Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: Baltix

zdjecie uzytkownika
Tig-K - 2014-10-14 18:30:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pozdrowienia dla Pani Haneczki. Dziękuję za miłą współpracę. Pozdrawiam z miejscowości G.
zdjecie uzytkownika
tudor - 2014-10-30 03:36:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Tig-K - 2014-10-14 18:30:59]:
no proszę , dawno nie widziałem tak pozytywnie nastawionych pracownikow do roboty w Baltixie. Ciekawy jestem tylko , pewnie tak samo jak i większość, czy ta zmiana na lepsze jest tylko na pewien czas czy też może na stałe okaże się , że szefostwo przejrzało na oczy i będzie można tu znowu normalnie robić
zdjecie uzytkownika
Gamik - 2014-11-17 17:20:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A co do tej pory było nie tak z pracą w Baltixie? A nawet jeśli by się coś zmieniło to na chwilę obecną nikt świeży tego nie uświadczy bo obecnie nie poszukują żadnych pracowników do pracy http://www.baltix.com.pl/23/aktualne-oferty-pracy Trochę to niepoważne skoro zajmują się poszukiwaniem pracowników. Wątpię, żeby w 100% udawało im się wysyłać pracowników... Nie ma więcej ofert?
zdjecie uzytkownika
Jarek - 2014-11-17 18:00:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, czy w ogóle Baltix obecnie zatrudnia kogokolwiek do pracy, czy jest jakis poważny przestój w tym temacie Pytam bowiem słyszałem kilka pozytywnych komentarzy na ich temat, a na ich stronie internetowej w zakładce w której szuka sie aktualnych ofert pracy nic nie ma. To jakiś błąd, czy może wystawiają ogłoszenia gdzie indziej?
zdjecie uzytkownika
Jakub Gebhardt - 2014-11-17 22:42:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szanowny Panie Jarku,

bardzo przepraszam, ale jesteśmy w trakcie budowy nowej strony www. Oczywiście prowadzimy ciągłą rekrutację, a brak ofert na naszej stronie internetowej jest przejściowym błędem technicznym. Nawet najlepszym się zdarza... Błędów nie uniknęła nawet Państwowa Komisja Wyborcza, czy PKP Intercity sprzedająca bilety na Pendolino... :-)

Obecnie poszukujemy:
- spawaczy MIG/MAG
- spawaczy TIG
- spawaczy aluminium
- operatorów CNC (frezarki/tokarki/centra obróbcze)
- operatorów pras krawędziowych
- techników przygotowania produkcji

Część osób zatrudnimy jeszcze w tym roku.
Pozostałe kontrakty będą realizowane od stycznia 2015.

Gorąco Pozdrawiam!

Jakub Gebhardt
Dyrektor Zarządzający
zdjecie uzytkownika
Jakub Gebhardt - 2014-11-17 22:50:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zapraszam wszystkie zainteresowane osoby do przesyłania aplikacji na adresy email:

rekrutacja@baltix.se

lub

info@baltix.se

Pozdrawiam!
Jakub Gebhardt
zdjecie uzytkownika
slay - 2014-11-18 15:48:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panie Jakubiak,a czy wysyłanie spawaczy mig mag135,136 na kontrakty rotacyjne
zdjecie uzytkownika
Jakub Gebhardt - 2014-11-18 17:33:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mamy naprawdę bardzo różne kontrakty, wszystko zależy od potrzeb klientów. Niektóre są stałe, inne tylko na okres wykonania określonej pracy.

Naszym celem jest ułożenie pracy w rytmie 4-6 tygodni w Szwecji, 1-2 tygodnie w Polsce. Nie zawsze się to udaje, ale dążymy do doskonałości w tym zakresie :-)

Jakub Gebhardt
zdjecie uzytkownika
Czecho - 2014-11-18 19:47:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy ktoś wie jaka kwota zasadniczego jest tutaj na umowie, bo durzo teraz śmieciuwek..
zdjecie uzytkownika
jarek - 2014-11-18 21:03:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tu tak samo tylko wchodza śmieciówki dla nowych cudów nie ma
zdjecie uzytkownika
inko - 2014-11-18 21:29:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tz jedziesz do pracy za granicę na umowie smieciowej?
zdjecie uzytkownika
Jakub Gebhardt - 2014-11-19 07:49:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Podpisujecie Państwo w Polsce umowę o pracę na czas określony. Najlepsi pracownicy otrzymują umowę o pracę na czas nieokreślony. Wynagrodzenie zasadnicze na umowie jest podstawowe, natomiast rozliczani są Państwo według przepracowanych godzin. Minimalna stawka NETTO (na rękę) za godzinę pracy to 37 zł. Po kilku miesiącach wypłacamy 39 - 40 zł za godzinę NETTO, a niektórzy fachowcy otrzymują około 45 zł NETTO za podstawową godzinę pracy w ciągu dnia, w tygodniu. Dochodzą dodatki za godziny popołudniowe, nocne i weekendy. Pokrywamy wszystkie koszty związane z wyjazdem: podróż do i ze Szwecji, zakwaterowanie, dojazdy do i z pracy. Wyżywienie we własnym zakresie. Jeśli wyjeżdżacie Państwo własnym samochodem otrzymujecie rozliczenie kilometrówki wg stawki 0,8358 zł za przejechany kilometr. Załatwiamy karty EKUZ, na podstawie których otrzymujecie Państwo świadczenia medyczne za granicą. Dodatkowo mamy również w firmie bardzo korzystne warunki ubezpieczenia grupowego dla pracowników i ich rodzin. Nie wysyłamy pracowników za granicę na podstawie umów cywilnoprawnych - tzw. śmieciówek! Pozdrawiam! (usunięte przez administratora) (usunięte przez administratora (usunięte przez administratora) )
zdjecie uzytkownika
inko - 2014-11-19 16:06:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ile wynosi te podstawowe wynagrodzenie na umowie,czy jeżeli pracował bym w systemie rotacyjnym równiez pokrywacie państwo przeloty czy autokary,ile można godzin przepracować w ciągu miesiąca,so możliwe nadgodziny,czy spawacz tig i mig ma tako samo stawkę
zdjecie uzytkownika
Tomek - 2014-11-20 19:44:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No właśnie Panie Jakubie, jak pan tak pisze to jaka jest kwota na umowie na czas określony od jakiej kwoty jest płacony ZUS, 40 pln to żadna rewelacja dla spawacza z certyfikatami, w norwegi spokojnie można dostać 180 sek-200sek
zdjecie uzytkownika
Jakub Gebhardt - 2014-11-21 09:04:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pierwsza umowa w firmie to 1680 zł brutto, czyli minimalne wynagrodzenie. Tak jak pisałem wcześniej rozliczani są Państwo wg przepracowanych godzin. Do 10go każdego miesiąca otrzymujecie Państwo dwa przelewy: wynagrodzenie, od którego odprowadzane są składki ZUS i podatki oraz rozliczenie zagranicznej podróży służbowej zwolnione z danin na rzecz Państwa. Kwoty rozkładają się mniej więcej w stosunku 40 do 60%, czyli jeśli pracownik otrzymuje na rękę 9000 zł to odprowadzamy składki na ZUS od kwoty 3 600 zł. W sytuacji, gdy pracownik jest w Polsce lub na urlopie otrzymuje tylko podstawowe wynagrodzenie w wysokości 1680 zł brutto na dzień dzisiejszy.

@inko - pracownicy latają samolotami lub przewożeni są samochodami. BALTIX zawsze płaci za wszelkie przejazdy i dojazdy. Ilość godzin przepracowanych w ciągu miesiąca zależy od szwedzkiego klienta, staramy się zapewnić minimum 50h tygodniowo. Spawacz TIG ma zazwyczaj wyższą stawkę od spawacza MIG/MAG.

@Tomek - wszyscy doskonale wiedzą, że stawki w Norwegii są wyższe od tych w Szwecji. Dlatego nawet Szwedzi często wyjeżdżają tam do pracy. Każdy kraj ma swoje wady i zalety. Norwegia jest 3 razy droższa od Szwecji, poza tym Szwecja jest zdecydowanie bliżej i ma lepszy "socjal" dla pracowników, mam tu na myśli warunki pracy i mieszkania. Polacy są doceniani jako pracownicy w Szwecji i traktowani na równi ze Szwedami, a w NOR bywa z tym różnie.

Wybór należy do Państwa, staramy się przede wszystkim grać w otwarte karty i traktować pracowników jako partnerów, a nie podwładnych.
zdjecie uzytkownika
inko - 2014-11-21 10:11:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czyli pracownik otrzymuje 9000tys na rękę minus 3600,czy te 9000 jest juz dla czlowieka,ile średnio można na miesiąc zarobić
zdjecie uzytkownika
Jakub Gebhardt - 2014-11-21 10:23:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracownik otrzymuje na rękę 9000 zł.
3 600 zł jest w tym momencie podstawą do obliczenia składek na ZUS, które odprowadza BALTIX.
Podałem kwotę właśnie 9000 zł, bo jest to taka typowa, średnia kwota zarobku pracownika wysłanego przez nas do Szwecji.
Mogę dodać, że wynagrodzenia na rękę przez nas wypłacane oscylują w granicach między 7000 zł a 12 000 zł miesięcznie.
zdjecie uzytkownika
Tomek - 2014-11-21 10:31:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w jaki sposób Zus jest odprowadzany od 3600 pln jeśli umowa brutto to tylko 1680 pln czyli niecałe 1300 pln netto, ????
zdjecie uzytkownika
Jakub Gebhardt - 2014-11-21 10:48:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Tomek - to bardzo proste! :-)
Umowa jest na kwotę 1680 zł + premia.
ZUS jest w tym przypadku odprowadzany od kwoty 1300 (podstawa) + premia 2300.
zdjecie uzytkownika
józek - 2014-11-21 11:01:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tomek co to za pytania na forum, jak chcesz znać szczeguly to zadzwon do biua, dziewczyny ci to rozrysuja, zresztą po co tyle pytan jak możesz dostać wieksza stawkwe w Norwegii.
Panie Jakubie proszę odsylac do biura, a samemu pracować i przynosić nam kolejne kontrakty.
ja Baltixu nie zamienie na inna firme.
zdjecie uzytkownika
Jakub Gebhardt - 2014-11-21 11:42:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panie Józku - pytają, to odpowiadam.
Trzeba grzecznie budować pozytywną opinię :-)

Osoby zainteresowane współpracą z naszą firmą proszę o kierowanie szczegółowych pytań do biura: 58 698 83 04 lub info@baltix.se

Poza tym zapraszam do współpracy i przesyłania swoich aplikacji na adres:
rekrutacja@baltix.se

Gorąco pozdrawiam i życzę udanego weekendu!
zdjecie uzytkownika
nowy - 2014-12-01 20:25:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jak jest z językiem angielskim,w.jakim stopniu trzeba go znać,bo tak nie xabarfzo wierze w to że ludzie starsi biegle nim wpadają oczywiście nikomu nie ublizajoc
zdjecie uzytkownika
stary - 2014-12-03 22:40:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No właśnie,jestem już po 40 i choć chęci do nauki jezyka mam duże to nic nie zostaje,jak to jest z ludźmi którzy staż spawacza mają po 25lat ale nie znają języka,czy wogule brani so pod uwagę ludzie bez jezyka
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: bardzo sprawnie i kompetętnie wszystko poszło.
Pytania: musisz mieć uprawnienia, najlepiej aktualne, ale jak nie masz to ci pomogą zrobić
zdjecie uzytkownika
dell - 2014-12-08 19:02:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panie Jakubie czy na wiosnę przyszłego roku będziecie rekrutować spawaczy 135 136?
zdjecie uzytkownika
jur - 2014-12-14 14:25:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panowie a jak z tymi testami w Baltixie co tam za próbki się robi w jakich pozycjach na jakich materiałach,grubościach,czy sprawdzają znajomość języka i rysunku technicznego
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Baltix
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Baltix?
Zadaj pytanie
x