logo Martes Sport Sp. z o.o.

Martes Sport Sp. z o.o.

Bielsko-Biała

Opinie o Martes Sport Sp. z o.o.

azi 2017-01-29 21:58
(usunięte przez administratora) Może i w Martesie by to nie zaszkodziło?
P.S Jeśli firma tak szuka każdego grosza, to może ktoś powie czy kurierzy jeżdżą za darmo? Bo co chwile cesje, towar ledwo przyszedł i zaraz jest przesyłany do innego sklepu?
4
Xxx 2017-01-30 17:05
Najgorszy sklep.Już nigdy w nim nic nie kupię i przekażę opinie dalej.Nie opłaca się tam kupować butów ponieważ jak ci się rozwala buty to jeszcze łaskawie wezmą je na reklamację i napiszą że nie uznali poraz drugi reklamacji bo napiszą ci ze buty nie są po to żeby w nich chodzić po podwórku no bez przesady ludzie.
Jakoś w innych sklepach nie mają problemu żeby naprawić lub dać od ręki nowe buty.
3
ojoj 2017-01-31 21:38
ojej przykro nam :D
5
Kwiatek 2017-02-01 11:22
Premia na kazdym kroku zabierana dla zasady za nic ! Czy jakis sklep kiedys dostal 100 % ? Premia to tylko glupi zart przy rozmowach kw.
5
dskdfmsldmfwrklnfwslanfd 2017-02-02 00:07
odejmowanie od 2-6 pkt to norma a kierowniczka mowi : trzeba obciac zeby sie nie czepiali .. smiech na sali
2
Daniell 2017-02-02 02:28
Serio.
1
Maly 2017-02-02 14:16
Skoro makroregionalni zaczynają grać nieczysto to ja proponuję dołączyć do związków zawodowych no w końcu ponad 200 sklepów wtedy może zaczęli by myśleć co robią.
8
Daniell 2017-02-02 23:21
Jeśli jeszcze nie ma związków, jak na tak dużą siec, to duża strata dla pracowników. Powinni coś zorganizować.
8
Ramiro 2017-02-04 11:02
A co mili pracownicy powiecie na temat regionalnego Przydupasa Łukasza O? Przez krótki okres pracy tak przylizał się "los-lesbos" , że został regionalnym:)))Wiedza żadna a radość ze służbowej Skody ogromna:)))I te maile pisane o 12-tej w nocy:)))Kwiatków jest wiecęj tylko pisać...
Pzdrawiam
14
MARTESIAK 2017-02-06 09:42
CZAS NA ZWIĄZKI ZAWODOWE !!! JUŻ WKRÓTCE !
11
Kuba 2017-02-06 22:18
Witam, właśnie zamierzam się zatrudnić w końcu ile wynosi wypłata NETTO? Pytam bo w powyższych komentarzach sumy różnią się. Miasto Wrocław, gdyby to miało jakieś znaczenie.
O. 2017-02-06 23:30
z premia 1,6-1,8 zalezy a jak ci ktos tu napisze ze 2 to nawet nie sluchaj ;)
2
Matras 2017-02-07 19:33
M142? :D
1
Nuty 2017-02-08 07:05
Od stycznia weszły nowe podstawy o których nikt nas nie informuje aby nie było afer. Każdy nowy pracownik przedłużający umowę ma więcej. Z innej beczki - opinie na temat regionalnej Anny S.?
5
Leoleo 2017-02-08 09:18
Witam.
Dostałem ofertę z Waszej firmy.Chciałbym cos się dowiedzieć nt. wynagrodzenia dla MAGAZYNIERA.
Magazyn docelowo ma być otwarty w połowie marca w mojej okolicy.Jednak aby dostać pracę musiałbym pofatygować się na rozmowę wstępną ok 100 km :)
Tak więc nie wiem czy jest w ogóle sens ...Aby np. nie usłyszeć-"Wie Pan...Oddzwonimy " hehe...
Pozdrawiam
1
Matras 2017-02-08 16:51
Temat rzeka.
1
hubabubainicsienieprzykleja 2017-02-08 23:12
Zgadzam się niestety ze wszystkimi przedmówcami, którzy napisali żle o tej części pracy w MS. Ekipa na jaką trafisz, albo stanie się Twoja drugą rodziną (czasem szaloną), albo wrogiem. Po latach wspólnej pracy, przychodzi ktoś nowy z kadry WYŻEJ i rozpier...całą ekipę. Mi rozwala rodzinę, psychiczną,może trochę niezrównoważoną, ale rodzinę. Mimo, że sklep przynosi co raz to większe obroty, mimo, że staramy się rzucić te "dzień dobry", mimo, że roboty jest od groma to staramy się podejść do tego klienta, pomóc mu, sprzedać mu coś, co w tym w nawale obowiązków, jakimi jesteśmy osaczani każdego dnia bywa mission impossible. A tu ciągłe zastraszanie. Utrata premii za to, za tamto. Premia za ndz? A w rzyci ją mam, kiedy mi uwalą 100% od obrotu. W rzyci mam 20+, kiedy uwalają mi za widzi mi się regio lub makro, co Kris zreszta napisał..Regio to posłańcy złych wieści, Makro są po to by...w sumie nie wiem po co. Po kilku latach pracy w tej firmie oprócz karty multisport nie zauważam NIC dobrego. Ach, współpraca z centralą, działem reklamacji, sklepem internetowym układa się super. To są świetni ludzie. Normalni! Na resztę KICHAM...
Megi ujęła wszystko dosadnie..Wydaje mi sie też, że mszczą się jakoś za te ankiety "anonimowe" ..tia jasne. Szkolenie? A co to? Haha. Raz na 2-3lata wyjazd na szkolenie Adidasa, materiały na śmiesznym dysku, gdzie nie ma kiedy w tył się podrapać, a ja mam siedzieć i może na dysku czytać materiały szkoleniowe? Dobre sobie. Więcej się nauczyłam z neta, rozmowy z klientem oraz doświadczonymi kolegami. Długo gadać życia, nie wystarczy. Jak sie uda to z żalem, ze względu na ekipę i kartę multisport, na które jaśniepaństwo się szarpnęło po ilu?9 latach istnienia MS? pożegnam się z ww. A Regio serdecznie wysyłam środkowy palec...w obu rękach...i nogach.
9
Krk 2017-02-08 23:26
świeta prawda ! nic dodac nic ujac ! .. niech regio i makro zajma sie tym co umia najlepiej czyli siedziec i nic nie robic a nie wlaza z butami w zaloge ktora ma dobre kontakty a co wazniejsze 99% jest zrobione tak jak ma byc bo jestesmy tylko ludzimi , a nie glupie kontorole i uwalanie premii co miesiac ktos inny zeby nie bylo buntu... a przyjedzie regio i to zle stoi tu nie ma ceny .. szukanie na sile glupot o ktorych sami wiemy i sami to zrobimy ale naprawde chwilami nie ma kiedy zejsc na przerwe zeby reszty nie zostawic z robota i sie idzie na 5min zjesc bulke i wraca do kasy... ogolnie gdyby nie zaloga to praca na miiiinuuuuuuuuuuusss !
4
czesio 2017-02-10 00:52
Kierownicy regionalni i makro kłamią nas prosto w oczy trzepiając się o wszystko i ucinają premie za każdą duperele mowią ze podwyzek niema a dla nowych pracownikow za plecami umowa z podwyzka czeka na stole gdzie tydzien wczesniej mowia ze niema mowy ze nowi dostaja cos wiecej zenada nie polecam tej firmy bo wydaje im sie ze rozumy pozjadali a 0 profesjonalizmu w kazdym calu . pamietajcie ze przy zwolnieniu na okresie wypowiedzeniowym wyskoczyc na l4 :) wtedy beda musieli wam wyplacic zalegly urlop a nie wywalac nas na okresie wypowiedzeniowym pozdrawiam!
7
Papaj 2017-02-10 12:32
A co myslicie o regionalnej Izie T. ?
5
hubabubainicsienieprzykleja 2017-02-10 20:21
Widziałam i rozmawiałam z tą kobietą raz czy dwa. Chociaż młoda,chociaż czasem impulsywna, to ma chyba najwięcej empatii i luzu ze wszystkich znanych ludzi z MS, z którymi pracowałam . Dobry z niej człowiek moim zdaniem.
7
Nuty 2017-02-11 08:31
Iza świetna, gorzej z jej zamienniczką, która przejęła część sklepów. Sztucznie obcinana premia zargumentowana 'nie podoba mi się' plus stanowisko regio, gdy nie zna zasad ogólnych ekspo sklepu. ;) Śmiech na sali i kpina, niby jest 20+, dodatki za niedziele, obroty z roku na rok firmy większe a wypłaty ciągle utrzymują się na jednym poziomie. A obowiązków oczywiście coraz więcej. Dodatkowe kampanie, dodatkowe ekspo, więcej towarów, napływ bezsensownych maili od regio na które też trzeba odpowiedzieć. W tej pracy to tak 2-3 lata maks da się wytrzymać w mojej opinii. ;)
10
tututu 2017-02-11 11:39
Makroregionalni mówią regionalnych, dosłownie: że mają być sukami, to co się dziwicie. Stosują się do poleceń. Ta z dolnego śląska, to w szczególności wypełnia swoje obowiązki.
10
oburzony 2017-02-13 16:19
Nie polecam pracy w sklepie Martes Sport. Kierownik regionalny ma swoich przydupasów i tylko z nimi ma dobry kontakt z resztą pracowników kontakt jest minimalny. Podobnie z premią. Kierownik chyba zgarnia wszystko dla siebie bo pracownicy dostają same ochłapy. Nie polecam. W tej sieci ręka rękę myje.
4
Pracownik 2017-02-13 17:39
A co do zarobków; to prawda ze nowi dostają wiecej niż starzy pracownicy. Wina centrali że tak dba o starych pracowników. Ale gdyby tez i sami pracownicy się postawili to by dostali podwyżki.
Teraz na początek nowi dostają około 2350 brutto.
5
xxx 2017-02-15 16:11
Premię u nas też obcinają, ale 100% w grudniu dostaliśmy :D
1
ZLE ! 2017-02-15 19:08
to prawda ze likwiduja socjal w grudniu ? ;-/
1
Kasjer 2017-02-16 09:44
Dla wszystkich zainteresowanych pracuje w firmie martes ponad dwa lata i powiem tyle umowie minimalną krajową 2000 zł to co zapewnia mi państwo bo już mniej firma płacić nie może powiecie premia a ja powiem że zależy od nastroju zbyt wielu osób kierownika sklepu później regionalnych i makroregionalnych oczywiście kierownik zawsze pełna premia nawet jak nie przychodzi do pracy tyle premi czasem stówa czasem trzy jak komuś się podoba
3
Starszy 2017-02-16 21:46
Jakieś opinie o( usunięte przez administratora )
lena 2017-02-16 22:55
Witam
Pracowałam w Martes Sport... ogólnie atmosferę w pracy mieliśmy krótko mówiąc super:) bardzo fajna ekipa... praca sama w sobie też bardzo fajna. Nie bylo ciężko ani za lekko tak więc nie nudziliśmy się:):)
Ale nie to tak na prawdę chciałabym tu napisać, bo jest jedna bardzo ważna rzecz i będę interweniować.... Nie pracuję już w tym sklepie przez jedną osobę, która niszczy życie, tak, dosłownie niszczy życie, uprzyksza spokój pracy i można było by pisać i pisać.... Nie dałam rady, a teraz moje koleżanki i moi koledzy też nie mają lekko. Chodzi o regionalną Panią Monikę. Nie chcę pisać tu obraźliwych słów na temat tej osoby.... Napiszę tylko tyle, że pierwszy raz spotkałam takiego człowieka, a wiem że ludzie potrafią być wredni i bezczelni, ale zachowanie tej osoby jest ponad krytykę. Bardzo cieszę się, że uwolniłam się z tego piekła... Chciałam tylko ostrzec. I proszę niech ktoś to wkońcu powie na głos i niech się jej nie boi. Obiecałam sobie, że jak tylko odejdę z tej pracy to napiszę. Bardzo mi przykro, że na tym świecie wciąż są tacy ludzie, którzy nie maja serca. Bardzo nie miła i nie uczciwa osobą, która nie jednego wykończyła. Pozdrawiam
7
onaa 2017-02-17 08:18
hm... czasem jak czytam te pytania dotyczące regionalnych to mam wrażenie ze to tak wypytuje ktoś postawiony nad nimi aby znaleźć argumenty przeciwko nim...
3
Ktosik 2017-02-17 20:01
Nie polecam
K0wschod 2017-02-17 20:22
Prawda, tylko czekać aż super zniżki pracownicze też zabiorą
6
tututu 2017-02-17 22:23
Premie obrotowo - uznaniowe też nie długo zabiorą, bo za dużo kasy na to idzie i zostanie premia 20 plus żywieniowa. Czekamy na inwentaryzację z Lyreco : wyliczenie średniej zużycia papieru toaletowe przez pracownika itd :P
12
MAŁO POLSKA ! 2017-02-17 23:39
kwesti czasu az zlikwiduja znizki , a co do naszych marek x 2,5 to jakas kpina bez kitu , powinno im zalezec zebysmy to reklamowali i w tym chodzili a tu x 2,5 i wychodzi drozej czesto niz za normlana kase ;) ale w sumie kto by kupil cos z martesa ? szczerze ... jakosc nie warta polowy tych pieniedzy ale coz....
pozdrawienia z Małopolski !
5
Lenka22 2017-02-17 23:51
Witajcie,
Mam zamiar złożyć cv do jednego ze sklepów MS.
I takie mam pytanie gdzie jest ogolnie lepiej, lepsza atmosfera, zarobki itp.
Mieszkam przed Krosnem na Podkarpaciu.
Mam o tyle dobrze że mogę pracować w Krośnie, Brzozowie, Sanoku.
Doradzcie cosik :)
2
Nuty 2017-02-18 10:03
Nie, ludzie chcą po prostu zweryfikować opinie i ja się nie dziwię, bo co z tego, że zarobki odrobinę większe niż w innych sieciówkach jak nadrabiane jest to natłokiem roboty nieproporcjonalnej do ilości zatrudnionych pracowników. Zaiwaniasz żeby regio ucięła ci premię nie będąc nawet na sklepie przez cały miesiąc! Więc na jakiej podstawie? Bo pieniążki zostają w firmie? Jeszcze żeby to były miliony a nie kwestia 2 stówek. :)
9
mikołaj138 2017-02-19 20:59
Hej
Byłem świadkiem ostatnio w Sieradzu w sklepie jak jakaś kobieta, nie wiem CHYBA regionalna, babka miała czerwoną sukienkę (z tego co pamiętam) - darła się na pracowników. No nie miła akcja. Nie powinno tak byc w sklepie bo to zniecheca do przychodzenia do takiego sklepu. Nic nie kupiłem tylko wyszedłem. Współczuję wam tam pracowac i nie polecam jeżeli taka atmosfera tam panuje. Na pewno tam nie pójdę już.
7
Byly pracownik 2017-02-19 22:44
I Pana MS..
okropny czlowiek...
4
Pracownik martes sport 2017-02-19 22:46
Kochani Pamietajcie : Dzien Dobry !!!!
3
Pracownik martes sport 2017-02-19 22:46
Kochani Pamietajcie : Dzien Dobry !!!!
4
Calineczka 2017-02-20 01:31
A ja mam pytanie ma temat zarobków kierownika. w moim mieście ( opolskie) pojawiło sie ogłoszenie o zatrudnieniu kierownika i zastanawiam sie czy aplikować. Oprócz zarobków chciałabym sie dowiedzieć czy jest cos takiego jak zniżki pracownicze- jeśli tak to jaki rabat, jakiś socjal? Czy kierownik pracuje na jedna zmianę? Czy są szkolenia pracownicze? Dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam!
1
Miła 2017-02-20 15:04
Kierownik bez premii ( bo i tak nigdy 100% premii nie zobaczysz) 2200 zł - lepiej szukaj gdzie indziej dobra rada :)
6
3===D 2017-02-20 17:44
nie ma szkolen , znizki sa ale wcale nie takie spoko jak by sie moglo wydawac , lepiej kupic za gotowke normalnie i miec mozliwosc reklamowania , kasa smieszna duzo obowiazkow , kierownik robi grafiki wiec mozesz sobie dac pon-pt do 16 i tak nikt na to nie patrzy : ) a inni niech robia ; ) ogolnie warto jesli na kierownika , jak na zwyklego sprzedawce to odradzam : )
4
Ons 2017-02-22 21:16
U nas były podwyżki i dodatek za pracę w niedzielę
3
KK 2017-02-22 23:18
dodatek cala polska dostala a podywzki wybrancy hahahahaha
3
Amir 2017-02-23 00:22
Ktoś zna stronę martesowego radia? Spośród tych wszystkich wyjcow wpadła mi w ucho jedna piosenka i nie mogę jej znaleźć :/
2
Kolega kolegi 2017-02-23 08:25
Cześć mam pytanie był u nas w ostatnim czasie przedstawiciel z under armour, która marka ostatnio weszła na martesy:) cieszę się z tego bardzo A pytanie brzmi czy u was też zaoferowal wam zniżki 2x do roku po 500 zł nawet na artykuly przecenione ze strony? Fajna sprawa
2
gość 2017-02-23 17:36
Witam, mam pytanie
czy za nocne godziny jest coś więcej płacone ?
2
:) 2017-02-23 20:38
tak ale szalu nie ma , a poza tym ile tych godzin zlapiesz ? tylko na inwentaryzacjach :)
1
Zostaw swoją opinię o Martes Sport Sp. z o.o. - Bielsko-Biała
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Martes Sport Sp. z o.o.