brak logo

Hurtownia chemiczna GUSTAW

Lublin

Opinie o Hurtownia chemiczna GUSTAW

marchewa 2009-09-14 16:41:51
Pracowałem tam i jedyne co mi się ciśnie na usta to ...[usunięte przez moderatora]k jak się patrzy ... Żadnych przywilejów, praca od 7 do 19 za najniższą krajową. Odradzam
MiRaS Wuuuu 2009-11-03 17:40:07
W 100 % zgadzam sie z poprzednikiem. Jesli chcecie pracować charytatywnie po 12 godzin dziennie i na koniec dnia otrzymać[usunięte przez moderatora]za nic, no to ta praca jest w sam raz dla Was. [usunięte przez moderatora] jak tylko może, obcina premie i wypłaty na czym sie tylko da, czy ma racje, czy nie ma. PRACA CHARYTATYWNA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
NICK 2009-11-03 17:57:05
Najlepsi pracownicy zmądrzeli i poodchodzili, jest jeszcze kilka osób z którymi można porozmawiać itp, a reszta to HIENY CMENTARNE które czekają aby obrobić komuś [usunięte przez moderatora] i podkablować. Pozdrowienia dla [usunięte przez moderatora] który siedzi nad wszystkimi, płacze że ma tyle roboty,nie ma czasu na nic- ale na ciągłe gapienie się przez okno i pilnowanie kto, kiedy i o której przyjechał-wyjechał to ma czas !!!!!! ps ZAMÓW w końcu WATEEEEE !!!!!!
NICK 2009-11-03 19:17:05
Zapomniałem nadmienić,że [usunięte przez moderatora]ma taki zapierdziel,że nie ma czasu najpotrzebniejszego towaru zamówić, a jak któryś z przedstawicieli idzie do niego z jakąś sprawą to ten spierdziela do kuchni hehehe ;) pozdro @ll
noname 2009-11-03 19:59:39
Zgadzam się w 100% z w/w opiniami natomiast jedna uwaga!!!!!!!!
[usunięte przez moderatora] nic nie robi od 7 do 18-tej
TURBODYMOMAN przebił Wysoko Siedzącego - NIC NIE ROBI od 6-tej do 20-tej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
widzący 2009-11-03 20:58:53
Najlepiej jest wtedy jak w firmie nie ma właścicieli bo wyjechali to Wysoko Siedzący przykleja sie na cały dzień do szyby w oknie jak glonojad w akwarium!!!!!!!!!!
obiektywny 2009-11-04 20:02:35
Witam wszystkich!
Nie wiem dlaczego tyle negatywnych opini o człowieku który wkłada w swoją pracę całe serce. Jest tak firmie oddany i to od wielu lat. Przedstawicieli traktuje jak przyjaciól, zawsze chętnie pomoże, dusza towarzystwa. Pracuje za trzech. Handlowiec jaich mało. Wręcz perełka na tym lokalnym rynku. Skarbnica wiedzy o handlu.
Człowiek z pasją. Czy deszcz czy mróz On zawsze pierwszy na posterunku.....................(usunięte przez administratora)
mietek 2009-11-04 22:11:26
Witam.
Gratuluje wszystkim i zachęcam innych do dodawania opinii.
Ja tylko chciałem nadmienić, że pracuje się po 11 godzin a w zeszyt wpisywane jest 8 i nie ma wpisywanych zadnyh nadgodzin !!!

Przed jakimis swietami jak naprawde nie ma co robic, to szefowa mówi ze jutro wolne daje, a jak chce się wziąć urlop to okazuje się że połowy urlopu juz niema !!!!
2
JARO 2009-11-05 19:30:57
wyzysk na maxa! jeżeli ktoś chce pracować tylko po 8 godzin i nie chce zostawać na nadgodziny które nigdzie nie są zapisywane (premia wydawana jest według
uznania sZEFOWEJ) to wtedy jest zwalniany! jest jeden plus, przychodząc tu dostaniesz na początku więcej niż pracownik który pracuje tam 1,5 roku, ale Twoja pensja za rok bedzie jeszcze mniejsza. i Ona mówi że "TRZEBA SIę CIESZYć", tylko z czego?? traktuje ludzi jak durniów, którzy powinni się zgadzać na wszystko co sobie wymyśli, czyhając tylko na jakiś pretekst aby zabrać komuś premie. zresztą ma
swoich "łowców premii" którzy jej w tym pomagają. nie polecam!!!!
2
MiSiEk 2009-12-22 18:14:45
Ludzie strzeżcie sie !!!!!!!!!!!!
Niech ta rzekoma "FIRMA" bedzie Waszą ostatnią deską ratunku,
zapierdziel na maxa, nikt Was niczym nie wyróżni, nie powie dobrego słowa, tylko ciągle źle, ciągle mało, a na święta dostaniecie przy dobrych układach ze 300 zł premii, albo i nic, za które zrobicie wigilie na 3 osoby !!!!
Za Waszą kase święta wyprawia sobie szefowa!!!
Na jednym ze spotkań biznesowych, na którym była Pani (usunięte przez administratora), oraz szefowie innych firm, ów szefowa (usunięte przez administratora) zrobiła wielką awanture jak to można tyle ludziom płacić, dlaczego tyle płaca przedstawicielom, jak przedstawiciel powinien zarabiać najmniej!!!!!
Zbulwersowała się bo większość obrotnych ludzi chwile popracuje u niej i spiernicza do konkurencji !!!!
Nie pisze tego żeby oczernić Panią (usunięte przez administratora), bo to jest jej firma i może robić co jej sie podoba, tylko ostrzegam!
Ludzi nie szanuje wogóle, LUDZIE MUSZĄ ZAPRACOWAĆ NA NIĄ I JEJ SPRYTNEGO, WSZECHSTRONNIE UZDOLNIONEGO SYNIA !!!



Z WIELKIMI WYRAZAMI SZACUNKU I SERDECZNYMI POZDROWIENIAMI
ŻYCZĘ WESOŁYCH ŚWIĄT PANI (usunięte przez administratora) !!!
2
obrońca 2009-12-22 18:38:02
Drogi Misku!!! A pomyslałeś może , że ta biedna kobieta musi cały miesiąc sie z wami męczyć, kontrolować, sprawdzać że może ją oszukujecie, a może nic nie robicie!!!!!! Wiesz jaki to stres? A może te 300 zł to były jej ostatnie pieniądze które ci dała a sama nie będzie miała na świeta. Pomyślałeś o tym? Myślę że sprawiedliwie będzie jeśli oddasz te 300zł i jeszcze od siebie dasz z 500zł na świeta tej Pani za ten cały trud który wkłada w prowadzenie tej firmy.....
I JESZCE JEDNO!!!!!!! Daj ze 200zł temu Panu co siedzi ciągle w oknie i jest 100 razy lepszy niż kamera przemysłowa!!!!!!! Jego też nikt nie docenia!!!!!
SPRAWIEDLIWY 2010-02-08 14:48:52
pracowałem sporo czasu w tej firmie, ciężko jest powiedzieć cokolwiek dobrego, no może po za atmosfera pomiędzy pracownikami ale nie da się nie wspomnieć o wyjątkach! Jeśli zobaczycie coś rudego poruszającego się powoli po i udającego ze coś robi to trzeba uważać na słowa bo to pierwszy sprzedawca, jest jeszcze (usunięte przez administratora) ale to przy pierwszym przyjściu do firmy go zobaczycie spojrzeć należy tylko w okno. Co do szefowej to fałszywa osoba która swoich pracowników rozlicza po tym co jej "sprzedadzą" na swoich kolegów a nie z wykonanej pracy. Po za tym zatrudnia swojego synka IDIOTĘ to jest człowiek o którym można by książkę napisać bo takiego orginala to jeszcze w życiu nie spotkałem. Przejdźmy może do zarobków (choć to krotki temat:)) najniższa krajowa z której i tak szefowa potrafi zabrać pieniądze. Szerze powiedziawszy to praca przy wywozie gnoju była by bardziej satysfakcjonująca i na pewno lepiej płatna.
1
obrót 2010-02-11 21:44:56
Szanowni Państwo! Własnie przypomniała mi się jeszcze jedna cecha Pani (usunięte przez administratora) i nie bedzie to, że wykorzystuje wszystkich oprócz synka, nie bedzie to, że (usunięte przez administratora) i obcina wypłaty i premie, nie bedzie to,że za mało pracujecie, i nie bedzie to, że nie szanuje ludzi! Ale powiem, że jak ktoś zechce się zwolnic bo ma juz dosyc tej tyraczki za marniutkie grosiki, to pani (usunięte przez administratora) wszystko odwróci obsmaruje Ci (usunięte przez administratora) i powie, że byłeś kiepskim pracownikiem i powinieneś być jej wdzieczny, że pozwoliła Ci pracować bo w innej firmie już dawno by Cie zwolnili !!!
pozdro ewrybady ;)
trzymajmy sie ramy
anonim 2010-04-27 19:20:48
Witam serdecznie moich przedmowcow. Chcialbym zwrocic uwage ze firma Gustaw uwaza sie za wiodacego na rynku dystrybutora chemii i kosmetyków. Firma kompletnie nie inwestuje w swoich przedstawicieli i pracowników. Ludzie pracuja tam za marne grosze. Wcale sie nie dziwie ze przedstawicielom nie chce sie pracowac i robic obrotów, skoro to nie ma odzwierciedlenia w zarobkach. Dziwi mnie natomiast postawa jednej osoby, mianowicie VC prezesa (usunięte przez administratora), zwanego wczesniej "Turbodymomenem". Przewinol sie w tej firmie chyba przez wszystkie stanowiska. W koncu awansowal na przedstawiciela handlowego. Zamiast robic kariere w rodzinnej firmie i dawac przyklad innym ludziom, to sam bylem swiadkiem tego jak ok godz. 13:00 ucinal sobie drzemke w aucie zaparkowanym przy drodze w lesie. Brak slów!!!
1
nick 2010-04-29 21:39:55
(usunięte przez administratora), jak potrzebowałeś roboty to było OK.
(usunięte przez administratora) złapałeś kontakt i teraz jesteś wściekły, bo Cię zwolniła za brak wyników.
Ale o tym już nie napisałeś, bo po co
spokojny 2010-05-23 21:45:26
Witam wszystkich!
Zastanawiam się koledzy i koleżanki po co tyle nerwów. Przecież wiadomo że jedyne pozytywne opinie o tej firmie to zamieszczają oni sami.
Nikt kto tam pracował wczesniej nie napisze pozytywnej opini bo musiałby skłamac.Dziwi mnie że można tą pseudo firmę oceniać w kategoriach 1-5 gwiazdek. Prawdę mówiąc tu się nawet jedna nie należy.Wszystko co pisali poprzednicy muszę potwierdzić.Są to obiektywne opinie oddające w pełni sytuację która tam panuje.I to się pewnie nie zmieni, więc nie wróżę nic dobrego.Niech te wpisy będą przestrogą dla innych naiwnych.
Pozdrawiam wszystkich!!!
potwierdzam 2010-05-23 21:49:27
Muszę potwierdzić!!!!!!!! PROTOTYP im się nie udał!
zyczliwy 2010-07-22 23:00:39
Witam

Tak sobie siedze przed kompem i znalazlem ta stronke.
Gratulacje dla "pisarza". Czlowieku marnujesz sie. Ja na twoim miejscu zatrudnil bym sie w jakiejs gazetce, radiu lub w telewizji do komentowania roxnych spraw. Masz ciety i swietny inteligentny język. Pokaz kilka takich wstawek jak tutaj i robote masz w tej branzy co pisalem.

A tak poza tym, jesli sa wsrod was PH , którzy chca zarobic to jest kilka firm w tej branzy w okolicach , które szukaja ludzi i gdzie bedziecie spoko traktowani.
(usunięte przez administratora)
anonim 2011-12-08 23:54:55
Tak sobie siedzę przed kompem i myślę, że zajrzę na tę stronkę co tam nowego napisali. I co? I nic. Od półtora roku cisza. Dziwne, ale też od takiego czasu nie ma też żadnego w Gustawie \"dyrektora\"
Dziwny zbieg okoliczności? Nie! W większości to oni oczerniali swoimi wpisami wszystko i wszystkich. Znam sytuację w tej firmie i szlag mnie trafia jak oczernia się ludzi, z którymi się pracowało. Mądre jest powiedzenie \"Panie Boże chroń mnie przed przyjacielami, bo od wrogów sam się obronię\". Dla dociekliwych mam informację, że jestem obiektywnym uczestnikiem tego forum. Nie jestem właścicielem, ich synem czy też osobą opisaną w innych wypowiedziach. Jestem tylko osobą oberwującą i wyciągającą wnioski.Na koniec chciałbym stwierdzić, że ta firma daleka jest od ideału, ale pracownicy są (usunięte przez administratora). Zawsze można się dogadać.
Pozdrawiam wszystkich
Dusza 2014-03-20 08:46:09
nie wiem, czy sobie zdajecie sprawę, ale GUSTAW ma własną markę :) Emil, Chwilka i Poezja :) a najniższa krajowa to teraz wszędzie standard na start
aa1 2014-03-20 13:45:09
No dobrze ale jak z kasą? Ile można wyciągnąć jako przedstawiciel?
słoneczna kasia 2014-12-30 16:17:11
Hurtownia chemiczna GUSTAW podobno już nie istnieje takie krążą ploteczki na mieście, czy ktoś może ma jakieś konkretne informacje w tej sprawie? mogą to owszem być tylko plotki ale chciałabym na pewno wiedzieć jaka jest z nimi sytuacja bo nie wiem czy się starać w takim razie u nich o zatrudnienie obecnie
4
natek 2015-02-28 16:20:04
neistety też słyszałem ze nie istnieją, tylko nie miałem właśnie gdzie tego sprawdzić, myślałem że tutaj ktoś napisze że firma upadła/ zakończła działalność albo coś ale niestety jak widać totalna cisza na ten temat... próbowałem też szukać po prostu w internecie ale niestety też niewiele tam jest, a totalne zero o tym czy istnieją nadal
cyna 2015-03-14 10:48:49
Zacznę może od pozytywów:sumiennie wypłacają w terminie najniższą krajową o ile za coś nie potrącą(za szybka jazda wózkiem widłowym na powierzchni 15m2 skutkująca wysokim spalaniem). Na początek pracuje się 8-16, potem po okresie próbnym zapitala się ile trzeba czy tam ile zechce kierownik siedzący tam 6-18 bodajże(człowiek bardzo światły i zaradny znający języki,spolszczony angielski, a bardzo biegle łacinę, mający dar bardzo lakonicznego formułowania wypowiedzi). Co do samej pracy magazynowej: liczy się wyrobienie jak największej ilości pozycji dziennie. Nie byłoby to większym problemem gdyby nie to, że asortyment jest bardzo szeroki, a towar porozrzucany bez ładu i składu po trzech, a w zasadzie pięciu pomieszczeniach magazynu.Generalnie z dnia na dzień niektóre rzeczy zmieniają położenie, a co rusz dochodzą nowe.N@$r@ć w środek, a g...na nie znajdziesz.Towar do odbioru nie ma swojego konkretnego miejsca, trzeba go upychać gdzie się przy regałach. Myślę, że jeśli dobrze poszukać da się znaleźć gorsze firmy, ale lepsze z pewnością też, o czym świadczy ciągła rotacja pracowników.
Ludzie którzy tam pracują ogólnie w porządku,niektórzy naprawdę spoko,choć wiadomo, że zawsze znajdzie się jakaś zakała,czy ktoś kto cię p0dp#%*i ale to normalne w każdej pracy
1
Tikuś 2015-12-24 12:16:34
Marne zarobki, najniższa krajowa,premie o których krążą legendy, brak jakiejkolwiek organizacji, bałagan, skwar w lecie, lodówka w zimie. Jeśli ma być to ostatnia deska ratunku można spróbować i od razu szukać lepszej roboty.
nuuu. 2016-07-30 16:03:05
czytając wszystkie te opinie mogę się tylko podpisać się pod tymi negatywnymi bo są prawdziwe w 100 %
alex 2016-09-22 09:21:49
To nie jest marka własna hurtowni - nie wprowadzaj w błąd. To jest marka własna robiona dla Grupy Południe, a więc dla każdego kto jest w tej grupie. A produkuje to kilka firm. Z resztą, moim skromnym zdaniem to nie jest to marka jakaś rewelacyjna. Ot, przeciętniak, za niewielkie pieniądze.
1
Zostaw swoją opinię o Hurtownia chemiczna GUSTAW - Lublin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hurtownia chemiczna GUSTAW