brak logo

finestra

Kraków

Opinie o finestra

anonim 2012-07-04 21:48
przestrzegam wszystkich którzy nie chcą pracować jak [usunięte przez moderatora] ,firma wysyła na delegacje do Niemiec na montaż okien gdzie obiecuje duże pieniądze ,a w rzeczywistości dostaję się ok 1200 zł stałej wypłaty na resztę czeka się miesiącami bądź wcale się nie można doczekać
3
anonimNICK 2012-11-30 14:21
Więc jak się pracuje w tej firmie proszę o wyczerpującą odpowiedź jakie zarobki ile godzin jaka atmosfera
3
FreeMan 2013-02-22 11:44
Byłem niedawno u nich na rozmowie. Żeby móc wyjechać w ogóle w delegacje do Niemiec wg p. P[usunięte przez moderatora] trzeba popracować troche na zakładzie nabrać doświadczenia i zgrać się z pozostałymi z brygady za kasę nie pamiętam 1500 albo 1600 zł. Wiadomo kiepskie pieniądze, jednak najbardziej rozbawił mnie temat delegacji i ewentualnych zarobków, które miały wynosić 150 złotych za każdy dzień zagranicą, a jeszcze jeden posiłek w tym, jakieś[usunięte przez moderatora] śmiechu warte [usunięte przez moderatora]
GórnikDołowy 2016-08-27 03:18
jestem majstrem w Firmie z DE .Takiego idioty , pijaka i hazardzisty w jednym , jak ich ostatni nabytek w osobie prowadzącego roboty andrz...jka nie widziałem nawet w Grecji kraju lenistwa . Leniuch ,zwalił na głowę chłopakowi który robił 1 raz takim systemem okna i jego pracownikom . 2 czasem 3 godz, dziennie się pojawia i ryczy na budowę całą imbecyl. Niech się cieszą że mimo wolniejszego tempa niż wprawiona brygada to dokładność na + , a na koniec 4 dni pod budową czekali bo na drogę po miesiącu ponad pracy nie mieli a Finestra stary numer z komplikacją konta wciskała im. Fama idzie że pada firma , a przynajmniej roboty w Dortmund i cały land ostatni raz przez tego idiotę więcej nie chwycą nic z miejskiej kasy .napity ,do bicia głównego elektryka wystartował bo miał kabel bez uziemienia i mu odczepił .Podobno ,( pewne iż elektryk i inni niemieccy majstrowie )do ekipy Finestry z Zielonej góry powiedzieli Niemcy że finestra będzie w mikroskopie miała odbiory itd. bo Niemca popychał, chciał bić i wyzywał i to główny elektryk Land . Pojechali do ZG bo fuszerke zaczą walić (brak pionów,brak i krzywo poziomy i braki materiałowe a oni powoali się na wytyczne Adama i nie mogą nic zapomnieć wkręcić czy ominąć .Fuszerke robił i chciał wymagać tego od innych.U nas na śląsku takiego by zaroz w beton nogami zasadzili jołopa .najlepszy to ten w tym tygodniu dziadek 90 letni co przyjezdzal i mial zadanie stac na 1 pietrze i symulowac robotnika bo mial dyrektor Finestry sie zjawic na kontroli a ekipa z ZG przed bramą od 3 dni na kase czekala za 5 tygodni tyry.powiedzialem ze leń ,zlodziej i dziad mu w oczy .niech przylezie cos mu jeszcze tlumaczyc to kopa zasadzie mu w żyć.dziad,jak ktos wie to niech ktos przekaze do ZG ze jest robota dla firmy P. u nas na Dresden Scholl Center przy demontażu pod remont ,zapisalem nr. alepo weekendzie zostal w zagłębiu w domu.sme minusy i dymanie ludzi , a zamiast 1 ekipa by sie wprawic to co miesiąc czy 2 nowi do wydymania.Ci z ZG nawet na lasery itd. kase wyłożyli i ich na to wydymał prowadzący w Dortmund robotę montażu okien.
GórnikDołowy 2016-08-27 03:25
Okucia ,aluminium nie produkują facet tylko zamawiają u innych firm.Produkują ramy do okien z profili innych firm . np. aluplast i tylko docinają wymiary ,oraz wzmacniają metalem przy składaniu profili .pzdr
monter 2016-09-18 10:09
To widzę że od 10 lat nic w tej firmie się nie zmieniło. Taktyka jest taka sama- szukać nowych do wydymania.
1
Kolejny oszukany 2016-11-08 12:12
Nawet się nie zastanawiaj, chyba że lubisz biegać po sądach za swoimi pieniędzmi. Zwykli oszuści !!! Odradzam jakąkolwiek współpracę czy to jako ich pracownik, czy podwykonawca.
lukas 2017-01-10 20:09
na czym polegją te oszustwa ,jak się wykonuje dla nich zlecenie i dzieli na etapy to chyba muszą zapłacić bo w przeciwnym razie nie wykonasz kolejnego etapu no chyba ,że się mylę ???/
Piter 2017-03-05 06:54
Informuję wszystkich, że firma Finestra działa na polskim i europejskim rynku od 1993 roku i na tej przestrzeni czasowej współpracowała z wieloma firmami i zatrudniała pracowników. Są firmy współpracujące do dziś przez 10 lat. I są pracownicy, którzy tworzą załogę od początku przedsiębiorstwa.
Żale, które tutaj przeczytałem pochodzą od pseudo-monterskich firm, które bądź nie były wyposażone nawet w narzędzia montażowe, bądź nie były w stanie wziąć odpowiedzialności za swoje prace.
Są też żale od byłych pracowników, którzy przepracowali tydzień lub dwa i okazało się, że są bezwartościowi, nawet jako pomocnicy , bo albo nie umieją posługiwać się podstawowymi narzędziami, albo ukrywają problemy alkoholowe.
Dla takich amatorów nie ma miejsc pracy nie tylko w firmie Finestra, ale też w żadnym szanujący się zakładzie pracy. Ja
Pozdrawiam.
2
Piter 2017-03-05 07:18
Jeszcze uściślenie.
Tutaj widzę opinię tylko JEDNEGO z podwykonawców. Chodzi o górnika dołowego z Zielonej Góry, który podszywa się pod kogoś innego i opisuje swoją wersję zdarzeń.
Dla ciekawych; dysponuję zdjęciami obróbki wewnętrznej przy oknach w wykonaniu tych "montażystów". (Przy oknach na szczęście montowanych przez kogoś innego, bo można sobie wyobrazić, jak wyglądałyby efekty jego montażu.) Prześlę zainteresowanym.

Pozdrawiam.
1
A ja z Krakowa :) Nie górnik 2017-04-12 18:49
No pan panie kierowniku to raczej nikogo tu nie oczaruje :D Ludzie tu zaglądną by poznać opinie osób trzecich a nie kierownictwa :) No bo niby co innego możecie pisać o własnej firmie !! Straszne roszady są jeździsz nieswoją robotę poprawiać idź w ch.j że tak brzydko się wyrażę a i polska pensja w pracy za granicą to coś nie halo. Atmosfera ok choć są fałszywe gnid i tyle w temacie. Krótko pracowałem lecz się wystarczająco nasłuchałem aż miałem dość nie trawie takiego plucia. Firma kombinuje jak każda a to że jesteście kilka/kilkanaście lat na rynku to ch.j za przeproszeniem znaczy żaden gwarant uczciwości !!!
1
Zostaw swoją opinię o finestra - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie finestra