logo  HSH Professional Sp.z o.o.

HSH Professional Sp.z o.o.

Poznań

Opinie o HSH Professional Sp.z o.o.

masteros 2014-02-01 22:36:29
Pracowałem w różnych cc i powiem szczerze, że tyle ile nauczyłem się w HSH to nigdzie indziej... Jednak to nie była praca dla mnie ale do tej pory wspominam super szkolenia z miękkich czy info zwrotne od szefowej. Co słuchać w HSH w nowym roku?
RaR 2014-03-14 14:25:20
POLECAM HSH, jest ciśnienie na wynik (zwłaszcza od Z.) ale rodzinna atmosfera, konkursy, pełna motywacja jest bezcenna :) nawet tęsnie, pzodrowienia dla wszystkich i dla Z :)
Lulu 2014-03-18 10:56:20
Byłam, zobaczyłam, spróbowałam. Ludzie fajni, warunki nienajgorsze, atmosfera spoko, szkolenie ok. Ja nie zostałam bo praca na słuchawce nie jest jednak dla mnie.
syntia 2014-03-25 19:17:49
Klimat super, uczciwe warunki. Szkolenie extra! Duzo z niego wyniosłam. Nie zostałam bo praca na słuchawce tez nie dla mnie ale ogolnie polecam. pzodrawiam ekipe HSH! i dzieki za wsparcie!
Były pracownik 2014-03-31 11:35:41
Za co niby chcą nasyłać prawników możesz powiedzieć coś więcej ??

a i kto jest teraz szkoleniowcem ?
1
bardziej były pracownik 2014-03-31 12:17:40
Pracowałem w tej firmie 1,5 roku temu... Firma nie jest do konca profesionalna (a w nazwie jest hsh-professional) nie wiem jak jest teraz ale za moich czasow liderzy mieli wlasne zdanie na wszystko.. pracowalem na projekcie netii i przechodzilismy na PLAY. szkolenie (na przejściu z netii do play) mielismy mieć liczone jako normale godziny pracy, natomiat przy wypłacie(ktorej nie dostałem) wyszlo inaczej. nikt nic nie wiedzial a na koniec wyszlo ze lider wprowadzil nas w blad. tysiac poszedl sie je.... Ja juz nie odzyskam tych pieniędzy, ale mam nadzieję, ze pracownicy byli / obecni - lepiej poradza sobie z tymi problemami. a takie firmy niech sie zastanowią nad poprawnością umowy i ewentualnie konczeniem wspolpracy z pracownikami... alee.. klimat pracy jest fajny.. (na przerwach, ponieważ trafiają tam fajne osoby) pozdrawiam
1
nowy 2014-03-31 18:34:54
haha Mówicie o sprawach które miały miejsce chyba rok temu w HSH ;)
Przede wszystkim dowiedziałam się o nowym systemie premiowym, moja kuzynka rpacowała w 2013 3 m-ce i dostała kase na czas plus premie a szkolenie wykorzystała do obecnej pracy (fakt,była pracownica), 2 zmiany, jak miałam problem zostałamz rozumiana i już sie ciesze ze WRESZCIE MAM DO CZYNIENIA Z NORMALNA I UCZCIWA FIRMA. :)
nowy 2014-03-31 18:38:57
A poza tym ważna sprawa, po godzinie wpisu widać że psize to jedna, ta sama osoba. PEWNIA TAKA KTÓRA NIE ROBIŁA WYNIKU ;) hihi.
swiezyna 2014-03-31 19:40:57
Coś mnie tknęło aby tu zajrzeć! Grupa mówiła o takich co ściemniali i kombinowali bezsensu (pozdrawiam tych podnieconych prawem heh) i że nie warto kłamać i być fair a firma też będzie - jak do tej pory 100% prawdy. Jestem od niedawna i widzę jak wiele się zmienia. Najlepszy ever grafik pracy, stała podstawa godzinowa, premie do 2k pewnie średnio osiagalne) ale to 1200premii to da się zrobić.
KK 2014-03-31 22:44:56
(usunięte przez administratora) "Idealny Team? Wkurzyliście bo chce zmeinić pracę? Pieniadze nieadekwatne?"
Ale serce firma złamała <pocieszacz>. Zawsze współczułem takim desperatom, zapewne bardzo młodym. Dla mnie jako pracownika z 2 letnim stażem w największym CC w Poznaniu powiem Ci coś. Nie ma czegoś takiego jak "idealny team" ale dobrze,że masz wysokei mniemanie osobie, rotacja po paru miesiącach - idealnie dla firmy (pewnie nie znasz się na specyfice branzy ale wciaz Cie pocieszę - nie martw się), hmmm za np 130h pracy 2 koła - dla mnie bardzo spoko. I wiesz co Ci powiem, nie tylko dla mnie. Ale nie martw się Kolego, wszystko będzie dobrze.
KK 2014-03-31 23:19:35
Sam dostałem się z polecenia i nie żałuję. Może jestem krótko ale atmosfera jest bardzo OK, praca również i można dobrze zarobić. Pieniądze w terminie, mozliwość zaliczki - a co ważne można się dogadać co ostatnio jest na wagę złota, zwłaszcza w callcenter. Dla mnie 8/10 pkt.
KK 2014-03-31 23:30:36
W moim byłym CC za 40 umów było 1500zł bo 30umów to był absolutne minimum. A poza tym teraz nie dość ze jest podstawa, mniej godzin, wieksza kasa - może dlatego tez zmiana teamu? U nas przynajmniej tak robili, tylko wymieniali cały zespół co 2-3 miesiące. Wiem jedno lepiej pracować w Play niż na gównianych wizytówkach, pościeli czy garach. Ale dzięki za info przynajmniej potwierdzają się "historie o byłych" z fajki. :))
stalybywalec 2014-04-01 09:02:44
A ja juz trochę pracuję w HSH i nie znam i nie słyszałam o kims komu nie wypłacono pieniędzy. KAŻDY DOSTAJĘ SWOJE PIENIĄDZE ludzie jak Was zwolniono to idzcie do roboty i przestancie(usunięte przez administratora) MOIM ZDANIEM NAJLEPSZE CALL CENTER w Poznaniu. I to moga potwierdzić inni którzy poprzechodzili do HSH. A poza tym Patryk? chyba od roku nie było tu inengo niż nas z Słejzi wiec coś m itu smierdzi. AVE!
nowa 2014-04-09 21:34:22
Nigdy nie spotkałam się z tak spoko podejściem do pracownika. Nigdy też nie pisałam na forach ale jestem pod tak poztywnym wrażeniem, że aż musiałam... pozytywna energia, parcie na wynik ale tez ludzkie podejscie. mam nadzieje ze dam rade bo wydaje sie to fajna firma
Mano 2014-04-23 19:34:07
Powiem tak. Czasem bywa ostro - tak jak dzisiaj było. Ale taka jest specyfikacja w sprzedaży. Nie ma wyniku, dostajesz zjebe, coaczing i do roboty! Co jak co ale w HSH na pewno nie brakuje spoko ludzi. Zarówno w zespole jak i w kadrze. Jasne warunki, wiesz na co pracujesz. Z tego co sie dowiadywałem to kazdemu wypłacaja kase i nie ma ujni jak w Holiconie! Jedyne co to gorąco i nie ma klimy ;-/
byly pracownik 2014-04-24 19:03:42
Martyna?
fresh 2014-04-29 15:36:08
Cześć, byłam na rozmowie kwalifikacyjnej. Zastanawiam się między HSH a innym call center. Co powiecie o płatnościach i szkoleniu na początku?
Nen. 2014-05-19 17:30:49
Bartek - aż się uśmiałem bo w każdej pracy trzeba o tym mysleć, ważne co wyniesiesz z firmy. Bardziej mnie smieszy jeszcze jak ktos idzie do "wizytówek" co jest ogólnie rozumiane jako "beton telesprzedazy".
Jestem w szoku odnosnie atmosfery, premii i jacy tu fajni ludzie pracują. Polecam.
Okularnica 2014-06-20 20:11:40
Pracowałam w Synergis-Systems. Wszystko było ok, ale po drugim miesiącu pracy wynagrodzenie, które powinnam dostać spóźniało się... za marzec- pieniążki dostałam w maju- i to jeszcze musiałam jechać i interweniować. Myślałam- pewnie księgowa pomyliła nr. rachunku, czy coś- zdarza się... ale niestety nie byłam jedyną osobą, która wynagrodzenia w terminie nie dostała.
Przykre, bo fajnie się tam pracowało...
ex. 2014-06-25 15:05:31

Ja pracowałam w HSH Professional. Synergis System? Tej firmy już nie ma od lat. Albo ja nie wiem, może gdzieś na górze budynku ?
Podstawą HSH jest atmosfera. Dodatkowo super sprawą jest Jagoda - miesięcznie nawet 500zł, organizowane sa konkursy, słuchawki PHILIPS, gadgety od Play, dodatkowe premie i kasa jest na czas tzn czeka się przy pierwszym miesiącu pracy ale dają zaliczkę, później jak ktoś pracuje to wszystko tiptop. POLECAM HSH, LUDZIE, DOBRA SZKOŁA :) BĘDĘ TĘSKNIĆ.
nelix 2014-07-03 11:43:16
HSH professional istnieje i się całkiem dobrze miewa. Bardzo fajne szkolenie wstępne! Polecam.
znajomi 2014-09-18 00:59:56
ogólnie to firma chyba nie jest taka zła, patrzcie też na pozytywne strony, znajomi troche mi o niej mówili, bo pracowali jakieś 2 lata temu i nie narzekali tak jak wy :) tylko mieli problem z jakąś panią z centrali zdaje się, bo wywyższała się czy atmosfera wtedy była słaba, ciekawe czy nadal tam pracuje
Marcin 2014-10-07 17:25:46
Hej,
to moja 3 praca w życiu i uważam że świetnie trafiłem, szef seba spoko chłopak, trenerka Martyna także, pomogli mi w coachingach. No i mamy rekord Ania premia powyżej grubo 1000zł plus godzinówka. Byli mamisynki ale odeszli z pracy. Atmo fajna jak narazie a to 2 miesiąc :)yo
1
Luki 2014-10-10 21:12:20
Nie polecam nikomu tej firmy HSH na Towarowej w Poznaniu, dlaczego? po pierwsze moja koleżanka po 3 tygodniach została zwolniona, nie szło jej najlepiej ale się starała... przykro jej było, ale poszukała sobie innej. Natomiast szczytem HSH było przysłanie jej po miesiącu kary 250 zł, gdyż od momentu jak się dostaniecie to musicie przepracować daną liczbę godzin pod groźbą kary... wszystko rozumiem ale to oni ją zwolnili i jeszcze na dokładkę karę jej wlepili!, czy tak się zachowuje uczciwa firma? Druga koleżanka przepracowała wymaganą liczbę godzin później sama odeszła, ale co się okazało, zamiast 8 zł o których była mowa, powiedzieli, że policzą jej po stawce 6 zł!, jak się okazało sama sobie była winna ponieważ podsunęli jej papierek, który podpisała przy podpisywaniu umowy (niestety nie czytając treści) Wniosek jest jeden, HSH Professional jest nastawiona na nabajanie nawianych w butelkę, oszukiwanie i wyzyskiwanie młodych niedoświadczonych ludzi. Cóż wasze ryzyko wasz wybór...
Zigi 2014-10-27 11:15:29
Luki -chyba myślisz o innej firmie bo HSH nie jest na Towarowej...
Marcin 2014-10-31 15:12:06
hahah po pierwsze hsH nie jest na Towarowej, mówisz o innej firmie, poza tym pamiętam tą Twoją koleżankę i może się nadawała ale na pewno nie do kontaktu z klientem :) a ta druga czytać nie umie to ma konsekwencje. Play wprowadził nowe premie , gadżety, jest spoko, Seba ciśnie , Martyna także ale team się trzyma integracje itp.... Tylko strasznie gorąco...............
hendo 2014-12-04 20:24:37
jeden gorszy od drugiego... @paweł dla którego wielkim wysiłkiem jest bycie miłym dla ludzi którzy go otaczają , a drugi @taa który nie ma w głowie nic innego jak tylko pieniędzy. Z takim podejściem to życzę Wam naprawdę udanej przyszłości w pracy. Nie sądzę , abyście tut trafili jeśli rzeczywiście macie taki stosunek do ludzi
1
Mondo 2015-02-07 01:15:38
Wydawało mi się, że firma Synergis jest profesjonalnym uczestnikiem rynku. A jedyne co mi się udało dowiedzieć, to to, że ich strona internetowa to stek nieoczywistów znaczków, na które na pewno natrafiają klienci i mogą być zdziwieniu - o co chodzi. Zastanawiam się czy właściciel ma jakieś pomysły na usprawnienie czy podjęcie jakiś działań w celu zmiany przepisów...
my 2015-02-18 12:35:03
Mondo chyba nie udało Ci się dowiedzieć, że taka firma jak Synergis nie istnieje już od kilku lat.. kiepski z Ciebie detektyw :)
bylypracownik 2015-02-19 10:34:27
Pracowałem 2 lata temu w HSH niespełna 3 miesiące. Atmosfera? Sztuczna jak cycki Dody. Wypłata? Wszyscy obiecują tony mamony i spokojnie wypracowane premie - a tu, jeśli nie wyrobisz tych 15 umów (ciężko to zrealizować pracując np. od połowy miesiąca) to dostajesz 6zł za godzinę pracy i... tyle. Co cwańsi pracownicy namawiają nowych, świeżaków żeby oddawali im swoje umowy, bo i tak przecież nie wyrobią 15! Umowy bez telefonu liczone jako pół i ciągłe wmawianie, że firma nic nie zarabia na takich umowach. Wyrzucanie ludzi z miejsca po 3 dniach pracy - ciekawe jak taki pracownik mógł się czegokolwiek nauczyć? I niespodziewane, ogłaszane w piątki pracujące soboty - szczyt wszystkiego. Państwu już podziękujemy.
1
pracus 2015-02-25 12:29:32
Jedna wielka masakra !!! Szef - jeden wielki cyrk ( całe dnie spędza na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i facebooku ) na niczym się nie zna a od pracowników wymaga nie wiadomo czego. Sama praca na słuchawce jak to praca na słuchawce ma plusy i minusy ale atmosfera okropna. Do tego bez względu obiecują nie wiadomo ile kasy a i tak zawsze kończysz z 6 zł za godzine !!
3
Szef :) 2015-02-25 14:08:43
Pracusiu zazdrość czy wylewasz swoje gorzkie żale za to nie dałeś rady w tak lekkiej i przyjemnej pracy za fajne wynagrodzenie ? (mamy pracowników, którzy są z nami od 3,2 i półtora roku stały trzon przypadek ?
Zapraszam do nas możemy porównać moją kilku letnią wiedzę oraz uznanie zdobyte w tej branży z Twoimi infantylnymi uwagami, gotowy na konfrontację?
Bardzo lubię krytykę, ale wtedy kiedy jest podyktowana faktami. Musimy wszyscy zrozumieć, że nikt za nas nie będzie się starał to nam indywidualnie musi zależeć.
Moja złota rada -
"Patrz na tych, którym się udało a nie na tych którzy polegli" Pozdrawiam
PS. Synergis nie istnieje od 2 lat, i nie mylić naszego HsH z bodajże ulicy Towarowej. Zapraszam kreatywnych, ambitnych ludzi do pracy :)
1
Stała 2015-02-25 15:04:24
Heja byłypracowniku... mam takie pytanie 2 lata temu jak pracowałeś to kto był Twoim Team Leaderem? Bo ja tu pracuje na tyle długo, że znam wszystkie zasady i reguły i te, które opisujesz na pewno nie obowiązywały w tej firmie 2 lata temu.. stąd wiem, że ten opis to jedna wielka ściema. Jak mi napiszesz, w której grupie byłeś to może się wtedy wyjaśni.. chodź wątpię ;p
1
bylypracownik 2015-02-25 19:35:33
Możecie zaprzeczyć "2 lata temu", bo to zostało napisane w ramach mojego interesu, nikt nie musi wiedzieć o kogo chodzi. Reszcie, niestety, zaprzeczyć nie możecie. Pozdrawiam.
rocket 2015-02-26 08:09:06
A ja jestem po szkoleniu i póki co jest spoko :-)
1
Tomek 2015-02-27 14:57:26
Pracuje tutaj od Września, i przykro mi czytać takie opisy nie zgodne z prawdą. Zarabiam nie najgorzej co prawda 8zeta na łapę godzinowke ale zawsze te 450 z premi wpadnie. Jak ci się nie udało to trudno ale nie kłam. I chyba wiem kim jesteś siedziałem kolo mnie haha
1
Stała 2015-03-01 21:17:42
Uderz w stół a nożyce się odezwą, Taki to już jest ten internet, że ściemy od razu się weryfikują ale głowa do góry "były" może Ci się jeszcze poszczęści i zabłyśniesz na innym forum. Don't give up :)
1
Obiektywny 2015-03-02 21:11:12
Witajcie!
Praca dla typowego szczura korporacyjnego, który nie marzy o niczym innym tylko o pięciu się w górę, cali "trenerzy" to świętość dla niektórych pracowników, wydaję mi się mają ich obrazy nad łóżkiem, poza tym jeżeli wyrabiasz normę, nikt się nie czepia, lecz gdy coś idzie nie tak, podczas rozmowy z klientem nad uchem wydziera Ci się "trener" i każe mówić swoje "magiczne" teksty, jest to dość irytujące, rozumiem jeżeli powiedziałby swoje uwagi po rozmowie to ok, kolejna sprawa to godziny pracy, na rozmowie informowano o 2 zmianach o ustalonych godzinach, ale jeżeli nie wyrobisz normy, zostajesz! Oczywiście stawiając się jesteś najgorszy w oczach pracowników jak i "góry", to samo tyczy się sobót, miały być wolne, a tu nagle pracujące. Traktowanie ludzi tak samo nie było zbyt etyczne, chłopak nieznający branży w 2-gim dniu pracy został przy wszystkich wyśmiany i zwolniony, no sorry ale raczej tak się nie robi, to przelało szalę goryczy. Kolejna i najbardziej niedopuszczalna rzecz to nieterminowe wypłaty, za moją nieszczęsną pensją która i tak została zaniżona, czekałem prawie 3 miesiące, i to nie tylko ja, bo z rozmów z ekipą inni też tyle czekali ale każdy trząsł portkami aby o czymś powiedzieć. Ja powiedziałem, bo dla mnie istnieją inne wartości niż pieniądze, ale jak widać dla niektórych to priorytet, kochasz wyścigi szczurów? To praca dla Ciebie. Mimo to pozdrawiam byłych i obecnych pracowników.
2
Zbiniu 2015-03-03 10:50:57
Ale macie spiny ludzie, obiektywny chyba pracował w innej firmie albo celowo robi czarny PR. Pracowałem w HSH jakiś czas temu, godzinówka 8 zł, nigdy nie było tu zmian tylko zawsze 8 godz. dziennie. A wypłata zawsze na początku miesiąca z ta różnicą, że obecni pracownicy dostawiali od razu na konto a nie pracujący musieli przyjść i podpisać rachunek. A wiem, że nie raz przychodzili grubo po terminie wypłat i zdziwieni, ze siana nie dostali. A sobota z tego co pamiętam to pracowało się tylko 4 godziny i to raz w miesiącu i to chyba też nie zawsze bo nie pamiętam, żebym co miesiąc był w soboty... Ludzie to mają problemy 18 lat na karku i dwie lewe ręce do roboty, najlepiej siedzieć w chacie a siano niech samo płynie. A jak gdziekolwiek wymagają to od razu, że się darli na nich i ich męczyli w pracy. To jest żniwo tego bezstresowego wychowania gdzie mamusia wszystko na tacy podaje. Dalej mieszkają ze starymi i zero samodzielności. Ludzie ogarnijcie się
3
Obiektywny 2015-03-03 23:55:34
Najbardziej mi jednak żal studentów przyjezdnych z wiosek, które muszą pracować w tej niesłownej instytucji i opłacić stancje na czas nie otrzymując terminowej płacy. A poza tym, to dziwi mnie rotacja w tej "firmie" jednak problem nie tkwi w ludziach lecz u "kadry"
1
Anonim 2015-03-09 21:13:54
Pracowalem tam pol roku. Szkolenie na samym wstępie wbija ci do glowy ze Play jest najlepszy. typowa praca na słuchawce, przełożeni wporzadku. Aczkolwiek jesli chodzi o pieniadze,
Jesli nie wyrobisz 15 umów w miesiacu dostaniesz 6zl, soboty sa pracujące, po ostatnia wypłatę musialem przyjeżdzać 3 razy. Przez to niestety mam teraz o tej firmie zla opinie.
1
Kasia 2015-03-12 15:59:02
Adam a mi się wydaje, że co miesiąc podpisywałes rachunki przed wypłata. A na koniec zapomniałeś ze to obowiązek? Haha szczególnie ze to dla nas stworzone jakie coś nie zgadzało.Ja od początku wszystko dopytałam i to chyba jasne ze to sprzedaż wiec są cele itd. Może jestem starsza ale takie banialuki gadać. Rotacja w takiej branży to logiczne ale najlepsza opcja nie znam się a wypowiem się haha Pozdrawiam przystojniak ze szkolenia ;)
Anonim 2015-03-15 11:21:35
Rachunki nie byly dawane do podpisu co miesiac, pomijając fakt ze ostatnia wypłatę mialem policzona po 6zl :) wiem ze sa cele pracowałem pol roku w tej firmie :) wiec chyba znam to sie wypowiem :)
1
obiektywna 2015-04-09 18:58:55
zbiniu, niby obiektywny robi czarny PR? przecież to sama prawda! dlaczego na siłę wmawiacie, że jest inaczej?
1
dziwne szkolenie 2015-04-28 19:23:13
Po dziwnym szkoleniu zostaliśmy wpuszczeni na salę a tam wyniki wszystkich osób z trzech poprzednich dni to była jedna umowa.. więc odszedłem a teraz nagle list z nakazem zapłaty 250zł. wiem co podpisałem, ale nie spodziewałem się, że będą kłamali co do celów i warunków pracy..
1
ks 2015-07-23 13:20:32
250 zł za pełnię usług jak to za co :)
Obecny 2016-07-08 13:35:00
Za szkolenia nikt już nie płaci. Od zmiany właścicieli i lokalizacji całkowicie zostały zmienione zasady i systemy prowizyjne. Co więcej, dobra kasa bo niektórzy wychodzą na ponad 3k...
Polecam
guru 2016-07-08 13:40:22
To jak są normalnie opłacane szkolenia @abobus to nie powinno być problemu dalszego. Zastanawiam się tylko czy wypłata jest terminowa, bo od tego zależy płacenie dalszych rachunków. Dzięki za odpowiedź.
Don Abażur 2016-11-28 16:08:37
Świetna praca, świetni ludzie. Jak w każdej pracy trzeba coś od siebie dać by otrzymać coś w zamian, a jest co. Wsparcie merytoryczne osób na wyższych stanowiskach, wsparcie starszych stażem kolegów, kasa, kasa, kasa. Świetne szkolenia i przygotowanie do pracy. Stałe wsparcie profesjonalnego Coucha, sprawia że nawet osoby które nie czuły się stworzone do tej pracy, spokojnie będą sprzedawały. Polecam gorąco tego pracodawcę, szczególnie osobom które chcą zdobyć doświadczenie w branży i liczą na możliwość awansu która w tej firmie również jest zapewniona.
1
Garecki 2016-11-28 18:38:50
Fantastyczna atmosfera, świetni ludzie, naprawdę miła współpraca, ponad rok spędzony w tej firmie naprawdę na plus. Bardzo dobre przygotowanie do pracy podczas ciekawego szkolenia. Możliwość zarobienia dużych pieniędzy no i co ważniejsze możliwość awansu.
Zostaw swoją opinię o HSH Professional Sp.z o.o. - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie HSH Professional Sp.z o.o.