logo Beliso

Beliso

Warszawa

Opinie o Beliso

anonim 2010-12-03 12:37:23
Urokiem interentu jest to, ze kazdy moze (nie) stety wyraziac swoja opinie anonimowo bez ponoszenia konsekwencji w przypadku naciagania np. nie prawdy.Beliso to firma istniejaca przeszlo 12lat majaca na swoim koncie wielu zatrudnionych pracownikow.Pewne jest to ze kazdy kto szanuje swoja prace, angazuje sie w nia calym soba jest z niej zadowolony i doceniany. Pracuja w niej ludzie ze starzem przeszlo 10lat rowniez, wiec o czyms to swiadczy. Nie zgadzam sie z negatywnie wyrazanymi tu opiniami. Moim zdaniem sa naciagniete i mijaja sie z prawda. A tym ktorzy sie tu negatywnie wypowiadaja proponuje zrobic rachunek sumienia :-)
anonim 2010-12-20 16:43:53
Ludzie pracuja w Beliso przez wiele lat i maja bardzo dobra opinie.
Ostatnio odeszly cztery osoby za ewidentne sprawy ,mowiac wprost za dzialania niezgodne z prawem / delikatnie mowiac / i teraz pisza w ramach odwetu i ulzenia sobie . Proporcja tych pracujacych latami i tych niezadowolonych mowi sama za siebie ,ze jest dobrze.
W Warszawie nikt nie siedzialby w zlej atmosferze ,bo pracy w handlu nie brakuje . Jesli pracuja przez wiele lat to znaczy ,ze jest ok. A nawet jesli ktos odchodzi to trzeba miec klase i nie pluc na bylego pracodawce bo to obciach i wiocha
anonim 2010-12-27 13:31:44
To dlaczego w Warszawie gdziw pracy w sprzedazy jest duzo, ludzie pracuja w Beliso po kilka lub kilkanascie lat ? Krytyka polegajaca na opluwaniu firmy po odejsciu jest bardzo malo wiarygodna. Jesli byloby tak jak piszecie / czyli zle / ludzie pracowaliby po kilka miesiecy lub maks 1 rok. A handlowcy pracuja po kilka lat i nie ma problemu.
anonim 2011-01-09 23:52:23
szkoda tylko że w biurze a nie na pierwszj lini frontu
anonim 2011-01-12 09:47:25
Zaczyna mi to przypominac telenowele....... Pojawiaja sie to opinie negatywne aby podgrzac atmosfere......... Sa napisane mniej lub bardziej ciekawie. Podobnie jest z serialami, ciagna sie jak flaki i ciagna i ciagna i tak naprawde nic z nich nie winika. Moim zdaniem najlepszym sposobem na wyrobienie sobie opinii jest nasz wlasny rozum a nie anonimy! Ja jako Pan Anonim mający styczność z firmą mam odmienne odczucia, tzn: atmosfera ok, organizacja pracy ok, cele podobne jak w prawie kazdej firmie w Polsce z nastawieniem na sukces :-)
anonim 2011-01-12 22:43:10
W koncu madre slowa. Kilku frustratow nie powinno psuc dorobku wielu innych ludzi. Odeszly trzy osoby. Ich niesprawiedliwe opinie o firmie nie powinny psuc pracy kilkudziesieciu innych uczciwych osob. Jesli ludzie pracuja po kilka lat bez najmniejszych problemow to jest to najlepsza rekomendacja. Pracowac jest trudno. To wymaga wysilku. Opluwac firme po odejsciu jest bardzo latwo. Ale prawda jest taka ,że troje odeszlo i opluwa , a kilkudziesieciu pracuje i jest zadowolonych.
ANONIM 2011-01-27 22:27:29
Jak jest tak super,to czemu każdy kombinuje na tzw boku.? Gdzieś tam każdy swoje kręci. Kwestia kiedy się wyda i kto na to wpadnie.
123 2011-02-10 20:53:41
Jesli firma nie dotrzymuje warunkow umowy, to po prostu odejdz, zamiast sie uzalac w necie. Ja pracuje w Beliso i moje sa dotrzymywane. Ciekawe czemu Twoje nie ? W ogole nie rozumiem tych uzalajacych sie. Albo pracuje i sie nie uzalam , a jak mi sie gdzies nie podoba to po prostu odchodze. Pracy w Wawie i w handlu jest mnostwo, wiec o co chodzi ???
jmdg 2011-02-22 10:45:12
Idę na rozmowę rekrutacyjną, mógłby mi ktoś napisać coś na temat systemu pracy.....czyli: od ktorej godz do ktorej, ile punktow dziennie, ogolnie ilu klientow na trase, jakie zarobki i czy jest cos takiego jak prace wspolne????? Z gory dziekuje i pozdrawiam:)
1
jmdg 2011-02-22 11:01:50
I jeszcze jedno mnie ciekawi, jakimi autami jezdza przedstawiciele. Dodam, ze chodzi o miasto Zielona Gora.
anonim 2011-02-24 01:06:00
Ile miesiecznie można tam zarobić??
anonim 2011-02-24 20:12:47
autka mamy fajne :) a praca w super atmosferze
anonim 2011-02-25 11:08:02
Ludziska sa fajni, szef wspomagajacy handlowcow naprawde wspomaga w sprzedazy. A auta: Citroen C1, C3, Picasso :-)
jmdg 2011-02-26 22:25:06
A jak z punktami, ile macie???? Czy jest cos takiego jak praca wspolna?? Przeciętnie, ile można zarobić i do ktorej zazwyczaj sie pracuje?? Z gory dziekuje:)
PRACOWNIK \"NAPRAWDĘ\" FAJNEJ FIRMY 2011-03-02 17:35:41
chłopie nie wierz w czary typu \"naprawdę.......\" jak nie masz nic innego na oku to praca faktycznie super. Jeżeli zmieniasz pracę to sie mocno zastanów bo \"naprawdę\" to \"fajna \" firma. godziny pracy????? dostajesz kartę pracy i nie możesz w niej wpisac więcej niż 8 godzin,bo \"fajny\" zwierzchnik ci \"fajnie \" za to podziekuje - ile pracujesz to tylko ty wiesz.
1
anonim 2011-03-06 11:08:46
Bardzo prosze o konkretna odpowiedz na moje pytania.........zarobki, ile punktów, godziny pracy (od ktorej do ktorej) i czy jest cos takiego jak praca wspolna. Wiem, ze moze byc roznie ale to jest chyba tak, ze.... dobrze wszedzie gdzie Nas nie ma :\\ Pozdrawiam i dziękuje:)
2
Ciekawy 2011-03-11 15:11:04
Ludzie było by dobrze gdyby ktoś konkretnie napisał ile zarabia tam handlowiec w zapisie cyfrowym (np. 3000 plus prowizja 1000 plus dodatki 1000) Oczywiście te cyfry to tylko przykład a jak jest naprawdę bo zastanawiam się czy warto u nich próbować?
anonim 2011-06-14 07:48:55
jestem prawie nowka w tej firmie :-) Moim zdaniem wszystko jest Ok! Jezeli szukasz firmy idealnej zaloz wlasna, jezeli szukasz firmy dobrej szanuj to co masz :-)
kandydat 2012-01-30 11:39:52
Byłem kandydatem na PH. Przeszedłem trzy etapy rekrutacji, dwie rozmowy kwalifikacyjne, jedną telefoniczną i... zostalem wybrany. Miałem poczekać do nowego roku na przyjęcie do pracy (rekrutacja odbyła się na przełomie listopada i grudnia), ale ostatecznie firma zrezygnowała z zatrudnienia nowego pracownika.
zawiedziony 2012-02-09 11:59:09
o jaką pracę Ci chodzi, przedstawiciela handlowego ?
supermen 2012-02-14 00:56:39
tak przedstawiciela handlowego.
supermen 2012-02-15 10:59:55
Czy moge się dowiedzieć jak przebiegały rozmowy kwalifikacyjne, Jakie pytania, zostałem zaproszony na rozmowe wiec jestem ciekaw co i jak. Ogólnie po twojej wypowiedzi nie nastawiam się pozytywnie, najważniejsze ze rozmowa jest w moim mieście.
pokoj z podsluchem :) 2012-03-12 22:08:42
pierwsze spotkanie w hotelu w moim miescie, nastepne w siedzibie - :( spotkanie w siedzibie lekko dziwne: kilka osob na ta sama godzine - myslimy ze bedzie teatrzyk typu \\\\\\\"walka o stolek\\\\\\\" ale jednak nie - kazdy oddzielnie na spytki :( potem wszyscy siedzimy w zamknietym pomieszczeniu czekajac na decyzje kogo wybieraja - :( czyzby pokoj z podsluchem - co mowili po wyjsciu? poza tym jeden z kolesi wyglada na ewidentnie podstawionego (pewnie PH z Wawy udajacy rekrutanta) - :( acha dyro to koles z Welli - chyba ze juz jest inny :(
ktosik 2012-11-29 09:04:03
Wyluzuj, nie klam, jezeli masz nowa prace poswiec jej 100procent uwagi bo jezeli bedziesz sie skupiac na wszystkim innym ja dotychczas to i ta prace mozesz straci. I znow sie okaze ze to nie wina Twoja...
anonim 2013-08-03 18:32:43
miało być paliwo a nie piwo pomyłka na klawiaturze pozdrawiam
1
waldek 2014-05-30 22:42:25
Beliso szuka przedstawicieli handlowych, gwarantuja samochód służbowy oraz telefon komórkowy, ale czy to bezpłatne wszystko?
xxx 2014-08-04 18:15:59
nic nie jest w zyciu bezplatne na auto masz 1200zl bodajze limit na paliwo i na telefon masz tez niski limit jak przekroczysz płacisz a podstawa mniejsza niz 2tys a premie sa 3 miesieczne i szalu nie ma--- chcesz startuj sam sie przekonasz
kasia 2014-12-01 13:37:49
szukam pracy jako przedstawiciel handlowy i slyszalam, że w Belisco jest całkiem przyzwoicie. Zanim wysle cv chcialabym sie czegos wiecej dowiedziec na temat pracy w tej firmie od obecnych jak i bylych pracownikow w/w firmy. Warto jest podjac ewentualna wspolprace, jezeli jest sie osobą, ktora chce miec prace na dłuższą metę??
były pracownik 2014-12-15 10:33:07
Pracowałem w Beliso, polecam! Moim zdaniem atmosfera, zarobki są ok. Jeżeli szukasz pracy na dłuższy czas masz na to szanse.
Normalnym jest, że rozliczani jesteśmy z zadań, jak to w handlu. Jeżeli zadania są wykonywane nie masz, o co się martwić.
sylwil 2015-01-15 16:01:57
Czy jest jakiś pracownik od HR w tej firmie, konkretna osoba odpowiedzialna za rekrutację? Z kim umawialiście się na rozmowę?

Bardzo proszę o odpowiedź ponieważ poszukuję kontaktu z działem hr firmy Beliso.
amekla 2015-03-31 14:09:15
Powiem wam, że ja nigdy wcześiej nie spotkałam się z produktami Beliso ani typowymi kosmetykami ani tymi artykułami fryzjerskimi, ale z racji tego że jestem olbrzymią alergiczką to koleżanka poleciła mi żeby spróbować bo podobno są zupełnie nie szkodliwe, i fakt jak przejrzałam skład to nie ma się do czego przyczepić, ale może ktoś tutaj z AZS korzystał z nich i powie czy warto
ten 2015-04-23 16:07:12
Pracuje w Beliso już jakiś czas i absolutnie nie żałuję swojego wyboru. Fajna polska firma, fajne produkty. Jak wszędzie są pewne minusy ale pracowałem w nie jednej firmie łącznie z korporacja mi i tutaj jest mi zdecydowanie bardzo dobrze.
lisa 2015-05-12 14:00:56
Rekrutacja do działu marketingu Beliso to największa porażka rekrutacyjna w jakiej miałam okazję uczestniczyć. Najpierw spotkanie z nabzdyczonym prezesem, na które się jedzie kawał drogi - daleki gocław, żeby usłyszeć po 5 minutach, że właściwie to na początku chciał się tylko spotkać na chwile i zorientować - podejrzewam, że chodzi o preferowane wynagrodzenie i aparycję. Po 5 minutowym pierwszym etapie jest test z marketingu przed którym jesteśmy przekonywani, że decyzję o następnym etapie otrzymamy telefonicznie dziś lub jutro. Ja test napisałam bardzo dobrze, a odpowiedzi nigdy nie dostałam, co jest bardzo nieprofesjonalne. Wiem, że odpadłam już na początku ze względu na wysokie oczekiwania finansowe, a na test zostałam zaproszona tylko żeby było więcej ludzi. Niepoważna firma narażająca poważnych kandydatów tylko na stratę czasu.
10
bla 2015-05-28 16:22:44
czyli nie warto? na jakie stanowisko i jakie oczekiwania finansowe ich przerazily jesli mozna spytac:)?
on 2015-07-10 22:52:22
krytyka zbędna uważam! BELISO jest ok. Pracowałem tam więc wiem co pisze. Byłaś na rozmowie, nie udało się trudno, szukaj dalej. Tak bywa na rozmowach o pracę, szanse mamy 50% na 50%. Albo się uda albo nie.
pracownik 2015-07-13 18:41:46
"prawdziwa cnota krytyk się nie boi"

po to jest to forum aby każdy mógł wyrazić swoją opinię, potwierdzam szef Beliso wybiera pracowników wg kryteriów które nie powinny być brane pod uwagę tzn im bardziej atrakcyjna i chętna pani tym większe ma szanse na stanowisko

jakoś dziwnie wielu zadowolonych z pracy w Beliso (to czemu byłych?) "obrońców" ma ta firma
2
pracownik 2015-07-31 06:57:12
'atrakcyjna i chętna' nie znaczy to samo co sympatyczna czytaj ze zrozumieniem
xxx 2015-12-15 22:28:50
Ja tam pracowałam i powiem jedno ...
Stary wyjadacze tam moze zarabiaja i oni podejrzewam te pochlebne opinie daja...
bo teraz jest premia co 3 miesiace...wiec nie wiem czy podstawa 1800zl i 3 miesiace 2 tys premia to taki szał... poza tym firma rzadko kiedy umie sie pożegnac z pracownikiem w kulturalny sposob...
Kiedys to moze byla firma fryzjerska a teraz to nawet w Biedronce towar sprzedaja wiec dziwie sie tym co wogole ida tam na rozmowe.
2
coż 2016-01-20 18:00:58
cóż od 1 stycznia 2016 roku nie pracuje najlepszy - wzorowy pracownik od drogerii i exportu !!! Szok a był taki wykwalifikowany, dobry - "brat bliźniak prezesa". Został jeszcze filar firmy Pani H.
2
coż 2016-01-20 18:01:02
cóż od 1 stycznia 2016 roku nie pracuje najlepszy - wzorowy pracownik od drogerii i exportu !!! Szok a był taki wykwalifikowany, dobry - "brat bliźniak prezesa". Został jeszcze filar firmy Pani H.
piotr 2016-02-27 19:03:27
serio dla was 1800 podstawy a moze wyrobienie premi lub nie i premia raz na kilka miesiecy wyplacana i tez nie jakies 5tys by ktos myslal to taki kąsek i zapiernicz w terenie gps w aucie kontroling i na telefonie oraz aucie limity bo jak dla mnie to smieszne pieniadze lepiej isc w spozywcza branze a nie fryzjerska
qaz 2016-06-10 12:27:51
"pracuj , pracuj a garb sam ci wyrośnie" możesz flaki sobie wypruć a i tak Prezes doceni tylko donosicieli , lizusów i opierdalaczy którzy zwalają swoją pracę na innych.
9
qaz 2016-09-06 12:50:34
Teraz zwalniają pracowników i szukają oszczędności, widocznie Prezes przesadził z wydawaniem pieniędzy, ostatnio nawet wyciskają przeterminowane kosmetyki i pakują jako nowe ha ha ha.
1
kiss 2016-09-06 13:18:05
Ja to widziałem ostatnio że szukają tylko przedstawicieli handlowych, ale wiadomo że jest to związane z ciągłym rozwojem firmy, w końcu wiedzą, że trzeba zadbać o prawidłowe stosunki, żeby mówić o sukcesie.
Zostaw swoją opinię o Beliso - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Beliso