczny za odpowiedź, informację. Pozdrawiam.
3
szukający pracy drukarz 2015-01-14 19:10:09
jak wszędzie źle to gdzie iść do pracy?
marko 2015-02-26 17:14:59
@stary pracownik, dość zszokował mnie ten Twój opis pracy w Printxl. Dziwi mnie też jak rekordzista zrobił 400 godzin, skoro standardowy etat to 160 godzin. Nawet jeśli miesiąc miał 31 dni to wychodzi w sumie 13 godzin codziennie! To jakaś masakra chyba. Płaca chociaż za te nadgodziny i prace w weekendy zgodnie z kodeksem pracy 150-200%?
andrzej 2015-03-06 23:45:34
zabawne to stwierdzenie : ,,zgodne z kodeksem pracy"...
1
pracuje teraz 2015-07-10 08:12:15
pracuje w tej firmie na wykanczalni i mam 14 zl brutto, placa kazda nadgodzine, na innych stanowiskach placa wiecej dobry drukarz ma ponad 20 zl brutto. Faktycznie sporo godzin ale dzieki temu mozna dobrze dorobic. Bylem w amazonie przez 2 miesiace i placa 13 zl brutto. Ta firma jest jak kazda inna produkcyjna w kilku juz pracowalem
od dlugiego czasu w printxl 2015-07-10 15:21:08
stały sklad firmy to 60% i nie zmienia sie od lat
reszta przypadkowych ludzi wylewa swoje zale w internecie
wspolczuje polskiemu przedsiebiorcy, kazdy widzi go jako zlodzieja ale nikt jako tego co tworzy i daje miejsca pracy
pracuje w tej firmie od dlugiego czasu i najbardziej wkur..ja mnie ci co tez w niej pracuja ale ciagle im cos nie pasuje.
Narzekacze idzie narzekac gdzies indziej !
nowy 2015-07-11 10:01:31
Pracuje od kilku tygodni na drukarni, faktycznie jest sporo godzin, ale każdą z nich mam zapłaconą.
Pierwszy okres dostałem umowę zlecenie, po okresie próbnym od razu przeskoczyłem na umowę o pracę.
Przełożeni bardzo wymagający i to jest fakt ale dzięki temu we firmie jest porządek. Jak pracujesz i się nie obijasz, to nikt się nie czepia.
Ogólnie jest ok.
nowy 2015-07-29 18:31:13
powiem tak.wyglad firmy ok.duza chala i duzo miejsca.wiekszosc to mlodzi ludzie.faktycznie 2 weekendy wolne.pracuja caly tydzien .pon -piat na 2 zmiany,nadgodziny napewno,w soboty po 12h a w niedziele po 8h,przerwa 15 minut sniadaniowa i 2 po 5 minut na papierosa,pierwasza umowa to zlecenie na miesiac potem jak sie sprawdzisz umowa zwykla,stawka na pierwsze 3 dni to 9 zl.a potem 10 zl netto,taka sama stawka na zwyklej umowie,gdyby nie nadgodziny i praca w niedziele i swieta to by bylo ok
pracownik 2015-08-08 08:50:19
spoko firma
fajni ludzie
ciekawski 2015-08-28 15:34:35
(usunięte przez administratora)ale ludzie jeszcze pracują, więc aż tak źle to chyba nie jest a jeśli jest to dlaczego siedzą skoro pracy wokół pełno
jo 2015-09-25 17:16:15
zlecenie wyszło petarda bo same kozaki je robili :)
nawet premie sie posypały
dla mnie spoko i ziomy tez zadowolone
1
Ciekawski 2016-04-27 15:29:57
Chciałem się podpytać jak wygląda praca na magazynie bo zauważyłem, że jest oferta pracy. Dwie zmiany? Miła atmosfera? Praca na produkcji nie bardzo mnie interesuję a obecnie pracuję w branży introligatorskiej
krojczy 2016-04-29 20:10:24
Witam a jak wyglada na krojowni ile mozna zarobic.Rozgladam sie za nowa praca i nie ukrywam ze mnie zaciekawila
Piotrek 2016-07-22 13:03:54
Poznań to świetne miasto do robienia dobrych interesów, moim zdaniem warto się nad tym zastanowić, ponieważ Printxl Dystrybucja Sp. z o.o. Sp. k. poszukuje pracowników, co chyba nie jest wcale takie złe i męczące, warto się nad tym zastanowić jednak.
1
Zostaw swoją opinię o Printxl Dystrybucja Sp. z o.o. Sp. k. - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Printxl Dystrybucja Sp. z o.o. Sp. k.