Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Agencja Pośrednictwa Pracy ONTOS

Pracowałeś w firmie Agencja Pośrednictwa Pracy ONTOS i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
natalia - 2014-06-04 13:01:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
kurcze, ostatnie opinie naprawde super. zwlaszcza w porownaniu ze starszymi.. jakas nowa forma marketingu czy po prostu tak sie poprawilo w ontosie? chcialam wyjechac jako opiekunka do Angli. pracowal ktos kiedys tak z ontosem?
zdjecie uzytkownika
marlen - 2014-06-04 18:48:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [natalia - 2014-06-04 13:01:54]:
Ja pracuje I nie jest to zaden marketing.
zdjecie uzytkownika
brody - 2014-06-05 02:57:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
co takiego w takim razie poprawiło się w Ontosie? i czy jesteście w stanie napisać ile można tu wyciągnąć?
zdjecie uzytkownika
thinkaboutit - 2014-07-11 18:17:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
praca za minimum wage, na wygwizdowie gdzie bez własnego transportu praktycznie nie dojedziesz. Podopieczni to ludzie często z zaawansowaną demencją, bywa że bardzo agresywni i upierdliwi. Koledzy z pracy - 3 świat - głównie Afryka, Bangladesz, Sri Lanka. Max co można odłożyć to 200 - 300 f./mies. Radzę się dobrze zastanowić co do wyjazdu bo trafia się z deszczu pod rynnę. Agencja bierze swoje i jej to lata koło nosa co dalej.
zdjecie uzytkownika
szymi - 2014-07-11 21:28:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [thinkaboutit - 2014-07-11 18:17:39]:
rzeczywiście pieniądze jakie można odłożyć nie są zbyt duże a zapotrzebowanie na opiekunów do wyjazdu do Anglii sięga już teraz około 15 ofert pracy. Chyba naprawdę z tą pracą musi być coś nie tak skoro od kwietnia (bo z taką datą są one wystawione) jeszcze nikt nie sprawdził się na tyle , aby można było je zdjąć
zdjecie uzytkownika
GajaUK - 2014-07-31 13:46:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Przy 7 funtach brutto za godzinę i 200 godzinach miesięcznie wychodzi mi 1400 funtów brutto miesięcznie. To ok. 1200 na rękę. Minus koszt zakwaterowania, od 200 do 350 funtów. Ja płacę 300 za samodzielny pokój. Trzeba się jeszcze wyżywić, coś kupić. Przez ONTOS miałam do wyboru 10 wakatów w rekrutacjach telefonicznych albo Skype, mogłam też wziąć udział w rozmowach z pracodawcą w Warszawie. To do mnie należał wybór, gdzie podejmę pracę. Od początku wiedziałam, gdzie są położone poszczególne ośrodki, dostałam mapki i mogłam sobie wszystko obejrzeć w googlemaps. Wiedziałam, co to demencja i nie jestem zaskoczona, że pracuję jako opiekunka, skoro takiej pracy szukałam. Zatrudnia mnie legalnie firma brytyjska, mam ubezpieczenie, korzystam właśnie z płatnego urlopu. ONTOS się sprawdził na każdym etapie rekrutacji.
zdjecie uzytkownika
roger - 2014-08-26 01:43:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A czy ktoś wyjeżdżał przez Ontos jako opiekun osób niepełnosprawnych z zamieszkaniem u klienta? Jesli tak to proszę podzielić się swoim doświadczeniem, jak to wszystko przebiegało od samego początku, jak się pracuje w takim systemie i w ogóle wszystkie szczegóły mnie interesują.
zdjecie uzytkownika
Ewa - 2014-09-05 20:04:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Jeśli ktoś z czytających wybiera się do pracy jako opiekun z firmą ONTOS, to chętnie pojadę razem.Zawsze raźniej!Piszcie jolku77@wp.pl Pozdrawiam!
zdjecie uzytkownika
roger - 2014-09-06 12:48:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ewa, jesteś już po rekrutacji?
zdjecie uzytkownika
Jerzy - 2014-09-07 22:14:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
niestety nie ma tam dla mnie pracy, więc chyba ten wielki rynek oczekujący na pracowników to trochę górnolotnie powiedzianie
zdjecie uzytkownika
mary - 2014-10-07 11:40:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [GajaUK - 2014-07-31 13:46:14]:
A na jakim poziomie miałas angielski? proszę Cie bardzo o odpowiedź
zdjecie uzytkownika
fiszka - 2014-10-13 20:43:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Jerzy - 2014-09-07 22:14:07]:
to znaczy o znalezienie pracy przez ONTOS wcale nie jest trudno, ale oczywiście trzeba spełniać jakieś wymagania które stawiają firmy. Nie przyjmują tutaj pierwszych lepszych osób które się do nich zgłoszą. Wręcz przeciwnie na większość stanowisk potrzebne są konkretne kwalifikacje, stąd nie każdy pracę dostaje
zdjecie uzytkownika
karo - 2014-10-20 15:11:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [thinkaboutit - 2014-07-11 18:17:39]:
witam, przepraszam, czy moge dowiedzieć się jak dokładnie nazywa się miejscowość w ktorej jest ten dom opieki? agencja udzieliła mi tylko odpowiedzi ze "rejon dunanngon" ;(
zdjecie uzytkownika
anonimka - 2014-11-03 10:47:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie polecam firmy ONTOS ,wymyslaja miliard procedur,bo niby pracodawca tak wymaga,daja w koncu kontrakt a potem sie wycofuja,zal
kolezanka mnie ostrzgala przed nimi ale nie chcialam wierzyc i porzadnie sie sparzylam bo zrezygnowalam z innej oferty na rzecz ONTOSA wlasnie,nie polecam wogole
zdjecie uzytkownika
żyrafa - 2014-11-03 13:11:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a możesz przybliżyć te procedury?
zdjecie uzytkownika
ONTOS - 2014-11-17 12:16:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [anonimka - 2014-11-03 10:47:55]:
Szanowni Państwo! Pracodawcy brytyjscy wymagają dwóch referencji od pracodawców wymienionych w CV. Jeżeli ktoś przez miesiąc nie jest w stanie dostarczyć aktualnych referencji, nie może podać danych kontaktowych osób, u których pracował, później zmienia CV, dopisuje rzekomo byłych pracodawców i na tej podstawie przesyła opinie sprzed 10 lat, to pomimo naszych starań, naraża się na anulowanie oferty pracy pod zarzutem nierzetelności i braku referencji. Szczególnie pielęgniarka powinna być w stanie zrozumieć, że działania managerki ośrodka mają na celu zapewnienie najlepszej opieki osobom całkowicie zależnym od swoich opiekunów, dlatego wymagane są jak najnowsze referencje od poprzednich podopiecznych lub ich rodzin. Przypadek pani "anonimki" był pierwszym przypadkiem w naszej historii, kiedy z powodu braku satysfakcjonujących referencji pracodawca wycofał ofertę pracy. Jesteśmy do Państwa dyspozycji w razie jakichkolwiek pytań czy wątpliwości. Z pozdrowieniami, ONTOS
zdjecie uzytkownika
Kejt - 2014-11-18 23:56:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Więc jak to jest z tym pośrednikiem tylko zapewniają pracę dl osób wykwalifikowanych w poszczególnych dziedzin czy są jakieś miejsca dla osób raczej z niskimi referencjami a nawet bez żadnego doświadczenia zawodowego ? Interesuje mnie to bo kończę niedługo studia i jako takich doświadczeń nie mam a myślałem o pracy zagranicznej
zdjecie uzytkownika
Mips - 2015-01-12 09:33:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wiele złych słów słyszy się o pośrednikach. Zastanawiam się tylko, czy takie oskarżenia dotyczą również i Ontosa czy niekoniecznie? Powiedzcie mi proszę czy ostatnio przyjmowali ludzi do pracy i na jakich warunkach w razie czego. Mam nadzieję, że rekrutacja nie jest jakąś rzeczą nie do przejścia ? Dzięki za informacje.
zdjecie uzytkownika
fefe - 2015-01-28 20:23:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [GajaUK - 2014-07-31 13:46:14]:
Chyba z ta praca jest cos nie tak skoro trzeba strym podcierac ...zastanawiam sie jak ktos może decydowac sie na taka prace? Ci ludzie czesto sa sparalizowani, leżący, bezwładni...ciekawe czy ktos wypowie sie na temat samej pracy jak wyglada?
zdjecie uzytkownika
OLA - 2015-01-28 21:11:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wysłałam CV do Ontos.Zwyczajnie szukałam pracy jako opiekunka osoby starszej tylko że nie miałam doswiadczenia. Pani odpisała że nie wysłałam swojego zdjęcia i że wymaga to brytyjski pracodawca. Nie wiem po co im moje zdjęcie z cała sylwetka? Bardzo dziwne.Przyjmą mnie za wyglądad? Zadzwoniła Pani chwile z nią rozmawiałam, że szukam pracy, jestem zdecydowana na wyjazd. Powiedziała że na południu Anglii jest nabór do pracy w Domu Opieki. Powiedziałam, że sie zastanowie i że chciałam wiedziec nie co wiecej jak to ma wyglądać? Nie wyjeżdźałam nigdy sama tak daleko i oczywiście pytałam jak to z dojazdem. To owa pani powiedziała że dostanę adres i że sama muszę tam jechać (szok); Sama w obce miejsce, nie sprawdzone, nie wiadomo dokąd tak na prawdę. Po paru godzinach zadzwonił jakiś facet anglik.Rozmawiałam z nim chwile i aż ciary mnie przeszły. Mówił dziwnie i miałam swoje własne odczucia które kazały mi natychmiast zakończyc te rozmowe. Miałam wrażenie że ta rekrutacja to była całkowita pomyłka. Moje odczucia były bardzo negatywne co do tej telefonicznej rekrutacji. Powiedziałam mu że jednak nie jestem zainteresowana. Po czym paniusia zadzwoniła do mnie i mnie objechała że śmiałam odmówić. Zapytałam ją czy zna tego człowieka. Odpowiedziała że nie. Sądziłam, że odbywa się to na zasadzie, że posiadają wiedzę do kogo wysyłają ludzi lub koordynatora który zawozi kilka zarekrutowanych osób w 1 miejsce i wszystko jest sprawdzone. Umowa przed wyjazdem, spotkanie we firmie, uzgodnienie szczegółów wyjazdu i umów, powinien być to profesjonalizm. Tutaj miałam wrażenie ogromnej niekompetencji i narażenia człowieka na problemy.
Co to za rekrutacja przez telefon, @, bez możliwości uzgodnienia i zobaczenia dokąd się jedzie. Bez sprawdzenia kim jest pracodawca. To tyle z moich doświadczeń.Prace mam w POLSCE.
zdjecie uzytkownika
Skorpion - 2015-02-09 01:42:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [OLA - 2015-01-28 21:11:27]:
uzgodnienie szczegółów wyjazdu???,
Kotku, albo jesteś dorosłą kobietą odpowiedzialną za swoje życie, albo jeszcze malutką dziewczynką trzymającą sie maminej kiecki. Nie jest obowiązkiem ŻADNEGO, powtarzam żadnego pracodawcy (ani w Polsce ani w Wielkiej Brytanii) załatwianie przejazdu kandydatowi. Kupujesz bilet i jedziesz, zawsze jest jakiś element niepewności, ale (UWAGA: POWTÓRKA DLA PRZEDSZKOLAKÓW) w życiu są pewne tylko podatki i śmierć i nic poza tym, NIESTETY. Ze swej strony mogę jeszcze tylko dodać, że jadąc z Ontosem jako opiekunka nie wylądujesz w burdelu.
zdjecie uzytkownika
blabla - 2015-02-16 11:14:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
"skorpion" a Ty co taka/taki do przodu? ja sama jeździłam wiele razy do pracy za granicę,ale nie spotkałam się z takim czymś że masz sobie sama dojechać,sama się zameldować i potem ktoś się po Ciebie zgłosi.Śmiech na sali bo sama miałam przypadek że pojechałam do pracy, a na miejscu okazało się że pracy dla mnie nie ma bo nagle pracodawca z nas zrezygnował(była ze mną jeszcze jedna dziewczyna). Anglia to nie Niemcy, czy Holandia że busy do Polski wracają co drugi dzień i jak nie masz kasy to może założyć za Ciebie rodzina dzwoniąc do biura.Ja sama wiem jak te biura kręcą,bo dzwonił do mnie pan mimo że nie mam referencji oni to załatwią,ja mam tylko dać komuś do podpisania - śmiech na sali.
zdjecie uzytkownika
Skorpion - 2015-02-16 23:58:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [blabla - 2015-02-16 11:14:11]:
No i sama widzisz. W całości potwierdzasz to, co napisałem, że w życiu są pewne tylko podatki i śmierć i jeszcze z rozbrajającą naiwnością przyznajesz jak jakiś cwaniaczek zrobił cię w bambuko. Pomyśl jednak chwilę i zrozumiesz, że taka sytuacja może sie zdarzyć również jakbyś miała dostać pracę w swoim rodzinnym mieście z tą różnicą, że wtedy wrócisz z powrotem spacerkiem do domu. Jeszcze raz powtórzę, że przejazd i zakwaterowanie to są uprzejmości (tzw. wartości dodane) wyświadczane przez firmy pośrednictwa pracy i nie mają one takiego obowiązku. I żeby nie było wątpliwości, nie reprezentuję żadnej z nich.
zdjecie uzytkownika
ania - 2015-02-26 12:05:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Skorpion - 2015-02-09 01:42:36]:
Co ty opowiadasz?? Pare lat temu wyjechalam z Ontosem i o takich rzeczach nie bylo mowy, ani zdjecia (calej sylwetki ??!!!), ani dziwnych typow przez telefon (tylko manager domu opieki!), a z lotniska odebral mnie kierowca z domu opieki. Pani Magda jest bardzo kompetentna osoba, wiec wcisnij sobie te historie miedzy bajki.
zdjecie uzytkownika
ania - 2015-02-26 12:09:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ania - 2015-02-26 12:05:47]:
Przepraszam, odpowiedz miala byc dla Oli, nie Skorpiona.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Agencja Pośrednictwa Pracy ONTOS
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Agencja Pośrednictwa Pracy ONTOS?
Zadaj pytanie