logo Baltix

Baltix

Gdynia

Opinie o Baltix

szary 2016-02-09 19:38:02
No właśnie mi nie chodzi o żaden wypas typu skóra wypoczynek itd.ale standard minimum myślę że to nie jest zbyt wielki wymóg a czytając opinię ludzi z innych agencji o warunkach na kwaterach to wierzyć się nie chce!!
czarny 2016-02-09 19:54:39
różnie jest z tymi mieszkaniami, ale najczęściej mieszkasz sam, albo po dwuch w pokoju. Internet tesz jest najczęściej. Firma placi za mieszkania, dojazdy i kilometrówki, więc nie jest źle! Ruszyło się teraz, bo szef jeździ dużo i nowe firmy zalatwia!
szary 2016-02-10 21:02:45
I co nikt nic nie wie o warunkach na kwaterach domki pokoje albo prywatne mieszkania napiszcie jak coś wiecie bo jak się czyta inne opinię warunków mieszkaniowych firm rekrutujących to nie chce się wierzyć.
czarny 2016-02-11 19:27:15
Ja mieszkam sam w pokoju ale roznie z tym jest. Nie wiecej niz dwuch na pokoj. Zalezy jakie miasto i firma. Szef raczej dba o te mieszkania dla nas i zawsze jest internet za darmo! teraz sie ruszylo i szukaja nowych ludzi ale dobrych z doswiadczeniem i papierami. Szef jezdzi ciagle po szwecji i zalatwia. Ja sie nigdzie z baltixu nie ruszam bo mi tu dobrze i cieplo hahaha
czany 2016-02-11 19:31:00
sa mieszkania domki albo pokoje w hostelu, zalezy od miasta. Standart wyzszy niz podstawowy na pewno nie taka chujoza jak w Holandi bo tam to tylko szczury!!
loxman 2016-02-11 21:26:07
Witam, mam pytanie do kolegow czy ktos z was pracuje dla baltix w szwecji- zadzwonili do mnie i zaproponowali spawanie koszy na smieci. Bylem na probkach i egzaminator powiedzial ze jrst oki. czy dobrze trzeba znac angielski? Jak z rysunkiem tech.?
Czarny 2016-02-11 21:36:31
Rysunek musisz znać, ale to nie jest jakaś trudna sprawa. No i gadać tez coś tam trzeba bo jak będziesz wiedział co masz robić. ? A ty nie znasz ani jednego ani drugiego ze tak pytasz? To lepiej nie jedz ;-)
szary 2016-02-12 10:23:43
a kiedy aplikowales bo ja tez aplikowalem i narazie cisza.Dzieki za odp.
loxman 2016-02-12 18:07:08
Witam, znam angielski b.dobrze, ostatnie 2 lata pracowalem dla firmy z USA tj. Schlumberger co. Rys tech. Tez znam. Ma pytanie do ciebie. Od pon. do piatku po ile godzin sie pracuje, po 10? a w sobote ile?
Czy to prawda ze pracuje sie w systemie rotacyjnym tj 5 tygodni w szweck 2 tygodmie wolne w polsce,?
lechu 2016-02-13 20:03:08
Witam wszystkich kolegow z firmy baltix
Mam pytanie jak wyglada transpor z polski do szwecja? Ja mieszkam w biszczadach. autobus, pociag
Znalazlem dobre polacznie samolotem np krakow-szwecja. Z polski do szwecji jak firma wysyla pracownikow. Promem z gdanska? Czy wogole ktos latal samolotem do szwecji-tanich lini lata duzo? bardzo prosze o odpowiedz. Kolegow ktorzy pracuja w szwecji pozdrawiam
5
Dzordż 2016-02-14 08:14:17
Kolega pyta o transport. Większość ludzi których znam lata samolotami z rożnych miast do Malmo albo do Sztokholmu. Promami jeżdżą Ci którzy zabierają ze sobą auta, firma ma tez auta firmowe które czasem udostępnia. Trzeba przyznać ze nawet sprawnie to działa. Nie ma lipy. No i płaca za wszystko łącznie z kilometrowkami. Jak mieszkasz w Bieszcadach to firma na pewno Ci zorganizuje podróż.
lechu 2016-02-14 11:52:21
Dzieki kolego za odpowiedz na moje pytanie. Patrzylem na samoloty i jest sporo polonczen do malmo lub sztokcholmu. Pozdrawiam i trzymajcie sie. Lechu
abc 2016-02-15 20:48:13
Mam pytanie do Mogogo masz juz moze date wyjazdu?byles spawac jakies prubki? Sprawdzali twoj j.angielski np.rozmowa telefoniczna?
Crovlley 2016-02-17 14:55:42
Witam wszystkich , w dalszym ciągu poszukiwani są operatorzy pras krawędziowych ? pracuję na tym stanowisku od czerwca ubiegłego roku ( w tym staż 6 mies )krawędziarka to TruBend5085 wykonuję elementy od najprostszych(katowniki,zetowniki,omegowki )po skomplikowane gięcia prototypów np klimatyzatorów czy szafek .Pracę podjąłem zaraz po szkole (posiadam wykształcenie średnie pełne). do szukania innej pracy zmusiły mnie zarobki , jak na podkarpacie przystało 1850brutto.
Crovlley 2016-02-18 09:45:07
1850 brutto , czyli na rękę 1360 , bez premii , gdzie na dojazd do pracy płacę 400 zł
szary 2016-02-18 11:49:04
Czy ktos na spawacza mig-mag dostal juz propozycje wyjazdu i ew.jak to wyglada.Dzieki za opinie jak co.
Czarny 2016-02-20 10:39:57
Zarobki są od 40 złotych na rękę za godzinę i w gore. Umowa jest na podstawę plus premia i delegacje. Nie pisz ze sie zarabia 1850 zł bo to bzdura. Firma płaci za podróże i mieszkanie. Dużo godzin. Da sie zarobić. Ja juz pare lat w Baltiksie robię i nie zmieniam puki co.
Marcin 2016-02-26 12:09:27
Witam czy firma poszukuje operatorów pras krawędziowych typ AMADA ?
Mam ponad 10 lat doświadzczenia praca na blachach od 0,5 mm do 6mm aluminium nierdzewka HDG często przy detalach o bardzo wsokiej jakości wizualnej zero rys ,odgniotów.Pomorskie.
4
Jakub Gebhardt 2016-02-26 13:38:32
Dzień dobry Panie Marcinie!

Proszę o kontakt na jakub@baltix.se

Pozdrawiam!
lukasz 2016-03-06 21:29:36
Dzień dobry panie Jakubie miałby pan dla mnie prace? Pracuje jako operator/programista pras krawedziowych,laser eagles oraz prace monterskie wiec jesli ma pan jakas prace prosze o kintakt (usunięte przez administratora)
Jakub Gebhardt 2016-03-09 17:54:43
Panowie poszukujący pracy bardzo proszę o przesłanie CV na: jakub@baltix.se
Jakub Gebhardt 2016-03-17 15:48:21
Oczywiście może Pan przesłać CV na adres: rekrutacja@baltix.se lub zadzwonić na numer +48 58 698 83 04, jeśli nie chce Pan wysyłać swoich danych do mnie.
Reprezentuję "normalnego" Baltixa :-) (jest jakiś nienormalny? ;-) )
Jestem dyrektorem zarządzającym.
Pozdrawiam!
Jakub Gebhardt 2016-03-19 16:04:05
W naszej firmie wszyscy są na "Ty".
Taki szwedzki styl... :-)

Zapraszam do współpracy!
lukasz 2016-04-02 18:30:50
Współpraca z ta firma jest bardzo super,podwzgledem zajecia sie pracownikiem wyjezdzajacym poprzez baltix a równiez szef jest spoko.Wiec panowie polecam ta firme poszukują wielu specjalistów dla firm szwedzkich.Pozdrawiam Pana Jakuba Gebharta
1
Andrzejj 2016-04-28 11:44:33
Dzień dobry Panie Jakubie , czy mógłbym Panu wysłać na e-mail moje CV ? jestem operatorem prasy krawędziowej Trumpf
luk2016 2016-04-28 18:21:11
Dzień dobry Panie Jakubie czy jest szansa na prace w Państwa firmie? Pracuje na róznych maszynach:Prasa krawędziowa Ermaksan,Laser Eagles,Zaginarka do rur,profili,kątowników itd.oraz mam uprawnienia na maszyny cnc jestem operatorem i poczesci programista znam rysunek techniczny
czarny 2016-05-07 08:21:04
Zadzwoń albo napisz do biura i prześlij im CV. Firma się rozwija, ful nowych kontraktów!! Nawet szefowa podwyszki dała!! A pan Jakub jeździ ciagle do Szwecji i robotę załatwia
spawacz gdynia 2016-05-08 20:44:45
UWAGA NA TA FIRME wysylaja na strzal jak cos trafia glownie latem a potem zjazd i nie ma nic, i nie mowie o pijakach czy nierobach bo zaraz beda to tak nazywac, szwedzi potrzebuja ludzi na krotki czas i oni z tego zyja, wiec nie polecam ich koledzy, raczej szukajcie pracowdawcy ktory ma wlasna produkcje i perspektywy pracy dlugo falowej
pracownik 2015 2016-05-08 20:46:16
UWAGA
UWAGA
UWAGA
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
NA NICH
3
Czarny 2016-05-09 12:28:58
Ale głupoty koleś piszesz. Jakoś nikt z nas w wakacje nie pracuje bo Szwecja się zamyka na cały lipiec. Albo ci się firmy pomyliły albo cię szef wyrzucił bo nic nie potrafisz. Ja już czwarty rok w baltiksie robię i polecam każdemu kto coś potrafi. Pozdrawiam wymiataczy spawaczy!!!
1
Ziółko 2016-05-09 22:19:07
Ej Spawacz Gdynia, musi być z Ciebie D..a a nie Spawacz ja jestem tu już 5 rok i dlurzszej przerwy niż wakacje nie miałem a byłem w kilku firmach. Szef i szefowa to normalni ludzie wiec polecam!
johnnyx 2016-07-03 14:17:54
przed wyjazdem radze się zapoznać z umową którą chcą wam dać , w szczególności jeśli będzie to umowa-zlecenie, nie ma na niej żadnej informacji co do stawki godzinowej poza tym nie obowiązują na niej przepisy prawa pracy tylko kodeksu cywilnego a to bardzo dużo zmienia, sposób przeprowadzenia rekrutacji jest najgorszym z którym się spotkałem
2
Jakub Gebhardt 2016-07-03 17:09:58
Dzień dobry!

Chciałbym poinformować, że umowa zlecenie jest u nas wyjątkiem od reguły. W Pana przypadku umowa dotyczyła pilnego wyjazdu na krotki okres. NAwet nie zdążyłby Pan zrobić pełnych badań lekarskich...

Co do jakości rekrutacji to bardzo mi przykro i przepraszam, jeśli była ona przeprowadzona nieprofesjonalnie. Na naszą obronę napiszę tylko, że w ciagu dwóch dni musieliśmy zrekrutować i przygotować do wyjazdu prawie 20 osób....

Proszę zwrócić uwagę, że większość opinii o naszej firmie jest jednak pozytywnych. Wysyłamy pracowników do Szwecji już 12 rok i nigdy nie nawaliliśmy organizacyjnie, czy finansowo.

Zapraszam do współpracy!
Jakub Gebhardt
Dyrektor Zarządzający
3
Jakub Gebhardt 2016-07-04 10:04:02
Nie widzę swojej odpowiedzi na opinię Johnyego więc napiszę jeszcze raz.

W naszej firmie umowa zlecenie to wyjątek od reguły. W tym konkretnym przypadku umowa dotyczy krótkiego i pilnego wyjazdu. Nie zdążyłby Pan nawet zrobić całościowych badań lekarskich...

Przepraszam, jeśli na którymś etapie rekrutacja była przeprowadzona w sposób nieprofesjonalny. Zależy nam na profesjonalnych procedurach i na zadowoleniu naszych "klientów", a za takich uważamy przede wszystkim naszych pracowników! Na naszą obronę napiszę tylko, że musieliśmy zrekrutować i przygotować do wyjazdu prawie 20 osób w ciągu zaledwie 2 dni.

Proszę wziąć pod uwagę, że nigdy nie nawaliliśmy organizacyjnie, ani finansowo, a większość opinii o naszej firmie jest pozytywna.

Irek - temat operatorów koparek będzie aktualny po szwedzkich wakacjach, czyli na początku sierpnia.

Bazylia - tak staramy się pracować 6 tygodni w Szwecji/ 2 tyg w Polsce. To wzór, który potem dopasowujemy do wymagań pracowników i potrzeb klientów.

Zapraszam do współpracy!
Jakub Gebhardt
Dyrektor Zarządzający
1
Jakub Gebhardt 2016-07-04 11:28:24
@nie wiem - po owocach nas poznacie, to znaczy w tym wypadku - po wypłacie :-)
Nie ma co zachwalać z góry, ale u nas można godnie zarobić.
Zawsze organizujemy i opłacamy przejazdy, dojazdy oraz zakwaterowanie!
2
jaś 2016-07-05 08:27:15
Ja nie tak dawno rozpoczołem wspolprace z Baltixem i na razie jest ok. Kasa taka jak mowili w biurze, mieszkanie w miarę, ale oplacone, z przejazdami bez problemu. Płacą mi dobra kilometrowke to jeszcze na swoim aaucie zarobie dodatkowo :-)))))
Umowa polska, ale stawki szweckie!
Szef wpada czasem i sprawdza czy na pewno wszystko gra.
Jest dobrze, oby tak dalej. Teraz urlop i wracam z nimi w sierpniu!
1
jaś 2016-07-05 11:14:54
Umowę mam polską, w Polsce. Stawki sa w zlotowkach ale na poziomie szweckim.
Przynajmniej z podatkami nie ma problemu bo wszystko w polsce placą!
2
Ja 2016-07-07 18:48:36
dostaniesz polską za 1850zł, przed wyjazdem zapytaj!
1
Malarz 2016-08-09 06:16:35
Witam.
Widziałem że poszukują malarzy konstrukcji stalowych wiadomo coś?
Jak coś jestem zainteresowany
debesciak 2016-08-17 12:13:54
praca w baltix to tylko praca w sezonie ,a chlajusy robili i będą to robić ,bo to lizusy Pana Dyrektora
1
Spawacz z Vislandi 2016-10-19 22:40:58
Panowie oni obiecują złote góry, a dawają kupe gówna.
Spon 2016-10-19 22:48:30
No ja Ci powiem, żebyś nie narzekał, bo po co, awans czeka, wystarczy tylko się trochę wysilić i jakoś to pójdzie moim zdaniem nie można trafić lepiej niż właśnie tutaj do Baltix, to kwestia atmosfery
1
LG 2016-11-13 20:34:47
Również nie polecam syf totalny jakieś odciąganie od pensji . Wychodzi 26zl na czysto. Nie polecam banda [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w biurze
Mieczysław 2016-11-14 10:20:56
Porzadna firma, dla mnie wszystko w porzadku. pracuje z nimi juz dwa lata. mieszkanie w porzadku, kilometrowka placona i wyplaty na czas. polecam
2
przemok 2016-11-14 11:28:13
haha dobre masz koleś informacje. bardzo aktualne o baltiksie. radze sie zorientowac co i jak pozmienialo na lepsze. pzdr
MM 2016-11-24 11:23:39
Wuja, musieli zajsc ci za skure albo jestes calkiem zje...any bo ja siedze tam 4 rok i jest ok! mieszkanie czyste ciepłe, do domu zjazd co 6 tygodni i wypłata niezla, a Pani Karolina to zlota kobieta zalatwi wszystko co potrzeba.
1
Johny 2016-11-30 10:18:19
Polecam! Pracuję z Baltiksem jako operator Cnc. Razem se spawaczami z tej samej firmy. Naprawdę nie ma sie do czego przyczepić. Wynagrodzenie takie jak umówione, mieszkanie fajne, kilometrowka rozliczona. Jest dobrze. Bywałem tu i tam, ale w Baltiksie naprawdę dbają o pracownikow. Tylko trzeba chcieć pracować i nie pic jak co niektórzy... a potem sie dziwią ze wracają do domu. Nie tedy droga!
1
Robert 2016-12-01 19:21:14
Stawka niecale 10 euro to tylko pijaki jada . Narkomani i degeneraci. Do tego wyżywienie na wlasny koszt. Nie polecam oszusci i problemy z wyplata
Mike 2016-12-03 15:54:29
Polecam! !
tak czytam niektóre opinie i wierzyć się nie chce! Co wy ludzie chcecie???
A Ty Robert to nie obrażaj mnie bo chyba mierzysz ludzi swoją miarą i sam jesteś hlejus i narkoman! Ja np w ogóle nie spożywam. Pewnie dlatego ci kase odliczyli bo dostałeś dyscyplinarkę!
Stawki w Baltix nie sa faktycznie za wysokie w porównaniu do niektórych ofert ale ja wole swoje pewne 45 zl na reke i duzo godzin niż jakies gruszki na wierzbie których nikt nie widział. Robie czesto na drugą zmianę to jeszcze dodatki wpadają, 10 zl do każdej godziny. Jeszcze się nie zdarzylo zebym wyciagnal mniej niż 10 tysiów miesiecznie. To źle?
Robert 2016-12-05 10:52:52
Haha wolisz 10euro . Jestes smieszny. Nic nie potrafisz i jeszcze dajesz lapowki aby jechac. Kazdy alkocholik mowi ze nie chla buraku znam cie dobrze coeniasie
Zostaw swoją opinię o Baltix - Gdynia
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Baltix