logo WelmaS

WelmaS

Rzeszów

Opinie o WelmaS

młody 2016-09-29 11:57
Miałeś doświadczenie czy nie ?
4
TojA 2016-09-29 13:12
Ja dostałem zaproszenie na szkolenie po wczorajszej rozmowie rekrutacyjnej w Lublinie.
TojA 2016-09-29 14:01
Jest dokładnie tak jak wcześniej czytałem. Umowa zlecenie i 15 % od sprzedaży. Czyli dokładnie tak jak się spodziewałem. Nie jest to umowa o pracę plus procent od obrotu lecz jak dla osoby bez dużego doświadczenia wystarczy, Kuszą bardzo tym samochodem i telefonem oraz wysokimi zarobkami. Trzeba pamiętać, że to zależy od przedstawiciela, od jego umiejętności. Nie spodziewam się kokosów, przynajmniej na początku, a raczej dużej ilości doświadczenia.
aaa 2016-09-29 16:08
Wybiera się ktoś w poniedziałek na szkolenie z Lublina?
TojA 2016-09-29 16:30
Ja z Lublina :)
Kruper 2016-09-29 18:51
Tak. Wszyscy maja ten sam % tylko Ci na wlasnej dzialalnosci wychodza jeszcze lepiej.
Krystian 2016-09-30 00:27
Witam,
Chciałem napisać, że pracowałem w Welmasie 2 lata.
Dobrze zarabiałem, wiele się nauczyłem, współpracowałem ze świetnymi ludźmi.
Produkty mają wysokiej jakości w konkurencyjnej cenie. Samochody dobrej klasy w dobrym stanie.
Firma warta zainteresowania, umożliwiająca zdobycia ciekawego doświadczenia sprzedażowego.

2
Daniel 2016-09-30 08:29
SZOK najwidoczniej nieźle opłacili marketing za te komentarze. Dla waszego dobra trzymajcie się z dala, a najlepiej zapomnijcie że tam można procować.
aaa 2016-09-30 08:35
Jedziesz samochodem? Czy pociąg/autobus? Można wybrać się razem, zawsze raźniej ;)
TojA 2016-09-30 20:48
Jadę pociągiem z Lublina. Oczywiście że razem będzie o wiele lepiej.
TojA 2016-09-30 20:59
Założyłem sobie maila tymczasowego na potrzeby skontaktowania się z Toba więc czekam na jakąś wiadomość.
tymczasowy@opoczta.pl
Radek 2016-10-13 00:44
Natrafiłem na ofertę pracy w tej firmie jako PH, (obiecują 4-6tyś) ale nie jestem przekonany, na ich stronie nie ma za wiele informacji. Patrząc na KRS rozpoczęli działalność dopiero w 2015... W Rzeszowie działa albo działał jakiś Welmat. To nie firma przerejestrowana na nowo? Welmat, Welmax, Welmas tyle firm nacinających ludzi na "leczniczą pościel" za pieniądze których nie jest warta? Pic na wode, szukają cały czas naiwnych pisząc pochlebne komentarze o własnej firmie, bo nikt nie chce pewnie u nich robić. Pierwszy raz widzę tyle idealnych opinii o jednej firmie i zarobkach po min. 4 do 10tyś i wszędzie miła atmosfera pracy, wszystko ładnie pięknie, auta nowe, szkolenia imprezy. Nie wiadomo co jest lepsze. Lecznicze pościele czy praca w tej firmie...
Szkoda słów.
4
Radek 2016-10-13 00:49
To ile tysiaków trzeba dać za taką pościel?
1
Hekrorrr 2016-10-13 08:22
Data powstania: 2008-10-21
Data rozpoczęcia działalności: 2008-11-03

47.74.Z - PKD
Sprzedaż detaliczna wyrobów medycznych, włączając ortopedyczne, prowadzona w wyspecjalizowanych sklepach

Ja widze w KRS ze firma od 2008 roku istnieje... i w 2015 roku przeksztalcila sie w spółkę. Skad wiem? Bo juz 4 lata tam pracuje. Pseudo leczniczy produkt nie moglby byc zarejestrowany w sprzedazy jako medyczny na niskiej stawce vat a ten jest wiec... okazuje sie, ze nie masz racji. Pozdrawiam Cie Radku i twoje domysly o produkcie i firmie.
2
Piotrek 2016-10-13 10:39
Tak czy inaczej można powiedzieć, że firma sie jeszcze rozwija, wiec skoro juz teraz proponowane sa takie porządne stawki to chyba tym bardziej jest sie z czego cieszyć
1
Poster 2016-10-27 15:46
Ktoś ma zaproszenie na szkolenie w Rzeszowie 3-10-2016 ?? Jak jest na początku pracy ciężko bardzo, ludzie umawiani przez telemarketing chcą kupić coś czy tylko odebrać darmowy gratis ? (będąc na rozmowie słyszałem jak telemarketing niemal wciska te spotkania i to że firma przygotowała darmowy podarunek a kontakty mieli z prezentacji pościeli w jakimś hotelu) Bardzo się zastanawiam nad podjęciem tam pracy lecz mam pewne obawy, ktoś mógł by je rozwiać lub przeciwnie. Czytałem wszystkie opinie i mentlik coraz większy.
JACK DANIELS 2016-10-27 17:47
Wiesz ja pracuje. I powiem Ci tak dziwie sie kto Ci glupot na opowiadal takich. Czytasz komentarze na forum? Po co? Albo sprobuj albo nie... ludzie z forum pracy dla Ciebie nie znajda... kazdy pisze co chce. Nie bede sie wypowiadal przyjdziesz zobaczysz. Ja jestem zadowolony. Nie przyjdziesz to powodzenia w czytaniu forum w innych firmach. Pozdrawiam.
3
lal 2016-10-28 08:17
Ja tez dostałam zaproszenie na szkolenie. Ale rezygnuje z niego ponieważ dowiedziałam się od byłego pracownia ze tam nie jest aż tak super jak się nie zrobi określonego planu to się jeździ jak debil charytatywnie jeżeli wynagrodzenie jest uzależnione od procentu sprzedaży tu tak niestety jest. A byłam tez na prezentacji grupowej takiej pościeli z ciekawości jak to wygląda to ludzie przychodzą po gratisy za udział nikt tam kupnem nie był zainteresowany a prezentacja trwała do 21
1
JACK DANIELS 2016-10-28 10:45
Dziwnie prawisz lal. Bo gdybyś jeździł charytatywnie to firma wydaje na Ciebie pieniądze. Bo pokrywa wszystkie koszty. Skoro Ty nie zarabiasz firma traci wiec gdzie tu sens? Czyli firma dokłada do biznesu? Dziwna opinia i teoria. Widocznie ten pracownik przyszedł pojeździć autem i myślał, że dostanie coś za darmo bo inaczej nie umiem tego wyjaśnić :). Zawsze znajdzie się winny... bo najłatwiej obwinia się innych o niepowodzenia a nie patrzy na siebie i to jak się pracuje. Duzo ludzi firma zatrudnia i są zadowoleni zarabiają bardzo dobre pieniądze tak jak ja. Ale tu widać od razu podejście moje a Twoje i to dlaczego Ty nie będziesz zarabiał. Bo jedyne czym się kierujesz to pesymizm i pogłoski a w życie przedstawiciela liczy się tylko energia, optymizm i dobre nastawienie. Powodzenia :)
2
on 2016-11-16 11:27
Witam czy sa tu osoby na forum co podjely niedawno prace w tej firmie? chce sie dowiedziec jak to wyglada bo widze tu komentarze z kilku tyg do tylu i znowu pojawia sie oferta pracy z tej samej firmy
JACK DANIELS 2016-11-16 13:18
Z tego co wiem to 5 albo 6 os. zatrudnili z tej reksutacji, ale nie znam szczegółów.
Joł 2016-11-17 22:57
Witam. czy osoby z rekrutacji w lublinie we wrześniu 2016 są zatrudnione w tej firmie? zastanawia mnie to bo pojawiła się kolejna oferta pracy jako PH, a chyba na jedno województwo nie jest potrzebna aż taka ilość przedstawicieli.
P. 2016-11-22 21:27
jak było?
Kedizro 2016-11-30 00:48
ale czasem jest tak, że wyślą Cię w teren gdzie produktu nawet za darmo nie wezmą, albo gdzie na 5 spotkań 1 osobę zastaniesz w domu, i jeździsz właśnie tak dzień, dwa, tydzień bez celu ...
JACK DANIELS 2016-11-30 07:36
Nie slyszalem o takiej sytuacji... sam jeżdżę, koledzy jeżdżą i jest ok. I jak by za darmo nie wzięli? Musial byc z Ciebie bardzo kiepski handlowiec... bo to co napisałeś jest przerażające... nie dla mnie tylko powinno byc dla Ciebie. Starasz sie zrzucić wine za brak sprzedazy na innych. Po tym co napisałeś i tak wątpię w to, ze w ogole pracowales.
2
Wesoła 2017-01-06 14:26
Myślę , że to nie jest praca dla Ciebie. Do handlu trzeba mieć dar i tu jest cała tajemnica. Firma jest fajna ale nie dla Ciebie.
3
Maciek 2017-01-28 15:03
Witam,proszę o info czy Welmas to teraz Welana???
Janusz Internetu 2017-01-30 23:16
Polecam pracodawce.
2
natalia 2017-01-31 08:34
hej czy pamiętasz co z rozmowy kwalifikacyjnej
1
Kate 2017-02-09 11:24
Pracuje w telemarketingu, praca polega na umawianiu spotkań przedstawicielom handlowym, spotkania łatwo umówić, praca fajna, atmosfera w firmie rewelacyjna, sami młodzi ludzie, nikt sie nie czepia. Zarobki koło 1800 - 2200 netto. Co do wolnego zawsze można się dogadać tym bardziej, że mam dziecko. Ja jestem zadowolona polecam pracodawce.
2
Wax 2017-02-15 17:51
Zostałem przedstawicielem handlowym w WelmaS-ie i bardzo jestem zadowolonyoraz dumny, że sie udało. Wiedziałem,że to dobra firma i mogę mieć problem z dostaniem się ale jestem. Zarobki jak na początek fajne.
4
Pan 100 zł 2017-03-02 16:52
Na spokojnie
4
Pan 100 zł 2017-03-02 17:20
Witam serdecznie chciałbym podzielić się swoją przygoda z Firma WelmaS, od razu mówię byłem średnim handlowcem wyniki średnie nawet byłem strasznie leniwy. Jeśli chodzi o rekrutacje bardzo miły pan Manager fajny gość z charakterem, odbyte spotkanie na poziomie bajka. Zaproszenie na szkolenie również jak się później okazało przez wspaniała Panią Beatke ( super kobieta ) szkolenie trochę tłuczenia do głowy trzeba się uczyć bo zostaniesz skreślony ale kto chciałbym mieć głąba w swojej organizacji. Szkolenie prowadzi pan M bardzo fajnie dużo potrafi nauczyć i za ta wiedze najbardziej dziękuje :) podczas szkolenia można poznać entuzjastycznych szefów pana B i pana Klemę ( później wyjaśnię o co chodzi prawdziwe imię zaczyna się na D myśle ze każdy wie jaka częśc ciała zaczyna się na Literę D trochę tłusty pan )
Ogólnie po szkoleniu wszystko fajnie dostajemy dokumenty, telefony aktualnie są z dotykowym wyświetlaczem wcześniej używanem telefonu którego używał Sokrates taki tam z klawiatura. Ogólnie po szkoleniu wyjeżdżamy do pracy można jechać od 14 albo od 15 do 19 lub 20 tez fajnie prawda? Można wybrać Pani Beatka głowa firmy wspaniała kobieta ! Ogarnia wszystko można u niej wszystko załatwić bardzo miła i kochana choć raz mnie podpiepszyla do Pana B ale wybaczam Pani Beatko Kochana
5
Julita 2017-03-14 12:09
Czy może ktos dodać coś w temacie pracy dla prelegenta/ Asystenta?
1
Karbon 2017-03-14 16:32
Czy dzwonili już do kogoś w sprawie rozmowy Kwalifikacyjnej w Hotelu Novotel Katowice w dniu 16.03 ?
Faken 2017-03-15 17:33
tak, do mnie :)
luigi 2017-03-18 11:42
Wybiera się Ktoś z Was na szkolenie od poniedziałku, 20 marca do Rzeszowa?
Natalia 2017-03-19 16:12
WelmaS świetnie radzi sobie i rozwija się. Taka firma w której atmosfera jest prawie jak rodzinna to super miejsce do pracy. Miło czyta sie wpisy w których jest tyle miłych słów o firmie, dobrze że tu pracuję.
2
Pako 2017-04-26 11:35
Hej, jest ktoś zaproszony na rozmowę na 27/04/2017 do Rzeszowa?
Kornelia 2017-04-26 13:37
Pako zastanów się, oddzielają ludzi jak zwierzęta na szkoleniach. Żeby nie było gadki. Ze starzy przedstawiciele robią małe obroty Piorą mózgi w magicznym pomieszczeniu szefów. Nie polecam
1
Pozdrawiam 2017-04-26 17:59
Kornelia brak Ci bylo umiejetności? Ktoś Ci zrobił krzywdę? Może nie każdy będzie tak kiepski jak Ty. Swoje niepowodzenia najlepiej zwalić na wszystkich innych. Ciekawe z jakiej pracy był PAN zadowolony. Wiem wszędzie źle. Życie jest ciężkie. Ale czlowiek ograniczony mozliwosci nie widzi. Widzi tylko, ze wine za wszystkie niepowodzenia ponosza inni. Ciekawe, ze ludzie pracuja i sa zadowoleni a zawsze sie trafi jakis doradca, ktory bedzie chcial zeby inni mieli gorzej od niego bo jemu sie nie chciało. Pozdrawiam Cie i zycze Ci wiecej mądrośći w zyciu, zrozumienie swoich błędów pozwala na osiaganie ogromnych sukcesów. Mam głęboką nadzieje ze wiesz kto to pisze :).
2
Pako 2017-04-26 19:13
Może ktoś mi powiedzieć jak wygląda teren pracy? Męczy się ludzi w domach prywatnych czy jakoś inaczej to wygląda?
Kornelia 2017-04-26 19:19
Pewnie ze meczy się ludzi w domach. Choć nie zawsze się meczy bo mądrzy ludzie nie dają się męczyć i wywalają Cię od razu. Wiec nie ma się czym martwić wtedy. Odpowiedz sobie na pytanie czy jeśli Firma daje cyklicznie ogłoszenia o prace, pracownicy zmieniają się jak rękawiczki to czy warto inwestować swój czas. Skoro pracuje się 280 h jak wszystko zaliczysz.
Kornelia 2017-04-26 19:21
Dziękuje za lekcje lecz wasz proszek do prania mózgu już nie działa.
1
Pako 2017-04-26 19:27
Dziękuje, może dzięki Tobie może ominęły mnie nieprzyjemne doświadczenia ;) Na start wolałbym takich uniknąć. Pozdrawiam!
1
kornelia 2017-04-27 00:04
Na początku zawsze jest pięknie i ładnie. później wszystko wychodzi my już to przeżyliśmy więc lepiej tego uniknąć :) rozdzielają ludzi na dwie grupy jednym mówią że ci osiągają ogromne obroty drugim tak samo, żeby nie było żadnych obiekcji że Ci robią a tamci nie robią. więc jeśli nie chcesz być mięsem armatnim to lepiej tego unikać. aczkolwiek jeśli chcesz się rozwijać to mają świetne szkolenia sprzedażowe manager jest konkretną osoba można się wiele od niego nauczyć. Pozdrawiam
Pozdrawiam 2017-04-27 07:29
Najwiecej zawsze ma do powiedzenia ten który jest najsłabszy:) powodzenia wszystkim, którzy sie kierują opiniami nieudaczników :) którzy dużo mówią mało robią i jeszcze sie z firmą nie rozliczyli do końca....
2
nieznajomy 2017-04-27 23:52
Cześć, ktoś na szkolenie do Rzeszowa od 08.05 ? :)
Fryderyk 2017-04-28 00:30
Mam pytanie, jak to jest z tym samochodem? ponosi się koszt za korzystanie z niego w czasie prywatnym? Bo kilkanascie kmt wstecz wyczytalem, ze 40 zł za 100 km..
Mam was w dupie 2017-04-28 00:33
Jak możesz tak wyzywać ludzi ze swojej rodziny? Nieudacznik? Czy ty wiesz w ogóle człowieku co to znaczy? Zerujesz na młodych ludziach obiecując grozki na wierzbie, w tej firmie nie ma żadnego innego stanowiska jak naganiacz na wełnę w domu klienta używając technik perswazji. A ten materac z ta swoją pianka to możesz zabrać miesiąc i jest do wyrzucenia pianka się zapada wiec ciemnote dalej możesz cisnąć. Wyślę ci wyniki swoich poczynań przez ostatnie miesiące to się z ta swoją wypłata możesz schować pod stół. Polowe zabiera a na końcu mówi ze my ci nie zabieraliśmy za to... hahaha cwaniaki a jak chcesz odejść to się zachowują jak dzieci. A wy swoje brudy wyciągacie na forum brawo płaczki
Zostaw swoją opinię o WelmaS - Rzeszów
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie WelmaS