Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo Agencja Pośrednictwa Pracy ONTOS

Opinie o Agencja Pośrednictwa Pracy ONTOS

Pracowałeś w firmie Agencja Pośrednictwa Pracy ONTOS i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
roger - 2014-09-06 12:48:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ewa, jesteś już po rekrutacji?
zdjecie uzytkownika
Jerzy - 2014-09-07 22:14:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
niestety nie ma tam dla mnie pracy, więc chyba ten wielki rynek oczekujący na pracowników to trochę górnolotnie powiedzianie
zdjecie uzytkownika
mary - 2014-10-07 11:40:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [GajaUK - 2014-07-31 13:46:14]:
A na jakim poziomie miałas angielski? proszę Cie bardzo o odpowiedź
zdjecie uzytkownika
fiszka - 2014-10-13 20:43:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Jerzy - 2014-09-07 22:14:07]:
to znaczy o znalezienie pracy przez ONTOS wcale nie jest trudno, ale oczywiście trzeba spełniać jakieś wymagania które stawiają firmy. Nie przyjmują tutaj pierwszych lepszych osób które się do nich zgłoszą. Wręcz przeciwnie na większość stanowisk potrzebne są konkretne kwalifikacje, stąd nie każdy pracę dostaje
zdjecie uzytkownika
karo - 2014-10-20 15:11:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [thinkaboutit - 2014-07-11 18:17:39]:
witam, przepraszam, czy moge dowiedzieć się jak dokładnie nazywa się miejscowość w ktorej jest ten dom opieki? agencja udzieliła mi tylko odpowiedzi ze "rejon dunanngon" ;(
zdjecie uzytkownika
anonimka - 2014-11-03 10:47:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie polecam firmy ONTOS ,wymyslaja miliard procedur,bo niby pracodawca tak wymaga,daja w koncu kontrakt a potem sie wycofuja,zal
kolezanka mnie ostrzgala przed nimi ale nie chcialam wierzyc i porzadnie sie sparzylam bo zrezygnowalam z innej oferty na rzecz ONTOSA wlasnie,nie polecam wogole
zdjecie uzytkownika
żyrafa - 2014-11-03 13:11:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a możesz przybliżyć te procedury?
zdjecie uzytkownika
ONTOS - 2014-11-17 12:16:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [anonimka - 2014-11-03 10:47:55]:
Szanowni Państwo! Pracodawcy brytyjscy wymagają dwóch referencji od pracodawców wymienionych w CV. Jeżeli ktoś przez miesiąc nie jest w stanie dostarczyć aktualnych referencji, nie może podać danych kontaktowych osób, u których pracował, później zmienia CV, dopisuje rzekomo byłych pracodawców i na tej podstawie przesyła opinie sprzed 10 lat, to pomimo naszych starań, naraża się na anulowanie oferty pracy pod zarzutem nierzetelności i braku referencji. Szczególnie pielęgniarka powinna być w stanie zrozumieć, że działania managerki ośrodka mają na celu zapewnienie najlepszej opieki osobom całkowicie zależnym od swoich opiekunów, dlatego wymagane są jak najnowsze referencje od poprzednich podopiecznych lub ich rodzin. Przypadek pani "anonimki" był pierwszym przypadkiem w naszej historii, kiedy z powodu braku satysfakcjonujących referencji pracodawca wycofał ofertę pracy. Jesteśmy do Państwa dyspozycji w razie jakichkolwiek pytań czy wątpliwości. Z pozdrowieniami, ONTOS
zdjecie uzytkownika
Kejt - 2014-11-18 23:56:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Więc jak to jest z tym pośrednikiem tylko zapewniają pracę dl osób wykwalifikowanych w poszczególnych dziedzin czy są jakieś miejsca dla osób raczej z niskimi referencjami a nawet bez żadnego doświadczenia zawodowego ? Interesuje mnie to bo kończę niedługo studia i jako takich doświadczeń nie mam a myślałem o pracy zagranicznej
zdjecie uzytkownika
Mips - 2015-01-12 09:33:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wiele złych słów słyszy się o pośrednikach. Zastanawiam się tylko, czy takie oskarżenia dotyczą również i Ontosa czy niekoniecznie? Powiedzcie mi proszę czy ostatnio przyjmowali ludzi do pracy i na jakich warunkach w razie czego. Mam nadzieję, że rekrutacja nie jest jakąś rzeczą nie do przejścia ? Dzięki za informacje.
zdjecie uzytkownika
fefe - 2015-01-28 20:23:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [GajaUK - 2014-07-31 13:46:14]:
Chyba z ta praca jest cos nie tak skoro trzeba strym podcierac ...zastanawiam sie jak ktos może decydowac sie na taka prace? Ci ludzie czesto sa sparalizowani, leżący, bezwładni...ciekawe czy ktos wypowie sie na temat samej pracy jak wyglada?
zdjecie uzytkownika
OLA - 2015-01-28 21:11:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wysłałam CV do Ontos.Zwyczajnie szukałam pracy jako opiekunka osoby starszej tylko że nie miałam doswiadczenia. Pani odpisała że nie wysłałam swojego zdjęcia i że wymaga to brytyjski pracodawca. Nie wiem po co im moje zdjęcie z cała sylwetka? Bardzo dziwne.Przyjmą mnie za wyglądad? Zadzwoniła Pani chwile z nią rozmawiałam, że szukam pracy, jestem zdecydowana na wyjazd. Powiedziała że na południu Anglii jest nabór do pracy w Domu Opieki. Powiedziałam, że sie zastanowie i że chciałam wiedziec nie co wiecej jak to ma wyglądać? Nie wyjeżdźałam nigdy sama tak daleko i oczywiście pytałam jak to z dojazdem. To owa pani powiedziała że dostanę adres i że sama muszę tam jechać (szok); Sama w obce miejsce, nie sprawdzone, nie wiadomo dokąd tak na prawdę. Po paru godzinach zadzwonił jakiś facet anglik.Rozmawiałam z nim chwile i aż ciary mnie przeszły. Mówił dziwnie i miałam swoje własne odczucia które kazały mi natychmiast zakończyc te rozmowe. Miałam wrażenie że ta rekrutacja to była całkowita pomyłka. Moje odczucia były bardzo negatywne co do tej telefonicznej rekrutacji. Powiedziałam mu że jednak nie jestem zainteresowana. Po czym paniusia zadzwoniła do mnie i mnie objechała że śmiałam odmówić. Zapytałam ją czy zna tego człowieka. Odpowiedziała że nie. Sądziłam, że odbywa się to na zasadzie, że posiadają wiedzę do kogo wysyłają ludzi lub koordynatora który zawozi kilka zarekrutowanych osób w 1 miejsce i wszystko jest sprawdzone. Umowa przed wyjazdem, spotkanie we firmie, uzgodnienie szczegółów wyjazdu i umów, powinien być to profesjonalizm. Tutaj miałam wrażenie ogromnej niekompetencji i narażenia człowieka na problemy.
Co to za rekrutacja przez telefon, @, bez możliwości uzgodnienia i zobaczenia dokąd się jedzie. Bez sprawdzenia kim jest pracodawca. To tyle z moich doświadczeń.Prace mam w POLSCE.
zdjecie uzytkownika
Skorpion - 2015-02-09 01:42:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [OLA - 2015-01-28 21:11:27]:
uzgodnienie szczegółów wyjazdu???,
Kotku, albo jesteś dorosłą kobietą odpowiedzialną za swoje życie, albo jeszcze malutką dziewczynką trzymającą sie maminej kiecki. Nie jest obowiązkiem ŻADNEGO, powtarzam żadnego pracodawcy (ani w Polsce ani w Wielkiej Brytanii) załatwianie przejazdu kandydatowi. Kupujesz bilet i jedziesz, zawsze jest jakiś element niepewności, ale (UWAGA: POWTÓRKA DLA PRZEDSZKOLAKÓW) w życiu są pewne tylko podatki i śmierć i nic poza tym, NIESTETY. Ze swej strony mogę jeszcze tylko dodać, że jadąc z Ontosem jako opiekunka nie wylądujesz w burdelu.
zdjecie uzytkownika
blabla - 2015-02-16 11:14:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
"skorpion" a Ty co taka/taki do przodu? ja sama jeździłam wiele razy do pracy za granicę,ale nie spotkałam się z takim czymś że masz sobie sama dojechać,sama się zameldować i potem ktoś się po Ciebie zgłosi.Śmiech na sali bo sama miałam przypadek że pojechałam do pracy, a na miejscu okazało się że pracy dla mnie nie ma bo nagle pracodawca z nas zrezygnował(była ze mną jeszcze jedna dziewczyna). Anglia to nie Niemcy, czy Holandia że busy do Polski wracają co drugi dzień i jak nie masz kasy to może założyć za Ciebie rodzina dzwoniąc do biura.Ja sama wiem jak te biura kręcą,bo dzwonił do mnie pan mimo że nie mam referencji oni to załatwią,ja mam tylko dać komuś do podpisania - śmiech na sali.
zdjecie uzytkownika
Skorpion - 2015-02-16 23:58:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [blabla - 2015-02-16 11:14:11]:
No i sama widzisz. W całości potwierdzasz to, co napisałem, że w życiu są pewne tylko podatki i śmierć i jeszcze z rozbrajającą naiwnością przyznajesz jak jakiś cwaniaczek zrobił cię w bambuko. Pomyśl jednak chwilę i zrozumiesz, że taka sytuacja może sie zdarzyć również jakbyś miała dostać pracę w swoim rodzinnym mieście z tą różnicą, że wtedy wrócisz z powrotem spacerkiem do domu. Jeszcze raz powtórzę, że przejazd i zakwaterowanie to są uprzejmości (tzw. wartości dodane) wyświadczane przez firmy pośrednictwa pracy i nie mają one takiego obowiązku. I żeby nie było wątpliwości, nie reprezentuję żadnej z nich.
zdjecie uzytkownika
ania - 2015-02-26 12:05:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Skorpion - 2015-02-09 01:42:36]:
Co ty opowiadasz?? Pare lat temu wyjechalam z Ontosem i o takich rzeczach nie bylo mowy, ani zdjecia (calej sylwetki ??!!!), ani dziwnych typow przez telefon (tylko manager domu opieki!), a z lotniska odebral mnie kierowca z domu opieki. Pani Magda jest bardzo kompetentna osoba, wiec wcisnij sobie te historie miedzy bajki.
zdjecie uzytkownika
ania - 2015-02-26 12:09:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ania - 2015-02-26 12:05:47]:
Przepraszam, odpowiedz miala byc dla Oli, nie Skorpiona.
zdjecie uzytkownika
nainala - 2015-03-22 12:33:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [marlen - 2014-06-04 18:48:19]:
Może opiszę z datami moją historię. 30 grudnia 2014 napisałam do 7 agencji wyrażając wolę podjęcia pracy jako opiekunka osób starszych. Jedną z agencji był Ontos. Z Ontosu dostałam kilka ofert pracy, umówiono mnie na rozmowę z menadżerką przez skypa i 12 lutego wyjechałam do UK. Praca jest dokładnie taka, jak było w umowie. Pracuję jako opiekunka osób starszych w nursing house w East Sussex. Zarabiam po odliczeniu mieszkania 640 funtów za 2 tygodnie (pracuję 50 godzin tygodniowo). Pani Magda i Pan Tomasz są bardzo zaangażowani w znalezienie dobrej pracy, doradzają i pomagają. Kiedy poprosiłam Panią Magdę, żeby zadzwoniła do mnie obojętnie o której godzinie, jak będzie wiedziała czy moja oferta została zaakceptowana, zadzwoniła o 22.30. Wielkie dzięki. Ze mną pracują 2 panie, które wyjechały też przez Ontos i też mają taką samą opinię o tej agencji. Polecam!!!
zdjecie uzytkownika
nainala - 2015-03-22 12:45:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [OLA - 2015-01-28 21:11:27]:
Chyba sobie nie wyobrażasz, że jadąc do domu opieki będziesz miała do czynienia z osobami, z którymi będziesz uprawiać jogging. Oczywiście są to osoby starsze, często zniedołężniałe, z demencją, Alzheimerem, leżące. Tylko pamiętaj, że w Polsce za taką pracę dostawałam 6,30 zł na godzinę, a w UK 7,5 funta na godzinę. Poza tym są podnośniki (hoistery - wygooglaj hoister i zobaczysz jak podnosi się ludzi w UK), dbają o Twoje zdrowie, bo gdyby coś się Tobie stało z powodu pracy, firma płaci duże odszkodowanie. Bardzo polecam Ontos jeszcze raz.
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-03-22 13:09:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja osobiście wybrałem pracę z kierunku medycznego. Obecnie będę kończył Technika dentystycznego w szkole Gowork www.szkoly.gowork.pl. Mają super warsztaty, dużo praktyki, na czym właśnie mi zależało. Kierunek nie drogi, a nauczyciele super przekazują wiedze. Jeszcze egzamin zawodowy przede mną ale na pewno go zdam. A nawet już mam wstępne oferty pracy z wysokim wynagrodzeniem sięgającym 3.000 zł po uzyskaniu tytułu Technika Dentystycznego. Wszystkim polecam!
zdjecie uzytkownika
nainala - 2015-03-22 13:10:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Robo - 2014-02-17 17:29:04]:
Mogę Cię zapewnić, że sam sobie Ontos tego nie wystawił, jak będziesz chciała, to mogę Ci podać mojego maila
zdjecie uzytkownika
ola - 2015-03-26 14:02:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja również nie zgadzam się z negatywnymi opiniami na temat Ontosu, jak najbardziej profesjonalna agencja pracy, którą serdecznie polecam. Pani Magda i Pan Tomasz to bardzo życzliwi ludzie, którzy angażują się w swoją pracę, są zawsze do dyspozycji w razie jakichkolwiek pytań i wątpliwości. I faktycznie nie można ich obwiniać za rozwiązanie umowy w przypadku "anonimki" jeżeli nie spełniła ona podstawowych wymagań w rekrutacji. Oni tylko pośredniczą w znalezieniu pracy, ale to od nas zależy jak potoczy się sam proces rekrutacji i czy spełnimy wymagania pracodawcy. A Ontos nie jest odpowiedzialny za niedogodnienia jakie czasem mogą się pojawić już na miejscu, za granicą, zresztą nigdzie nie jest bajecznie i kolorowo. Praca opiekuna zdecydowanie dla osób z sercem i dużą cierpliwością. Agencję Ontos jak najbardziej polecam.
zdjecie uzytkownika
Nat - 2015-04-17 17:20:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Z zaciekawieniem przeczytałam wszystkie wypowiedzi poprzedników. Chciałabym przedstawić tu swoją, dość wyważoną. Do pracy z Ontos wyjechałam kilka dobrych lat temu i pracowałam przez nich w 3 miejscach, a później w kolejnych już na własną rękę, w różnych segmentach sektora opieki w UK (residential care homes, nursing care homes, supported living homes). Obecnie jestem na rocznym projekcie w największym związku zawowodym w UK w sektorze publicznym (czyli też opieki) i specjalizuje sie w organizowaniu i wspomaganiu pracowników opieki oraz jestem współkoordynatorem projektu skierowanego do polskich członków związku w UK. Posiadam pewną wiedzę o prawie pracy ponieważ nie tyle mam ją przez pracę, ale również uczę się w tym kierunku. Uważam więc, że mam spore doświadczenie i wiem, o czym mówię.

Agencja Ontos rekrutuje w Polsce ale współpracuje z agencją brytyjską. Moim zdaniem na tle tego, jak zachowują się i, co oferują inne agencje (nie tylko w opiece) wypada dość pozytywnie. Przede wszystkim dlatego, że jeszcze przed wyjazdem wiecie dokąd jedziecie, ile zarobicie na godzinę, ile godzin jest zagwarantowanych w tygodniu, jaki jest wymiar urlopu itd. Bardzo wiele agencji oferuje tylko i wyłącznie 0 hours contract, gdzie żadna liczba godzin pracy nie jest zagwarantowana. To prawda często musicie dojechać sami na miejsce ale proszę mi wierzyć, że to nie jest w cale takie złe bo jeśli ktoś liczy na to, że będzie podstawiony pod same drzwi to niestety w UK sobie nie poradzi jadąc pierwszy raz. Plusem jest to, że na początek pracodawca poprzez Ontos gwarantuje zakwaterowanie bądź pomaga w jego znalezieniu. W moim przypadku miała pomoc także informacyjną dot. tego, jak założyć NIN i jak otworzyć konto w banku (od Manager'a domu). Kolejną kwestią są stawki ... opieka jest chyba najgorzej opłacanym sektorem w UK, a szczegółnie jak ktoś zaczyna pierwszą pracę. Jednak w opiece zapotrzebowanie na pracowników jest tak duże, że zawsze znajdą się nadgodziny jeśli ktoś chce. Zanim wybierzecie ofertę pracy należy też zorientować się w jaki region warto jechać, a w jaki nie. Często ludzie pchają się do pracy w South East (popełniłam ten sam błąd), gdzie koszty życia są niesamowicie wysoki i jest to najdroższy region w Anglii. Z tego względu nie warto się tutaj pchać, ale też nie decydujcie się na miejsca najtańsze w najmniejszych wioskach oddalonych sporo od większego, czy nawet średniego miasta. Kolejna kwestia to referencje: w UK nikt was nie zatrudni bez żadnych referencji, a szczególnie jeśli macie pracować z ludźmi narażonymi najbardziej na krzywdę (Vulnerable Adults). Jeśli chodzi o minus, który nie jest tylko i wyłącznie problemem agencji Ontos - oni was wysyłają do pracy jako pośrednik, działają w dobrej wierze ale nie są zawsze w stanie zagwarantować, że dany pracodawca nie okaże się totalnym niewypałem ... niestety nie pomaga fakt, że liczba pracodawców w opiece, którzy oszukują i wykorzystują (także angielskich pracowników) jest zatrważająca (temat na dłuższą wypowiedź). Ja pierwszy raz trafiłam nieźle, drugi raz tragicznie, a 3 tak sobie (co w przypadku opieki i tak nie jest źle).
Sama praca jest bardzo ciężka i nie należy się na nią decydować jeśli ktoś jest nadrażliwy na widok krwi, odleżyn, brzydkie zapachy. Także nie należy wyjeżdżać bez zasięgnięcia głębszej wiedzy na temat tego, czym jest demencja, jej rodzajów, jak odbierają świat ludzie na nia cierpiący itd. itp. Jeśli ktoś chce się kształcić w tym temacie dalej to należy dać znać jasno i wyraźnie pracodawcy na miejscu, najlepiej po okresie próbnym.
Jeśli chodzi o to, czy Ontos po wysłaniu do pracy ma was gdzieś to i tak i nie. W moim przypadku za 2 razem pojechałam do pracy z dziewczyną, którą sie opiekowałam na prośbę Ontosu (pierwszy raz leciała do UK). Niestety okazało się szybko, że miała zaburzenia natury psychicznej i narobiła mi niemałych kłopotów ... poinformowałam Ontos o tym i miałam telefon ze wsparciem. Potem niestety pracodawca okazał się naciągaczem i oszustem więc uciekłam stamtąd bez uprzedzenia ... to im sie nie spodobało bo w tym momencie było to moje słowo przeciwko niemu ale pomogli mi w znalezieniu kolejnej pracy więc na koniec nie było tak źle. Niestety takie wybory jechać, czy nie nie są łatwe ale przede wszystkim należy się dobrze przygotować. Jeśli ktoś chciałby dalszych informacji albo potrzebuje porady z zakresu pracy w opiece, prawa pracy tutaj to proszę pisać na: nadinka22@poczta.fm

Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
londa - 2015-06-02 01:10:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ciężko jest znaleźć dobrą i wiarygodną agencję pracy. A ta zdecydowanie do nich należy i jes naprawdę godna polecenia. Jak sami widzicie wiele osó już korzystało z ich usług i jest bardzo zadowolona, Skoro ludzie po kilka lat korzystali z ich usług to rzeczywiście coś musi w tym być, jakby było źle to by uciekli.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rozmowa z menadżerką w UK odbywała się przez skypa. Była miła, ale bardzo konkretna. Bardzo się bałam, bo myślałam, że nie zrozumiem ( mój angielski nie był dobry), mało tego skype przerywał, więc było to następne utrudnienie. Menadżerka mówiła wolno i wyraźnie, uśmiechnięta, życzliwa.
Pytania: Dlaczego chcę wyjechać do UK, na jak długo, dlaczego zrezygnowałam z pracy w Polsce, jakie urządzenia do podnoszenia osób mieliśmy w DPS-ie, ile osób liczył DPS, ile było opiekunek, pytała o rodzinę, o zainteresowania, o hobby, czy chcę full time czy part time, czy mogę pracować w nocy, czy mogę pracować w weekendy, na jak długo chcę wyjechać do UK. Więcej pytań nie pamiętam.
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-07-15 14:39:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Poszłam troszkę dalej i najpierw skończyłam asystentkę stomatologiczną a teraz jestem na etapie Higienistki stomatologicznej. Szkoła umożliwiła mi dalsze podnoszenie kwalifikacji. Aktualnie pracuje w zawodzie asystentki stomatologicznej – zarabiam nieźle, ale po ukończeniu kierunku moje zarobki powinny wzrosnąć do ok 3.000 zł – jak dla mnie warto. Poza tym fajne promocje, sale wykładowe, i bardzo pomocni nauczyciele. Dodatkowe szkolenia w ramach zajęć bardzo przydatne w obecnej pracy. Polecam warto się zapisać , zdać egzamin i mieć pewną pracę www.szkoly.gowork.pl
zdjecie uzytkownika
Ariel - 2015-07-15 14:40:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jestem bardzo zadowolony z tej agencji,wszystko szybko,błyskawicznie i gorąco ją polecam.Praca fajna a krajobrazy Anglii nie do odparcia.
zdjecie uzytkownika
ix - 2015-07-15 18:08:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@ariel jakbyś mógł mi podpowiedzieć gdzie wyjechałeś i co robisz to byłbym wdzięczny. Sam zastanawiam się czy nie podjąć pracy w Angli, ewentualnie w Szkocji, ale samemu bałbym się jechać, a o kantujących pośrednikach pracy słychać na każdym kroku. Opinie o ONTOSu są dosyć dobre więc to mnie przekonuje do nich.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Agencja Pośrednictwa Pracy ONTOS

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Agencja Pośrednictwa Pracy ONTOS?
Zadaj pytanie
alert