Kongsberg Automotive

Pruszków

Opinie o Kongsberg Automotive

Zniesmaczony 2017-07-05 02:11
Jerzyk,
przecież kilka postów wyżej pisałeś że jesteś pracownikiem Kongsberg ???
To jak: chcesz aplikować ? jesteś pracownikiem ? czy może tylko naganiasz ?
Żałosne...
9
Ala 2017-07-05 20:21
Był Alex a teraz jest Jerzyk!!
Jerzyk, mógłbyś aplikować do marketingu lub PR. Po wpisach widać, że robisz dobrą robotę, nie ograniczaj się. KA ma tzw. "rekrutacyjne poniedziałki" i po weekendzie wakatów od metra ;). A teraz chyba będą poszukiwać top managerów.
1
Ala 2017-07-07 23:46
A mnie się wydaje, że Jerzyk pracuje w biurze, jest kobietą, a ta szczytna idea konkretne ma imię.... i zgadzam się, że nie ma rodziny.
Ko 2017-07-08 01:15
Nie wiem jak Wy na to patrzycie,ale na tą chwilę gdzie mają zabrać płatne soboty ,nie widzę dalszego sensu pracy w KA. Niestety pensja i ogólne warukni nie będę warte dalszej pracy w tym miejscu za tak śmieszne pieniądze.
12
Jerzyk 2017-07-14 22:00
Słyszałem, że firma jest spoko a teraz widzę, że pracownicy są dowcipni.
1
Mark 2017-07-17 15:58
"Spoko" firma nie musi ratować swojej sytuacji zatrudniając ukraińców, którzy w każdej chwili mogą pojechać dalej na zachód.
Jednakże w Polsce wbrew pozorom istnieją "spoko" firmy i świadczy to o ich pozycji jako pracodawcy ( w KA polacy nie chcą pracować - oczywiście oprócz naszego Jerzyka, który rozpaczliwie stara się nakręcić wokół firmy pozytywny hype.)
W Polsce przez prawie 30 lat wolnego rynku zadomowiło się przekonanie wśród pracodawców o taniej sile roboczej. Pozostawało ono w zasadzie głównym atutem dla inwestycji w tym miejscu.
W ciągu ostatnich lat sytuacja uległa zmianie na korzyść pracownika, na co źle zarządzający firmami musieli odpowiedzieć zatrudnianiem ukraińców.

12
Koluch 2017-07-26 07:48
Mieszkam w Koluszkach i rozmawiałem ze znajomymi osobami pracijącymi w tamtejszym KA, bo.ogłoszenia o naborze do tego zakładu zwróciły moją uwagę.
Wnioski po tych rozmowach :
dużo pracy - mało kasy, atmosfera ciężka, nierówne traktowanie pracowników ( czyli mobbing ), nadgodziny za free są normą, wielozmianowy system pracy rujnujący zdrowie, problemy z komunikowaniem się z leniwymi Ukraińcami pogłębiają uczucie dyskomfortu w pracy.
Jeśli gnuśniejesz w domu, lepsze to niż nic, ale na pewno nie na stałe. Zatrudnij się i szuksj dalej normalnej pracy, bo z KA nie warto się wiązać. Traktują Polaków bez szacunku, jako tanią siłę roboczą z trzeciego świata, a wiafomo, że żadna praca nie przynosi ujmy, oprócz słabo płatnej.
6
Mirunio 2017-07-31 10:54
@Koluch Taka firma jak Kongsberg powinna unikać takich osób jak Ty żeby ich nie mieć w załodze. Za leżenie nikt nie będzie płacił a trudno jednakowo traktować lenia i dobrego pracownika!!!
1
Kjn 2017-07-31 20:29
Soboty już tylko za dzień wolny, którego nie można odebrać kiedy się chce, tylko kiedy pasuje firmie.
Masakra
2
Kjn 2017-07-31 20:30
Soboty już tylko za dzień wolny, którego nie można odebrać kiedy się chce, tylko kiedy pasuje firmie.
Masakra
olo 2017-08-08 20:49
Kolejny dyrektor zaczyna od zabierania sobót a później jest jak zwykle, czyli praca na okrągło. :)
Maniek 2017-08-09 18:04
Co dobrego słychać w firmie? Czyżby zmiany dyrekcji miały na celu poprawę pracy ludzi? Dlaczego musicie mieć nadgodziny?
1
Mark 2017-08-11 00:38
Moim zdaniem po kozackich numerach w Pruszkowie, wątpliwe jest obsadzenie generalnego polakiem. Norwegowie są z natury spokojni, ale w końcu - ile można ?
Szkoda straty wizerunkowej i uczciwych pracowników.
2
Mateusz 2017-08-13 10:43
Na początku sami rozrabiamy a później są problemy. Jak można ufać Polakowi? Narzekamy na pracodawcę a sami psujemy opinię.
ich 2017-08-14 19:22
Jakim systemem pracujecie? 1 zmiana, 2 zmiany, czy nocki również (3 zmiany)?
gość 2017-08-16 10:17
a wie ktoś kiedy jest otwarcie tej firmy bo wszędzie jest napisane że szukają do pracy a o otwarciu nic i o tym kiedy będą zapraszać ludzi na jakieś rozmowy i czy w ogóle kogoś zaproszą....
Marek 2017-08-16 11:15
Niektórzy nie doceniają gdzie pracują. Kongsberg Automotive to świetna firma i fajne miejsce do pracy dla ludzi ceniących wartości. Firma rozwijająca się i z perspektywami na przyszłość!. Motoryzacja to branża rozwojowa daje bezpieczeństwo pracy, cóż więcej można oczekiwać
1
Witek 2017-08-18 17:50
Oni myślą że nikt nie widzi nie słyszy. Nie da się ukryć przy tak dużej ilości osób pracujących w KA. Jeździ się jednym autobusem i to z Jaktorowa też ????. Chcę jeszcze dodać że to nie pierwsza i nie ostatnia ????. Jest o czym pisać i czytać.
4
Koluch 2017-08-18 21:19
Miruniu, czy wymaganie od pracodawcy uczciwego systemu wynagradzania -n.p. bez niepłatnych nadgodzin, dobrej organizacji pracy i równego traktowania załogi, z szacunkiem należnym każdemu człowiekowi, jest oznaką lenistwa i obniża wartość pracownika ? Bo, jeśśli taki system wartościowania przyjęliście, to moim zdaniem przygarniecie właśnie przede wszystkim okolicznych obiboków i leni. Nikt, kto ma coś do zaoferowania pracodawcy nie zagrzeje miejsca w firmie, w której nie zostanie za to w satysfakcjonujący sposób wynagrodzony. Chcecie zbierać pochwały, to na nie zasłużcie. Puki co, jesteście przez pracowników oceniani średnio, a niektóre praktyki i btak szacunku do ludzi są przejawami niedopuszczalnych uchybień. Z treści Twojego wpisu wnioskuję, że jesteś tam jakimś nieudolnym przełożonym szeregowych lracowników i chyba niechciałbym z Tobą wsppółpracować, bo częściowo potwierdziłeś zasłyszane przeze mnie zastrzeżenia zatrudnionuch w KA osób. Koluch
1
Tw 2017-08-19 19:13
Już dawno nie pracuje
Mańka 2017-08-20 18:44
Szkoda, że na forum zamiast pisać co nowego w firmie to jakieś dyrdymały o romansach. Niepoważne. Byłoby mi szkoda czasu.
2
Dania 2017-08-21 21:33
Mańka, firma to przede wszystkim jej pracownicy, więc post jest na temat.
Dobry 2017-08-22 13:28
Oczywiście że jesteśmy pracownikami tej firmy i wszystko co dotyczy firmy i naszych pracowników dotyczy wszystkich. Powinny być poruszane wszystko,po to jest ta strona żeby pisać.
Mańka 2017-08-23 21:22
Czy mógłby ktoś wrzucić kilka informacji o firmie Kongsberg Automotive? Mam zamiar aplikować i chciałabym dowiedzieć się czegoś od pracowników.
2
Bolek 2017-08-24 14:12
Z kąd ty człowieku takie iformacje masz
1
Norbert 2017-08-30 22:12
Szukając pracy czytałem opinie o firmie i powiem, że jestem bardzo zniesmaczony poziomem tego forum. Piszecie takie bzdury a przecież to forum jest do pisania na temat firmy jak to słusznie zauważono. Czy może ktoś napisać jaka jest atmosfera w pracy?
Pegaz 2017-08-31 22:54
A co to za kozackie numery za które poleciał główny dyrektor?? A pani hr (ten antytalent) jeszcze się trzyma?? Oboje ramie w ramie firmowali politykę personalną polegająca na odpływie ludzi i wiedzy. Obydwoje nieźle rozbroili Pruszków, który wszyscy wspólnie budowali. Szkoda. Kto tych ludzi tu wpuścił i czemu ci, którzy mogli alarmować o tym dalej nic z tym nie robili??
6
Ferdek 2017-09-01 13:19
witam, parę lat temu pracowałem w KA w Pruszkowie. Pytanie, jak teraz tam jest?
Byłem na dziale Seat Support na linii solenoid.

pozdr
Pip 2017-09-03 14:03
Witam czy ktoś wie czy jest prowadzona rekrutacja na produkcję w Brześciu do nowego zakładu?
2
siema ferdek 2017-09-04 01:29
Na której linii pracowałeś ?
Janusz 2017-09-05 08:45
Czy ktoś ma informacje o pracy dla elektryka automatyka? Interesuje mnie praca w Kongsberg Automotive. Słyszałem, że całkiem dobrze się tu pracuje a ponieważ chciałbym aplikować dlatego pomyślałem , że na forum dowiem się coś więcej o firmie i samej pracy?
Pelek 2017-09-05 19:54
Która firma medyczna prowadzi opiekę medyczną dla fabryki w Koluszkach?
Agnes 2017-09-05 20:24
A co na ostatnie zmiany powie Jerzyk? Szczerze mówiąc brakuje mi jego opinii.
2
Ferdynand 2017-09-07 15:59
Tak jak napisałem pracowałem na linii solenoid. Tam gdzie był rychu peja
Mistrz 2017-09-09 13:48
Czy warto aplikować do firmy po tych zmianach personalnych?
1
Jerzyk 2017-09-20 20:50
Jeśli nie ma już tej gwiazdy z HR i fircyka z łódzkiego to można próbować ;))
1
Miodkachujstrzela 2017-09-22 15:28
"skąd" koleżko :)))))))
błacha-sprawa 2017-10-06 20:57
Witam, do WUZETEM przyszedł dyrektor produkcji z waszej firmy, Jacek. Co możecie o nim napisać? Gościu chwali się że wybudował caly zakład, usprawnil niejedna produkcję.
2
Pip 2017-10-10 15:13
Dużo jest osób z kujawsko pomorskiego na szkoleniu w Pruszkowie?
Pip 2017-10-10 16:23
Dużo osób z kujawsko pomorskiego jest na szkoleniu w Pruszkowie?
Ciekawy 2017-10-11 09:45
Ktoś coś wie o tym że agencja ma podnieść stawki do 19 zł. ?
Lol 2017-10-11 15:56
Pierwsze słyszę. ...a na jakim stanowisku?
nick 2017-10-12 14:53
moze jest pracownikiem i chce sie przeniesc na inne stanowisko lub do innej fabryki?
zalosne...
Jackb 2017-10-13 10:53
Warto przejść do akwarium przy magazynie ?
Jackb 2017-10-13 10:53
Warto przejść do akwarium przy magazynie ?
pies_z_palarni 2017-10-14 02:18
co Brześć z kuj-pom ? ekipa ponad 30 osób banda nierobów nie wyrabiają normy opinie na firmie słabe na Kongsberg przejdzie kilka osób które wykazują chęci pracy maja aspiracje motorykę są elastyczni na zmianę reszta przyjechała chyba na wakacje + pochlej party w hotelach
mpx 2017-10-16 09:37
W "akwarium" jest lepsza praca niż na hali to mogę powiedzieć i lepiej $$
Jerzyk 2017-10-16 11:06
Kongsberg Automotive to spoko firma, a pisarzy zawsze jest dużo.
gość 2017-10-18 15:53
A ciekawe jak jest w innych firmach? to chyba jest zgodne z prawem?! ludzie przetańcie narzekać i idźcie pracować!
Jerzyk 2017-10-19 21:36
To jest normalna firma i jak ktoś chce pracować to będzie zadowolony.
Zostaw swoją opinię o Kongsberg Automotive - Pruszków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kongsberg Automotive