brak logo

Porta KMI Poland

Ełk

Opinie o Porta KMI Poland

portowiec 2015-04-08 09:10
Nnowy wiceprezes, i nowy DN.
zed 2015-04-17 16:02
Ostatni mój post usunięto!

W firmie Porta bardzo źle się dzieje - dużo ościeżnic jest celowo zarysowywana na terenie fabryki Porta i wysyłana w świat. Cierpią na tym odbiorcy końcowi, nie mający drzwi na czas - tylko dlatego, że kontrola produkcji w firmie Porta nie istnieje. Zniszczonych produktów jest tak wiele, że jest to już większy proceder w tej firmie.
3
elRobson 2015-04-19 10:35
Prawda, montuję tego trochę i gdzieś 80-85% ościeżnic w ostatnim miesiącu jest mocno porysowanych.
Gdzie wy macie kontrolę jakości ja się pytam? To wygląda na prawdę jak by to ktoś robił specjalnie, bo rysy są nawet 30-40 centymetrowe.shock,
O przejrzystości kart znamionowych nie wspomnę.
3
ja 2015-04-19 17:39
Była kontrola jakości to jak opasione koty i tak pożytku nie było a stawki mieli większe jak na produkcji,to co piszecie barany z byłej KJ to wielka ściema,pracownicy bardziej dbają o jakość niż wy za istnienia.Pozdrawiam
3
Portorykanka 2015-05-25 19:56
Pracuję w biurze w centrali już jakiś czas i niestety bilans - i + jest na niekorzysc pracownika:
+ pensja zawsze na czas
+ stały czas pracy
+ fajna ekipa

- wysokosac pensji wobec oczekiwan kompletnie nieprzystajaca. Kasa mala, a oczeiwania z kosmosu
- warunki pracy - takie biura to skandal i wstyd
- nie ma senstymentow, ze pracujesz tyle i tyle lat i masz doswiadczenie. Dali ci gdzies indziej wiecej? Smialo wynocha
- plotki, plotki, plotki to chyba glowe cele niektorych pracownikow
1
Antonidas 2015-05-25 22:48
Niestety, Porta Dzrzwi jeśli chodzi o dobro pracownika nie może się zbytnio pochwalić... już parę lat pracuję w firmie i widzę co się dzieje od środka, trochę to smutne, jak się eksploatuje tam pracowników, jak i na produkcji tak i na magazynach... stawki od wielu lat nie wzrastają, premie ciągle ucinają, "uniformy" pracownicze to żal, niskiej jakości drelichy a o bótach już nie wspomne... , o jakichkolwiek dofinansowaniach nie ma co marzyć bo że Firma nie ma pieniędzy albo nie przyda Ci się to na twoim stanowisku,... fakt jedyne plusy to to że kasa zawsze jest na czas, to wypracujesz tyle dostajesz, no i umowa o pracę, zamiast śmieciowych umów. Co nie zmienia faktu że warunki są naprawdę słabe, i Dobrze by było gdyby jednak prezes zaczął chodzić po swojej firmie i czasem porozmawiał z takim zwykłym Kowalskim, to by sam zobaczył co i jak tam tak naprawdę wygląda...
1
ferdynad 2015-06-02 22:14
luźna wypowiedź nie majaca na celu oceny pracy w tym czymś:
jest okieć jest impreza, jak jest na ge to i król wszystko wie :D
wikingowie z norwegowskich ziem pozdrawiaja wojownikow z produkcji.
japuk 2015-06-13 21:54
Witam
czy jest możliwosc kupienia drzwi bezpośrednio w fabryce a nie przez salony sprzedaży???
dzieki za odpowiedz, chociaz pytanie nie dotyczy pracy tam
pozdrawiam
portowiec 2015-06-17 10:23
nie ma takiej możliwości,
chyba że jestes pracownikiem

coś się ostatnio dużo starej gwardii zwalnia w centrali
1
Aplikuję 2015-07-23 00:59
Cześć Portorykanka. Pracujesz w Bolszewie? Czy napiszesz coś więcej o pracy jako specjalista ds reklamacji? Uchylisz rąbka tajemnicy odnośnie zarobków?
z luzina 2015-07-23 12:03
wyślij cv i pójdz na rozmowe sie przekonasz ;)
buhahha 2015-09-07 10:02
jak to czego? :D bicia po piętach, czy wy serio jesteście tacy niekumaci?
pop 2015-10-01 21:20
trochę nie rozumiem jak powiązać to jakiej pracy można się spodziewać z tym że produkowane są różne rodzaje drzwi. Istotniejsze są chyba ostatnie ruchy kadrowe
wiesław 2015-10-16 19:57
Porta to firma wyzyskująca pracowników...pracowałem tam przez 3miesiące,wypruwałem flaki pracując w każdy weekend,a umowa mi nie została przedłużona...kierownik wydziału sw4 nie umiał mi nawet sprecyzować podstawy nie przedłużenia umowy...
elczanin 2015-10-22 12:00
PRACA OK, kasa na czas, TYLKO WAM SIE NIE CHCE PRACOWAC
8
Nico 2015-10-22 17:23
Widocznie mało bystry jesteś skoro nie wiesz czemu po 3miesiącach nie przedłużuli ci umowy.Przez 3miesiące inwestowali w ciebie,płacili pęsje,szkolili, jeżeli cię zwolnili to dla tego nie nadajesz się do pracy.
1
mar 2015-10-23 09:25
Może nie jest lekko ale za to kto mi powie gdzie płacą za nic nie robienie. A tutaj przynajmniej kaska na czas na koncie i świadczenia wszystkie też ok.
2
Z 2015-10-23 11:13
I bida z nyndza
1
Z 2015-11-04 11:36
Widze, że admin skutecznie usuwa bardziej inteligentne komentarze... To zwykły bandytyzm na wolność wypowiedzi... Jak za czasów czerwonych... Gańba...
1
Elkforia 2015-11-20 09:54
Pracuję na matalu. Praca jest OK. Jak na ten region zarobki nie najgorsze, bo powyżej najniższej krajowej. Normalna umowa o pracę no i klimat niby w porządku. Najgorsze jest to, że każdy każdemu tyłek obrabia. Plotkarstwo jest niesamowite, niektórzy tylko tym żyją.. Plotki plotki plotki.. Niby na dziale same chłopy, ale żadnego mężczyzny. Gorzej jak baby na straganie.

Mnie to tam za bardzo nie obchodzi co prostaczkowie o mnie gadają za plecami w oczy odwagi nie mają - jak baby. Na to w tej firmie trzeba się nastawić. Myślisz o kimś, że kolega i nóż w plecach. Robić swoje, nie ufać nikomu. Mistrz widzi oczami swoich marionetek.

Pozdrawiam wszystkich plotkarzy.. znaczy porciarzy..
haha 2015-11-21 14:00
Elkforia urzekła mnie twoja historia
ktos 2015-12-06 11:26
to chyba napisal jakis lider
1
Suwałki 2015-12-08 07:38
Suwałki witają Ełk. Były u was już płacone dodatki na swięta? Bo u nas jeszcze nie.
PKS 2015-12-08 20:36
Jeszcze nie płacone
ZED 2015-12-10 17:38
Skoro masz takie doświadczenie to świadczy o tym, że w tym kraju nadal jest bardzo źle. Wyprzedziły już nas takie kraje, jak Słowacja i Czechy, jeżeli chodzi o zarobki oraz podejście do zarządzania zasobami ludzkimi. Czytając coś takiego świadczy wnioskuję, że w Polsce nadal panuje średniowiecze. Premia nie powinna być niczym nadzwyczajnym, a normalnym, jeżeli przedsiębiorstwo wypracowało dodatni zysk operacyjny. Ja wiem, że wielu pseudo prezesów uważa, że ta nagroda się im należy w koncu to oni "rządzili firmą" w sposob pozwalajacy wypracowac zysk. Pewnie tak jest, ale nalezy dodac, ze to kazdy pracownik musial nalezycie wykonywac swoje obowiazki zeby ten cel osiagnac. Pytanie. Czy premia nalezy się prezesowi czy wszystkim pracownikom? swiateczny qiuz dla portotykanow?
Anka 2015-12-28 10:31
Nie warto tu się rozpisywać? bo tutaj na te odpowiedzi pisze jedna i ta sama osoba która jak czytacie ma tu najwięcej do powiedzenia o tym [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] I stara się zrobić jeszcze z kogoś głupka że ktoś nie tak czyli z błędem napisał.Zrobił studia w olecku za kasę i jest strasznie uczony.Hah hah
1
Niepolubisz 2016-01-13 20:29
Pracuje w Porcie już kilka miesięcy, tak pracuje w Bolszewie w administracji wcześniej pracowałem na produkcji w Porcie i w innych zakładach. Sprawa wygląda, jesteście na otwartym rynku pracy, macie wybór, możecie zmienić prace na tą w której dają Wam większą stawkę ale nie, nie zrobicie tego. A wiecie dlaczego ? Bo nikt Wam nie da więcej więc jedyne co Wam zostaje to wylać frustracje tutaj. Wiecie jak działa ekonomia ? Niektórzy mówią że praca prosta i dziwią się że nie mają 5 tyś pod koniec miesiąca i nie ma podwyżki i nikt o nich nie walczy. A to dla tego że logiczne jest iż na Wasze miejsce jest ktoś inny (jeśli jesteście na miejscu wymagającym wiedzy ) który chętnie przejmie Waszą pensje i przez 3 msc będzie z niej zadowolony a na gorsze miejsca czekają nowi... każdy pracodawca na świecie chcę ograniczyć koszty a Wy myślicie że tylko Porta jest zła i niedobra. Są + i - ale zamiast pisać o tym tutaj wystarczy poszukać innej pracy bo nikt Wam nie da podwyżki bo napisaliście że jest źle... Jest masa ogłoszeń w internecie a blokuje Was jedynie fakt tego że jak je przejrzycie i pójdziecie na rozmowę kwalifikacyjną zdacie sobie sprawę że nie odejdziecie bo nie dają Wam więcej niż w Porcie, więc robicie jedną rzecz którą możecie zrobić narzekacie i liczycie iż coś się od narzekania zmieni.

Reasumując są plotki, nie ma dużych podwyżek, premie złe ale i tak nie możecie liczyć w regionie na coś lepszego, oprócz tego widzę sam po sobie iż z produkcji można awansować i dalej się rozwijać - więc nie mówcie że awanse nie istnieją...

Czekam na hejty ludzi którzy mogą tylko to - zanim napiszesz jakąś odpowiedź, wyślij CV do innego pracodawcy lub zrób coś z swoim życiem.
Dziękuje.
2
enough 2016-01-25 11:46
na pewno... ktoś z szkolnej to napisal? :)
szukaja go od 3 lat
1
majster 2016-02-12 16:14
porostu nędza zaroki, żałosna firma z Bolszewa, nie polecam!!!
2
ROBOL 2016-02-25 20:42
naucz się poprawnie pisać analfabeto !
1
ROBOL 2016-02-25 20:42
naucz się poprawnie pisać analfabeto !
gąsior 2016-04-11 19:31
co Ty gościu piszesz,chyba tam za krótko robiłeś,jak robisz lachę mistrzom to i może Ci premię dobrą dają,ja tam robię 16 ty rok to wiem
2
portowiec stary 2016-05-17 15:05
od kiedy porta robi okna? wszystko w głowach ok?
tadziu 2016-05-21 16:12
Beznadziejna firma najgorszy material i najtanszym kosztem robia skrzydla i zarobki marne nie polecam
1
todzia 2016-06-06 10:49
slyszalam ze teraz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] po 12 godzin.
Nikt ważny 2016-08-17 18:28
A czy możesz podać do siebie jakiś kontakt ? Szukamy kontaktu z centrala zeby opisać poczynania jednej z lokalizacji , kradzieży , zamykania pracownikow
Nom 2016-08-18 11:19
No powiem Wam, że konstruktorzy tutaj faktycznie są potrzebni i dobrze widziani, ja chyba się skuszę
Żelipapą 2016-10-25 09:34
Widocznie byłeś mlonem
pracownik Porty 2017-02-06 18:15
Odradzam pracę w Porcie na produkcji. To jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Pracuję tam ponad 10 lat. Wymagania coraz większe , zarobki coraz mniejsze, ponieważ z miesiąca na miesiąc coraz niższa premia. Starzy pracownicy z ponad 10 letnim stażem zarabiają teraz najniższą krajową !!!!!!!! Brak szacunku do pracownika. Co raz więcej Ukraińców na produkcji, którzy nie mają pojęcia o niczym. Odbija się to na prowadzących. Wielki mi lider !!!!!! Lider w robieniu z pracowników [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
4
pracownik Porty 2017-02-06 18:19
opinia dotyczy fabryki w Bolszewie
Maja 2017-03-09 15:21
@pracownik Porty rozumiem, że taka sytuacja, o którym wspomniałeś może budzić frustrację, ale bardzo proszę o nie używanie wulgaryzmów. Chętnie również dowiemy się więcej o obecnej sytuacji w firmie i jak wyglądają warunki zatrudnienia.
Podolak świeży na rano 2017-04-25 23:25
Czesc Portoryki to ja Podolak. Co u was? Jak praca? Jak zarobki? Jak tam szefostwo? Trzeźwe?
Walker 2017-05-29 18:53
Teraz rzeczowo o pracy w Porcie w Ełku: Praca na produkcji jest ciężka, wymagająca. Niektóre stanowiska wymagają sporego doświadczenia oraz umiejętności myślenia przestrzennego. Na takich stanowiskach można zarobić najwięcej. Są też stanowiska proste, gdzie nawet ukrainiec sobie poradzi.
Ukraińcy to spory problem dla firmy. Tania siła robocza, która znacznie zwiększa wskaźnik reklamacji, przez co my tracimy pieniądze (firma też!). Dodatkowo większość z nich to totalne nieroby. Na jednego ukraińca trzeba jednego Polaka, który będzie go pilnował. Sam wiele razy musiałem przywoływać ich do porządku. Zupełnie nie rozumiem polityki przyjmowania tych pasożytów. Nie zwiększają wydajności, ani jakości naszych produktów.
ZAROBKI: Jak robisz dużo nadgodzin to zarobisz całkiem rozsądne pieniądze, pow. 3000 zł na rękę. Ale zapomnij o premii, powód wymieniony wyżej. Tym bardziej, że wprowadzony od maja 2017 system premiowania jest niekorzystny, obniża premię do 2-10%, co daje raptem maks. kilkadziesiąt zł do minimalnej krajowej.
UCZCIWOŚĆ: zapomnij o tym pojęciu, ono w tej firmie nie istnieje. Przychodzisz na nadgodziny, pracujesz w każdy weekend na prośbę przełożonego, starasz się, nie popełniasz błędów, w zamian nie masz prawa prosić o urlop wypoczynkowy nawet na jeden dzień. Planowany tak, dostaniesz w terminie, ale resztę dni zachowasz do końca roku. Masz dobry pomysł, który usprawni produkcję? Nie ma problemu, zostaniesz pominięty, a zasługi spłyną na mistrza produkcji (lub pomysł zostanie olany).
WARUNKI: Na hali skwar aż miło. Latem ciężko wytrzymać. Regulaminowa przerwa to tylko 20 minut. W każdym europejskim zakładzie łączne przerwy sięgają godziny i jakoś wydajność na tym nie cierpi. Zarząd Porty po prostu nie wie, że niezmęczony pracownik pracuje wydajniej, mają nas za maszyny.
PODSUMOWANIE: jeżeli masz dużo cierpliwości do nieuczciwych przełożonych, nie potrzebujesz zarabiać ponad 2000 zł na rękę, ale jesteś ogarnięty i silny fizycznie, to zapraszam.
2
robol 2017-05-30 08:12
Trzeba dodać jeszcze to iż gdy zachorujemy to nie idziemy do lekarz tylko wedle zarządzenia Kierownika SW4 mistrzowie zostali naszymi lekarzami pierwszego kontaktu i to oni oceniają czy możesz pracować.Przepisy BHP ma w głębokiej D. pracujemy po 7 dni w tygodniu na stanowiskach na których jest przekroczona dopuszczalna norma hałasu,art. 151 § 2 k.p., który mówi, że pracodawca nie może zatrudniać pracowników w godzinach nadliczbowych w przypadku, gdy na ich stanowiskach pracy występują przekroczenia NDS lub NDN czynników szkodliwych dla zdrowia.Kierownik te przepisy ma w D.Nieobecność na tych stanowiskach w sobotę lub niedzielę jest karana naganą i utratą premi.A co do urlopów wypoczynkowych to na SW4 są ale wedle humoru kierownika w terminie idą tylko ci co mu siedzą w d.
Maja 2017-05-30 09:23
@Walker wspominasz o nadgodzinach i że jest to obecnie jedyna możliwość zwiększenia wynagrodzenia. Czy są one obowiązkowe dla pracowników? Jak często się zdarzają? Czy ich ilość jest zależna od sezonu?
Pracownik 2017-06-01 11:01
Przekonałem się na własnej skórze jak za chorujesz to do mistrz on decyduje o twoim stanie zdrowia,a co do urlopów to cofnął mi urlop wypoczynkowy choć miałem zaplanowany na lipiec stwierdzają że mogę sobie odpocząć na jesieni lub zimą. Z reszto jak wiem od kolegów to tylko jego pupile idą na urlop w terminie,reszta może sobie pomarzyć.A i jak nie przyjdziesz w sobotę lub w niedzielę to w poniedziałek zaprasza po odbiór nagany.
staryportowiec 2017-06-05 17:37
na to wygląda ze inspekcja pracy musi przyjść jeszcze raz trzeba będzie pojsc i ich zaprosić ponownie co do nad godzin bo szopki się zaczynają. prawda jest taka ze kadra zarzadzajaca jest slaba bez wykrztalcenia, bez organizacji. Co się dziwic jak matoly takie jak Zatowski lub Pawloski zostają liderami a o pracy nie maja pojęcia ale jak się jest znajomym mistrza to tak jest. Wy straszyliscie premiamiteraz my będziemy was straszyć INSPEKCJA PRAZY az się poprawi w tej firmie. tak jest w elku
1
Maja 2017-06-06 09:19
Chętnie dowiemy się więcej na temat tego jak wygląda praca w Porta KMI Poland. Jednak bardzo proszę o nie skupianie się na indywidualnych pracownikach firmy. Forum to służy do zostawiania ocen na temat firmy jako pracodawcy, nie poszczególnych jej pracowników.
@staryportowiec rozumiem, że w firmie częste są nadgodziny? Czy ich ilość jest związana z pewnymi okresami roku, czy też występują one stale?
Uciekając z Porty. 2017-06-09 05:15
Awansowałeś, znaczy wujek cie wkrecil do administracji ??? Można znaleźć lepszą pracę posiadając umiejętności. Na spawalni w olecku można dorobić. Płacą od wyspawanego elementu, spokojnie można mieć 4tys na rękę bez weekendów. Nie prawda, że w regionie nie znajdziecie nic lepszego. Nie wciskaj ciemnoty. Rejon też można zmienić. Moje stanowisko w pracy wymagało 2 letniego szkolenia żeby wszystko ogarnąć. A podwyżki zrobili tak, że na jedno wychodzi.

Twój post to mnie zirytował. Pochwalić się chciałeś że w administracji ?! ŁAAAAAAŁ Spoko ziomek. Dupowłazie. I tak na administrację zarobki są niskie. Ale może którejś zaimponujesz w żaglu.
Pfffffffff
2
Porta Ełk. 2017-06-09 05:37
Mistrzowie i liderzy tu piszą. "Nigdzie nie dadzą wam więcej". Pieniadze to nie wszystko. Mam być zmotywowany ?!

To prawda że drugiej takiej pracy nie znajdę gdzie za najniższą krajową muszę sie rozliczać z każdej minuty pracy, pracować w upale 40 stopni na hali w silnym zapyleniu, koniecznie w sobotę, podwyżki to przekręty a premia to czarna magia. Szanujcie się ludzie !!!

Nie prawda, że nie dadzą więcej. Miałem w regionie mnóstwo zajęć, trzeba tylko poszukać. Nie warto zdrowia tracić bo "więcej wam nie dadzą". Jka była inspekcja to spawalnia wolne dostała, żeby zapylenie wyszło lepiej......

@niepolubisz. Łaaaał Administracja ? Wal się koleś.
Zostaw swoją opinię o Porta KMI Poland - Ełk
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Porta KMI Poland