logo WelmaS

WelmaS

Rzeszów

Opinie o WelmaS

Robson 2016-08-09 23:54:41
Witam! Mam pytanie do osób pracujących w tej firmie - lub kiedyś pracujących. Z tego co widzę zarabia się tyle ile się wypracuje (stanowisko przedstawiciel handlowy-doradca klienta) i tu nie mam wątpliwości. Zastanawia mnie jednak brak podstawy, a co za tym idzie jak wygląda umowa o pracę? Czy mieliście podpisywaną umowę o pracę (jeśli tak to jaką?) Jak wygląda kwestia ubezpieczenia ZUS? Jak jest ze świadczeniami pracowniczymi przykładowo: urlop, chorobowe, i jak to się ma w praktyce? Wiem że to nie jest opinia o firmie, jednak w tej kwestii nie znalazłem w powyższych wypowiedziach żadnych informacji.
Pppppppp 2016-08-10 12:16:42
Jestem pracownikiem i napisał bym wam coś konkretnego, ale firma podchodzi bardzo indywidualnie do każdej osoby wiec ciężko by było sprecyzować coś dokładniej. Jeżeli chodzi o urlopy nie ma problemu nigdy, są osoby co mają umowę o prace, działalność i zlecenie. Co do braku podstawy to nie problem, bo jak człowiek posłucha jak ma pracować i będzie robił jak się do niego mówi sprzeda i fajnie zarobi. Firma fajna bo ludzie wszyscy sie znają i lubią. Atmosfera bardzo dobra i zawsze można się indywidualnie dogadać jak ma się swoje prywatne sprawy a rzadko kogo to interesuje w innych firmach. Często mówią masz robić jak nie to spadaj i tyle tu jest inaczej. A praca jak praca da się lubić.
Ja 1 2016-08-17 08:39:47
Widzę że każdy może coś napisać pod wieloma nickami.... żenada...
Ja 2 2016-08-17 08:41:12
Widzę że każdy może coś napisać pod wieloma nickami.... żenada...

Jak widzicie chyba zaufać takim opiniom może tylko idiota...
Ja3 2016-08-18 12:44:28
Dostałem zaproszenie na rozmowę kwalifikacyjną w Krakowie, niestety był taki szum że nie usłyszałem gdzie ta rozmowa ma się odbyć, byłbym bardzo wdzięczny gdyby ktoś kto był na takiej rozmowie mógł mi powiedzieć. Z góry dziękuję.
Ja3 2016-08-18 12:45:15
Dostałem zaproszenie na rozmowę kwalifikacyjną w Krakowie, niestety był taki szum że nie usłyszałem gdzie ta rozmowa ma się odbyć, byłbym bardzo wdzięczny gdyby ktoś kto był na takiej rozmowie mógł mi powiedzieć. Z góry dziękuję.
Jacek 2016-08-18 13:17:00
Ja też mam jutro w Krakowie w hotelu Ibis koło galerii Krakowskiej
Ja3 2016-08-18 14:17:04
Dzięki, mógłbyś jeszcze podać ich adres? Nigdzie go nie mogę znaleźć.
MCK 2016-09-26 10:32:13
Ktoś jeszcze ma rozmowę kwalifikacyjną na stanowisko doradcy klienta w środę 28.09.2016r. w Lublinie Hotel Mercure ?
TojA 2016-09-26 12:37:49
Ja także jadę do Lublina
1
MCK 2016-09-26 17:30:40
Spoko, po rozmowie napiszę co i jak
MCK 2016-09-26 17:53:46
TojA a na którą masz godzinę ? Ja mam na 12stą
TojA 2016-09-26 19:39:04
10:30
TojA 2016-09-27 12:12:07
miki, jeżeli chodzi Ci o miejsce pracy to prawdopodobnie pracujesz w domu. Praca ta polega bowiem na tym że dostajesz lokalizację klientów, do których masz dotrzeć i jedziesz po prostu... Masz swój jakiś teren pracy. Niestety więcej nie mogę powiedzieć bo tam nie pracowałem :P i podkreślam, że to tylko moje przemyślenia. Jeżeli sam się przekonam ja to wygląda to na pewno opiszę sytuację.
TojA 2016-09-27 23:46:22
Możliwe :) Dowiem się prawdopodobnie jutro na rozmowie kwalifikacyjnej i tak jak pisałem opiszę żeby nie było niedopowiedzeń .
Lkjhg 2016-09-28 16:10:37
Cześć byłem na rozmowie, powiedziano mi że się odezwą.
Jak to było u was zaraz po rozmowie wiedzieliście że dostaliscie pracę czy też czekaliście na decyzję?
młody 2016-09-28 21:24:07
Mieliście imponujące doświadczenie kiedy przyjmowano was do pracy czy raczej nie??
Z góry dzięki za odpowiedzi.
Kruper 2016-09-29 07:30:35
Jestem pracownikiem tej firmy i z tego co ja wiem zawsze się czeka na odpowiedz bo robią selekcje. Później jedzie się na szkolenie w Rzeszowie z noclegiem, które w moim przypadku trwało 8 dni. W ostatni dzień po szkoleniu podpisuje się umowę, zostaje wydany samochód i do pracy. A sama praca jak praca, jeździsz sprzedajesz produkty, jakość wysoka i zarobić można na prawdę nieźle. Generalnie pokrywa się to co mówią na szkoleniu i rozmowie rekrutacyjnej z tym co jest w rzeczywistości. Ja pracuje 8 miesięcy więc coś tam już wiem, ale są osoby, które pracują dużo dużej i nie narzekają. Generalnie jak będziecie mieli pytania to coś wam tam mogę napisać bo też jakieś tam wątpliwości miałem przed rozmową i po. Jak znajdę czas oczywiście :)
Kruper 2016-09-29 09:42:45
Wiesz co ja nigdy premii uznaniowej nie dostałem, ale wiem że czasem są. Generalnie firma robi konkursy sprzedażowe z nagrodami rzeczowymi albo finansowymi. Za sprzedaż na własnych spotkaniach masz 25% więcej prowizji niż za to umówione przez firmę, jeżeli takie sobie umówisz, ale nie musisz. Imprezy integracyjne robią raz na 4 miesiące około z tego co mi wiadomo, ja sam byłem na 2. Czasem w ramach szkolenia zabierają na kręgle, gokardy itd. Ja sam robię obrót od 25K do 35K wiec szału nie ma ale nie narzekają na mnie :). Szefowie są ok można się z nimi dogadać.
MCK 2016-09-29 10:02:48
Czy ktoś z rekrutacji wczorajszej tj. 28 września w Lublinie dostał już zaproszenie na szkolenie ? Mieli dawać znać do 29 września do godz. 14stej . Ogólnie jak wasze wrażenia z rozmowy rekrutacyjnej ?
Młody 2016-09-29 10:17:15
Kruper, pamiętasz ile osób było u ciebie na szkoleniu??
Bob 2016-09-29 11:26:10
ja dostałem zaproszenie na szkolenie
Bob 2016-09-29 11:26:30
ja dostałem zaproszenie na szkolenie
młody 2016-09-29 11:31:11
Bob kiedy byłeś na rozmowie i w jakim mieście?
Kruper 2016-09-29 11:48:45
Nas było 6 osób z czego 4 dostało prace. Dwóch odesłali do domu bo się uczyć nie chcieli w sumie sam nie wiem po co przyjechali. Chyba myśleli, że nic nie będą musieli robić. A co do zarobków innych to nie chce tu pisać bo to chyba nie miejsce na to. Na rozmowie wam mówili jak będziecie wynagradzani. Mogę powiedzieć o swoich, przy moim obrocie jaki uzyskuje oscylują w granicach 3.500 do 5.500 netto.
młody 2016-09-29 11:57:03
Miałeś doświadczenie czy nie ?
1
TojA 2016-09-29 13:12:03
Ja dostałem zaproszenie na szkolenie po wczorajszej rozmowie rekrutacyjnej w Lublinie.
TojA 2016-09-29 14:01:36
Jest dokładnie tak jak wcześniej czytałem. Umowa zlecenie i 15 % od sprzedaży. Czyli dokładnie tak jak się spodziewałem. Nie jest to umowa o pracę plus procent od obrotu lecz jak dla osoby bez dużego doświadczenia wystarczy, Kuszą bardzo tym samochodem i telefonem oraz wysokimi zarobkami. Trzeba pamiętać, że to zależy od przedstawiciela, od jego umiejętności. Nie spodziewam się kokosów, przynajmniej na początku, a raczej dużej ilości doświadczenia.
aaa 2016-09-29 16:08:41
Wybiera się ktoś w poniedziałek na szkolenie z Lublina?
TojA 2016-09-29 16:30:37
Ja z Lublina :)
Kruper 2016-09-29 18:51:19
Tak. Wszyscy maja ten sam % tylko Ci na wlasnej dzialalnosci wychodza jeszcze lepiej.
Krystian 2016-09-30 00:27:45
Witam,
Chciałem napisać, że pracowałem w Welmasie 2 lata.
Dobrze zarabiałem, wiele się nauczyłem, współpracowałem ze świetnymi ludźmi.
Produkty mają wysokiej jakości w konkurencyjnej cenie. Samochody dobrej klasy w dobrym stanie.
Firma warta zainteresowania, umożliwiająca zdobycia ciekawego doświadczenia sprzedażowego.

Daniel 2016-09-30 08:29:09
SZOK najwidoczniej nieźle opłacili marketing za te komentarze. Dla waszego dobra trzymajcie się z dala, a najlepiej zapomnijcie że tam można procować.
aaa 2016-09-30 08:35:46
Jedziesz samochodem? Czy pociąg/autobus? Można wybrać się razem, zawsze raźniej ;)
TojA 2016-09-30 20:48:38
Jadę pociągiem z Lublina. Oczywiście że razem będzie o wiele lepiej.
TojA 2016-09-30 20:59:36
Założyłem sobie maila tymczasowego na potrzeby skontaktowania się z Toba więc czekam na jakąś wiadomość.
tymczasowy@opoczta.pl
Radek 2016-10-13 00:44:30
Natrafiłem na ofertę pracy w tej firmie jako PH, (obiecują 4-6tyś) ale nie jestem przekonany, na ich stronie nie ma za wiele informacji. Patrząc na KRS rozpoczęli działalność dopiero w 2015... W Rzeszowie działa albo działał jakiś Welmat. To nie firma przerejestrowana na nowo? Welmat, Welmax, Welmas tyle firm nacinających ludzi na "leczniczą pościel" za pieniądze których nie jest warta? Pic na wode, szukają cały czas naiwnych pisząc pochlebne komentarze o własnej firmie, bo nikt nie chce pewnie u nich robić. Pierwszy raz widzę tyle idealnych opinii o jednej firmie i zarobkach po min. 4 do 10tyś i wszędzie miła atmosfera pracy, wszystko ładnie pięknie, auta nowe, szkolenia imprezy. Nie wiadomo co jest lepsze. Lecznicze pościele czy praca w tej firmie...
Szkoda słów.
1
Radek 2016-10-13 00:49:10
To ile tysiaków trzeba dać za taką pościel?
Hekrorrr 2016-10-13 08:22:40
Data powstania: 2008-10-21
Data rozpoczęcia działalności: 2008-11-03

47.74.Z - PKD
Sprzedaż detaliczna wyrobów medycznych, włączając ortopedyczne, prowadzona w wyspecjalizowanych sklepach

Ja widze w KRS ze firma od 2008 roku istnieje... i w 2015 roku przeksztalcila sie w spółkę. Skad wiem? Bo juz 4 lata tam pracuje. Pseudo leczniczy produkt nie moglby byc zarejestrowany w sprzedazy jako medyczny na niskiej stawce vat a ten jest wiec... okazuje sie, ze nie masz racji. Pozdrawiam Cie Radku i twoje domysly o produkcie i firmie.
Piotrek 2016-10-13 10:39:23
Tak czy inaczej można powiedzieć, że firma sie jeszcze rozwija, wiec skoro juz teraz proponowane sa takie porządne stawki to chyba tym bardziej jest sie z czego cieszyć
Poster 2016-10-27 15:46:18
Ktoś ma zaproszenie na szkolenie w Rzeszowie 3-10-2016 ?? Jak jest na początku pracy ciężko bardzo, ludzie umawiani przez telemarketing chcą kupić coś czy tylko odebrać darmowy gratis ? (będąc na rozmowie słyszałem jak telemarketing niemal wciska te spotkania i to że firma przygotowała darmowy podarunek a kontakty mieli z prezentacji pościeli w jakimś hotelu) Bardzo się zastanawiam nad podjęciem tam pracy lecz mam pewne obawy, ktoś mógł by je rozwiać lub przeciwnie. Czytałem wszystkie opinie i mentlik coraz większy.
JACK DANIELS 2016-10-27 17:47:02
Wiesz ja pracuje. I powiem Ci tak dziwie sie kto Ci glupot na opowiadal takich. Czytasz komentarze na forum? Po co? Albo sprobuj albo nie... ludzie z forum pracy dla Ciebie nie znajda... kazdy pisze co chce. Nie bede sie wypowiadal przyjdziesz zobaczysz. Ja jestem zadowolony. Nie przyjdziesz to powodzenia w czytaniu forum w innych firmach. Pozdrawiam.
lal 2016-10-28 08:17:42
Ja tez dostałam zaproszenie na szkolenie. Ale rezygnuje z niego ponieważ dowiedziałam się od byłego pracownia ze tam nie jest aż tak super jak się nie zrobi określonego planu to się jeździ jak debil charytatywnie jeżeli wynagrodzenie jest uzależnione od procentu sprzedaży tu tak niestety jest. A byłam tez na prezentacji grupowej takiej pościeli z ciekawości jak to wygląda to ludzie przychodzą po gratisy za udział nikt tam kupnem nie był zainteresowany a prezentacja trwała do 21
JACK DANIELS 2016-10-28 10:45:31
Dziwnie prawisz lal. Bo gdybyś jeździł charytatywnie to firma wydaje na Ciebie pieniądze. Bo pokrywa wszystkie koszty. Skoro Ty nie zarabiasz firma traci wiec gdzie tu sens? Czyli firma dokłada do biznesu? Dziwna opinia i teoria. Widocznie ten pracownik przyszedł pojeździć autem i myślał, że dostanie coś za darmo bo inaczej nie umiem tego wyjaśnić :). Zawsze znajdzie się winny... bo najłatwiej obwinia się innych o niepowodzenia a nie patrzy na siebie i to jak się pracuje. Duzo ludzi firma zatrudnia i są zadowoleni zarabiają bardzo dobre pieniądze tak jak ja. Ale tu widać od razu podejście moje a Twoje i to dlaczego Ty nie będziesz zarabiał. Bo jedyne czym się kierujesz to pesymizm i pogłoski a w życie przedstawiciela liczy się tylko energia, optymizm i dobre nastawienie. Powodzenia :)
on 2016-11-16 11:27:14
Witam czy sa tu osoby na forum co podjely niedawno prace w tej firmie? chce sie dowiedziec jak to wyglada bo widze tu komentarze z kilku tyg do tylu i znowu pojawia sie oferta pracy z tej samej firmy
JACK DANIELS 2016-11-16 13:18:16
Z tego co wiem to 5 albo 6 os. zatrudnili z tej reksutacji, ale nie znam szczegółów.
Joł 2016-11-17 22:57:03
Witam. czy osoby z rekrutacji w lublinie we wrześniu 2016 są zatrudnione w tej firmie? zastanawia mnie to bo pojawiła się kolejna oferta pracy jako PH, a chyba na jedno województwo nie jest potrzebna aż taka ilość przedstawicieli.
P. 2016-11-22 21:27:34
jak było?
Kedizro 2016-11-30 00:48:39
ale czasem jest tak, że wyślą Cię w teren gdzie produktu nawet za darmo nie wezmą, albo gdzie na 5 spotkań 1 osobę zastaniesz w domu, i jeździsz właśnie tak dzień, dwa, tydzień bez celu ...
JACK DANIELS 2016-11-30 07:36:34
Nie slyszalem o takiej sytuacji... sam jeżdżę, koledzy jeżdżą i jest ok. I jak by za darmo nie wzięli? Musial byc z Ciebie bardzo kiepski handlowiec... bo to co napisałeś jest przerażające... nie dla mnie tylko powinno byc dla Ciebie. Starasz sie zrzucić wine za brak sprzedazy na innych. Po tym co napisałeś i tak wątpię w to, ze w ogole pracowales.
Zostaw swoją opinię o WelmaS - Rzeszów
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie WelmaS