Papis i Wspólnicy

Luboń

Opinie o Papis i Wspólnicy

diagnosta 2012-11-05 21:37:14
Przynajmniej przebieg jest prawdziwy. Większość samochodów sprowadzonych z zagranicy jest po wypożyczalniach (ewentualnie po wypadkach). Roczne samochody potrafią mieć 150 - 200 tysięcy km przebiegu. Po przyjeździe do Polski \\\"kręcone\\\" są na 20 -30. Co lepiej kupić?
5
nikola 2013-08-01 23:58:19
Obiecuja krocie... (usunięte przez administratora). Pracownikow zmieniaja czesto. Niby mila atmosfera... Ale bardzo sztuczna w obu salonach.
4
Koala 2014-03-15 13:23:36
Wszystko będzie lepsze niż ten salon !!! Omijajcie go z daleka ! (usunięte przez administratora)
dorlei 2014-06-07 11:31:20
to gdzie człowiek ma kupic ten samochód.Człowiek ma najpierw problem ,żeby sprzedać,a teraz jeszcze gorszy,żeby kupić.Wszyscy kłamią i co teraz mam zrobić .
Nie stać na nowy a używany ciężko wybrać,bo jak dokładnie zaczyna się pytamy to juz wychodzi szydło z worka
6
Lisner 2014-07-06 18:28:49
Ile klientów tyle opinii. Ja kupiłem w tym roku w Papisie:) Opla Insygnie. Przed decyzja o kupnie wszystko dokładnie sprawdziłem w serwisie Opla. Wszystko się zgadzało. Przebieg książka stan itp. W tej chwili przejechałem juz 5 tys km i jest wszystko ok. Bylem tez na przeglądzie w serwisie i byli bardzo mile zaskoczeni stanem auta! Nie wiem jak inni trafili ale ja jestem naprawdę zadowolony! Sebastian L.
3
Niku 2014-07-27 14:21:11
Już rok temu kupiłem tam Land Rovera. W tym roku kupuję tam drugi samochód. Rover pójdzie na syna. Jestem bardzo zadowolony. Obsługa bardzo profesjonalna - to musi być dobre miejsce do pracy.
3
Ł 2014-07-27 16:58:55
Z salonem związałem się już kilka lat temu. Bardzo dobrze mi się pracuje. Mimo, że sprzdajemy samochody używane to standardy pracy znacząco odbiegają od innych tego typu miejsc np. komisów. Odniegają na plus. Nie ma mowy o tym, żeby ktokolwiek został u nas zignorowany, każdy Klient jest obsługiwany na najwyższym poziomie. Czasami do dodatkowych obowiązków należy np. zaparzenie Klientowi kawy, ale nikt na to nie narzeka. To zwyczajnie inna kultura sprzedaży.
1
Salon Samochodowy "Papis i Wspólnicy" 2014-07-27 22:50:06
To forum z opiniami o pracodawcach. Chyba niewłaściwe miejsce na takie pytania. Skoro jednak padło, odpowiadamy. Oczywiście, jako firma o ugruntowanej pozycji na rynku zapewniamy najwyższą jakość usług. Serwis blacharsko-lakierniczy świadczy usługi w oparciu o nowoczesną i ekologiczną technologię lakierniczą. Auta naprawiane są w uzgodnionym z obsługą serwisu czasie. Samochody zastępcze są dostępne dla Klientów. Jak jednak każdy salon, tak i my mamy ich określoną liczbę. Może się zdarzyć, że wszystkie są u naszych Klientów. To oczywiste. Zapraszam do kontaktu z naszym serwisem. O wszystkim Pana poinformują.
Karol 2014-07-27 22:52:57
Składałem u nich aplikację o pracę. Jeszcze nie dostałem odpowiedzi. Chciałbym tam pracować. Dobra firma w CV dobrze wygląda.
Michu 2014-07-28 10:40:40
Szukam właśnie pracy jako blacharz - byłoby idealnie. Słyszałem od znajomego, który tam pracuje że ma dobre warunki.
1
Klient 2014-07-28 11:05:22
Byłem, pojechałem z rodziną. Trzeba wziąć kogoś kto się zna ;) Okazało się to zbędne. Pokazali samochody, pojeździliśmy próbnnie, porozmawialiśmy nawet z serwisantami. Upał na zewnątrz a w salonie klima. Kupiłem. 5 gwiazdek!
1
Nick 2014-07-28 11:14:24
Przed salonem i w salonie pełno samochodów - to się nazywa mieć wybór!
Zbig 2014-07-28 22:46:38
Mają bardzo dobre auta. Wszystkie sprawdzone. Nawet jako coś się zdarzy to mają swój serwis mechaniczny. W jednym miejscu można wszystko załatwić.
1
Kierowca 2014-09-26 22:24:42
Kosa a co Ty robisz u konkurencji czy co? A może pracujesz w jakimś salonie samochodów nowych haha
berlik 2014-10-15 22:00:43
@emu, jestem na tym forum nie po raz pierwszy - powiem więcej wchodzę tutaj regularnie i nigdy nie zauważyłem w tym wątku sytuacji w której jakieś negatywy byłyby kasowane. Za dużo się naczytałeś o takim procederze i myślisz , że i tutaj musi mieć on miejsce... a akurat ten profil jest od tego wolny
1
bakaj 2014-11-03 15:08:14
a Ty pierwszy raz kupujesz samochód w takim miejscu jak to ? przecież wiadomo , że każdy stara się sprzedać historyjkę o swoim aucie jak najlepiej potrafi. Tu nie chodzi o to , żeby komuś powiedzieć o samochodzie całą prawdę jak na spowiedzi tylko , żeby sprzedać go z jak największym zyskiem własnym
4
roger 2015-09-10 20:02:06
@aramis, a możesz napisać jasniej o co takiego Ci chodzi i jakiego żartu tutaj doświadczyłes. Bo wiesz, tak to nawet nie wiem, czy byłes zatrudniony w papis i wspólnicy, czy może byłes jakims klientem. Może opisałbyś swoją historie, by wiadome było na co dokładnie uważać i gdzie mieć się na baczności.
agnes 2015-10-14 18:13:58
Chcę polecić serwis blacharsko-lakierniczy i mechaniczny firmy PAPIS ul. Armii Poznań 37 , droga w kierunku Lubonia. Profesjonalne doradztwo .Dobra miła atmosfera w poczekalni, ładny wystrój. Bardzo miła i elegancka pani manager .
2
Toyota 2015-11-15 18:03:18
Z pełną odpowiedzialnością polecam serwis blacharsko-lakierniczy. Przemiła Pani kierownik,posiadająca pełna wiedze na temat tego co robi,zadbała rownież o to abym na czas naprawy mógł swobodnie poruszać się samochodem zastępczym. Świetna ekipa sprawiła,ze samochód który przed naprawa był w stanie "agonalnym" wyglądał jak nowy.Goraco polecam!!!
1
BLu 2015-11-25 10:11:33
Praca do łatwych nie należy, faktycznie pracuje się 6 dni w tygodniu, podstawa 1500 zł, genrelanie żal za taką ilość godzin. Pracodawcy nie interesuje nic po za tym że masz pracować, zero socjalu(bon na swieta dodatki np. multisport) kompletnie nic, brak ubezpieczenia od tego jak przypadkiem uszkodzisz samochód, nawet delikatnie. Zdarzają się opóźnienia w płatnościach. Atmosfera w firmie dostateczny -. Jak ktoś chce tam pracować to życzę powodzenia, ale jest to pracodawca który nie umie uszanować pracownika dlatego też co chwile kogoś szukają. PS Serwis i blacharnia wcale nie na najwyższym poziomie, do tego bardzo drogi.
1
agnes 2016-01-16 12:53:41
Z cenami całkiem przyzwoicie, do tego można liczyć że naprawdę ładnie polakierują samochód a małe zaprawki zrobią w gratisie :)Ja miałam do czynienia z panią manager i potem z panem Piotrem, jestem zadowolona i byłam już u nich drugi raz, dostałam zniżkę podczas drugiej wizyty więc warto o to pytać
1
grot 2016-02-20 19:58:42
@Marco no co Ty gadasz? Myślałem że oni są w porzadku. (usunięte przez administratora)Sprzedaz chyba maja nadal wysoka bo szukaja teraz specjalisty ds. usług kredytowo-ubezpieczeniowych
góral 2016-02-20 21:55:10
Po samochód przyjechaliśmy z Podhala z pewną dozą nieufności co do zapewnień o stanie stuprocentowej "czystości" samochodu. Po decyzji zakupu samochodu i używaniu go przez miesiąc okazało się, że samochód spełnia nasze oczekiwania i potwierdziły się zapewnienia sprzedającego o stanie technicznym i bezwypadkowości samochodu. Miła obsługa, polecam zakupy w tym salonie.
1
Marta 2016-02-25 09:24:58
hej ja z mężem szukałam samochodu używanego ale w miarę nowego ok 2013-2014 rok. Przejechaliśmy kilka komisów i salonów w Poznaniu, składano nam oferty kredytowania, były jazdy próbne itp. i tylko w Papisie dotrzymano słowa co do rat kredytowania oraz zniżek na ubezpieczenie. W reszcie co się okazało było sporo ukrytych kosztów. Poza tym nasz kolega sprawdzał auto pod kątem "bezwypadkowości" i tak jak było w ogłoszeniu wszystko było ok. Także ja osobiście polecam.
1
Emo 2016-02-29 08:20:29
jest ok, pokażcie mi firmę w tym segmencie która daje umowę o pracę i nie zaniża zarobków na umowie, wiem że zarówno w Łodzi jak i Poznaniu firma nie zaniża zarobków na umowie, co ma pozytywny wpław na np. możliwość wzięcia kredytu, pozdr
Marcin-UK 2016-03-04 12:32:36
Witam. Osobiście polecam pracę w salonie PAPIS, gdyby nie to, że dostałem ofertę pracy w UK na pewno bym tam nadal pracował, pozdro dla zespołu Marcik
Tomi 2016-03-09 13:55:09
z tego co mi mówił ziomek który tam pracuje to ma o pracę, ogólnie chwali tam robote mówi że można dobrze zarobić, a pracuje już ponad 2 lata i nie zamierza odchodzić, szefostwo też jest spoko. ale czy od początku miał o prace to nie wiem, w tych czasach raczej ciężko od razu na "dzień dobry" dostać o pracę, te pierwsze 3 miechy to chyba wszędzie jest zlecenie.
1
lukiss 2016-03-16 15:45:28
osobiscie nie miałem okazji sprawdzic. ale mój znajomy tam robi i w sumie nie narzeka. sianko jest i w pracy też poukladane. To czy się szef denerwuje czy nie, to wiadomo.. jak coś zawalisz to "reprymenda" musi być. zasada - płacisz wymagasz. i tyle w temacie.
VV 2016-03-17 07:58:48
mam info nie tyle o pracy co o zakupionym samochodzie, sprawdzony w oficjalnym serwisie okazało się wszystko zgodnie z parametrami podanymi w salonie. Także jestem zadowolony, obsługa miła widać że zespół zgrany, lesing też przeszedł bez problemu, także moim zdaniem firma na +.
qwerty 2016-03-23 22:15:15
To forum jest moderowane przez osoby z Papis. Opinie mają się nijak do rzeczywistości.
12
bolek 2016-04-18 12:24:00
W Poznaniu szukali na stanowisko: specjalisty ds usług kredytowo-ubezpieczeniowych. Odpowiedziałem na ogłoszenie i zaprosili na rozmowę. Pani zadzwoniła ok. 12-ej i zaprosiła na spotkanie jeszcze tego samego dnia o 16:30. Musiałem przez to przeorganizować cały dzień, ale OK. Byłem punktualnie. Natomiast Pan Prezes, bo to on miał prowadzić rozmowę, ani nikt z obsługi nie zainteresował się mną przez ponad pół godziny. Błąkałem się po salonie, przeglądałem stare gazety, w końcu podziękowałem za "zainteresowanie" i wyszedłem. Dla mnie to po prostu brak profesjonalizmu. Trzeba się szanować...
Sonia 2016-04-19 08:27:59
Forum jest moderowane owszem, ale przez administratora GOWORK, a nie przez ludzi z PAPIS więc @qwerty nie pisz proszę bzdur. A co do pracy to nie wiem żaden mój znajomy tam nie pracuje. Ja osobiście pomagałam koleżance w kupnie samochodu od nich, byłyśmy tam kilka razy, i atmosfera i relacje między pracownikami wyglądają na przyjazne, tak samo jak autko, które swoją drogą ma solidnego kopa, więc również i to mogę polecić.
1
LuK 2016-04-25 23:46:15
Witam . Zgadzam się z jednym z użytkowników co do tego , że forum jest wypełnione komentarzami ludzi z Papisu . Pracowałem tam i wiem o czym użytkownicy mówią pisząc na temat słabej atmosfery w tej firmie . Pracowałem u nich dłuższy czas , na początku są stwarzane pozory , a później jak się wszyscy wyluzują widać jak bardzo zarząd się nie zna na handlu samochodami , jak serwis oszukuje ludzi , jaka jest atmosfera , ludzie się co chwilę zmieniają bo nie dają rady z fanaberiami Prezesa , który po przeczytaniu mądrych gazet ma co tydzień inne plany - które kończą się kolejnymi zwolnieniami za niepodporządkowanie do bezsensownych rozkazów , które obniżają obroty firmy , a tym samym zarobki pracowników ... Ogólnie polecam desperatom ,którzy lubią żyć tylko pracą . Na kokosy nie liczcie .
3
Monika 2016-05-11 09:03:14
Jak czytam te wszystkie komentarze negatywne i pozytywne to zastanawiam się czy aby na pewno piszą to Polacy i czy aby na pewno mówimy o Polsce i polskiej firmie. Ludzie wy chyba wszyscy macie za dobrze, z tego co widzę po wpisach na forum, a wyjdziecie z domu i pewnie narzekacie, że nie macie kasy na samochód, na wakacje na nowe ciuchy itp. Jest prace to trzeba pracować i się podporządkować. Jak ktoś jest dobrym pracownikiem to nikt go nie zwolni, a jak ktoś leci w kulki to przepraszam bardzo ale sama bym nie chciała mieć takiego pracownika. Spójrzcie na bezrobocie w innych krajach. Naprawdę żałosne są opinie ludzi którzy "niby" tam pracowali, a teraz piszą, że taka zła praca. Jak się nie chce robić to taka zła praca.. PS. trafiłam to przypadkowo, bo szukam opinii o autach od PAPIS, ale musiałam powiedzieć parę słów, bo podejście jest skandaliczne.
1
Waldek 2016-06-07 08:56:58
Z tego co mi wiadomo to wiele osób tam przychodzi na spotkanie o pracę, no a szefostwo wybiera tych najbardziej pasujących do profilu ich firmy, co zresztą jest normalne, więc po części rozumiem frustracje osób, które się nie odstały do Papisa ( dlatego nie do końca zgadzam się z opinią Pani @Moniki że ludzie wylewają swoje żale bo gdzieś muszą :) ), raczej ludzie tam sobie chwalą pracę, wiem że na jedno miejsce jest ok 7 chętnych, więc rekrutacja jest odpowiednia.
Ja 2016-06-12 18:19:26
Szkoda że znowu prawdziwa opinia zniknęła i została zastąpiona jakimiś bzdetami od Waldka... Jakoś nigdy nie widziałem tam tłumów chętnych do pracy... Tak w skrócie: codziennie 10h + 5h w sobotę a dział handlowy również w niedzielę. Kasa jak za tyle godzin pracy taka jak w biedronce. Na umowie najniższa krajowa. Tych co sobie chwalą tam pracę to raczej niewielu zostało.....
3
maraz 2016-06-20 10:52:26
przecież nikt was nie zmusza abyście tam pracowali, ale dajcie innym podjąć decyzje a nie bzdury piszecie że nie warto, tak jak kolega @Ja, może i tam pracował ale z jego podejścia widać że do pracy stworzony nie jest skoro przeszkadza mu praca po 10 godz, człowieku niektórzy pracują po 14 h i żyją, chyba jeszcze od życia nie dostałeś szkoły, powinieneś się cieszyć że masz możliwość pracy a nie narzekasz, a apropo opinii to z tego co wiem to z tego portalu nie można usuwać bo wtedy byłyby on kompletnie bezsensu, wiec zanim coś napiszesz to sprawdź to lepiej.
PS. z moich informacji wynika że fakt godz dużo się tam pracuje ale i wypłata jest dobra, więc coś za coś.
RR 2016-06-20 21:52:28
Praca fajna, jak ktoś lubi samochody to się odnajdzie. Początkowy zachwyt przemija gdy zacznie się uczęszczać na zebrania gdzie można się dowiedzieć od Prezesa dużo ciekawych rzeczy wyczytanych w różnych książkach lub pismach. Oczywiście nie bardzo one się mają do rzeczywistości handlu samochodami, więc średnio raz na 2 tygodnie strategia się zmienia. Wyniki z nowego pomysłu należy pokazać już na koniec dnia, w którym został on przedstawiony. Praca rzeczywiście po min. 10 godz. + 5 godz w sobotę (czasami ma się jedną w miesiącu wolną). Da się te godziny wytrzymać, ale niestety ludzie są wykańczani przez panującą atmosferę. Co do płacy to najgorzej się nie zarabia jak na realia, ale na emeryturę nie da się odłożyć :). @arek, przedstawiciele działu handlowego i finansowego chodzą w niedzielę do pracy obowiązkowo - ma się za to dzień wolny w tygodniu, ale to nie znaczy, że nie trzeba odbierać telefonu.
4
Mario 2016-08-19 13:21:09
witam, pracowałem tam przez ostatnie 3 miesiące, na koniec sierpnia wyjeżdzam do Niemiec dlatego sie zwolniłem ale wszystko w przyjaznej atmosferze, dostałem nawet możliwość powrotu. Więc tak średnia wypłata z okresu 3 miesięcy to ok. 2700 zł na reęke, praca po 10 godz, jedna sobota wolna, atmosfera jak dla mnie spoko, wiadomo jak wszędzie są lepsze i gorsze dni, klientów całkiem sporo przychodzi dlatego też czas szybko tam leci więc to jest na +. Pozdro Mario.
wiki 2016-08-19 14:27:49
Widocznie atmosfera opiera się na dość rozsądnych warunkach, ale wiadomo czy będą jakieś premie do podstawy zarobków?
PAWEŁ 2016-10-30 10:03:21
a ja uważam , że mają ceny na samochody używane wyższe od rynkowych i to sporo. Rozumie ,że biznes ,ze trzeba zarabiać ale bez przesady z tak wysokim cenami
wojtek 2016-11-08 08:50:08
zależy na jakiej podstawie określasz cenę rynkową samochodu ? jeżeli cena rynkowa jest np. 25 tys zł a do tego doliczysz naprawy które musisz zrobić kupując samochód typu zawiesznie, olej, elektronika itp, to czasem lepiej zapłacic trochę więcej i miec wszystko zrobione, ja kupiłem od nich auto i nic nie ruszałem przez prawie rok, a jak ktoś woli kupić taniej i prosto z mniej renomowanego salonu jechac do mechanika to prosze bardzo.
zawiedziona 2016-12-08 16:50:45
Szanowni obserwatorzy firmy PAPIS chce podzielić się z Wami kilkoma uwagami:
1. Ceny samochodów zależnie od przedziału cenowego znacznie przekraczają ceny rynkowe. Np auto w PAPIS kosztuje 118 tys. na rynku jest dostępne za ok. 98 tys. inne na rynku kosztujące ok. 40 tys. w PAPIS wychodzi 8 do 10 tys więcej. Tak jest w każdym przypadku. A koszty przeglądu czy drobnych napraw i kosmetyka tyle nie kosztują.
2. Rotacja ludzi duża, ostatnio był nabór na Główną księgową , nie dostałam pracy ale na rekrutacji powiedziano, że :
- nie wiadomo jak to będzie bo celem właścicieli jest jeszcze rozwinąć firmę i ją sprzedać,
- do księgowości szukają osoby która nie będzie tylko odtwarzać procesy księgowe ale wykaże się KREATYWNOŚCIĄ ( cokolwiek to znaczy). Tej pracy nie dostałam i bardzo dobrze bo nie chcę być KREATYWNA dla Papisów.
nikt 2016-12-08 16:56:56
dzisiaj wstawiłam swoją opinie o PAPIS . nie było tam żadnych wulgaryzmów, obraźliwych stwierdzeń ani nieprawdziwych danych.
A jednak opinia nie ukazała się . Kto jest recenzentem i moderatorem treści?
Firma czy sam portal.
alewiara 2016-12-09 15:02:06
od pewnego czasu czekam na rekrutację do działu sprzedaży i obserwuje wpisy, ludzie Wy poszukujecie pracodawcy idealnego? cieszcie się że macie pracę, bo się w Polsce dobrze nie zapowiada na najbliższe lata. Jak widzę wylewanie swoich żali np. "...nie dostałam pracy..." jak wyżej i ciśnie kobieta po firmie PAPIS bo nie dostała tam pracy, a przed chwilą chciała tam pracować :) piszą ludzie że drogo itd. rynek jest wolny kupuj gdzie chcesz, wybierz auto droższe i sprawdzone (nie płać za naprawy), albo kup tańsze i może też będziesz miał szczęście nie zapłacisz za naprawy. Ludzie nie ma miejsc idealnych, nie łudźcie się i trzeba pracować.
Asad 2016-12-09 21:47:43
Nie czekaj tylko złóż papiery. Jak jesteś lojalny, oddany, wierny i wiesz ze auto ma 4 koła to masz robotę!
Zostaw swoją opinię o Papis i Wspólnicy - Luboń
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Papis i Wspólnicy