Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoły policealne - zdobądź nowy zawód!
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o ONTOS

Pracowałeś w firmie ONTOS i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
ewa - 2012-06-08 09:00:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma jakich wiele na rynku ,niestety nie radzę kożystać z jej usług.Jak już zrekrutują i wezmą pieniądze ich rola się kończy a współpraca z domami w Anglii ,o których tak szumnie piszą to zazwyczaj wiochy z dala od cywilizacji albo miejsca tak drogie ,że nikt przy zdrowych zmysłach by tam nie pojechał bo poprostu to co zarobicie wydacie na bierzaco,wiec gdzie jest sens?.Oferty ontosa poznacie po tym ,że zazwyczaj proponują minimum.
Proponuję szukać bezpośrednio na angielskich stronach -macie większą pewność ,że to nie wtopa!
zdjecie uzytkownika
Sebastian K. - 2013-04-13 15:25:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Popieram plus umywają ręce w razie jakichkolwiek nieporozumień lub niewywiązywania sie pracodawcy z kontraktu. Nie polecam !!!
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-07-10 16:05:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czyli nikt nie poleca Ontos? to co Was tam trzyma? Co z przywilejami dla pracowników, zapewniają opiekę medyczną lub chociaż karty multisport?
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-04-24
Żródło: Gowork.pl
Londyn
( )
OFERTA * stawka £10-14/h brutto, dodatki za noce, weekendy i nadgodziny * kontrakt na 36-42 h tygodniowo (pełen etat)  z możliwością nadgodzin * kontrakty min. roczne * umowa o pracę z brytyjskim pracodawcą (legalność zatrudnienia, płatny urlop, świadczenia społeczne, stałość zatrudnienia) * zapewnione zakwaterowanie (£40 - £80 z rachunkami na tydzień, koszt potrącany z wynagrodzenia) * duży wybór lokalizacji i ośrod
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
Mariaaa - 2013-08-08 09:47:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie czytaj tak głupich komentarzy, fajna firma. Pracuje dzięki niej od dwóch lat w Anglii w takim ośrodku. W Anglii trzeba się dostosowac a nie stawiac jak co niektórzy. Dziwie się że takie są negatywne czasami komentarze Ontos chce pomóc a za podziękowanie dostaje takie komentarze. Zarabia się napewno więcej niż w polsce. Ale zaznaczam że życie w Anglii jest drogie. Praca w opiece jest najmniej płatną pracą w Anglii ale mamy zapewnione godziny i to jest najważniejsze. Polecam Ontos.
zdjecie uzytkownika
ania23 - 2014-02-11 21:41:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie polecam,ta firma nigdy nie sprawdza miejsc w które wysyła ludzi.Po wysłaniu na miejsce,nigdy się juz nie kontaktuja z tobą ,żeby dowiedzieć się jak się pracuje,czy są problemy,od wszystkiego umywają ręce.Jeśli ty się poskarzysz to cie wywalaja,niezaleznie jak wygląda sytuacja.Z tak złym traktowaniem opiekunek nie spoktałam się wcześniej,to smutne,ze Polacy tak sobie pogrywaja z innymi Polakami.Nir wierzcie im laurki na swoich stronach piszą sobie sami.
zdjecie uzytkownika
Robo - 2014-02-17 17:29:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@ania23 jak to nie sprawdza miejsc? Muszą sprawdzać, przecież nie wyślą ludzi w ciemno gdzieś. A jeżeli tak jest to powinszować firmie! Miejsce na rynku na pewno zapewnione...
zdjecie uzytkownika
Ewa - 2014-02-21 13:39:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Dzięki agencji Ontos udało mi się wyjechać do Anglii do pracy. Pracownicy agencji dołożyli wszelkich starań aby pomóc mi jak najszybciej wyjechać(bo na tym mi zależało)nawet znaleźli mi bardzo tani lot. W razie problemów mogłam zawsze na Nich liczyć.Bardzo gorąco polecam ONTOS
zdjecie uzytkownika
Dany - 2014-02-21 19:02:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ONTOS FIRMA JAK ŻADNA INNA

Firma Ontos jest jedną z najlepszych firm z jakimi miałem kiedykolwiek do czynienia i piszę to z ręką na sercu i podpisuję się własnym nazwiskiem. Mam tu na myśli opinię nie tylko swoją, ale mojej żony i przyjaciół, którzy dostali pracę w Anglii właśnie z pomocą tejże firmy. Firma Ontos wykazywała w naszym wypadku i w wypadku naszych przyjaciół profesjonalną dbałość o szczegóły. Nie jest to więc jedynie opinia jednostki, ale grona osób, którzy mogą to poświadczyć.

Należy jednak moim zdaniem pamiętać, że czym innym jest ukryty charakter firm, które wyszukuje Ontos, a czym innym oficjalna ich twarz. Dlatego można czasem psioczyć na firmę, która nam wynajduje ofertę, ale nie jej winą jest to co się dzieje w prywatnym środowisku danego angielskiego czy niemieckiego pracodawcy i jego firmy. Mimo to Ontos zapewnia pełną pomoc na samym starcie naszej kariery za granicą dlatego mozemy czuć się bezpieczni. A z wszelkimi uwagami należy kierować się właśnie do nich, by wyklaryfikować nasze wątpliwości, obawy i smutki.

Firma Ontos wynajduje oferty, które są potencjalnie bezpieczne dla klienta, a także jak tylko to możliwe atrakcyjne-wiem to z doświadczenia.
Moim zdaniem Ontos walczy o swoich klientów i daje im wsparcie. Nie mogę pisać tu za wszystkich, ale jedynie za tych co znam, a znam ich wielu. Czasami mogą nam się nie podobać procedury, czyli ograniczone informacje na temat danych firm, które przesyła nam Ontos, ale trzeba po prostu zaakceptować je i czekać cierpliwie na rozwój sytuacji. Nie wszystko bowiem można załatwić w mgnieniu oka. Tu kłania się zrozumienie także angielskiego podejścia relacji pracownik/pracodawca.

Firma Ontos wysyła mapki i niezbędne informacje na których będzie oparta przyszła wasza decyzja. Niestety część pracy poszukiwawczej z pomocą Google trzeba dokonać samemu. Są dziś już dostępne np. Google map, Earth map itp. Daje to nam możliwość przejścia się wirtualnego po terenie gdzie potencjalnie będziecie pracować, czy mieszkać.

Jako że decyzje nie są łatwe, to czasem jesteśmy niezadowoleni z naszych wyborów i zrzucamy winę na firmy pośredniczące. Prawdą jednak jest, że nie jest to często wina firmy, w tym wypadku w każdym razie nie Ontosa. Przykładają się do pracy sumiennie, a jeśli są jakieś niedociągnięcia, to należy śmiało o nie pytać i klaryfikować. Oni napewno odpowiedzą i pomogą w ramach swoich możliwości. Tak było w każdym razie z nami.

Firma Ontos od niespełna pięciu lat pomogła nam nie tylko znaleźć pracę, ale odpowiadała w sposób naturalny, rzeczowy, kulturalny i nie sztywniacki na wszelkie nasze pytania. Czuliśmy się zawsze przez nich akceptowani, nie osądzani, i cierpliwie prowadzeni. Nigdy się nie obrażali na to, że wybrzydzamy w ofertach i nigdy nam tego nie wypominali. Podczas wprowadzania w kuluary oferty pracy mieliśmy zawsze stały kontakt. Oczywiście nie należy tu wyobrażać sobie, że Ontos będzie naszą niańką, dlatego to oni czekali na nasze pytania, a jedynie w sprawach merytorycznych kontaktowali się by dopracować szczegóły. Chodzi o to, że nie narzucają się i nie osądzają, a to moim zdaniem bardzo ważne by utrzymać zdrowe stosunki z firmą pośredniczącą.

Byłem także zawsze zaskoczony, że emaile Ontosa były i są mieszanką profesjonalizmu merytorycznego i empatii co się rzadko-a prawie wogóle- nie zdarza u innych firm. To moim zdaniem jest jeden z wielu atutów tej firmy. Jako że z natury jestem osobą szczerą i nie owijam w bawełnę, to jeśli piszę coś to piszę szczerze. Dlatego też w moich oczach i oczach moich przyjaciół firma ONTOS zasługuje na pięć gwiazdek.

Powyższe negatywne opinie na temat firmy Ontos, które przeczytałem na tej stronce oparte są zapewne na pewnych negatywnych doświadczeniach, które należy zrozumieć w odpowiednim kontekście. Mają one niestety tendencję uogólniającą. Nie można przecież powiedzieć, że Ontos nigdy nie sprawdza miejsc do których się jedzie, skoro w moim wypadku i wypadku moich przyjaciół jak najbardziej sprawdzono te miejsca, ba nawet dokonano rzetelnej analizy tj. tego czy pracodawca wywiąże się z umowy.

Nawet gdy mój brat znalazł pracę z pomocą firmy Ontos w Niemczech, to służono mu wsparciem jak tylko było można. Powiedzmy sobie jednak szczerze, że nie zawsze firma Ontos może przewidzieć wszystko, ale mimo to wspiera i można zawsze liczyć z ich strony na szybką odpowiedź. Przykładów mógłbym mnożyć. Tak jak wspomniałem, pracuję w Anglii od pięciu lat i jako początkujący pracownik miałem wiele obaw, ale one minęły. Jeśli ktoś ma problemy z pracodawcą w Anglii to służę pomocą. Mój adres: danycos@wp.pl. Uważam jednak, że firma Ontos zasługuje na pełną gamę gwiazdek pośród innych firm.

Z wyrazami szacunku

(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Anna R - 2014-03-02 18:03:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wspolpracuje z firma Ontos od 2010.Za ich posrednictwem otrzymalam wiele ofert pracy w domach opieki,przeszlam wiele rozmow kwalifikacyjnych i przede wszystkim moglam wybrac lokalizacje domu,w ktorym chce pracowac.Ich oferty zawsze byly rzetelne,formalnosci dopelnione jak nalezy juz w Polsce.Pracodawca angielski rowniez wywiazywal sie ze zobowiazan.Nigdy nie mialam problemow czy niedomowien zwiazanych z podjetym kontraktem.Obecnie tez wspolpracuje z nimi,bedac w Wielkiej Brytanii,gdyz zalezy mi na podjeciu pracy w konkretnej lokalizacji.Nie mam obaw i watpliwosci co do mojej dalszej wspolpracy z Ontos.Jezeli ktokolwiek ma zle doswiadczenia z ta firma,to jestem przekonana,ze sa to raczej niespelnione wyobrazenia dotyczace UK i pracy tutaj.To kapitalistyczny kraj i kazdy tu ciezko pracuje na swoja wygode i lepszy byt. No i jezyk.Im lepsza znajomosc jezyka tym wieksze szanse na awans,podniesienie kwalifikacji i tym samym wieksza kasiurka...Ontos to dobra,rzetelna firma,z ktora swobodnie mozna wyjechac do pracy w UK.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ONTOS
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x