brak logo

Zakład Chemiczno-Farmaceutyczny 'FARMAPOL"

Poznań

Opinie o Zakład Chemiczno-Farmaceutyczny 'FARMAPOL"

f 2011-05-24 14:57:18
Dodać opinię? Najbardziej negatywna jaka może być. Złodzieje i matacze. Nie liczcie na pracę, którą tak fantastycznie zachwalają! Nie dajcie się nabrać, bo tylko stracicie czas, energię i kasę. ODRADZAM
2
niko 2012-01-04 18:08:21
Witam, na co dokladnie zwrocic uwage ? Na czym moga mnie oskubac i z czego okrasc ?
blanka 2012-01-11 16:11:26
Trwają rekrutacje na mazowieckie. Czy ktoś był na rozmowie? Co wiecie o tej firmie?
rafi 2012-01-22 15:46:54
W czwartek wybieram się na 2 etap rozmów ,chciałem się dowiedzieć czegoś więcej.Jeden negatywny głos ,trochę za mało..
blanka 2012-03-09 13:36:22
Rafi, pracujesz w Farmapolu?
Znowu trwają rekrutacje na mazowieckie. Albo ktoś się nie sprawdził, albo firma zatrudnia przez agencję pracy tylko na 3 miesiące, a po tym okresie rekrutuję nowych i w ten sposób unikają ztrudniania pracowników. Kto cos wie na ten temat, proszę o info.
agentka 2012-03-30 17:02:38
Zgadza się zatrudniają na okres próbny , wyciągną z ciebie co się da i zwolnią zanim minie okres próbny pod byle pretekstem - nie potrafiąc tego racjonalnie wytlumaczyć.

A ty [usunięte przez moderatora] za grosze wyrabiasz im markę i naganiasz klientów....!!!!

Ja byłam takim głupkiem pracowałam za dwóch i w nagrodę , bez wytłumaczenia zostałam zwolniona, ale klienci , których pozyskałam dla firmy zostali.......

Nie polecam!!! hej..
zetas 2013-09-12 13:35:59
płacą mało, suplementy jak tysiące innych i do tego bez wsparcia reklamowego gdziekolwiek czy w tv czy internecie - można się zatrudnić z założeniem że szuksz czegoś innego
zetas 2013-09-24 11:11:13
2000 do 2500 brutto plus prowizja - i tu wielka niewiadoma
realistka 2013-10-12 22:11:57
zetas:jeżeli wyczuli,że nie chce ci się robić i ,że jesteś tylko przejściowo, to cię wysiudali...,to nie dziw się.Jak chcesz reklamy w TV ,to idż do korporacji(ja byłam).Uwierz, po korporacji będziesz bluzgał,że uszy oklapną.Nie wiesz co miałeś.
XXX 2013-12-04 23:09:08
cześć. Płacą mizernie 1900 do ręki.Na rynku dają 3000-3500. Premie beznadziejne za sprzedaż kilkudziesięciu tysięcy około 200-300 zł., mówili mi przedstawiciele.Żarty. Żadnego wsparcia marketingowego. Skomplikowany, chory i nie zrozumiały i nie uczciwy system prowizyjny.Umowa o prace.Produkty znane ale nikt ich nie chce bo mają przestarzałe receptury.To tak jak byś miał sprzedawać magnetowidy w erze dvd i blue ray.Prosisz farmaceutów żeby coś wzięli i biorą z łaski, małe ilości. Nie wystarczające do sensownego obrotu."Samochód"fiat panda.Szef to rumcajs, siwy,nieogolony z brodą i bezzębny dziad, w dodatku nie zna się na zarządzaniu sprzedawcami,motywowaniu.straszenie itd. Polityka promocyjna skomplikowana i jak chcesz zrobić sprzedaż to okazuje się że nic nie możesz zrobić bo nie starcza Ci na gazetkę i na dobry rabat, dlatego możesz pomarzyć o zyskownych klientach.Szef myśli że przedstawiciel jest Panem Bogiem, zatrudni człowieka a ten nasprzedaje nie wiadomo ile bez w/w zachęt dla kupujących. Nie polecam. Wstyd tam pracować.Mi poszło na szczęście szybko..
delfin um 2014-02-01 22:45:06
Uważam ze firma jest ok. Owszem na poczatku rewelacji nie ma. Około 2000na rękę ale jeśli wykarzesz się sprzedażą to dużo więcej można wyciągnąć. Niestety trzeba być cierpliwym konsekwentnym i nastawić na poczatku na marna kasę. Jak ktoś nie potrafi sprzedawać i nie lubi pracy z ludźmi to nigdy i nigdzie nie osiągnie wyniku. Potrzebują ludzi na rejony gdzie od poczatku Była słabą sprzedaż. Tam gdzie sprzedaż jest dobra tam nikt się nie zwalnia i ludzi nie potrzeba. To nie znaczy ze tam się sprzedać nie da ale od poczatku pracowali tam ludzie którzy tego nie umieli. Jak przyszedł byś na mój rejon i zarobilbys 4000 na pewno by ci się podobalo
2
ygrek 2014-02-07 10:23:48
a tu sie właśnie ukazała nowe ogłoszenie na Śląskie - ciekawe czy zwolnili wcześniejszego przedstawiciela czy jakis inny powód - czy przyczna była jak w poście YYY
Janek 2014-05-31 20:32:34
No i jak, jakos pilnowanie wzrosło od tego owego przypadku, czy nadal w Farmapol wiedzie sie tak samo? Pozdrawiam.
madzix 2014-12-23 14:34:01
no mi się teraz wydaje, ze wszystko tak samo wygląda, bo dlaczego miałoby się coś w tym temacie zmienić? nie ma nowych opinii żadnych, więc i pewnie sytuacja taka sama, jak nie gorsza (mam nadzieje, ze nie jest gorzej) ale dobrze by było jakby ktoś jeszcze faktycznie dał znać jak to wszystko wygląda.
tomcio 2015-02-26 14:30:37
ale nie sądze, żeby faktycznie ta sama była sutacja, moim zdaniem normalnie działają i nic specjalnego się u nich nie dzieje po prostu - stąd takie a nie inne zahcownaie, zawsze jak jest źle to huczy na forum, a jak się uspokoi to już każdy zadowolony, a też teraz branże farmaceutyczne mają kontrole, wiec pwnie coś takiego przechodza.
Dante 2015-03-12 23:11:53
Zastanawiam się czy aby na pewno zakład przestrzega wszystkich zaleceń dotyczących środowiska.. Zakłady chemiczne są jednymi z największych branż energochłonnych. Co więcej mam wrażenie, że nie można się spodziewać na produkcji w Poznaniu aż tak wysokich pieniędzy jak generalnie oferują w Farmapolu, nie sądzicie?
Wujek samo zuo 2015-03-28 18:31:52
To pytanie jest bardzo istotne z energetycznego i oszczędnościowego punktu widzenia, jednak podejrzewam, że jeżeli wykryta by została jakaś nieprawidłowość to momentalnie od przeciwników zakładu nadszedłby sygnał o tym, że coś jest nie tak. Wydaje się to dosyć prawdopodobne, chociaż do dnia dzisiejszego podobnych głosów nie słyszałem.
pytanie 2015-10-29 14:16:54
Witam,

widzę, że większość opinii dotyczy obszaru sprzedaży, czy ktoś coś potrafi przybliżyć o dziale rejestracji?
pozdrawiam
Maro83 2015-11-07 21:47:13
Nie można kogoś zwolnić kogoś przy umowie na czas określony.
pis 2015-11-23 09:15:10
Na jakie narzędzia do pracy przyszły PH może liczyć?
Libretto 2016-03-08 23:14:44
Jakie sa narzedzia i warunki pracy na stanowisku ph? Pytam o wysokosc wynagrodzenia miesiecznego wraz z premia za zrobienie planu i jaki jest samochod, nadal fiat panda?
aaaa 2016-03-21 17:23:43
a gdzie maja firme w wysogowie ?
aaaa 2016-03-21 17:25:46
WYSOGOTOWIE
dd 2016-08-06 11:01:29
co za pierdoły tu piszą.... omijać tą firmę z daleka!
Korba 2016-08-08 21:40:07
Część z tych postów pisze zapewne management z firmy. Bzdurne i infantylne stwierdzenie, że sama umowa o pracę i narzędzia to luksus, dyskwalifikuje piszącego. 1800 netto na umowie próbnej, 2000 netto potem. Kpina i dowcip, tak samo jak wysokiej klasy oklejony Fiat Panda. PH podjeżdżający do klienta taką furą to faktycznie splendor, że o bezpieczeństwie pracownika nie wspomnę.
Dają komputer i samochód. No faktycznie wyróżnienie. A jak niby PH ma się przemieszczać do klientów? Rowerem? Zarobki ok. 3000 netto dla Przedstawiciela to nic nadzwyczajnego na rynku - tylko, że w firmie która dba o ludzi. Do takich firm ciężko się dostać, a do innych jak widać. Praca może i dobra na początek dla młodego nie znającego realiów. A szkolenia? A jak firma wyobraża sobie pracę swoich ludzi w terenie?
Premia to dowcip, a wpis o 4000 na rękę to sci-fi.
Reasumując: nie masz pracy albo doświadczenia to idź do nich. Jak masz możliwość to szukaj czegoś innego, dopóki firma nie pójdzie po rozum do głowy.
użytkownik dobrej myśli 2016-08-09 09:35:04
Witam.

Charakterystyczne dla firmy Farmapol jest to, że występuje tam niska rotacja pracowników w Dziale Handlowym, a to o czymś świadczy. Oferta firmy nie odbiega znacząco od tego co proponują firmy podobnej wielkości, zarówno w zakresie warunków finansowych jak i narządzi pracy PH, można powiedzieć, że lekko powyżej średniej. Nie jest to firma wielkości Aflofarm, Glaxo czy Polpharma, jest to polska firma, która już trochę na rynku farmaceutycznym istnieje, i oprócz dobrych warunków pracy, oferuje również coś co w dzisiejszych czasach jest bardzo poszukiwane – spokój i pewność pracy. Tak, nie każdym oczekiwaniom finansowym uda się sprostać, tak, nie zawsze dostaniesz auto firmowe górnej półki. Jak to w każdej branży. Pracownicy „bujają się furami” marki Fiat, Peugeot, Renault, Skoda, fakt nie wszystkie mają podgrzewane fotele… ;) Przyjdź, porozmawiaj z ludźmi w firmie, zobacz co oferują, jakie mają do Ciebie podejście… I teraz pytanie, tekst pisany na zlecenie firmy, pracownika, kogoś kto był na rozmowie, pracował w niej…? Każdy może sobie sam na to odpowiedzieć…

I pozdrawiam.
Korba 2016-08-09 21:25:30
Mój komentarz nie jest pisany na niczyje zamówienie. Stwierdzam po prostu fakt, Fiat Panda nie jest bezpiecznym samochodem, nigdzie nie napisałem także o podgrzewanych fotelach. Standardem w firmach jest obecnie Octavia lub Rapid, bezpieczne samochody i bez podgrzewanych foteli. Czy to są samochody z górnej półki? Czy 2000 netto to pensja lekko powyżej średniej? Taka jest średnia w Wielkopolsce?
Panda jest po prostu niewygodna i mała. To standard tzw. "spożywki", a nie firmy farmaceutycznej. Mniejsza o to, jeżeli takie jest podejście kierownictwa firmy do PH to wniosek jest jeden.
"Każdy sam może sobie odpowiedzieć".
A inne samochody: Fiaty, Peugeoty i co tam jeszcze? Dla PH? Coś się zmieniło od ubiegłego roku? :-)
I proszę, skończcie z tymi peanami na swoją cześć. Jest jak jest, jeżeli właściciel ma to w nosie to Wy (managerowie) też tego nie zmienicie.
Pozdrawiam
użytkownik dobrej mysli 2016-08-10 08:08:29
Byłem na wielu rozmowach, staram się zwrócić uwagę na to co oferuje mi pracodawca, nawet jeżeli nie może sprostać moim oczekiwaniom co do finansów. Może zaoferują mi coś, co ma dla mnie większe znaczenie... Drogi Korba, nie odnoszę się do Twojego wpisu, a zadaje pytanie retoryczne odnośnie mojego... nie wiem czy firma ma kogoś kto prowadzi wpisy czy nie, dla mnie nie jest to istotne. Jak już napisałem, jeśli jesteś zainteresowany ofertą firmy, sprawdź ją osobiście, jeśli sprawdziłeś a warunki Tobie nie odpowiadają szukaj dalej, a jeśli jesteś już jej pracownikiem, nie krytykuj jej na forum, bo to źle świadczy od pracowniku...
Masz pełne prawo do tego by oczekiwać od pracodawcy auta klasy Octavia czy Rapid, z podgrzewanymi fotelami lub nie, określonych pieniędzy, narzędzi pracy, Ty określasz warunki po spełnieniu których będziesz usatysfakcjonowany, ale działa to też w druga stronę - pracodawca ma oczekiwania w stosunku do Ciebie, a wiedz, że stanowisko PH w firmie farmaceutycznej to nie łatwy chleb... otrzymujesz podstawę, ale i premię, którą by uzyskać musisz się wykazać - tak na ogół skonstruowane są w większości umowy.
Podsumowując, nie krytykuj ludzi za to, że piszą o 2.000 netto, umowie o pracę, możliwości rozwoju, rynek pracy to czasem brutalna rzeczywistość, a rozumie tego ten, kto tego doświadczył. Pracy poszukują różni ludzie, różne są też nasze sytuacje życiowe, i nie powinniśmy oceniać tego co dla innych ważne, tylko i wyłącznie przez pryzmat własnej osoby...
Korba 2016-08-10 18:56:26
Widzisz, to co napisałem bierze się z doświadczenia. Wiem doskonale jak wygląda praca PH, więc wpisy typu:
"dejw 2015-12-03 17:28:52 na pewno telefon służbowy, laptop też i pewnie po jakimś czasie i samochód się dostaje, z resztą chyba po to wymagają prawa jazdy kategorii B :) to zawsze wiele ułatwia"
oraz
"kito 2016-01-24 18:11:02 tak to prawda @dejw :) bardzo fajnie, że oni w ten sposób dbają o swoich pracowników i ułatwiają im robotę przedstawiciela handlowego, dla mnie ogromny plus dla nich również za to, że zatrudniają na umowę o pracę i oferują system szkoleń sprzedażowych"
a także
"misos 2016-03-12 20:59:32 Zarobki na pewno są dobrą stroną tej firmy, w porównaniu do konkurencji nie jest źle pod tym względem @witoldek, a w dodatku jest jeszcze do tego umowa o pracę".

wyprowadzają mnie z równowagi.

Podkreślam: sprawny i bezpieczny samochód, telefon komórkowy oraz laptop i szkolenia produktowe to podstawowe narzędzia w pracy PH. Przede wszystkim w farmacji. A wpis o umowie o pracę to już komedia. Dajesz pracownikowi narzędzia i zatrudniasz na umowę-zlecenie?
Te właśnie infantylne wpisy sprowokowały mnie do wypowiedzi. Proszę o jedno: jak już zamieszczacie sami o sobie opinie to niech piszącymi nie będą analfabeci.
Może dla Ciebie nie jest istotne czy firma sama umieszcza wpisy ale to jest portal dla ludzi szukających pracy i oni mają prawo wiedzieć.
Pozdrawiam
Użytkownik dobrej myśli 2016-08-13 11:04:50
Szanowny Korba, odpowiadasz na moje posty czy wylewasz żale bo firma nie zainteresowała się nawet Twoim CV. Nazywasz innych anafalbetami a sam nie umiesz czytać ze zrozumieniem. Ciekaw jestem co Ty w ogóle robisz na profilu tej firmy...? Ja miałem z tą firmą styczność, a Ty? Moje opinie w głównej mierze dotyczą twojego podejścia do opinii innych a nie oferty firmy. Masz rację, ludzie szukają na tym portalu pracy, może mają mniejsze doświadczenie niż Ty, może w tej pracy zarobią mniej niż Ty, może będą jeździć samochodem klasy B, a do pracy dostaną używanego laptopa... A może wręcz przeciwnie, znajdą coś co im będzie odpowiadać... Życzę owocnych poszukiwań pracy i życzliwego pracodawcy, bo chyba po to tu trafiłeś by znaleźć tą wymarzoną pracę, nie?
dkajahoj 2016-08-13 20:17:20
No skoro zapewnione są na poziomie 1600zł @nauk, to i tak nie jest tak źle, bo na pewno dochodzą do tego odpowiednie premie, a atmosfera opiera się w końcu opiera się na przyjacielskich relacjach. A wiecie czy wypłata jest terminowa? Dzięki za odpowiedź.
Zostaw swoją opinię o Zakład Chemiczno-Farmaceutyczny 'FARMAPOL" - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zakład Chemiczno-Farmaceutyczny 'FARMAPOL"