logo Baltix

Baltix

Gdynia

Opinie o Baltix

lukasz 2016-03-06 21:29
Dzień dobry panie Jakubie miałby pan dla mnie prace? Pracuje jako operator/programista pras krawedziowych,laser eagles oraz prace monterskie wiec jesli ma pan jakas prace prosze o kintakt (usunięte przez administratora)
Jakub Gebhardt 2016-03-09 17:54
Panowie poszukujący pracy bardzo proszę o przesłanie CV na: jakub@baltix.se
Jakub Gebhardt 2016-03-17 15:48
Oczywiście może Pan przesłać CV na adres: rekrutacja@baltix.se lub zadzwonić na numer +48 58 698 83 04, jeśli nie chce Pan wysyłać swoich danych do mnie.
Reprezentuję "normalnego" Baltixa :-) (jest jakiś nienormalny? ;-) )
Jestem dyrektorem zarządzającym.
Pozdrawiam!
Jakub Gebhardt 2016-03-19 16:04
W naszej firmie wszyscy są na "Ty".
Taki szwedzki styl... :-)

Zapraszam do współpracy!
lukasz 2016-04-02 18:30
Współpraca z ta firma jest bardzo super,podwzgledem zajecia sie pracownikiem wyjezdzajacym poprzez baltix a równiez szef jest spoko.Wiec panowie polecam ta firme poszukują wielu specjalistów dla firm szwedzkich.Pozdrawiam Pana Jakuba Gebharta
1
Andrzejj 2016-04-28 11:44
Dzień dobry Panie Jakubie , czy mógłbym Panu wysłać na e-mail moje CV ? jestem operatorem prasy krawędziowej Trumpf
luk2016 2016-04-28 18:21
Dzień dobry Panie Jakubie czy jest szansa na prace w Państwa firmie? Pracuje na róznych maszynach:Prasa krawędziowa Ermaksan,Laser Eagles,Zaginarka do rur,profili,kątowników itd.oraz mam uprawnienia na maszyny cnc jestem operatorem i poczesci programista znam rysunek techniczny
czarny 2016-05-07 08:21
Zadzwoń albo napisz do biura i prześlij im CV. Firma się rozwija, ful nowych kontraktów!! Nawet szefowa podwyszki dała!! A pan Jakub jeździ ciagle do Szwecji i robotę załatwia
spawacz gdynia 2016-05-08 20:44
UWAGA NA TA FIRME wysylaja na strzal jak cos trafia glownie latem a potem zjazd i nie ma nic, i nie mowie o pijakach czy nierobach bo zaraz beda to tak nazywac, szwedzi potrzebuja ludzi na krotki czas i oni z tego zyja, wiec nie polecam ich koledzy, raczej szukajcie pracowdawcy ktory ma wlasna produkcje i perspektywy pracy dlugo falowej
pracownik 2015 2016-05-08 20:46
UWAGA
UWAGA
UWAGA
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
NA NICH
4
Czarny 2016-05-09 12:28
Ale głupoty koleś piszesz. Jakoś nikt z nas w wakacje nie pracuje bo Szwecja się zamyka na cały lipiec. Albo ci się firmy pomyliły albo cię szef wyrzucił bo nic nie potrafisz. Ja już czwarty rok w baltiksie robię i polecam każdemu kto coś potrafi. Pozdrawiam wymiataczy spawaczy!!!
1
Ziółko 2016-05-09 22:19
Ej Spawacz Gdynia, musi być z Ciebie D..a a nie Spawacz ja jestem tu już 5 rok i dlurzszej przerwy niż wakacje nie miałem a byłem w kilku firmach. Szef i szefowa to normalni ludzie wiec polecam!
johnnyx 2016-07-03 14:17
przed wyjazdem radze się zapoznać z umową którą chcą wam dać , w szczególności jeśli będzie to umowa-zlecenie, nie ma na niej żadnej informacji co do stawki godzinowej poza tym nie obowiązują na niej przepisy prawa pracy tylko kodeksu cywilnego a to bardzo dużo zmienia, sposób przeprowadzenia rekrutacji jest najgorszym z którym się spotkałem
2
Jakub Gebhardt 2016-07-03 17:09
Dzień dobry!

Chciałbym poinformować, że umowa zlecenie jest u nas wyjątkiem od reguły. W Pana przypadku umowa dotyczyła pilnego wyjazdu na krotki okres. NAwet nie zdążyłby Pan zrobić pełnych badań lekarskich...

Co do jakości rekrutacji to bardzo mi przykro i przepraszam, jeśli była ona przeprowadzona nieprofesjonalnie. Na naszą obronę napiszę tylko, że w ciagu dwóch dni musieliśmy zrekrutować i przygotować do wyjazdu prawie 20 osób....

Proszę zwrócić uwagę, że większość opinii o naszej firmie jest jednak pozytywnych. Wysyłamy pracowników do Szwecji już 12 rok i nigdy nie nawaliliśmy organizacyjnie, czy finansowo.

Zapraszam do współpracy!
Jakub Gebhardt
Dyrektor Zarządzający
3
Jakub Gebhardt 2016-07-04 10:04
Nie widzę swojej odpowiedzi na opinię Johnyego więc napiszę jeszcze raz.

W naszej firmie umowa zlecenie to wyjątek od reguły. W tym konkretnym przypadku umowa dotyczy krótkiego i pilnego wyjazdu. Nie zdążyłby Pan nawet zrobić całościowych badań lekarskich...

Przepraszam, jeśli na którymś etapie rekrutacja była przeprowadzona w sposób nieprofesjonalny. Zależy nam na profesjonalnych procedurach i na zadowoleniu naszych "klientów", a za takich uważamy przede wszystkim naszych pracowników! Na naszą obronę napiszę tylko, że musieliśmy zrekrutować i przygotować do wyjazdu prawie 20 osób w ciągu zaledwie 2 dni.

Proszę wziąć pod uwagę, że nigdy nie nawaliliśmy organizacyjnie, ani finansowo, a większość opinii o naszej firmie jest pozytywna.

Irek - temat operatorów koparek będzie aktualny po szwedzkich wakacjach, czyli na początku sierpnia.

Bazylia - tak staramy się pracować 6 tygodni w Szwecji/ 2 tyg w Polsce. To wzór, który potem dopasowujemy do wymagań pracowników i potrzeb klientów.

Zapraszam do współpracy!
Jakub Gebhardt
Dyrektor Zarządzający
1
Jakub Gebhardt 2016-07-04 11:28
@nie wiem - po owocach nas poznacie, to znaczy w tym wypadku - po wypłacie :-)
Nie ma co zachwalać z góry, ale u nas można godnie zarobić.
Zawsze organizujemy i opłacamy przejazdy, dojazdy oraz zakwaterowanie!
2
jaś 2016-07-05 08:27
Ja nie tak dawno rozpoczołem wspolprace z Baltixem i na razie jest ok. Kasa taka jak mowili w biurze, mieszkanie w miarę, ale oplacone, z przejazdami bez problemu. Płacą mi dobra kilometrowke to jeszcze na swoim aaucie zarobie dodatkowo :-)))))
Umowa polska, ale stawki szweckie!
Szef wpada czasem i sprawdza czy na pewno wszystko gra.
Jest dobrze, oby tak dalej. Teraz urlop i wracam z nimi w sierpniu!
1
jaś 2016-07-05 11:14
Umowę mam polską, w Polsce. Stawki sa w zlotowkach ale na poziomie szweckim.
Przynajmniej z podatkami nie ma problemu bo wszystko w polsce placą!
2
Ja 2016-07-07 18:48
dostaniesz polską za 1850zł, przed wyjazdem zapytaj!
1
Malarz 2016-08-09 06:16
Witam.
Widziałem że poszukują malarzy konstrukcji stalowych wiadomo coś?
Jak coś jestem zainteresowany
debesciak 2016-08-17 12:13
praca w baltix to tylko praca w sezonie ,a chlajusy robili i będą to robić ,bo to lizusy Pana Dyrektora
1
Spawacz z Vislandi 2016-10-19 22:40
Panowie oni obiecują złote góry, a dawają kupe gówna.
1
Spon 2016-10-19 22:48
No ja Ci powiem, żebyś nie narzekał, bo po co, awans czeka, wystarczy tylko się trochę wysilić i jakoś to pójdzie moim zdaniem nie można trafić lepiej niż właśnie tutaj do Baltix, to kwestia atmosfery
1
LG 2016-11-13 20:34
Również nie polecam syf totalny jakieś odciąganie od pensji . Wychodzi 26zl na czysto. Nie polecam banda [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w biurze
Mieczysław 2016-11-14 10:20
Porzadna firma, dla mnie wszystko w porzadku. pracuje z nimi juz dwa lata. mieszkanie w porzadku, kilometrowka placona i wyplaty na czas. polecam
2
przemok 2016-11-14 11:28
haha dobre masz koleś informacje. bardzo aktualne o baltiksie. radze sie zorientowac co i jak pozmienialo na lepsze. pzdr
MM 2016-11-24 11:23
Wuja, musieli zajsc ci za skure albo jestes calkiem zje...any bo ja siedze tam 4 rok i jest ok! mieszkanie czyste ciepłe, do domu zjazd co 6 tygodni i wypłata niezla, a Pani Karolina to zlota kobieta zalatwi wszystko co potrzeba.
1
Johny 2016-11-30 10:18
Polecam! Pracuję z Baltiksem jako operator Cnc. Razem se spawaczami z tej samej firmy. Naprawdę nie ma sie do czego przyczepić. Wynagrodzenie takie jak umówione, mieszkanie fajne, kilometrowka rozliczona. Jest dobrze. Bywałem tu i tam, ale w Baltiksie naprawdę dbają o pracownikow. Tylko trzeba chcieć pracować i nie pic jak co niektórzy... a potem sie dziwią ze wracają do domu. Nie tedy droga!
2
Mike 2016-12-03 15:54
Polecam! !
tak czytam niektóre opinie i wierzyć się nie chce! Co wy ludzie chcecie???
A Ty Robert to nie obrażaj mnie bo chyba mierzysz ludzi swoją miarą i sam jesteś hlejus i narkoman! Ja np w ogóle nie spożywam. Pewnie dlatego ci kase odliczyli bo dostałeś dyscyplinarkę!
Stawki w Baltix nie sa faktycznie za wysokie w porównaniu do niektórych ofert ale ja wole swoje pewne 45 zl na reke i duzo godzin niż jakies gruszki na wierzbie których nikt nie widział. Robie czesto na drugą zmianę to jeszcze dodatki wpadają, 10 zl do każdej godziny. Jeszcze się nie zdarzylo zebym wyciagnal mniej niż 10 tysiów miesiecznie. To źle?
Robert 2016-12-05 10:52
Haha wolisz 10euro . Jestes smieszny. Nic nie potrafisz i jeszcze dajesz lapowki aby jechac. Kazdy alkocholik mowi ze nie chla buraku znam cie dobrze coeniasie
Padre1570 2016-12-08 07:37
Witam, szukam pracy jako spawacz 136 z certyfikatem DNV. Jestem dyspozycyjny od zaraz, proszę o ewentualny kontakt telefoniczny (usunięte przez administratora) Pozdrawiam
Szczery 2016-12-13 21:20
Szefostwo powinno pomyslec o podwyzkach.Przy cenach w Szwecji ,zgrzewka wody mineralnej z lidla 9zl to stawka 42zl troche smieszna.Firme oceniam na trojke xd.To samo dostaniesz w Niemczech 10euro netto plus chalupe.Dla monterow/spawaczy dobra na przetrzymanie zimy.Co do godzin zalezy jak sie trafi ale nie ma sie co ludzic wieloma nadgodzinami.
Jakub Gebhardt 2016-12-23 11:13
To był dobry rok dla Baltixu!
Bardzo dziękuję wszystkim za opinie o naszej firmie! Zarówno te pozytywne, jak i te krytyczne.
Dobre opinie cieszą podwójnie, gdyż wiemy że idziemy w dobrą stronę, negatywne też nas cieszą, ponieważ pokazują, że przed nami wciąż sporo pracy, żeby Baltix był firmą godną polecenia przez wszystkich, którzy mieli z nią styczność.

Zależy nam na tym, żebyście byli zadowoleni! Zadowolony pracownik = zadowolony klient!

Korzystając z okazji chciałbym złożyć życzenia spokojnych, rodzinnych Świąt Bożego Narodzenia oraz wszelkiej pomyślności w 2017 roku!

Jakub Gebhardt - Dyrektor Zarządzający.
2
czarny 2017-01-08 19:30
Bo co uwaga bo wywalili cie za chlanie teraz jesteś nie zadowolony baltix nie toleruje nie robów i pijaków potrzebują normalnych ludzi i fachowców
1
czarny 2017-01-08 19:31
Bo co uwaga bo wywalili cie za chlanie teraz jesteś nie zadowolony baltix nie toleruje nie robów i pijaków potrzebują normalnych ludzi i fachowców
2
Karolina 2017-01-08 20:28
No dziwne ja już pracuje w baltix 10 lat zawszę mam prace i nie narzekam wszystko ok
1
ja 2017-01-17 15:14
Witam, Szanownego Pana Dyrektora . Po co się Pan ogłasza z swoim ala ,,mailem,, skoro i tak po przesłaniu dokumentów do szanownego Dyrektora, żadnego odzewu z Pana strony nie ma .
Jakub Gebhardt 2017-01-17 17:17
Szanowny Panie,

Niestety dyrektor zarządzający nie zajmuję się rekrutacją w naszej firmie.
Wszystkie aplikacje przesyłane na mój adres trafiają do Pani Joanny Kozłowskiej na adres: rekrutacja@baltix.se
Może Pan zawsze do nas zadzwonić i sprawdzić, co dzieje się z Pana zgłoszeniem - nr tel. 58 698 83 04

Pozdrawiam i zapraszam do współpracy!
bogdan 2017-01-29 12:07
a ja mam pytanie dotyczące zatrudnienia bo zorientowałem się że baltix daję polską umowę chyba że coś żle zrozumiałem , czy jest tam w szwecji jakaś możliwość po jakimś czasie dostać się pod szwedzką firme?
lechuu 2017-01-30 19:14
co to za firma która rekrutację ogłasza na banerze 50x50 na ogrodzeniu innej firmy?
Agnieszka Gebhardt 2017-01-31 11:05
Dzień dobry,
Firma Baltix sp z o.o., nie reklamuje się na żadnym banerze i nie ma reklam na ogrodzeniach, jedyną formą rekrutacji są ogłoszenia internetowe lub prasowe.
Proszę nie mylić firm bo jest ich kilka z podobną nazwą.
Serdecznie pozdrawiam i życzę miłego dnia.
Agnieszka Gebhardt - Dyrektor ds administracji
1
Agnieszka Gebhardt 2017-01-31 11:13
Witam,
jest taka możliwość, wielu naszych pracowników zostało bezpośrednio zatrudnionych przez naszych kontrahentów . Są to pracownicy, którzy na stałe przeprowadzili się wraz z rodzinami do Szwecji.
Serdecznie pozdrawiam i zapraszam
Agnieszka Gebhardt - Dyrektor ds administarcji
1
Olo 2017-02-03 10:27
Firma sciema. I wyzyskiwacze. Zyja z ludzkiej krzywdy. Nie polecam
1
Jakub Gebhardt 2017-02-03 11:32
@Olo
Faktycznie...Bardzo merytoryczna opinia.
Widzę, że konkurencja nie śpi ;-)
Serdecznie pozdrawiam wszystkich zadowolonych!

Jakub Gebhardt
Dyrektor Zarządzający
1
pomocny 2017-02-10 16:08
Koledzy,uważajcie na wyjazd do firmy HENJO w mieście Ljungby.
Szkoda zdrowia,czasu i pieniędzy.
1
HARRY 2017-02-10 18:14
Czemu szkoda zdrowia i pieniedzy??? Mozesz napisac konkretnie co tam nie gra??
zyga 2017-02-11 15:11
Dokładnie jak pisał pomocny.Firma(produkcja)zarządzana przez byłych obywateli tzw.Jugosławi,a to już mówi dużo.Ze spawaniem mało wspólnego to ma,szlifowanie na akord,ludzie traktowani jak maszyny.
Nie polecam.
hehehe 2017-02-16 15:37
Z tego Chrzanowa w Malopolsce? :D
spawacz 2017-02-17 08:46
Właśnie wracam do Polski po moim pierwszym wypadzie do Szwecji z Baltixem. Jestem w nowej firmie na poludniu Szwecji. Jest OK! Póki co tak jak obiecywali. Na papierze nie ma tego wszystkiego ale zgadza sie z tym co mowil. Pierwsza wyplata tak jak miala byc, godziny sa. Mam nadzieje ze tak bedzie dalej. Namawiam kolegow na wyjazd bo poki co męczą się z Adecco i innymi takimi.... :-))))))
Ja jestem zadowolony!
2
Juzio 2017-02-17 09:09
Morze mnie namówisz!
Tylko na jakies próbki mnie ciągną.
Trudno trzeba zrobić!
1
Zostaw swoją opinię o Baltix - Gdynia
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Baltix