Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo Baltix

Opinie o Baltix

Pracowałeś w firmie Baltix i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Czecho - 2014-11-18 19:47:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy ktoś wie jaka kwota zasadniczego jest tutaj na umowie, bo durzo teraz śmieciuwek..
zdjecie uzytkownika
jarek - 2014-11-18 21:03:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tu tak samo tylko wchodza śmieciówki dla nowych cudów nie ma
zdjecie uzytkownika
inko - 2014-11-18 21:29:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tz jedziesz do pracy za granicę na umowie smieciowej?
zdjecie uzytkownika
Jakub Gebhardt - 2014-11-19 07:49:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Podpisujecie Państwo w Polsce umowę o pracę na czas określony. Najlepsi pracownicy otrzymują umowę o pracę na czas nieokreślony. Wynagrodzenie zasadnicze na umowie jest podstawowe, natomiast rozliczani są Państwo według przepracowanych godzin. Minimalna stawka NETTO (na rękę) za godzinę pracy to 37 zł. Po kilku miesiącach wypłacamy 39 - 40 zł za godzinę NETTO, a niektórzy fachowcy otrzymują około 45 zł NETTO za podstawową godzinę pracy w ciągu dnia, w tygodniu. Dochodzą dodatki za godziny popołudniowe, nocne i weekendy. Pokrywamy wszystkie koszty związane z wyjazdem: podróż do i ze Szwecji, zakwaterowanie, dojazdy do i z pracy. Wyżywienie we własnym zakresie. Jeśli wyjeżdżacie Państwo własnym samochodem otrzymujecie rozliczenie kilometrówki wg stawki 0,8358 zł za przejechany kilometr. Załatwiamy karty EKUZ, na podstawie których otrzymujecie Państwo świadczenia medyczne za granicą. Dodatkowo mamy również w firmie bardzo korzystne warunki ubezpieczenia grupowego dla pracowników i ich rodzin. Nie wysyłamy pracowników za granicę na podstawie umów cywilnoprawnych - tzw. śmieciówek! Pozdrawiam! (usunięte przez administratora) (usunięte przez administratora (usunięte przez administratora) )
zdjecie uzytkownika
inko - 2014-11-19 16:06:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ile wynosi te podstawowe wynagrodzenie na umowie,czy jeżeli pracował bym w systemie rotacyjnym równiez pokrywacie państwo przeloty czy autokary,ile można godzin przepracować w ciągu miesiąca,so możliwe nadgodziny,czy spawacz tig i mig ma tako samo stawkę
zdjecie uzytkownika
Tomek - 2014-11-20 19:44:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No właśnie Panie Jakubie, jak pan tak pisze to jaka jest kwota na umowie na czas określony od jakiej kwoty jest płacony ZUS, 40 pln to żadna rewelacja dla spawacza z certyfikatami, w norwegi spokojnie można dostać 180 sek-200sek
zdjecie uzytkownika
Jakub Gebhardt - 2014-11-21 09:04:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pierwsza umowa w firmie to 1680 zł brutto, czyli minimalne wynagrodzenie. Tak jak pisałem wcześniej rozliczani są Państwo wg przepracowanych godzin. Do 10go każdego miesiąca otrzymujecie Państwo dwa przelewy: wynagrodzenie, od którego odprowadzane są składki ZUS i podatki oraz rozliczenie zagranicznej podróży służbowej zwolnione z danin na rzecz Państwa. Kwoty rozkładają się mniej więcej w stosunku 40 do 60%, czyli jeśli pracownik otrzymuje na rękę 9000 zł to odprowadzamy składki na ZUS od kwoty 3 600 zł. W sytuacji, gdy pracownik jest w Polsce lub na urlopie otrzymuje tylko podstawowe wynagrodzenie w wysokości 1680 zł brutto na dzień dzisiejszy.

@inko - pracownicy latają samolotami lub przewożeni są samochodami. BALTIX zawsze płaci za wszelkie przejazdy i dojazdy. Ilość godzin przepracowanych w ciągu miesiąca zależy od szwedzkiego klienta, staramy się zapewnić minimum 50h tygodniowo. Spawacz TIG ma zazwyczaj wyższą stawkę od spawacza MIG/MAG.

@Tomek - wszyscy doskonale wiedzą, że stawki w Norwegii są wyższe od tych w Szwecji. Dlatego nawet Szwedzi często wyjeżdżają tam do pracy. Każdy kraj ma swoje wady i zalety. Norwegia jest 3 razy droższa od Szwecji, poza tym Szwecja jest zdecydowanie bliżej i ma lepszy "socjal" dla pracowników, mam tu na myśli warunki pracy i mieszkania. Polacy są doceniani jako pracownicy w Szwecji i traktowani na równi ze Szwedami, a w NOR bywa z tym różnie.

Wybór należy do Państwa, staramy się przede wszystkim grać w otwarte karty i traktować pracowników jako partnerów, a nie podwładnych.
zdjecie uzytkownika
inko - 2014-11-21 10:11:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czyli pracownik otrzymuje 9000tys na rękę minus 3600,czy te 9000 jest juz dla czlowieka,ile średnio można na miesiąc zarobić
zdjecie uzytkownika
Jakub Gebhardt - 2014-11-21 10:23:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracownik otrzymuje na rękę 9000 zł.
3 600 zł jest w tym momencie podstawą do obliczenia składek na ZUS, które odprowadza BALTIX.
Podałem kwotę właśnie 9000 zł, bo jest to taka typowa, średnia kwota zarobku pracownika wysłanego przez nas do Szwecji.
Mogę dodać, że wynagrodzenia na rękę przez nas wypłacane oscylują w granicach między 7000 zł a 12 000 zł miesięcznie.
zdjecie uzytkownika
Tomek - 2014-11-21 10:31:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w jaki sposób Zus jest odprowadzany od 3600 pln jeśli umowa brutto to tylko 1680 pln czyli niecałe 1300 pln netto, ????
zdjecie uzytkownika
Jakub Gebhardt - 2014-11-21 10:48:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Tomek - to bardzo proste! :-)
Umowa jest na kwotę 1680 zł + premia.
ZUS jest w tym przypadku odprowadzany od kwoty 1300 (podstawa) + premia 2300.
zdjecie uzytkownika
józek - 2014-11-21 11:01:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tomek co to za pytania na forum, jak chcesz znać szczeguly to zadzwon do biua, dziewczyny ci to rozrysuja, zresztą po co tyle pytan jak możesz dostać wieksza stawkwe w Norwegii.
Panie Jakubie proszę odsylac do biura, a samemu pracować i przynosić nam kolejne kontrakty.
ja Baltixu nie zamienie na inna firme.
zdjecie uzytkownika
Jakub Gebhardt - 2014-11-21 11:42:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Panie Józku - pytają, to odpowiadam.
Trzeba grzecznie budować pozytywną opinię :-)

Osoby zainteresowane współpracą z naszą firmą proszę o kierowanie szczegółowych pytań do biura: 58 698 83 04 lub info@baltix.se

Poza tym zapraszam do współpracy i przesyłania swoich aplikacji na adres:
rekrutacja@baltix.se

Gorąco pozdrawiam i życzę udanego weekendu!
zdjecie uzytkownika
nowy - 2014-12-01 20:25:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jak jest z językiem angielskim,w.jakim stopniu trzeba go znać,bo tak nie xabarfzo wierze w to że ludzie starsi biegle nim wpadają oczywiście nikomu nie ublizajoc
zdjecie uzytkownika
stary - 2014-12-03 22:40:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No właśnie,jestem już po 40 i choć chęci do nauki jezyka mam duże to nic nie zostaje,jak to jest z ludźmi którzy staż spawacza mają po 25lat ale nie znają języka,czy wogule brani so pod uwagę ludzie bez jezyka
zdjecie uzytkownika
dell - 2014-12-08 19:02:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Panie Jakubie czy na wiosnę przyszłego roku będziecie rekrutować spawaczy 135 136?
zdjecie uzytkownika
jur - 2014-12-14 14:25:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Panowie a jak z tymi testami w Baltixie co tam za próbki się robi w jakich pozycjach na jakich materiałach,grubościach,czy sprawdzają znajomość języka i rysunku technicznego
zdjecie uzytkownika
slay - 2015-02-01 11:42:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy w Baltixie są teraz nowe przyjęcia spawaczy
zdjecie uzytkownika
Jakub Gebhardt - 2015-02-01 13:32:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W tej chwili nikogo nie zatrudniamy, ale może Pan przysłać swoją aplikację:
CV i uprawnienia.
Sytuacja na rynku jest dynamiczna i może się zdarzyć potrzeba pilnej rekrutacji już w lutym.
Pozdrawiam!
(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Houdini - 2015-02-04 22:07:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam mam pytanie co do probek czy sa jakies zdawane jesli tak to jakie pozycje bardzo mnie zaciekawilo to forum i widze ze solidna firma z gory dzikeuje
zdjecie uzytkownika
Houdini - 2015-02-04 23:15:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zapomniałem napisac a co z jezykiem musi byc perfekt czy jak ta sprawa wyglada ??????
zdjecie uzytkownika
arek - 2015-02-05 12:02:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
pewnie,ze probki trzeba zrobic,ale to chyba normalne w dzisiejszych czasach,skad maja wiedziec,ze umiesz spawac?a jezyk nie jest obowiazkowy we wszystkich wyjazdach,ja na poczatku pracy z baltixem slabo mowilem po angielsku teraz juz sie troche poduczylem to mam lepsza prace.Zawsze znajomosc jezyka to plus
zdjecie uzytkownika
jur - 2015-02-05 12:20:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tylko w jakich pozycjach te próbki,czy w wymuszonych,sufitowa bez podkładki,czy pion a może w podolnej i jeszcze pachwiny
zdjecie uzytkownika
chętnypracus - 2015-02-09 16:45:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [inko - 2014-11-19 16:06:31]:
Witam
kiedyś wisiało ogłoszenie na krawędziarke
Bysytronic
będzie jeszcze potrzebny pracownik na to stanowisko ?

robertson19830925@gmail.com
zdjecie uzytkownika
Pan - 2015-02-10 21:43:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam
kiedyś wisiało ogłoszenie na krawędziarke
Bysytronic
będzie jeszcze potrzebny pracownik na to stanowisko ?

robertson19830925@gmail.com
zdjecie uzytkownika
Luk - 2015-02-25 19:10:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam panie jakubie pisze do Pana z zapytaniem czy potrzebuje Pan Operatorów/Programistów cnc?Pracowałem na wielu maszynach cnc wypalarki,frezarki,gilotyna,prasa krawedziowa,gietarka do rur,itp.Przosze o kontakt:remonty2000@interia.pl, jesli by miał Pan jakas prace w moim zawodzie Operatora/Programisty cnc.pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
luk - 2015-02-28 10:49:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Jakub Gebhardt - 2014-11-21 11:42:04]:
Dzień dobry panie jakubie beda jakies przyjecia do pracy dla operatorów/programistów cnc lub jakas inna praca, jesli tak to prosze o kontakt remonty2000@interia.pl
zdjecie uzytkownika
Jakub Gebhardt - 2015-03-04 20:35:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dzień dobry!

W odpowiedzi na Państwa pytania - tak, prowadzimy aktualnie rekrutację na stanowiska operatorów CNC. Mamy zapytania od kilku klientów i przygotowujemy profile kandydatów.
Bardzo proszę o kontakt z biurem pod nr (58) 698 83 04
lub przesłanie CV na adres: rekrutacja@baltix.se

Serdecznie zapraszam!
zdjecie uzytkownika
slay - 2015-03-04 21:19:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a czy spawaczy 135/136 aktualnie rekrutujecie,pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
slay - 2015-04-04 12:14:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
co się dzieje teraz w Baltixie?czy są jakieś przyjęcia?
zdjecie uzytkownika
Karol - 2015-06-09 16:41:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam
Na jaki okres są podpisywane kontrakty w firmie baltix ?
pochwali się ktoś
najkrótsze/najdłuższe ?
zdjecie uzytkownika
paul - 2015-07-16 09:47:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Karol - 2015-06-09 16:41:13]:
czy sa jajies oferty pracy dla monterow
zdjecie uzytkownika
arek - 2015-07-22 20:58:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Może ktoś coś jeszcze słyszał o planowanych przyjeciach, bo widze, że od kilku miesięcy jest cisza w tym temacie. Sporo w ogóle zainteresowanych tutaj na forum, to najwyraźniej warunki, jakie oferują muszą byc bardzo dobre. Jakby ktos mógł jednak przybliżyć ile tutaj zarabia operator cnc to byłbym bardzo wdzięczny.
zdjecie uzytkownika
Mariusz - 2015-10-30 23:14:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam panie Jakubie ! Mam pytanie czy w najbliższym czasie spodziewacie się przyjęć na operatorów cnc ? Od blisko trzech lat jestem zarejestrowany w pana firmie i co jakiś czas przypominam o swojej kandydaturze przesyłając moje CV na adres mailowy "baltixa" ale bez skutku. Ponad trzy lata temu ukończyłem kurs operatorów cnc, posiadam bardzo bogate i wieloletnie doświadczenie na obrabiarkach w zakładach produkcyjnych w Polsce a także za granicą. Pracowałem w Norwegii a także w Wielkiej Brytanii, mam także uprawnienia na wózki widłowe oraz uprawnienia na suwnice hakowe sterowane z poziomu roboczego. Proszę o odpowiedź na mojego maila: marecki2006@interia.pl lub kontakt telefoniczny: +48 602732124 . Bardzo by mi zależało panie Jakubie abym mógł po tak długim czasie otrzymać wymarzoną pracę w Szwecji dzięki pana firmie. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
rfszsz - 2015-10-31 02:18:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Mariusz zobacz teraz jakie mają oferty, akurat jest ta, którą Ty szukałeś czyli jako operator maszym CNC. Praca moim zdnaiem jest super, jak masz doswiadczenie już to bierz w ciemno kolego. Praca też jest w Helsingborg, a tam zaorbki nieporównywalnie wieksze do tych, które sa u nas w kraju jednak z tego co wiem.
zdjecie uzytkownika
Mariusz - 2015-11-06 18:07:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witaj rfszsz ! Mam pytanie a czy jeśli ktoś ma tylko doświadczenie tak jak ja na obrabiarkach manualnych to ma jakieś szanse w baltixie tak jak wspomniałem kurs mam ukończony ponad trzy lata temu frezarki czy tokarki wiem jak wyglądają bo codziennie na moim dziale widzę jak chłopaki na nich pracują z tym że jeśli w Szwecji można by bylo na miejscu przejść krótkie przeszkolenie odnośnie maszyny to byłoby super no bo wiadomo przychodząc do nowej pracy musisz poznać stanowisko tak jest praktycznie wszędzie tylko nie wiem czy firma by na to poszła. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
Olaf - 2015-11-06 23:33:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Baltix szuka obecnie pracowników na stanowiska: konsultant ds. obsługi klientów szwedzkich oraz spawaczy i operatorów maszyn CNC. Jeśli chodzi o pierwsze stanowisko, to wymagają JEDYNIE języka szwedzkiego, angielskiego i otwartości. Według mnie nie są to duże oczekiwania jak na taką pracę. Grunt, to znać dobrze oba języki.
zdjecie uzytkownika
konkol - 2015-11-10 03:15:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jako spawacz można nieźle zarobić, ale trzeba posiadać doświadczenie minimum te 3 lata, ale plusem jest to że gwarantują przejazd i zakwaterowanie.
zdjecie uzytkownika
romek - 2015-11-12 12:32:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to bardzo dobrze, że można tutaj liczyć na dobre zakwaterowanie, nie raz w innych firmach jedziesz tak naparwde w ciemno.
zdjecie uzytkownika
korszla - 2015-11-14 17:05:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [romek - 2015-11-12 12:32:47]:
to prawda. Ja kilka razy wyjeżdżałem jako spawacz i warunki zagwarantowane były naprawdę tragiczne niestety
zdjecie uzytkownika
czarny - 2015-12-01 15:24:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [korszla - 2015-11-14 17:05:13]:
Ja mieszkam sobie w swoim pokoiku. za internet płaci Baltix, dojazdy, przejazdy, wszystko. brakuje kobiety! Szkoda ze sam musze gotowac :-)
zdjecie uzytkownika
Serce - 2015-12-03 13:23:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wyjazdy bywają trochę męczące to przyznam, ale jak mówi @czarny firma akurat dba o konfort psychiczny jak może. Nie jest źle, nie ma się o co dowalać, wypłata na czas. A jak wam się podoba?
zdjecie uzytkownika
szary - 2016-02-09 17:50:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam.Właśnie aplikowałem na stanowisko spawacz czy ktoś mógłby w kilku słowach opisać (tylko obiektywnie i bez ściemy) warunki mieszkaniowe jak wyglądają.Dzięki z góry.
zdjecie uzytkownika
lubicz - 2016-02-09 18:42:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@szary ze słyszenia wiem że warunki mieszkania są dobre ale to tylko ze słyszenia, fajnie jakby ktoś to potwierdził. Ogólnie oferty pracy są interesujące bo oferują transport na koszt pracodawcy zwracane koszty amortyzacji samochodu oraz dojazdów do pracy
zdjecie uzytkownika
szary - 2016-02-09 19:36:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No właśnie mi nie chodzi o żaden wypas typu skóra wypoczynek itd.ale standard minimum myślę że to nie jest zbyt wielki wymóg a czytając opinię ludzi z innych agencji o warunkach na kwaterach to wierzyć się nie chce!!
zdjecie uzytkownika
szary - 2016-02-09 19:38:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No właśnie mi nie chodzi o żaden wypas typu skóra wypoczynek itd.ale standard minimum myślę że to nie jest zbyt wielki wymóg a czytając opinię ludzi z innych agencji o warunkach na kwaterach to wierzyć się nie chce!!
zdjecie uzytkownika
czarny - 2016-02-09 19:54:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [lubicz - 2016-02-09 18:42:59]:
różnie jest z tymi mieszkaniami, ale najczęściej mieszkasz sam, albo po dwuch w pokoju. Internet tesz jest najczęściej. Firma placi za mieszkania, dojazdy i kilometrówki, więc nie jest źle! Ruszyło się teraz, bo szef jeździ dużo i nowe firmy zalatwia!
zdjecie uzytkownika
szary - 2016-02-10 21:02:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
I co nikt nic nie wie o warunkach na kwaterach domki pokoje albo prywatne mieszkania napiszcie jak coś wiecie bo jak się czyta inne opinię warunków mieszkaniowych firm rekrutujących to nie chce się wierzyć.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: bardzo sprawnie i kompetętnie wszystko poszło.
Pytania: musisz mieć uprawnienia, najlepiej aktualne, ale jak nie masz to ci pomogą zrobić
zdjecie uzytkownika
ilonk - 2016-02-11 18:58:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no domki sa kilku osobowe raczej nie ma co liczyć na wille, haha. Ale ogólni kolega mówił, że zaorbić mozna, na pewno szukaja teraz spawaczy własnie do Szwecji aktualnie.
zdjecie uzytkownika
loxman - 2016-02-11 21:26:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, mam pytanie do kolegow czy ktos z was pracuje dla baltix w szwecji- zadzwonili do mnie i zaproponowali spawanie koszy na smieci. Bylem na probkach i egzaminator powiedzial ze jrst oki. czy dobrze trzeba znac angielski? Jak z rysunkiem tech.?

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Baltix!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Baltix

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert